GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρεις οι ενδιαφερόμενοι για το “Καρφί" του Κακαουνάκη...

*Η οικογένεια καταλήγει στην πώλησή του Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου, http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/ Τρεις είναι οι ενδιαφερόμενοι...

*Η οικογένεια καταλήγει στην πώλησή του

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/

Τρεις είναι οι ενδιαφερόμενοι για να αγοράσουν την εβδομαδιαία αποκαλυπτική εφημερίδα “Στο Καρφί”, που μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2001 κυκλοφορούσε καθημερινή. “Το αγαπημένο δημοσιογραφικό παιδί”, όπως συνήθιζε να αποκαλεί το “Καρφί” ο αξέχαστος Νίκος Κακαουνάκης, φαίνεται ότι αλλάζει οριστικά χέρια. Στην απόφαση αυτή καταλήγει η οικογένεια του ρεπόρτερ των αποκλειστικών ειδήσεων.
Θυμάμαι το λόγια του, όταν...

αποφάσισε να το βγάλει σε μια εποχή που όλα σχεδόν τα έντυπα πρόσφεραν παντός είδους εμπόρευμα: “Εγώ θα πουλάω ειδήσεις και όχι τηγάνια”. ΄Ετσι κι έγινε, με αποτέλεσμα το αναγνωστικό κοινό όλων των πολιτικών προτιμήσεων να τον τιμήσει από την πρώτη ημέρα. Οι κυκλοφορίες ανέβαιναν, το ίδιο και τα κέρδη, χωρίς να μπαίνει μέσα. Μέχρι που μια απλή χειρουργική επέμβαση έφερε το μοιραίο.
Οι δύο από τους τρεις υποψήφιους αγοραστές έχουν σχέση με τον μιντιακό χώρο, είναι γνωστά ονόματα, αλλά δεν αποκλείεται ο τελικός αγοραστής “να βάλει μπροστά” επίσης γνωστό όνομα της δημοσιογραφίας. Ξέρω ότι ο Νίκος τα τελευταία δύο χρόνια σκεφτόταν να την πουλήσει, αλλά το μικρόβιο της δουλειάς του δεν του επέτρεπε να χωριστεί από το “παιδί” του. Είχε κουραστεί με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Ένα βράδυ τρώγαμε με τον Κακαούνη, όταν ιδιοκτήτης άλλης εβδομαδιαίας εφημερίδας του έκανε στα σοβαρά πρόταση να την αγοράσει. ΄Ομως, εκείνος είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Κώστα Γιαννόπουλου (διευθυντή) και στα στελέχη της εφημερίδας. Μόνη του επιφύλαξη ήταν μήπως ο αγοραστής άλλαζε την πολιτική γραμμή της εφημερίδας.
Κοντός ψαλμός αλληλούια.

12 σχόλια

  1. " 1 δισ. από τις τράπεζες στους αγρότες"

    Μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου πρότεινε ο Γ. Παπανδρέου
    Δέκα μέτρα για την άμεση ανακούφιση του αγροτικού κόσμου, που πλήττεται από την....

    κυβερνητική πολιτική, ανακοίνωσε χθες το βράδυ σε λαϊκή συγκέντρωση στις Σέρρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου.
    Στις Σέρρες. Ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τους αγρότες της περιοχής και άκουσε από πρώτο χέρι τα προβλήματά τους
    ΣΕΡΡΕΣ.
    Παράλληλα, επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση Καραμανλή δηλώνοντας ότι ο πολιτικός της χρόνος έχει λήξει, ενώ σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό τόνισε ότι «ανασχηματισμός, χωρίς σοβαρό σχέδιο για τον τόπο, χωρίς σχέδιο πορείας για τη χώρα, είναι σαν να αλλάζεις κωπηλάτες, αλλά να συμβουλεύεσαι την ίδια χαλασμένη πυξίδα».
    Ο κ. Παπανδρέου που πραγματοποίησε ολοήμερη περιοδεία στον Νομό Σερρών και συνομίλησε με πολλούς αγρότες, μεταξύ των οποίων και τοπικά αγροτικά στελέχη της Ν.Δ.(!), υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται μια αναγέννηση του αγροτικού χώρου και της υπαίθρου και δεσμεύθηκε για μια «πράσινη ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας».
    Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα λάβει άμεσα τα ακόλουθα δέκα μέτρα:

    1Ένα δισ. ευρώ, από τα 28 δισ. που δίνονται για τις τράπεζες, να διοχετευτεί στον αγροτικό τομέα για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων αγροτικών δανείων της περιόδου 2009-2010.

    2 Να υπάρξει άμεσα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών που βαρύνονται με δάνεια, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

    3Πάγωμα όλων των ενήμερων δανείων των αγροτών για δύο χρόνια.

    4 Επέκταση των παραπάνω ρυθμίσεων για συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών κ.λπ.

    5Επέκταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) και στις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα.

    6 Αύξηση από 7% σε 11% της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες.

    7 Χορήγηση ουσιαστικού επιδόματος θέρμανσης από 300 έως 500 ευρώ σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή.

    8Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε ποσοστό 4% επί των τιμολογίων πώλησης των αγροτικών προϊόντων για τους παραγωγούς.

    9 Κατάργηση του Ενιαίου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΕΤΑΚ) για τους αγρότες.

    10Επιδότηση του μεταφορικού κόστους ζωοτροφών για τις μειονεκτικές περιοχές.

    Ο κ. Παπανδρέου, κάλεσε τους αγρότες να κρίνουν τον ανασχηματισμό με βάση το τι έχει γίνει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: «Άλλαξαν 4 υπουργούς σε 5 χρόνια. Και αγροτική ανάπτυξη δεν είδατε. Ούτε θα δείτε, όσο παραμένει στη θέση της η ίδια λογική διακυβέρνησης. Που κοιτάζει την επικοινωνία και όχι την κοινωνία. Που ασχολείται αποκλειστικά με τα δικά της προβλήματα και όχι τα προβλήματα του πολίτη».
    «Πράσινη ανάπτυξη»

    Ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον προσκείμενο στο ΠΑΣΟΚ νομάρχη Σερρών Στέφανο Φωτιάδη, ο οποίος του ανέφερε ότι πρώτη προτεραιότητα της νομαρχίας είναι η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια στροφής στη διατροφική γεωργία. Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι οι Σέρρες έχουν μεγάλο δυναμικό, τόσο ανθρώπινο όσο και φυσικών πόρων και πηγών ενέργειας, που παραμένει αναξιοποίητο και πρόσθεσε πως ο Νομός Σερρών έχει κάθε δυνατότητα για παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, ανάπτυξης δραστηριοτήτων για την αξιοποίηση της γεωθερμίας και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού, αγροτουρισμού και ιαματικού τουρισμού.

    ΑΛΗΤΕΣ / ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ - ΠΑΣΟΚΟΙ
    ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΦΤΟΥ ΚΛΕΦΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κακαουνακης....αλλος ενας ...σοσιαληστης αλλος ενας αγωνιστης.....της δημοκρατιας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιχτρ στο σκυλο.
    Σκατα στο λακκο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Έλληνα!

    Περιμένεις και συ ενημέρωση από τους εχθρούς σου!

    Περιμένεις να σε ελεήσει ο κλέφτης σου!

    Περιμένεις να σε προστατέψει ο εισβολέας στην πατρίδα σου!
    Περιμένεις να ενδιαφερθεί για την κληρονομιά σου η ξένη ανασκαφική υπηρεΣΙΑ!

    Περιμένεις να σε λυπηθούν, αυτοί που όλη την ώρα σκέφτονται πώς να σε ξαφρίσουν!

    Περιμένεις να σου πουν πώς λέγεσαι!


    Μπράβο Έλληνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παρακαλω να ανατρεξε στην σελιδα
    γραψτε
    Goebbels - Wikipedia, the free encyclopedia

    στην συνέχεια πατηστε αριστερα στα ΕΛΛΗΝΙΚΆ!!!!!!

    ΘΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ
    ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!!1

    ΣΟΚ ΣΟΚ ΣΟΚ ΣΟΚ ΣΟΚ!!!!!!

    ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΡΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΗ!!!!!!!!!

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ !!!!!!

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, Εμπρός Γενναία κομματόσκυλα, του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΕΞΙΑΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ,ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ; όλοι εσείς που μας ταΐζετε δηλητήρια με τα αγροτοφάρμακα σας, που ψεκάζετε σήμερα, και τι κι αν λέει η οδηγία μετά από δεκαπέντε μέρες μάζεμα και διάθεση του προϊόντος στην αγορά, εσείς στα μουνόπανα σας και μας το δίνετε σε τρεις μέρες και όποιον πάρει ο χάρος……
    Κάποτε μου έλεγε ένας γεωπόνος που έκανε και τον πλασιέ μεγάλης εταιρίας στους αγρότες, ότι υπάρχους χιλιάδες χωράφια που έστω και αν τώρα σταματήσει σε αυτά να γίνετε χρήση φυτοφαρμάκων, για τουλάχιστον δέκα χρόνια αυτά τα χωράφια, δηλαδή διάστημα ικανό, περίπου, να τα καθαρίσει η φύση, θα πρέπει να απαγορευτεί να χρησιμοποιούνται στην παραγωγή οπουδήποτε γεωργικού προϊόντος.
    Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, τώρα που η οικονομία της Ελλάδας μας, ακόμη και σκατά μπορεί να φάει από τον κόλο του οποιουδήποτε δανειστή, προκειμένου να ανοίξει το πουγγί του, σας δοξάζει, και σας στέλνει χαιρετίσματα στα μπλόκα σας, όσο κρατάτε εσείς Γενναίοι Αγρότες, όσο ΠΕΡΙΣΣΟτεροι, μπαίνετε στην μάχη, όσο ΠΕΡΙΣΣΟτερο κλείνετε δρόμους τόσο αυτοί που κρατούνε στα χέρια τους τις υπογραφές μας με τα δανεικά θα νιώθουν ήσυχοι στο κρεβατάκι τους, και στο όνειρο τους θα βλέπουν πως στην Ελλάδα όλα πάνε καλά…. Τα χρήματα τους εξασφαλισμένα……ΕΦΙΑΛΤΕΣ!
    Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, κλείστε και άλλους δρόμους, κάθε μέρα που περνάτε στα μπλόκα τόσο και περισσότερο γονυπετής ο Παπακωνσταντίνου θα εκλιπαρεί για λίγα δανεικά ψίχουλα, ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ!
    Ο Αστός στα τέσσερα και με ένα ρεπάνι στον κόλο να κάνει το κουνελάκι του πλέϊ μπόϊ !
    Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, κάθε μέρα που περνάτε στα μπλόκα και τα ασφάλιστρα των δανεικών των δανειστών μας θα ανεβαίνουν, και με το καλό μόλις μας τα ζητήσουν θα στηθούμε όλοι στην σειρά, παιδιά, γυναίκες, άντρες, παππούδες, γιαγιάδες, πεσμένοι στα τέσσερα με κατεβασμένα τα βρακιά για ένα σπέσιαλ γαμήσι από αυτούς, παρακαλάτε μόνο να μην προσλάβουν εργάτες από την Κεντρική Αφρική……κόλαση, της πουτάνας θα γίνει, πλούσιοι και φτωχοί στην ίδια μεταχείριση; Όχι ! Οι πλούσιοι και οι πλούσιες θα την γλυτώσουν, στην Ελβετία…..
    Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, οι στιγμές είναι ιστορικές, η ΔΕΞΙΆ με όσα μπορούσαν οι δικοί της να φάνε, με όσα τραγικά λάθει μπορούσαν να κάνουν από τον πρωθυπουργό μέχρι και τον τελευταίο σύμβουλο μας έριξαν για ακόμη μια φορά στα σκατά, τώρα είναι η σειρά σας, πάρτε στα στιβαρά μπράτσα σας τα φτυάρια και σκεπάσετε τον λάκκο, να σβήσει η βρώμα η Ε Λ Λ Α Δ Α…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστούμε τον Προεδρο της Βουλγαρίας.

    Δεν το είπε ο ΓΑΠ, το είπαν οι Ελληνες και οι Βουλγαροι επιχειρηματίες.
    Το τι φάσκελο και γελιο έφαγε ο δικός μας δεν λέγεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η οικογένεια του καλά θα κάνει αν μάθει τους λόγους που ο γιατρός του ΙΑΣΩ General απομακρύνθηκε τη περασμένη εβδομάδα από το νοσοκομείο και θα πρέπει επίσης οι κ.κ. Χαρδαβέλλας και Τριανταφυλόπουλος να το ψάξουν γιατί η κρεατομηχανή έχει και τα όρια της επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σιγά τη φυλλάδα μωρέ, θα κλείσει μετά από 2-3 φύλλα, άμα πάψει να την χρηματοδοτεί ο Κόκκαλης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΛΑ ΗΛΙΘΙΕ 9,21. ΧΕΣΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΣ.

    Όταν το άκουσα δεν πίστευα στα αυτιά μου.
    Ο βούλγαρος πήρε πρωτοβουλία να λύσει τα μπλόκα.
    Απίστευτο και δεν έχει ξαναγίνει ποτέ.
    Μετά μου ήρθε η αναλαμπή.
    Είναι εξαιρετικά απλό και έχουμε ήδη αρχίσει να το βλέπουμε να συμβαίνει.

    Ο Yorgo είχε και θα έχει πάντα ‘επικοινωνιακό πρόβλημα’ με τον ελληνικό λαό.
    Κάτι σαν κόμπλεξ μετανάστη.
    Για αυτό χρησιμοποιεί ως ενδιαμέσους, αυτούς που συνεννοείται καλύτερα.
    Τους ΞΕΝΟΥΣ.
    Ή απλά τους αφήνει να αλωνίζουν ελεύθερα.

    Ήδη το βλέπουμε ποικιλοτρόπως στα δημιοσιονομικά.
    Όλος ο πλανήτης ασχολείται ΠΛΗΝ της ελληνικής κυβέρνησης.
    Αύριο θα το δούμε και στα εθνικά.
    Άνοιξε το κουτί της πανδώρας.

    Δεν υπάρχει κανένας παλαιοπασόκος να τον ξυπνήσει επιτέλους. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ...ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΧΘΕΣ ?
    ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ. Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.
    ΚΑΙ ΕΔΩ..
    “Δυσαρέσκεια της Αθήνας”;

    Εδώ γελάμε.
    Τώρα, συγγνώμη αν σας δείχνει εξευτελισμένους και ανίκανους ο Βούγλαρος, αλλά τι να κάνουμε κύριοι και κυρίες του ΠΑΣΟΚ,
    έτσι ακριβώς σας δείχνει. Δυσαρεστηθείτε όσο θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η εφημερίδα φαίνεται να τραβά στον ίδιο δρόμο. Αν η οικογένεια θεωρεί πως ο νέος ιδιοκτήτης θα συνεχίσει το ίδιο επειδή έχει την ίδια κάψα για τη Δημοκρατία με το Νίκο, ας το κάνει. Όμως όποιος κι αν την πάρει, αν δε σταθεί σωστά κριτικά και Κρητικά όπως ο Νίκος, στην δεύτερη έκδοση θα μαζεύει τα φύλλα.

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΙΜΜΜ
    ΓΙΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση