GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναβολικά - στεροειδή: Η ψυχολογία της απάτης...

Mε αφορμή τον θάνατο του αρχηγού της Εσπανιόλ Daniel Jarque. Παίκτες και αθλητές κάνουν χρήση για κέρδος και δόξα. Δύσκολο σε διεθνή κλίμα...

Mε αφορμή τον θάνατο του αρχηγού της Εσπανιόλ Daniel Jarque. Παίκτες και αθλητές κάνουν χρήση για κέρδος και δόξα. Δύσκολο σε διεθνή κλίμακα το έργο των ελεγκτικών αρχών

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Δρα Κοινωνιολογίας - Ψυχολογίας
Καθηγητή Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Μακεδονίας
.
Το πρόβλημα της κατάχρησης ουσιών είναι πολυσύνθετο, όπως ακριβώς τεράστια είναι και η λίστα ουσιών κατάχρησης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ηρωίνη, κοκαΐνη, μαριχουάνα, έκσταση διαλύτες και διάφορα ψυχοφάρμακα και ΔΕΝ επιδέχεται μονοδιάστατη θεώρηση για την αντιμετώπισή του!
Πέρα, όμως, από την τραγικότητα του άγνωστου, φτωχού ή άνεργου νέου που πεθαίνει σε κάποιο εγκαταλειμμένο γιαπί, ή των οικονομικά και...

κοινωνικά “επιτυχημένων” χρηστών (που συχνά συλλαμβάνονται αλλά σχεδόν ΠΟΤΕ δεν τιμωρούνται) υπάρχει και μια άλλη όψη στο μεγάλο πρόβλημα των ναρκωτικών που περνά σχεδόν απαρατήρητη από την ευρύτερη κοινή γνώμη αλλά αξίζει τον κόπο να την δούμε.

ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΣΤΕΡΟΕΙΔΗ

Οι ερευνητές που ανακάλυψαν τα αναβολικά - στεροειδή, τις συνθετικές δηλαδή μορφές της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης, τα προόριζαν για καθαρά θεραπευτικούς σκοπούς όπως π.χ. στην επιτάχυνση θεραπείας τραυμάτων οστών, των τενόντων και μυών η για χρήση απο άτομα που έπασχαν απο συνεπακόλουθα σύνδρομα του υποσιτισμού, της αναιμίας και της οστεοπόρωσης που, όπως γνωρίζουμε, παρουσιάζεται σε σημαντικό αριθμό γυναικών μετά την κλιμακτήριο.
Πολύ γρήγορα όμως, και παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις υπεύθυνων ειδικών επιστημόνων οτι τα αναβολικά - στεροειδή δεν βοηθούν τις επιδόσεις στους στίβους η τα γήπεδα πολλοί αθλητές και παίκτες ανακάλυψαν οτι οι επιδόσεις τους μπορούσαν να βελτιωθούν σημαντικά με την χρήση αναβολικών - στεροειδών ουσιών.
Και από τη στιγμή που η νίκη η ή επίδοση αποφέρουν τιμές, δόξα και πλούτη και συνυπάρχει έντονο το κίνητρο στην προσωπικότητα του ατόμου για κατάκτηση τίτλων ή για θεαματικές αποδόσεις και τα αναβολικά - στεροειδή πράγματι "βοηθούν", η χρήση και η κατάχρηση τους, καθιερώθηκαν σε σημείο ώστε μεταξύ των ειδικών σήμερα να είναι αποδεκτό ότι δεκάδες χιλιάδες αθλητών, αθλητριών, παικτών σε κάθε χώρα της γης κάνουν μερική ή συχνή χρήση (ακόμη και κατάχρηση) αναβολικών - στεροειδών ουσιών.
Συχνά την επιθυμία των μεμονωμένων ατόμων για καλύτερη επίδοση ή για την κατάκτηση κάποιου τίτλου την επικουρεί και η επιθυμία πολλών μάνατζερ τεχνικών και προπονητών που έστω και αν δεν εγκρίνουν επίσημα τη χρήση αναβολικών, τουλάχιστον επιδείχνουν συμπεριφορά στρουθοκαμήλου εφόσον τα αποτελέσματα είναι ευνοϊκά.
Για λόγους σαν και τον παραπάνω, βέβαια, δημιουργήθηκε η ανάγκη σύστασης εθνικών και διεθνών επιτροπών ελέγχου χρήσης αναβολικών στεροειδών από μεμονωμένους αθλητές και ομάδες που ανταγωνίζονται σε στεγνούς και υγρούς στίβους και σε γήπεδα.
Καθώς έγινε πλέον κοινή γνώση ότι η χρήση αναβολικών - στεροειδών πραγματικά βελτιώνει αισθητά τις αποδόσεις αθλητών και παικτών, και καθώς καθιερώθηκαν σε διεθνή κλίμακα εξειδικευμένα τεστ διάγνωσης της χρήσης τους (αντί-ντόπινγκ-κοντρόλ) έχουν προκύψει μια σειρά από αξιοσημείωτα και σημαντικά φαινόμενα. Έτσι γνωρίζουμε, πια ότι η μακρόχρονη χρήση αναβολικών - στεροειδών επιφέρει και μακρόχρονες βλάβες τόσο στη φυσική κατάσταση του ατόμου καθώς μετά τη θεαματική και σχετικά εφήμερη βελτίωση της απόδοσης ακολουθεί σταδιακή και επίσης, τελικά, θεαματική πτώση διανοητική όσο και ψυχοσυναισθηματική. Πιο συγκεκριμένα οι οργανικές βλάβες στους άνδρες εντοπίζονται και στην ατροφία των όρχεων, στη μείωση του αριθμού σπερματοζωαρίων και στην παράλληλη αύξηση πιθανοτήτων καρδιοαγγειακών παθήσεων και τριχόπτωσης.
Εκεί, όμως, όπου παρατηρούνται οι πλέον σημαντικές αλλαγές είναι στην προσωπικότητα, τον ψυχισμό και τη συμπεριφορά του ατόμου. Ενόσω γίνεται τακτική χρήση αναβολικών - στεροειδών το άτομο παρουσιάζει σημαντικά αυξημένη αυτοπεποίθηση, έντονη σεξουαλική δραστηριότητα, μεγάλη όρεξη, διανοητική οξυδέρκεια και αντοχή στο σωματικό και ψυχικό πόνο.

ΤΟ ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ

Για όσους έχουν ικανοποιητικά επίπεδα εμπειρίας με "ναρκομανείς" ή παραπάνω περιγραφή οργανικής και ψυχολογικής συμπτωματολογίας περιγράφει τα δεδομένα της χρήσης αναβολικών - στεροειδών ουσιών. Όταν διακοπεί η χρήση τους, το άτομο αρχίζει να παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης, άμβλυνση του συναισθηματικού του φάσματος μέχρι βαθμού απάθειας, μείωση της αυτοπεποίθησης και των σεξουαλικών του ορμών, μείωση της διανοητικής του, εγρήγορσης, απέχθεια για συστηματικά προγράμματα εξάσκησης και προπόνησης και υποκειμενική διάχυτη "ταραχή" που απολήγει οχι μόνο σε ευερεθιστικότητα αλλά και σε συμπεριφορά επιθετικότητας. Με λίγα λόγια, υπάρχει εμφανέστατα το πλήρες σύνδρομο στέρησης ή αποστέρησης των φαρμακευτικών ουσιών.
Σε τοπικές, εθνικές και διεθνείς αθλητικές συναντήσεις η αυξημένη συχνότητα υποβολής αθλητών και παικτών σε "αντι-ντόπινγκ-κοντρόλ" και ο φόβος εντοπισμού τους απο άτομα και ομάδες που εχουν κάνει χρήση αναβολικών- στεροειδών ουσιών έχει οδηγήσει τεχνικούς και επιστήμονες που αποτελούν την τεχνική υποδομή συγκεκριμένων συλλόγων ή εθνικών ομάδων, δυστυχώς, στην καθιέρωση της στρατηγικής μεθόδου "κυκλικής χρήσης αναβολικών". Η μέθοδος αυτή επιτρέπει σε αθλητές και παίκτες να κάνουν χρήση αναβολικών καθώς εκπονούν προγράμματα εντατικής προπονητικής προετοιμασίας και, στη συνέχεια, καθώς ολοκληρώνουν την προπόνηση με αυξημένους ρυθμούς, σταματούν τη χρήση αναβολικών μερικά εικοσιτετράωρα πριν την αγωνιστική ημερίδα. Ετσι, άτομα και ομάδες μπορούν να επιδιώξουν το στόχο τους χωρίς να διατρέχουν τον "κίνδυνο" αποκλεισμού και τιμωρίας μια και εφόσον υποβληθούν σε "ντόπινγκ-κοντρόλ" τα τέστ θα βγούνε "πεντακάθαρα".
Ειρωνεία; Ανηθικότητα; Εμπαιγμός;
Αναμφίβολα όλα αυτά και πολλά περισσότερα. Για τον συγκεκριμένο αυτό λόγο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και άλλες διεθνείς επιτροπές στίβου και γηπέδων ασκούν το δικαίωμα τους να υποβάλλουν αθλητές - αθλήτριες, παίκτες και παίκτριες σε "αντι-ντόπινγκ-κοντρόλ" ακόμα και κατά τη διάρκεια της προπονητικής προετοιμασίας τους.
Μέχρι το συμβολικό “χθες” με τα γνωστά αναβολικά - στεροειδή και τη διαδεδομένη χρήση και κατάχρησή τους μπορούσαμε να μιλάμε για τη "ψυχολογία της απάτης". Τα πράγματα ομως έχουν χειροτερέψει καθώς οι ειδικευμένοι ερευνητές ολοκλήρωσαν τις εργαστηριακές τους έρευνες εδώ και χρόνια και ήδη διατίθενται στο εμπόριο για παροχή σε συνανθρώπους μας και όχι σε εργαστηριακά πειραματόζωα συνθετικές ορμόνες "H.G.H" "H.G.R.F." και " Somatomedin-C" οι οποίες επειδή μπορούν να δοθούν και σε παιδιά έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν μέσα σε λίγα χρόνια τους αυριανούς σούπερ σταρ των στίβων και των γηπέδων.


ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Στις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει γιγαντιαία άλματα στη εργαστηριακή έρευνα για ορμόνες ανάπτυξης του ανθρώπινου σώματος, ανάπτυξης δηλαδή της μυοσκελετικής κατασκευής ανδρών και γυναικών! Μέχρι σήμερα οι ειδικές αυτές ορμόνες αφαιρούνταν απο τα σώματα μεταθανάτιων "δωρητών" οργάνων και παρέχονταν σε παιδιά που επειδή είχαν την έλλειψή τους κινδύνευαν να παραμείνουν "νάνοι".
Το πρόβλημα με τις φυσικές ορμόνες συνίσταται, κυρίως, στην εύλογη έλλειψή τους σε ικανές ποσότητες που δεν καλύπτουν παρά σε ασήμαντο ποσοστό τις υπάρχουσες ανάγκες σε διεθνή κλίμακα. Τώρα πλέον προσφέρονται πολλά συνθετικά υποκατάστατα των ορμονών ανάπτυξης της μυοσκελετικής μας κατασκευής που ανοίγουν νέους ορίζοντες οχι μόνο για τη θεραπευτική τους χρήση και εφαρμογές αλλά και για την κατάχρησή τους.
Με τις συνθετικές ορμόνες HGH'' όπως και τις συναφείς HGRF'' και '' SOMATOMEDIN - C '' μπορούμε να προσδιορίσουμε το επιθυμητό ύψος και τις μυοσκελετικές διαστάσεις του αυριανού εφήβου και παρέχοντάς τες στο σημερινό παιδί να παραγάγουμε αύριο τους σούπερ - σταρ στίβων και γηπέδων θα υπάρχει, δηλ. η δυνατότητα, σε στύλ που θυμίζει την ιστορία του Φρανκεστάιν, να παραγάγουμε τους πρωταθλητές του άλματος σε ύψος, των 100 μ. ή πανύψηλους καλαθοσφαιριστές. Με άλλα λόγια, όπως συμβαίνει σε τόσους και τόσους άλλους τομείς, θα είμαστε πιά σε θέση να παρεμβάλουμε τον ανθρώπινο - εργαστηριακό παράγοντα στις εξελικτικές διαδικασίες μυοσκελετικής ωρίμανσης, στο κλασικό έργο της φύσης...

ΔΟΞΑ, ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ

Ετσι λοιπόν, στη γνωστή λίστα των καθιερωμένων και απαγορευμένων αναβολικών - στεροειδών ουσιών, όπως και των παράνομων ναρκωτικών και διεγερτικών, π.χ. ηρωίνης και κοκαΐνης, έχουν προστεθεί τώρα ακόμη πιό ενδιαφέρουσες ουσίες τεχνικής βελτίωσης των αθλητικών μας επιδόσεων και ουσιαστικής παρεμβολής στο έργο της φύσης που αφορά τη μυοσκελετική μας κατασκευή.
«Τον πλούτο πολλοί μίσησαν, τη δόξα ουδείς» σημειώνει με περισσή εμπειρική σοφία το λαϊκό μας ρητό. Δυστυχώς, στα σπορ και τον αθλητισμό, όπως οι συγκυρίες ή οι σκοπιμότητες διαμόρφωσαν τις καταστάσεις, τα επινίκια δεν εξαντλούνται στη δόξα αλλά ολοκληρώνονται με "χρήμα" και "παροχές". Εκείνο το "αρχαίο πνεύμα, ο αγνός πατέρας..." έπαψε νάναι "αθάνατο" εχει χαθεί ουσιαστικά προ πολλού σε πολλά γήπεδα και πολλούς στίβους.
Οσο κι αν ηχούν ίσως υπέρμετρα συντηρητικοί και ανεπίκαιρα αναχρονιστικοί όσοι συνάδελφοι εκφράζουν, μαζί με τον υποφαινόμενο, φόβους το κάνουμε ακριβώς επειδή οι πρόοδοι που συντελούνται σε σύγχρονα εργαστήρια γεννητικής γενούν μέσα μας, μαζί με τις ελπίδες για ενα καλύτερο αύριο της ανθρωπότητας και αγνώστους κινδύνους για ενα "φρικιαστικό" αύριο...
Μήπως και οι θανατηφόροι σήμερα "εχθροί" της νεολαίας μας, η μορφίνη, και το συνθετικό της παράγωγο, η ηρωίνη ή ακόμη η κοκαΐνη δεν είχαν χειροκροτηθεί τον περασμένο αιώνα οταν πρωτοεμφανίστηκαν σα "θαυματουργές" ουσίες που θα μείωναν τον ανθρώπινο πόνο και θα βοηθούσαν τους χειρούργους στο έργο τους; Η μήπως και τα πρόσφατα συνθετικά δημιουργήματα, τα αναβολικά - στεροειδή δεν έχουν μεταβληθεί απο θεραπευτικές ουσίες σε "εχθρούς" του αγνού αθλητικού πνεύματος, σε μέσα διαφοράς αθλητών και παικτών;
Οπωσδήποτε είναι αναχρονιστική και σκοταδιστική η προσπάθεια - σε στύλ “ Ιεράς Εξέτασης “ - ανακοπής της προόδου της επιστήμης και απαγόρευσης της συσσώρευσης γνώσεων και μέσων που στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας.
Οι ορίζοντες που διανοίγονται με τα γενικότερα επιτεύγματα της γεννητικής ξεπερνούν τα όρια και της πλέον "αχαλίνωτης επιστημονικής φαντασίας". Για το λόγο αυτό είναι θεμελιακά απαραίτητο να στηριχτούν πάνω σε μια δυνατή βάση φιλοσοφημένης ηθικής, πάνω σ' ένα υπόβαθρο "ανθρωπιάς" που θα εξασφαλίζει στον άνθρωπο την ικανότητα να χειρίζεται γνώσεις και δύναμη με σοφία και εγκράτεια.
Τα ιστορικά και ερευνητικά δεδομένα με τη χρήση αναβολικών-στεροειδών στοιχειοθετούν εμπειρίες "τραυματικές" για το αθλητικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα σε στίβο και γήπεδο ανάμεσα σε άτομα ή ομάδες. Οι πιθανότητες χρήσης και κατάχρησης αναβολικών ολοκληρώνονται στη δημιουργία της "ψυχολογίας της...απάτης". Οι δυνατότητες που προσφέρουν, τώρα, οι ορμόνες ανάπτυξης έχουν μέσα τους και την πιθανότητα εδραίωσης μιας ψυχολογίας της απάτης από τα... γεννοφάσκια.
Σε στίβους και γήπεδα η δίψα για δόξα, αναγνώριση και νίκη, όταν αφήνεται να ξεφεύγει από τον έλεγχο της ηθικής αποτελεί μια ακόμη τραγική επανάληψη της κατάστασης που όλοι απευχόμαστε, της διαδικασίας δηλαδή όπου "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα...".

9 σχόλια

  1. Ρε Πιπερόπουλε, δε μας παρατάς! Βγαίνεις και μιλάς επί παντός επιστητού σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις!
    Και ποιος σε ρώτησε στο φινάλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΤΩΣ ΟΣΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙ Η Ν.Δ. ΠΑΛΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΑ ΕΛΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο το Μαξιμου παρηγγειλαν στη ΜΠΑΞΤΕΡ εμβολια κατα του ιου της γριπης της ηττας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΕΔΩ.
    ΕΕΕ ΝΑ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ.
    ΠΡΩΤΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ.
    ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ...........
    ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΗΛΙΘΙΟΙ.
    ΓΙΝΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΜΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε καθηγητά: Τι λες ΤΩΡΑ;
    Γιατί δεν μιλάς για τους ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ; Για της εταιρείες που είναι οι ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΕΣ ΕΙΝΑΙ; ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΣ ΗΠΑ Η DEA ΣΕ ΠΙΑ ΠΟΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΕ; ΤΟΛΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΝΑ ΨΕΛΛΙΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ;. ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΑΚΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ; Η ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΕΙΤΕ; «ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ…..Η ΑΝ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΜΟΛΟΓΕΙΤΕ; …. ΕΙΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ Ο-Λ-ΟΙ… Η ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ….»
    ΕΛΕΟΣ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ (ΑΘΛΗΤΕΣ) ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΛΟΓΟΥΣ … ΑΙΩΝΙΑ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΝΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
    ΣΙΩΠΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΜΟΥ ΕΙΣΤΕ «ΓΝΩΣΤΟΙ».

    Μπούτζουκας θεοδ. Τηλεμ. .. Τα υπόλοιπα στοιχεία μου κ. Καθηγητά η εσύ, η όποιος άλλος τα θέλει είναι στο σαϊτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. aytow maw eleipe

    bazelinato den exete?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο νόμος WADA για το ντόπινγκ που ισχύει από το της
    1-1-2009 για όποιον τον ξέρει είναι εξοντωτικός για τους «ερασιτέχνες αθλητές του στίβου» η FIFA και η UEFA αντιδρούνε ακόμα, για τα γουεραμπαουτ είναι σε πόλεμο , και πιστεύω ότι ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ WADA ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ. Δεν είναι ολυμπιακοί αγώνες το ποδόσφαιρο που γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια και το ξέρουνε …αν εφαρμοστή ο νόμος WADA στο ποδόσφαιρο θα μείνουνε πολλοί άνεργοι.. και όταν λέω πολλοί εννοώ ….. κυβερνήσεις, στοίχημα, πρόεδροι, ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ Ε.Π.Ο, Ε.Π.Σ.Η, Ε.Σ.Κ.Α.Ν, Ο.Α.Κ.Α, προπονητές, γιατροί, ποδοσφαιριστές, εφημερίδες, τηλεόραση, διαφημίστηκες εταιρείες, δημοσιογράφοι ,διαιτητές, ακαδημίες ποδοσφαίρου, παγκόσμιες εταιρίες αθλητικών ειδών ,ποτών, τροφίμων , γήπεδα θα καταρρεύσουνε από την απραγία, οι οπαδοί δεν θα εκτονώνουνε τα συναισθήματα τους ώστε να ξεχνιούνται «γι’αυτο το ποδόσφαιρο λέγετε και όπιο του λαού» και αυτό δεν το θέλουνε…. αλλά και πάρα πολλά που κινούνται ειδικά γύρω από το ποδόσφαιρο …
    Στην μπάλα όσα στεροειδή, αναβολικά, ΕΡΟ, αίμα οξυγόνο η όπια μέθοδος μεταφορά οξυγόνου χρησιμοποίησης , διεγερτικά , και άλλες τέτοιες μαλακίες ,αν ξέρεις να κάνεις κοντρόλ με το εξωτερικό του παπουτσιού καλός παίχτης δεν είσαι και δεν θα γίνεις ΠΟΤΕ, αυτοί που το κάνουνε το έχουνε από μωρά που λένε. Είναι όλα Ενας ΜΥΘΟΣ για το ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο και ποτέ δεν θα μπορέσουνε ελέγξουνε το ποδόσφαιρο.. γιατί απλά είναι εκατομμύρια οι ποδοσφαιριστές στον κόσμο ,και αν είσαι μέσα στους 100 Κροίσους φίρμες ποδοσφαιριστές σήμερα δεν θα σε αφήσουνε να τον ακουμπήσεις οι ΕΤΑΙΡΙΕΣ ,μα θα μου πείτε τον μεγάλο Μαραντόνα τον ξεσκίσανε «αμέσως θα σας απαντήσω ΧΑ ΧΑ ΧΑ ήταν και είναι εθνικό σύμβολο της Αργεντινής….αλλά οι υπερόπτες τότες άγγλοι είχανε κερδίσει τον πόλεμο στα Φώκλαντ…Και ο Μαραντόνα πείρε ΜΟΝΟΣ του πείσω μέσω του ποδοσφαίρου όλη την χαμένη υπερηφάνεια του Αργεντινικου ΛΑΟΥ… θυμάστε το Χέρι του ΘΕΟΥ που τους είπε …εεε αυτό δεν του το συχωρέσανε ποτέ Άγγλοι- Αμερικάνοι- Μασόνοι- σιωνιστές - πλανητάρχες» αλλιώς δεν θα τον έπιαναν ποτέ …. θα έπιαναν κάτι παίχτες της σειράς Β, Γ ,Δ κατηγορίας ώστε να δικαιολογούνε την ύπαρξη τους αλλά και να ελέγχουνε όσους δεν ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ…. Τα παιδιά αυτά όμως γιατί είναι παιδιά υπακούουν τον κάθε μαλάκα μάνατζερ – γιατρό και πεθαίνουνε….ερωτώ γιατί αν πιάσουνε έναν ντοπαρισμένο παίχτη δεν ρίχνουνε και δυο κατηγόριες τον σύλλογο του…και να υπάρχει αθωώσει μόνο ΑΝ τον έπιανε πρώτος ο σύλλογος του….. μα γιατί δεν θα το δεχτούνε ποτέ οι ποδοσφαιριστές γιατί ο κάθε σύλλογος θα έδιωχνε όποιο ποδοσφαιριστή της σειράς αντιμιλούσε ,και αν δεν υπήρχανε οι μικροί δεν θα υπήρχαμε οι μεγάλοι.
    ΑΡΑ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΑΝΕΤΕ… Η ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ….ΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΝΤΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΤΙ Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ Η ΤΗΝ ΔΟΞΑ-ΛΟΞΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΤΥΧΕΙ … ΑΣ ΤΑ ΑΦΗΝΑΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΛΑ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ … ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΤΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ…ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕΣ ΘΑ ΕΒΑΖΑΝ ΜΥΑΛΟ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ …ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΩ….

    Μπούτζουκας θεοδ. Τηλεμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αν ΔΕΝ ξέρεις να κάνεις κοντρόλ με το εξωτερικό του παπουτσιού καλός παίχτης δεν είσαι και δεν θα γίνεις ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση