GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το χέρι στην τσέπη όλων...

Aπό τον Γιώργο Φακίτσα http://politikianalisi.blogspot.com/ Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την αλήθεια. Έχουμε ξεφύγει! Το ξέραμε, αλλά προσπαθούσαμ...

Aπό τον Γιώργο Φακίτσα
http://politikianalisi.blogspot.com/

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την αλήθεια. Έχουμε ξεφύγει! Το ξέραμε, αλλά προσπαθούσαμε να μην το συζητάμε. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι απέναντι σε μία μεγάλη πρόκληση: Να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να προσπαθήσει να βρει την λύση, ή να το κουκουλώσει όπως όπως και να το κληροδοτήσει στους επόμενους.
Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας. Όλοι προσπαθούμε να αφήσουμε κάτι καλύτερο στα παιδιά μας, σε προσωπικό - οικογενειακό επίπεδο, χωρίς να μας ενδιαφέρει καθόλου η ποιότητα του κράτους και...

η οικονομία της χώρας, τα οποία θα παραδώσουμε!!! Οι οικονομολόγοι των Βρυξελλών, ενδιαφέρονται περισσότερο από εμάς για την οικονομία της Ελλάδας.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θέλει να βάλει χέρι στο πρόβλημα. Άλλωστε δεν έχει και πολλά περιθώρια, αφού και οι Βρυξέλλες δεν αντέχουν άλλο με τα ψέμματα των Ελλήνων. Δεν γίνεται όμως να υπάρξει λύση χωρίς να μας στοιχίσει!
Όλοι πρέπει να πληρώσουμε το κόστος της προσωπικής μας αδιαφορίας ή ασυδοσίας. Και μην πει κανένας ότι οι πολίτες δεν έχουν ευθύνες! Θυμηθείτε πόσες φορές επιλέξατε να αγοράσετε κάτι φθηνότερα, χωρίς να πάρετε απόδειξη. Θυμηθείτε πόσες φορές έχετε χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες κάποιου, ξένου κατά πλειοψηφία, χωρίς να του δώσετε ένσημα ή χωρίς απόδειξη. Θυμηθείτε πόσες φορές έχετε ακούσει ότι κάποιος γνωστός σας έχει πάρει "μαύρα" χρήματα ή ειδικές παροχές από το δημόσιο, χωρίς να τις δικαιούται ή να τις αξίζει!
Ας τελειώσουν τα ψέμματα λοιπόν. Φταίμε! Και φταίμε γιατί έχουμε μέσα μας την "πονηριά" , ή καλύτερα την κουτοπονηριά!
Από την άλλη μεριά τώρα, οι πολιτικοί μας δεν γίνεται να ζητάνε από εμάς, χωρίς να σηκώνουν και εκείνοι μέρος από το βάρος! Θα πρέπει να αποδεχθούν περικοπές προνομίων. Θα πρέπει να δεχθούν την μείωση των αποδοχών ή έστω κάποιων παροχών τους.
Για παράδειγμα, πέρα από την βουλευτική αποζημίωση, κάθε βουλευτής αποζημιώνεται επιπλέον για την συμμετοχή του σε ειδικές επιτροπές της Βουλής. Γιατί να μην δεχθούν να περικοπεί αυτή η αποζημίωση τελείως. Επίσης, κάθε υπουργός ή υφυπουργός, πληρώνεται επιπλέον για την θέση του, πέραν της βουλευτικής αποζημίωσης. Γιατί; Αφού ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός θα έπαιρνε μόνο την υπουργική αποζημίωση, θα έπρεπε οι βουλευτές - υπουργοί να επιλέγουν μόνο το ένα από τα δύο "μηνιάτικα".
Τέλος, επειδή συχνά γίνεται λόγος για διπλούς και τριπλούς μισθούς στο δημόσιο, θα πρέπει να ορισθεί μέγιστο όριο για τις αποζημιώσεις των δημοσίων υπαλλήλων, ανάλογα θέσης, παραγωγικότητας, προσόντων και προϋπηρεσίας. Δεν μπορεί να υπάρχει το φαινόμενο, οι διευθυντές οργανισμών να συμμετέχουν σε ΔΣ και να εισπράττουν χιλιάδες ευρώ επιπλέον κάθε μήνα, ενώ στην αγορά υπάρχουν άνεργοι με περισσότερα προσόντα, με περισσότερη όρεξη και με περισσότερη ανάγκη!
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει σκληρά μέτρα. Μέτρα που θα δημιουργήσουν αντιδράσεις στην κοινωνία. Αν θέλει να έχει το μικρότερο πολιτικό κόστος, τότε πρέπει να στραφεί και προς τον εαυτό της.
Αν οι πολίτες αντιληφθούν ότι τα μέτρα δεν επηρεάζουν μόνο τις δικές τους τσέπες, αλλά και αυτές των πολιτικών, τότε σίγουρα θα είναι περισσότερο δεκτικοί. Αν βέβαια, η κυβέρνηση προχωρήσει ακόμα περισσότερο και αποδείξει ότι δεν πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ, τότε σίγουρα θα έχει κερδίσει το παιχνίδι.
Για μία ακόμα φορά θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη... Ας προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι θα είναι για το καλό μας...

9 σχόλια

  1. ΟΧΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ,ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΠΟΣΤΑ ΓΕΡΑ.ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ,ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΚΡΟΦΕΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ,ΠΡΟΣΤΥΧΑ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ,ΑΣΕ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ,ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ,ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΙΜΟΥ ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΑ,ΔΩΡΕΕΣ ΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ.ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟ ΠΕΙΣ.ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΟΝ ΣΤΙΨΑΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΕΛΝΕΤΕ.ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕ ΤΡΥΠΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΚΑΙ
    ΑΠΛΩΣΕΤΕ ΧΕΡΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ.
    ΟΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.ΔΗΜΕΥΣΗΕ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΝΑ ΤΑ
    ΚΑΛΥΨΟΥΝ,ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΚΑΜΠΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΙΣΤΕ; ΤΑ ΟΙΚΟΝΑΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΕ ΚΑΛΙΤΕΡΑ ΟΥΤΕ ΧΕΙΡΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΖΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ .ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ .ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΒΗ ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΛΕΠΙΔΙ ΕΡΧΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Γιωργάκης έλεγε ότι "υπάρχουν λεφτά" και εννοούσε τα δικά μας, αυτά που έχουμε ακόμα. Γι' αυτό χώνει το χέρι στην τσέπη μας...

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάλι αυξήσεις στις αντικειμενικές των ακινήτων?

    και μάλιστα με την οικοδομή σε πλήρη κατάρρευση?

    Πάλι πόθεν έσχες επειδή υπάρχει ανικανότητα στον περιορισμό της φοροδιαφυγής?

    Τι λέτε ρε παιδιά. Θα μας τρελλάνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι οικονομολογοι των Βρυξελων πολυ περισοτερο ερχονται στην Ελλαδα για τα δικα τους συμφεροντα παρα για την Ελληνικη οικονομια τα χαλια της οποιας γνωριζαν απο πολυ καιρο.Οσο για το κοστος λογω αδιαφοριας που πρεπει ολοι να πληρωσουμε,αυτα τα λαμογια που καταληστεψαν την Ελλαδα εν γνωσει των Βρυξελων (Βλαιπε Χριστοφορακο,Γερμανικα συμφεροντα Siemens,oμολογα....)καποτε δεν πρεπει να καθισουν στο σκαμνι να λογοδοτησουν και να επιστρεψουν τα κλεμενα?Αντ αυτου ζητειται για αλλη μια φορα απο τα γνωστα υποζυγια να πληρωσουν.Μετα απο αυτα αναρωτιεται κανεις γιατι ο πολιτης δεν εχει φορολογικη συνειδηση?Μα απλουστατα γιατι τον δουλευουν και τον κοροιδευουν ασυστολα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗΣ16 Νοε 2009, 1:26:00 π.μ.

    Το χέρι στην τσέπη το βάζω, ποιός θα πιαστεί όμως με το χέρι στο βάζο? ****αλάκη πες αλεύρι. Τα φαγες καλά απο τα προγράμματα τόσα χρόνια. Ας είναι καλά η εξ που σχεδιάζει, υλοποιεί και υποστηρίζει ολοκληρωμένες κομπίνες. Καλή καβάντζα το πόστο πάντως για να ασκείς πιέσεις και να στραβώνεις μάτια. Δυστυχώς πάει ο αρχηγός, πάει και το πόστο όμως. Η πραγματική πίεση μόλις άρχισε. Έρχεται η ώρα σου νυφίτσα. Πόντο πόντο θα το νιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑΙ, ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΧΥΛΟΤΑΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ, Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ 55 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΕΙΣ ΕΠΑΥΛΕΙΣ, Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΖΕΙ ΣΑΝ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ,
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΠΑNΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΙΑ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΤΩΧΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΑΡΕΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΜΑΚΑΚΙΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΗΓΑΤΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΦΟΥ ΘΑ ΧΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΣΟΚ?? ΗΣΑΣΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ΣΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΕ (42,7 ΜΕ 22,1 %)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οκ, εφαγαν ( στο λαιμο να τους κατσουν ) και ο Τζοχατζοπουλος και ο Παπαντωνιου και ο Λαλιωτης και η Βασω και ο Βερελης και ο Τσουκατος.. οκ, εφαγαν και ο Βουλγαρακης και ο Ρουσοπουλος και ο Παυλιδης και πολλοι αλλοι..
    Τωρα τι κανουμε? Ξεβρωμιζουμε το Δημοσιο, ελεγχουμε την Εξουσια και ( δυστυχως ) βαζουμε το χερι στην τσεπη -οσο μπορει ο καθενας- για να σωσουμε κατι για τα παιδια μας. Δεν εχουμε πολλες επιλογες! Στηριζουμε Γιωργο και ευχομαστε για το καλυτερο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση