GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγώνες με «κανό- δράκους»...

Από το http://apolitistosteki.blogspot.com . To Dragon boat race πρόκειται για σπορ με παράδοση 20 και βάλε αιώνων. Κωπηλατικοί αγώνες με «κ...

Από το http://apolitistosteki.blogspot.com
.
To Dragon boat race πρόκειται για σπορ με παράδοση 20 και βάλε αιώνων.
Κωπηλατικοί αγώνες με «κανό- δράκους». Ξεκίνησαν στην Κίνα ως μέρος ενός θρησκευτικού τελετουργικού αλλά πλέον είναι άθλημα που απολαμβάνουν σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.
Το ενσταντανέ, για παράδειγμα, είναι από τη Μανίλα. Εκτός από τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες- δεν είναι μόνον ο δράκος στην πλώρη- που διαφοροποιούν τα dragon boats από τα κανό, αυτό που τα ξεχωρίζει είναι και το ταμπούρλο.
Το σκηνικό θυμίζει κάτι από ρωμαϊκή γαλέρα, ο τύπος που...

το χτυπάει ρυθμικά τους δίνει το σήμα για την απαιτούμενη ταχύτητα και την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθούν. Στα αρχαία χρόνια το τελετουργικό περιελάμβανε και ανθρωποθυσίες.
Τα πληρώματα πετούσαν πέτρες στους αντιπάλους ή τους χτυπούσαν με μπαμπού. Όσοι έπεφταν στο νερό εθεωρείτο θέλημα της θεότητας του Δράκου να μη σωθούν από τους υπολοίπους...

3 σχόλια

  1. Ψήφιση του νομοσχέδιο ρευστότητας από ΠαΣοΚ, Ν.Δ και Λάος

    Η απρόσκοπτη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για τη ρευστότητα στην αγορά, θα είναι ο στόχος του υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Η υπουργός Λούκα Τ. Κατσέλη με αφορμή την ψήφιση σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής, από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του...




    ...ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Το Ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που αποτελεί υλοποίηση του προγράμματος μας για αναθέρμανση της οικονομίας.

    Η συναίνεση ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων στα μέτρα που λαμβάνουμε για την ανακούφιση χιλιάδων επιχειρηματιών, επαγγελματιών και αγροτών από την πιστωτική ασφυξία αποδεικνύει την αναγκαιότητα άμεσης διοχέτευσης ρευστότητας της αγοράς.

    Το υπουργείο θα μεριμνήσει για την απρόσκοπτη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου σε στενή συνεργασία με τα αρμόδια επιμελητήρια που εκπροσωπούν τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και επαγγελματίες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρευστότητα


    Λ. Κατσέλη: Θα φροντίσουμε να εφαρμοστούν οι διατάξεις για τη ρευστότητα

    Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ στη βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων. Η Λούκα Κατσέλη, ανέφερε πως το υπουργείο θα φροντίσει για την σωστή εφαρμογή των διατάξεων του νόμου.
    Επίσης, σύμφωνα με την υπουργό, το νομοσχέδιο αποτελεί την υλοποίηση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ και η έγκριση του από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ δείχνει την ανάγκη της αγοράς για άμεση ρευστότητα.

    Συγκεκριμένα η Λούκα Κατσέλη δήλωσε “Η συναίνεση ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων στα μέτρα που λαμβάνουμε για την ανακούφιση χιλιάδων επιχειρηματιών, επαγγελματιών και αγροτών από την πιστωτική ασφυξία αποδεικνύει την αναγκαιότητα άμεσης διοχέτευσης ρευστότητας της αγοράς. Το υπουργείο θα μεριμνήσει για την απρόσκοπτη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου σε στενή συνεργασία με τα αρμόδια επιμελητήρια που εκπροσωπούν τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και επαγγελματίες”.


    ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΕΣΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

    Η ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΣΤΩ ΜΕΡΙΚΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.opengov.gr/ypoan/?p=58

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση