GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια γυναίκα - σύμβολο αποκαλύπτει...

...τους λόγους που η επιτυχία δεν είναι τυχαίο γεγονός, με τη βοήθεια του Προυστ. Για τα μάτια σας μόνο, η επιχειρηματίας Μάυρα Βαγιωνή - Στ...

...τους λόγους που η επιτυχία δεν είναι τυχαίο γεγονός, με τη βοήθεια του Προυστ. Για τα μάτια σας μόνο, η επιχειρηματίας Μάυρα Βαγιωνή - Στασινοπούλου αυτοπαρουσιάζεται και απαντά στο Ερωτηματολόγιό του.
.
(Επιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης)

“Γεννήθηκα στο Θησείο, από πατέρα έμπορο και μητέρα καθηγήτρια. Σε ηλικία μόλις 18 χρονών, δημιούργησα μια βιοτεχνία ρούχων που δυστυχώς μετά από 2 χρόνια κάηκε μαζί με το σπίτι μου. Για να μην επιβαρύνω τους δικούς μου δούλεψα στην Ολυμπιακή. Παντρεύτηκα μόλις 20 χρονών και γέννησα 2 κόρες. Μετά από κάποια χρόνια “αδρανούς συζυγικής διαβίωσης” αποφάσισα να αξιοποιήσω τις γνώσεις μου για τα σπιτικά καλλυντικά που έκανα στην κουζίνα του σπιτιού μου, με συνταγές τις γιαγιάς μου και άνοιξα το πρώτο μαγαζί με χειροποίητα καλλυντικά σε μια γειτονιά του Χαλανδρίου. Λόγω έλλειψης κεφαλαίων προχωρούσα αργά, με σύμμαχο το καταναλωτικό κοινό που όλο και μεγάλωνε. Στη συνέχεια έκανα franchise τα καταστήματα “Fresh Line” -όπως τα ονόμασα- και σιγά σιγά η αλυσίδα μεγάλωνε. Το 2003, έκανα δικό μου εργοστάσιο παραγωγής. Σήμερα, έχουμε 120 καταστήματα στην Ελλάδα και στον κόσμο, fan club με 250000 μέλη που είναι φανατικοί πελάτες. Το 2008 έγραψα το πρώτο μου βιβλίο, με συνταγές καλλυντικών που μπορούν να γίνουν με απλά υλικά της κουζίνας, που πούλησε 59000 αντίτυπα. Τον περασμένο Οκτώβριο, κυκλοφόρησε το 2ο βιβλίο μου, με συνταγές σπιτικές, με βότανα και αιθέρια έλαια.”
Η απόλυτη ευτυχία για σένα είναι;
Δεν υπάρχει για μένα απόλυτη ευτυχία. Στιγμές μόνο. Όπως όταν...

περνάς από τα δύσκολα της ζωής στα εύκολα, πετυχαίνεις στόχους, είσαι ερωτευμένος, βλέπεις τα παιδιά σου να χαίρονται...
Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί;
Η υποχρέωση για δουλειά, που επειδή μου αρέσει κιόλας σηκόνομαι με χαρά.
Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια;
Πριν 10 λεπτά!! Γελάω συνέχεια!
Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι;
O ενθουσιασμός και ο αυθορμητισμός.
Το βασικό ελάττωμά σου;
Ακριβώς τα ίδια.
Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια;
Σ' αυτά που γίνονται “κατά λάθος”..
Η τελευταία φορά που έκλαψες;
Δεν μπορώ να πω, γιατί ποτέ δεν δείχνω ευάλωτη. Καλύπτω τις ευαισθησίες μου απ' όλους.
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο;
Δε μπαίνω στη διαδικασία αυτή, γιατί μπορεί να με παρασύρει σε φαντασιοπληξία. Κατά καιρούς, ταυτίζομαι με διάφορες ηρωίδες έργων.
Ποιοι είναι οι ήρωές σου σήμερα;
Οι άνθρωποι που βοηθούν με τις πράξεις τους να γίνει καλύτερος ο κόσμος. Μέσα σ' αυτούς είναι και οι Νομπελίστες, οι τολμηροί δημοσιογράφοι, οι ευαίσθητοι ποιητές, οι τρελοί επιστήμονες, οι φιλειρηνιστές......
Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε;
Πολλές μου άρεσαν. Ο Fellini, o Bergman, o Coppola, o Stone, ο δικός μας Αγγελόπουλος, έχουν κάνει ταινίες που “έγραψαν” μέσα μου.
Το αγαπημένο σου ταξίδι;
To Bali πριν γίνει βιομηχανία τουρισμού (αρχές '80), τότε που οι παραλίες ήταν ερημικές κι ήσουν ολόγυμνος. Και η Ινδία.
Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;
Αριστοτέλης, Πλάτωνας, Tσέχοφ, Sartre, Kafka, Elliot, Hemingway, Καβάφης, Καζαντζάκης, Ελύτης.... δε τελειώνει, μου αρέσουν πολλά και διαφορετικά πράγματα.
Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα;
Την ειλικρίνεια, τη γενναιοδωρία και την τιμιότητα.
…Και σε μια γυναίκα;
Και στα δύο φύλα, το ίδιο.
Ο αγαπημένος σου συνθέτης;
Τεράστια ποικιλία! Από Beethoven μέχρι Μάρκο Βαμβακάρη..!! Κλαίω όταν ακούω Norma και χορεύω ασταμάτητα με rave kai techno.!! Σαν γνήσια Ελληνίδα, αγαπάω τον Θεοδωράκη, τον Λοϊζο, τον Τσιτσάνη...
Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους;
Ου... πολλά.. από το τελευταίο Breathless μέχρι το ..no,rien d arien...
Το βιβλίο που σε σημάδεψε;
“To Δεύτερο Φύλο”, της Simone de Beauvoir.
Ο αγαπημένος σου ζωγράφος;
Δε θέλω να περιοριστώ στη ζωγραφική. Για μένα η Τέχνη είναι έκφραση ζωής και πνεύματος που αποδίδονται μοναδικά από κάποιον που έχει ιδιαίτερο ταλέντο και φαντασία. Γι' αυτό συγκινούμαι στα Αρχαία ελληνικά αγάλματα και ναούς το ίδιο, όσο με ένα Picasso,Modigliani. Έχω όμως ψαχτεί πολύ και με τον Τσόκλη, τον Κουνέλη, τον Ακριθάκη, το Bacon..
Το αγαπημένο σου χρώμα;
Μαύρο, άσπρο, κόκκινο. Με την ίδια ένταση και τα τρία.
Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου;
Πως κατάφερα να μείνω “αλώβητη” και να μην “βρωμίσω”, παρόλες τις αντιξοότητες της ζωής.
Το αγαπημένο σου ποτό;
Τα περίεργα και ψαγμένα coctails, με ή χωρίς αλκοόλ.
Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;
Για τις στιγμές που δείλιασα και για το ό,τι δεν έκανα άλλα παιδιά.
Τι απεχθάνεσαι περισσότερο απ’ όλα;
Τη νοοτροπία να “πεθάνει ο γάϊδαρος του γείτονα” και την υποκρισία..
Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία;
Να πειραματίζομαι στη δουλειά για νέες μορφές προϊόντων, να διαβάζω για να βγάλω καλύτερα προϊόντα, να ταξιδεύω για να μαθαίνω τις ανάγκες του κόσμου και τους πολιτισμούς που με βοηθάνε να βγάλω νέα προϊόντα..!!!!
Ο μεγαλύτερος φόβος σου;
Ν' αρρωστήσω και να πέσω κατάκοιτη και να πάθουν κάτι τα παιδιά μου..
Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα;
Όταν μ' αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσω κάποια κατάσταση.
Ποιο είναι το μότο σου;
“Be creative and unique...”
Πώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις;
Xωρίς πόνους.
Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το Θεό, τι θα ήθελες να σου πει;
“Εσένα, σε έχω συμπαθήσει”.
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό;
Σε έξαρση! Σε έξαρση φαντασίας, δημιουργικότητας, εμπορικών κινητοποιήσεων και διαπραγματεύσεων..!

9 σχόλια

  1. Χωρις λογια

    .....κοινη γαρ η μοιρα και το μελλον αβεβαιον ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑ ΕΙΧΕ ΕΚΔΟΣΕΙ ΕΠΙΣΗΣ, ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, (ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΤΗΣ) ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΤΡΥΠΕΣ" ΜΕ ΦΘΗΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΡΟΣΠΟΡΙΣΜΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ, Η ΖΩΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δέν δημοσίευσες τό σχόλιο
    μου γιά τό σπαθί τού Βαγιωνή πρίν
    20 χρόνια?
    Μέ λογόκρινες.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριοι&Κυριες Καλημερα σας και καλη Χρονια!!
    Δεν μπορεσα να αντισταθω σε ενα σχολιο απο προσωπικη μου Εμπειρια!!
    Αναζηττουσα εργασια και λογω σχετικης μου (εκτιμω εξαιρετικης μου προγουμενης εμπειριας σε Ελλαδα και Εξωτερικο) προυπηρεσιας καλεστηκα για συνεντευξη στα γραφεια της εταιριας προ-περυσι αμεσως μετα τις Πασχαλινες διακοπες.
    Ακουσα αρκετες φορες την φωνη της Κυριας.
    Περιμενα αρκετα πιστευωντας οτι θα μιλησω μαζι της προκειμενου ..... αλλα αντι αυτου εμφανιστηκε ενας "Κυριος" με υφος καρδιναλιων - απο αυτους τους δηθεν τους καλοπηρωμενους "ξερολες" της γενιας του Πολυτεχνειου- σαν συμβουλος και με ρωτησε χωρις καμια τυπικοτητα συναντησης η πιθανης μελλοντικης συνεργασιας στον απολυτο Ενικο και πρωτο προσωπο:
    Εσυ δηλαδη τι εισαι?
    Καταληγω .. Εχω περασει αρκετες συνενετευξεις σε Ελλαδα και Εξωτερικο αλλα τετοια αντιμετωπιση σε υποψηφιο στελεχος με συγκεκριμενα προσοντα και πελατοκεντρικη αντιληψη δεν φανταστηκα οτι θα προσφερε η Εταιρια της αυτοδημιουργητης Κυριας!!!!
    Ας ειναι καλα αυτη και τα προιοντα της οπως επισης ο ατελειωτος αδυσοπειτος ανταγωνισμος!!!!
    Με εκτιμηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Akomi mia psilomyta neoplouth se rolo kai kala epityxhmenhs epixeirhmatia....
    Vareth zwh, vareth istoria. Neoploutistikh adilipsh, xalia proionda me merika thymata tou katanalwtismou kai tou marketing ws pelates.
    Skoteimes oikogeneiakes istories tou syzygou ths abalarismenes se gyalistera myrwdata selofan.
    Siga thn yperkinitikh kai daiminia epixeirhmatia! E oxi kai gynaika sumvolo auto to kakogousto apotelesma ths plastikhs xeirourgikhs! Gynaika tou iapwnikou theatrou Kabuki isws... Xa xa xa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αγαπηto press-gr λυπαμαι παρα πολυ που επελεξες να διαφημησεις και να προωθησεις ως συμβολο του συγκεκριμενο ανθρωποειδες , ολα οσα επαν οι προηγουμενοι δεν ειναι τιποτα μπροστα σ'αυτο που πραγματικα ειναι το δαιμονια ειναι ισοτιμο της προσωποιησης του δαιμονα , προκειται για ενα διαταραγμενο αδιστακτο ,οικτρο ατομο κατα δικασμενη ηδη για ολα αυτα , και οτι δηλωνει στη συνεντευξη της πρεπει να αντιστραφει για ερμηνευθει η συγγεκριμενη που φεωρειται συμβολο εχει καταστρεψει παρα πολυ κοσμο , κανε αναρτηση ποσοι υποφερουν απο την συνεργασια μαζι τη ςκαι θα δεις τι θα βγει .... λυπαμαι σε θεωρουσα σοβαρο ιστολογιο δεν θα ξαναμπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άσε ρε Παπαγιωτη που γυναίκα σύμβολο είναι η Στασινοπούλου!
    Νύχια-μαλλιά-κόμπλεξ-έναν πρώην άντρα που γαμάει τον κινέζο υπηρέτη του-και η Μαυρα που νιώθει χτυπημένη στα ερωτικά της και το εχει ρίξει στα επιχειρηματικά αντιγράφοντας το Πωλ από την Κόκο ματ στο μαρκετινγκ στρατετζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόνο που αγαπημένη μου Μάυρα, πολλές φορές άφησες τον γαίδαρο του γείτονα να πεθάνει...
    Για θυμήσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. epeidi exo ergastei sti sygkekrimeni etaireia kai me tis kyries Vagioni (kori kai mana) exo mono ta xeirotera na thymamai!!! Kati san to O diavolos forouse prada, alla sto O diavolos foroyse Fresh Line!!!! Mono pou den eklaiga kathe mera prin pao sti douleia! Kai min masate me ta aytodimioyrgita kai tis "syntages tis giagias"... antigrafi einai apo magazi sto Londino OLA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση