GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλιώς τώρα; Μπορεί και όχι...

Από την Βένη‏ Μουζακιάρη . Πώς μπορεί να τεθεί μια νέα αφετηρία, όταν το τέλος δεν έχει δωθεί; Επόμενη μέρα, επανίδρυση, αναγέννηση. Θέλουν ...

Από την Βένη‏ Μουζακιάρη
.
Πώς μπορεί να τεθεί μια νέα αφετηρία, όταν το τέλος δεν έχει δωθεί;
Επόμενη μέρα, επανίδρυση, αναγέννηση. Θέλουν προσπάθεια. Προσπάθεια όχι μόνο ψήφου, αλλά αλλαγής νου.
Οι πολιτικοί συσχετισμοί είναι ανάλογοι των εκάστοτε συγκυριακά ή μη διαμορφωμένων συνθηκών. Δεν είναι ποτέ σταθεροί και βέβαιοι, αλλά πάντα ένας κοινός τόπος, εφήμερος και μεταβαλλόμενος, για την εξέλιξη των σκέψεων και των τάσεων της εποχής.
Αφήνοντας το Πασόκ στην προσπάθεια του να ανταπεξέλθει στις ευρωπαϊκών προδιαγραφών απαιτήσεις, φέρνουμε στο προσκήνιο τις...

επόμενες μέρες της ΝΔ.
Μια προσπάθεια για τον πλήρη εκδημοκρατισμό της επιλογής προέδρου και μια εικόνα απόλυτης εκκαθάρισης από κλίκες, συννενοήσεις και παρελθόντος που δεν πείθει!!
Ψηφίζει τελικά η βάση!
Τι ψηφίζει όμως η βάση;
Θα ψηφίσει πρόσωπα; πολιτικές; μια από τις πολλές κεντροδεξιές ιδεολογίες; φιλοδοξίες; χρόνια αδράνειας και προσμονής;
Υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα και φόβος για το αποτέλεσμα γι αυτό και βλέπουμε λαϊκισμούς και άστοχες αναδρομές στο παρελθόν. Δεν είναι έτοιμοι για ανοιχτή μάχη. Δεν είναι έτοιμοι για την προσωπική ήττα! Ο εγωισμός φαίνεται να υπερισχύει αυτή την στιγμή, γι αυτό και η "ηρωική -υπερασπιστική-μεγαλόπνοη έως και παλιάς κοπής αντρική δήλωση Καραμανλή".
Ένας θα είναι ο αρχηγός. Οι υπόλοποι δεν θα είναι. Ο αρχηγός θα κάνει και τις επιλογές του μετά. Ελπίζω και εύχομαι επιλογές που θα μας απαλλάξουν από πολλούς και πολλά, που μέχρι και αυτή την στιγμή μιλούν και φέρονται να διαμορφώνουν καταστάσεις αδίκως και αυθαίρετα, καθώς η ήττα ήταν μεγάλη και η ευθύνη πολλών και όλων..
Ευχαριστώ πολύ!

7 σχόλια

  1. Γλυκιά μου, Ντόρα,
    Πρώτον επειδή έβαλες το Σουφλιά και με έπεισε να κάνω εκλογές που ξέραμε όλοι πολύ καλά ότι θα τις ΧΑΣΟΥΜΕ , καθώς αν Συνεχίζαμε να Κυβερνούμε θα έπρεπε να κηρύξω στάση πληρωμών από το κράτος, έτσι μου είχατε πει, και που τις ΧΑΣΑΜΕ με μεγάλη Διαφορά που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί.
    Δεύτερον, ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΣΥ Πονηρούλα το ήξερες γιατί είχες δώσει γραμμή στους κολλητούς σου να μην ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, αλλά να κάτσουν στο σπιτάκι τους και να περιμένουν την συντριβή που θα σε φέρει να διεκδικείς την αρχηγία, καθώς αυτή η διαφορά σε βόλευε γιατί θα με ανάγκαζε να παραιτηθώ όπως και έκανα από την αρχηγία, θα σου κάνω και εγώ ένα δωράκι, στις εκλογές που θα έχουμε στο κόμμα, και όσα σκόρδα και κρεμάσεις στις κάλπες δεν θα πιάσουν, το 'πιασες το υπονοούμενο ΝΤΟΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νεοδημοκράτες έχετε τα κότσια να καταργήσετε την οικογενειοκρατία?
    Στο χέρι σας είναι!
    Τολμήστε!
    Αν δεν ψηφίσετε οικογένεια, και αφού τελειώσει η περίοδος Γιώργου Παπανδρέου ΠΑΠΑΛΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ !!!
    Διότι μετά το Γιώργο, περίπου εφτά άντε βία οχτώ χρόνια, προφανώς όποιος και να είναι στην Νέα Δημοκρατία αρχηγός θα πάρει τις εκλογές, θα κάτσει όσο κάτσει και αυτός εφτά οχτώ χρόνια, στο Πασόκ θα έχει βγει άλλος εκτός από την οικογένεια παπανδρέου και τούμπαλιν. Έτσι μπαίνει ταφόπλακα στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ! ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ! ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηδη όμως το σημαντικό τίτλο τον κέρδισε Ο ΟΓΚΟΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μεγάλη πλάκα είναι ότι ο μπουχέσας έδινε και συμβουλές!!! Είπε ότι"αν δεν έχετΕ αρχηγό δεν πάει μπροστά η δουλειά" Χα χα χα. Γι΄ αυτό ρε δεν πήγε τίποτα καλά, εκτός απ΄ τα σκάνδαλα; χα χα χα.Επειδή είχαν εσένα για αρχηγό; χα χα χα.
    Η πιο μεγάλη πλάκα είναι ότι οι άλλοι από κάτω χειροκροτούσαν!!!
    Καλά η ΝΔ είχε αυτόν τον κόπανο για αρχηγό, το δράμα είναι ότι χώρα είχε αυτόν τον τύπο πρωθυπουργό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ γέλιο έσκασα σήμερα πρίν απο κανα μισάωρο όταν άκουγα τον μπουχέσα να λέει με έντονα αυταρχικά ύφος.

    "Τον νέο αρχηγό θα τον στηρίξετε όλοι, όποιος δέν τον στηρίξει θα έχει να κάνει μαζί μου!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. NTOΡΑ=ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ
    ( ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Χ.ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 24-9-09)
    ΤΑ ΗΓΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΘΩΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ,ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ , ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΔΕ ΔΡΑΧΜΟΒΟΡΑ, ΑΝΕΠΑΡΚH KAΙ ZHMΙΟΓΟΝΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
    ΤΟ ΨΥΧΡΟ ΧΑΖΟΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΟΥ ΜΟΝΙΜΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΟΜΑΝΙΑ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΑΔΗΦΑΓΙΑ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΤΗΣ.
    ΕΠΙΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΥΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΩΦΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΙ (ΝΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ,ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ,ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ) ΤΥΦΛΗ ΥΠΟΤΑΓΗ, ΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗ.
    Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ, ΠΡΟΩΘΕΙ,ΚΑΙ ΣΠΟΝΣΟΡΑΡΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΜΙΝΤΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.
    Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΖΗΤΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΑΠΕΛΘΟΥΣΑ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΤΥΦΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΤΑ ΕΨΑΞΕ.
    Η ΝΤΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ,ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ,ΘΕΛΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΤΟΡΙΚΗ.
    ΕΛΕΟΣ ΘΕΕ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση