GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περί Διαπλοκής και Διαφθοράς...

Γράφει ο Ιωάννης Καμάρας (PhD Economics) Επίτροπος της Τράπεζας Κρήτης επί Σκανδάλου Κοσκωτά http://www.4politix.com/ . Στα λεξικά υπάρχει ...

Γράφει ο Ιωάννης Καμάρας
(PhD Economics)
Επίτροπος της Τράπεζας Κρήτης επί Σκανδάλου Κοσκωτά
http://www.4politix.com/
.
Στα λεξικά υπάρχει το ρήμα διαπλέκω, που σημαίνει πλέκω κάτι μαζί με κάτι άλλο (επίσης συνυφαίνω), τα ουσιαστικά διάπλεγμα και διαπλοκή για πλεκτά ή υφασμάτινα κατασκευάσματα και το επίθετο διάπλοκος, που σημαίνει τον πλεγμένον με άλλον, συνώνυμο του ευρύτατα εν χρήσει σήμερα όρου διαπλεκόμενος.
Συνεπώς, ο όρος διαπλοκή, με την έννοια που χρησιμοποιείται σήμερα στην Ελλάδα για πολίτες και όχι για υφαντουργία προϊόντα, προϋποθέτει απαραιτήτως την ύπαρξη δύο διαπλεκομένων προσώπων: ενός οικονομικά πανίσχυρου ιδιώτη που αποφασίζει να διαφθείρει κάποιον άλλον προκειμένου να επιτύχει άνομα οφέλη. Και άν μεν ο «κάποιος άλλος» είναι ένας άλλος ιδιώτης, αυτό ποσώς ενδιαφέρει την κοινωνία. Ενδιαφέρει όμως τα μέγιστα αν ο άλλος που δέχεται να διαφθαρεί είναι μέλος της πολιτικής εξουσίας ή της Διοίκησης διότι, στην περίπτωση αυτή, η διαφθορά αποβαίνει εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος.
Επομένως, άν είναι να πεί κανείς τα πράγματα με το όνομά τους, δεν θα πρέπει να ...

χρησιμοποιεί ασαφείς όρους όπως διαπλοκή, διαπλεκόμενοι, διαφάνεια κλπ, αλλά να μιλήσει καθαρά για διαφθορά προσώπων που ασκούν πολιτική εξουσία ή εργάζονται για το Δημόσιο, από ανθρώπους που βρίσκονται μεν εκτός πολιτικής ή διοικητικής εξουσίας αλλά έχουν τεράστια οικονομική δύναμη.
Ο Μάρξ για τη Διαπλοκή
Η αυξανόμενη αναλογία των πολιτών που αποκτούσαν και κατείχαν ατομική ιδιοκτησία (κεφάλαιο οποιασδήποτε μορφής) απετέλεσε ευθύς εξαρχής βασικό επιχείρημα εναντίον της ορθότητας της μαρξιστικής θεωρίας. Τούτο δε, διότι, η ραγδαία αύξηση του αριθμού πολιτών-ιδιοκτητών κεφαλαίου, διέψευδε στην πράξη τον ισχυρισμό, ότι το κεφάλαιο θα τείνει να συγκεντρώνεται σε ολοέν και λιγότερα χέρια, δημιουργώντας έτσι ολοέν και μεγαλύτερο αριθμό προλεταρίων.
Από το άλλο μέρος, όμως, πολλοί αξιόλογοι μελετητές του έργου του Μάρξ (1818-1883) δεν έπαψαν να υποστηρίζουν, ότι αυτό το επιχείρημα ήταν εντελώς άσχετο με την κεντρική ιδέα του Μάρξ. Ο οποίος, «πολύ καλός στο να κατεβάζει ιδέες, όχι όμως και να τις διατυπώνει σωστά» (όπως έχει λεχθεί), όταν έγραφε «ιδιοκτησία» εννοούσε «ιδιοκτησία εφόσον αυτή αποτελεί πολιτική δύναμη». Θεωρώντας προφανές, ότι η υπερβολική συγκέντρωση κεφαλαίου στα χέρια ολίγων, παρέχει σ’ αυτούς τους ολίγους τη δυνατότητα να επηρεάζουν αποφασιστικά ή ακόμα και να κατευθύνουν τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις του λαού μιας χώρας ή και ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Στο βαθμό λοιπόν που η δεύτερη από τις πιό πάνω δύο ερμηνείες είναι η ορθή, θα μπορούσε κανείς να εντοπίσει την αφετηρία του προβληματισμού περί «διαπλοκής μεταξύ οικονομικών και πολιτικών κέντρων εξουσίας» στην εποχή του Μάρξ. Άλλωστε, ο ίδιος ο Μάρξ, μάλλον προείπεν τα προβλήματα που δημιουργεί η υπερσυγκέντρωση κεφαλαίου στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος, παρά εκήρυξε τον πόλεμο κατά παντός κεφαλαιούχου, μικρού ή μεγάλου και την αντικατάστασή τους από το Κράτος-Κεφαλαιούχο.
Παροιμίες γιά τή Διαπλοκή καί τή Διαφθορά
Όλα σχεδόν όσα έχουν γραφεί και έχουν λεχθεί για το Οικονομικό Έγκλημα εις βάρος του Δημοσίου, συνοψίζονται σε τρείς παροιμίες, δανεισμένες εδώ από το διεθνές παροιμιακό ανθολόγιο. Πράγμα που αποδεικνύει ότι τα σχετικά με τη Μεθόδευση, την Κάλυψη, αλλά και την Τεκμηρίωση διάπραξης οικονομικού εγκλήματος, είναι σήμερα «παγκοσμιοποιημένες» έννοιες.
α. Η πρώτη παροιμία, ρωσσικής προέλευσης, έχει ως εξής: «Στον σημερινό κόσμο το μόνο πράγμα που παρέχεται δωρεάν είναι το τυρί της φάκας».
Με την παροιμία αυτή, με παραινετικό μάλλον συμβολισμό, επισημαίνεται ο κίνδυνος που διατρέχουν να καταστούν όμηροι συμφερόντων όσοι αποδέχονται δωράκια (από χρηματικά ποσά έως βόλτες με κότερα), ενώ πολύ καλά γνωρίζουν, καίτοι ελάχιστοι θα το ομολογούσαν, ότι τέτοιες δωρεάν προσφορές δεν θα τις απολάμβαναν ποτέ στη ζωή τους άν δεν τύχαινε να κατέχουν κάποια δημόσια θέση. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η δωρεάν προσφορά που τους γίνεται, μπορεί να κολακεύει την προσωπικότητά τους, όμως δεν προορίζεται γι’ αυτούς αλλά για την καρέκλα στην οποία κάθονται.
Ταυτόχρονα, η ίδια παροιμία είναι υπαινικτική της Μεθόδευσης που συστηματικά ακολουθείται από φορείς ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων προκειμένου να εξασφαλίσουν την αρωγή πολιτικών προσώπων ή δημόσιων λειτουργών στην πραγματοποίηση ανόμων επιχειρηματικών τους σχεδίων.
β. Η δεύτερη παροιμία, κινεζικής έμπνευσης αυτή, έχει ως εξής: «Τρία πράγματα στον πλανήτη δεν αφήνουν ίχνη στο πέρασμά τους: το πουλί που σχίζει τον αέρα, το ψάρι που διαπλέει το νερό και το οικονομικό έγκλημα του μανδαρίνου».
Το νόημα της κινέζικης αυτής παροιμίας είναι σαφές: Το ότι δεν αφήνουν ίχνη στο πέρασμά τους δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πουλιά που πετούν στον ουρανό, ψάρια που κινούνται στη θάλασσα και διεφθαρμένοι μανδαρίνοι που υπηρετούν στη Δημόσια Διοίκηση. Διεφθαρμένοι μανδαρίνοι υπάρχουν, αλλά ίχνη που να αποδεικνύουν την συμμετοχή τους στη διάπραξη οικονομικού εγκλήματος είναι δύσκολο ως αδύνατο να βρεθούν.
Είναι δε εύλογο να μήν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, αφού όλα γίνονται μέσω διαπροσωπικών σχέσεων, προφορικών συνεννοήσεων, μυστικών συμφωνιών, αφανών παρεμβάσεων και, βεβαίως, αδυναμίας πιστοποίησης της άμεσης σχέσης μεταξύ ιδιοτελούς οφέλους και αντίστοιχης ζημίας του δημοσίου συμφέροντος. Με άλλα λόγια «τρέχα γύρευε», όταν είναι γνωστό ότι όλα αυτά συμβαίνουν κάτω από ένα αδιαφανές πέπλο απόλυτης εχεμύθειας και σιωπής μεταξύ των εμπλεκομένων μερών και μέσα σε ένα περιβάλλον δαιδαλώδους γραφειοκρατίας με απροσδιόριστα και ασαφή όρια αρμοδιοτήτων και ευθυνών.
γ. Η τρίτη παροιμία, αμερικανικής προέλευσης αυτή, έχει ως εξής: «Αν σου έχουν εμπιστευθεί ένα βάζο μέλι και λείπει μέλι, αυτό σημαίνει το έφαγες, αφού είναι γνωστό ότι σε όλους αρέσει το μέλι.»
Η παροιμία αυτή, απλής συμπερασματικής λογικής, συμβολίζει την αυτονόητη ευθύνη προσώπων, πολιτικών και δημόσιων λειτουργών, οι οποίοι έχουν καθήκον να προστατεύουν το Δημόσιο Συμφέρον, αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι λείπει κάτι το οποίο, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, θα έπρεπε να υπάρχει. Ένα απλό παράδειγμα, βασισμένο στην ελληνική πραγματικότητα, θα μπορούσε να είναι το εξής: Άν λείπουν δάση, αυτό σημαίνει ότι τα «έφαγαν» αυτοί που, ενώ όφειλαν να τα προστατεύουν, επέτρεψαν την καταπάτησή τους.
Τέλος, άν θα πρέπει εδώ να προστεθεί και μια παροιμία που αντανακλά την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, η πιό συμβολική θα ήταν: «Στη σημερινή Ελλάδα, το να κλέψεις το Δημόσιο είναι τόσο εύκολο, όσο είναι να κλέβεις ξωκκλήσι».

31 σχόλια

  1. Π Ρ Ο Τ Α Σ Η Π Ο Λ Ι Τ Ω Ν

    Ο Η . Σ . Α . Π . , να λειτουργεί από :
    Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή για να πηγαίνουμε στις εργασίες μας ,
    χωρίς καθυστέρηση και φόβο μειώσεως του μισθού και απόλυσης ,
    και τα έργα για των αλλαγών των γραμμών να γίνονται
    τα Σαββατοκύριακα και παραμένει κλειστώ το δίκτυο για τα έργα

    Οι απατεώνες των Η.Σ.Α.Π. (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος
    Αθηνών – Πειραιώς )
    Διότι αντί να δώσουν τα χρήματα που πήραν από την
    Ευρωπαϊκή ένωση για να αντικαταστήσουν τις γραμμές ,
    Η διοίκηση των Η. Σ. Α. Π. έφαγε τα χρήματα
    Και τώρα τα φτιάχνουν με χρήματα των Η.Σ.Α.Π
    Και θα τελειώσουν πάρα , πάρα , πολύ ,αργότερα ,
    με ελάχιστα μέσα και εργάτες , αφού δεν έχουν χρήματα πλέον .
    Τώρα μετά τις εορτές των Χριστουγέννων ΝΕΑ μεγάλη ταλαιπωρία :
    Κλείνουν οριστικά για 4 (τέσσερεις ) μήνες
    Οι σταθμοί Νέο Φάληρο , Μοσχάτο , Καλλιθέα ,
    Και ίσως επεκταθεί σε όλο το δίκτυο από
    Πειραιά μέχρι Ομόνοια
    Έτσι θα θέλουμε πάνω από μια ώρα και βαλε , να
    πηγαίνουμε στην Αθήνα για δουλεία
    από 20 λεπτά, σε 1 ώρα και βαλε.
    ΑΛΛΑ ,αυτή η προσωρινή διακοπή του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου
    Είχε και ένα μεγάλο καλό που ωφέλησε όλη την ΑΓΟΡΑ
    ΑΘΗΝΩΝ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ που γλύτωσε από πολλά λουκέτα καταστημάτων .
    ΕΤΣΙ ,λοιπόν οι λαθρομετανάστες , μετανάστες , πάσης φύσεως ,
    Που μετάφεραν τα παράνομα – λαθραία εμπορεύματα τους
    Στο κεντρικό παζάρι του ΠΕΙΡΑΙΑ , και στις λαϊκές πέριξ των σταθμών,
    με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο ,σταμάτησε .
    ΕΤΣΙ ,λοιπόν οι λαθρομετανάστες και οι λαθρόελληνες ,
    αναγκάστηκαν να ψωνίζουν , από Ελληνικά καταστήματα .
    ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ,προτείνουμε να λειτουργεί ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος
    Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή για να πηγαίνουμε στις εργασίες μας ,
    χωρίς καθυστέρηση και φόβο μειώσεως του μισθού και απόλυσης ,
    και τα έργα για των αλλαγών των γραμμών να γίνονται
    τα Σαββατοκύριακα και παραμένει κλειστώ το δίκτυο για τα έργα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλη κυκλοφορίας και φόρο καταιγίδες
    Εις βάρος του Έλληνα πολίτη και υπέρ του μετανάστη .

    Τα τέλη κυκλοφορίας αυξηθήκαν και θα αυξάνονται
    Κάθε χρόνο όχι για την πράσινη ανάπτυξη
    Και για άδεια ταμεία και σαχλαμάρες που μας
    Βομβαρδίζουν καθημερινά για να μας τα παίρνουν.
    Έχουμε εκατομμύρια λαθρομετανάστες - μετανάστες
    που έχουμε αναλάβει την υποχρέωση να τους συντηρούμε .
    Αυτά τα εκατομμύρια λοιπόν που συνέχεια
    θα αυξάνονται χρειάζονται :
    Φάρμακα , νοσοκομεία , τροφή , στέγη ,
    επιδόματα , χρήματα , σύνταξη αργότερα .
    χρειάζονται ένα ακόμα εισόδημα προϋπολογισμό εσόδων της Ελλάδος .
    Που θα βρεθούν τα χρήματα αυτά ;;;;;;
    Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ .
    Ακολουθούν και αλλά πολύ σκληρότερα μέτρα .
    Θα πεινάει ο ΕΛΛΗΝΑΣ για να ζει καλά ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΔΙΝΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΠΟΥ ΛΟΥΦΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤ' ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ?

    ΤΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ "ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΕΣ" ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΚΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ - ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

    ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΓΙΑ... ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα από τα νέα καινούργια σκάνδαλα με διορισμούς
    Από την νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
    Με το που ανέλαβε την κυβέρνηση και άλλαξε
    Τον διοικητή της εθνικής τράπεζας
    Άρχισε τους μαζικούς διορισμούς
    Των ρετιρέ κομματικών στελεχών !!!!!!!!!!
    Τα χαμηλά κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ
    Λέτε να τα διορίσει και αυτά ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παιδιά ;;;;;;;;;
    Τι είπε στο αυτάκι τους ο κ. Χρισοχοίδης
    Και παρατήθηκαν αμέσως όλοι οι διοικητές
    Των δημόσιων οργανισμών και τραπεζών ;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ Α......ΝΟΗΜΟΝΕΣ !

    Το έχετε αντιληφθείΚύριοι του ΠΑΣΟΚ, οτι δεν ξέρετε ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ;

    Εκτιμώ προς ΟΧΙ, γιατί έως τώρα έχετε ανοίξει επιφανειακά, όλα τα μείζονα θέματα, όπως:
    - ETAK το καταργούμε (του χρονου) αλλά το εισπράττουμε φέτος.
    - Απόσυρση της Απόσυρσης..
    - Ενεργειακές συμφωνίες με Ρωσία, το ανοίγουμε και θα το δούμε μετά
    - Συζήτηση για όλα και με όλους για τα Εθνικά θέματα, αλλά με “νεφελώδεις” θέσεις
    - Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, τα παγώνουμε και περιμένουμε
    - Ηλεκτρονική διακυβέρνηση, υπό Κατασκευή
    - Γενικοί Γραμματείς, σιγά-σιγά και με το μαλακό
    - COSCO, τον Κινέζο…
    - Λεφτά υπάρχουν αλλά δεν τα βρίσκουμε….
    - Stage χιλιάδες απολύσεις
    - Οικονομία τα λεφτά υπάρχουν αλλά δεν τα βρίσκουμε, μας έχουν πάρει στο “ψιλό” όλοι και ως εκ τούτου κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία.
    - Πλούσιοι οι έχοντες 2000 ευρώ το μήνα. το “συμπαν”, ανοίγουν τα τ
    - Καίγεται το “συμπαν”, ανοίγουν τα κεφάλια των καθηγητών, υποστέλλεται η σημαία, οι πρύταννεις ζητάνε άρση ασύλου, αλλά δεν τίθεται θέμα ασύλου.
    - Με την πράσινη ανάπτυξη και οικονομία θα φυσήξει αέρας και θα πάρουν μπροστά οι ανεμογεννήτριες…
    - Με την μεσογειακή διατροφή θα φάμε καλά….
    Δεν φτάνει να ανοίγετε, να παγώνετε όλα τα θέματα, γιατί προκαλείτε δυσλειτουργία, προβλήματα, καθυστερήσεις και εν τέλει δημιουργείτε πληγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι πασοκοσκυλαιοι πασχιζουν τωρα τελευταια να μας πεισουν ,οτι ενταξει δεν τρεχει και τιποτα που το βλακογιοργο ,κανει τα ατελειωτα σαρδαμ!
    Προσπαθουν να μας κανουν να πιστεψουμε οτι το βλακογιοργο,απλα .."μπερδευεται" καπου καπου!
    Και ακουσα και το .."επιχειρημα":
    ειδατε τι επαθε ο ρητορας καραμανλης??

    Μα δεν ειναι οτι .."μπερδευεται" συμπαθη διποδα της πασοκοσκυλιας!

    Ειναι οτι "χανει"!!
    Ειναι οτι ειναι ανερματιστος !
    Τα λεγομενα του δεν εχουν ειρμο!

    Και μην νομισετε οτι αυτα τα ανερματιστα τα λεει ΜΟΝΟ στα Ελληνικα ,που ουτως η αλλως υστερει δραματικα.
    Και στα Αγγλικα του τα ιδια.."λαθη" κανει!

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ καλημερα να πει αν δεν το εχει γραμμενο!!!

    Ο τυπος ειναι βλημα,συμπαθη διποδα της πασοκοσκυλιας.
    Και ας ελπισουμε το Μαρτιο να απαλλαγουμε απο αυτο το αχρηστο υποκειμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΑ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ PRESS ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΟΥΤΕ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΕΝΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΤΑΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΑΝΤΑΚΑΘΑΡΗ.
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
    ΤΟΣΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ.
    ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.
    ΑΛΛΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ .
    Ο ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΑΝ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΙΣΧΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙ.
    ΑΠΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ ΚΙ Ο ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΛΛΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΗΔΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΚΡΟΥΖΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΛΙΚΑ.
    ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παψε καημενε τη διαφθορα εχει η ελλαδα.....απλως ενα με εναμιση τοις εκατο ειναι που εχει αρπαξει ολο το χαρτι στη χωρα των τρελλων στη μπανανια στη χωρα που υπερεχει της αλβανιας της βουλγαριας και των σκοπιων.....να ειναι καλα αυτο ο μαλακας ο λαος ο ελληνικος που ενω ξερει οτι οι πολιτικοι αυτοι τον κλεβουν, αυτος ο αστειος λαος συνεχιζει να τους ψηφιζει!!!! αυτο και ειναι η απολυτη ψυχικη νοσος!!!
    τελειωσαμε κυριοι....ηρθε το τελος η μαλλον αυτος ο γελοιος λαος εφερε το τελος μονος του με τις επιλογες του που τα τελευταια 35 χρονια ειναι ακριβως οι ιδιες!!!!
    ευγε μαλακα ελληνα, κατφερες την ωραιοτερη χωρα τους κοσμου που τους ωραιους της ανθρωπου να τη κανεις να τη χλευαζουν ακομα και οι βαλκανιοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ολη η γη μας λεει απατεωνες και μεις ...βαρκουλες αρμενιζουν αν αυτο δεν ειναι εξευτελισμος τοτε ποιο ειναι δεν μας φτανουν ολα τα αλλα δεν μας φτανει η πεινα μας δεν μας φτανει που δεν θα αφησουν και οι μεν και οι δε ιχνος ελληνικης γης θα ξεπουλησουν τα παντα αφου βλεπουν οτι κανενας δεν μιλαει οχι μονο θα ρημαξουν το μοναδικο μας οπλο τον τουρισμο αλλα οταν θα ερθει η ωρα να παμε στις βουλγαριες στις ρουμανιες και στις αλβανιες για δουλια ως μεταναστες (ερχεται εκεινη η ωρα) περα απο το ξυλο που θα τρωμε θα μας λενε και απατεωνες!!! ετσι καταντησαμε .....μωρε καλα να παθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. συνεχεια απο το προηγουμενο
    για χαρη μιας χουφτας "αγωνιστες του πολυτεχνειου" που κατακρεουργησαν την αξιοπρπεια και λεηλατησαν τα ταμεια μας, αποκαλουν ολους τους ελληνες απατεωνες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΜΑΛΩΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ!!!! ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" ΑΥΤΗ Η ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ???? ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟ....ΣΟΣΙΑΛ-ΗΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ....ΣΕΜΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΔΙΔΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΙ
    α ρε και να υπηρχε ποιοτικη ψηφος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κυριοι ετελειωσαμεν, επτωχευσαμεν, εχρεωκοπησαμεν η μαλλον μας ετελειωσανεν, μας ετχωχευσανεν, μας εχρεωκοπησανεν, με απλα λογια δηλαδη μας φερανε οι κυβερνησεις που εμεις εκλεγαμε στο τερμα και σε λιγες μερες αρχιζει το μεγαλο πανυγηρι το μεγαλο γλεντι για το λαο ηρθε η ωρα να πληρωσουμε αυτους που μας καταληστεψαν, αυτους που λεηλατησαν το δημοσιο πλουτο, τον οποιο και ασφαλως θα πληρωσει ο λαος αυτος αφου αυτος ειναι ο ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για τη καταντια του τοπου, μην εχετε καμια αμφιβολια οτι ο λαος θα πληρωσει τις βρωμιες τους και καλως να τις πηρωσει αφου αυτος ο λαος τους εξελεγε τοσες δεκαετιες, τωρα μην καθεστε και μιξοκλαιτε για αυτο που θα αρχισει σε λιγες μερες μετα τις γιορτες, απο εδω και περα τιποτα δεν θα ειναι το ιδιο τα ξερουμε το αισθανομαστε αυτο που ερχετε, οσο για αυτους που εγιναν ζαμπλουτοι στις πλατες μας, ατυοι ουδεμια αναμιξη οπως και αναγκη εχουν, εχουν αποκτησει τοσα πολλα λεφτα που οχι μονο μπορουν να συντηρησου και τα δισσεγγονα τους αλλα αν χρειαστει μπορει να δωσεουν και κανα ευρω σε κανα ...τηλεμαραθωνιο!!!! οπως αυτος που ειχαν κανει τοτε για το....τσουναμι και γεμισε την αλλη μερα το κολονακι καγιεν και καμπριο μερσεντες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δηλαδη εγω που ψηφισα πασοκ του ειπα να ξεπουλησει τη μακεδονια, τους ειπα να ξεπουλησει τους δημοσιους δρομους, του ειπα να ξεπουλησει τα ιμια, τον οτσαλαν, του ειπα να ξεπουλησει τα αεροδρομια και τα λιμανια, του ειπα να δωσει τα δημοσια εργα στους συγκεκριμενους μεγιστανες, του ειπα να μην μου κανει αυξηση επειδει αυτοι εφαγαν τα λεφτα, η μηπως τα ειπα ολα αυτα στους προηγουμενους που ειχα ψηφισει για καλυτερα (τρομαρα τους) και αυτοι τα εκαναν χειροτερα και απο τη χειρετερη προβλεψη,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ακομα δεν εχουμε δει το πατο, εχει κι αλλο, τωρα να σας δω μαγκες ψηφοφορους των δυο κομματων τωρα που θα κλανετε και θα βγαινουν τα φλοκια τους γιατι τωρα θα αποπληρωθεουν τα γαμησια που μας εκαναν, τωρα θα γινει το ταμειο, ας ετοιμαστουμε καλα για αυτα που ερχονται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. δηλαδη μας λενε οτι ειναι ανικανοι και δεν μπορουν να διαχειριστουν ενα δημοσιο δρομο, δεν μπορουν να κατασκευασουν ενα ρημαδι αεροδρομιο και το δινουν σε ιδιωτες (στους δικους τους ιδιωτες βεβαια) τι παραπανω κανει δηλαδη ο μπομπολας στα διοδια λογου χαρη που δεν μπορει να κανει ενα ολοκληρο κρατος!!! γιατι αφου θες για καποιους λογους (οικονομικους ασφαλως) να βοηθησεις τον μποπμπολα και τον καθε μπομπολα δεν του δινεις το μανατζμεντ να κανει διαχειριση δηλαδη, αλλα του δινεις του χαριζεις δημοσια γη πραγμα που αν και μονο το σκεφτονταν να το κανουν στην αμερικη η σε ευρωπαικη χωρα θα ειχε ξεσηκωθει ολος ο λαος εναντιον τους, αρα η εισαι αχρηστος και δεν μπορεις σαν κρατος να διαχειριστεις τους δημοσιους δρομους πως ειναι δυνατον να κυβερνησεις ενα λαο? γιατι να δωσεις τα δημοσια εργα σε δαυτους που ασφαλως τα πηραν για να κονομησουν και δεν τα κραταγες να τα δουλεψεις εσυ και να κονομησεις εσυ ως κρατος ως δημοσιο, απο ενα κρατικο δρομο, απο ενα δημοσιο δρομο και υστερα αναρωτιομαστε γιατι δεν εχει λεφτα το κρατος, μα ασφαλως και δεν εχει αφου τα εδωσες στους φιλους σου ιδιωτες και αυτοι δεν τα βγαλαν στην αγορα, στη πιατσα στη κοινωνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ε.παροιμία:
    "Tό ψάρι βρωμάει απ'τό κεφάλι",
    όπου τό ψάρι είναι τό μεγάλο μέρος
    τής Κοινωνίας,αλλά...είναι τέρας
    τής φύσης.
    Έχει πολλά κεφάλια.
    Καί όλα θέλουν μάμ.
    Από τούς αιρετούς καί μή άρχοντες,
    έως τόν ανθυποβοηθό γραμματέα ΚΤΕΟ
    καί μαυρεργαζόμενο φοροδιαφεύγοντα
    μή εισφοροπληρώνοντα γείτονα.
    Καί επειδή η υπομονή εξανλείται,
    τά κεφάλια αυξάνονται καί τά ψάρια
    υπολοίπονται καί υπολέπιονται.
    Δηλαδή χάνουν λέπια.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αληθεα τα λεφτα στο τηλεμαραθωνιο ποιος τα παρεδωσε, ποα παρεδωσε, σε ποιον τα παρεδωσε και τι ακριβως εργα εγιναν με τα λεφτα μας.....αφου ως γνωστον εκει στις χωρες αυτες τις ασιατικες δεν εχουν κυβερνησεις, οπλαρχηγους εχουν που αλλαζουν ανα εξι μηνες, μωρε κανενας δεν ενδιαφερθηκε να μας πει τι ακριβως εγιναν τα λεφτα μας σημειωτεων οτι ειμαστα η τριτη χωρα στο κοσμο πισω απο κινα και αμερικη και πανω απο ολες τις ευρωπαικες χωρες στο ποσο που στειλαμε στο τεραστιο ποσο που στειλαμε ε ας μαθουμε και τι εγινε (λεμε τωρα) παω στοιχημα οτι ποτε δεν θα μαθουμε το πολυ πολυ να μας δειξουν κανα σχολιο της πλακας και τιποτα φαρμακα που στειλαμε....για το χαρτι μιλαμε ρεεεεεε για τα λεφτα που εμεις στειλαμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΥΟΥΠΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ...

    Ο Παπανδρέου σήμερα εξαγγέλει τα μέτρα για τους...πλούσιους

    Σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα εξαγγείλει μέτρα για την οικονομία.
    Αλλά προσοχή.
    Μην ταράζεστε. Δεν αφορούν εσάς. Έτσι είπε. Μέτρα όχι για τους φτωχούς και συνταξιούχους.

    Άρα λογικά σήμερα...
    θα ακούσουμε να μας μιλάει για τον Βαρδινογιάννη , τον Κόκκαλη , τον Λάτση και τις δωρεές που θα κάνουν.
    Αφού είπε ότι τα μέτρα δεν μας ακουμπάνε, τότε προφανώς και το 20% ΦΠΑ θα πάει μόνο σε αυτούς και τα τέλη κυκλοφορίας θα αυξηθούν μόνο για αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τα λεφτα μας πισω ρεεεεε απατεωνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τα λεφτα για το τσουναμι που στειλαμε (τρομαρα μας) εγιναν μερσεντες και πορσε στο κολονακι και λουλουδια στα μπουζουκαδικα....ειναι τουλαχιστον αστειο να πιστευει κανεις οτι υπαρχει ελληνας πολιτικος που να εδωσε ετσι απλα τσαμπα λεφτα στους τσουναμαιους που δεν τα περιμεναν εξαλλου..... εδω οι δικοι μας πολιτικοι οπου τους πιασεις βρωμανε, κανουν τις πιο απιθανες κομπινες, κλεβουν μεχρι πενταροδεκαρες (η ντορα τις εδωσαν οι γερμανοι της ζιμενς ενα καρω εκατομυρια μιζα και αυτη τους ζητησε και ενα ατμοσιδερο οπως γραφτηκε και δεν διαψευτηκε) και θα αφηναν τοσο χαρτι να παει τσαμπα στους φτωχους στην αλλη ακρη τους κοσμου????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 1) γιατι για να γινει καποιος βουλευτης πρεπει να ειναι πλουσιος
    2) γιατι ο υπουργος οταν χανει τη θεση του, κλαιει?
    3) γιατι κανουν σαν τρελοι να γινουν βουλευτες ανθρωποι ηδη επιτυχημενοι και πλουσιοι π.χ. λυκουρεζος, ιωαννιδης και τοσοι αλλοι
    4) γιατι οταν γινουν βουλευτες και μαλιστα υπουργοι αποκτουν (περα απο το αλαζονικο υφος) και πολλα πολλα εκατομυρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. οι πιο ωραιοι μαγκες ειναι αυτοι οι bloopers που προσφεροντας "δουλιτσα" στα αφεντικα τους τη βγαζουνε ζαχαρη, με τα σεα τους τις φουμες τους και μαλιστα απευθειας απο το αφγανισταν και με τα ωραια τους κονομανε μια χαρα πουλωντας παραμυθι περι πολυτεχνειου κοινωνικης αδικιας περι ασυλου και τετοια αλλα χαριτωμενα και μασαει ο κοσμος οτι οι bloopers ειναι αναρχικοαριστεροι λες και εχει τη παραμικρη συγγενεια ο αριστερος χωρος με την αναρχια!!!!
    α ρε bloopers μαγκες σας γουσταρω γιατι εχετε πιασει το νοημα οτι ολη η δουλεια γινεται για το μαρουλι για το χαρτι και αφηστε τους αλλους του μαλακες να τσακωνονται περι δεξιας και αριστερας εσεις τη περνατε μαγκικα πετατε και καμια μαλακια που και που για ξεκαρφωμα οτι με εθελοντικη εργασια στησατε τετοια κατασταση indimydia, στεκια, χωρους, εφημεριδακια, περιοδικακια, και τη βγαζετε μια χαρα κανοντας κακο στο τοπο που ζειτε και ακομα σας ανεχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ρε οι αλβανοι και οι πακιστανοι να περναν καλα και εμεις δε γαμιεται κατι θα βρεθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. εδω στη χωρα του εθελοντισμου που ολα τα κανουν οι εθελοντες βλεπεις οι πολιτκοι μας εχουν πιασει το νοημα και τη δουλια του κρατους τη κανει ο ....εθελοντης αυτος σδηνει τις φωτιες σε αυτον στηριζεται το χαμογελο του παιδιου!!!! στον εθελοντη στηριζεται ενα κρατος ο εθελοντης αναπληρωνει το κρατος ενω σε ολο τον πολιτισμενο κοσμο ο εθελοντης ειναι η συνεχεια του κρατους ο εθελοντης και ο κοσμος φτιαχνει νοσοκομεια δινει λεφτα για τα ογκολογικα νοσοκομεια για να κανουν χομπι διαφορες μεγαλοκυριες οπως η κυρια μαριαννα βαρδινογιαννη και να παιρνει το μερος της δοξας που δεν της αναλογει και να γραφεται το ονομα της με μαγαλα γραμματα ενω θα επρεπε να γραφτει το ονομα των εκατονταδων χιλιαδων πολιτων που ΑΥΤΟΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ που τα στηριζουν εθελοντικες αμισθες ομαδες ανθρωπων!!!!
    ελλας 2010....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. συνεχεια του προηγουμενου
    Το Χαμόγελο του Παιδιού - [ Translate this page
    www.hamogelo.gr/ - Cached - Similar
    Πώς μπορείτε να μας στηρίξετε
    Τομείς εθελοντικής προσφοράς
    Εξαφανισμένα παιδιά
    Οι ανάγκες μας
    το σαιτ για τα παιδια που αναφερει μονο για οικονομικη στηριξη και εθελοντες μιλαει δηλαδη να στειλω λεφτα και εθελοντικη εργασια για να πηγαινει η κυρια μαριαννα γεματη διαμαντια και μαργαριταρια να μας κανει επιδειξη πλουτισμου να βοηθησω εγω της ζαμπλουτη μαριαννα βαρδινογιαννη!!!! που αντο να φτιαξει μονη της οχι ενα αλλα 3 νοσοκομεια ογκολογικα ζηταει τη δικη μου βοηθεια!!! τουλαχιστον κυρια μαριαννα φτιαξε εσυ μονη σου ενα νοσοκομεια και μετα ζητα τη βοηθεια του φτωχου κοσμου αλλα να φτιαχνει ο κοσμος νοσοκομεια για να πουλας μουρη εσυ το βρισκω απο παραλογο εας παρανομο
    εσφαλως και γινεται δουλια αλλα απο το κοσμο που αντι να εχουν καποιες δεκαδες παιδια και να βγαζουν ανακοινωσεις για τα χαμενα παιδια θα μπορουσαν να βοηθησουν χιλιαδες παιδια με τα λεφτα που εχουν μαζεψει
    υ.σ. ευγε στους εθελοντες και στον απλο κοσμο που βοηθαει αυτες τις οργανωσεις και αυτα τα παιδακια που ευχομαι να καταληγει σε αυτα τουλαχιστον καποιο μερος των χρηματων που στελνει ο απλος κοσμακης και να μην γινονται που πολυ φοβαμαι κοσμηματα και ανουσια χρυσα σιδερικα στο λαιμο καποιων μεγαλοκυριων
    πολλα λεφτα για πολλα παιδακια και οχι λιγασ παιδακια για ξεκαρφωμα
    υ.σ.2 τα γραφω αυτα με αφορμη ενα τηλεφωνημα που τους εκανα για καποιο παιδακι που τριγυρναει στη περιοχη της καλλιθεας ρεκενδυτο και μου απαντησαν οτι θα....πρεπει να επεμβει εισαγγελεας να συννενοηθουν με την αστυνομια ...και αλλα τετοια και ολα αυτα με τη θερμοκρασια να ειναι σε επιπεδα παγου το βραδυ...μερες χριστουγεννιατικες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μία μεγαλειώδης πορεία και η σιωπή των ΜΜΕ-Γκρεμίστε τη δικτατορία των διεφθαρμένων.

    Η χθεσινή πορεία Ελληνων στην Έδεσσα πλαισιώθηκε από εκατοντάδες Εθνικιστές και έτυχε πρωτοφανούς αποδοχής και υποστήριξης από τους κατοίκους. Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και μ’ ένα πλήθος γεμάτο πάθος αποδείξαμε ότι οι σκοπιανοί πράκτορες και οι εγχώριοι προστάτες τους δεν έχουν κανένα μέλλον όσο υπάρχουν Έλληνες που αγωνίζονται. Γι’ αυτό σκεπτόμενοι λογικά, αποφάσισαν να κρυφτούν στις τρύπες τους και να παρατηρούν από τα μπαλκόνια μία ολόκληρη πόλη να πάλλεται σε ρυθμούς εθνικιστικούς. Χαρακτηριστικές οι σκηνές με τις εκατοντάδες των Εδεσσαίων να βγαίνουν από τις καφετέριες, να επευφημούν και να εντάσσονται στο γαλανόλευκο ποτάμι που γινόταν ολοένα και μεγαλύτερο.

    Στιγμές όπως τα δάκρυα κάποιων ηλικιωμένων κατοίκων που μας έλεγαν πως περίμεναν για δεκαετίες να γίνει κάτι τέτοιο στην πόλη τους και δήλωναν τον θαυμασμό τους για την αγωνιστικότητα των Χρυσαυγιτών, σίγουρα μας έκαναν να αντιληφθούμε πως στις 13 Δεκεμβρίου έγινε κάτι πολύ σημαντικό στην Έδεσσα. Κάμερες και δημοσιογράφοι από “μεγάλους” τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες είχαν φροντίσει να βρίσκονται στην πόλη από νωρίς. Και όμως!

    Δεν έδειξαν ούτε 1 δευτερόλεπτο, δεν αφιέρωσαν ούτε μισό μονόστηλο για την μεγαλειώδη πορεία που κατέκλυσε από άκρου εις άκρον την πρωτεύουσα του Νομού Πέλλας! Αντίθετα, θα ήταν οι πρώτοι που θα έσπευδαν να ρίξουν λάσπη απέναντι στο Κίνημά μας αν απαντούσαμε σε ενδεχόμενες προκλήσεις των σκοπιανών, οι οποίοι κατάλαβαν από νωρίς πως δεν τους έπαιρνε να κουνηθούν ούτε στο ελάχιστο και έτσι δεν τόλμησαν το παραμικρό.

    Αυτοί που σπεύδουν να καλύψουν τις “πορείες” ολίγων δεκάδων αριστεριστών, απέκρυψαν παντελώς την πορεία πολλών εκατοντάδων νέων στην πολύπαθη Γή της Μακεδονίας μας. Ας είναι! Αυτό σίγουρα αποδεικνύει πόσο μας φοβούνται και πόσο τους ΕΤΣΟΥΞΕ η παρουσία μας στην Έδεσσα. Χρέος μας είναι να γκρεμίσουμε ολοκληρωτικά την δικτατορία των διεφθαρμένων των ΜΜΕ με την αγωνιστική μας παρουσία σε δρόμους, πλατείες και γειτονιές. Να είναι σίγουροι οι ανθέλληνες ότι το μέλλον τους επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις… ΕΔΕΣΣΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. αχ καημενη ελλαδιτσα πως σε καταντησαν μια χουφτα ...."αγωνιστες του πολυτεχνειου"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

    Ρόμπα ο Ρόβλιας που κατήγγειλε σκάνδαλα και τελικά παραιτήθηκε λόγω σκανδάλου

    Ρεζιλίκια.
    Αυτοί είναι οι ικανοί και οι άριστοι.
    Ο άνθρωπος που κατηγορούσε όλο τον κόσμο για το Βατοπαίδι έγινε ρόμπα και παραιτήθηκε από την θέση του υφυπουργού εσωτερικών.

    Έκανε ρουσφέτια που βρέθηκαν σε σκουπίδια και λόγω της απεργίας πήγαν οι ...γνωστοί που τα μαζεύουν και βρήκαν τα έγγραφα που έφεραν τα αιτήματα του Ρόβλια.
    Δεν άντεξε ούτε δύο μήνες στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και από το υπουργικό συμβούλιο παραιτήθηκε ο πρώτος. Και ακόμα δεν έφυγαν οι 100 ημέρες!

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΧΙΔΑΚΗΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕΙΡΑ.........
    τα ακούς καψαμπέληηηηηηηηηηηηηηηη
    ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κυριε Καμαρα ,δεν μας λετε ποιοι απο την περιοδο,Κοσκωτα φιλοι πολυ του Γιωργακη ειχαν εμπλακει σαυτην την ιστορια,καιτωρα ξανασκασανε μυτη ειτε ως προεδροι οργανισμων,ειτε ως συμβουλοι ειδικοι στα υπουργεια ,μπλεγμενοιμε το σκανδαλο του χρηματηστηριου και αλλου.Επειδη δεν ειμαστε απο αυτους που ξεχνουν και εχουμε μνημη πεστε μας λοιπον τα ονοματα τους για να μαθουν και υπολοιποι,οχι τι ειναι διαπλοκη και πως ειναι.Θελουμε να τους ξερουμε ολους να μην συγχωρουμε και να θυμομαστε αυτους πους μας κλεψανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση