GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για την εκκλησιαστική περιουσία...

Από τον Γιώργο Κ. Περπινιά Αγαπητέ ΟΝΑΣΑΝΔΡΕ δεν είσαι ο μόνος που γράφεις για την περιουσία της εκκλησίας . Σου στέλνω κάτι δικό μου που έχ...

Από τον Γιώργο Κ. Περπινιά

Αγαπητέ ΟΝΑΣΑΝΔΡΕ δεν είσαι ο μόνος που γράφεις για την περιουσία της εκκλησίας. Σου στέλνω κάτι δικό μου που έχει δημοσιευθεί και δεν είναι το μόνο, έχω γράψει κι άλλα.

Κύριε διευθυντά.
Η ιεραρχία της Ελλαδικής εκκλησίας διαμαρτυρήθηκε έντονα με την πρόθεση της κυβερνήσεως να φορολογήσει την μεγάλη εκκλησιαστική και μοναστική περιουσία. Είναι γνωστό πως αποκτήθηκε αυτός ο πακτωλός του χρήματος, γαιών, δασών και άλλων ακινήτων. Τα δικαιώματα είναι από παραχωρήσεις αυτοκρατόρων της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, με χρυσόβουλα, σιγίλια κλπ. Από σουλτάνους της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με φιρμάνια κι από δωρεές πιστών, κυρίως από πολλούς που θέλησαν να περισώσουν τις περιουσίες τους από τους άρπαγες κατακτητές. Τα χρυσόβουλα δεν είναι τίτλοι ιδιοκτησίας (κατά τον καθηγητή της Βυζαντινής ιστορίας Π. Γουναρίδη Βήμα 28/9/08) τα εξέδιδαν οι αυτοκράτορες για να εξασφαλίζουν τις προσευχές των μοναχών, γι αυτό οι τελευταίοι ζητούσαν την ανανέωσή τους με...

τις αλλαγές των αυτοκρατόρων. Το Ελληνικό δίκαιο τα αναγνωρίζει ως τίτλους ιδιοκτησίας. Εδώ τίθεται το ερώτημα. Με νόμιμο τρόπο απέκτησαν οι δωρητές αυτές τις εκτάσεις για να τις παραχωρούν; η ήταν προϊόντα αρπαγής από Ρωμαίους και Οθωμανούς κατακτητές; κι αν ακόμη οι αρπαγές από πόλεμο αποτελούν δίκαιο. Σε κάθε περίπτωση η Εκκλησία για λόγους ηθικής έπρεπε να επιστρέψει τις δωρεές στους νόμιμους ιδιοκτήτες κι εφόσον φυσικά δεν ήταν εν ζωή, στο νεοσύστατο τότε Ελληνικό κράτος, μη δεχόμενη τα παραχωρηθέντα, αφού η προέλευσή τους ήταν από πόλεμο, κι εφόσον οι αυτοκράτορες δωρητές, δεν υπήρχαν πλέον για να δικαιολογούνται οι προσευχές των μοναχών. Εκτός αν δεχθούμε ότι το νόμιμο είναι και ηθικό όπως είπε γνωστός πρώην υπουργός, που με την δήλωσή του αυτή προκάλεσε την κοινή γνώμη και κατηγορήθηκε γι’ αυτό. Αντίθετα διεκδικεί τα πάντα καταφεύγοντας σε δικαστήρια, αρνούμενη να φορολογηθεί όπως οι έχοντες και κατέχοντες. Επιτρέπεται η Εκκλησία του Χριστού να έχει κοσμική πλευρά, να είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και όχι του εκκλησιάσματος; Τι είναι, επιχείρηση η εταιρία; Αυτά λέει η διδασκαλία του Χριστού; Και οι ηγέτες της ως μοναχοί που είναι, να μην ξεχνούν πως έχουν δώσει όρκο ακτημοσύνης. Να πληρώσουν εφόσον έχουν εισοδήματα, όπως κάνει ο κάθε πολίτης που απέκτησε ιδιοκτησία από δωρεά η κληρονομιά. Πολλοί θα συμφωνήσουν σιωπηρά με τις σκέψεις αυτές, αλλά και πολλοί θα διαφωνήσουν. Υπάρχουν δικαιολογίες και νομικά τερτίπια για όλα. Το πνεύμα όμως δεν αλλάζει.
Γιώργος Κ. Περπινιάς. Αθήναι 11/11/09
Κυψέλη.
Τηλ. 2108618735

Δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή στις 24/11/09
Και στον Αττικό Παρατηρητή Δεκέμβριος 09

17 σχόλια

  1. Οι Τούρκοι προχωρούν σε ανοικτή πλέον τουρκοποίηση της Oρθοδοξίας!

    Μετά την συμφωνία του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο, για την απόκτηση της τουρκικής υπηκοότητας από όλους τους μητροπολίτες της ελληνικής ορθοδόξου εκκλησίας ανά τον κόσμο οι οποίοι υπάγονται στην θρησκευτική δομή του Φαναρίου, η Άγκυρα προχωρεί σε ανοικτή, πλέον, τουρκοποίηση της ορθοδοξίας αποφασίζοντας, δια του Υπουργού Πολιτισμού (!) ποιες ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες και πότε θα ιερουργούν… 
    Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ιστολόγιο «τροκτικό», το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού μελετά το ενδεχόμενο να επαναλειτουργούν χριστιανικοί ναοί της Τουρκίας, όπως ο ναός της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα, τουλάχιστον στις μεγάλες γιορτές... Αυτό αναφέρει προσθέτοντας ότι μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία οι ναοί που έμειναν, είτε μετατράπηκαν σε μουσεία αν ήταν ιστορικά κτίρια ή ακόμα και σε αποθήκες...
    Τελευταία, σύμφωνα με τις πληροφορίες και μετά από την δημοσιοποίηση των προθέσεων της Παγκόσμιας Κίνησης για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας σε λειτουργούντα Ναό της Χριστιανοσύνης, να πραγματοποιήσουν Θεία Λειτουργία στην Αγιά Σοφιά ανήμερα της ομώνυμης εορτής, 17 Σεπτεμβρίου 2010, σημειώνεται μια μεγάλη κίνηση αναστήλωσης πολλών από τους ναούς και περιστασιακής επαναλειτουργίας στις μεγάλες γιορτές…
    Σε πολλά μέρη της Τουρκίας, η προοπτική της επαναλειτουργίας χριστιανικών ναών είναι δημοφιλής μεταξύ του πληθυσμού, σε άλλα μέρη οι αντιδράσεις εθνικιστικών τμημάτων της κοινής γνώμης είναι μεγάλες.

    ΣΧΕΔΙΟ
    Ωστόσο η όλη κίνηση της τουρκικής κυβέρνησης μόνον «αθώα» δεν είναι… Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές εντάσσεται σε ένα στρατηγικό σχέδιο της Τουρκίας να περισώσει ό,τι είναι δυνατόν να περισωθεί μετά την αρνητική για την ίδια δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης Λοϊζίδου και άλλες παρόμοιες καταδικαστικές αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μετά την δημιουργία της παγκόσμιας ενορίας των «Αγιοσοφιτών».
    Το σχέδιο των Τούρκων άρχισε να εκτυλίσσεται με την μετατροπή του «Μουσείου» της Αγίας του Θεού Σοφίας σε πασαρέλα μόδας, σε λαϊκή αγορά φτηνών έργων «τέχνης» και σε ένα απέραντο, βρώμικο περιστερώνα. Ακολούθησε η διοργάνωση λαϊκής μουσικής συναυλίας στην Αγία Ειρήνη, της Κωνσταντινούπολης, με την συγκατάθεση και την (ανεπίτρεπτη) συμμετοχή του κ. Βαρθολομαίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πόλη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010».
    Επόμενο βήμα, η τουρκοποίηση των Ελλήνων ιεραρχών για να «λυθεί» το θέμα της διαδοχής στον οικουμενικό θρόνο. Ενδιάμεση φάση η σκόπιμη άρνηση της Τουρκίας να ανοίξει τη Σχολή της Χάλκης παρά την παρέμβαση και του Αμερικανού προέδρου κ. Μπάρακ Ομπάμα.
    Φαίνεται, όμως, πως η Θεία πρόνοια δεν αφήνει τις τουρκικές μεθοδεύσεις να καρποφορήσουν. Η κατακραυγή του κόσμου, με την παρέμβαση του Παγκοσμίου Κινήματος για την Αποκατάσταση της Αγιάς Σοφιάς, και η πρόσφατη αλλαγή κυβέρνησης στην Αθήνα έβαλαν «φρένο» στην τρελή ιδέα μερικών νεοτούρκων να κηρύξουν την Αγία Σοφία και την Αγία Ειρήνη τουρκικά πολιτιστικά κέντρα!

    to Karfi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να πληρώσουν και οι ρασοφόροι, τόση περιουσία έχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποιο ειναι το πραγματικα οικολογικο αυτοκινητο
    ===================

    Πραγματικό οικολογικό είναι μόνο το καλά συντηρημένο-μεταχειρισμένο όχημα. 

Η ενέργεια που δαπανάται για την κατασκευή ενός καινούριου ΙΧ και για την ανακύκλωση ενός παλιού ισοδυναμεί με την ενέργεια που θα καταναλώσει ένα μεσαίο αυτοκίνητο μετά από 200.000 χλμ.

Αυτά λένε διεθνείς μελέτες, για αυτό και στην Αγγλία η κυβέρνηση πήρε πίσω κάποια αντίστοιχα τέλη που είχε ανακοινώσει ότι θα επιβάλλει στα παλιά ΙΧ.

Δεν συζητάμε για την εξαγωγή συναλλάγματος και για τον μαρασμό των μικρων επιχειρήσεων που ζούν από την συντήρηση των παλαιών αυτοκινήτων.

Αντισταθείτε γιατί αυτά τα μέτρα, μόνο οικολογικά δεν είναι, ΟΛΟΙ όσοι μπορούν πρέπει να κατέβουν στην διαδήλωση και να πληρώσουν τα τέλη μόνο στις εφορίες με πρωτοκόλληση δήλωσης ότι τα πληρώνουμε με επιφύλαξη, ότι τα θεωρούμε άδικα, καταχρηστικά και θα τα προσβάλλουμε σε ελληνικά και ευρωπαικά δικαστήρια.

Και το ΙΝΚΑ ετοιμάζει μαζική αγωγή κατά του δημοσίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η θεια Κουλα19 Δεκ 2009, 12:03:00 π.μ.

    Ενας κουκκος
    εσυ δηλ.,
    δ ε ν φερνει την Ανοιξη !

    Εαν αυτοι οι 300 της πλατειας συνταγματος
    δεν αποφασισουν να ΚΑΝΟΥΝ νομους
    για να επιστραφη με το ετσι θελω η περιουσια
    καμια μουνι δεν θα τη δωσει ετσι !!

    καπιτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. <>
    ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΌΣΟ ΠΟΛΛΑ, ΜΑ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΑΡΓΑΡΕΣ.

    ΔΕ GAMIETAI ΝΑ ΠΟΥΜΕ, ΚΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΣΚΟΝΗ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΑΛΙ.

    ΜΗΜΠΩΣ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΤΙ ΤΟΝ ΘΕΛ . .
    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για την κακή οικονομική κατάσταση φταίνε τα διάφορα τροκτικά της εξουσίας.
    Τώρα λοιπόν που τελείωσαν τα χρήματα της πολιτείας, βρήκαν ότι η εκκλησία έχει χρήματα, άντε να τα πάρουν και αυτά, μετά που θα βρούνε άλλα χρήματα.
    Μακαριώτατε μην δώσετε μία, πάλι οι ίδιοι θα τα φάνε και στο τέλος το 8/ωρο θα γίνει 16/ωρο.
    Η πολιτεία να πάει να πάρει τα λεφτά πίσω από τους κομπιναδόρους που μας κυβέρνησαν και μας τα πήραν.
    Πρωθυπουργέ προχώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η πολιτεία να κυνηγήσει την φαροαδιαφυγή από τους φοροδιαφεύγοντες.
    Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν στεγνώσει, δεν έχουν άλλη φοραλογική ικανότητα.
    Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πιαστούν οι φοροδιαφεύγοντες ΠΡΟΧΩΡΕΊΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΩΡΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΕΓΩ ΤΟ ΕΙΠΑ ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΡΙΑ ) ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Π Ρ Ο Τ Α Σ Η Π Ο Λ Ι Τ Ω Ν

    Ο Η . Σ . Α . Π . , να λειτουργεί από :
    Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή για να πηγαίνουμε στις εργασίες μας ,
    χωρίς καθυστέρηση και φόβο μειώσεως του μισθού και απόλυσης ,
    και τα έργα για των αλλαγών των γραμμών να γίνονται
    τα Σαββατοκύριακα και παραμένει κλειστώ το δίκτυο για τα έργα

    Οι απατεώνες των Η.Σ.Α.Π. (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος
    Αθηνών – Πειραιώς )
    Διότι αντί να δώσουν τα χρήματα που πήραν από την
    Ευρωπαϊκή ένωση για να αντικαταστήσουν τις γραμμές ,
    Η διοίκηση των Η. Σ. Α. Π. έφαγε τα χρήματα
    Και τώρα τα φτιάχνουν με χρήματα των Η.Σ.Α.Π
    Και θα τελειώσουν πάρα , πάρα , πολύ ,αργότερα ,
    με ελάχιστα μέσα και εργάτες , αφού δεν έχουν χρήματα πλέον .
    Τώρα μετά τις εορτές των Χριστουγέννων ΝΕΑ μεγάλη ταλαιπωρία :
    Κλείνουν οριστικά για 4 (τέσσερεις ) μήνες
    Οι σταθμοί Νέο Φάληρο , Μοσχάτο , Καλλιθέα ,
    Και ίσως επεκταθεί σε όλο το δίκτυο από
    Πειραιά μέχρι Ομόνοια
    Έτσι θα θέλουμε πάνω από μια ώρα και βαλε , να
    πηγαίνουμε στην Αθήνα για δουλεία
    από 20 λεπτά, σε 1 ώρα και βαλε.
    ΑΛΛΑ ,αυτή η προσωρινή διακοπή του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου
    Είχε και ένα μεγάλο καλό που ωφέλησε όλη την ΑΓΟΡΑ
    ΑΘΗΝΩΝ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ που γλύτωσε από πολλά λουκέτα καταστημάτων .
    ΕΤΣΙ ,λοιπόν οι λαθρομετανάστες , μετανάστες , πάσης φύσεως ,
    Που μετάφεραν τα παράνομα – λαθραία εμπορεύματα τους
    Στο κεντρικό παζάρι του ΠΕΙΡΑΙΑ , και στις λαϊκές πέριξ των σταθμών,
    με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο ,σταμάτησε .
    ΕΤΣΙ ,λοιπόν οι λαθρομετανάστες και οι λαθρόελληνες ,
    αναγκάστηκαν να ψωνίζουν , από Ελληνικά καταστήματα .
    ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ,προτείνουμε να λειτουργεί ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος
    Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή για να πηγαίνουμε στις εργασίες μας ,
    χωρίς καθυστέρηση και φόβο μειώσεως του μισθού και απόλυσης ,
    και τα έργα για των αλλαγών των γραμμών να γίνονται
    τα Σαββατοκύριακα και παραμένει κλειστώ το δίκτυο για τα έργα .
    Σημείωσης
    Στους σταθμούς: Πειραιώς , Ν. Φάληρο , Θησείο , Μοναστηράκι , Ομόνοια.
    Να υπάρχει Έλενος από αστυνομία ΣΔΟΕ
    Δικαστική αρχή υπάλληλους του ΗΣΑΠ
    Με ιδικές αρμοδιότητες και να συλλαμβάνουν
    Τους αλλοδαπούς που μεταφέρουν
    Τα λαθραία ,παράνομα κλεμμένα , εμπορεύματα
    Να κατάσχονται να πληρώνουν πρόστιμο πολύ υψηλό
    Να ανακρίνονται από ποιους παίρνουν τα εμπορεύματα
    Και αν αποκαλύψουν θα πληρώνουν το πρόστιμο
    Και θα είναι ελεύθεροι, αν όχι άμεσα απέλασης .
    Και να γίνονται έλεγχοι για τα εισιτήρια
    Με πρόστιμο όποιος δεν έχει 100 ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΕΡΦΕ...ΟΠΟΤΕ
    Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ....
    ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ....

    REMI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ 50 ΔΙΣ 200 ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΠΑΛΙ BMW ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΙΣΤΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΥΜΑΝ ΓΙΑ ΝΑΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑΝΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΥΛΑΚΙΑ.
    ΧΑΛΙ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.
    ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξαιρετικό! Πολύ εύστοχη άποψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Levegura, λες ανοησίες το ξέρεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εε ρε αυτή η γενιά του Πολυτεχνείου δεν θα αφήσει τίποτα. Αφού έφαγε την περιουσία του κράτους μέχρι τελευταίας δεκάρας, αφού καταχρέωσε τρείς επόμενες γενιές,τώρα θα βάλουν χέρι και στην εκκλησιαστική περιουσία για να την μετατρέψουν σε σκάτό μεγαλώνοντας κατά μερικά εκατοστά τους σκεμπέδες τους. Τέτοια κατάρα σ αυτόν τον τόπο!!!!!!
    Και για να μην παρεξηγούμαι....την εκκλησιαστική περιουσία να τη πάρουν όλη αλλά να την δώσουν απευθείας σ αυτούς που χρωστάμε γιατί αν πέσει στα χέρια της γενιάς του Πολυτεχνείου καήκαμε!!!!!
    Δραμινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γίναμε όλοι οικονομολόγοι και βρήκαμε την λύση, να πάρουμε την περιουσία της εκκλησίας, ώστε να μην χαθεί το κράτος, δηλαδή να μην χρεωκοπήσει.
    Ναι να γίνει αυτό, με μια προυπόθεση, να πάρουμε πίσω όλα όσα εκλάπησαν από τον Ελληνικό Λαό και το Κράτος, να καταδικασθούν σε ισόβια οι ένοχοι και τέλος άν δεν φθάνουν να ξεχρεώσουμε, να πάρουμε όσα χρειαζόμαστε από την εκκλησιαστική περιουσία.
    Όταν λέμε Ισόβια να είναι ισόβια,χωρίς ευεργετήματα.
    Πρωθυπουργέ δώσε όμως 30 ημέρες προθεσμία οι κλέφτες να παραδώσουν όσα έκλεψαν και χάρισέ τους τα ισόβια, αλλοιώς τσάκισέ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιά τήν Καθολική Εκκλησία, τίς Εβραϊκές Συναγωγές, τίς Μωαμεθανικές, κλπ πού δεν τίς φορολογούν καθόλου μέ τον νόμο, γιατί δεν λές να τίς φορολογήσουν κι΄ αυτές;

    Μόνο η Ορθόδοξη σέ πείραξε;

    Μήπως είσαι "βοηθός" τής "διαμαρτυρίας" τού Οσανδρου; ( άκου: "Όσανδρος" !!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 19 Δεκ 2009 10:29:00 μ.μ.


    ΜΕΣΑ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΑΙΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΓΩ.

    ΜΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΨΗΤΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

    ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση