GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλοι κρίνονται...

Από το http://ndvoice.blogspot.com/ Νέα Δημοκρατία. Ο ξενιστής του Μητσοτακισμού. Όλοι εμείς τα απλά μέλη της βάσης της Νέας Δημοκρατίας που...

Από το http://ndvoice.blogspot.com/

Νέα Δημοκρατία. Ο ξενιστής του Μητσοτακισμού.
Όλοι εμείς τα απλά μέλη της βάσης της Νέας Δημοκρατίας που έχουμε δώσει πολύχρονους αγώνες γιʼ αυτό το κόμμα και που τώρα για πρώτη φορά, μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουμε απʼ ευθείας, χωρίς μηχανισμούς και παρένθετα πρόσωπα, στην ύψιστη διαδικασία της εκλογής του ίδιου του αρχηγού μας, αηδιάζουμε με αυτά που συμβαίνουν σʼ αυτή την εκλογική διαδικασία. Μέχρι τώρα προσπαθήσαμε να κρατήσουμε μια ουδέτερη στάση και να κρίνουμε με βάση τη λογική και τα πολιτικά επιχειρήματα που είχε η κάθε πλευρά, αλλά η τελευταία προπαγάνδα που εκτοξεύεται από την πλευρά των υποστηρικτών της κ. Μπακογιάννη, μας έχει κάνει έξαλλους και μας αναγκάζει να πάρουμε θέση.
Μέχρι τώρα μας ενοχλούσε η παρελθοντολογία κυρίως από το στρατόπεδο της κ. Μπακογιάννη, αλλά η τελευταία προπαγάνδα, ότι...

δήθεν κινδυνεύει με διάσπαση το κόμμα αν εκλεγεί αρχηγός ο κ. Σαμαράς, αμφισβητεί ευθέως την δημοκρατική μας ικανότητα και ωριμότητα και δεν μας αφήνει περιθώρια για ουδετερότητα. Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Ο Μητσοτακισμός μετά το 1965, άστεγος πολιτικά, για σχεδόν 13 χρόνια, τελικά βρήκε στέγη στο κόμμα μας. Η στέγη αυτή παραχωρήθηκε από τον ιδρυτή του κόμματός μας Κ. Καραμανλή, κυρίως εξ αιτίας της ανάγκης ψήφων για εκλογή του τελευταίου στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Έκτοτε ο Μητσοτακισμός επιβίωσε πολιτικά και αναπτύχθηκε μέσα στο σώμα της Νέας Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας το σώμα αυτό ως ξενιστή. Μετά την μικρή παρένθεση του Γ. Ράλλη και την ηγεσία από τον Ε. Αβέρωφ, ο οποίος ουσιαστικά οργάνωσε το κόμμα, ανέλαβε την ηγεσία ο Κ. Μητσοτάκης, σαν αντι-Ανδρέας, με σύνθημα και τότε την κυβερνησιμότητα, εξαναγκάζοντας τον ικανότατο Κ. Στεφανόπουλο να οδηγηθεί έξω από τη Νέα Δημοκρατία και να ιδρύσει την ΔΗΑΝΑ. Για να καταλάβουμε πως εννοεί την εσωκομματική δημοκρατία ο Μητσοτακισμός, υπενθυμίζουμε ότι το 1988, ο κ. Μητσοτάκης, στο γραφείο του οποίου ήταν και η κ. Μπακογιάννη, κατάργησε τα αιρετά κομματικά όργανα και αντικατέστησε τις μεν ΝΟΔΕ με τις δοτές ΝΕΠΕΚΑ, τις δε ΤΟ με τις δοτές ΤΕΠΕΚΑ. Από το 1990 μέχρι και το 1993 κυβέρνησε ο Μητσοτακισμός και ήταν τόσο «καλή» εκείνη η κυβέρνηση που έκανε το λαό να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση για 11 ολόκληρα χρόνια. Το 1993 εξαναγκάστηκε να οδηγηθεί έξω από το κόμμα μας και δεύτερο ικανότατο στέλεχος, ο σημερινός υποψήφιος αρχηγός Αντώνης Σαμαράς και να ιδρύσει την ΠΟΛΑΝ. Σήμερα κατηγορείται ως αποστάτης από τον Μητσοτακισμό ο Αντώνης Σαμαράς. Προφανώς τα ίδια θα ισχυρίζεται και για το άλλο ικανότατο στέλεχος και μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλο. Αλήθεια γιατί όσοι συγκρούονται με τον Μητσοτακισμό μεγαλουργούν;
Όμως εκείνο που μας εξοργίζει πολύ σήμερα είναι ότι ο Μητσοτακισμός απειλεί πως σε περίπτωση που εμείς τα απλά μέλη, «κάνουμε το λάθος» και ψηφίσουμε Σαμαρά θα διαλυθεί η παράταξη. Μας εξοργίζει ακόμα το γεγονός ότι τα διάφορα πολιτικά τζάκια, οι γόνοι, οι συγγενείς και οι κουμπάροι, που χρησιμοποίησαν το δένδρο της παράταξης τόσα χρόνια για την δική τους πολιτική επιβίωση και ευημερία, συντάσσονται με τον Μητσοτακισμό και δεν αντιδρούν, αν δεν επικροτούν την προπαγάνδα περί δήθεν διασπάσεως.
Εμείς τα απλά μέλη του κόμματος τους λέμε: Αφήστε τις απειλές και τους εκβιασμούς. Δεν μας τρομάζετε. Και δεν μας τρομάζετε γιατί απλά ξέρουμε, όπως ξέρει και όλος ο κόσμος, πως δεν υπάρχει άλλο πολιτικό σώμα να χρησιμοποιήσετε σαν ξενιστή. Εσείς όμως οι ίδιοι δυστυχώς για μας, αμέσως μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά, θα είστε και οι πρώτοι γλείφτες του νέου αρχηγού όπως κάνατε και με τον Κώστα Καραμανλή.
Όμως από εδώ και πέρα θα έρχεστε στη βάση να απολογείστε και να ζητάτε την ψήφο μας για να επανεκλεγείτε. Γιʼ αυτό προσέξτε. Όλοι κρίνονται από την τωρινή συμπεριφορά τους.

13 σχόλια

  1. lete na einai moulika o george kai o nikofloros?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν ο γιωργακης δεν χτυπησει πραγματικα τους φοροφυγαδες πολυ συντομα αυτη η κυβερνηση θα πεσει και θα παρει μηδεν στο πηλικιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λίγο αντιφατικότο κέιμενο δεν νομίζετε; Οι παλιοί νεοδημοκράτες εμφανίζοντα σαν αντίπαλοι του κ. Μητσοτάκη αλλά όλα τα παλιά νεοδημαοκρατικά τζακια είναι με την κα Μπακογιάννη... Αρα Και ποιί είναι ακριβώς αυτοί οι απλοί νεοδημοκράτες . Μήπως ο Σαμαράς, που τον προωθούσε εξοργιστικά ο Αβέρωφ και στην συνέχεια βέβαια τον ανέδειξε ο Μητσοτάκης. Η ο καθαρά Μητσοτακικός στο ξεκίνημ.λα του Αβραμόπουλος. και τι έκανα αυτοί για την ΝΔ. Πως ακριβώς "μεγαλούργησαν" όταν έφυγαν. Εφτιαξαν κόμματα και τα έκλεισαν λόγω πλήρους αποτυχίας. Οι μόνοι που προσέφεραν ουσιαστικά από μόνοι τους = δίχως πλάτες - στην ΝΔ ήσαν ο Εδερτ και ο Ανδριανόπουλος. Κέρδισαν ασε δύσκολες εποχές τους δύο μεγαλύτερους Δήμους της χώρας. Και οι δύο τώρα,ανεξάρτητα από τις διαφοπρές τους, υποστηρίζουν την Μπακογιάννη. Γιατί ο Σαμαράς είναι επικίνδυνος και ανίκανος. και το αναγνωρίζουν... Τελειώνει η ΝΔ με αυτόν. Αλλά αν έτσι σκέφτονται οι "απλοί νεοδημοκράτες" ίσως τους αξίζει μιά τετοια εξέλιξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ora na teleionoume me afti tin oikogeneia...i opoia eine kseno soma mesa stin N.D....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. OΣαμαράς δέν ειναι αποστάτης
    Ο Σαμαράς έκανε κάτι βαρύτερο
    έριξε κυβέρνηση
    ο Μητσοτάκης έπραξε το αντίθετο
    ο Μητσοτάκης το 65 συνέχιζε με νύχια και με δόντια προσπαθούσε να στηρίξει την εκλεγμένη με 52% Ενωση Κεντρώων του παραιτούμενου του αρχηγού της και Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου για το γνωστό ζήτημα που όλοι επιμελώς αποκρύπτουν και ηθελημένα δέν αναφέρουν

    Παρακαλώ προτού αξιολογηθεί το σχόλειο να ανατρέξουμε στην αξιόπιστη ηλεκτονικη εγκυκλοπαίδεια

    vikipedia.org
    αποστασία 65
    Ιουλιανά
    καλό θα είναι τώρα πλέων με την εύκολη πρόσβαση σε αξιόπιστες πηγές να μαθαίνουμε και εμείς οι νεώτεροι τα πραγματικά γεγονότα και όχι προπαγάνδες κάποιων

    Μετά από έρευνα που έκανα στην αναδρομή τής πρόσφατης πολιτικής μας Ιστορίας πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης είναι ο ποιό ΚΑΤΆΦΩΡΑ ΑΔΙΚΗΜΈΝΟΣ Ελληνας πολιτικός
    Κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε φιλε η ηλεκτρονικη εγκυκλοπαιδια ειναι οτι πιο ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ υπαρχει και το ξερουν οι παντες ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω ότι της σημερινής βάσης της Νέας Δημοκρατίας (αυτό το 30 τόσο τοις εκατό που βρέξει χιονίσει ψηφίζει το κόμμα ανεξαρτήτως του ποιος ηγείται και πόσο ανίκανος είναι) της αξίζει ο Σαμαράς. Στο κόμμα όμως που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην προσπάθειά του να οδηγήσει τη χώρα (και την παράταξή του) μακριά από τη μιζέρια ασφαλώς του αξίζει κάτι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ αΝΤΩΝΗ ΔΕΝ ΤΗς
    ΠΕΤΑς ΕΝΑΝ ΛΟΥΤΣΟ

    ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΝΝΕΔ ΤΗΝ ΠΗΔΑΓΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΨΑΝ

    ΚΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πανέξυπνο σχόλιο!!! Για όποιον δεν το κατάλαβε, η Μπακογιαννη είναι η συνέχεια του Καραμανλή του πρεσβύτερου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας μην προσπαθεί να μας τρομάξει το Μητσοτακέϊκο με διασπάσεις και τα τοαύτα γιατί σύντομα οι ίδιοι θα βρεθούν μόνοι τους χωρίς κόμμα.
    Ας αφήσουν ανενόχλητη τη βάση να αποφασίσει και να σταματήσουν τις υποχθόνιες ενέργειες γιατί ο κόσμος τους έχει πλέον μάθει από την καλή και από την ανάποδη.
    Δεν ξεχνά η βάση τα χαμόγελα και τη φανερή χαρά της Ντόρας όταν παραιτήθηκε ο Καραμανλής.
    Τουλάχιστον δεν μπορούσε να κρυφτεί από τα ματια του κόσμου και να μην φανερώνει τόσο πολύ τη χαρά της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ έχω μια απλή απορία που αναφέρεται και στους δύο πρώτους μονομάχους: τι συμβολίζει για τον ίδιο το Σαμαρά η συνήθειά του να δένει το ένα χέρι μεσα στο άλλο , να γέρνει το σώμα του δεξιά και το κεφάλι από την άλλη μεριά; Περίεργη στάση που μάλλον χρειάζεται κάποιον ψυχαναλυτή.
    Η Ντόρα από την άλλη: τι διάολο έχει και συνέχεια γελά; Ό,τικαι να λέει γελά! Θα έπρεπε κάποιος φίλος της να της πει πως ο πατέρας της γελά το ίδιο, αλλά εκείνον τον περνούν για βρυκόλακα. Εκείνη γιατί τον μιμείται τόσο πια; Δεν μπορεί τελος πάντων να σοβαρευτεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Νέα Δημοκρατία. Ο ξενιστής του Μητσοτακισμού."

    Πολύ εύστοχος ο χαρακτηρισμός.Μπράβο στον συντάκτη.
    Αν ο Μητσοτακισμός άχαιρε σεβασμού, τότε τόσες προσπάθεις να ιδρύσει κόμμα ο Μητσοτάκης δεν θα πήγαιναν χαμένες.Έπρεπε λοιπόν να βρεθεί άλλος τρόπς. Και βράθηκε η Νέα Δημοκρατία.Την οποία κυριολεκτικά θα αλώσει το Μητσοτακέικο αμα εκλεγεί η Ντόρα.
    Εγώ ρωτώ εσάς όλους τούς πολύξευρους.Γιατί τους Μητσοτάκηδες δεν τους αγαπάει η ιδιαίτερη πατρίδα τους η Κρήτη?
    Η απάντηση είναι απλή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ξένο σώμα για τη ΝΔ ήταν είναι και θα είναι για πάντα ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ Σαμαράς.Επιμελώς αποκρύπτει ο συγγραφέας του κειμένου πως ο ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ και ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΣ Σαμαράς συνέχισε την ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΤΑΤΗ "δράση" του εναντίον της ΝΔ, με το αποτυχημένο απόκομμα που του έφτιαξε η διαπλοκή ΚΑΙ ΤΟ 1995 ΚΑΙ ΤΟ 1996 που πρόεδρος της ΝΔ Δ Ε Ν ΗΤΑΝ ο Μητσοτάκης αλλά ο Μίλτος!Τι να κάνουμε λοιπόν, δεν του αρέσει ο ένας του ΠΡΟΔΟΤΗ, δεν του αρέσει ο άλλος του ΙΟΥΔΑ,μήπως να τον ρωτάμε κάθε φορά τι τραβάει η όρεξή του, του ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗ για να τον εξυπηρετούμε, αλλιώς θα καταστρέφει το κόμμα μας?Εγω προσωπικά, και αν ακόμα καταφέρει η διαπλοκή να τον "φυτέψει" αρχηγό στη ΝΔ, ΔΕΝ θα στενοχωρηθώ καθόλου!Ισα ίσα θα το δω σαν μια χρυσή ευκαιρία να πληρωθεί ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ με το ίδιο νόμισμα, και να δω τη βρωμερή φάτσα του,ταπεινωμένη και εξευτελισμένη μετά απο απανωτές ήττες που σίγουρα θα αρπάξει, να πάιρνει τους Μανώληδες, τους Μιχαλολιάκους και τους Τράγκες και να τραβάει κατά ΔΙΑΟΛΟ μεριά, ώστε να ησυχάσουμε μετά απο ένα (ελπίζω μικρό - μιας και είναι γάντζος της καρέκλας) χρονικό διάστημα μια και καλή απο το ΜΟΥΤΡΟ αυτό.Για το ιδανικό αυτό, με το Σαμαρά αρχηγό βεβαίως και θα ψηφίσω το ΒΡΩΜΟΠΑΣΟΚ μιας και μεταξύ δυο κακών σαφώς διαλέγεις το λιγότερο κακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση