GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκλογές 2009: Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες...

Από τον Ηλία Β. Ξηρακιά αντινομάρχη Μαγνησίας . Πέρασαν μόλις δύο(2) χρόνια από τις προηγούμενες πρόωρες βουλευτικές εκλογές, του 2007, και ...

Από τον Ηλία Β. Ξηρακιά
αντινομάρχη Μαγνησίας
.
Πέρασαν μόλις δύο(2) χρόνια από τις προηγούμενες πρόωρες βουλευτικές εκλογές, του 2007, και οι έλληνες πολίτες καλούνται και πάλι στις κάλπες, στις 4 Οκτωβρίου, μετά την προκήρυξη των νέων πρόωρων εκλογών.
Τέσσερες(4) γενικές εκλογικές αναμετρήσεις, μαζί με τις πρόσφατες ευρωεκλογές, τα τελευταία πέντε(5) χρόνια και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα να βρίσκονται κάθε φορά σε χειρότερη θέση.
Κι όμως αυτή η κυβέρνηση κι αυτός ο πρωθυπουργός ξεκίνησαν, το 2004, με τις καλύτερες πολιτικές συνθήκες και το ώριμο κοινωνικό αίτημα, «της επανίδρυσης του κράτους». Κι όμως ο κ. Καραμανλής, πολιτικά ισχυρός πρωθυπουργός και κυρίαρχος του πολιτικής σκηνής το 2004, απέρριψε κάθε διάθεση συνεννόησης για τα μείζονα θέματα της χώρας που του πρότεινε τότε ο Γιώργος Παπανδρέου και πορεύθηκε την «πεπατημένη του παρελθόντος», της κομματοκρατίας και της πελατειακής διαχείρισης του κράτους. Πολύ σύντομα, το 2007, βρέθηκε σε αδιέξοδο και ζήτησε νέες εκλογές προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οικονομικά αδιέξοδα που δημιούργησε. Δύο(2) χρόνια μετά βρισκόμαστε σε χειρότερη αφετηρία. Ζητά ξανά «νέα εντολή για να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα προβλήματα» της χώρας. Κι όμως πέντε(5) ολόκληρα χρόνια αναλώθηκαν σε μια ατέρμονη εσωστρέφεια και επικοινωνιακή διαχείριση διαφόρων σκανδάλων και γεγονότων εγχώριων και διεθνών.
Είναι φανερό ότι...

το διακύβευμα των εκλογών, τουλάχιστο την τελευταία 10ετία, είναι πάντα το ίδιο. Η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που «κρατούν» τη χώρα καθηλωμένη αδύναμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός σύγχρονου αποτελεσματικού και βιώσιμου κράτους που «δεν τρώει τις σάρκες του» δανειζόμενο διαρκώς και υπονομεύοντας των μέλλον των πολιτών του.
Δυστυχώς η αλαζονεία της αυτοδυναμίας και η ταύτιση του δημόσιου με το κομματικό συμφέρον δεν επέτρεψαν μέχρι σήμερα να τεθούν επί τάπητος τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία και τα οποία παραμένουν άλυτα και αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξή της χώρας και την ευημερία των πολιτών της.
Πορευόμαστε στον 21ο αιώνα και στη μεγάλη Ευρωπαϊκή Ένωση με μια Δημόσια Διοίκηση υποβαθμισμένη, αναποτελεσματική και «εν πολλοίς» διεφθαρμένη, όπως φαίνεται από τις αντικειμενικές αξιολογήσεις Διεθνών οργανισμών.
Με μια Αυτοδιοίκηση υποβαθμισμένη, εξαρτημένη και χειραγωγούμενη, από τους Περιφερειάρχες της εκάστοτε κυβέρνησης, γιατί αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ελάχιστες αρμοδιότητές που διαχειρίζεται και ιδιαίτερα οι μικροί ΟΤΑ.
Μ’ ένα εκπαιδευτικό σύστημα υποβαθμισμένο που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της οικονομίας της γνώσης και εκπαιδευτικά ιδρύματα με χαμηλή βαθμολόγηση στο πλαίσιο διεθνούς αξιολόγησής τους.
Μ’ ένα σύστημα Υγείας και Πρόνοιας υποβαθμισμένο, όσον αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες, «βορά» σε κάθε είδους «πιράνχας» όπως κατά καιρούς έχει καταγγελθεί από κυβερνητικά στελέχη όλων των Κυβερνήσεων.
Με μια οικονομία στα πρόθυρα της κατάρρευσης τη στιγμή που η φοροδιαφυγή ξεπερνάει το 30% όπως και η υπερκοστολόγηση κάθε δημόσιας δαπάνης, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος.
Το τραγικότερο όμως είναι ότι δεν υπάρχει ορατή προοπτική. Τα μεγάλα αυτά προβλήματα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται άλλα αποτέλεσαν και αποτελούν πάγιο στοιχείο της κομματικής αντιπαράθεσης για το ποιος φταίει λιγότερο ή περισσότερο για την σημερινή κατάσταση.
Ήταν μια εξαίρεση η γενναία στάση του Γιώργου Παπανδρέου, το 2004, όταν κάλεσε το νικητή «αντίπαλό του όχι σε συγκυβέρνηση αλλά σε μια συνεννόηση για τα αυτονόητα, για τα στοιχειώδη, αυτά για τα οποία όλοι συμφωνούν αλλά επειδή βολεύουν το πελατειακό πολιτικό σύστημα κανείς δεν τα «αγγίζει».
Η αλαζονεία όμως της αυτοδυναμίας και ο «κομματικός πατριωτισμός» των στελεχών αρνήθηκαν κάθε συζήτηση για να χαθούν πέντε(5) χρόνια και πολλές ευκαιρίες και να βρισκόμαστε σήμερα σε χειρότερη θέση. Το κράτος αποτέλεσε και πάλι «λάφυρο» του κόμματος που κέρδισε τις εκλογές. Με μια νέα κομματοποίηση που μας έφερε πολλά χρόνια πίσω σε σχέση με θετικά βήματα που είχαν γίνει μέχρι τότε.
Πιστεύω ότι το πολιτικό σύστημα είναι σήμερα απαξιωμένο, στα μάτια του κόσμου, όχι μόνο για την απόσταση που υπήρξε στο παρελθόν μεταξύ λόγων και έργων. Είναι απαξιωμένο γιατί οι πολίτες βλέπουν ότι τα μεγάλα προβλήματα της χώρας αντί να αντιμετωπισθούν αποτελούν εδώ και 10ετίες πεδίο κομματικής και πολιτικής αντιπαράθεσης.
Γι’ αυτό αν το ΠΑΣΟΚ είχε ραντεβού με την ιστορία το 1981, για να επουλώσει οριστικά τις πληγές του μετεμφυλιακού κράτους, το 2009 είναι αντιμέτωπο με μια νέα πολύ πιο σημαντική πρόκληση που αφορά την επιβίωση της ίδιας της χώρας. Ανέκτησε ξανά, όπως όλα δείχνουν, το πολιτικό πλεονέκτημα και αποτελεί τη νέα ελπίδα για τη χώρα και τους πολίτες.
Σήμερα οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από κάθε άλλη φορά. Το πολιτικό σύστημα με τη σημερινή του μορφή έχει εξαντλήσει τα όρια του. Όποιος πάρει πρωτοβουλίες για την αναβάθμισή του θα έχει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μαζί του. Οι πολίτες το «φωνάζουν» από κάθε γωνία της χώρας. Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες για τη χώρα και τους πολίτες της.

14 σχόλια

  1. ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΩΝ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΩΝ ΠΑΣΟΚ
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΣΑΠΟΣΚΥΛΩΝ
    ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ..

    - Κάνουν τα πάντα για να μας προστατέψουν από την λάμψη του μυαλού του Αϊνστάιν-GAP.
    - Τρελλή αβάντα με παρέμβαση ακατανόητη.
    - Κάνουν πως θίγονται κιόλας όταν πριν είκοσι χρόνια έτρεχαν πίσω από τις περιοδίες για να “τσακώσουν” μια είδηση και μια καλή κουβέντα, γλύφοντας δεξιά και αριστερά.
    - Τεμπέληδες και ανίκανοι να προσφέρουν στοιχιώδη ενημέρωση τη στιγμή που με περισπούδαστο ύφος αυτοχαρακτηρίζονται έγκυροι και αντικειμενικοί.

    ΟΙ ΚΟΠΡΟΙ. ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ .. ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
    ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΓΛΥΦΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ.
    Δημοσιοκάφροι γλειώδη σκουπιδοειδή
    απορρίμματα.
    φτου...ΕΜΕΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επιχείρηση «καθαρά ψηφοδέλτια» είναι το «δεύτερο» επικοινωνιακό τρικ του Καραμανλή. Το πρώτο ήταν ότι τάχατες χρειαζόταν... «νωπή εντολή» για να κυνηγήσει τη «φοροδιαφυγή», να πατάξει τη «σπατάλη» και να κάνει «διαρθρωτικές» αλλαγές!

    Το πρώτο επικοινωνιακό τρικ αυτοακυρώθηκε πάραυτα, με την εύλογη απορία όλων ποιος τον εμπόδισε πεντέμισι χρόνια, που κυβερνάει τον τόπο, να κάνει όλα αυτά, που, εξάλλου, είχε εξαγγείλει άπειρες φορές τα τελευταία χρόνια. Ούτε επίσης «στέκει» το επιχείρημα ότι τάχατες τον εμπόδισε ο... λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου, την υποτιθέμενη «αντιπολιτευτική ανικανότητα» του ΠΑΣΟΚ χλεύαζαν «κατ εξακολούθηση» τα τελευταία χρόνια... «Αυτή» τους εμπόδισε;

    Το δεύτερο «επικοινωνιακό τρικ», που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι τα «καθαρά» τάχατες ψηφοδέλτια που φτιάχνει ο Καραμανλής.

    Αφού πρώτα συγκάλυψαν πολιτικά και αθώωσαν από τυχόν ποινικές ευθύνες όλους όσους είχαν εμπλακεί στα σκάνδαλα, τώρα αποδεχόμενοι (εκ των υστέρων) τις ευθύνες που υπήρχαν τους «πιέζουν» να βγουν από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ή θα τους βγάλουν στο τέλος «διά της βίας»!

    Αλλά η αλήθεια δυστυχώς είναι μία: Ή ήταν «ένοχοι» και κακώς συγκάλυψαν τις ευθύνες τους. Ή ήταν «αθώοι» και κακώς και απαράδεκτα ηθικά τους αποπέμπουν τώρα και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο! Ουσιαστικά με τη θέση για «καθαρά ψηφοδέλτια» αποδέχονται και ομολογούν τις ευθύνες τους για τη συγκάλυψη που έγινε.
    Το μέγα πρόβλημα της κυβέρνησης της Νέας Δυστυχίας δεν ήταν κυρίως τα «σκάνδαλα» αυτά καθαυτά. Αυτά μπορούν να συμβούν και στις... καλύτερες κυβερνήσεις.

    Το πραγματικό σκάνδαλο ήταν ο τρόπος αντιμετώπισής τους, που ήταν η συγκάλυψη!

    Οι πειθαρχικές περιπέτειες του ανακριτή της υπόθεσης Siemens είναι αποκαλυπτικές πολλών πραγμάτων. Και, βέβαια, στη συνέχεια θα βγουν και άλλα πολλά...

    Το συμπέρασμα είναι ότι όσο υπάρχουν ένοχες για τη συγκάλυψη των σκανδάλων ηγεσίες, η απομάκρυνση των εμπλεκομένων, και με τον «μουγκό» τρόπο που γίνεται, δεν «καθαρίζει» την ηγεσία της ΝΔ από το «ανεξίτηλο στίγμα» των ευθυνών της... Η συγκάλυψη δεν «παραγράφεται»!

    Northwest Greece

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην αγχονεσε μεγαλε,δες τις ημερες και τα εργα της παραταξης σου,πρωτα!Δεν μετρουν τα λογια αλλα οι πραξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΕ ΞΗΡΑΚΙΑ ,Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΟΦΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ:

    "ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ"


    ΠΩΣ ΣΟΥ ΔΙΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΟΛΙΣ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΙΧΕ ΒΡΩΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΧΕΣΑΙ.


    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ,ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ .


    ΕΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΤΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΣΟΚ

    ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ "ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ" ΣΤΗΝ ΝΔ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ??

    ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΙΑ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΑΥΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΣΟΚ ΩΣ
    "ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙ Η ΔΕΞΙΑ"

    ΠΟΙΑ ΔΕΞΙΑ ΡΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ?

    ΤΩΡΑ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ "ΕΠΙΤΗΔΕΣ" ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ??

    ΒΡΩΜΟΚΟΠΡΟΣΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΠΟΥΣΤΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΜΑΣΩΝΑΚΙΑ

    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΤΑΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ??

    ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΝΩΣΗ"!!!!

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Η΄ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ!!

    ΕΤΣΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ Η ΝΔ
    ΜΕ 5% ΑΝΤΙ 10% !!

    ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ??

    ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΝΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ!!

    ΜΟΝΟ ΑΔΕΛΦΕΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ
    ΞΑΔΕΛΦΕΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ
    ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΙ ΤΥΠΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗ ΑΝΙΚΑΝΟΥ
    ΚΟΠΕΛΙΤΣΕΣ ΑΣΧΕΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΟΠΑ
    ΧΑΒΑΛΕ ΤΣΟΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΠΟΙ
    "ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ"

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

    ΠΑΣΟΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟΥ 2004 ΠΟΥ Η ΝΔ ΑΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ...ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ..ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ..ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΛΙΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ?..Ο ΟΧΛΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ?...ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΟΦΟΤΕΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ..ΗΛΙΘΙΟΤΕΡΟΥΣ..ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΠΑΝΤΑ ΘΕΑΤΕΣ ..ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΑΓΩΔΙΑ..ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ...ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΙΓΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ(ΟΠΩΣ Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΛΠ..)..ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ..ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ..ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ..ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΛΙ ΚΛΙΜΑ ..ΜΕ ΤΗΝ...ΝΔ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ..ΑΧ..ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ...ΣΕΒΑΧ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανονικά, και σε όποια άλλη πολιτισμένη χώρα του κόσμου, αυτή η κυβέρνηση, η χειρότερη κατά την άποψή μου που πέρασε ποτέ από τον τόπο τα τελευταία τουλάχιστον 50 χρόνια,(τόσο μόνο είμαι σε θέση να θυμάμαι τα πολιτικά), θα έπαιρνε ΤΟ ΠΟΛΥ ΈΝΑ 10%!.....
    Οι δημοσκοπήσεις λένε πως θα πάρει περίπου 28%, δηλ.περίπου 7.5% κατά μέσον όρο πίσω από το πρώτο κόμμα...
    Ντροπή μας είναι!....
    -Πως θα πάρουν ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ, που ψέμματα μας είπαν πως το πήραν στις ευρωεκλογές?
    -Πως θα μάθουν πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΈΚΑΝΑΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΙ?
    (αφού...τα παρέγραψαν κι όλας?)
    -Πως η κάθε κυβέρνηση που εκλέγεται
    θα σκέφτεται πως πρέπει να ενεργεί για τα συμφέροντα της χώρας και του λαού, ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΘΕΙ, και μάλλιστα άμεσα?
    -Πως θα αποδωθεί, κάποια έστω δικαιοσύνη?
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!.....
    Να μην πάρουν πάνω από 8%!....
    ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παπατζής-μητσοτακέικο και αριστεροί φασίστες ας πάνε να πνιγούν στα Κατεχόμενα της Κύπρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εσεις κύριε Ξηρακιά δεν έχετε παρά να κάνετε όρεξη να κονομήσετε πάλι.

    Σε πόσες θέσεις είσαστε ταυτόχρονα επί ΠΑΣΟΚ; Μιλάμε για πολιτικές θέσεις και όχι για εργασία (υπάλληλος του λιμενικού ταμείου αν δεν κάνω λάθος).
    Πέστε μας πως συνδυάζατε ταυτόχρονα το Πρόεδρος της ΕΒΕΤΑΜ και εργασία και πόσα παίρνατε; Εσείς δεν ορμήσατε να γίνεται και πρόεδρος του ΟΛΒ όντας ήδη πρόεδρος στην ΕΒΕΤΑΜ και σας βάλανε πάγο τα άλλα Πασόκια;

    Σας εύχομαι με την Νίκη και καλές κονόμες και άσε το παραμύθι φούρναρη για τους αφελείς πασόκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μας δειχνουν τα κολοκαναλα ενα χαζοτεροτερο του ΚΑΤΜΑΝ ντε και καλα ότι παει για ηγετης της χωρας. να παει στη χωρα του με τη μαμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kε Ξηρακιά,
    δέν μπορείτε νά είστε συντομότερος?
    Σάς ξεπερνά καί ο υβρίζων τόν Θεσμό
    Πρωθυπουργό-όποιος καί άν είναι-.
    Άν αρθρογραφείς μόνος,πάει καλά,
    άν τό έγραψε stage one,δώσε του
    εισδοχή σέ ασφαλιστικό ταμείο.
    Άντε,γιατί κάποιος πρέπει νά δεί
    τούς "πολλά υποσχόμενους νέους-νέες".
    Συγνώμη γιά τά εισαγωγικά.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ
    ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ?

    Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΑΓΓΛΙΚΑ??


    ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥΣ??

    ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ?
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑ..
    ΔΕΝ ΝΤΡΠΕΣΤΕ?

    "ΠΑΡΕΑ" ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

    ΤΑ @@ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε γενικές γραμμές,
    ΔΕΝ μας φταίει καμιά κρίση!...

    ΚΑΜΙΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.... (Τι έχουμε, τη βαρειά αυτοκινητο-βιομηχανία? Εμάς η βαρειά μας βιομηχανία είναι...ο τουρισμός, και στην κυβέρνηση (που έχει και τα στοιχεία), λένε πως "οι αφίξεις ήταν ίδιες με πέρσι!"....
    ΑΠΛΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ , ΤΩΝ ΡΕΜΟΥΛΩΝ, ΤΗΣ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ, ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ(?)/ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΗ ΔΕΡΝΕΙ....

    Είναι γεγονός, πως όταν μειώνεις την ζήτηση, συρικνώνεις την οικονομία, και την οδηγείς σε ύφεση...
    Οταν μάλλιστα μειώνεις τη ζήτηση σε μια ήδη μη εύρωστη οικονομία, όταν δημιουργείς επιπλέον αρνητικό ψυχολογικό κλίμα στη αγορά,που είναι κι αυτό πολύ σημαντικό, (αφού έκαναν την "κρίση" καραμέλα, για να την έχουν ΑΛΛΟΘΙ...), απλώς στέλνεις αυτή την οικονομία κατά διαβόλου!....

    Εχει απόλυτο δίκιο ο Γιώργος Παπανδρέου, που εξαγγέλει μέτρα αναθέρμανσης της οικονομίας, με όποια μέτρα έχει στη διαθεσή του αυτή τη στιγμή, (ένα απ'αυτά είναι η έστω μικρή, και πάντως πάνω από τον πληθωρισμό, αύξηση των μισθών/συντάξεων), και δεν το κάνει για να μας ειναι...ευχάριστος, (όπως λένε οι άσχετοι και οι ΝΔληδες), αλλά γιατί αυτό ΠΡΕΠΕΙ να κάνει, για να αυξήσει τη ΖΗΤΗΣΗ, μαζί με την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς, και την αλλαγή του οικονομικού/ψυχολογικού κλίματος, αν θέλουμε το ξεπέρασμα της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, και την ΑΝΑΠΥΞΗ.
    Βέβαια ενδεχομένως και προσωρινά τα δημοσιονομικά, (οι δείκτες δηλαδή, αυτούς που μετρά ο κ. Αλμούνια, και που ...ευημερούν όταν ο κόσμος δυστυχάει!... --βλέπε πολιτική του κ. Καραμανλή--...),
    ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ λοιπόν αυτοί οι δείκτες, μπορεί και να μην είναι πολύ καλοί, και ο κ. Αλμούνια να γκρινιάξει για λίγο, ΟΜΩΣ θα βελτιωθούν σε λίγο χρόνο, μέσα από την ΑΝΑΠΤΥΞΗ της οικονομίας, και τα περισσότερα έσοδα του κράτους...

    ((Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ,--που θα επιφέρει, είπαμε, πρώτα-πρώτα η αύξηση της
    ΖΗΤΗΣΗΣ--,σημαίνει αυτόματα και περισσότερα έσοδα για τους πολίτες ΚΑΙ το κράτος,--π.χ.από τους μεγαλύτερους τζίρους της αγοράς, από τον περισσότερο αποδιδόμενο ΦΠΑ, από τη δίκαια φορολογία ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ εισοδημάτων επιχειρήσεων κλπ φορέων,κλπ,-- ΦΥΣΙΚΆ μαζί με μηχανισμούς ελέγχου.
    Η αύξηση της ζήτησης, δηλ.του χρήματος, σε μια χειμάζουσα οικονομία, σημαίνει την αναθέρμανσή της, που έχει σαν συνέπεια την αύξηση των επενδύσεων, την μείωση της ανεργίας, την εκ νέου αύξηση --αυτόματα πλέον-- της ζήτησης, και τελικά έξοδο από το τέλμα, ΠΡΟΟΔΟ και ΕΥΗΜΕΡΙΑ!...))

    Αυτά δεν τα λέω μόνο εγώ, αν και γνωρίζω λόγω σπουδών και επαγγέλματος οικονομικά, αλλά και πανεπιστημιακοί, καθώς και όσοι από τους ευρωπαίους και αμερικανούς ηγέτες, πήραν μέτρα για την "κρίση"...
    ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ βέβαια οι φωστήρες της ΝΔ, που ξέρουν οικονομικά επιπέδου πρωτοετούς φοιτητή...
    Αλλά που και ΑΝ κάποιοι ξέρουν, είναι φαίνεται υποχρεωμένοι, ΆΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.. δυστυχώς, ΑΛΛΑ!....
    (Να αφαιμάζουν δηλ. οικονομικά τους μισθωτούς/συνταξιούχους-μικρομεσαίους, και να μεταφέρουν τον πλούτο από τα μικρομεσαία στρώματα στους μεγαλοκαρχαρίες, στους κουμπάρους , στους νόμιμους και ηθικούς, στους σεμνούς και ταπεινούς, και... γενικά σε γαλάζια παιδιά!...).

    Μια λοιπόν και στη ΝΔ αυτά τα 5,5 χρόνια και ως κυβέρνηση: 1)Eκαναν όσα μπορούσαν προς την αντίθετη κατεύθυνση απ' αυτά που χρειαζόταν η οικονομία και η χώρα, (υπέρ των φίλων και των εαυτών τους βεβαίως)...
    2)Εξακολουθούν να λένε τις ίδιες παπαριές, (μετά συγχωρήσεως..) Και
    3)Φαντάζονται πως θα λύσουν το πρόβλημα της χώρας, (που οι ίδιοι βέβαια δημιούργησαν)..., με πάγωμα των μισθών, και αύξηση των φόρων.. (καύσιμα-ποτά-τσιγάρα, το...τρίπτυχο της άγνοιας και της μαλακίας..).
    Η ίσως ακόμη με έκτακτες εισφορές, και το ΕΤΑΚ?... (Α! Μάλλιστα!...)

    Μιας λοιπόν κι η κυβέρνηση αυτά έκανε κι αυτά φαντάζεται: Αναρωτηθείτε σοβαρά, γιατί τώρα ξέρετε!...
    Γίνεται έτσι? Τι λέτε?

    Εμ.... δε γίνεται έτσι!.....
    Χρειάζεται ΓΝΩΣΗ, όραμα,ενδιαφέρον!... Μα πάνω απ' όλα χρειάζεται ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση