GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί να απεργήσει η ΑΔΕΔΥ;

Aπό το http://activistis.gr/ Αρχίζει μάλλον να ξεδιαλύνει η πρόθεση της κυβέρνησης σχετικά με τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις (και πολύ άργησ...

Aπό το http://activistis.gr/

Αρχίζει μάλλον να ξεδιαλύνει η πρόθεση της κυβέρνησης σχετικά με τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις (και πολύ άργησε θα λέγαμε..)
Αν κρίνουμε δε, από τις αντιδράσεις που ξεδιπλώνονται - στον Δημόσιο τομέα - οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι μάλλον κινείται στην σωστή κατεύθυνση, όσον αφορά την περικοπή των επιδομάτων και φορολόγηση, στους έχοντες και κατέχοντες των δημόσιων υπαλλήλων.
Δεν μπορούμε βέβαια να ισχυριστούμε πως καλώς πράττει επικεντρώνοντας την προσπάθειά της αποκλειστικά και...

μόνο στους υπαλλήλους, και επιδεικτικά αρνούμενη να θίξει δικαιώματα και φοροαπαλλαγές της μεγαλοαστικής τάξης και της εκκλησίας αλλά και να καταδιώξει, ως οφείλει, τα διαφόρων ειδών λαμόγια.
Κι αυτό το λέμε λαμβάνοντας υπ'όψιν τις διαμαρτυρίες κάποιων κλάδων που σήκωσαν τα μπαϊράκια της επανάστασης. Ταυτίζοντες την ιδική τους φοροασυλία με την απόδοση των υπηρεσιών στις οποίες υπηρετούν και διαμηνύοντας πως ενδεχόμενη φορολόγησή τους θα οδηγήσει σε πλημμελή .... καθήκοντα από τους ίδιους.
Ήδη με τις απεργίες έδωσαν το στίγμα τους οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί υπάλληλοι, εκ των πλέον ευνοουμένων του δημοσίου. Και δεν άργησαν να εμφανιστούν και οι υπόλοιποι (ώστε να μπορέσουν και οι υπόλοιποι Έλληνες να τους ξεχωρίζουν).
Διαβάζουμε από τον τύπο, ανακοίνωσή τους, και οργιζόμαστε:
Δεν μπορεί, λέει η Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων (ΕΔΥ), να αποδεχθεί για το 2011, ετήσιο φόρο 20.000 - 25.000 ευρώ (τόσα είναι τα έσοδα που έχουν τρεις οικογένειες, ώ ευγενείς διπλωματικοί υπάλληλοι). Και το ποσόν αυτό αντιστοιχεί μόνο σε ένα επίδομα, αυτό της Αποζημίωσης Υπηρεσίας Αλλοδαπής.
Και θέτουν και την έμμεση απειλή ( το προσωπικόν συμφέρον μετουσιώνεται σε εθνικόν) δηλώνοντας:
«Πολλούς θα διευκόλυνε η απενεργοποίηση του μηχανισμού του υπουργείου Εξωτερικών σε μια κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα.Σίγουρα όμως δεν θα διευκολύνει καθόλου την κυβέρνηση η επισήμανση από τους έλληνες διπλωμάτες κάποιων ιδιαίτερα πικρών αληθειών. Ποιοι άραγε έχουν λόγους να φοβούνται την αλήθεια;».
Και ένα ερώτημα προς την ΑΔΕΔΥ:
Αν δεχτούμαι ως αληθές, αυτό που κατ' επανάληψη διαβεβαίωσε ο Υπουργός Οικονομικών. Ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμμία επιβάρυνση σε εισοδήματα μέχρι του ποσού των 30 - 35.000 ευρώ.
Γιατί θα πρέπει να απεργήσουν οι Δημόσιοι υπάλληλοι;
Για να συνδράμουν στους επί χρόνια ευνοημένους - από όλες τις κυβερνήσεις - προνομιούχους υπαλλήλους κάποιων ειδικών κατηγοριών με τις προκλητικές αμοιβές;
Δεν εκπροσωπείτε το ιδιαίτερο (και προκλητικό) κύριοι της ΑΔΕΔΥ, εκπροσωπείται κυρίως το καθολικό και ιδιαίτερα τους χαμηλόμισθους.

13 σχόλια

  1. ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΚΑΛΟΘΡΕΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΗΛΕΚΑΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ εκείνο που έχω να πώ είναι ότι Ο Γιωργάκης είναι ενας μεγάλος ψεύτης. Άλλα μας έλεγε προεκλογικά, "Λεφτά υπάρχουν έλεγε" πούναι τα λεφτά γιωργάκη? Εγώ τόσα χρόνια πληρώνω κανονικα τους φόρους μου? γιατι να μένω καθηλωμενος στα 1200€ με 2 παιδιά και 15 χρονια υπηρεσια;
    Αλλά αφού δεν μπορεί να μαζέψει λεφτά απο αλλού πάλι εμεις την πληρώνουμε. Γιατί δεν κάνει μείωση στους μισθου΄ς των βουλευτών; και στους υπαλληλους της βουλής, οι οποίοι παίρνουν παρακαλώ 16 μισθους, γιατι δεν κόβει απο τα golden boys των διαφορων ΔΕΚΟ;
    αλλά είπαμε πάντα εμας την εύκολη λυση, εμάς που και να θέλουμε δεν μπορούμε να κρυφτούμε. Ενα έχω να πω ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασόκ-κανάλια-εφημερίδες-δημοσκόποι έχουν το ίδιο αφεντικό.
    Όλοι το ξέρουμε, παρόλο που δεν μπορούμε να το αποδείξουμε.
    Το καταλαβαίνουμε όμως από το ότι η οργάνωση και ο επαγγελματισμός τους είναι τόσο συντονισμένος που δεν μπορεί παρά να προσέρχεται από το εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως, πέρα απο την πλάκα.
    Με αυτον τον βλάκα
    πάθανε την πλάκα της ζωή τους αυτοί οι 3,000,000 συμπολίτες μας.

    ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΞΕΡΑΜΕ ΣΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ
    ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ.
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι, Ηλίθιο τον κατεβάζαμε, ΠΑΙΝΤΙ τον ανεβάζαμε
    με εκατοντάδες άλλα κοσμητικά.

    Η πλειοψηφία αυτών των ταλαίπωρων
    που ψήφισαν τον ......" τα λεφτα Υπάρχουν με Ονειρο και σχέδιο "
    θα φάτε καλά.
    θα διοριστείτε, θα σας χαριστούν τα χρέη κ.λ.π.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
    ΧΟΝΤΡΑ...αισθάνονται τουλάχιστον μαλάκες ?
    ή ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΕΣ !!!!

    ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΤΡΕΛΟΣ Ή ΒΛΑΜΕΝΟΣ Ή ΗΛΙΘΙΟΣ Ή ΚΡΕΤΙΝΟΣ Ή ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ..
    ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.
    ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΒΛΑΚΙΑΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. με τους υπαλλήλους της βουλης τι θα γίνει; θα συνεχίσουν να παίρνουν 16 μισθούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί έχει συνηθίσει ο τροφαντός κώλος των Δημοσίων Υπαλλήλων να κάθεται και να πληρώνεται βρέξει-χιονίσει χωρίς το φόβο της απόλυσης.
    Αφού μπήκαν σχεδόν το 99% με μέσο στο Δημόσιο,απεργούν τώρα γιατί τα κομματόσκυλα οι συνδικαλιστές τους αποφάσισαν ότι το όφελος της πατρίδας είναι πιο κάτω από το προσωπικό τους όφελος .
    Αποφάσισαν ότι τα καθήκια οι εφοριακοί και οι κλεφτες οι τελωνειακοί που τα τσεπώνουν εδώ και χρόνια κάτω από το τραπέζι δεν πρέπει να μειωθούν τα επιδόματα που παίρνουν γιατί αυτοί είναι άλλης κατηγορίας εργαζόμενοι,Lux θα έλεγα και προφασίζονται του κόσμου τις κουταμάρες για να λένε στα σκατοκάναλα και ο κόσμος κοιμισμένος απο το καναπέ του,παίζοντας τα πουλιά τους, να αναρωτιούνται γιατί το κακό το κράτος αναγκάζεται να μειώσει τα επιδόματα αυτών που αποτελούν το κύριο πρόβλημα του Δημόσιου χρέους και ελλείματος.

    Γι αυτό απεργεί η ΑΔΕΔΥ.
    Για να βγούν κάποτε αυτοί οι καράβλαχοι συνδικαλιστές που ήρθαν από τα χωριά τους και μπήκαν στο Δημόσιο τομέα επειδή είχαν τους Βουλευτές τους και τους έγλυφαν τ'αρχίδια τους με σκοπό κάποια ημέρα να γίνουν και οι ίδιοι Βουλευτές.

    Αίσχος και Ντροπή για τη σύγχρονη Ελλάδα.

    Αν δεν αγαπήσετε τη χώρα ρε καθήκια του κερατά τίποτα δεν θα γίνει.
    Μια ζωή ξεφτίλες θα είστε και γι αυτό εγώ όποτε πηγαίνω στη ΔΟΥ μου θα σας κατεβάζω κάτι καντήλια και κάτι βρισιές που όμοιες δεν θα έχετε ακούσει ξεφτιλισμένοι σκατουπάλληλοι ,κλέφτες και δύσοσμοι όσο ο βόθρος στο χωριό σας.Αλήτες,Κλέφτες εφοριακοί και τελωνειακοί ,χοντροβούβαλες και χοντροβούβαλοι που οι κώλοι σας έχουν γίνει σαν τη πλατεία Συντάγματος από τη πολλή μάσα και από τα πολλά φακελάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 'Ετσι θέλουν και απεργούν. Πάνε
    να τους κλείσουν το σπίτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαι συνταξιούχος του Δημοσίου.Συνταξιοδοτήθηκα με 35 χρόνια υπηρεσία και οι καθαρές αποδοχές μου δεν πλησίαζαν καν τις 30 χιλιάδες ευρώ ετησίως.Δεν γνώριζα επίσης και κάποιους άλλους υπαλλήλους που να παίρνουν τέτοιους μισθούς.Επομένως για να απεργεί η ΑΔΕΔΥ , δύο πράγματα συμβαίνουν: Ή γνωρίζουν υπαλλήλους με αποδοχές πάνω από 30 χιλ. ευρώ, ή γνωρίζουν κάποια κρυφά σχέδια της κυβέρνησης.Σε κάθε περίπτωση ωφείλουν να ενημερώσουν τον κόσμο για το τι ακριβώς συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αμα εχει αρχ....α ο Παπατζης να παει να τα παρει απο τα αφεντικά του (Κοκαλη,Μπομπολα, Βαρδινογιαννη κλπ.) και να αφησει ησυχους τους... εκκατομυριουχους δημοσιους υπαλληλους. Οταν βγαζουν τα δημοσια καναλια τα δηθεν τρομερα λεφτα των υπαλληλων στον αερα ,τη στιγμη που γλεντανε καθε μερα πρωι - βραδυ εις υγειαν των κοροιδων, μεταξυ των οποιων ειναι και οι δημοσιοι υπαλληλοι και ο φιλος του Παυλος ο Β! τους...κοβει μονο 10% ! Βγαλτε τωρα και ενα στημενο Γκαλοπ να δεσει το πραγμα. Ετσι δεν ειναι πρασινο λαμογιο κε.Λεβερδο Γιαννη στην υπηρεσια του Πασοκ και που απο τις μασες και τα μαυρα εχεις γινει σαν θαλασσιος ελεφαντας;Ξερεις τι γρηγορα Γιωργακη περνουν τα 3 χρονια; Οσους Αλβανους καιΠακιστανους να ελληνοποιησεις δεν σε σωζει εσενα και την αμερικανικη παρεα σου τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτος που αναφερεται στους κωλους των δημ.υπαλληλων μηπως θα επρεπε να μας πει ο δικος του κωλος τι "δουλεια"κανει και ποσα βγαζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συναντηση

    Σημερα στον Ηλεκτρικο που ειχε μερικη απεργια συναντηθηκαν ο δρ Κουτσουκος και ο Ανδριανοπουλος...

    και συζητησαν το προβλημα της Ιθαγενειας!!

    Υπαρχουν υστερικες εκδηλωσεις και φοβιες

    Το σημαντικοτερο ειναι να παρουν ολοι "αδεια παραμονης" εστω προσωρινη...οσο για ιθαγενεια ή " πληρη δικαιώματα πολιτη"στα 18....με κριτηρια...

    Τελικα συμφωνησαν οτι οι μουσουλμανικοι πληθυσμοι προσαρμοζονται δυσκολοτερα και το θεμα θελει διερευνησης και προσοχης!!

    Προσοχη:Οι μεταναστες ΔΕΝ θα ψηφιουν τα υπαρχοντα κομματα αλλα θα κανουν ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ μειονοτικά ή θρησκευτικά ή ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!!
    Ετσι ειναι ...προσοχη στις λεπτομερειες του νομοσχεδιου!!

    Νικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 06 Φεβ 2010 10:53:00 π.μ.


    ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΗΜΕΡΑ ;

    ΕΑΝ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ 30.000€

    Η ΜΕΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ 8.300 €

    ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΝΑ ΕΦ'ΑΠΑΞ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΠΟΣΗ ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΑΣ ;


    ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ,ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ .


    ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ,ΕΝΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ , ΜΟΛΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΙ !!!!!!!!



    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ.

    ΤΕΛΟΣ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ 50% ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΑΣ .


    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ,…………… ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΑΣ.

    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΨΙΧΟΥΛΑ .

    ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΟΛΙ ΜΟΟΟΟΟΟΟΟΟ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητοί φίλοι, αντι να κοιτάξουμε όλοι μαζί, πως θα καλυτερέψει η υπάρχουσα θέση του καθενός απο εμάς, όσον αφορά την εργασία, την αμοιβή, την περίθαλψη και τη σύνταξη, αναλώνουμε τους εγκεφάλους μας με μαλακίες του στυλ, γιατί πέρνει αυτός τόσα παραπάνω και γιατι εγώ είμαι πιο κουρασμένος απο τον άλλο.

    Όταν κάποιος είναι επάνω σε μία σκάλα και έχει καλύτερη θέα απο εμάς, βασικός σκοπός είναι να προσπαθήσουμε να απαιτήσουμε / ανεβούμε και εμείς σε μια σκάλα, με σκοπό να βρεθούμε στην ίδια πλεονεκτική θέση και όχι να πριονίσουμε την δική του σκάλα για να νιώσουμε καλύτερα.......

    Αλλα δυστυχώς αρεσκόμαστε να κοιτάμε πάντα προς τα πίσω και όχι μπροστά!!!!!

    Αποφασίστε πόσα χρήματα χρειάζετε κάποιος για να ζήζει αξιοπρεπώς όταν είναι εργένης, παντρεμένος, με ένα, δύο, τρία, τέσσερα πέντε.... παιδιά και με δικό του ή όχι δικό του σπίτι / πόσα σαν συνταξιούχος και απαιτήστε τα.

    Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε οτι ένας αλλοδαπός περιθάλπετε δωρεάν στα νοσοκομεία μας ενω εμείς σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας χρειαζόμαστε ένσημα - βιβλιάριο - χρήματα για τα ίδια ακριβώς πράγματα.


    Κοιτάμε μπροστά, μην ξεχνάτε οτι το πραγματικό χρήμα είναι λογιστικό, απλά νούμερα, σε μια αρθιθμομηχανή.

    Μη σας γελά κανείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση