GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Nέα συγκέντρωση κατά των διοδίων...

Κινητοποίηση για άνοιγμα όλων των σταθμών την Κυριακή το μεσημέρι Aπό το http://diodiastop.blogspot.com/ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ Δ...

Κινητοποίηση για άνοιγμα όλων των σταθμών την Κυριακή το μεσημέρι

Aπό το http://diodiastop.blogspot.com/

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ κινητοποίηση ενάντια στα διόδια την Κυριακή 24/01/10 και ωρα 12 με άνοιγμα των σταθμών διοδίων όλης της χώρας και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας πανελλαδικά.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ γιατί ενώ έχουμε χρυσοπληρώσει την Εθνική Οδό, από τη φορολογία και από τα πανάκριβα διόδια που τόσα χρόνια πληρώνουμε, συνεχίζουμε να πληρώνουμε για έργα που το κράτος πρέπει να παρέχει δωρεάν στους πολίτες.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ το απαράδεκτο και προκλητικό ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα με τις αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις, με στόχο την κερδοσκοπική εκμετάλλευση τους.
Kαταγγέλουμε την πολυεθνική κοινοπραξία "Αυτοκινητοδρομος Αιγαίου Α.Ε." που αδιαφόρησε για τον κίνδυνο κατολισθήσεων και...

δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας με αποτέλεσμα την αποκοπή της χώρας στα δύο για μήνες και στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.
Απαιτούμε η εταιρεία να επωμιστεί τις οικονομικές και ποινικές της ευθύνες και να κυρηχτεί έκπτωτη.
ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ «τετελεσμένα γεγονότα» από τις πιέσεις των εργολάβων και τις κοινοπραξίες που «εκμεταλλεύονται» τα διόδια της χώρας και αυξάνουν τις τιμές , τοποθετούν μετωπικά και πλευρικά διόδια ,όπου και όσα θέλουν, αδιαφορώντας για τα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και συγκοινωνιακά προβλήματα. Η κυνικότητα αυτών των εταιρειών φάνηκε από τα Τέμπη, όπου δεν αναλαμβάνουν καμιά ευθύνη για τις κατολισθήσεις και συνεχίζουν να εισπράττουν διόδια με αφαίμαξη του λαικού εισοδήματος .
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την προκλητικής στάσης των εταιρειών αυτών, με τις ακυρώσεις των καρτών ελεύθερης πρόσβασης, των ατόμων με αναπηρία και των κατοίκων του “Καποδιστριακού Δήμου” Ανατ. Ολύμπου ,που ήταν δικαιούχοι.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι στο τμήμα της Εθνικής οδού Μεταμόρφωσης – Σκάρφειας Μαλλιακού, σ΄ένα δρόμο που έχει κατασκευαστεί με χρήματα του δημοσίου και συγχρηματοδότηση της Ε.Ε., η ανάδοχος εταιρεία προεισπράττει χρήματα τα οποία ΔΕΝ θα «χρησιμοποιήσει» αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο δρόμο αλλά για την Ιονία οδό.
ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώνει για υπηρεσίες που ΔΕΝ χρησιμοποιεί. Αυτό είναι και αντισυνταγματικό και εκτός Ευρωπαικού δικαίου. Είναι απαράδεκτο οι ιδιώτες που «αγόρασαν» την Ελλάδα, αν δεν τους πληρώσουμε να μην αφήνουν να κινηθούμε μέσα στη χώρα μας. Οι μπάρες των ιδιωτικών εταιρειών στα διόδια αντιστρατεύονται και παραβιάζουν την ελευθερία μετακίνησής μας στους εθνικούς δρόμους, που προστατεύεται «απόλυτα» από το άρθ. 7 του Συντάγματος. για όσους βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια.
ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ μεσοβέζικες λύσεις «επαναδιαπραγμάτευσης» των συμβάσεων, μόνο ως προς το τίμημα, που υπόσχεται η κυβέρνηση. Στηρίζουμε και παρακολουθούμε τις προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας,από πολίτες,φορείς,Δήμους & Κοινότητες,από όλη τη χώρα κατά τωνΣυμβάσεων.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ όχι μόνο για να μη γίνουν άλλα διόδια ,αλλά να καταργηθούν όλα τα διόδια που είναι χαράτσι και άγρια φορολογία για το λαικό εισόδημα και την αξιοπρέπεια μας .Το κίνημα μας ενάντια στα διόδια έχει πανελλαδικό χαρακτήρα. Ηδη οι μαζικές κινητοποιήσεις των κατοίκων ματαίωσαν τη λειτουργία των διοδίων του Αιγινίου .
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ τις κινητοποιήσεις και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ, με στόχο την κατάργησή τους στην πράξη. Δεν υποκύπτουμε στο εκβιαστικό δίλημμα ή να πληρώνουμε το παράνομο χαράτσι ή να διακινδυνεύουμε τη ζωή μας στον άθλιο και ημιτελή επικίνδυνο παράδρομο.
Δεν πληρώνουμε διοδια σε καμία ιδιωτική εταιρεία διότι θεωρούμε παράνομες και εκτός συμβάσεων τις πρακτικές τους.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ- ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

7 σχόλια

  1. Παράδρομος .... Τι κάβλα να περνάς δίπλα απ' τα κωλοδιόδια φωνάζοντας "Πάρτε τ' ΑΡΧΙΔΙΑ μου!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καψτε τα ολα παιδια.

    σπαστε τα να μην μεινει τιποτα.
    δεν μπορουν να κανουν τιποτα.

    ειναι παρανομοι οι ιδιοι, το ξερουν γιαυτο δεν αντιδρουν

    θα ερθω κι εγω αυριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο όλεθρος της Α΄ Πασοκικής 20ετίας, θα ...πληρωθεί σήμερα!
    Στο εξώτερον πολιτικό πυρ ερρίφθη ο μετά εικοσαετίας δικαιωθείς για τις πολιτικές του επιλογές Κων/νος Μητσοτάκης, όταν ...τόλμησε να προτείνει μέτρα για την διάσωση της Εθνικής οικονομίας.
    Ο κατά πολλούς "γκαντέμης" πολιτικός, ..."περιεβλήθη" αυτού του χαρακτηρισμού, είκοσι χρόνια πριν, ακριβώς την στιγμή που επέδειξε πολιτική τόλμη και αποφασιστικότητα.
    Ο ίδιος είχε την γεναιότητα, την ειλικρίνεια, αλλά και την διορατικότητα να προωθήσει μέτρα για την διάσωση της Εθνικής οικονομίας, μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
    Κι' όλα αυτά, έν έτει 1989... Πριν είκοσι χρόνια ακριβώς.!
    Δυστυχώς για τον ίδιο, αλλά και για τον τόπο μας πρωτίστως, πέσανε πάνω του ωσεί πεινασμένες ύαινες, όλα τα πολιτικά Παπαδρεϊκά κύμβαλα της εποχής, έτοιμα να τον ...

    κατασπαράξουν, επειδή με τα προωθούμενα μέτρα του, ...τάραζε τα λιμνάζοντα βοθρολύματα των παχυλώς αμοιβομένων συνδικαλιστικών ..."πατεράδων" μας.
    Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που έπεσε από την Πρωθυπουργία.
    Δεν μπόρεσε να αντέξει τους καταπράσινους και ελέω μαμονά κομματικούς εγκάθετους ..."συνδικαλιστές - φερέφωνα" που αποτελούσαν και το "δόρυ" για τον όλεθρο της Α΄Πασοκικής και καταστροφικής περιόδου.
    Η παντοδυναμία των ...Μπακούληδων και των Σταμουλοκολάδων ήταν στο αποκορύφωμά της.
    Ήταν η πολιτική "φατρία" που διόριζε στρατιές πράσινων αφισοκολλητών.
    Ήταν η πολιτικώς κατευθυνόμενη συμμορία της εποχής που κατέβαζε βιαίως και με το "έτσι γουστάρω" τους διακόπτες της ΔΕΗ, και εξευτέλιζαν με τα ξεβρακώματα τους συναδέλφους των, των Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας με την στήριξη των Γιαννοπουλαίων και των άλλων Παπανδρεϊκών στελεχών της επάρατης εκείνης αποχής...
    Εάν είχαν υιοθετηθεί από τότε - έστω και κατά το ήμισυ - τα μέτρα Μητσοτάκη, δεν θα φθάναμε σήμερα στα όρια της χρεοκοπίας.
    Αυτή είναι η ...σκληρή πραγματικότητα, την οποία ουδείς δύναται πλέον ν' αμφισβητήσει...
    Ο όλεθρος της Α' Πασοκικής εικοσαετίας θα πληρωθεί πανάκριβα από τούτον εδώ τον τόπο...
    Δυστυχώς, φθάνουμε στο σήμερα και με καθυστέρηση 20 ετών για τον τόπο, το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ του 2010 του Γ. Παπανδρέου, έρχεται - υπό την πίεση των πραγμάτων - να ...αποκαθηλώσει στην κυριολεξία το ΠΑΣΟΚ του 1981-89 του Ανδρέα Παπανδρέου και ταυτοχρόνως να δικαιώσει με τα όσα είχε προτείνει για την ...διάσωση της Εθνικής οικονομίας, τον πάντα μεγάλο Κων/νο Μητσοτάκη, και ο οποίος δυστυχώς για τη χώρα μας, ουδέποτε εισακούσθηκε.!
    Όσοι στο σημερινό ΠΑΣΟΚ... ανακάλυψαν τώρα ότι δεν ...αντέχουμε την θηριωδία των αμοιβών των εργατών στον ΟΛΠ ή τις αργομισθίες της ΔΕΗ, προσωποποιούν την πολιτική Νέμεσι...
    Η θεία δίκη όμως δεν ξεχνά ποτέ.
    Αυτή η ..."άδικη" πολλές φορές θεία δίκη - δυστυχώς - παρασέρνει στο διάβα της όλα τα όνειρα τις φιλοδοξίες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης κοινωνίας.
    Όλης της Ελληνικής κοινωνίας, εξαιρουμένων των μελών εκείνων που ως λαδωμένα γρανάζια έσερναν την ολόλευκα ανθοστολισμένη άμαξα της αλήστου μνήμης Α' Παπανδρεϊκής εποχής, με προορισμό την αφετηρία της ...Αγράμπελης και την έδρα της ... Κοσκωτικής και ...Λουβαρικής φιλίας.
    Μιας εποχής, όπου τα των πεντακοσίων εκατομμυρίων δραχμών δωράκια προς τους κάθε λογής ...Μαυράκηδες είχε καταστεί σήμα κατατεθέν υπέρ ...ημετέρων.!
    Οποίον έγκλημα η ηθελημένη λήθη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΚΑΝΔΑΛΟ

    ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ = ΝΔ

    Η ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΣΗΜΕΡΑ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΤ3
    ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ !!

    ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ?


    ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΕΙΑΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ

    ΞΥΠΝΑ ΓΙΩΡΓΟ!!

    Αν η Δαμανακη εβγαινε με τον Νικο για καφε εβγαινε και με αλλους δεκα!!

    Αν οποια το επαιζε "φιλη" γονοταν οταν επιτροπος ολοες οι δεξιες θα κυβερνουσαν για παντα..

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΟ PRESS-GR.blogspot.com ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΟΡΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ!!

    ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΝ ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ?

    ΑΝΤΕ ΚΛΕΦΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑI ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ!!

    ΕΚΤΟΑ ΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΥΠΤΟΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΑΙΝΕΙ...

    ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν μπορούν απλά να περάσουν από το e-pass και ούτε καυγάδες ούτε συμπλήρωση εντύπων ούτε τίποτε. Σαν κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 23 Ιαν 2010 9:30:00 μ.μ.

    Ειναι αραγε τοσο αχαριστος και αγνωμων ο Ελληνικος λαος εναντι του κ Μητσοτακη που μονο στην θεα του φερνει μνημες απο πολιτικες αναταραχες και μαυρες σελιδες στην πολιτικη ιστορια αυτου του τοπου, οσο για τις αποκρατικοποιησεις που προσπαθησε να περασει τοτε .... ειχαν συγκεκριμενα ονοματα ,οδο και αριθμο, ανθρωπων του περιβαλλοντος του βλεπε ΔΕΗ με την μοναδα στο Λαυριο.
    Το ονομα ΠΑΝΤΣΑΒΟΛΤΑ σου λεει κατι στην μνημη σου;
    To σε 10 χρονια θα εχουμε ξεχασει το ονομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σου λεει τιποτε που τις διπλωματικες συνομιλιες τις εκανε ο κολλητος Γρυλλακης που πηγαινοεφερνε τον Ρουγκοβα τον αλβανοφωνο του Κοσσυφοπεδιου;
    Το ονομα ΜΑΥΡΙΚΗΣ σου θυμιζει κατι απο την ενδοξη προθυπουργια του κ Μητσοτακη;
    Τις συμβασεις της κινητης τηλεφωνιας με πρεξαρχουσα την siemens στον τεχνολογικο εξοπλισμο σου θυμιζει κατι; με τον παραλληλα προκλητικο αποκλεισμο του ΟΤΕ ;
    Με την υπογραφη του δεν ειχαμε την αθροα εισοδο Αλβανων λαθρομεταναστων επι των ημερων του και προσπαθησε να φορτωσει στον Σαμαρα που τον ειχε ΥΠΕΞ?
    Με την υπογραφη του δεν διαμελιστηκε η Γιουγκοσλαβια και εζησε το δραμα του εμφυλιου εξυπηρετωντας ακομη μια φορα τα συμφεροντα των φιλων του Γερμανων;
    Μηπως θυμασαι απο ποτε κουφαθηκε ο Σουφλιας ? απο τοτε ειναι, που ως υπουργος οικονομικων δεν ειχε να πληρωσει συνταξεις το 1992!!!!!!!! 3 χρονια μετα την πτωση του Πασοκ μεσω του βρωμικου 1989 που εστησε με σκοπο να εξοντωσει τον Α Παπανδρεου. Τωρα θα μου πεις τα λεφτα τα εφαγε το πασοκ και βρηκανε αδεια ταμεια, μηπως θυμασαι τι παρεδωσε η κυβερνηση Ραλλη τον οκτωβριο του 1981 στο Πασοκ?
    Το ονομα maya σου λεει κατι? αν οχι ρωτα τον ιδιο ξερει καλα αυτος.
    Ο χωρος ειναι πολυ περιορισμενος για να αναφερω τα επιτευγματα αυτου του μεγαλου ανδρος, εκεινο ομως που δεν πρεπει να ξεχνας αγαπητε φιλε ειναι οτι, οι νεοι μπορει να μην γνωριζουν αλλα οι παλιοι θυμουνται καλα γιατι εχουν βιωματα και γνωση.
    Οσο για την εικοσαετια του Πασοκ που θα την πληρωνουμε για πολλα χρονια ειναι τουλαχιστον αστειο.
    Την 10ετια της ΝΔ δεν μας ειπες ποσα χρονια θα την πληρωνουμε.
    Οι τοτε Μαυρακηδες εχουν αντιστοιχα και σημερινα ονοματα τυπου Ρουσοπουλος Βουλγαρακης Μπασιακος Κοντος golden boys χρυσωμενα απο πανω ως κατω,κλπ κλπ κλπ.
    Ειναι πολυ νωρις να βγαλεις τον επιδεσμο της πολιτικης πληγης που λεγεται Μητσοτακης προσβλεποντας στην ληθη υπαρχουν ακομα εν ζωη γενιες που δεν επιτρεπουν τετοιου ειδους εγκωμια σε πολιτικους που τους εζησε και γνωριζει καλα.
    Ασε την υστεροφημια του να την γραψουν αργοτερα ανθρωποι που θα ασχοληθουν με το φαινομενο Μητσοτακης που θα το δουνε σαν ιστορικο γεγονος.
    Οσο υπαρχουν συγχρονοι του ματαιοπονεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΕΡΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.

    ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
    ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ.
    ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝΕ. ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ.
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ >>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση