GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δανειολήπτες και δανειοδότες τον 21ο αιώνα...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης Όταν στις αρχές του περασμένου αιώνα ο γερμανός κοινωνιολόγος και οικονομολόγος Μαξ Βέμπερ(1864-1920) διατύπω...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Όταν στις αρχές του περασμένου αιώνα ο γερμανός κοινωνιολόγος και οικονομολόγος Μαξ Βέμπερ(1864-1920) διατύπωνε την θεωρία ότι «η κύρια αντίθεση της κοινωνίας εδώ και χιλιάδες χρόνια είναι εκείνη ανάμεσα στους δανειολήπτες και στους δανειοδότες», δεν είχε βρει μεγάλη ανταπόκριση. Την εποχή εκείνη η κυρίαρχη θεωρία πάνω σ΄ αυτό το θέμα ήταν η μαρξιστική, που στη διαμάχη κεφαλαίου και εργασίας έβλεπε την κύρια αντίθεση της κοινωνίας. Ο ραγδαία ανερχόμενος βιομηχανικός καπιταλισμός και οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις φάμπρικες δεν άφηναν πολλά περιθώρια για άλλες σκέψεις.
Σήμερα, με όλα αυτά που βιώνουμε σαν άτομα αλλά και σαν κράτος, φαίνεται πως επιβεβαιώνεται ο Μαξ Βέμπερ. Το πάνω χέρι στην παγκόσμια οικονομία το έχουν πλέον οι διαχειριστές του χρήματος, οι τραπεζίτες, με μια σημαντική διαφορά όμως...

σε σύγκριση με προηγούμενες εποχές.
Μια ματιά στην ιστορία μας δείχνει ξεκάθαρα τη νέα μορφή του προβλήματος. Όλα ξεκίνησαν εδώ και χιλιάδες χρόνια όταν κάποιοι είδαν ότι το χρήμα, δηλαδή η νεκρή αποταμιευμένη εργασία είναι ένα εμπόρευμα όπως όλα τα άλλα και μάλιστα πιο προσοδοφόρο από την ζωντανή εργασία. Η δίχως όρια και μέτρο εκμετάλλευση της ζωντανής εργασίας από τη νεκρή, που είναι το χρήμα-κεφάλαιο, οδήγησε σε κοινωνικές συγκρούσεις και αναγκαστικά σε μέτρα όπως η Σεισάχθεια του Σόλωνα για την διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης. Αλλοι λαοί εφήρμοσαν παρόμοια μέτρα με βασιλικά διατάγματα ή «θεϊκές» εντολές, όπως οι εβραίοι με την λεγόμενη Παλαιά Διαθήκη, η οποία καταδίκαζε την τοκογλυφία αλλά μόνο ανάμεσα στους ομοεθνείς και ομόθρησκους εβραίους και όχι των εβραίων προς αλλόθρησκους. Παρότι ο χριστιανισμός δεχόταν την Παλαιά Διαθήκη σαν ιερό κείμενο, δεν έδωσε σημασία στην τοκογλυφία μέχρι τον 12ο μ.Χ. αιώνα. Όταν με την άνοδο της φεουδαρχίας χιλιάδες υπερχρεωμένοι ακτήμονες αγρότες άρχισαν να διαμαρτύρονται στους επισκόπους για την άγρια εκμετάλλευσή τους από τους δανειολήπτες φεουδάρχες, μόνο τότε η εκκλησία καταδίκασε επισήμως την τοκογλυφία στην οικουμενική Σύνοδο της Ρώμης.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση οι μοναδικοί που συνέχιζαν να δανείζουν με τόκο, οι εβραίοι και οι Ιππότες του Ναού, γνωστοί σαν Ναϊτες. Οι πρώτοι, σύμφωνα με την Βίβλο τους που επέτρεπε να δανείζουν με τόκο σε αλλόθρησκους και οι δεύτεροι, που έξυπνα βάφτισαν τον τόκο «πρόσθετο δώρο», ήταν πλέον οι κυρίαρχοι στην αγορά του χρήματος. Όταν το 1307 οι δεύτεροι εξοντώθηκαν από τον βασιλιά της Γαλλίας φίλιππο τον Δ΄ και τον Πάπα Κλήμη τον Ε΄ με σκοπό να βάλουν χέρι στα τεράστια αποθέματα χρήματος που συγκέντρωσαν, οι εβραίοι έμειναν οι μόνοι κυρίαρχοι. Όταν λίγους αιώνες αργότερα άρχισαν οι τραπεζικές και χρηματιστηριακές μπίζνες, ήταν επόμενο να κυριαρχήσουν εκείνοι που είχαν το χρήμα αλλά και την τεχνογνωσία. Οι ίδιοι είναι μέχρι σήμερα οι κυρίαρχοι του χρηματοπιστωτικού παιχνιδιού παγκοσμίως και με το σπαθί τους. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι τραπεζίτες του κόσμου είναι εβραϊκής καταγωγής. Μέχρι και στη μεγαλύτερη τράπεζα των γερμανών, που δεν φημίζονται για τα καλά τους αισθήματα έναντι των εβραίων, έχουν διοικητή της έναν εβραίο και μάλιστα ελβετό υπήκοο, τον Joseph Ackerman. Η επικερδής αλλά άχαρη αυτή δουλειά, μπορεί να τους έφερε σε πλεονεκτική θέση αλλά με τίμημα έναν αντισημιτισμό που έχει τις ρίζες του ακόμη και πριν την σταύρωση του Χριστού. Η σταύρωση του Χριστού είναι τις περισσότερες φορές μόνο η αφορμή.
Μπορεί μέχρι σήμερα, όταν μιλάμε για δανειοδότες και δανειολήπτες να εννοούμε σχέσεις μεταξύ ατόμων και να έρχονται στο μυαλό μας συνθήκες και καταστάσεις της εποχής του Σόλωνα ή αντισημιτικές και αντισιωνιστικές κορώνες, τα πράγματα όμως έχουν σοβαρέψει αρκετά. Αν παλαιότερα υπήρχε ο κίνδυνος κάποιοι άνθρωποι να χάσουν την ελευθερία και την οικονομική τους ανεξαρτησία ή και περιουσία, σήμερα, με την παγκοσμιοποιημένη κοινωνία και οικονομία και τα ενιαία νομίσματα, κινδυνεύουν πλέον ολόκληρα κράτη να χάσουν την ανεξαρτησία τους και γενιές ολόκληρες να καταντήσουν δουλοπάροικοι, όχι άλλων εθνών αλλά διεθνών τραπεζιτών, που έχουν όνομα και διεύθυνση.
Αν τον 6ο π.Χ. αιώνα η αθηναϊκή αριστοκρατία αντιλήφθηκε ότι η κοινωνική ειρήνη ήταν σημαντικότερη από το χρήμα και είχε την τύχη να βρεθεί ένας Σόλων, σήμερα, στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία, δεν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις. Μαρτυρία γι αυτό είναι το παράδειγμα της Αργεντινής και άλλων χωρών, που με την ευλογία του ΔΝΤ οδηγήθηκαν στην χρεοκοπία.
Δεν γνωρίζει κανείς που θα οδηγήσει αυτή η συνεχής και αέναη συσσώρευση τοκογλυφικών κερδών. Αν εκείνοι που κινούν τα νήματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν σοβαρευτούν, αν δεν παραιτηθούν από ένα μέρος τουλάχιστον των υπερβολικών απαιτήσεών τους και συνεχίσουν δίχως μέτρο και όριο να απομυζούν και την τελευταία ρανίδα αίματος από εκείνους που ακόμη και από απρονοησία έπεσαν στα νύχια τους, τότε αλίμονο σε όλους. ( Η αναφορά στο εβραϊκό χρηματοπιστωτικό κατεστημένο δεν έχει να κάνει με αντισημιτισμό. Οι άνθρωποι τη δουλειά τους κάνουν και καλά κάνουν. Το ίδιο θα κάναμε κι εμείς αν δεν υιοθετούσαμε την θρησκεία τους. Εμείς όμως οφείλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και αυτά που γράφω δεν είναι αποτέλεσμα νοσηρής φαντασίας ούτε συνομωσιολογικά σενάρια)

13 σχόλια

  1. Η ΚΥΡΙαρχια ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΑΤΟΜΑ ΚΡΑΤΗ ΛΑΟΥΣ

    ΤΙ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΔΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

    ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ
    ΠΡΟΣ
    ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

    ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ ,Ο ΑΛΛΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΤΛ ΚΙ Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΣ ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ,
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΚΛΑΒΩΘΕΙΤΕ
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ
    ΤΟΥΡΚΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΝΕΙΣ.
    ΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?ΒΓΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ?
    ΘΕΛΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ?
    ΠΑΡΤΑ ΛΟΙΠΟΝ:

    Γ.Α.Π ΩΣ ΤΑ ΕΦΤΑ ΛΕΓΟΤΑΝ ΤΖΕΦΡΥ

    ΣΑΜ....ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΛ...ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΠΕΝΑΚ.....

    ΒΕΝΙΖ...ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ?

    ΧΡΥΣΟΧ....ΠΩΣ ΛΕΓΟΤΑΝ?

    ΡΑΓΚ...... ,
    ΔΙΑΜΑΝΤ.......,
    ΧΡΙΣΤΟΦΙΛ.......,
    ΔΡΑΓΩ......,
    ΣΗΜ......,
    ΤΣΟΧ.......,
    ΑΡΣΕΝ......,
    ΡΟΖΑΚ.....
    ΕΒΕΡ......,
    ΒΑΡΒΙΤ.....,
    ΚΑΨ...,
    ΚΑΡ.......Τ/ΣΠΟΡΟΣ

    ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΓΕΤΩΝ
    - ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Μάριος Καψής
    - ο τότε υφυπουργός Παιδείας Αλαίν Ιωάννοβιτς
    - πρώτος σύμβουλος Ιδρύμαος Στρατιωτκής Βιομηχανίας Σαμπι Σαμπατάι
    - στέλεχος της ΔΕΗ Ραφαήλ Μωισής, Ισαάκ Λεβή
    - στον ΟΣΕ Σμουήλ Κοέν
    - κορυφή Ραδιοτηλεοπτικού Ιδρύματος Μαρία Ρεζάν, Μπιάνκα Κοέν, Ζακ Μεναχέμ
    - επικεφαλής Διοίκησης Τηλεποικωνιών Αβραάμ Μορντος, Χαίμ Καπέτας, Βενιαμίν Αλμπαλάς
    - διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Ελλάδας, Μ. Λεβή, Αλβέρτος Κοέν, Πάνος Μπεχουλίνιο,
    - Ανώτατο πανεπιστημιακό Συμβούλιο Χαναάν Αζάριος, Βενιαμίν Ακαλάι, Χρήστος Κρισίπης, Χ. Περέζ, Χ. Ρόζενστειν



    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ.

    ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΑΚΙ.

    Έλληνες προσκεκλημένοι της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ
    - Ντόρα Μπακογιάννη, Ελλάδα (υπουργός Εξωτερικών)- Αννα Διαμαντοπούλου, Ελλάδα (βουλευτής ΠαΣοΚ)- Ι. Παπαθανασίου, Ελλάδα (υπουργός Οικονομίας)- Γ. Αλογοσκούφης, Ελλάδα (πρώην υπουργός)- Γ. Δαυίδ, Ελλάδα (επιχειρηματίας, πρόεδρος Coca-Cola 3Ε)
    Παλαιότερα είχαν παραβρεθεί οι Αντ. Σαμαράς και ο Θ. Πάγκαλος . Επιπλέον το 2005, προσκλήθηκαν οι Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου (να ...; η κληρονομική διαδοχή !).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ριχάρδε παραιτήσου σήμερα κιόλας
    Και μην υπογράψεις αλλά προδοτικά νομοσχέδια
    που σου έχουν φέρει να επικυρώσεις .
    Είσαι που είσαι προδότης , μην επιβαρύνεις κι άλλο ,
    την θέση σου .
    Ριχάρδε , μήπως είσαι Εβραίος ;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΟΛΟΝΗΣΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
    ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΠΟΣΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΑΦΗΣΕ Ο ΙΜΠΡΑΗΜ

    ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ

    Ο ΔΕ ΤΡΙΤΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΟΣ ΚΑΡ......(ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ)ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙ ΕΠΙΔΕΞΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΣΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ.

    ΤΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ?
    ΝΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

    ΛΑΕ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΟΥΣ ΦΑΛΑΓΓΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο στον Αντώνη Σαμαρά για την υπεύθυνη και ξεκάθαρη στάση του να μην γίνουν Έλληνες οι παρανομοι μετανάστες.
    Η Ελλάδα δεν θα γίνει προάστειο της Καμπούλ, του Καράτσι, του Χαρτούμ και των Τιράνων, επειδή έτσι αποφάσισαν οι Αμερικανοί.
    Ντροπή Γιώργο, ντροπή.
    Πάντως νομίζω ότι το δημοψήφισμα δεν είναι λύση, καλό είναι αλλά δεν είναι αρκετό.
    Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να οργανώσει συλλαλητήρια και πορείες.
    Σε αυτή την περίπτωση θα μαζευτεί και το μισό πασόκ μαζί με τον υπόλοιπο λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. telika
    oloi me ton Solona
    kai ton dr Koutsouko!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ σωστά αυτά που αναφέρεσθε, μόνο που αυτοί που κατέχουν δεν είναι μόνο εβραίοι, αλλά είναι βασικά σιωνιστές, ξέρετε, ένας στρατός που κατέχει ένα έθνος.
    Πως φτάσαμε στο τωρινό οικονομικό σύστημα, του αένναου χρέους; γιατί γι' αυτό πρόκειται, για αιώνιο χρεος.
    Οι πολιτικοί είναι σίγουρα υπεύθυνοι που έδωσαν τη συγκατάθεση τους αλλά μιας και παραλείψατε στην ιστορική διαδρομή στην Ανατολή, επισημαίνω οτι το κούρσεμα της Πόλης απο τους Δυτικούς στην Δ' σταυροφορία, γέννησε , λόγω της εισροής τόσου πλούτου, το σημερινό οικονομικό σύστημα, που έχει ξεζουμίσει τον πλανήτη μας και τελικά ωφελεί μόνο αυτούς που δανείζουν, αυτούς που αναφέρετε.
    Υπάρχουν 2 εξαιρετικά video στο internet: "money as a debt" που εξηγεί το οικονομικό σύστημα
    και "η κατάρρευση της αυτοκρατορίας" που αναφέρει για την μεγάλη κλοπή για τη δύσμοιρη ανατολή.
    χαιρετίσματα απο τη Λέσβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πιστοφίδη ο Α παγκοσμιος πολεμος ειχε αποικιοκρατικά αίτια - ψαξε βρες ποια ηταν η πραγματική αιτία του β παγκοσμίου πολέμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια αρκετά εμπεριστατωμένη θέση σε σχέση με το θέμα αυτό έχει το κίνημα Zeit Geist. Αντιπροτείνει την άναρχη κοινωνία όπου τις αποφάσεις λαμβάνουν οι πολίτες με άμεση δημοκρατία και όχι από την ολιγαρχεία (αντιπροσωπευόμενη δημοκρατία). Όταν υπάρχει επάρκεια δεν χρειάζεται το χρήμα π.χ. τον αέρα που αναπνέουμε δεν τον αγοράζουμε γιατί υπάρχει επάρκεια. Επάρκεια μπορούμε να έχουμε τόσο σε ενέργεια όσο και σε αγαθά γιατί πολύ απλά η τεχνολογία που διαθέτουμε μπορεί να μας την παρέχει. Αντίθετα για να υπάρχει το χρήμα δημιουργείται τεχνητή έλλειψη, και παράλληλα δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη των επιστημών. Π.χ. κανείς δεν αναφέρει το πνευματικό αυτοκίνητο που κινείται από την πίεση του αέρα. Η εταιρεία που το έχει κατασκευάσει είναι η γαλλική mdi (www.mdi.lu/english). Παράλληλα βέβαια αγωνιούμαι! για το περιβάλλον. Αλλά δυστηχώς ο άνθρωπος πιο πολύ και από το δίκιο αγωνίζεται για το συμφέρον του. Ειδικά όσον αφορά την ενέργεια υπάρχει εκ προθέσεως η μή χρήση τεχνολογιών που επιτρέπουν την αυτάρκεια του ατόμου. π.χ. η μαγνητική γεννήτρια (you tube) επιτρέπει να λειτουργεί ένα σπίτι χωρίς την ΔΕΗ. Η μεγαλύτερη περιουσία κάποιου είναι οι άνθρωποι που ελέγχει και το χρήμα είναι το εργαλείο που επιτρέπει αυτόν τον έλεγχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οταν ο ΣΑΙΞΠΗΡ εγραψε το αριστουργημα Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ προσδιοριζοντας στον κεντρικο πρωταγωνιστικο ρολο τον ΣΑΥΛΟΚ εμμεσως πλην σαφως μας εστελνε ενα μηνυμα της σχεσης δανειοδοτη και δανειοληπτη.
    Τα ερεθισματα του ηταν βιωματα της τοτε κοινωνικης και οικονομικης καταστασης που επικρατουσε.
    Βεβαια οι συγχρονοι ΣΑΥΛΟΚ ειναι οι τραπεζες και το μαυρο κεφαλαιο καμουφλαρισμενο με ονομασιες μεγαλων οικονομικων ιδρυματων που επιτιθενται σε αδυναμες χωρες για να ξεζουμισουν και το τελευταιο ιχνος πλουτο με ενα οπλο τον ΤΟΚΟ!!! και πισω απο αυτους οι καθε Δαυιδ Μωυσης Ισαακ Λεβι κλπ.
    Το παγκοσμιο σπυρι οπως το ονομαζε ο Χιτλερ πλεον εσπασε με μεγαλη δυσωδια και βρωμα ,πεταξε το προσωπειο,ξεμπροστιαστηκε.
    Το κρατος ορμητηριο αυτων των σιχαματων ειναι η Αμερικη απο οπου βρωμιζουν με τα σιχαμενα και αιματοβαμμενα χερια τους τον κοσμο.
    Μας παραμυθιαζουν με ταινιες του Χολλυγουντ ως κατατρεγμενος λαος που δεινοπαθησε (πως να μην ειναι κατατρεγμενοι οταν τους καταραστηκε ο ιδιος ο ΘΕΟΣ?) μεσα απο μεγαλες παραγωγες και εβραιους σκηνοθετες τυπου Σπηλμπεργκ και ασφαλως εβραιους ηθοποιους ετσι ωστε ο ρολος τους να εχει και εθνικο χαρακτηρα.
    Οταν ο μπαμπας ΜΠΟΥΣ φορωντας εκεινο το στρογγυλο μαραφετι στο κεφαλι του αναφερθηκε στο NEW AGE το 1997 προσδιοριζε και το τι μελλει γενεσθαι δηλαδη την εναρξη της οικονομικης επιθεσης με την ισχυ των οπλων και την παγκοσμια ανακατανομη του πλουτου στα χερια των ΣΑΥΛΟΚ που ηδη ειχαν καταλαβει ολες τις καιριες θεσεις σε παγκοσμιο επιπεδο.
    Νομισματικο ταμειο , παγκοσμια τραπεζα ,ασφαλιστικους οργανισμους ,πολυεθνικες ,διεθνεις οργανισμους εξορυξεις και εμπορια διαμαντιων και χρυσου κλπ.
    Το φιδι χρονια αναρριχοταν αθορυβα και σταθερα.
    Ο Ροκφελλερ αυτο το απολιθωμα που απο τις πλαστικες το στομα του εχει φτασει στα αυτια του ειπε πριν περιπου δυο χρονια και πριν ξεσπασει η κριση οτι ο υπερπληθυσμος της γης ειναι το μεγαλυτερο προβλημα που θα αντιμετωπισει η παγκοσμια οικονομια και ασφαλως αυτο που πρεπει να γινει ειναι να περιελθει ο παγκοσμιος πλουτος !!!!! σε ικανους ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ!!!! αφου οι πολεμοι πλεον δεν ειναι αποδεκτοι απο την παγκοσμια κοινωνια.
    Εμμεσως τι μας ειπε ? οικονομικος στραγγαλισμος!!! ετσι ωστε να επιτευχθει η πολυποθητη μειωση του πληθυσμου με οτι συνεπαγεται αυτο πεινα ,αρρωστειες με παραξενους και καινουργιους ιους, εμφυλιους (αφρικη) πολεμο κατα των καινουργιων και ανυπαρκτων εχθρων που ονομασαν τρομοκρατες και προσχημα για την εισβολη σε χωρες για την αρπαγη του πλουτου ,περιορισμο των γεννησεων σε προηγμενες χωρες, μεταναστευση για μια καλυτερη ζωη, καταρευση δογματων και θρησκειων, αρχων τυπου πατριδα ηθη εθιμα κοκ.
    Και ολα αυτα γιατι ? ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ να σσσωρευουν ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΛΟΥΤΟ χωρις ΑΠΩΛΕΙΕΣ και να κατανειμουν αυτον οπως εκεινοι θελουν και με βαση τα συμφεροντα τους.
    Στο σχεδιο αυτο δεν θα μπορουσε να πραγματοποιηθει αν σε αυτο δεν συμμετειχαν και οι πολιτικοι των αναπτυγμενων χωρων της Ευρωπης.
    Ουκ ολιγες οι φωτογραφιες των προεδρων και προθυπουργων με το στρογγυλο μαραφετι στο κεφαλι και οι ομιλιες τους περι του new order.
    Οσοι απο τους πολιτικους δεν συμφωνησαν ή αντιταχθηκαν απεναντι σε αυτη την λαιλαπα χαρακτηριστικαν τρομοκρατες δικτακτορες διαπομπευθηκαν αποπεμφθηκαν διασυρθηκαν και απομονωθηκαν η αποχωρησαν οριστικα.
    Το βρωμικο χρημα διεβρωσε και διεφθειρε οτι ηταν εμποδιο.
    Η παγκοσμια κριση ειναι ενα συνειδητο σχεδιο υποδουλωσης των λαων και της κυριαρχιας τους σε μια ανευ ορων παραδοση του πλουτου των στους ΙΚΑΝΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ!!!!!.
    Γιαυτο μην ψαχνετε ψυλλους στα αχυρα η συγκρουση πλησιαζει και θα ειναι αναποφευκτη ισως και μοιραια για την ανθρωποτητα.
    Η αγαπημενη αμαρτια του Διαβολου ειναι η ματαιοδοξια και του ανθρωπου η απληστια ολεθριες και οι δυο διοτι οδοηγουν στην καταστροφη και τον θανατο.
    Το ΙΡΑΚ ειναι ενα απεραντο εργοταξιο της HULLIBARTON εταιρεια του πρωην αντιπροεδρου των ΗΠΑ Dick Cheney!!!! και προστατευεται απο τον αμερικανικο στρατο κατοχης για να απομυζα τον πλουτου των πετρελαιων που αρνηθηκε να παραδοσει ειρηνικα ο δικος τους ΣΑΝΤΑΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οι απανταχού ηλίθιοι ψάχνουν για σκοτεινές δυνάμεις που κινούν την ιστορία και σε αυτούς οι εβραίοι είναι από τους πιο ευπρόσδεκτους υποψηφιους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ηλίθιος Πιστοφίδης ανεκάλυψε την εβραϊκή καταγωγή του Joseph Ackermann.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο/Η νίκης φόρος είπε...
    Πολύ σωστά αυτά που αναφέρεσθε, μόνο που αυτοί που κατέχουν δεν είναι μόνο εβραίοι, αλλά είναι βασικά σιωνιστές, ξέρετε, ένας στρατός που κατέχει ένα έθνος.
    Πως φτάσαμε στο τωρινό οικονομικό σύστημα, του αένναου χρέους; γιατί γι' αυτό πρόκειται, για αιώνιο χρεος.
    ...
    ...
    11 Ιαν 2010 9:19:00 μ.μ.


    Οταν ο ΣΑΙΞΠΗΡ εγραψε το αριστουργημα Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ προσδιοριζοντας στον κεντρικο πρωταγωνιστικο ρολο τον ΣΑΥΛΟΚ εμμεσως πλην σαφως μας εστελνε ενα μηνυμα της σχεσης δανειοδοτη και δανειοληπτη.
    Τα ερεθισματα του ηταν βιωματα της τοτε κοινωνικης και οικονομικης καταστασης που επικρατουσε.
    ...
    ...
    12 Ιαν 2010 9:03:00 π.μ.


    Εσείς οι δυό έχετε κατεβάσει ένα κάρρο μαλακίες. Ό,τι σας δώσουν, το μασάτε αμέσως!

    Ενώ ο παρακάτω, έκανε μια δυό σωστές παρατηρήσεις:

    οι απανταχού ηλίθιοι ψάχνουν για σκοτεινές δυνάμεις που κινούν την ιστορία και σε αυτούς οι εβραίοι είναι από τους πιο ευπρόσδεκτους υποψηφιους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ηλίθιος Πιστοφίδης ανεκάλυψε την εβραϊκή καταγωγή του Joseph Ackermann.

    12 Ιαν 2010 11:36:00 π.μ.

    Βέβαια, κι αυτός πάει στο άλλο άκρο και τείνει να πιστέψει ότι δεν υπάρχει τίποτα οργανωμένο σ' αυτόν τον κόσμο, και άρα τίποτα δεν τον κινεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 12 Ιαν 2010 10:12:00 μ.μ.

    Επειδη φαινεσαι πολυ εξυπνο παιδι αλλα λιγο ανιστορητο και ψιλοαμορφωτο και μαλλον βλεπεις την κορυφη παντα του παγοβουνου θα μπορουσες να μας πεις που ειναι κατα την γνωμη σου το ενα καρο μαλακιες; στον Σαιξπηρ; Στο Ιρακ; στον Ροκφελλερ ;υπαρχει ολη η ομιλια του στο ιντερνετ και μπορεις να την δεις και να την ακουσεις στους εβραιους; ΣΤΟ NEW AGE; υπαρχει ολη η ομιλια του μπαμπα Μπους και αυτη μπορεις να την δεις και να την ακουσεις.Στο new order και αυτες μπορεις να τις δεις και να τις ακουσεις οπως λεχθηκαν απο τον ΣΑΡΚΟΖΙ και τον GORDON BROWN ο πρωτος στο ευρωπαικο κοινοβουλιο και αλλος ο δευτερος στους επιχειρηματιες και τραπεζιτες της χωρας τους υπηρχε σχετικα και ειδησεγραφια στα ελληνικα καναλια της tv.
    Αν λοιπον ολα αυτα εσυ τα θεωρεις ηλιθιοτητες φοβαμαι πως χαρακτηριζεσαι απο αυτη την ιδιοτητα και χρειαζεσαι γρηγορα θεραπεια γιατι οσο το αφηνεις επιδεινωνεται κατασταση και μετα γινετε ανιατη.
    Ουτε μαλακες ειμαστε ουτε ηλιθιοι τυποι σαν και σενα μας θελουν ηλιθιους.
    Ελπιζω να γραψεις καποιο αρθρο ετσι ωστε να το διαβασουμε και να αφουγκραστουμε την βαθυστοχαστη φιλοσοφια και μαλακια που σε δερνει.
    Μπορεις να ξυπνησεις γιατι ειναι ωρα για υπνο. Βαθεια νυχτωμενος και πανω απο ολα επιφανειακος κριτης οπως οι φελλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση