GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θλιβερές πρωτιές‏...

Οι 10 νομοί με το χειρότερο οδικό δίκτυο και τους περισσότερους νεκρούς από τροχαία . Aπό το http://news24gr.blogspot.com/ Η Αιτωλοακαρνανία...

Οι 10 νομοί με το χειρότερο οδικό δίκτυο και τους περισσότερους νεκρούς από τροχαία
.
Aπό το http://news24gr.blogspot.com/

Η Αιτωλοακαρνανία είναι ο νομός της Ελλάδας που κατέχει την θλιβερή πρωτιά στα τροχαία δυστυχήματα κατά το περασμένο έτος, σε σχέση με τους άλλους νομούς της περιφέρειας (Εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης).
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, το 2009 σημειώθηκαν στον εν λόγω νομό 49 τροχαία δυστυχήματα, στα οποία έχασαν την ζωή τους 63 άνθρωποι. Στον θλιβερό κατάλογο των νομών με τους περισσότερους νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα, ακολουθεί ο νόμος...

Ηρακλείου Κρήτης με 48 δυστυχήματα και 52 νεκρούς.
Την τρίτη θέση στον κατάλογο καταλαμβάνει ο νομός Αχαΐας με 43 τροχαία δυστυχήματα και 51 νεκρούς και ακολουθούν οι νομοί Κορινθίας και Ηλείας.
Ειδικότερα, στον νομό Κορινθίας σημειώθηκαν πέρυσι 40 τροχαία δυστυχήματα με 49 νεκρούς και στον νομό Ηλείας 38 με 44 νεκρούς. Σε αντίθεση με του νομούς Κορινθίας και Αχαΐας όπου τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα παρουσίασαν μικρή μείωση πέρυσι σε σχέση με το 2008, στον νομό Ηλείας σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 4,8%.
Την πρώτη δεκάδα του καταλόγου των τροχαίων δυστυχημάτων συμπληρώνουν οι νομοί: Βοιωτίας με 38 δυστυχήματα και 40 νεκρούς, Λαρίσης με 33 δυστυχήματα και 38 νεκρούς, Καβάλας με 32 δυστυχήματα, 36 νεκρούς, καθώς και αύξηση 9,1% σε σχέση με το περασμένο έτος, Χαλκιδικής με 30 δυστυχήματα και 33 νεκρούς και Εύβοιας με 37 δυστυχήματα και 37 νεκρούς.
Πάντως, στους εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης νομούς της χώρας, ο υψηλός δείκτης των θανατηφόρων τροχαίων δεν είναι άσχετος με την κατάσταση του οδικού δικτύου. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, τρεις νομοί από τους οποίους διέρχεται η εθνική οδός - καρμανιόλα, Κορίνθου-Πατρών-Πύργου, βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα από πλευράς αριθμού νεκρών

5 σχόλια

  1. ΩΡΑΙΑ ,ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ 10 ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ,ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΟΝΤΡΗ ΚΟΝΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΗΝ ΓΙΑΦΚΑ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ....ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΒΡΗΚΑΝ KAI ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΥΤΣΕΚΑ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΥΨΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΕΠΟΙΚΙΣΤΗΣ ΣΟΥ .
    Ξύπνα Έλληνα σε κοροϊδεύουν για τους μετανάστες
    Δίνουν χρήματα, , επιδόματα , συντάξεις και δάνεια ( χωρίς αποπληρωμή )
    Και για σένα σου λένε ότι υπάρχει οικονομική κρίση
    Και δεν σου δίνουν .
    Ο ΕΧΘΡΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΕΠΟΙΚΙΣΤΗΣ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα έχουν σχέση μέ τόν αριθμό τών
    κυκλοφορούντων οχημάτων/χλμ./ώρα.
    Άν πχ ο νομός Φλωρίνης είχε αυτή
    τήν κυκλοφορία,θά κλαίγαμε 200
    νεκρούς ανά έτος μόνο στό νομό.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΗΛΙΘΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΑΦΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΤΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥΣ(ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ+ΟΔΗΓΗΣΗ), ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ ΚΛΠ βΛΑΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΕΒΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΑΣ ΟΧΗΜΑ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση