GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο σχεδιάζει η κυβέρνηση...

Aπό το http://irakliowebradio2.blogspot.com . Ανακοινώνει ο υπουργός την έδρα του Εφετείου στην Ανατολική Κρήτη Τη Δευτέρα σύσκεψη στο υπουρ...

Aπό το http://irakliowebradio2.blogspot.com
.
Ανακοινώνει ο υπουργός την έδρα του Εφετείου στην Ανατολική Κρήτη
Τη Δευτέρα σύσκεψη στο υπουργείο με βουλευτές και Δικηγορικούς Συλλόγους
Πριν από είκοσι περίπου μέρες σε μια (κλειστή) συνάντηση που είχε ο υπουργός δικαιοσύνης κ.Χάρης Καστανίδης με τους βουλευτές Κρήτης του ΠΑΣΟΚ τους ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη δημιουργία του Εφετείου στην Ανατολική Κρήτη όπως είχε δεσμευτεί ο Γ.Παπανδρέου.
Σε συνέχεια αυτής της συνάντησης ο κ.Καστανίδης καλεί την ερχόμενη Δευτέρα όλους πλέον τους βουλευτές του νησιού και τους Δικηγορικούς Συλλόγους για να τους ανακοινώσει την οριστική απόφαση για το Εφετείο.
«Ο κ.Καστανίδης ...

υλοποιεί τη δέσμευση που είχαμε αναλάβει ως ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα δύο χρόνια» έλεγαν χθες βουλευτές του Ηρακλείου στην “Π” επισημαίνοντας ότι “δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα άλλο από το να ανακοινώσει την ίδρυση του Εφετείου με βάση και την απόφαση του Αρείου Πάγου”.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης γνωρίζει ήδη τις αντιδράσεις από τη δυτική Κρήτη και κυρίως από τα Χανιά, αλλά έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί παρά να υλοποιήσει την προεκλογική δέσμευση του σημερινού πρωθυπουργού.
“Ξέρετε ότι ο κ.Παπανδρέου έχει δεσμευτεί για το Εφετείο και θα κάνουμε πράξη αυτή τη δέσμευση” είπε ο κ.Καστανίδης στους 9 βουλευτές της Κρήτης και τους δύο υφυπουργούς (Αρναουτάκης-Καρχιμάκης) που ήταν παρόντες στη συνάντηση στο υπουργείο.
Εισέπραξε τις αντιρρήσεις των Χανιωτών βουλευτών, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί αυτό να μην υλοποιηθεί και έσπευσε να πει ότι «δεν θα πάθει κανένας ζημιά, όλα θα γίνουν με σχέδιο και τάξη’-προφανώς για να διασκεδάσει τους φόβους των Χανιωτών ότι θα αποδυναμωθεί το Εφετείο.
Στον κ.Καστανίδη έθεσαν ζήτημα παραιτήσεων οι βουλευτές και προφανώς αυτό θα το διαπιστώσει και τη Δευτέρα το μεσημέρι καθώς με την παρουσία των βουλευτών της ΝΔ και των Δικηγορικών Συλλόγων οι τόνοι θα ανέβουν. Τι θα κάνει σε αυτή την περίπτωση ο υπουργός Δικαιοσύνης;
Ασφαλείς πληροφορίες από συνεργάτες του υπουργού αναφέρουν ότι ο κ.Καστανίδης είναι αποφασισμένος να αναγγείλει το Εφετείο στην ανατολική Κρήτη και αν διαπιστώσει αδιέξοδο μία είναι η επόμενη κινήσή του: ‘να πάει στον πρωθυπουργό, να τον ενημερώσει για το πώς έχουν τα πράγματα και να του ζητήσει το “πράσινο φως” να συνεχίσει ή να το “παγώσει”.
“Δεν είναι δυνατόν να παγώσει ένα θέμα που αφορά πλέον και την προσωπική αξιοπιστία του πρωθυπουργού. Ούτε να μπούμε σε καμιά διαδικασία διαλόγου που δεν έχει νόημα. Ο διάλογος σε αυτό το θέμα έχει εξαντληθεί”, επεσήμανε χθες ο βουλευτής κ.Κεγκέρογλου υπογραμμίζοντας ότι “αυτό που μένει είναι να το ανακοινώσει σε όλους τους βουλευτές και τους Δικηγορικούς Συλλόγους”.
“Δεν περιμένουμε να υπάρξει διαβούλευση σε αυτό το θέμα. Έχει ληφθεί η απόφαση, υπάρχει και ο Άρειος Πάγος που το έχει πει”, τόνισε και η κ.Σκραφνάκη.
Οι δικηγόροι του Ηρακλείου
Η πρόσκληση του κ.Καστανίδη για την σύγκληση της σύσκεψης τη Δευτέρα το μεσημέρι έγινε γνωστή στον Δικηγορικό Σύλλογο την ώρα που συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο.
Ο Σύλλογος, που θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρο κ.Λαμπρινό, θα πάει στη συνάντηση με οδηγό τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ όπως τόνισαν όλοι και περιμένει να ανακοινωθεί χωρίς υποσημειώσεις το Εφετείο.
Ο Σύλλογος τις όποιες αντιδράσεις θα τις αποφασίσει μετά την συνάντηση και στην προγραμματισμένη συνέλευση της 13ης Ιανουαρίου.

5 σχόλια

  1. ΕΦΕΤΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΕΔΡΑ
    ΤΑ ΧΑΝΙΑ.

    ΚΑΙ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
    ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΔΥΟ ΕΦΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

    ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ,ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΧΑΝΙΩΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ.
    Θωμας Ακρωτηριανάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας το κάνουν κάπου αλού αφου οι Χανιώτες έχουν πρόβλημα με τους Ηρακλειώτες. Η Νεάπολη είναι μια καλή λύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι Χανιώτες θεωρούν περίπου ως Εθνική προδοσία την ίδρυση μεταβατικής έδρας εφετείου στο Ηράκλειο.Θα εξυπηρετείται έτσι η ανατολική Κρήτη και δεν θα ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα οι Λασιθιώτες.
    Αλλά είναι φανερό πως είναι πολιτικά τα ελατήρια και αν συμβεί να ιδρυθεί εφετείο στο Ηράκλειο θα είναι ένα ακόμη κτύπημα στη ήδη ταλαίπωρη οικογένεια Μητσοτάκη.
    Η οποία οικογέμεια αντιστέκεται εγωϊστικά σε ένα πάγιο αίτημα χρόνων που ταλαιπωρεί τη μισή Κρήτη.
    Χεστήκαμε εμείς οι Κρητικοί γιά το πού θα γίνουν εφετεία και πού όχι.Ας αποκαλυφθούν επομένως ποιοί έχουν συμφέροντα και αντιστέκονται λυσσαλέα στην ίδρυση εφετείου στο Ηράκλειο, ένα ζήτημα που γιά άλλη μιά φορά έχει διχάσει το νησί.
    Πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά γιατί οι Χανιώτες είναι τόσο παραπονιάρηδες και να λύσουμε το ψυχολογικό τους πρόβλημα.
    Τι θα πεί αποδυνάμωση του Χανιώτικου εφετείου? Την εξυπηρέτηση του πολίτη δεν την σκεφτονται οι Χανιώτες? Όλη τους η ύπαρξη βασιζεται σε αυτό το...κωλοεφετείο?
    Λες και λυθήκανε όλα τους τα προβλήματα.Ας σοβαρευτούν επιτέλους και ας σκεφτούν το γενικό καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΧΕΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΠΗΚΕ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
    ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΕΧΟΥΝ ΤΑ @@ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΥΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ

    Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΑΚΗΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τ Ο ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΕ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΕΔΑΦΟΣ (Π.Χ. ΡΕΘΥΜΝΟ), ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ.
    ΑΥΤΗ Η ΛΥΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΝΙΑ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.
    ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΝΟΜΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση