GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολόκληρη η καυτή συνέντευξη Κοροβέση...

Τι είπε για τις μίζες της Siemens στην Αριστερά επί κυβέρνησης Τζανετάκη, για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ και για τα "χειμερινά ανάκτορα"...

Τι είπε για τις μίζες της Siemens στην Αριστερά επί κυβέρνησης Τζανετάκη, για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ και για τα "χειμερινά ανάκτορα" του Τσίπρα
.
Η "καυτή" συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση, που προκάλεσε αντιδράσεις επειδή είπε ότι τα "πήρε" και η Αριστερά από την Siemens, δόθηκε στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας» στο Κανάλι 1 (ακούστε την εδώ), και σε αυτήν τόνισε:
-Το μέγα σκάνδαλο είναι ότι επί κυβέρνησης Τζανετάκη πήρε χρήματα και η αριστερά και δεν αντέδρασε. Είναι γνωστό εδώ και είκοσι μέρες. Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη.
- Η υπόθεση Siemens είναι ένα δομικό σκάνδαλο, του μαφιόζικου καπιταλισμού. Οι μεγάλες εταιρείες δίνουνε επισήμως μίζες.
-Η Δικαιοσύνη είναι μέρος του συστήματος. Είναι ο τρόπος που νομιμοποιούμε την αδικία.
-Μοιραίο λάθος του Αλαβάνου η επιλογή Τσίπρα. Ο Τσίπρας βρέθηκε αντιμέτωπος με προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει.
-Ο Αλαβάνος είναι ιδιοφυής πολιτικός, είναι η μεγάλη προσωπικότητα της ανόδου Αριστεράς. Πρέπει να ηγηθεί οπωσδήποτε του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.
-Ο ΣΥΝ ήταν ένα από τα υλικά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ήταν ένα αδρανές υλικό. Ο Αλαβάνος κατάλαβε ότι το παιχνίδι έχει ξεφύγει από τον ΣΥΝ και παίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Πήγε εκεί που υπάρχει αριστερά.
-Πιο πιθανή η διάσπαση του ΣΥΝ από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπόλοιπος χώρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος.
-Έχουμε «κάθε καρυδιάς καρύδι» της αριστεράς στον ΣΥΡΙΖΑ και όλοι συνεργάζονται. Οι δύο ηγεσίες του ΣΥΝ δεν συνεργάζονται. Έχουμε μία διαμάχη γραφειοκρατίας.
-Οι ανανεωτικοί έχουν κάνει ένα μοιραίο λάθος. Δεν μπήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ σα συνιστώσα
.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:
Ερ: Πως κρίνετε την υπόθεση Siemens;
ΠΚ: Είναι ένα σκάνδαλο, δομικό θα έλεγα, του μαφιόζικου καπιταλισμού. Δηλαδή ξέρουμε όλοι – ο καπιταλισμός, δεν είναι ο καλός καπιταλισμός του 19ου αιώνα ή του 20ου που έκανε εργοστάσια, έδινε δουλειές κλπ., τώρα είναι ένας...

καπιταλισμός μαφία, ο οποίος αρπάζει το κέρδος και δημιουργεί φτώχια. Οπότε όλες οι μεγάλες εταιρείες, οι πολυεθνικές, δίνανε επισήμως μίζες, δηλαδή είμαι αυτόπτης μάρτυρας, είχα καλύψει ταξίδι του Ανδρέα Παπανδρέου, στη Σουηδία, όταν είχε επισκεφτεί την Eriksson και τα ίδια τα στελέχη της επιχείρησης προτείνανε μίζα στον Ανδρέα τον Παπανδρέου. Και αυτό γράφεται στις επίσημες μπροσούρες της εταιρείας. Δηλαδή στα διάφορα έντυπα που μας δώσανε, λέει ότι προβλέπεται μίζα 10 – 15% σε όποιο πρόσωπο μας διευκολύνει να πουλήσουμε τα προϊόντα μας, άρα λοιπόν είναι ένα δομικό σκάνδαλο του καπιταλισμού, μίζα που προβλέπεται από την εταιρεία άσχετα αν τώρα την πληρώνει ο Χριστοφοράκος, αλλά προβλέπεται επισήμως και το μέγα σκάνδαλο είναι ότι έχουν πάρει χρήματα ύστερα από τις πληροφορίες που έχουμε, το έχει γράψει και ο Νέτας και ο Μπέης στην «Ελευθεροτυπία» είναι μέσα και ΚΚΕ και ΣΥΝ, στην Κυβέρνηση Τζανετάκη και αυτά τα δύο κόμματα, δεν έχουν αντιδράσει. Άρα λοιπόν πρόκειται για μία διαφθορά όλου του πολιτικού συστήματος και δυστυχώς είναι μέσα και η αριστερά.

Ερ: Δεν είναι λοιπόν μόνο δικομματικό, δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το σκάνδαλο της Siemens
ΠΚ: Όχι. Γιατί όπως έχει γράψει ο Βέτας και ο Βέτας είναι πάρα πολύ έγκυρος δημοσιογράφος, η κυβέρνηση Τζανετάκη – ήταν να προκηρυχτεί ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε. Αυτό έχει γραφτεί εδώ και τουλάχιστον είκοσι μέρες, θα το ανακυκλώσω κι εγώ, αν δεν το έχω κάνει ήδη, αλλά δεν αντιδράσανε, δηλαδή ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη.

Ερ: Θεωρείτε ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα για τα δύο μεγάλα κόμματα σήμερα;
ΠΚ: Από τη μεριά των κομμάτων είναι, από τη μεριά της Siemens δεν είναι γιατί συλλειτουργούν όλα τα μεγαθήρια του κόσμου, έτσι λειτουργούν. Αν ψάξουμε να βρούμε στις μπροσούρες που μοιράζουν οι εταιρείες θα το βρούμε ότι κάπου μέσα προβλέπεται αυτό.

Ερ: Τη στάση της ελληνικής Δικαιοσύνης πως την κρίνετε;
ΠΚ: Της ελληνικής Δικαιοσύνης; Η Δικαιοσύνη, το έχουνε καταγγείλει και οι ίδιοι οι νομικοί και οι ίδιοι οι δικαστικοί κλπ, είναι ένα μέρος του συστήματος, είναι το πως νομιμοποιούμε την αδικία.

Ερ: Άρα να μην περιμένουμε αποκαλύψεις, να φτάσει το «μαχαίρι στο κόκαλο»…
ΠΚ: Όχι από την άποψη ότι είναι όλοι ένα. Το σύστημα είναι όλοι ένα. Μπορεί να υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι στους δικαστικούς, στους πολιτικούς, παντού υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι αλλά αυτές είναι οι μικρές μειοψηφίες που δεν αλλάζουν την πραγματικότητα. Απλά ακούγονται σα φωνές.

Ερ: Τώρα παρατηρείται το φαινόμενο, τα δύο μεγάλα κόμματα να έχουν μία φθορά, να είναι σε μεγάλο βαθμό ανυπόληπτα στα μάτια των Ελλήνων πολιτών, ταυτόχρονα όμως να η αριστερά να μην μπορεί να κερδίσει
ΠΚ: Η αριστερά δεν μπορεί να κερδίσει από την άποψη ότι έχουμε ας πούμε τις δύο βασικές τάσεις της, ας πάρουμε το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, που είναι σε βαθιά κρίση. Δηλαδή η κρίση που περνάει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κρίση όλης της αριστεράς κι έχει δύο μορφές, η μία μορφή είναι η νέκρωση που είναι το ΚΚΕ, οπότε στη νέκρωση φαίνεται η κρίση, στην άλλη πλευρά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι ζωντανός οργανισμός και τα προβλήματα που έχει, τα οποία εγώ τα θεωρώ θετικά, από ποια άποψη, ότι αν διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσφέρει στην κοινωνία από την άποψη ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει ένα σάπιο πράγμα, αν ανασυγκροτηθεί πάλι θα προσφέρει γιατί θα δημιουργηθεί μία νέα αριστερά. Άρα σε αυτό το κομμάτι της αριστεράς που είναι ακόμα ζωντανό τα προβλήματα είναι πιο έντονα και πιο καθαρά κι αν τα δούμε στο βάθος τους δεν είναι τόσο τραγικά όσο φαίνονται γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία της αριστεράς, έχουμε αντίθετες τάσεις, πχ. Μαοϊκούς και Τροτσκιστές να συνεργάζονται, έχουμε σταλινικούς, το τμήμα αυτό που έφυγε από το ΚΚΕ, τη ΚΕΔΑ που αντιπροσωπεύει ο Θεωνάς, που σαν πολιτική αντίληψη δεν διαφέρουν από το ΚΚΕ, αλλά έχουν διαφορετική αντίληψη όσον αφορά τις συμμαχίες. Έχουμε «κάθε καρυδιάς καρύδι» της αριστεράς εκεί μέσα, με τάσεις συνεργασίας και όλοι αυτοί συνεργάζονται. Αυτοί που δεν συνεργάζονται είναι οι δύο ηγεσίες του ΣΥΝ, γιατί στην ουσία ο ΣΥΝ έχει δύο ηγεσίες, τους ανανεωτές και το αριστερό ρεύμα, οι οποίες στην ουσία, δεν είναι η βάσεις τους που τσακώνονται, είναι οι ηγεσίες τους. Δηλαδή έχουμε μία διαμάχη γραφειοκρατίας και επειδή ακριβώς είναι διαμάχη γραφειοκρατίας γι’ αυτό δεν φαίνεται εύκολη η λύση.

Ερ: Ο κος Αλαβάνος με τον κ. Τσίπρα τι έχουν να χωρίσουν;
ΠΚ: Κατ’ αρχήν ο Αλαβάνος είναι ένας πανέξυπνος πολιτικός, έχει μία ιδιοφυή πολιτική αντίληψη και είναι αυτός που στην ουσία είναι η μεγάλη προσωπικότητα για την άνοδο της αριστεράς. Εκεί πέρα έκανε το μοιραίο λάθος, κατά την άποψή μου, να βάλει κάποιο νεαρό, έξοχο κατά τα άλλα, πολύ καλό στο Δήμο της Αθήνας, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει. Η ηγεσία του Τσίπρα και η ηγετική ομάδα του Τσίπρα είναι ανίκανη να λύσει ένα τόσο σύνθετο πρόβλημα και επομένως η διαμάχη των δύο ανδρών, στο βάθος νομίζω ότι είναι πολιτική, γιατί ο Τσίπρας νομίζει ότι πήρε τα χειμερινά ανάκτορα, στα οποία διορίστηκε διαχειριστής, αυτή είναι η διαφορά.

Ερ: Πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει με επικεφαλής τον Αλαβάνο στις επόμενες εκλογές;
ΠΚ: Νομίζω ότι ο Αλαβάνος – και μιλάω τελείως προσωπικά γιατί δεν ξέρω την άποψή του- κατάλαβε ότι το όλο παιχνίδι έχει ξεφύγει πια από τον ΣΥΝ και παίζεται σ’ ένα άλλο κέντρο που είναι αυτή η ένωση της αριστεράς κάτω από το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύει ότι το παιχνίδι στο μέλλον θα παιχτεί εκεί. Νομίζω εγκατέλειψε τον ΣΥΝ από την άποψη ότι ήταν ένα από τα υλικά του ΣΥΡΙΖΑ, το μεγαλύτερο βέβαια, αλλά ήταν ένα αδρανές υλικό που δεν μπορούσε να προχωρήσει παραπέρα, οπότε ως ευφυής πολιτικός πήγε εκεί που υπάρχει αριστερά.

Ερ: Και λέτε ότι πρέπει αυτός να ηγηθεί στις επόμενες εκλογές
ΠΚ: Οπωσδήποτε (σ.σ. πρέπει ο Αλαβάνος να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές). Δηλαδή με την έννοια ότι – υποτίθεται η αριστερά δεν έχει αρχηγούς, δεν είναι αρχηγοκενρικό κίνημα, δεν έχουμε κάποιο αρχηγό και είμαστε από κάτω, αλλά σίγουρα η ιστορία έχει ηγετικές φυσιογνωμίες, οπότε δεν μπορείς να τη μειώσεις και να πέσεις στο μέτριο. Και ο Αλαβάνος είναι ηγετική φυσιογνωμία, πώς να το κάνουμε.

Ερ: Βλέπετε να λύνονται μέχρι τις επόμενες εκλογές τα δομικά προβλήματα του ΣΥΝ – και κάποια μεταφερόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ακούγονται ήδη φωνές από στελέχη του χώρου για κίνδυνο να μείνει εκτός Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΚ: Για να είμαι απολύτως ειλικρινής το πράγμα είναι 50% - 50%. Υπάρχει κι ο κίνδυνος να μείνει εκτός Βουλής, υπάρχει κι ο κίνδυνος να διασπαστεί όλοι οι κίνδυνοι υπάρχουν αλλά εγώ ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων, των αισιόδοξων που λένε ότι «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία», και υπάρχει και ο απαισιόδοξος που λέει «Παρόλα αυτά φιλαράκο, πεθαίνει και η ελπίδα».

Ερ: Πιστεύετε ότι η ανανεωτική πλευρά είναι πρόβλημα για το ΣΥΝ;
ΠΚ: Έχουν κάνει ένα μοιραίο λάθος πιστεύω, ότι δεν μπήκαν σαν συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. οι ανανεωτικοί), στο σημείο που όλο αυτό το μεγάλο φάσμα της αριστεράς, που είναι δέκα, δώδεκα οργανώσεις πέρα από τους ανένταχτους, έχει μέσα το ΔΗΚΚΙ που το ΔΗΚΚΙ είναι και πατριωτικό, δηλαδή οι θέσεις που έχει στα λεγόμενα εθνικά θέματα κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν και δεξιά. Το ανανεωτικό ρεύμα αν το πάρουμε στο βάθος του θα μπορούσε να ήταν μία παλιά κλασική σοσιαλδημοκρατία. Οπότε είναι πολύ πιο κοντά σ’ όλη την υπόλοιπη αριστερά απ’ ότι είναι το ΔΗΚΚΙ. Άρα λοιπόν θεωρητικά μπορούν. Θεωρητικά όλο αυτό το μεγάλο φάσμα μπορούν τουλάχιστον να ενωθούν σε δύο πράγματα. Το ένα είναι να αναγνώσουμε ποια είναι η πραγματικότητα και δεύτερον να δούμε τι δράσεις θα κάνουμε για να αλλάξουμε αυτή την πραγματικότητα. Αυτό θα μπορούσε να γίνει. Αλλά όταν υπάρχει υποχώρηση της πολιτικής σκέψης και ιδιαίτερα της φιλοσοφίας της πολιτικής, τότε τα πράγματα αποκτούν προσωπικό χαρακτήρα και βγαίνουν σαν προσωπικοί ανταγωνισμοί και εκεί είναι η δυσκολία. Ποιος είμαι εγώ; Ποιος είσαι εσύ; Δεν βρίσκεις άκρη έτσι.

Ερ: Μιλάτε για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μετά από αποχώρηση του ΣΥΝ ή για διάσπαση στο εσωτερικό του ΣΥΝ;
ΠΚ: Για διάσπαση του ΣΥΝ, ο υπόλοιπος χώρος είναι ενωμένος κι αυτό έχει αποδειχτεί τώρα με όλες αυτές τις διαδικασίες που έγιναν, είναι πολύχρονες, έχουν γίνει πολλές συζητήσεις κλπ, δηλαδή όλες οι μικρές οργανώσεις σε σύγκριση με τον ΣΥΝ βέβαια, κατάλαβαν ότι είχαν φτάσει σ’ ένα εσωτερικό αδιέξοδο και κάνανε την υπέρβαση να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να ενωθούνε με τους άλλους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα.

Ερ: ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ΣΥΝ βλέπετε δηλαδή;
ΠΚ: Δύσκολα, από την άποψη ότι είναι μια κλασική συνιστώσα, αλλά εντούτοις αν υποθέσουμε ότι γίνει διάσπαση στον ΣΥΝ και μεταφερθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ – λέμε μία επιστημονική φαντασία τώρα – οι δυνάμεις της αριστεράς που υπάρχουν πιθανότατα να συγκροτήσουν ένα άλλο σχήμα και αυτό το έχουμε ξαναδεί στην ιστορία τα κομμουνιστικά κόμματα ήταν σε ακμή, σε απολυταρχικά καθεστώτα και κάνανε μαζικές συλλήψεις στην ηγεσία, ξαναγεννιούνταν από τη βάση γιατί η αριστερά έχει πάρα πολλά στελέχη. Δηλαδή αυτή τη στιγμή αν υποθέσουμε ότι διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εμφανιστούν κινήματα από Κοζάνη, Καβάλα που δεν τα ξέρουμε και να βγουν νέοι άνθρωποι που δεν τους ξέρουμε.

22 σχόλια

  1. ΠΩΣ ΑΠΕΙΛΕΙ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ??

    ΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΕΙ??

    ΠΟΣΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΝΑ ΞΑΝΑΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ακόμα με ΣΥΡΙΖΑ ασχολείστε? Πάει πέθανε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΣΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΗΒΙΡΙΑ

    ΑΥΤΟ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ 7 ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

    ΕΞΩ Η ΜΟΣΑΝΤ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. PASOK

    Ποια πρωην δηθεν αριστερη του πολυτεχνειου εχει καλυμενο κυκλωμα πορνειας εκβιαζει απειλει υβριζει "πασσαρει" την ανηλικη κορη της και κανεις δεν τολμα να την ακουμπησει γιατι την φοβουνται ως πρακτορα της Μοσαντ?

    19 Αυγ 2009 10:32:00 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΡΕ ΠΕΡΙΚΛΗ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΟΝΟΣ!!!!
    ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ 150 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΟΡΟΒΕΣΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ, ΚΛΠ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ!!!
    ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟΣΟ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΖΗΜΕΝΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕ Η ΖΗΜΕΝΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΡΥΠΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ 1970 ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΧΡΩΠΕΙ ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ ΙΖΟΛΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΓΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΗΞΕΡΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ,19 Αυγ 2009 11:21:00 πμ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΕ:"ΑΝ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝΕ ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ, Η ΠΡΟΙΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΡΓΓΑΡΙ"???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ!!


    ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΟΝΟ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΛΑΔΟΝΟΤΑΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ"

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΖΑΝΕΤΑΚΗ ΣΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΡΤΟΓΥΡΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ...ΟΛΟΙ STHN SYGKYBERNHSH TZANETAKH ΦΑΓΑΝ ΑΠΟ ΜΙΖΕΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ!!

    ΝΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ ΕΠΕΡΝΕ ΜΙΖΕΣ
    ΚΑΙ ΔΙΚΑΖΑΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ ΤΑ "ΠΑΜΠΕΡΣ"

    ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ "ΚΑΤΗΓΟΡΟ" ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΗΝ ΔΑΜΑΝΑΚΗ??

    ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ

    ΠΕΣΤΑ ΠΕΡΙΚΛΗ ΝΑ ΣΥΧΩΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΠΕΘΑΜΕΝΑ ΣΟΥ

    ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΙΜΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ

    ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ!!


    ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΟΝΟ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΛΑΔΟΝΟΤΑΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ"

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΖΑΝΕΤΑΚΗ ΣΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΡΤΟΓΥΡΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ...ΟΛΟΙ STHN SYGKYBERNHSH TZANETAKH ΦΑΓΑΝ ΑΠΟ ΜΙΖΕΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ!!

    ΝΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ ΕΠΕΡΝΕ ΜΙΖΕΣ
    ΚΑΙ ΔΙΚΑΖΑΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ ΤΑ "ΠΑΜΠΕΡΣ"

    ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ "ΚΑΤΗΓΟΡΟ" ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΗΝ ΔΑΜΑΝΑΚΗ?? ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΠΑΘΕ ΚΑΡΔΙΑ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ!!

    ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ

    ΠΕΣΤΑ ΠΕΡΙΚΛΗ ΝΑ ΣΥΧΩΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΠΕΘΑΜΕΝΑ ΣΟΥ

    ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΙΜΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ

    ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ .

    ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟ ΛΑΔΩΜΑ ,ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΤΖΑΝΕΤΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΙΝ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ .


    ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΓΕΛΑΝΕ .

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 19 Αυγ 2009 12:29:00 μμ

    ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΚΙ ,ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. tsakothite paloi diaxronikoi prodotes tis patridos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΜΝΗΣΙΑΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (η αποθέωση της υποκρισίας του χαζογιώργου);
    Μετά από 20 χρόνια και πέντε κυβερνήσεις ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΕ;
    Ακόμη και μετά την παραδοχή του Τσουκάτου, ακόμα και σήμερα, δεν μας λέει ο Γιωργάκης που πήγαν τα εκατοντάδες εκατομμύρια της Ζίμενς.
    Απίστευτο, δεν ξέρει κανείς τίποτε!
    Ο Γιωργάκης συμμετείχε ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ στα υπουργικά συμβούλια του Σημίτη.
    ΗΞΕΡΕ να χρηματοδοτεί 220 Μ.Κ.Ο. ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ τίποτε για τα εκατοντάδες εκατομμύρια των «ωφέλιμων πληρωμών» της Siemens, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.
    Ο Σημίτης ΗΞΕΡΕ να σκορπίζει ΑΠΊΘΑΝΑ κομματικά λεφτά στις εκλογές,
    ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ποιός έδινε τα εκατομμύρια, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.
    Ο Τσουκάτος ΗΞΕΡΕ ότι τα παράνομα λεφτά έρχονταν από τη Μίζενς,
    ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ με ποιό αντάλλαγμα έδινε τα λεφτά η εταιρία, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.
    Ο Παπακωνσταντίνου ΗΞΕΡΕ τα πάντα για τον ΟΤΕ (σαν μέλος του ΔΣ), ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ότι μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί τις συμβάσεις με τη Ζίμενς, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.
    Ο εξαφανισμένος Μαντέλης ΗΞΕΡΕ να υπογράφει τις αμαρτωλές συμβάσεις, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ότι η Ζίμενς χρηματοδοτούσε το κόμμα του, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΤΣΙΠΑ ;
    ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ;
    Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ SIEMENS ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΟΥ ΟΣOI ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΤΕΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΝΤΡΟΠΗ.
    Πλάκα έχει που οι κάθε λογής πληρωμένοι δημοσιογραφίσκοι κατηγορούσαν τον φτωχομπινέ παυλίδη για τα 100 χιλιάρικα.
    Ξεφτιλίστηκε ακόμη και η διαφθορά επί ΝΔ.
    Εκλογές τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα δεδομένα σε ότι αφορά τον ΣΥΝ προς το παρόν, είναι η αναπαραγωγή κάποιων ατεκμηρίωτων υποθέσεων που δημοσιεύτηκαν από μια εφημερίδα.

    Σε ότι αφορά στο ΠαΣοΚ, είναι ΥΠΑΡΚΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για Βενιζέλο, Παπαντωνίου, Σημίτη, Τσουκάτο και Τσοχατζόπουλο.

    Αυτή την ώρα, συλλέγονται ακόμα περισσότερα στοιχεία.

    Εκλογές έρχονται. Τα λέμε τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

    19 Αυγ 2009 12:57:00 μμ

    ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΠΙΓΟΝΤΩΣ "PROZAC"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τελικά, τα ούφο υπάρχουν.
    Πρόκειται για κάμποσους βλαμένους οπαδούς του πασόκ που δεν θέλουν να δούν ότι ο γάϊδαρος δεν πετάει.
    Θα μου πείς, πόσο μυαλά να κουβαλάνε όσοι πιστεύουν το πιό χαζοβιόλη βουλευτή της Βουλής (που μάλιστα τυχαίνει να είναι και ο πιό υποκριτής).
    Και σε ανώτερα στους πράσινους αφισσοκολλητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χασαποπουλε βενιζελικε

    γιατι δεν βγαζεις τωρα την σιων Δαμανακη να μας πει για τις αριστρερες μιζες που επερνε?

    εξω εβραιο-κλεφτρα απο το Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπρααααααβο BLOOPER μας,

    Που μας τα ξηγας και μας τα λες και μεις ολα τα καταλαβαινουμε, ολα.
    Εσυ πρεπει να 'χεις σουπερ-δικηγορικο ταλεντο.
    Δεν εξηγειται αλλοιως.
    Τετοια συνεπεια δεν εχω ματαδει.
    ΠΑΝΤΑ συμφωνεις με τις αποψεις σου.

    Διαλιεχτε!!! Διαλιεχτε!!!!
    Σπληναντερα, συκωτια, νεφραμιες, κοντοσουβλια!!!
    Ολα ενα ταλλαρο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. xaxaxaxa mafiozikos kapitalismos leei k to paizei k aristeros!! tn 19o aiwna arxise n mpainoun oi vaseis gia sosialismo, kommounismo ktl tote p o kurios korovesis leei oti o kapitalismos itan kalos k edine douleies k mpla mpla...
    3exnaei to loumpen proletariato mallon k ta 16wra p doulevan oi ergates! eleos!!! edw dn 3erei ti upostirizei k nomizei oti 8a mas anoi3i k ta matia??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΤΡΩΝΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΧΡΩΜΑ.ΟΙ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΡΓΑ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΝΑΝΕ!!!!!!!!!! ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΕ:!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 19 Αυγ 2009 2:16:00 μμ

    Καλά ψηφίζεις κι εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση