GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έλα...

Παραλληλίζοντας την Ελεονώρα Ζουγανέλη με την Ντόρα Μπακογιάννη και κάνοντας συγκρίσεις με Μέρκελ, Αστον, Χίλαρι και Δαμανάκη... Του Αντώνη-...

Παραλληλίζοντας την Ελεονώρα Ζουγανέλη με την Ντόρα Μπακογιάννη και κάνοντας συγκρίσεις με Μέρκελ, Αστον, Χίλαρι και Δαμανάκη...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Αθήνα, 5:00 το ξημέρωμα. Νομίζω η καλύτερη ώρα της πόλης. Κυρίως στο κέντρο. Σύνταγμα, μπροστά στους πάγκους με της εφημερίδες. Πάντα όταν στέκομαι εκεί σκέφτομαι την πρώτη φορά που συνειδητοποίησα ότι οι παροικούντες εδώ μπορούν να διαβάζουν τις εφημερίδες της Κυριακής από το Σάββατο το απόγευμα. Θυμάμαι τον θυμό μου, από το αίσθημα αδικίας που ένιωσα ως επαρχιώτης. Παίρνω το Κυριακάτικο Βήμα, ενώ η Αλκμήνη με περιμένει στο αυτοκίνητο με τα σάντουιτς στο χέρι. «Έλα.. πάρτη να φύγουμε». Με πιάνουν χαζοτύψεις όταν δεν παίρνω τις περισσότερες από τις εφημερίδες και πληρώνω αυτές τις ενοχές μου όταν τις αγοράζω νιώθωντας ο ίδιος προδομένος από τον όγκο των φυλλάδων που γέμισα το γραφείο μου.
Έχει προηγηθεί κατανάλωση αλκοόλ στην Ελεονώρα Ζουγανέλη. Φωνάρα, τυπάρα με προσωπικότητα. Τραγούδαγε τα πάντα, με πάθος. Από Ρίτα Σακελαρίου και Μάκη Χριστοδουλόπουλο μέχρι Amy Winehouse, αποδεικνύοντας ότι το τραγούδι δεν υποκατηγοριοποιείται. Ή το ‘χεις ή δεν το ‘χεις, απλά. Και εκείνη το έχει, μαζί με μια απίστευτα ερωτική αύρα που εκπέμπει. Στην αρχή δεν σου γεμίζει το μάτι, αλλά σε λίγα λεπτά σε καθηλώνει και σ’ αναγκάζει να την χειροκροτήσεις, επιβραβεύοντας την πραγματική αξία της, συνεπαρμένος.
Σκέφτομαι σήμερα, έχοντας ακόμα στ΄ αυτιά μου τη φωνή της, ότι είναι κι αυτή γόνος. Κόρη του ξεχωριστά ιδιαίτερου Γιάννη Ζουγανέλη. Πόσο άδικο θα ήταν, να είχε αποκλειστεί σε...

κάποια ακρόαση, μην έχοντας «μια πλάτη». Ο πατέρας της δεν την βοήθησε ουσιαστικά (για τα δικά σου δεδομένα), αφού ποτέ δεν την προέβαλε, δεν την πήρε δίπλα του σε εμφανίσεις του επί σκηνής (για τα δικά μου, αυτό αποτελεί βοήθεια ουσιαστική, απογαλάκτηση). Αρκεί όμως, που φέρει το όνομά του. Περισσεύουν οι μουσικές στιγμές που βίωνε κι οι μουσικές εικόνες που είδε, από μικρή πλάι του. Συνεπώς, τυχερή εκείνη, τυχερός ο μπαμπάς, τυχεροί εμείς.
Αν έχεις την ίδια διαστροφή, παραλλήλισέ τη με την Μπακογιάννη. Σου δίνω τον δικό μου συλλογισμό. Είναι κι αυτή γόνος, όπως κι άλλες. Κόρη του ξεχωριστά ιδιαίτερου Κ. Μητσοτάκη. Ο πατέρας της, δεν την βοηθά ουσιαστικά τώρα. Μάλλον την χαντακώνει. Δεν αρκεί που φέρει το όνομά του. Περισσεύουν οι πολιτικές στιγμές που βίωνε από μικρή πλάι του. Ώριμη πια, με πρόσθετες παραστάσεις πολιτικής από τον Παύλο Μπακογιάννη, με πολλές χρονοώρες σε διάφορα πόστα με θετικά πρόσημα σε αυστηρές κριτικές, σχεδόν πάντα. Σου απέδειξε ότι το όνομα της το εκμεταλλεύτηκε με το παραπάνω. Χορτασμένη πια (πάρ’ το όπως θες), έχει ανάγκη να δώσει, γιατί την νοιάζει η υστεροφημία της. Λειτουργεί ως Γυναίκα. Ναι γυναίκα. Πoιο το κακό, φαλλοκράτη;;
Πιστεύεις ότι η Μέρκελ έχει περισσότερα τυπικά προσόντα ή η νέα αγγλίδα Υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ ή η Δαμανάκη που έστειλε ο επίλεκτός σου είναι καλύτερες; Πέρνα και τον ειρηνικό αν θες και δες τη Χίλαρι. Σύγκρινε. Μην λειτουργείς πάντα με κριτήρια αγέλης. Χάρη στους κατευφημισμόν προγόνους σου, έγινες είδος πολιτισμένο. Ξεχώρισες από τα υπόλοιπα θηλαστικά, γιατί όσοι ζούσαν σε τούτο τον τόπο αιώνες πριν, φρόντισαν και για σένα. Εσύ κάνεις τα πάντα, για να αποκτήσεις χαρακτηριστικά ανήμερου ζώου ή ζώου ήμερου για εκμετάλλευση. Γουστάρεις να κάνεις το γάιδαρο και άλλος να ναι το σαμάρι.
Όποιον και αν επιλέξεις, ζήτα του μόνο τούτο. Αυτό που ο Αλκίνοος έγραψε κι η Ζουγανέλη χθες μου θύμισε:
«Απ' της ψυχής μου το ιερό
ως της ζωής μου το μπουρδέλο
χτίσε μια γέφυρα να πάω και να 'ρθω.
Γιατί δεν έρχεσαι ποτέ, ποτέ όταν σε θέλω…»

11 σχόλια

  1. ΕΛΛΑΔΑ - ΗΠΑ

    ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΜΑΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ!!

    ΞΥΠΝΑ ΜΑΛΑΚΑ!!

    Ιστορική επικράτηση
    Μία ακόμη νίκη του Ομπάμα στη Γερουσία για τις αλλαγές στην περίθαλψη

    ΑΠΕ
    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα
    Ουάσινγκτον




    Η φιλόδοξη προσπάθεια του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να αναδιαμορφώσει το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης πέρασε ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στη Γερουσία, σε μια οριακή νίκη που στηρίχθηκε στους Δημοκρατικούς και ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε ιστορική.

    Οι Γερουσιαστές τάχθηκαν με 60 ψήφους υπέρ και 39 κατά υπέρ της έναρξης του διαλόγου για το νομοσχέδιο, που έχει στόχο να επεκτείνει την κάλυψη ώστε να συμπεριλάβει περίπου 31 εκατομμύρια Αμερικανούς που δεν έχουν ασφάλιση, και θεωρείται το πιο σημαντικό για τον τομέα τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.

    Οι Δημοκρατικοί κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις ελάχιστες απαιτούμενες 60 ψήφους, καταφέρνοντας να πείσουν δύο συναδέλφους τους που εξέφραζαν αμφιβολίες και δύο ανεξάρτητους, για να κερδίσουν τους 39 από τους 40 Ρεπουμπλικάνους του σώματος, καθώς ο τεσσαρακοστός ήταν απών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΒΟΘΡΟΣΤΟΜΑ ΣΑΣ! ΕΣΥ ΔΕ Ο ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ WIKIPEDIA ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ; ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΗΚΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ? ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΔΩΣΕ ΡΕ! ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΡΡΙΞΕ ΤΗΝ ΝΔ, ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΦΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ Η ΝΔ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΠΙΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΜΑΡΑ. ΣΚΕΤΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ!!ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΣ? ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΒΑΛΕ Ο ΑΒΕΡΩΦ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΓΕ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΣΟΥΛΑ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΑΞΑΦΝΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕς ΤΟΥ? ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ? ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ - ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΌ 50 ΧΡΟΝΙΑ!!

    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΗΡΕ 7% ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ. ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΝΔ?

    ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΤΕ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΑΝΕ, ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ. ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΔΩ ΚΑΦΡΙΣΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ.

    ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ 2007 ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕ. ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ? ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ?

    ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΕΟΙΑ ΜΥΑΛΑ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΕΙ Η ΝΔ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ. Ο ΜΟΝΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. ΚΟΡΟΙΔΑΡΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γραφικός όπως πάντα αυτός ο Παπαγιώτης. Κρίμα και είναι και νέο παιδί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι παλιοί νεοδημοκράτες εμφανίζοντα σαν αντίπαλοι του κ. Μητσοτάκη αλλά όλα τα παλιά νεοδημαοκρατικά τζακια είναι με την κα Μπακογιάννη... Αρα; Και ποιοί είναι ακριβώς αυτοί οι απλοί νεοδημοκράτες; Και ποιοί είναι οι αυτοδημιούργητοι; . Μήπως ο Σαμαράς, που τον προωθούσε εξοργιστικά ο Αβέρωφ και στην συνέχεια βέβαια τον ανέδειξε από την απόλυτη αφάνεια ο Μητσοτάκης. Η ο καθαρά Μητσοτακικός στο ξεκίνημά του Αβραμόπουλος. Και τι έκαναν αυτοί για την ΝΔ. Πως ακριβώς "μεγαλούργησαν" όταν έφυγαν. Εφτιαξαν κόμματα και τα έκλεισαν λόγω πλήρους αποτυχίας. Οι μόνοι που προσέφεραν ουσιαστικά από μόνοι τους = δίχως πλάτες - στην ΝΔ ήσαν ο Εβερτ και ο Ανδριανόπουλος. Κέρδισαν σε δύσκολες εποχές τους δύο μεγαλύτερους Δήμους της χώρας. Και οι δύο τώρα,ανεξάρτητα από τις μεταξύ τους διαφοπρές, υποστηρίζουν την Μπακογιάννη. Γιατί ο Σαμαράς είναι επικίνδυνος και ανίκανος. Και το αναγνωρίζουν... Τελειώνει η ΝΔ με τόν Σαμαρά. Αλλά αν έτσι σκέφτονται οι "απλοί νεοδημοκράτες" ίσως τους αξίζει μιά τετοια εξέλιξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΙΔΙΑ ΚΙ ΟΜΟΙΑ ο ..ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ...ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!!
    Ειπαμε να λέμε καμια μαλακία να περνάει η ώρα, αλλά όχι κι έτσι!
    εξ 'αλλου ρε φίλε ποιός σου είπε πως μας νοιάζει ποιος είναι ο μπαμπάς της Κόρης;
    Μια χαρα δίνει αφορμές για κριτική ή Κόρη!Αυτοπροσώπως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 'Οπως είναι φυσικό, "ο γύφτος την γεννιά του παινεύει",
    η όπως αλλοιώς λένε, "βρήκε ο γιούφτος την σεριά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του"
    "Ομοιος", "πολίτης του κόσμου", "αννανάς", "διεθνιστής", "υπάλληλος" στην εργολαβία τηςν απεθνικοποίησης της συνείδησης των Ελληνων, έφτασε στο σημείο με την εμμονή του και τα "λουριά" του, να χρεώσει ...στην Ελλάδα την σφαγή στη Σρεμπρένιτσα και να ζητάει την καταδίκη της στα φόρα των γνωστών κύκλων, επειδή -λέει- 4 έλληνες εθελοντές, ηταν στον στρατό του καρατζιτσ!
    Ο κύριος "σκατά με λεμόνι μπλιάξ Ξυνά, οχι σκατά", παγκόσμιος υπάλληλος , είναι φυσικό να σιχαίνεται και να μάχεται κάθε πιθανότητα η εξωτερική πολιτική της Ελλαδος να αποκτήσει Εθνική και προπάντων, αξιοπρεπή διάσταση.
    Η θέση του να υπερασπιστή την υποψηφιότητα της Μπακογιάννη, είναι άλλη μια απόδειξη πως "οι εργολαβίες του", δηλώνουν και τους εργοδότες του.
    Εκείνους που βλέπουν ότι θα χαλάσει η ομόφωνη μανέστρα που με τόσο κόπο ετοίμασαν 35 χρόνια, για να ταϊσουν τα νεοοθωμανικά υποζύγια που ανάθρεψαν, αν υπάρξει μια άλλη θεώρηση στην αξιωματική αντιπολίτευση.
    Η "ομόφωνία" στα εξωτερικά θέματα και πρόσφατα και στα θέματα εσωτερικής ασφάλειας, είναι πρόταγμα μιας επικείμενης πολιπολιτισμικής κατακερμάτισης της Ελλάδας και της αφελλήνισης της συνειδήσεως των κατοίκων της.
    Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα μπορούσε ποτέ να σταθεί και ομόφωνος και συνεταίρος σ΄ αυτή την επιλογή
    και κατά συνέπεια ο Αδριανόπουλος θα ήταν αδύνατον να τον υποστηρίξει!
    Είναι αυτό που λέμε, εναντίον των συμφερόντων του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. paparioti efages enan psolaro apo to pasok kai tora tha fas kai mia psoli apo ton samara...alla den se xalaei afou eisai poustarikos!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. apla ena sxolio, an peraseis ton EIRINIKO den tha breis tin Hillary alla kana Iapwna. Etsi gia tin timi tis gewgrafias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H ANTZELA DHMITRIOU TWN BLOGS POIOIN EIRINIKO RE ZWO
    ANTLANTIKOS LEGETE BLAX
    ALLA MI STENAXORIESE I PSOLI APO TO SAMARA ERXETE KAI OSO KAI NA GLIFEIS META DEN SOZESE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ,ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΑΧΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΙΩΤΗ , ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ.


    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ .


    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ΠΑΠΑΓΙΩΤΗ .

    ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O PAPAGIOTIS EINAI XARAKTIRISTIKO PARADEIGMA LIMOKONTOROU GLIFTRONIOU KAI ANEPAGELTOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση