GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για το Iστορικό Kέντρο της Αθήνας...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ‏ Από την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟY Λιγότε...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ‏

Από την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟY

Λιγότερο από ένα χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές, στις οποίες δήλωσε οτι θα θέσει υποψηφιότητα "ό,τι και να συμβεί", ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης εξαγγέλλει και προχωρεί σε αναπλάσεις, στην περιοχή του Ιστορικού Κέντρου. Πρώτα με την πεζοδρόμηση του Ψυρρή, που αντιμετωπίζεται μόνο ως κέντρο διασκέδασης και στη συνέχεια με την πεζοδρόμηση της οδού Αθηνάς. Αναγγέλει μάλιστα οτι για τα προβλήματα του Ιστορικού Κέντρου θα καλέσει και τους κατοίκους να συμμετάσχουν με τις απόψεις τους - ωστόσο δεν έχουμε υπ΄όψιν μας καμία ειδοποίηση.
Θεωρούμε οτι...

οι κινήσεις αυτές πρέπει να υπακούουν στις εξής γενικές αρχές:
- Τα έργα πρέπει να εντάσσονται σε ένα συνολικό πρόγραμμα που καθορίζει προτεραιότητες και που κατασκευάζονται ύστερα από πλήρεις μελέτες (κατανομή στις περιοχές με τη μεγαλύτερη ανάγκη και όχι τη μεγαλύτερη προβολή, διερεύνηση των επιπτώσεων και των ωφελειών, σχέσεις κόστους-ωφέλειας κλπ.)
- Πληροφόρηση και διαφάνεια: Είναι ανάγκη να γνωρίζουν οι δημότες, αλλά κυρίως οι Δημοτικοί και οι Διαμερισματικοί Σύμβουλοι όλα τα παραπάνω, ώστε να μπορούν να αποφασίζουν τη σκοπιμότητα ενός έργου, έναντι ενός άλλου.
- Υπάρχουν ήδη μελέτες για περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπως οι έξι μελέτες και η μελέτη "πλαίσιο" της ΕΑΧΑ (Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας), που μπορούν να αξιοποιηθούν.
- Το ιστορικό κέντρο και οι γύρω περιοχές βρίσκονται σε ραγδαία υποβάθμιση. Έχουν απόλυτη προτεραιότητα για μια συνολική παρέμβαση, που απαιτεί ασφαλώς και εμπλοκή κρατικών υπηρεσιών, αλλά και την υποστήριξη του Δήμου.
Ειδικά για την οδό Αθηνάς, που την ύμνησε και ο Μάνος Χατζιδάκις: Πρόκειται για το μεγαλύτερο εμπορικό και πολιτιστικό υπαίθριο εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Κρεαταγορά - Ιχθυαγορά - Βαρβάκειος οπωραγορά, εξειδικευμένα καταστήματα οικοδομικών υλικών, μηχανήματα, ναυτιλιακά, εκκλησιαστικά, γκαλερί και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς ,που εξυπηρετούν όλη τη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας. Χρειάζεται λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή, ευαισθησία και "τρυφερό βλέμμα" σε κάθε πρόταση ανάπλασής της.
Ρωτάμε τον κύριο Κακλαμάνη:
- Τηρείται το ΦΕΚ 693 Β΄/19-8-96 (Αριθ. 85782/5435) παρ. Β, σύμφωνα με το οποίο Γραφείο Ιστορικού Κέντρου πρέπει να είναι ενήμερο, ώστε να γνωμοδοτήσει, για οποιαδήποτε αλλαγή στην κυκλοφορία;
- Υπάρχει πολεοδομική μελέτη για την πεζοδρόμηση της οδού Αθηνάς, που θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στις σημερινές χρήσεις γης και θα ανατρέψει τον χαρακτήρα της περιοχής;
- Σε ποιό πρόγραμμα του Δήμου εντάσσεται η πεζοδρόμηση και η ανακατασκευή της; Γνωρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο τους στόχους και το περιεχόμενο του έργου;
- Έχουν μελετηθεί οικονομικές, κοινωνικές, κυκλοφοριακές και πολεδομικές επιπτώσεις από το έργο; Πού θα διοχετευτεί η κίνηση Ι.Χ. και λεωφορειακών γραμμών; Πώς θα γίνονται οι μεταφορές των εμπορευμάτων;
- Πώς εξασφαλίζεται η παραμονή των υφιστάμενων εμπορικών εξειδικευμένων καταστημάτων, αφού δεν υπάρχει Π.Δ. χρήσεων γης και τα μεγάλα πεζοδρόμια θα διώξουν τα εμπορικά υπέρ καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή μπαρ, κέντρα διασκέδασης κ.α. (όπως έγινε στον Κεραμεικό, στου Ψυρρή και στο Κολωνάκι), που μπορούν να καταβάλλουν μεγαλύτερο ενοίκιο;
- Έχει ληφθεί υπ' όψιν οτι η μεταβολή του χαρακτήρα της οδού Αθηνάς μπορεί να αποτελέσει αλλοίωση της φυσιογνωμίας και της "μνήμης" της πόλης;

13 σχόλια

  1. Έχω μια απορία , γιατί το ΑΒ στην Πεύκη προτιμά να δίνει εργασία σε αλλοδαπούς και όχι σε Έλληνες ? μόνον ένας ανθέλληνας ιδιοκτήτης θα το έκανε αυτό .
    shkat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο οι έλληνες θα είναι δέσμιοι των κομματικών μηχανισμών τόσο περισσότερο θα υπάρχει ηθική,πνευματική,πολιτιστική,οικονομική και κοινωνική κατάπτωση σε ένα γαϊτανάκι αλληλεπίδρασης των θεσμών με αποτέλεσμα μαζί με τις μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών που δρούν στη χώρα μας σαν ξέφραγο αμπέλι και που αποτελούν τους κύριους καθοδηγητές των εδώ οικονομικών μεταναστών ,να ελλοχεύει ο κίνδυνος γενικευμένων επεισοδίων και κοινωνικών αναταραχών ανά πάσα στιγμή παρόλο που η ελληνική οικονομία δεν θα υποβαθμιστεί από τις σωστές ενέργειες της κυβέρνησης και θα μηδενιστεί ο κίνδυνος της πτώχευσης.
    Όταν θα πάρει η οικονομία μας μια θετική κατεύθυνση από τις σωστές κυβερνητικές πολιτικές τότε η Αθήνα θα ξανακαεί από τις ορδές των αναρχικών,υπανάπτυκτων ελλήνων μηδενιστών και οικονομικών μεταναστών διότι τα κοινωνικά προβλήματα θα ενταθούν με τις ευλογίες των συνδικαλιστών που προέρχονται κυρίων από τις ξεπεσμένες όχι σε αξίες αλλά σε εργαλεία ,αριστερές πολιτικές πτέρυγες ενός αποτυχημένου πολιτικού κατεστημένου.
    Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και οι κυβερνήσεις ειδικά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα πρέπει να είναι πανέτοιμες για αυτές τις κοινωνικές συγκρούσεις που θα επεκτείνονται δυστυχώς και στους δρόμους ειδικά της Αθήνας.

    Η ελλάδα δεν θα αλλάξει όσο δεν αλλάζουν οι πολίτες της οι οποίοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

    Η χειρότερη πόλη της Ευρώπης (η Αθήνα),θα γίνεται ακόμα χειρότερη ενώ η Ελλάδα στο σύνολο της θα ακολουθεί.

    Κανένα φως στον ορίζοντα και προτείνω το ένα από τα πόδια μας να είναι στην ελλάδα φυσικά γιατί εδώ γεννηθήκαμε και αγαπάμε αυτόν τον κολοτόπο αλλά το άλλο μας πόδι πρέπει να είναι στο εξωτερικό.

    Στο παρελθόν οι εξελίξεις ήρθαν για την ελλάδα και τους έλληνες από το εξωτερικό.
    Ίσως και τώρα να πρέπει να γίνει το ίδιο.

    "Σας ευχαριστώ

    Ένας αιρετικός Έλληνας πολίτης που αγαπάω τη πατρίδα μου,λατρεύω το τόπο αυτό αλλά παράλληλα μακρυά από κόμματα θα λέω αυτό που πιστεύω όσο και πικρό να είναι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ. Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΚΛΠ. ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΒΙΛΛΑΡΕΣ. ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΕΝΡΟ ΖΟΥΜΕ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΣΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΗΡΙΩΔΕΙΣ ΤΖΙΠΑΡΕΣ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ιστορικό κέντρο μεγάλε, είναι παραδομένο στους πρεζάκηδες που περιμένουν τη δόση τους από τους αφγανούς και τους αλβανούς. Το απόλυτο χάος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. to 8ema einai pos o,ti kai na lete o Kaklamanis 8a xanavgei me ta bounia. einai o 4os pio dimofilis politikos kai o protos apo ti ND!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To θεμα φίλε δεν είναι ΠΟΙΟΣ θα βγεί - αυτό μην σε επηρεάζει - αλλά πως θα επαναφέρει την γαλήνη στο κέντρο (τσαντάκηδες, πρεζάκηδες κλπ). Τι πρέπει να κάνει; Τι μέτρα πρέπει να ληφθούν; Πες μας την γνώμη σου για τα μέτρα, όχι για το ποιός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος Δημαρχος εχει κανει κατι για το Ιστορικο Κεντρο μεχρι τωρα; ΚΑΝΕΝΑΣ. Γιατι να κανει και ο Κακλαμανης; Και αν ηθελε ή αν μπορουσε κατι δεν θα ειχε κανει μεχρι σημερα; Ας μην κοροϊδευομαστε λοιπον. Ποιος Κακλαμανης και πρασινα αλογα; Ολοι πιονια και τσιρακια με μεγαλα λογια ειναι και τιποτα αλλο - ΜΗΔΕΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΩ ΠΩ ΣΤΗΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ!!!!


    ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΣΩΤΟ;


    ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΚΑΨΕ Ο ΝΙΚΗΤΑΣ.


    ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ .

    ΣΟΦΗ Η ΡΗΣΗ

    ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΠΕΡΠΑΤΕΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Αόρατες αλλά αισθητές μετά το ωστικό οι Ψυχές των Νεκρών μας στην κρεμάλα της Νυρεμβέργης, μάχονται στο πλευρό μας για μια Νέα Ζωή, αλλά πήρε τα γραφεία μας 60 μέτρα μακρυά, και τα έκανε θερινή κατασκήνωση.»

    LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχως επι δημαρχιας Κακλαμανη το κεντρο εγινε ΧΑΒΟΥΖΑ...οχι οτι οι προηγουμενοι δημαρχοι προσφεραν τιποτα σπουδαιο αλλα αντι να ενωθουμε ολοι να απαιτησουμε καποιον περα απο πολιτικα κομματα με οραμα - ηθος - και προσοντα κοιταζουμε παλι ποιον θα βαλει το ενα η το αλλο κομμα για να κερδισει(ασχετα αν ειναι ικανος για δημαρχος...το θεμα ειναι να κερδισει η ΝΔ η το Πασοκ...γιαυτο και εγινε μπουρδελο το κεντρο...).
    ΕΠΙΣΗΣ θεωρειτε εντιμο την στιγμη που η Αθηνα ειχε βουνα τα σκουπιδια ο δημαρχος εγωιστικα να νοιαζεται μονο για την θεσουλα του.
    Επισης σας λεω οτι τα γκαλοπ δεν λενε τιποτα σε μια μερα αλλαζουν ολα....αν θελει ο Σαμαρας μπορει να συνεργαστει με το Πασοκ για δημαρχο αν το θεωρειτε ακραιο αυτο(που εγω νομιζω οτι οποιοι αγαπουν την Αθηνα αυτο θα επρεπε να θελουν)τοτε πολυ ευκολα ο Σαμαρας μπορει να προτεινει καποιον που ηταν με την Μπακογιαννη(Σπηλιοτοπουλο ας πουμε οποτε ο Κακλαμανης θα εξαφανισυει δια παντος.....αρκετους βολεψε...αρκετα περιεφερε την ματαιοδοξια του και πουθενα απο οπου περασε ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΤΙΠΟΤΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. TO ALLO TO KSERIS!!THA FEROUME METANASTES NA KATHARISOUN TO KENDRO XA!XA!XA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΟΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕ ΦΙΛΕ! ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΩ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ! ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΒΑΖΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΣΑΙ !
    ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΑΠΟ ΤΗΥΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ! ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση