GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εγινε τελικά "σκιώδης υπουργός" ο Κυριάκος...

Τελικά, γίνεται "σκιώδης υπουργός" Περιβάλλοντος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά τις πληροφορίες (που είχαν δημοσιευθεί και στη...

Τελικά, γίνεται "σκιώδης υπουργός" Περιβάλλοντος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά τις πληροφορίες (που είχαν δημοσιευθεί και στην "Καθημερινή") ότι δεν θα μετέχει στο σχήμα των "γαλάζιων" τομεαρχών.
Με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά αναλαμβάνει συγκεκριμένα τον τομέα Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής.
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η Ελίζα Βόζεμπεργκ αναλαμβάνει τον τομέα Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ τον τομέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων αναλαμβάνει ο βουλευτής Βοιωτίας Μιχάλης Γιαννάκης, τον τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης η βουλευτής Ρεθύμνου Όλγα Κεφαλογιάννη και τον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης.

17 σχόλια

  1. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    είναι μια χορηγία της Ζήμενς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ Ο ΒΛΟΟΠΕΡ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΝΟΜΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ.
    ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΝΟΥΣ
    ΚΑΤΟΥΡΑ ΜΕ ΣΤΟΛΟ ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ

    ΤΡΩΣ ΚΑΛΑ ΛΟΥΜΠΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΥ.

    ΑΝΤΙΘΕΤΑ.
    ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΑΜΗΣΙ ΠΑΣΟΚ.
    ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ.
    ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΙΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΝΕΙΣ
    ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΣΟΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΣΟΥ
    ΤΗΝ ΚΛΕΜΜΕΝΗ ?
    Η ΟΧΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ

    ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ


    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΛΙΚΙΑ !!!


    ΝΤΡΟΠΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοιτάτε φάτσα!!! Είναι καλή για γελωτοποιού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαμαράς κι αρχίδια...

    Τα ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΑΣΤΕ!!!
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

    Οι μαύρες σακούλες του 1992

    Δεν είναι μόνο ιδεολογικές οι διαφορές των δύο βασικών ανταγωνιστών για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Τους χωρίζουν και μερικά δις δρχ. που χάθηκαν στη μαύρη τρύπα των μυστικών κονδυλίων στις αρχές της δεκαετίας του '90.

    Οι εσωκομματικές διαμάχες που σημάδεψαν τη μάχη της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία επανέφεραν στη δημόσια συζήτηση την πολιτική και προσωπική σύγκρουση μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Μητσοτάκη τον Απρίλιο του 1992, όταν ο τότε Υπουργός Εξωτερικών υποχρεώθηκε να παραιτηθεί και αντικαταστάθηκε στο πόστο του από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό. Για το πλαίσιο εκείνης της πολιτικής διαφωνίας ακούστηκαν και γράφηκαν πολλά τον τελευταίο καιρό. Το σίγουρο είναι ότι μια από τις πτυχές της εξακολουθεί μέχρι σήμερα να παραμένει σκοτεινή, παρά το γεγονός ότι με την εξιχνίασή της ασχολήθηκε η κυβέρνηση, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η ΕΣΗΕΑ (βλ. παρακάτω). Πρόκειται για τα περιβόητα «μυστικά κονδύλια» του Υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία εκτινάχτηκαν την περίοδο της υπουργίας Σαμαρά και για τα οποία άνοιξε μεγάλη συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης, εφόσον υπήρξαν καταγγελίες ότι μεγάλο μέρος απ’ αυτά πήγε σε τσέπες Ελλήνων δημοσιογράφων και εκδοτών.

    Ορισμένες από αυτές τις καταγγελίες προέρχονταν από την πλευρά Μητσοτάκη, η οποία απέδιδε στον κ. Σαμαρά την ιδιοτελή χρήση αυτών των κονδυλίων, με σκοπό την προσωπική προβολή του φιλόδοξου νέου πολιτικού και την ανάπτυξη καλών δημόσιων σχέσεων με μερίδα των μέσων ενημέρωσης. Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς κατηγορούσε τον πρώην αρχηγό του για εκστρατεία λάσπης και υποστήριζε ότι είχε διαχειριστεί τα κονδύλια με απολύτως νόμιμο και εθνωφελή τρόπο. Το μόνο που αποδέχονταν και οι δύο πλευρές είναι ότι ο τρόπος που ελέγχονταν τα κονδύλια αυτά ήταν απολύτως συγκεντρωτικός επί Σαμαρά, ενώ η ευθύνη αυτή ανατέθηκε σε πολυπρόσωπο σχήμα από τον κ. Μητσοτάκη.

    Και οι δύο πλευρές μπορούν να επιμένουν στη θέση τους, εφόσον, πριν αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης το Υπουργείο, στις 13.4.1992, είχαν καταστραφεί τα παραστατικά των δαπανών αυτών. Τα τελευταία παραστατικά για δαπάνες 603 εκατ. δρχ. είχαν καταστραφεί, σύμφωνα με δήλωση του κ. Σαμαρά, στις 17.3.1992. Το μόνο που έμενε για να διερευνηθεί η υπόθεση ήταν οι συνολικές δαπάνες και οι μαρτυρίες των ανθρώπων που είχαν χειριστεί τη χρηματοδότηση αυτή. Όμως αυτοί οι άνθρωποι ήταν οι έμπιστοι κάθε πλευράς. Ο Μανώλης Καλαμίδας του κ. Σαμαρά και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος του κ. Μητσοτάκη.

    Η υπόθεση ήρθε στο φως με τη μορφή σκανδάλου μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπαιξε τότε κάποιο ρόλο, εφόσον ήταν ο πρώτος Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου 1993. Ο κ. Παπούλιας ανέθεσε τη διενέργεια ΕΔΕ σε σύμβουλό του, πρώην δικαστικό, η οποία δεν κατέληξε σε συγκεκριμένο καταλογισμό ευθυνών. Πάντως αυτή η πρώτη έρευνα εντόπισε την αύξηση των ετήσιων απορρήτων δαπανών: «Το έτος 1989, με αρχική πίστωση 2.200.000.000 δρχ. δαπανήθηκε ποσό 3.278.376.500. Το έτος 1990, με αρχική πίστωση 2.000.000.000 δρχ. δαπανήθηκε ποσό 2.047.761.404. Το έτος 1991, με αρχική πίστωση 2.500.000.000 δαπανήθηκε ποσό 5.047.837.085. Το έτος 1992, με αρχική πίστωση 4.100.000.000 δαπανήθηκε ποσό 7.459.447.649. Το έτος 1993, με αρχική πίστωση 4.340.000.000, μέχρι τις 10.10.1993 [δηλ. την ημέρα των εκλογών] δαπανήθηκε ποσό 6.231.881.799».

    Το μόνο που μπορεί να κάνουμε σήμερα είναι να παρουσιάσουμε τα δεδομένα αυτής της αντιπαράθεσης, όπως καταγράφηκαν από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ που ασχολήθηκε με την υπόθεση, χωρίς να αναφέρουμε τα ονόματα δημοσιογράφων και εντύπων που κατονομάστηκαν, εφόσον η έρευνα δεν μπόρεσε να αποδώσει σε κανέναν συγκεκριμένη ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. με ολουσ αυτους η ΝΔ δεν προκειτε να δει εξουσια ουτε τον αιωνα τον απαντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπιρμπιλω και Μπιρμπιλοματης για την προστασια του περιβαλλοντος!!Ε ρε τι θα δουμε ακομη σ'αυτην τη χωρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι πασόκοι κλαίνε γενικώς, γιατί ο Γιωργάκης τους δούλεψε ψιλό γαζί.
    Οι νεοδημοκράτες κλαίνε τα δίευρα, γιατί ο Αντώνης επανέφερε τους Μητσοτάκηδες στη Ν.Δ.
    Κάτι μου λέει ότι όλοι ξέρουμε ποιό κόμμα θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, χωρίς κάν να βάλει υποψηφιότητα.
    Αποχάρα ολέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΕΡΑΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
    ΦΑΓΑΝ ΤΑ ΝΤΟΡΑΚΙΑ ΠΟΛΑΠΛΑ
    ΠΗΞΑΜΕ ΣΤΙΣ ΝΤΟΡΟΛΟΓΙΕΣ
    ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ
    ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ
    ΥΠΟΣΤΕΙΚΑΜΕ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΕΣ
    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΑΓΗΣ
    ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗΣ
    ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
    ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
    ΕΞΩ ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΕΞΩΝΗΜΕΝΟΙ
    ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΟΙ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ- ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΣΑΜΑΡΑ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ΝΕΟ –ΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΠΡΟΕΔΡΕ
    Η ΝΤΟΡΑ, Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ , ΟΙ ΣΤΕΝΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΧΙΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΜΕ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΠΟΤΕ ΕΡΕΥΝΗΘΕΝΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ.
    [ΤΗΝ ΖΙΜΕΝΣ, ΤΗΝ ΑΕGEAN,ΤΟ ΞΥΣΤΟ ,ΤΟΝ ΟΤΕ ,ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ,ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΤΗΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΤΛ,ΚΤΛ,ΚΤΛ.]
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΤΗΣ ΖΙΜΕΝΣ ΟΡΙΖΕΤΕ ΤΟΜΕΑΡΧΗ(σκιωδη υπουργο) ΤΟΝ ΦΙΛΟ, ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΛΑΔΙΑΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ, ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
    (προεδρε αυτό στην πιατσα λεγετε συγκαλυψη η π……α)
    ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ, Η ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΔΙΑΠΛΟΚΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. σκεψου να γινοταν και υπουργος με πραγματικο χαρτοφυλακιο τι γελιο θα καναμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ρε αυτοι οι μπλουπερς πως τα ξερουν ολα αυτα?? πριν απο 17 η δεν ειχαν καν γεννηθει η τουλαχιστον ηταν σε πολυ μικρη ιλικια για να ξερουν τετοιες λεπτομερειες....η καπιος τους τα υπαγορευιει η τα κανουν αντιγραφη απο παλιες εφημεριδες παντως η αληθεια ειναι η ετσι η αλλιως οτι σπαταλανε πολυ χρονο και ως γνωστο ο χρονος ειναι χρημα.... (σε καμια περιπτωση δεν πιστευω οτι τα συγκεκριμενα που αναφερεις ειναι ψευδη ασε που τα θυμαμαι τα γεγονοτα εκεινα......αλλο ομως ειναι το θεμα μας....ελπιζω σε ξεκαθαρη απαντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ,ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΙΒΛΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αλλαξοκωλιές το λέμε στην καθομιλουμένη.

    Ρουσφετάκια υψηλού επιπέδου.

    Το ΠΑΣΟΚ του έδωσε δουλειά πριν κάμποσα χρόνια, και η ΝΔ δια χειρός του Μητσοτακηκοφάκου Σαμαρά τον αποκατέστησε πολιτικά.

    Αύριο το ΚΚΕ μπορεί να τον προτείνει και για πρόεδρο Δημοκρατίας.

    Καυμένε (και μαλάκα) ψηφοφόρε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπορεί να έγινε σκιώδης, θα παραμένει όμως πάντοτε σκαιώδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση