GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eνα λουλούδι για τον Aλέξη...

...και μια υπόσχεση... Aπό τον Χρήστο Λουτράδη Αυτή η γενιά κάποια στιγμή θα μιλήσει. Συγνώμη. Αυτή η γενιά μιλάει ήδη, απλά εμείς δεν την ...

...και μια υπόσχεση...

Aπό τον Χρήστο Λουτράδη

Αυτή η γενιά κάποια στιγμή θα μιλήσει. Συγνώμη. Αυτή η γενιά μιλάει ήδη, απλά εμείς δεν την ακούσαμε τόσο καιρό. Όχι γιατί αντί για λόγο πετούσε πέτρες και έβγαζε κραυγές αλλά γιατί ξεχάσαμε εμείς ως κοινωνία το νόημα του διαλόγου. Τους καλούμε να αποφεύγουν την βία όταν έχουμε βάλει την βία στη ημερήσια διάταξη της ζωής μας. Στη δουλειά, στο σπίτι στο πολιτικό σύστημα. Τους στείλαμε το μήνυμα ότι στη ζωή πετυχαίνεις αν "Κουτουπώνεις" ή εισαι κομματικός αριβίστας. Τους καλούμε να ενταχθούν σε ένα σύστημα και να τηρήσουν ένα σύστημα ηθικής που το έχουμε κατακρεουργήσει εμείς εν τη γεννέσει του.
Απεχθάνομαι τη βια. Θεωρώ μία απο τις μεγαλύτερες πληγές την θολοκολτούρα της διανοήσης που έχει καταστήσει την βία πολιτική απάντηση. Και ίσως αυτός να είναι ένας απο τους σημαντικότερους λόγους που θα πρέπει το πολιτικό μας σύστημα, και αναφέρομαι στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, και οι εκπαιδευτικοί να βγούν στην κοινωνία γιατί αν δεν το κάνουμε εμείς θα το κάνουν "οι νταβατζήδες του προοδευτισμού".

13 σχόλια

  1. ΠΛΗΓΗ ΑΓΙΑΤΡΕΥΤΗ ΑΝΟΙΞΕ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ.
    ΔΙΧΑΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ .ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.ΤΑ ΜΙΣΗ ΦΩΛΙΑΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΙΝΑΜΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ .ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ.ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΩΘΗΣΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΤΡΑΠΟΥΣ.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΝΟΧΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΤΡΩΓΩΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ .ΠΟΙΟΣ ΠΟΙΟΣ ΠΟΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω ξερω οτι διαδηλωσεις γινονται οταν διαμαρτυρεσαι για κατι ή εχεις καποιο αιτημα.
    Τωρα για ποιο λογο γινονται;

    α ξέχασα τελείωσαν οι τηλεοράσεις απ την αγορά της Αλβανίας και πρεπει να την προμηθέυσουμε με νεο εμπορευμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΚΑΨΑΡΧΙΔΗ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΙ
    ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕΣ ΑΛΛΟΥ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΣΟΥ.
    ΚΑΙ ΕΧΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΛΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί μου...

    Εδω συγκρούοναι δυό κόσμοι.

    Ο παλιός και ο νέος.

    Εχετε ήδη ξεπεραστεί και οδεύετε για το χρονοντούλαπο της ιστορίας.

    Η νεολαία μας δείχνει το δρόμο. Καταστροφή κάθε σάπιου και χτίσιμο από την αρχή ενός νέου κόσμου.

    Όποιος έχει αντίρρηση ας αυτοεξοριστεί.

    Η ακολούθα, ή οδήγα, ή φύγε απ τη μέση.


    rage@40

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΆΝ σάς έχουν λήξει τά χαπάκια σας,ελάτε από τήν Κουμουνδούρου,νά σάς παραδώσω νέα,δωρεάν.
    Open daily,24hrs.
    Διά τήν διανομήν υπεύθυνος
    ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριοι του Σύριζα και του ΚΚΕ ντροπή σας που θα καταστραφή και πάλι ένα κομμάτι Ελλάδας επειδή εσείς το θέλετε, εκτός κι έτσι ξεπλύνετε τις τύψεις σας που όταν δίνατε το γάλα σας σε αυτό το παιδί δεν του δίνατε με το μπιμπερό αλλά με το φτυάρι.
    Για τα δικά σας κάλπικα στρατολογικά ψηφοθηρικά ιδανικά δεν ήταν αυτό το παιδί στα Εξάρχεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ.ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ.ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΑΛΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΓΙΑ ΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΤΙ;ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ,ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 5. Κάθε γενιά θέλει να εξεγερθεί ενάντια στο «Σύστημα». Είναι ορμονικό.
    Αλλά τόσο γελοία ποιότητα καλοζωισμένων «επαναστατών» δύσκολα θα βρεθεί. Εγκαλούν τους γονείς τους γιατί «πάχυναν και καράφλιασαν». Προφανώς θεωρούν ότι η ζωή είναι τηλεόραση και οι μεσήλικες οφείλουν να παραμένουν νέοι, με πλαστικές.

    6. Ο Καραμανλής, αν πέσει, θα πέσει από ατολμία. Αλλά και από διαφορετική πολιτική κουλτούρα. Δεν έχει πείρα ανατρεπτικών μηχανισμών. Η Δεξιά δεν υπονόμευε το «Σύστημα». Ήταν η ίδια Το Σύστημα. Όταν χρειαζόταν βία για να μείνει στη εξουσία υπήρχαν τα κανόνια του Σκόμπυ ή το Δόγμα Τρούμαν. Φλώροι Οννεδίτες, και καλοταϊσμένα golden boys που να τα βγάλουν πέρα με εξαρχειώτες street fighting men.

    7. Η αγανάκτηση των μαζών για την ακραία ανισοκατανομή του εισοδήματος δεν αποκτά πολιτική δυναμική. Λείπει ο πολιτικός φορέας που θα την μετουσιώσει σε πολιτική ενέργεια. Και γιατί λείπει ο πολιτικός φορέας; Γιατί η εποχή είναι μεταβατική, τάξεις και κοινωνικά στρώματα δεν έχουν ευδιάκριτη διαφορά, δεν δημιουργούνται κοινότητες συμφερόντων. Πού ανήκει αυτός που είναι υποτελής μισθωτός στην επαγγελματική του απασχόληση και ταυτόχρονα στυγνός εργοδότης στην οικιακή βοηθό που του εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες προσωπικής διαβίωσης;

    8. Οι κοινωνικοί αγωνιστές δεν φοράνε κουκούλες. Και δεν καίνε βιβλιοθήκες.

    9. Οι πολιτικές επιλογές των ατόμων οφείλουν να υπακούουν στην πολιτική πραγματικότητα και όχι σε υποθετικά ευχολόγια. Αν πέσει η παρούσα κυβέρνηση δεν θα έλθει ο …Μαχάτμα Γκάντι, αλλά ο Γιωργάκης και η Ντόρα. Όσοι αποδέχονται να τους λέει το CNN ποιον πρέπει να έχουν κυβέρνηση να πάνε στην Αριζόνα.

    10. Τέλος, το μόνο κριτήριο αποτίμησης της κατάστασης παραμένει : Cui bono?
    Ποιος ωφελείται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένα χρόνο μετά τα γεγονότα
    Το αναδημοσιεύουμε για να τα θυμηθούμε όλοι:

    «Το πιο βαθύ καζάνι της Κόλασης φυλάγεται γι’ αυτόν που σε περιόδους κρίσης αποφεύγει να επιλέξει στρατόπεδο»
    Δάντης

    1. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται τι θωρούν τα μάτια μας είναι πολιτικά τυφλός.

    2. Οι Αμερικανοί γκρεμίζουν τον Καραμανλή. Αυτή είναι η τύχη των συμμάχων-τοπικών αρχόντων που δεν ομονοούν 100% στις βουλές της Αυτοκρατορίας. Για τους εχθρικούς επιφυλάσσεται η αγχόνη. Μιλόσεβιτς, Σαντάμ, προσεχώς Κάραζιτς.

    3. Από κοντά συμμορίες κλεφτών και ναρκεμπόρων που επιδιώκουν να ιδρύσουν μικροκράτη στο κέντρο της Αθήνας. Από κοντά και οι εγχώριοι οικονομικοί φεουδάρχες που είχαν συνηθίσει στην θεσμική ασυδοσία της εποχής Σημίτη, όταν κατέλυσαν το πολίτευμα εγκαθιδρύοντας μηντιο-κρατία. Ο Αλεξ Ρόντος που βρίσκεται αυτή την εποχή;

    4. Σύμμαχοι παραπλανημένα αμούστακα, πολλοί γόνοι της νέο-αστικής τάξης, παιδιά της αφθονίας που βλέπουν ότι το επίπεδο ζωής που συνήθισαν χάρη στις λαμογιές του μπαμπά δεν μπορεί να διατηρηθεί και «εξεγείρονται». Την προοπτική να δουλέψουν δεν την εξετάζει κανένας. ( Για το «πού θα δουλέψουν» μπορούν να ρωτήσουν 2 εκατ. αλλοδαπούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. o dr koutsoukos ti leei gia ton Alexi kai tin koinonikh epanastash toy 08??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φτάνει πια η καπηλεία με την υπόθεση αυτή. Βαρεθήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  12. μα είναι όλοι τόσο γελοίοι...

    εδώ ο καπιταλισμός πνέει τα λοίσθια και πέφτει παρασύροντας και καταπλακώνοντας πρώτα τους μή έχοντες...
    ο κόσμος πεινάει, η φύση καταστρέφεται, σε όλη τη γη λαοί ολόκληροι εξαθλιώνονται, και ετούτοι εδώ έχουν το θράσος να τη λένε στους νέους που εξεγείρονται διεκδικώντας το μέλλον τους...

    αλλά, αυτή τη φορά, είναι αλλιώς...


    rage@40

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποια Ελληνικη σημαια?

    εδω η γραμματεας παιδειας Δραγωνα λεει στα βιβλια της οτι μας βαφτισαν ελληνες

    Τα παιδια ακολουθησαν την Δραγωνα Θαλεια την φιλη του Γιωργακη

    Αλλα γιατι δεν λετε τι κανουν οι "αγυοπαιδες" των Ματ εκτος υπηρεσιας (μαστρωπεια, ναρκωτικα, εκβιασμοι)?

    Χρυσοχοιδη τα εχεις χασει. Μαζεψου πανηβλακα νεοχουντικε

    Πασοκατζηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση