GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ως πότε η Ελλάδα θα μπορεί να βαδίζει απερίσκεπτα;...

Αρθρο του Γιάννη Ραγκούση υπουργού Εσωτερικών * Πριν από είκοσι περίπου χρόνια , η χώρα μας κατακλύσθηκε αιφνιδιαστικά από το πρώτο κύμα μετ...

Αρθρο του Γιάννη Ραγκούση
υπουργού Εσωτερικών*

Πριν από είκοσι περίπου χρόνια, η χώρα μας κατακλύσθηκε αιφνιδιαστικά από το πρώτο κύμα μεταναστών της μεταπολεμικής της ιστορίας. Χιλιάδες γείτονές μας από την Αλβανία, εκμεταλλευόμενοι την πολιτική συνόρων που είχε επιλέξει η τότε κυβέρνηση μπήκαν χωρίς την παραμικρή διατύπωση στην Ελλάδα.
Η απουσία μεταναστευτικής πολιτικής σε συνδυασμό με την ενδημική παραοικονομία κατέστησαν για χρόνια τη χώρα μας πόλο έλξης παρανόμως εργαζομένων.
Οι απόπειρες των προηγουμένων ετών να αντιμετωπίσουν την κατάσταση θέτοντας νέους κανόνες δεν απέδωσαν ουσιαστικά αποτελέσματα. Επεδίωκαν να αποκτήσουν έλεγχο της κατάστασης με μαζικές νομιμοποιήσεις-«σκούπα» όσων ζούσαν και εργάζονταν ήδη παράνομα στη χώρα, Την τακτική δε αυτή συνέχισε η προηγούμενη κυβέρνηση με δύο (2005 και 2007) μαζικές νομιμοποιήσεις που έγιναν αυτόματα και προσέθεσαν 150.000 νόμιμους μετανάστες στον ήδη υπάρχοντα πληθυσμό.
Μετά τις αυτόματες και μαζικές νομιμοποιήσεις, που υποχρέωσαν τα όργανα της Ε.Ε. στη συμπερίληψη της ρητής και αυστηρής αποδοκιμασίας τέτοιων επιλογών στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, στη χώρα μας σήμερα ζουν και εργάζονται νόμιμα περισσότεροι από μισό εκατομμύριο μετανάστες. Πολλές χιλιάδες από αυτούς ζουν ανάμεσά μας και εργάζονται κανονικά για δέκα και περισσότερα χρόνια, έχουν κάνει οικογένεια εδώ, έχουν αποκτήσει στέγη και...

περιουσία, ανταποκρίνονται ως επί το πλείστον με τυπικότητα στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και στέλνουν τα παιδιά τους στο ελληνικό σχολείο μαρτυρώντας έτσι το ολοένα και βαθύτερο ρίζωμά τους στην Ελλάδα.
Για αυτούς τους ανθρώπους, με το σημερινό καθεστώς, όσα χρόνια κι αν περάσουν δουλεύοντας, κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χάσουν την άδειά τους για τον ένα ή τον άλλο τυπικό λόγο, μεταπίπτοντας στην κατάσταση απόλυτου κοινωνικού αποκλεισμού που αντιμετωπίζει ένας αλλοδαπός που μόλις χθες εισήλθε παράνομα στη χώρα. Ακόμη χειρότερα, τα παιδιά τους μεγαλώνουν με την αγωνία ότι η ενηλικίωσή τους, θα σημάνει ενδεχομένως το πέρασμά τους στην παρανομία.
Ως πότε η Ελλάδα θα μπορεί να βαδίζει απερίσκεπτα; Ας αναλογιστούμε έστω μια στιγμή ποιες παραλυτικές συνέπειες έχει η παράταση της σημερινής κατάστασης στις ζωές όλων αυτών των ανθρώπων που συμβιώνουν νόμιμα, έντιμα και μακροχρόνια μαζί μας συμβάλλοντας στη γενική ευημερία του τόπου. Η απουσία ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, μοιραία τους περιχαρακώνει σε άκαμπτες και εν δυνάμει επικίνδυνες αντιδράσεις. Ακόμη χειρότερα, όπως διαρκώς παρακολουθούμε και διεθνώς, η έλλειψη ελπίδας αφήνει στα παιδιά τους ένα κενό, που είναι θέμα χρόνου πότε θα το γεμίσει η πικρία και η οργή για αυτούς που τους στέρησαν την ελπίδα. Για πόσο άραγε θα στερούμε από τους ανθρώπους αυτούς τη δυνατότητα να έχουν λόγο στις αποφάσεις που παίρνουμε και τους αφορούν. Για πόσο ακόμη καιρό θα κρατάμε σε απόσταση τα παιδιά τους, που γεννήθηκαν μεγαλώνουν μέσα στο ελληνικό σχολείο, με μόνες προοπτικές το κοινωνικό περιθώριο ή την επιστροφή σε έναν τόπο που θα τους είναι πια ξένος; Κυρίως όμως πώς μπορούμε εμείς να ελπίζουμε σε ένα μέλλον ανάπτυξης και ευημερίας για την Ελλάδα σε συνθήκες ομαλής και ασφαλούς συμβίωσης αν δεν συμπεριλάβουμε στο εθνικό μας σχέδιο όσους συμβάλλουν μαζί μας δυναμικά σε αυτό με τον μόχθο τους και την προσωπική τους συνεισφορά.
Ως το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου που φιλοδοξεί να είναι, η Ελλάδα έχει την υποχρέωση απέναντι στους πολίτες της να εγγυάται τόσο την ασφάλεια των συνόρων όσο και την κοινωνική συνοχή Γι’ αυτό και το κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο για τη μετανάστευση (πρόγραμμα Χάγης, πρόγραμμα Στοκχόλμης), πέραν της ασφάλειας των ευρωπαϊκών συνόρων, υποδεικνύει δεσμευτικά για τα κράτη μέλη ως θεμελιώδη προτεραιότητα και χρηματοδοτεί την εντατική προώθηση της κοινωνικής ένταξης των νομίμων μεταναστών. Τους προσανατολισμούς αυτούς του κοινού ευρωπαϊκού συνταγματικού πολιτισμού επιδιώκει να υλοποιήσει με το μάτι στραμμένο στα εθνικά μας συμφέροντα και η πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που αποκλειστικά αφορά στους νόμιμους και μακροχρόνια διαμένοντες μετανάστες. Πρωτοβουλία που στην πραγματικότητα ενεργοποιεί προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας τον δυναμισμό των μακροχρόνιων και νομίμων μεταναστών δίνοντάς τους με πειστικό αλλά συνετό τρόπο την ελπίδα για ισότιμη συμμετοχή στα κοινά με την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, από τους ίδιους μεν μετά από εξατομικευμένη, διεξοδική και όχι αυτόματη κρίση σχετικά με τον πραγματικό βαθμό ένταξής τους, από τα παιδιά τους δε από τη γέννησή τους, ώστε το ελληνικό σχολείο να τα διαπαιδαγωγήσει ανεμπόδιστα όπως κάθε ελληνόπουλο.
Μόνη άλλωστε η διασφάλιση της ελπίδας αυτής για όσους μετανάστες είναι νόμιμοι είναι σε θέση να καλύψει τα νώτα της χώρας μας στο εσωτερικό της ενώ αναλαμβάνει δυναμικά τον αγώνα κατά της λαθρομετανάστευσης. Γιατί δεν μπορείς να σφραγίσεις τα σύνορα στα δίκτυα των διακινητών αν δεν έχεις ξεκαθαρίσει με απόλυτο τρόπο ότι την ελπίδα και την προοπτική μπορείς να την προσφέρεις μόνον σε όσους ζουν εδώ με νόμιμη άδεια. Η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης και η εγγύηση της ασφάλειας και της κοινωνικής συνοχής είναι εθνικοί στόχοι που οι νόμιμοι μετανάστες συμμερίζονται απολύτως μαζί μας.
Η μεμψιμοιρία, η καταστροφολογία και η αυτοπεριχαράκωση, ήταν πάντα για τον ελληνισμό συνταγή εθνικής ήττας. Αντίθετα οι στιγμές της πραγματικής εθνικής ανάπτυξης στάθηκαν οι στιγμές που ο ελληνισμός ανοίχτηκε στην οικουμένη, αγκαλιάζοντας, μπολιάζοντας και οδηγώντας σε μια νέα ενότητα για το μέλλον κοινής μοίρας ανθρώπους.
(*Δημοσιεύθηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ)

59 σχόλια

  1. Ο πρωτος ελληνας υπ.εξωτερικων που πηγε στη αλμπανια ,ειναι ο νυν προεδρος της δημοκρατιας παπουλιας.

    Δεν εισαι και μικρος οποτε θα πρεπει να θυμασαι τα τοσο κολακευτικα σχολια τοτε,στον "ταχυδρομο" του ΔΟΛ,για τον παραδεισο της "σοσιαλιστικης" αλβανιας,εκτος αν δεν ηξερες γραμματα και δεν διαβαζες.

    Και να αφησετε το παραμυθι οτι η Ν.Δ ανοιξε τα συνορα.

    Οταν πρωτορθαν κατι αλβανοι εδω ηταν Ελληνες.
    Ομογενεις.

    Και μην ειστε και ποταποι και αχαριστοι.
    Ο Πυρρος Δημας σας εδωσε ΠΟΛΛΟΥΣ ψηφους,παμπολλους.
    Κοντα του τρεχατε οταν επαιρνε μεταλλια.
    Το ειπατε ποτε Αλβανο??

    Το ιδιο ειναι αυτο μετο εγκλημα της μεσα σε 24 ωρες ελληνοποιησης 150.000 λαθρομεταναστων για να παρετε τις εκλογες το 2000???

    Δημαρχακο κατσε στην ακρη και μην παραπληροφορεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ.Ραγκούση,να γίνει κάποια ελληνοποίηση,αλλά με φειδώ.Έχει κυκλοφορήσει ευρύτατα ότι θα πάρετε φόρα και όποιον βλέπετε ξένον,θα τον κάνετε Έλληνα.Μάλλον δεν είναι έτσι,πάντως χρειάζεται πιστεύω μεγάλη προσοχή ,γιατί υπάρχουν παράπλευρα προβλήματα,αρκετά παράπλευρα προβλήματα.Δεν είναι έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί ο κύριος αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογηθεί?
    Γιατί ο κύριος δε υποθέτει το πόσο μαλάκας πρέπει να νοιώθει ένας μπάτσος που για 20 χρόνια του έλεγαν ότι πρέπει να συλλαμβάνει όποιον εισήλθε παράνομα στο μπ....λο μας?
    Γιατί ο κύριος δε λέει ότι οι μαζικές ελληνοποιήσεις θα γίνουν μόνο και μόνο για να εισπράξει παράβολα το κράτος του?
    Γιατί ο κύριος δε μας λέει γιατί προδίδει τις αρχές του ιδρυτή του κόμματός του?
    Ρε ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ ; ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.. ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣΣ ΠΕΤΡΕΣ.....ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ...
    ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΙΘΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελληναραδες το ΚΩΛΟ ΣΑΣ να χτυπατε η πλειοψηφία των Ελληνων συμφωνει με το νομοσχεδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕ
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΦΩΤΙΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!
    ΜΗ ΣΥΝΔΕΙΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΣΕ ΧΩΡΟ
    ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥ ΘΑ ΦΑΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. με τους εισβολείς εξ ανατολών που μας αδειάζουν οι τούρκοι εισάγουμε φτώχεια, αγραμματοσύνη, αρρώστιες, κακομοιριά, ισλαμ, θρησκοληψία και αποκτούμε προβλήματα που χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε. Αρχής γενομενης με την χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στους Αλβανούς, που ήρθαν πρώτοι εδώ, το μέτρο αυτό θα επεκταθεί αναγκαστικά και σε πακιστανούς, κούρδους, άραβες, αφρικανούς κλπ.
    Βεβαια η εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ θα διευρυνθεί.
    Ποιο κόμμα θα ψηφίσουν οι καινούργιοι αυτοί "Έλληνες" μουσουλμάνοι; Τα άπιστα σκυλιά ΚΚΕ/ΣΥΡΡΙΖΑ η ΝΔ/ΛΑΟΣ που ήταν εναντίον στην ελληνοποίηση τους; Και το ΠΑΣΟΚ θα τους προσφέρει όλο και περισσότερα προνόμια, -παράδειγμα οι θετικές διακρίσεις για την βελτίωση της κοινωνικής θέσης των εθνικών μειοψηφιών στις ΗΠΑ-, για την προώθηση της ενσωμάτωσης τους στην ελληνική κοινωνία, η καλύτερα σε ότι θα έχει απομείνει από αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πασοκ
    επιτροπες ελληνοποιησης
    μετα τα 18 !!

    υπαρχει
    απαντηση του δρ Κουτσουκου?

    τις βλακειες του φαστφουντα θα ακουμε?

    το γνησιο πασοκ ακολουθει τον σρ κουτσουκο



    οχι ολοι ταυτοτητες!!

    οποιος ειναι συνειδησιακα ελληνας να παρει ταυτοτητα
    οι αλλοι αδεια παραμονης σκετη...


    δεν θα αφησουμε την ελλαδα στην ακροδεξια με τις ανοησιες ραγκουσηδωων αγραμματων...

    Θρασυβουλος πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυριε Ραγκουση
    Ξαφνικα ολους τους Ελληνες και αν οχι ολους την μεγαλυτερη πλειοψηφια δεν την επιασε ρατσιστικος παροξυσμος.
    Η εως σημερα συμβιωση μεταξυ υμων και των λαθρομεταναστων δεν ηταν και ουτε θα ειναι η καλυτερη δυνατη σχεση με ολες τις παρενεργειες της.
    Υπαρχουν εκ διαμετρου αντιθεσεις σε ολα τα θεματα. Θρησκευτικα ηθικα κοινωνικα επικοινωνιακα που μοιραια δεν ειναι και τοσο ευκολο να αφομοιωσουν αυτοι οι ανθρωποι τον δικο μας τροπο ζωης και αξιων.
    Δεν τους κατηγορω για αυτο αλλα σιγουρα δεν μπορω να αφομοιωθω η να υιοθετήσω τον δικο τους τροπο.
    Ειναι ανθρωποι κατατρεγμενοι αλλα θα προτιμουσαμε να μεινουν στις πατριδες τους και να απαιτησουν τα δικαιωματα τους σαν λαος και να δημιουργησουν και να προοδευσουν στον τοπο τους.
    Η Ελλαδα δεν ειναι δα και μια χωρα με ισχυρες οικονομικες βασεις που μπορει να αφομοιωσει 2.000.000 περιπου χωρις να εχει τις απαραιτητες υποδομες.
    Αυτοι οι ανθρωποι διεκδικουν και αυριο θα απαιτουν απο ενα τοπο που δεν εχουν προσφερει ουτε ενα πρασινο φυλλο.
    Τα χρηματα που κερδιζουν μεσα απο την μαυρη εργασια τα στελνουν στις πατριδες τους και απο την Ελλαδα δανειοδοτουνται με ανυπαρκτες εγγυησεις σε μια χωρα που αντιμετωπιζει οξυ δημοσιονομικο-οικονομικο προβλημα μη μπορωντας να κλεισει ενα ετησιο προυπολογισμο.
    Καταληξατε προσφατως οτι σχεδον ολοι οι Ελληνες ειναι φοροφυγαδες και πρεπει να ληφθουν μετρα που θα παταξουν την φοροδιαφυγη.
    Για τους λαθρομεραναστες που εξαγουν κατα εκατομυρια ευρω τα χρηματα τους απο τον πλουτο αυτης της χωρας ποια ειναι η θεση σας?
    Θαθελα να συμφωνησω πραγματικα για τις καλες σας προθεσεις σχετικα με το νομοσχεδιο αλλα ειμαι διαμετρικα αντιθετος και πιστευω παραπολλοι Ελληνες.
    Αν πραγματικα λοιπον σας διεπει η δημοκρατικη σας ευαισθησια δεν εχετε παρα να προκυρηξετε δημοψηφισμα για το συγκεκριμενο νομοσχεδιο και να απαντηση ο λαος για το μελλον του και την συνυπαρξη του με τους μεταναστες.
    Ειναι λυπηρο ολοι αυτοι που εμμεσως η αμμεσως σας πιεζουν λογω των οικονομικων δυσχερειων που αντιμετωπιζουμε να περασετε νομοσχεδια που ειναι εναντια στις θεσεις του λαου, αυτοι στις χωρες τους εχουν υψωσει ηλεκτροφορα συρματα στα συνορα τους.
    Ολοι οι Ευρωπαιοι εταιροι μας δεν ειναι και τοσο φιλοξενοι με τους λαθρομεταναστες και εχουν θεσπισει αυστηρους νομους εναντι αυτων των ανθρωπων για την παραμονη τους στις χωρες τους.

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ως πότε η Ελλάδα θα μπορεί να βαδίζει απερίσκεπτα;...

    με τον Γιάννη Ραγκούση
    υπουργο Εσωτερικών*???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1.Η χώρα μου ανήκει στην ευρώπη γιατί αυτή χρειάζεται αποθήκη.
    2.Η χώρα μου ανήκει στις καραβιές της ανατολής κι όχι της τρωικής γιατί οι νέοι της ωθούνται να μεταναστεύουν ή να λιμοκτονούν.
    3.Η χώρα μου είναι η νοσταλγία των παιδικών μου χρόνων γιατί είναι το νόστιμο ήμαρ στην αναζήτηση του μέλλοντος.
    4.Η χώρα μου είναι το κάστρο όπου οι προδότες χορεύουν στα ερείπια με τους κατακτητές γιατί οι κερκόπορτες ανοίγουν πάντα από μέσα.
    5.Η χώρα μου κρεμά τους ήρωες στα κάδρα μετά από 100 χρόνια αφου τους έχει κρεμάσει στις πλατείες γιατί έχει Παλαμήδι,Ακροναυπλία.
    6.Η χώρα μου λεηλατείται από το φυσικό της πλούτο γιατί υφίσταται γενοκτονίες ψυχών,ιδεών,πολιτισμού.
    7.Η χώρα μου επιτρέπει μόνο στο βαρδάρη,τα αιγαιοπελαγίτικα μελτέμια,το σιρόκο και το λίβα να την διατρέχουν απρόσκοπτα γιατί την κόβουν στα δυό όποτε μπορούν.
    Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!!
    ΡΑΓΙΑΔΕΣ......ΡΑΓΙΑΔΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΡΑΓΚΟΥΣΗ
    ΑΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ-
    ΠΑΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΤΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ

    ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΣΤΟ 5 %

    ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΒΑΛΤΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πασοκ


    Εδω πεινανε οι ελληνες πολιτες και κοπτονται δηθεν για τους μεταναστες για να σωθουν εκλογικα οι ιδιοι!!

    Αυτοί που γύρισαν την πλάτη σε όσους αγωνίστηκαν και ενώ οι ίδοι ήταν άκαπνοι και "συμμαχησαν με την δεξια" και τώρα βούτηξαν τις θέσεις θα πληρώσουν από την "θεία δίκη"!!

    και ο Παναγιωτακοπουλος κινειται στην γραμμη Δρ Κουτσουκου!!


    Και μην νομιζετε ηλίθιοι αν δοσετε στους Πακιστανούς ταυτότητες ελληνικες ότι θα σας ψηφίσουν ΕΣΑΣ!!

    Ο καθε μετανάστης θα ψηφίσει εκεινον που θα του δινει τα περισσοτερα λεφτα καθε φορα
    ακομα (γιατι δεν εχει πολιτικη συνειδηση) και τον Γλυξμπουργκ!!

    Δεν μπορείτε να αντικαταστησετε τους αγωνιστες του Πασοκ με μεταναστες!!!

    ΔΙΝΕΤΕ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ και στον ρατσισο ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΔΙΑΛΥΕΤΕ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΕΡΕΤΕς ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΝΑ ΠΗΔΑΝΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΔΕΛΦΕΨΑΤΕ ..!!

    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΑΣΟΚ βασει σχεδιου απο το αμερικα !!

    Οι μεταναστες εχουν δικαιωματα αλλα πρεπει να αγωνιστουν για τον εκδημοκρατισμο της πατριδας τους.

    Οσοι μετεχουν της ελληνικης παιδειας αποδεδειγμενα και μετα απο 18 χρονια να παρουν ταυτοτητες.

    Αλλα κατοπιν εξετασεων γλωσσας ιστοριας, να πανε στρατο, να μην εχουν ανθελληνικηδραση δηλ. καλα σαραντα...

    οΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΔΕΙΑ ΠΡΑΜΟΝΗς ΜΟΝΟ...

    Το σχεδιο απετυχε και ειναι σε βαρος σας!!

    ΜΗΛΤΙΑΔΗΣ Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κΥΤΑΧΤΕ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΗΛΙΘΙΟΥ

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΡΑΓΚΟΥΣΟ-ΝΑΣΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ... ΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Η ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΕΒΑΖΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥΣ ΤΗΣ

    Ο ΓΙΩΡΓΟ ΤΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ!!

    ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΣΙΠΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ

    ΞΕΔΗΚΩΝΕΙΣ ΡΕΥΜΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ?

    ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΙΣ ΠΙΤΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?

    ΕΧΕΙ ΦΑΤΣΑ ΑΛΒΑΝΟΥ !!!

    ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΛΒΑΝΟΣ ΣΚΑΣΤΟΣ

    ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Νεοταξικοί φασίστες ορμόμενοι εξ Αμερικής , σε διατεταγμένη υπηρεσία κυβερνούν την Ελλάδα εχοντας υφαρπάξει με προεκλογικά ψέματα την εξουσία και εκμεταλευόμενοι την απογοήτευση του ελληνικού λαού που τούς ψήφισε ερχονται να τον αποκαλούν εμμεσα απερίσκεπτο , απερίσκεπτος σίγουρα αφού την πάτησε και τούς ψήφισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κ. υπουργέ
    Να αποκατασταθεί πρώτα η ισονομία των ελλήνων και των νομών ( π.χ. να έχει κάποιος που είναι 2 μέρες μακριά από τον ευαγγελισμό , τουλάχιστον , την ιδία ταχύτητα internet με κάποιον που είναι σε απόσταση 5 λεπτών και όχι το αντίθετο, όπως συμβαίνει στις πολιτισμένες χώρες ), να μην υπάρχουν κορόιδα και «έξυπνοι» .
    Να μην βλέπει το ελληνικό κράτος, τον Έλληνα πολίτη(που δημιουργεί πλούτο) σαν λαθρομετανάστη όταν έρχεται σε επαφή με τους « λαθρουπαλλήλους» του (που αγνοούν , τι θα πει δημιουργία πλούτου. Πιθανόν να νομίζουν ότι είναι συσκευασμένος σε κάποιο φάκελο) , όπως συμβαίνει στις πολιτισμένες χώρες.
    Να γίνονται δημοψηφίσματα με συλλογή 20.000 υπογραφών , όπως συμβαίνει σε πολιτισμένες χώρες.
    Και μετά να κάνετε αυτά που κάνουν ,περί ιθαγενείας, οι πολιτισμένες χώρες και όχι ανάποδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΧΩ ΚΥΠΡΙΑ ΣΥΖΥΓΟ 22 ΧΡΟΝΙΑ.Ο ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ,ΗΡΘΕ ΤΟ 1991.ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.ΑΛΒΑΝΟΙ,500000ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ.ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ?ΕΧΟΥΜΕ 750000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ,ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΣΑΚΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ,ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ,ΤΟ 75%ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,ΕΧΟΥΜΕ 2?3?4?ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΞΕΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΤΟ90%ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΧΘΡΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ?ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΑΣ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΕΒΡΑΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ?ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είναι η παρουσία αυτών που μας ξεφορτώνουν με καραβιές οι τούρκοι στα νησιά του Αιγαίου μια πολιτισμική προσφορά οι διαμαρτυρίες τους εναντίον του συγγραφέα Rushdie, κατά των γελοιογραφιών του "προφήτη", για το κοράνι, οι μαντήλες, οι μπούρκες κάτι που χρειαζόμαστε και που μας λείπει; Γιατί να τους δίνουμε την δυνατότητα να εγκατασταθούν εδώ και να μας φέρνουν και τους συγγενείς τους; Τι θα χάσουμε αν όλοι αυτοί γυρίσουν στις χώρες καταγωγής των;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θα ειμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που απο μόνη της θα δημιουργήσει εθνική (Αλβανική ) μειονότητα στην χώρα της . Δεν καταλαβαίνετε ρε νεοταξίτες οτι εδώ ειναι Βαλκάνια και οχι Αμερική ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΡΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΟΥ ΟΝΟΜΑ ΡΕ ΒΡΩΜΟΦΙΔΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ.ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΛΑΚΙΖΟΜΑΣΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΕΝΝΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μα τι λεει το ατομο???
    Ιδου τι ισχυει σημερα:

    Άρθρο 58 του Ν. 2910/01
    Προϋποθέσεις
    πολιτογράφησης

    1. Αλλοδαπός που επιθυμεί να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση απαιτείται:
    α. να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
    β. να μην έχει διαταχθεί η απέλασή του από τη χώρα.
    γ. να μην έχει καταδικασθεί για κάποιο από τα αδικήματα τα οποία περιγράφονται στο άρθρο 44 παρ. 1 α, β, γ,.
    2. Αν ο αλλοδαπός είναι αλλογενής, απαιτείται επιπλέον να:
    α. Διαμένει νόμιμα (να έχει άδεια παραμονής ή άλλο ισοδύναμο εγγράφο) δέκα συνολικά χρόνια κατά την τελευταία δωδεκαετία πριν την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης.
    Για τον ανιθαγενή αλλοδαπό ή για τον αλλοδαπό που έχει αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας αρκεί διαμονή στην Ελλάδα πέντε χρόνια μέσα στην τελευταία δωδεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης.
    Στον ανωτέρω κατά περίπτωση απαιτούμενο χρόνο δεν προσμετράται ο χρόνος που έκανε ο αλλοδαπός στην Ελλάδα, ως διπλωματικός ή διοικητικός υπάλληλος ξένης χώρας.
    Η χρονική επίσης προϋπόθεση δεν απαιτείται για τον αλλοδαπό που γεννήθηκε και κατοικεί στην Ελλάδα, καθώς








    και για όσους είναι σύζυγοι Ελλήνων ή Ελληνίδων που διαμένουν στην Ελλάδα και έχουν αποκτήσει μαζί τους τέκνα.
    β. Να έχει επαρκή γνώση της Ελληνικής Γλώσσας, της Ελληνικής ιστορίας και γενικά του Ελληνικού πολιτισμού. Η πλήρωση της προϋπόθεσης αυτής ελέγχεται από την Επιτροπή Πολιτογράφησης.



    Προσοχή!!! Η αίτηση και η δήλωση πολιτογράφησης μπορούν να υποβληθούν
    ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ (ανεξάρτητα δηλαδή από τη συμπλήρωση ή όχι της χρονικής προϋπόθεσης).


    Ο υπάλληλος του δήμου ή της κοινότητας που παραλαμβάνει τα δικαιολογητικά οφείλει να προειδοποιεί για τις τυπικές προϋποθέσεις ( χρόνο νόμιμης παραμονής και ενηλικίωσης) τον αιτούντα.


    Αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της ενηλικίωσης και του απαιτούμενου χρόνου διαμονής, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας απορρίπτει με απόφασή του την αίτηση.

    Αν οι προϋποθέσεις αυτές πληρούνται, ζητούνται από τον αιτούντα τα παρακάτω δικαιολογητικά.







    Ο αλλοδαπός που επιθυμεί να πολιτογραφηθεί ως
    Έλληνας υποβάλλει στο δήμο ή στην κοινότητα του τόπου κατοικίας του αίτηση για πολιτογράφηση που απευθύνεται προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά:
    α. Δήλωση πολιτογράφησης. Η δήλωση αυτή γίνεται ενώπιον του Δημάρχου ή Προέδρου της κοινότητας παρουσία δυο Ελλήνων πολιτών ως μαρτύρων.
    Β. Παράβολο των 1.467,50 ευρώ, το οποίο μπορεί να αναπροσαρμόζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών σε ποσοστό που δεν υπερβαίνει το τριάντα τοις εκατό (30%)κάθε φορά. Οι ομογενείς δεν υποχρεούνται στην καταβολή του παράβολου αυτού.
    Γ. Αντίγραφο διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου και εφόσον δεν είναι γραμμένο με λατινικούς χαρακτήρες, μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα.
    Δ. Άδεια παραμονής ή άλλο αποδεικτικό έγγραφο νόμιμης παραμονής του στην Ελλάδα.


    ==
    Γιατι πρεπει να αλλαξει αυτο το καθεστως ρε βλαχο??

    Τα πιο πιθανα :
    1. Η κονομα,δηλαδη
    η αμεση εισπραξη των 1467 ευρω κατα κεφαλι
    2. Θα εχετε "ευγνωμονουντες" μονιμους ψηφοφορους.

    Α! ρε πασοκοσκυλαιοι αλητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ντροπή και αίσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ.
    ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΗΦΘΗ.

    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ;;;;;;;


    ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εως πότε θα νομοθετούν χωρίς να σέβονται το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ.
    Έως πότε θα γράφουν στα παλιά τους τα ποπούτσια τις απόφάσεις του ΑΠ και του ΣτΕ.
    Έως πότε το κομματικό και πολιτικό συμφέρον θα υπερισχύει του Νόμου, του ήθους , του Δικαίου του Δημοσίου Συμφέροντος?
    Έως πότε η ατιμωρισία των πολιτικών για ποινικά αδικήματα θα παραγράφονται με τερτύπια?
    Έως πότε κάθε ανεπάγγελτος , κάθε γόνος , κάθε αφισοκολλητής , κάθε αιώνιος φοιτητής θα νομίζει ότι μπορεί να μας κυβερνά και τα κόμματα θα του δίδουν προτοκαθεδρίες?
    Έως πότε θα γεμιζετε το Δημόσιο με υπεράριθμους για να έχετε πέλάτες?
    Έως πότε θα πληρώνει κάθε ελληνική οικογένεια το αίμα της ψυχής της για την παιδεία και την υγεία την δήθεν δωρεάν ?
    Τα ως πότε του λαού κ. Υπουργέ μάλλον δεν έχουν τελειωμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ρε δεξιοί και ακροδεξιοί, εσείς που βρίζετε και βωμολοχείτε, δεν έχετε συναίσθηση πως η συκοφαντία, η λαμογιά,η ψευτιά, η απατεωνιά, και η προδοσία είναι συνώνυμο της πολυκατοικίας σας;

    Ρε δεξιοί και ακροδεξιοί, εσείς που βρίζετε και βωμολοχείτε, δεν έχετε συναίσθηση πως η συκοφαντία, η λαμογιά,η ψευτιά, η απατεωνιά, και η προδοσία είναι συνώνυμο της πολυκατοικίας σας;

    Ρε δεξιοί και ακροδεξιοί, εσείς που βρίζετε και βωμολοχείτε, δεν έχετε συναίσθηση πως η συκοφαντία, η λαμογιά,η ψευτιά, η απατεωνιά, και η προδοσία είναι συνώνυμο της πολυκατοικίας σας;

    Ρε δεξιοί και ακροδεξιοί, εσείς που βρίζετε και βωμολοχείτε, δεν έχετε συναίσθηση πως η συκοφαντία, η λαμογιά,η ψευτιά, η απατεωνιά, και η προδοσία είναι συνώνυμο της πολυκατοικίας σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η Κυβερνητική προχειρότητα…αποκεντρώνεται

    Νέα διοικητική δομή της Χώρας με κρυφές συνενώσεις και νέους τοπικούς και περιφερειακούς φόρους

    Το σχέδιο της Κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύεται ότι είναι ένα σχέδιο αποδόμησης της διοικητικής δομής της Χώρας χωρίς ολοκληρωμένη στρατηγική μετάβασης σε βιώσιμους και ισχυρούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Προχειρότητες και επικοινωνιακές γενικολογίες απειλούν, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, την ομαλή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εγγυώνται τη διάλυση των υπηρεσιών, την αποδιοργάνωση των τοπικών και την ταλαιπωρία του πολίτη.

    Οι νέοι Δήμοι και οι νέες Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις, με πληθώρα νέων οργάνων με αλληλεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες, θα ξεκινήσουν να υφίστανται τον Νοέμβριο χωρίς μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας, χωρίς πρόνοια για λειτουργική υποστήριξη και υποδομές, χωρίς σταθερούς και θεσμοθετημένους πόρους:

    * Με ποιους πόρους θα επιβιώσουν αυτά τα διοικητικά σχήματα; Με το νέο κύμα τοπικών και περιφερειακών φόρων που εξαγγέλλει η Κυβέρνηση;
    * Και πώς συμβαδίζει αυτή η φορολογική λαίλαπα με την αρχή της φορολογικής ισότητας; Οι πολίτες θα ζουν σε τοπικές κοινωνίες πολλαπλών ταχυτήτων;
    * Θα μπούμε σε μία εποχή όπου όλες οι υπηρεσίες καθημερινότητας θα έχουν αποκλειστικώς ανταποδοτικό χαρακτήρα;
    ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΜΟΝΟ ΜΑΣ _________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πριν από είκοσι περίπου χρόνια, η χώρα μας κατακλύσθηκε αιφνιδιαστικά από το πρώτο κύμα μεταναστών της μεταπολεμικής της ιστορίας. Χιλιάδες γείτονές μας από την Αλβανία, εκμεταλλευόμενοι την πολιτική συνόρων που είχε επιλέξει η τότε κυβέρνηση μπήκαν χωρίς την παραμικρή διατύπωση στην Ελλάδα.
    ///////////////////////////////
    Κε Ραγκούση,εσύ τά έγραψες.
    Τίς φυλακές στήν Αλβανία τίς
    άνοιξε ο Μπερίσα.
    Τά σύνορα μας ΠΟΙΟΣ ΠΑΠΑΡΑΣ ΤΑ
    ΑΝΟΙΞΕ?
    Ντρέπεσε νά υπολογίσεις 2009-20=
    1989?
    Μόλις πλημμυρήσαμε φιλακόβιους,
    άρχισε ένα ποσοστό Ελλήνων νά
    γίνεται ξενοφοβικό.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝΑΣ

    ΑΛΛΟΥ ΝΤΑΛΛΟΥ

    ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΣΚΑΤΑ ΓΙΝΗΚΑΜΕ ΟΥΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΚΥΡΙΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ,
    ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ;
    ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
    ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΕΔΩ, (HELLENIC NEXUS:ΑΛΒΑΝΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΖΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, ΕΝΩ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ). ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΗΓΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΟ 8,1% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ (ΣΤΟΙΧΕΙΑ EUROSTAT-ΑΠΕ).Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ 4ο ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ 27 ΧΩΡΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΟ 6,2% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ).
    Η ΕΥΠ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ 2.500.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.
    Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ.
    ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ.ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ.
    ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ -ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, Ο ΛΑΟΣ ΜΟΝΟ ΛΗΣΤΕΙΕΣ, ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΟ ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΞ'ΑΙΤΙΑΣ
    ΑΥΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Οι προαναγγελλόμενες μαζικές νομιμοποιήσεις και ελληνοποιήσεις, είναι σαφής παραβίαση των συμφωνιών που έχει υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 10 Ιαν 2010 7:30:00 μ.μ.


    ΠΟΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΚΑΛΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΜΑΣΤΟΥΡΑ
    ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΙΣΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.

    … Ο Ραγκούση,έχει εξαγγείλει δημιουργία 3 τουλάχιστον νέων διοικητικών δομών(sic!),
    πού δημιουργούν νέες θέσεις και ευκαιρίες για προσλήψεις στούς ΟΤΑ.
    Ε! ΡΕ ΓΛΈΝΤΙΑ!!!!
    και έλεγα εγώ πού θά βολευτούν όλα τά (νεο) πράσινα παιδιά,
    πώς θα μοιρασθεί το χρήμα(συλλογή και απόδοση τού ΦΠΑ από τούς ΟΤΑ!!!!!), κ.ά

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ.
    ΚΡΙΜΑ!!
    Ολα τα θαύματα διαρκούν δυστυχώς 100 ημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. το θέμα κατά την γνώμη μου έχει 2 βασικά σκέλη:
    Α)Κανονίστε να τα καταφέρουμε να βγάζουμε μουσουλμάνους βουλευτές στην αρχή και αργότερα μουσουλμανικά κόματα.(η πλειοψηφία των αλλοδαπών είναι μουσουλμάνοι)
    Β)πριν 20 χρόνια οι κοντόφθαλμοι πολιτικοί μας διαπίστωσαν ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα θα παρουσίαζε πρόβλημα στο μέλλον(το τώρα δηλαδή)λόγο υπογεννητικότητας των Ελληνικών οικογενειών.
    Μετά από σχεδιασμό βραχυπρόθεσμο πράγμα που μας χαρακτιρίζει(άρπα κόλλα)αντί να αποφασίσουν να βοηθήσουν την Ελληνική οικογένεια να κάνει και ένα τρίτο παιδί δίνοντας μια μορφή αξιοπρεπούς επιδόματος μέχρι να πάνε τα παιδιά 20 χρονών αποφάσισαν να κάνουν εισαγωγή "έτοιμου ανθρώπινου δυναμικού"για να έχουν άμεσα αποτελέσματα.
    Ξεχάσανε όμως να ξαμολίσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΙΚΑ σε οικοδομές και χωράφια για να δουν αν όντως αυτοί οι άνθρωποι ήταν ασφαλισμένοι και συνεισφέραν στο ασφαλιστικό ή κάποιοι "μάγκες" Ελληνες τους είχαν για 20 ευρώ να δουλεύουν δημιουργόντας διπλό κακό
    α)εξώθησαν όλους τους Έλληνες οικοδόμους και εργάτες στα χωράφια στην ανεργία και
    β)βούλιαξαν το ασφαλιστικό (σε συνδιασμό με τις επενδύσεις τους σε δομημένα ομόλογα από τα αποθεματικά των ταμείων)

    εαν δεν καταργηθεί άμεσα ο νόμος που τους επιτρέπει να "βάζουν χέρι"στο 2% των αποθεματικών των ταμείων την βάψαμε

    αν δεν λέμε "εμείς"και"αυτοί" την βάψαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Διώχνουν τους μετανάστες από τη Νότια Ιταλία

    Επιχείρηση απομάκρυνσης 1000 Αφρικανών οικονομικών μεταναστών από τη Νότια Ιταλία, μετά την εξέγερση των κατοίκων εναντίων τους και τρεις μέρες συγκρούσεων.

    Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν ντόπιοι άρχισαν να επιτίθενται σε μετανάστες και το αντίστροφο με 53 τραυματίες, ανάμεσά τους 18 αστυνομικούς.

    Οι Αρχές,από σήμερα άρχισαν την καταστροφή των πρόχειρων παραπηγμάτων που "φιλοξενούσαν" τους μετανάστες.

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Roberto Maroni, σαν αιτία των συγκρούσεων θεωρεί ότι είναι η "παρεξηγημένη ανοχή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Capo d' Istria :

    O μεγαλύτερος αλήτης που πάτησε στην Ελλάδα!
    ήθελε να το παίξει Ρωμαίος αυτοκράτορας.

    Ενδιαφερόταν μόνο να διοικεί την μισή Ελλάδα, για την υπόλοιπη δεν έδινε ούτε δινάριο, αυτός ο άθλιος σκατοχαλβάς.

    Είχε φτιάξει ένα είδος διακτατορικού κρατιδίου με την συνεργασία των δυο αδελφών του, που ο ένας ήταν χειρότερος από τον άλλον.

    Ευτυχώς τον άθλιο αυτόν λατίνο, που είχε και τίτλο ( ο κόντε! ). τον ξεπάστρεψαν κάποιοι που είχαν προσβληθεί θανάσιμα από την ανελέητη και σκληρότατη συμπεριφορά του.

    Στα χρόνια που πέρασαν, οι νεώτεροι ξέχασαν το ποιόν του.
    Οι φυλλάδες φρόντισαν να μας παραπληροφορήσουν για τη δράση του και να τον παρουσιάσουν όχι μόνο ως «ανορθωτή» αλλά και σαν... «έλληνα»!!!

    Αυτά παθαίνει ένας λαός που τον κοιμίζουν επί δεκαετίες με φραγκολατινικές κωλοφυλλάδες:
    δεν ξέρει ποιοί είναι οι εχτροί του!

    Κι όταν δεν τους ξέρει, δεν θα μπορέσει ποτέ να τους κάνει πέρα!
    Θα συνεχίζουν να τον κρατούν κοιμισμένο και δούλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ελληναραδες το ΚΩΛΟ ΣΑΣ να χτυπατε η πλειοψηφία των Ελληνων συμφωνει με το νομοσχεδιο.

    10 Ιαν 2010 2:55:00 μ.μ.


    Ετσι νομίζεις, πασοκ-coglan!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. προς το τηλεοπτικο σταθμο σκαι

    μεγαλο ατοπημα για τον σκαι σημερα, ανεξηγητο επιπολαιο και εγωιστικο ατοπημα για ενα καναλι που φημιζεται για το λαικο του ερισμα......!!! μας αφησαν εκπληκτους ολους σημερα οι κατα τα αλλα συμπαθεις δημοσιογραφοι καρμοιρης και σκουντης για το ετσιθελικο και γκεμπελικο "διαταγμα προς τη τροχαια πειραια" οτι οταν παιζει ο ολυμπιακος (η ομαδα που εχει δωσει τα τηλεοπτικα δικαιωματα στο μπασκετο στον σκαι!!!!!) τα αυτοκινητα που ειναι παρκαρισμενασε καποια σημεια ενοχλουν το....μετροπολιταν!!!!!! και γιατι βρε αδερφε δεν συνενοειται το μετροπολιταν που αν δεν κανω λαθος ειναι και αυτο μεσα στους χορηγους του ολυμπιακου, να βγαλει μια ανακοινωση η παε ολυμπιακος προς τους φιλαθλους οδηγους της και να λυθει το προβλημα??? εσεις δηλαδη τι ακριβως ρολο εχετε στο να επεμβενεται στο θεμα αυτο???? ......ανθρωπιστικο μηπως........αυτο που εκαναν οι συγκεκριμενοι δημοσιογραφοι ειναι χαφιεδισμος γιατι τωρα απο την αλλη κυριακη θα μας περιμενουν κλησεις και ταλαιπωρεια για τον κοσμακη που αντι (αν θελει να βοηθησει ο σκαι μπορουσε να βρει δεκαδες λυσεις) να τον παρορτυνει να παει στα αδεια γηπεδα, απο τον κοσμο που ειναι πελατης του σκαι τουλαχιστον οταν παιζει στο μπασκετ ο ολυμπιακος που εχετε τα τηλεοπτικα δικαιωματα, γιατι σε τετοιες εποχες δεν ρισκαρει ο αλλος να του παρουν τις πινακιδες η να φαει κληση, γιατι ειναι γνωστο οτι η τροχαια δεν λειτουργει μα γνωμονα την ομαλη κυκλοφορια και τη λιγοτερο δυνατη ταλαιπωρεια του κοσμου αλλα με χαζα σκεπτικα, δηλαδη μεχρι πριν καποιους μηνες μπορουσαμε να αφηνουμε τα αυτοκινητα διπλη ζωνη κλεινοντας τη πρωτη ζωνη αυτοκινητων που ειναι στο γηπεδο οι οδηγοι και (που ασφαλως θα ξεπαρκαρουμε ολοι μαζι τελειωνοντας ο αγωνας) τωρα λοιποβ μας απαγορευουν να παρκαρουμε λες και υπαρχει το ενδεχομενο να γυρισει καποιος σπιτι του!!!! μα ασφαλως θα παει να βει καπου αλλου, πιθανο πανω στη βιασυνη του να το βαλει σε καποια γωνια η καπου που θα ενοχλει ενω εκει που αναφερω ακριβως πανω στη γεφυρα που ενωνει τη ποσειδωνος με την πειραιως εκει που καποτε εξυπηρετουνταν δεκαδες η ισως εκατονταδες αυτοκινητα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝ!!! τωρα τελευταια αφηνουν μονο αυτα που καβαλανε ενω εαν αφηναν να γινει (πιο χαμηλα απο το μπασιμο της γεφυρας βεβαι και οχι πανω στη στροφη) διπλοπαρκαρισμα θα ειχε λυθει τουλαχιστον ενα μερος του προβληματος που τελος παντων το οποιο προβλημα που υπαρχει και σαφως υπαρχειδιαρκει 2-3 ωρες οποτε θα επρεπε να υπαρχει τουλαχιστον καποια κατανοηση οχι λογω ολυμπιακου αλλα μια ανθρωπινη κατανοηση, τωρα τα υπολοιπα περι εμποδισης ασθενων που ιθελουν να πανε στο μετροπολιταν θα τα χαρακτηρισω τουλαχιστον.....χαριτωμενα (εγω πρωσοπικα παω εδω και εξι χρονια στο γηπεδο μαζι με τον 77χρονο πατερα μου και καμια φορα με τα 2 μου παιδια 4 και 7 χρονων αυτο το αναφερω απλως εαν σας λεει κατι)
    Υ.Σ. ασε που προσπαθω να στειλω email στον σκαι εδω και μια ωρα αλλα δεχεται λεει μεχρι.....500 λεξεις!!!!
    Υ.Σ. κριμα για τον σκαι που πολλοι νομιζαμε οτι ειχε ανθρωπινο προσωπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. καταγγελια
    καλησοερα
    μεγαλο ατοπημα για τον σκαι σημερα, ανεξηγητο επιπολαιο και εγωιστικο ατοπημα για ενα καναλι που φημιζεται για το λαικο του ερισμα......!!! μας αφησαν εκπληκτους ολους σημερα οι κατα τα αλλα συμπαθεις δημοσιογραφοι καρμοιρης και σκουντης για το ετσιθελικο και γκεμπελικο "διαταγμα προς τη τροχαια πειραια" οτι οταν παιζει ο ολυμπιακος (η ομαδα που εχει δωσει τα τηλεοπτικα δικαιωματα στο μπασκετο στον σκαι!!!!!) τα αυτοκινητα που ειναι παρκαρισμενασε καποια σημεια ενοχλουν το....μετροπολιταν!!!!!! και γιατι βρε αδερφε δεν συνενοειται το μετροπολιταν που αν δεν κανω λαθος ειναι και αυτο μεσα στους χορηγους του ολυμπιακου, να βγαλει μια ανακοινωση η παε ολυμπιακος προς τους φιλαθλους οδηγους της και να λυθει το προβλημα??? εσεις δηλαδη τι ακριβως ρολο εχετε στο να επεμβενεται στο θεμα αυτο???? ......ανθρωπιστικο μηπως........αυτο που εκαναν οι συγκεκριμενοι δημοσιογραφοι ειναι χαφιεδισμος γιατι τωρα απο την αλλη κυριακη θα μας περιμενουν κλησεις και ταλαιπωρεια για τον κοσμακη που αντι (αν θελει να βοηθησει ο σκαι μπορουσε να βρει δεκαδες λυσεις) να τον παρορτυνει να παει στα αδεια γηπεδα, απο τον κοσμο που ειναι πελατης του σκαι τουλαχιστον οταν παιζει στο μπασκετ ο ολυμπιακος που εχετε τα τηλεοπτικα δικαιωματα, γιατι σε τετοιες εποχες δεν ρισκαρει ο αλλος να του παρουν τις πινακιδες η να φαει κληση, γιατι ειναι γνωστο οτι η τροχαια δεν λειτουργει μα γνωμονα την ομαλη κυκλοφορια και τη λιγοτερο δυνατη ταλαιπωρεια του κοσμου αλλα με χαζα σκεπτικα, δηλαδη μεχρι πριν καποιους μηνες μπορουσαμε να αφηνουμε τα αυτοκινητα διπλη ζωνη κλεινοντας τη πρωτη ζωνη αυτοκινητων που ειναι στο γηπεδο οι οδηγοι και (που ασφαλως θα ξεπαρκαρουμε ολοι μαζι τελειωνοντας ο αγωνας) τωρα λοιποβ μας απαγορευουν να παρκαρουμε λες και υπαρχει το ενδεχομενο να γυρισει καποιος σπιτι του!!!! μα ασφαλως θα παει να βει καπου αλλου, πιθανο πανω στη βιασυνη του να το βαλει σε καποια γωνια η καπου που θα ενοχλει ενω εκει που αναφερω ακριβως πανω στη γεφυρα που ενωνει τη ποσειδωνος με την πειραιως εκει που καποτε εξυπηρετουνταν δεκαδες η ισως εκατονταδες αυτοκινητα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝ!!! τωρα τελευταια αφηνουν μονο αυτα που καβαλανε ενω εαν αφηναν να γινει (πιο χαμηλα απο το μπασιμο της γεφυρας βεβαι και οχι πανω στη στροφη) διπλοπαρκαρισμα θα ειχε λυθει τουλαχιστον ενα μερος του προβληματος που τελος παντων το οποιο προβλημα που υπαρχει και σαφως υπαρχειδιαρκει 2-3 ωρες οποτε θα επρεπε να υπαρχει τουλαχιστον καποια κατανοηση οχι λογω ολυμπιακου αλλα μια ανθρωπινη κατανοηση, τωρα τα υπολοιπα περι εμποδισης ασθενων που ιθελουν να πανε στο μετροπολιταν θα τα χαρακτηρισω τουλαχιστον.....χαριτωμενα (εγω πρωσοπικα παω εδω και εξι χρονια στο γηπεδο μαζι με τον 77χρονο πατερα μου και καμια φορα με τα 2 μου παιδια 4 και 7 χρονων αυτο το αναφερω απλως εαν σας λεει κατι)
    Υ.Σ. ασε που προσπαθω να στελω email στον σκαι εδω και μια ωρα και μου λεει οτι δεχεται μεχρι....500 λεξεις!!!!
    Υ.Σ2. κριμα για τον σκαι που νομιζαμε οτι ειχε ανθρωπινο προσωπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μάλλον θα αστειεύεστε!

    Είναι δυνατόν να κάνετε συζητήσεις με πασόκους;


    Οι άνθρωποι αυτοί επιχειρούν με κάθε ελεεινό κόλπο να μας ξεκληρίσουν, φέρνοντας επικουρικές δυνάμεις τά αλμπανά αδέρφια τους (brotherhood όχι αστεία! ), και σεις ανοίγετε ακόμα κουβεντολόϊ;

    Η πλάκα ποιά είναι; Ότι αυτή την δύσκολη πρακτορική αποστολή την ανέθεσαν σε έναν Δαλματο Κροάτη που μας τον φόρτωσαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, για να μην φάνε ξύλο οι ίδιοι ως αλμπανοπασόκοι ( σε περίπτωση που εκτεθούν και γείρει η βάρκα )!

    Μια ζωή, μπάσταρδοι!
    Αν δεν κάνω λάθος, στη γλώσσα τους το λένε sons of a bitch! tourk bitch!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αν άλλαζα εγώ τον νόμο θα έβαζα ως πρώτο άρθρο το εξής. Απαραίτητη προυπόθεση για την χορήγηση ιθαγένειας είναι η είσοδος στην χώρα να έχει γίνει με νόμιμο τρόπο πχ με βιζα και η κατοικία του μετανάστη στα χρόνια που χρειάζεται μέχρι την χορήγηση να είναι δηλωμένη ανελιπως στο τμήμα αλλοδαπών της αστυνομίας.
    Με αυτό τον τρόπο θα γλυτώσουμε απο αυτούς που βουλιάζουν τις βάρκες κοντά στα νησιά μας και ελπίζουν πως μένοντας στην παρανομία θα έλθει μια μέρα που με υπέυθυνες δηλώσεις θα νομιμοποιηθούν.
    Όμως αν το νομοσχέδιο περάσει όπως το διάβασα στο opengov βλέπω αντί φουσκωτά απο τις ακτές της Τουρκίας να μας έρχονται καθημερινά τάνκερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ποτε ξανα στην ιστορια δοσιλογοι πολιτικοι εγιναν υπουργοι ,πρωθυπουργοι και προεδροι;Δηλαδη ο μαλακας Ελληνικος λαος,δεν πηρε ακομη χαμπαρι οτι του εχουν σκαψει εναν βαθυ λακκο,και τους ανεβαζει ακομη στην εξουσια;Αξιος της μοιρας του τοτε.Πρεπει να εισαι πολυ βλακας για να προσκυνας τον δημιο σου.Και μαλιστα χωρις κουκουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΤΙΣ ΤΗΡΗΣΑΤΕ.
    ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΤΕΣΘΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;
    ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΤΕ;
    ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΒΛΑΨΕΙ.
    ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΦΕΡΕΣΤΕ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΧΘΡΙΚΑ ΔΙΑΚΕΙΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αν εισαι μαγκας Ραγκουση παρε τα κλεμενα και δωστα στο κοσμο που πειναει...γινατε ζαμπλουτοι ολοι μεσα σε λιγα χρονια, η Ελλαδα χρεωιπησε και τωρα θελετε να την κανετε κ Καμπουλ..Ε δεν θα σας περάσει εβραιομασωνακια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Yπουργέ προχώρα.
    Τα πιθηκοειδή που ωρύονται χοροπηδώντας γύρω σας, δεν προκειται να αλλάξουν άποψη, γιατί, ούτε είδαν ούτε φαντάζονταν ποτέ, ότι θα υπήρχε κυβέρνηση ή υπουργός που πριν εφαρμόσει κάτι, θα έλεγε πρώτα την άποψή του και στη συνέχεια θα ζητούσε από τον κόσμο να πει τη γνώμη του γι' αυτή.
    Ετσι τους εκπαίδευσαν ο Γιακουμάτος και η Παπακώστα.
    Δεν είναι σε θέση να καταλάβουν ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες με τους περισσότερους μετανάστες,εδώ και πάρα πολλά χρόνια, οι οποίοι ξενιτεύονταν όπως-όπως, (όχι πάντα με νόμιμο τρόπο), για να βρούν μια καλύτερη ζωή. Αρκετοί από αυτούς σήμερα είναι βουλευτές στα κράτη που τους φιλοξένησαν, γερουσιαστές, ακόμη και υποψήφιοι πρόεδροι στις ΗΠΑ. Πολλοί δε άλλοι είναι πια μεγάλοι επιχειρηματίες στην ξενητιά. Ασε τους λοιπόν να ωρύονται χοροπηδώντας στους ημιάγριους ρυθμούς τους που τους υπαγορεύει ο Καρατζαφέρης.
    Ασ' τους πίσω και προχώρα, γιατί αυτοί που σε εμπιστεύονται είναι πάρα πολλοί.
    ΙΚΑΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Υπουργέ,
    κοιτάξτε να λύσετε τα προβλήματα της καθημερινότητας του Έλληνα φορολογούμενου, την ακρίβεια, την εγκληματικότητα, την ανεργία την έλλειψη υποδομών κοινωνικής πρόνοιας, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ασχολείστε με τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

    ΥΓ. Γιατί παραπληροφορείτε τον ελληνικό λαό μιλώντας για ΝΟΜΙΜΟΥΣ
    ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;
    ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΝΟΜΙΜΟΣ. Απλώς προσπαθείτε και εσείς και οι προηγούμενοι να τους "νομιμοποιήσετε" με διάφορα κόλπα...

    Ο Έλληνας ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ. Θα πάρετε απάντηση ΣΥΝΤΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. «Ή είμαι βλαμμένος, ή ζω σε λάθος χώρα».
    Και εγώ έτσι πίστευα..ότι δηλαδή δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας που να πιστεύει πως ο Έλληνας αντέχει περισσότερες θυσίες…Να όμως που δεν είναι καθόλου έτσι.

    Σάββατο, βραδινό δελτίο ειδήσεων των 7στον ΑLPHA.Ο κύριος παρουσιαστής (Μάνεσης) μας παρουσιάζει μεγάλη δημοσκόπηση που έλεγε εντελώς τα αντίθετα, ότι δηλαδή πόσο σωστά είναι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, πόσο πολύ διατεθειμένοι είναι οι Έλληνες πολίτες να κάνουνε περισσότερες θυσίες….κάτι για 70% αν θυμάμαι καλά….. Μάλιστα είχε και ρεπορτάζ από κάποια λαϊκή που οι παραγωγοί ήτανε διατεθειμένοι να πουλούν φθηνότερα τα προϊόντα τους προκείμενου να έχουν περισσότερη κατανάλωση…κλπ.

    Δεν είναι δυνατόν σε λάθος χώρα είμαι..; Γιατί τα μπέρδεψα έτσι…ένιωθα και ένοχος που έκανα αντίθετες σκέψεις…

    ΜΙΑ ΩΡΑ μετά μαθαίνουμε για το περιστατικό έξω από την βουλή…και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παπουτσής να λέει για την επίθεση που δέχθηκε η Δημοκρατία μας…και τους δημοσιογράφους να συμφωνούν.

    Εγώ δεν συμφωνώ. Επίθεση δέχτηκαν οι «Παίχτες» που παίζουν με την νοημοσύνη του κόσμου…..και όχι με την Δημοκρατία μας….

    ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΛΑΚΕΣ.
    ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΙΚΑ ΜΟΥΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΑΣΟΚ.
    ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ
    ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗ
    ++ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ++.
    ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΤΩ ΤΟΥΣ
    Να αρχίσετε να το σκέφτεστε σοβαρά
    μουνίκακες της μάσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Πιθήκια όποιος θέλει μετανάστη να τον πάρει σπίτι του και να έρθει να μιλήσει μετά.
    Στην αρχαία Ελλάδα όποιος ξένος πήγαινε σε μιά πόλη τον αναλάμβανε ένας πολίτης και ήταν υπεύθυνος και ο ίδιος για τις μαλακίες που έκανε ο ξένος.
    Άν θέλετε να κάνουμε το ίδιο και τώρα για να δούμε πόσα κωλαράκια προοδευτικών θα σφίξουν αν είναι υπεύθυνοι ο καθένας και για έναν απο τους Χασάν που θέλουν να φέρουν στην χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. εχετε δικιο σε ολα κυριε Ραγκουση,
    καντε 2-3 εκατομμυρια ελληνοποιησεις και λυθηκαν ολα τα προβληματα μας.Σας επιασε ξαφνικα πονος για τους μεταναστες;Δεκαετιες ολοκληρες τους ειχατε και τους εχετε σε καθεστως ημι-παρανομιας και τωρα ξαφνικα σας επιασε πονος απο τις τυψεις ε; Να προτεινω μια λυση; Ανοιξτε τα συνορα και φερτε 10-20 εκατομμυρια ακομα εδω στον παραδεισο που μας εχετε φτιαξει για να παιρνετε τις εκλογες μεχρι το 3000 χωρις αγχος.Αλλωστε στην Εκαλη στην Πολιτεια και στο Κολωνακι δεν εχετε τα προβληματα που εχουν κατι αλλες μπαναλ περιοχες πχ Ομονοια Μεταξουργειο κλπ. Οταν λοιπον δωσετε δικαιωμα ψηφου και νομιμοποιησετε (με συνοπτικες διαδικασιες βεβαια) ολους τους μεταναστες θα λυθουν δια μαγειας ολα τα προβληματα της χωρας και θα επιστρεψουν τα δισεκατομμυρια που ΕΚΛΕΨΑΝ με την πυραμιδα του χρηματιστηριου κατι λαμογια απο τις τσεπες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κυριε Ραγκουση αυτα που γραφετε ειναι με τη "στενη εννοια" που λεει και ο γενικος γραμματεας σας οταν τον ρωτανε για το πτυχιο του;
    Αυτα που γραφετε ειναι επειδη υπαρχουν χρηματα που ελεγε και ο προεδρος σας πριν γινει πρωθυπουργος; Αυτα που γραφετε ειναι επειδη μαζεψατε βιογραφικα και βαλατε τους αριστους και οχι τους αρεστους; Επειδη θα πληρωσει ο πλουσιος με το σαραβαλακι της 20ετιας το φαγοποτι; Επειδη θα πληρωσει επισης ο πλουσιος συνταξιουχος με το ΦΠΑ του 15%;Επειδη περνατε στη ζουλα σε νομοσχεδια (ν)τροπολογιες ; Εισαστε εντιμοι λοιπον και αξιοπιστοι το αποδειξατε σε 100 μολις ημερες...΄και τωρα εισαστε και φιλανθρωποι και φιλευσπλαχνοι να φανταστω; Μηπως θα λυναμε ολα τα προβληματα μας αντι να νομιμοποιησουμε τους μεταναστες να πηγαινατε ολοι μεταναστες να κυβερνησετε το Μπαγκλαντες το Πακισταν και τις αλλες χωρες που φιλοδοξειτε να μεταλαμπαδευσετε τον πολιτισμο και τη κουλτουρα τους προς χαρην του ανθρωπισμου και της φιλανθρωπιας σας; Μια ερωτηση κυριε φιλανθρωπε Ραγκουση: Εχετε δει ελληνες να ζουν τρεφομενοι απο τους καδους των σκουπιδιων;Μπαααααα δεν εχει καδους στην Εκαλη φανταζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΚΑΡΟ.

    ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΣ ΦΙΛΕ, ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΠΕΤΑΞΕΣ ΑΠΟ ΞΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΗΛΘΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΝΟΥΘΕΤΗΣΕΙΣ.
    ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ.
    ΜΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ;
    ΑΣ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΘΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟΥΣ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΙΡΗΔΕΣ;
    ΜΗΠΩΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ;
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Η Ελλάδα δεν βαδίζει απερίσκεπτα.
    Απερίσκεπτα βαδίζουν αυτοί που τη διοικούν.
    Δεν μπορεί τόσοι πολλοί να κάνουν λάθος και να είναι σωστοί οι λίγοι που τη διοικούν και που δεν γνωρίζουμε ποιά ήταν η εργσία τους πριν ασχοληθούν με τη διοίκηση του έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Οι Έλληνες είναι λαός, δεν είναι «πληθυσμός».

    Και εκείνο που μετατρέπει το «γεωγραφικό χώρο» σε ενιαία χώρα και τον «τοπικό πληθυσμό» σε λαό είναι η ταυτότητά του.

    Δεν μπορεί οι Γάλλοι να ανακαλύπτουν σήμερα τη σημασία και την επικαιρότητα της εθνικής ταυτότητας (ιδιαίτερα για την ενσωμάτωση των μεταναστών στην κοινωνία τους), δεν μπορεί οι Βρετανοί να ανακαλύπτουν τη «Βρετανικότητα», οι Ισπανοί την «Ισπανικότητα», και εμείς να φοβόμαστε να μιλήσουμε για την «ελληνικότητα».

    * Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Θα υπερψηφίσουμε, βέβαια, το δικαίωμα ψήφου των ομογενών.

    * Δεσμευόμαστε από τώρα ότι θα καταργήσουμε το νομοσχέδιο όταν θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας.

    * Επίσης δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τον εθνικό χαρακτήρα της Παιδείας μας, σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματός μας. Για να σηματοδοτήσουμε την ενσωμάτωση όλων στην «ημετέρα παιδεία».

    * Επί πλέον, σε ό,τι αφορά τις επί μέρους ρυθμίσεις, δεσμευόμαστε να νομοθετήσουμε προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και απόκτηση ιθαγένειας, αυστηρά καθορισμένες, όπως προβλέπεται και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

    Σεβόμαστε, βέβαια, τα παιδιά των νομίμων μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Αυτά θα παίρνουν με αίτησή τους ιθαγένεια, όταν ενηλικιώνονται κι εφ’ όσον έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Προϋπόθεση που πιστοποιεί τη συμμετοχή τους στην ελληνική παιδεία. Αυτό άλλωστε, προβλέπει και η νομοθεσία μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών με διάφορες παραλλαγές.

    Θέλουμε την Ελλάδα «κοινότητα Παιδείας, Παράδοσης και Πολιτισμού». Κοινότητα ανθρώπων που βιώνουν την «ημετέρα παιδεία».

    Αυτό είναι το καλύτερο «αντίδοτο» στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

    Η Ελλάδα είναι μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία.

    Δεν θέλουμε να την κάνουμε «περίκλειστο φρούριο».

    Αλλά, και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει «ξέφραγο αμπέλι».

    ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ.
    ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ______________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Προς τον κύριο που σχολίασε αυτά που εγραψα.

    Δεν κατάλαβες καλά.
    Μιλώ για τους Ελληνες μετανάστες. Αυτούς που κάποιες εποχές και όχι πάντα με νόμιμο τρόπο, με τη μορφή καραβανιών ξενιτεύονταν σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, .
    Το ξέρεις ότι η Μελβούρνη (εκτός από Αθήνα και Θεσ/νίκη), είναι η μεγαλύτερη Ελληνική πόλη με περίπου 300.000 κατοίκους; Με αρκετούς Ελληνες βουλευτές στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας.
    Φαντάζεσαι τι θα γίνονταν αν αναπτύσσονταν οι Καρατζαφέρειες απόψεις εκεί ή στην Αστόρια στην Αμερική, ή στην Γερμανία εναντίον των Ελλήνων μεταναστών;
    Θυμάσαι μήπως τί ηταν ο Δουκάκης και τί εθνικότητα είχε;
    Κατά τα άλλα με εκτίμηση
    ΙΚΑΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τώρα πού έπεσε ο κουρνιαχτός,
    όποιος-α πιστεύει ότι τήν ανάρτηση
    τήν έγραψε μέ τά δαχτυλάκια του
    ο Κος Ραγκούσης καί όχι παρατρεχά-
    μενος γκασταρμπάιντερ,νά..νά...μέ
    υποβάλλει στό μαρτύριο τού baboo.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ..."Φαντάζεσαι τι θα γίνονταν αν αναπτύσσονταν οι Καρατζαφέρειες απόψεις εκεί ή στην Αστόρια στην Αμερική, ή στην Γερμανία εναντίον των Ελλήνων μεταναστών;"...

    Ηλίθιε Ίκαρε(;) στις ΗΠΑ υπάρχουν σαφώς περιορισμοί για την είσοδο και διαμονή αλλοδαπών στην χωρα, στα σύνορα με το Μεξικό υπάρχει τείχος για να εμποδίζει το πέρασμα των συνόρων. Στην Δυτική Γερμανία υπήρχε μέχρι το 1973 ζήτηση εργατών, οι Έλληνες μετανάστες βρέθηκαν εκεί δυνάμει της από 30.3.1960 ελληνογερμανικής συμβάσεως εργασίας. Τα ζώα του islam που μας ξεφορτώνουν οι τούρκοι στα νησιά του Αιγαίου δεν έχουν τίποτε κοινό με τους Έλληνες μετανάστες σε ΗΠΑ Γερμανία και αλλου όπως και με τους Έλληνες στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση