GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άλλα την μια μέρα, άλλα την άλλη...

Ενώ στην αρχή την έκανε "δεκτή", στη συνέχεια ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών απέρριψε την αίτηση να δοθούν τα έγγραφα της...

Ενώ στην αρχή την έκανε "δεκτή", στη συνέχεια ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών απέρριψε την αίτηση να δοθούν τα έγγραφα της δικογραφίας σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού για την Siemens!

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Δεν έχουν τέλος, φαίνεται, τα παράδοξα στην υπόθεση της δικαστικής διερεύνησης της Siemens. Όπως φαίνεται και από τα σχετικά έγγραφα (κάντε κλικ επάνω για να μεγαλώσουν), με αίτησή του ο κατηγορούμενος (που παραμένει προφυλακισμένος) Γεώργιος Σκαρπέλης ζήτησε να του χορηγηθούν αντίγραφα "όλων ανεξαιρέτως" των εγγράφων που περιέχονται στη δικογραφία για τον πρώην ειδικό ανακριτή Ν. Ζαγοριανό μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Α. Κανελλόπουλο. Υπέβαλε το αίτημα αυτό επειδή έχει καταθέσει μηνύσεις σε βάρος του κ. Ζαγοριανού και έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.
Η αίτηση υποβλήθηκε χειρόγραφα στις 14 Δεκεμβρίου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη και ...

ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτιος Μακρής, την έκανε "Δεκτή" όπως έχει σημειώσει με τη σφραγίδά του επάνω στην αίτηση.
Όμως στις 17 Δεκεμβρίου, δηλαδή τρεις μέρες αργότερα, ο κ. Μακρής αλλάζει στάση και απορρίπτει την αίτηση του Γ. Σκαρπέλη να πάρει αντίγραφα των εγγράφων "που παρήχθησαν για πρώτη φορά" κατά την προκαταρκτική εξέταση -μεταξύ των οποίων οι καταθέσεις των μαρτύρων και οι εξηγήσεις που έδωσε ο Ν. Ζαγοριανός- με το επιχείρημα ότι δεν έχει τέτοιο δικαίωμα ο πολιτικώς ενάγων...
Η αντίδραση του Γ. Μαντζουράνη σε αυτή την εξέλιξη ήταν ιδιαίτερα σκληρή. Σε δήλωσή του, και με την ιδιότητα του προέδρου της Οργάνωσης «Συσπείρωση Νομικών Ενάντια στην Αυθαιρεσία», τονίζει: "Φαίνεται ότι τις νύχτες, που οι πολίτες κοιμούνται και ονειρεύονται, κάποιοι εισαγγελείς εμπνέονται και εργάζονται. Όπως ο κ. Σανιδάς ελάμβανε μαρτυρικές καταθέσεις από υπουργική σύζυγο και σοκολατοβιομήχανο υπό το ρομαντικό σεληνόφως, έτσι και ο κ. Μακρής ανακαλύπτει το αληθές νόημα του νόμου το μεσονύχτιον.
Ηθικόν δίδαγμα: Χωρίς διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο η ανεξαρτησία των δικαστών συχνότατα καταλήγει σε αυθαιρεσία
".

2 σχόλια

  1. Το χρέος είναι παιδί του ΠΑ.ΣΟ.Κ ανεξάρτητα αν κάνει προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια να το κάνει αποπαίδι. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο.

    Πριν από το 1980 οι προϋπολογισμοί ήταν ισοσκελισμένοι, δηλαδή όσα ήταν τα έσοδα ήταν και οι δαπάνες του κράτους. Το μόνο χρέος το οποίο υπήρχε ήταν το χρέος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων αυτό, δηλαδή, που πηγαίνει στην ανάπτυξη.
    Από τα 300.000.000.000 ευρώ του συσσωρευμένου δημόσιου χρέους 2.000.000.000 είναι η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι το 1981, που ισοδυναμούσε με το 26% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Η ευθύνη των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 1990-1993 με το πρωτογενές έλλειμμα που δημιούργησε εκείνη την εποχή είναι 2.000.000.000 ευρώ και 7.000.000.000 ευρώ είναι η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας για το πρωτογενές έλλειμμα και το χρέος που δημιουργήθηκε την περίοδο 2004-2009 και κυρίως για το 2008-2009 λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Όλο το υπόλοιπο χρέος των 289.000.000.000 ευρώ είναι χρέος των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    Μόνο την περίοδο 1990-1993 και 2004-2009, από χρήσεις προηγούμενων ετών, οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας πλήρωσαν 81 δισεκατομμύρια ευρώ για τόκους, 19 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 1990-1993 και 62 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2004-2009. Μόνο για τόκους.

    ΦΤΟΥ ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΕΦΡΕΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση