GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περί διαφθοράς, σπατάλης κλπ...

Aπό τον Παναγιώτη Μυστακίδη Ακούμε για την διαφθορά, την σπατάλη, τη φοροδιαφυγή κ.λ.π. που πρέπει να παταχθούν. Συμφωνούμε και μπράβο, έπρε...

Aπό τον Παναγιώτη Μυστακίδη

Ακούμε για την διαφθορά, την σπατάλη, τη φοροδιαφυγή κ.λ.π. που πρέπει να παταχθούν. Συμφωνούμε και μπράβο, έπρεπε εδώ και χρόνια να λυθούν αυτά , ακούμε ποιοι είναι και πως γίνεται, πείτε μας όμως μετά από τόσες εξεταστικές σε ποιους αποδόθηκαν ευθύνες και ποιοι δείχθηκαν στην κοινωνία.
Από ποίους ζητήθηκαν οι αστικές ευθύνες και οι αποζημιώσεις, οι οποίες δεν παραγράφονται σε χρόνους επιλεκτικούς.. όπως οι ποινικές.
Δυστυχώς όμως δεν ακούσαμε τίποτα εφαρμόσιμο για το ισοζύγιο πληρωμών και...

πως θα μειώσουμε το έλλειμμα , δεν ακούσαμε και δεν βλέπουμε προτάσεις για την παραγωγή και για κύκλο εργασιών.
Ανάπτυξη και ξεπέρασμα από την κρίση , με επιδοτήσεις και με έκτακτους φόρους ,
με επιδόματα ονομαζόμενα αλληλεγγύης αντί για φτώχιας τα οποία ταπεινώνουν και προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το ηθικό των πολιτών δεν γίνεται.
Ποιοι κατέστρεψαν κάθε παραγωγική διαδικασία, κάθε τι που παρήγαγε πλούτο , θέσεις εργασίας και δημόσια έσοδα.
Ποιοι συνέβαλλαν στο κλείσιμο π.χ. των Nestle , Goodyear, ΒΙΑΜΥΛ, Pirelli , Χημικές Βιομηχανίες , κλωστοϋφαντουργία , ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, αυτοκινητοβιομηχανία, και δεν συμμαζεύεται.
Αναρωτήθηκε κανείς πόσο συνάλλαγμα εξάγουμε ετησίως για την εισαγωγή προϊόντων από βιομηχανίες που κλείσαμε στην Πατρίδα μας.
Δεν κατάλαβαν έγκαιρα, ότι η υφαντουργία που ήταν σημαντική για το ΑΕΠ δεν μπορούσε να ανταγωνισθεί το φθηνό κόστος των αναδυόμενων αγορών της Άπω Ανατολής και της Α. Ευρώπης. Δια τούτο έπρεπε έγκαιρα και προγραμματισμένα να στραφούμε στο επώνυμο και στο design.
Για να γινόταν αυτό θα έπρεπε μεταξύ των άλλων, ας πούμε να μπει ως τομέας στην Αρχιτεκτονική Σχολή το βιομηχανικό σχέδιο. Να σχεδιαζόταν πρωτοπωρικά από επιστήμονες το ρούχο , το κόσμημα , το έπιπλο , το παπούτσι.
Όταν όμως φοροτεχνικοί αλιεύουν πελάτες στα πρωϊνάδικα , θεωρώντας μείζον θέμα τη φορολογία, κάτι που έπρεπε να είναι λυμένο και σταθερό όπως σε κάθε πολιτισμένη χώρα , με περισσή φωνασκία και αγενείς μορφασμούς καλύπτουν καθηγητές οικονομικών οι οποίοι όχι λόγω τίτλου αλλά λόγω γνώσεων λένε κάτι παραπάνω από την δική τους άγνοια, εξαιτίας της οποίας αδυνατούν να τα κατανοήσουν από την μια και η ιδιοτέλειά τους δεν τους επιτρέπει να αφήσουν άλλες προτάσεις να ακουσθούν από την άλλη οδηγούμαστε σε ναυάγιο.
Ελάτε τώρα είναι γνωστό στην πιάτσα ότι μιλούν για την περιβόητη πάταξη αφού στο παιχνίδι χέρι - χέρι πάνε μερικοί εφοριακοί και λογιστάδες , παιχνίδι στημένο το οποίο όσο μεγαλώνουν τόσο κερδίζουν εις βάρος του δημοσίου και της επιειρηματικότητας.
Η παραγωγή πλούτου κύριοι ειδικοί εξαρτάται από την διαδικασία παραγωγής και τις συνέπειές της και όχι μόνο από το προϊόν.
Καταδικάζεται κύριοι ένα προϊόν για την παραγωγή του οποίου εργάζονται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι , ενσωματώνονται για την παραγωγή του εκατοντάδες προϊόντα της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας όπως τσιμέντα , σίδερα , πλακάκια, μάρμαρα, υλικά θέρμανσης , υδραυλικών , ηλεκτρολογικά. κ.λ.π. , παρέχονται υλικά από εκατοντάδες εμπορικές επιχειρήσεις , πληρώνονται στο Δημόσιο φόροι , ασφαλιστικές εισφορές και ΦΠΑ.
Μάλιστα το υλικό αυτό μετά την παραγωγή του δεν πετιέται , ούτε είναι μία εβδομάδα διακοπών που περνάς καλά και τέλος, αλλά εξακολουθεί να πληρώνει και να δημιουργεί έσοδα στο κράτος με Φόρους Δημοτικούς , φόρους μεταβιβάσεως κατά την χρήση του , και ξαναδημιουργεί νέο κύκλο εργασιών με την επισκευή και την συντήρησή του.
Κατά την γνώμη λοιπόν κάποιων δήθεν ειδικών αυτό το υλικό δεν παράγει πλούτο.
Το ακίνητο δογματικά δεν θεωρείται αντιαναπτυξιακή προϊόν, διότι εκτιμάται ότι η ζήτηση θα σταματήσει και δεν θα μπορεί να απορροφηθεί η προσφορά.
Αντίθετα οι επενδύσεις σε αυτοκίνητα , σε ρούχα κ.λ.π. έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής και η ζήτηση παραμένει άρα είναι αναπτυξιακά.
Όσο όμως υπάρχει ζήτηση είναι κινητήρια δύναμη μεγίστης ισχύος και αποτελεσματικότητας για την αγορά.
Δεν δαιμονοποιείται το προϊόν, αντίθετα κάθε χώρα προσέχει αυτό που παράγει και που είναι πυλώνας παραγωγής πλούτου , θέσεων εργασίας και εσόδων για το δημόσιο.
Φροντίζει παράλληλα να βρει και άλλα αυγά για άλλα καλάθια και όχι όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι.
Μην ξεχνάμε ότι η παγκόσμια κρίση ξεκίνησε όταν κατέρρευσε στη ΗΠΑ η στεγαστική πίστη , και τόσο η ανάπτυξη όσο και η κατάρρευση στο Ντουμπάι ξεκίνησαν από την αγορά ακινήτων.
Το υλικό αυτό, το ακίνητο, επίσης το αγοράζουν άνθρωποι που εργάζονται στην χώρα μας ή το αγοράζουν για να κάνουν τουρισμό, οπότε εισπράττεται εφάπαξ σημαντικό συνάλλαγμα κατά την αγορά του , αλλά εισέρχεται συνάλλαγμα κάθε χρόνο από αυτούς που το αγόρασαν και αναγκαστικά θα έρχονται κάθε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους τους.
Τούτο το προϊόν είναι το ακίνητο το οποίο κατά την γνώμη κάποιων δεν είναι επένδυση και παραγωγή πλούτου.
Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα μόνο αν δουλέψει η οικοδομή θα κάνουμε ένα ουσιαστικό βήμα για να βγούμε από την κρίση.

14 σχόλια

  1. ΤΟ ΠΑΡΑΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

    (ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΜΑΦΙΑΣ) ΕΝΕΡΓΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ·
    1. ΔΕ ΚΛΕΒΕΙ ΜΟΝΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΙΔΕΕΣ...ΔΙΑΚΙΝΕΙ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ...
    2. ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ “ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ” ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
    3. ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ..
    4. ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΙ ΕΝΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΜΕΤΑ ΠΙΑΝΕΙ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΛΛΟΝ...
    5. ΠΟΛΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΟΥΝ...ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΟΥ...
    6. ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ ΧΑΦΙΕΔΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΙ ΠΙ ΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΚΛΠ...
    7. ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΚΠΕΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ...
    8. ΜΟΝΟ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ...
    9. ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ
    10. Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ. ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!




    ΗΔΗ Ο ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ (Αρ. 2900/8-5-2007) ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΡΑΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ» ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ Η ΙΔΙΑ "ΕΚΛΟΓΗ" ΤΗΣ κ. ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΣΤΗΝ "ΑΣΠΑΙΤΕ", Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ «ΑΠΑΤΗ» ΕΚΛΟΓΗΣ (δεν είχε την απαιτούμενη προυπηρεσία. Μέτρησαν ως ερευνητικό έργο την απόσπαση της Εύη Μπότασαρη ση Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών).
    Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ «ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ» ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΑΡΑΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ» ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗ, ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ.
    Η κ. Εύη Μπότσαρη είναι το κέντρο του παραεκπαιδευτικού κυκλώματος στο τρίγωνο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΑΣΠΑΙΤΕ (ΣΕΛΕΤΕ), Υπουργείο Παιδείας. (Χορός εκατομμυρίων ευρώ, διασπάθιση ευρωπαϊκού χρήματος, έρευνες που δεν έγιναν ποτέ και πουθενά, μοίρασμα θέσεων, εκβιασμοί, παραγωντισμός, εκπαιδευτική μαφία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ((i)) Indymedia :: Athens :: Newswire :: ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ...
    24 Φεβ. 2007 ... Εύη Μπότσαρη η φίλη - Σύμβουλος της υπουργού κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου είναι το κέντρο του "παραεκπαιδευτικού κυκλώματος" στο τρίγωνο ...
    athens.indymedia.org/front.php3?lang... - Προσωρινά αποθηκευμένη

    ((i)) Indymedia :: Athens :: Newswire :: Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ «ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ...
    Εύη Μπότσαρη είναι το κέντρο του παραεκπαιδευτικού κυκλώματος στο ..... ΑΣ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ! ...
    athens.indymedia.org/front.php3?... - Προσωρινά αποθηκευμένη - Παρόμοιες

    Περισσότερα αποτελέσματα από athens.indymedia.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την πιθανότητα η μείωση των εσόδων να μην οφείλεται μόνο στη φοροδιαφυγή, αλλά στη μεγάλη μείωση του τζίρου της αγοράς , στο γεγονός ότι κάθε μέρα κλείνουν μερικές επιχειρήσεις και συνάνθρωποί μας μπαίνουν στην ανεργία την βλέπει κανείς ?
    Ξέρετε αυτό πιθανό κάποια στιγμή να μην είναι αναστρέψιμο.
    Δεν θα υπάρχει σε λίγο εισόδημα να φορολογηθεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαφθορά, διαφθορά και πάλι διαφθορά. Και η κυβέρνηση αφήνει την ΕΡΤ να διοργανώνει πάλι γιορτές για την Γιουροβίζιον με τα λεφτά μας. Ποιός θα τους σταματήσουν επιτέλους; Την ώρα που η ΕΡΤ δεν έχει να ...φάε, δεν έχει να ταίσει τους υπαλλήλους της καταστρώνει τελετές για γιουροβίζιον. Μπράβο στον Καλημέρη και αυτόν που τον διόρισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ελλαδα χρεωκοπει εξαιτιας της χρηματοδοτησης της περιθαλψης και των παροχών (και εντος ολιγου και της καταβολης συνταξεων) εκατομμυριων αλλοδαπων, που κανονικα τα λεφτα γι αυτους θα επρεπε να τα δινουν οι κυβερνησεις των χωρων τους. Αλλα πούουουουου να ξυπνησει ο κοιμισμενος έλληνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στην σοσια-ληστικη ελλαδα υπαρχει διαφθορα???? στην ελλαδα των "σεμνων και ταπεινων" υπηρχε διαφθορα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αραγε σε ποιες χρονικες στιγμες της ελλαδας δεν υπηρχε διαφθορα????
    οποιος αντεχει ας απαντησει........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΤΡΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

    Το ΠΑΣΟΚ συγκαλεσε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο, για να «πατάξει τη διαφθορά». Αφού πρώτα επί 20-ετία εισήγαγε τον λαϊκισμό στην πολιτική, ισοπέδωσε κάθε αξιοκρατική ιεραρχία, κάθε διάκριση του ικανού από τον ανίκανο, του εργατικού από τον ράθυμο, του τίμιου από τον φαύλο, κατάργησε κάθε κριτήριο ποιότητας, κάθε έλεγχο αντικοινωνικής συμπεριφοράς, αποσάθρωσε τη λειτουργία του κράτους, απαξίωσε τον μόχθο της δημιουργίας, καταδίκασε την ελληνική κοινωνία σε αποκλεισμό από τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο. Συμμετείχαν και όλοι οι άλλοι, ακόμη και οι (στερηθέντες τον μπούσουλα της σοβιετικής πατρωνίας) παλαιοημερολογίτες του Περισσού και οι εθνομηδενιστές της Κουμουνδούρου, που με ανήκεστο τον ευνουχισμό της σκέψης και της φιλοπατρίας, επενδύουν ψηφοθηρικά στον γκανγκστερικό λαϊκισμό που εκβιάζει τους πάντες, τάχα εξ ονόματος δήθεν πολλών (αόριστα των «εργαζομένων»!!!) για να ευνοήσουν τους καριερίστες της αυλής τους, που πλούτισαν κραδαίνοντες τον “αριστερισμό” τους .
    Μαζευτηκαν οι ποικιλοτρόπως διεφθαρμένοι να συμφωνήσουν στην "πάταξη" της διαφθοράς (των άλλων;). Θα μας πούνε πότε θα επιστρέψουν στον ΟΤΕ τα λεφτά που πήραν από τη ΜΙΖΕΝΣ; γιατί περί αυτού πρόκειται, και όλα τ’ άλλα είναι παχιές κουβέντες και παπαριές όσων παπάρηδων θα συναχθούν. Τα τελευταία 25 χρόνια όσοι τα κονόμησαν, αφού πρώτα νομοθέτησαν την ασυλία τους, είναι οι πολιτικοί, τα κομματ. στελέχη, τα κόμματα, διαπλεκόμενοι (μεγαλο)δημοσιογράφοι, διαπλεκόμενοι μεγαλοεργολάβοι και κρατικοδίαιτοι μεγαλοβιομήχανοι. Όλοι δηλ. όσοι φορο-εισφορο-κλέπτο-διαφεύγουν. Όλα αυτά τα χρόνια έγινε μεταφορά-ανακατανομή εισοδήματος από τους μη κατέχοντες μισθωτο-συνταξιούχους προς όλους όσους ήταν και είναι οι κατέχοντες. Παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού παντού στον κόσμο μόνο το αντίθετο συμβαίνει. Και ο χαβάς βέβαια συνεχίζεται. Εν τω μεταξύ οι μισθωτο-συνταξιούχοι είναι οι μόνοι συνεπείς που πληρώνουν τους φόρους, και οι μόνοι εκ των τριών εταίρων που πλήρωναν-πληρώνουν στο ακέραιο τις εισφορές τους στα ταμεία των συντάξεων της πείνας. Τα δε λεφτά των ταμείων τους, είτε τα απομείωσαν οι πολιτικοί με τις άτοκες καταθέσεις των αποθεματικών τους, είτε τά’ φαγαν στο χρημ/ριο και στα δομημένα ομόλογα, ενθυλακώνοντάς τα (παντελωνιάζοντάς τα, νεοελληνιστί). Επίσης το 85% των αμέσων φόρων το πληρώνουν οι μισθωτο-συνταξιούχοι, ενώ κατέχουν λιγότερο από το 15% του πλούτου. Συγχρόνως οι τρίτες, κατά σειρά, υψηλότερες καταθέσεις στις τράπεζες της Ελβετίας είναι των Ελλήνων (μήπως των μισθωτοσυνταξιούχων;). Τώρα λοιπόν που τά’ φαγαν όλα και πάμε (όπως είπε ο Γιωργάκης στις προγραμματικές) για χρεοκοπία, πάλι οι μισθωτο-συνταξιούχοι, όπως διδάσκει και η Ελλην. ιστορία αλλά και όπως δείχνουν τα γεγονότα, θα κληθούν τελικά να πληρώσουν τη νύφη. Θα ακουμπήσουν δηλαδή και πάλι τα ρέστα τους, προκειμένου και πάλι αυτά να χορηγηθούν στους έχοντες φορο-διαφεύγο-κλέπτοντες, για να γίνουν και πάλι πλουσιότεροι (αυτούς βλέπει ο παπάρας ο Ανδριανόπουλος να ξοδεύουν στην παραλιακή, στα κέντρα και στις ταβέρνες και ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες ευημερούν). Γιατί έτσι γίνεται πάντα. Συντάξεις και μισθοί της πείνας, πάγωμα μισθών, αυξήσεις μηδέν+παχειές κουβέντες=μηδέν, αύξηση εμμέσων φόρων πλήττουσα τους πειναλέους (τους φοροδιαφεύγοντες δεν τους αγγίζει), περικοπές παροχών, αυξήσεις τελών κυκλοφορίας, θαλασσοδάνεια-οικονομικές ενισχύσεις επιχειρήσεων "για να κινηθεί η αγορά" (25 χρόνια το ακούμε το παραμύθι αυτό), ενώ τα πάγια μη παραγωγικά στοιχεία (ακίνητα κλπ), τα πλούτη και οι καταθέσεις στην Ελβετία συνεχώς αυξάνονται και η ανισότητα διευρύνεται (που σημαίνει ότι η πραγματική αγορά όχι μόνο κινείται αλλά παρακινείται), αλλεπάλληλα κλεισίματα φορολογ. υποθέσεων με εγκυκλίους "σκούπα", χάρισμα παλαιών εισφορο-οφειλών στα ταμεία και πληρωμή των υπολοίπων με έκπτωση και σε δόσεις, έκτακτες εισφορές κλπ. Τέλος, είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που μέσα σε 10 χρόνια έκανε τέσσερα ασφαλιστικά νομοσχέδια, το καθένα χειρότερο από το προηγούμενο.
    Νοικοκυραίοι Έλληνες ξυπνήστε. Σας κλέβουν τα όνειρα τα δικά σας και το μέλλον των παιδιών σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αμάν με την παραμύθα των μισθωτών που πληρώνουν τους φόρους τους.
    Βρε ταρνανάδες οι μισθωτοί πληρώνουν τους φόρους τους ή οι εργοδότες τους ?
    Οι μισθωτοί εισπράττουν καθαρά ποσά παντελονάτα και οι φόροι τους (μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές) πληρώνονται από τους εργοδότες τους , ή μήπως δεν το ξέρατε ?
    Κάθε εργοδότης λοιπόν έχει να πληρώσει 2 ειδών φόρους και 2 ειδών ασφαλιστικές εισφορές , τους δικούς του και των μισθωτών του .

    Ας καταργηθεί η υποχρέωση στον εργοδότη να πληρώνει ΑΥΤΟΣ τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών, και υποχρεώστε τους μισθωτούς να καταβάλλουν οι ΙΔΙΟΙ τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές από τον μικτό -πλέον- μισθό που θα εισπράττουν στο χέρι .. και τότε θα δούμε ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕ του φόρους και τις εισφορές τους και ποιος ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ φόρους και εισφορές από την "αδικημένη" (στα των φόρων και εισφορών) τάξη των μισθωτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στους Πασόκους απευθύνομαι
    ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ σκεφτείτε πριν ψηφίσετε...
    γιατί με το ΠΑΣΟΚ που ψηφίζετε την πληρώνουμε τελικά κι εμείς που δεν το ψηφίζουμε.

    Δεν είναι κόμμα,
    είναι αρρώστια και χρειαζόμαστε θεραπεία.

    Στην κεντρώα-κεντροαριστερή πολιτική πτέρυγα της Ελλάδας χρειαζόμαστε ένα υπεύθυνο κόμμα εξουσίας χωρίς αυτά τα φαινόμενα πολιτικής αμορφωσιίας και τριτοκοσμικής παρακμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κε "19 Δεκ 2009 1:16:00 μ.μ.", φαίνεται οτι είσαι βλάξ με περικεφαλαία και καθυστερημένος και δεν μπορείς να αντιληφθείς οτι ο φόρος που παρακρατεί ο εργοδότης κατ' απαίτηση του νόμου υποχρεωτικά και προκαταβολικά απο τον εργαζόμενο,προκειμένου να αποδοθεί στο κράτος, αφαιρείται απο τις μικτές αποδοχές του μισθωτού. Συνεπώς είναι δικά του λεφτά και όχι του εργοδότη. Οι μισθωτοί θα επιθυμούσαν, να μήν τους γίνεται αυτή η παρακράτηση αλλά να πλήρωναν τον φόρο τους μετά τη λήξη του οικονομικού έτους και την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, και βέβαια πάντοτε υπο την προϋπόθεση "ο μικτός μισθός τον οποίο πληρώνεται ο εργαζόμενος, να είναι απόρρητος για την πολιτεία" (να μήν τον γνωρίζει η πολιτεία), ωστε ο εργαζόμενος να δηλώνει ό,τι θέλει αυτός, φοροκλέπτοντας αγρίως και αυτός την εφορία όπως γίνεται με τους ελευθερεπαγγελματίες. Και τότε να δούμε ποιός θα σώσει το κράτος. Μέχρι τώρα, τους φόρους στην Ελλάδα τους πληρώνουν ΜΟΝΟ οι μισθωτοί. Κατάλαβες βλάκα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 19 Δεκ 2009 11:23:00 μ.μ.

    Αγαπητέ ηλίθιε ,

    Πράγματι ο νόμος υποχρεώνει τον εργοδότη να παρακρατεί φόρους και ασφαλιστικές εισφορές από το μικτό μισθό του μισθωτού, αν πρόσεχες τι διαβάζεις ή έβγαζες τη μαρμελάδα από τα ματιά θα έβλεπες πως αναφέρθηκα και εγώ στον ΜΙΚΤΟ μισθό που θα έπρεπε να παίρνει ο μισθωτός στο χέρι και με την σειρά του να αποδίδει αυτός τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές στο ταμείο του.
    Με το σημερινό καθεστώς όμως τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών δεν τους πληρώνουν οι μισθωτοί όπως κακαρίζει η πιο δημοφιλής προπαγάνδα που απευθύνεται σε ηλίθιους σαν και σένα , τους πληρώνουν οι εργοδότες στο ακέραιο από την τσέπη τους , και αντί να πείτε , ναι πλήθος εργοδοτών φοροδιαφεύγει και δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν , πληρώνουν όμως τους φόρους των μισθωτών, κακαρίζετε και εσείς με την σειρά σας πως "μόνο οι μισθωτοί πληρώνουν τους φόρους τους".
    @@ φόρους πληρώνουν οι μισθωτοί , οι εργοδότες τους πληρώνουν μαζί με τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
    Αν έπαιρναν οι μισθωτοί τους μικτούς μισθούς στο χέρι όπως είναι και το σωστό και απέδιδαν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές οι ίδιοι , τότε ναι θα λέγαμε πως οι μισθωτοί πληρώνουν τους φόρους τους και μάλιστα είναι οι μόνοι έντιμοι (αν τους πλήρωναν όπως τους πληρώνουν οι εργοδότες για λογαριασμό τους σήμερα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κε "19 Δεκ 2009 11:23:00 μ.μ." αν έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου, και εξακολουθείς να πιστέυεις αυτά που ισχυρίζεσαι (οτι τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών δεν τους πληρώνουν οι μισθωτοί αλλά τους πληρώνουν οι εργοδότες στο ακέραιο από την τσέπη τους) τότε και πάλι σου λέω οτι είσαι βλάξ με περικεφαλαία, και δεν ξέρεις τι σου γίνεται, και αδίκως επιμένεις. Στην περίπτωση λοιπόν αυτή, τη μαρμελάδα βάλ' την ξέρεις εσύ πού, για να πιάσει τόπο, και κάτσε απο πάνω. Απ' την άλλη μεριά όμως, δεν μπορώ να φαντασθώ οτι υπάρχουν τόσο βλάκες στον ντουνιά σαν την περίπτωσή σου (παρ΄όλο που λέγεται οτι το σύμπαν και η βλακεία δεν έχουν όρια). Συνεπώς το μόνο που μένει να συμπεράνω είναι, οτι δεν θα έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου, και σε ταϊζει ο... μπαμπάς ακόμη. Στην περίπτωση αυτή κόψ' την γιατί θα σου θολώσει κι άλλο το μυαλό, ανασκουμπόσου και κάτσε διάβασε ή τέλος πάντων ρώτα για να μάθεις, έστω και τον μπαμπά σου, γιατί αυτός άμα σε ταϊζει δούλεψε και ξέρει. Ηλίθιες ερωτήσεις δεν υπάρχουν. Απαντήσεις υπάρχουν ηλίθιες, σαν τις δικές σου, γκέγκε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επιτέλους !

    Βρέθηκε και κάποιος (20 Δεκ 2009 8:48:00) που είπε τα πράγματα με το όνομά τους !

    Μια χαρά του τα είπες του πονηρόβλαχου από πάνω.

    Του πάτησες τον κάλο με την καραμέλα των τίμιων μισθωτών για αυτό και σκούζει .

    Το καλύτερο δε του το πες.
    Οι ιδιώτες εργοδότες πληρώνουν από τη τσέπη τους, τους φόρους των "έντιμων μισθωτών" του ιδιωτικού τομέα για αυτό και οι φόροι τους είναι πάντα πληρωμένοι , οι φόροι των δημοσίων υπαλλήλων είναι προπληρωμένοι από τον φορολογούμενο !!!!
    Η "εντιμότητα" και των πρώτων και των δεύτερων στις δηλωμένες τους εννοείται εισπράξεις (γιατί υπάρχουν και οι αδήλωτες εργασίες στους πρώτους ή τα "τυχερά" και μαύρα για τους δεύτερους) στηρίζεται στους μεν πρώτους στις τσέπες των εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα, στους δε δεύτερους στις τσέπες του φορολογούμενου χα χα χα χα χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση