GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας...

Απο τον Γιώργο Αγιομυργιανάκη συνταξιούχο δάσκαλο Κυριακή της Ορθοδοξίας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απαγγείλει πάλι "το σύμβολο...

Απο τον Γιώργο Αγιομυργιανάκη
συνταξιούχο δάσκαλο

Κυριακή της Ορθοδοξίας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απαγγείλει πάλι "το σύμβολο της πίστεως", σύμβολο υποταγής της Πολιτείας στις επιταγές και επιθυμίες της Εκκλησίας.
Αδυνατώ να κατανοήσω την θλιβερή αυτή εικόνα που καθιέρωσε ο ξενόφερτος βασιλιάς Χριστιανός-Γουλιέλμος-Φερδινάνδος-Αδόλφος-Γεώργιος.
Δυστυχώς ούτε ο Στεφανόπουλος ούτε ο Παπούλιας είχαν τα κότσια να αντισταθούν, όπως έκανε ο αείμνηστος Κων/νος Καραμανλής κατά τη διάρκεια της θητείας του , χωρίς να τολμήσει η Εκκλησία να βγάλει κιχ.
Καταλαβαίνω τις μεγάλες γιορτές, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα αλλά ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί τόσος ντόρος και τόσο πάθος γι αυτή την Κυριακή του ορθόδοξου "θριάμβου".
Και γιατί "ορθώς δοκεί" όποιος πιστεύει στις εικόνες-είδωλα και πανηγυρίζει την επαναφορά τους στους ναούς;
Και γιατί δεν είναι...

επαναφορά της ειδωλολατρίας, όταν ο πιστός δεν πιστεύει π.χ. στην Παναγία αλλά στην κάθε "θαυματουργή " εικόνα της.
Ποιός δεν έχει δει τις αθώες γυναικούλες να προσκυνούν την "Ιεροσολυμίτισσα" και να σκουπίζουν με ένα κομμάτι βαμβάκι το τζάμι της εικόνας γιανα πάρουν ολίγη αγιοσύνη από το εικόνισμα στο σπίτι τους.
Μήπως όλα αυτά γίνονται γιατί οι εικόνες είναι εκτός από λατρευτικά αντικείμενα και αιτία εισρροής πακτωλού χρημάτων στα παγκάρια;
Μήπως γι αυτό το λόγο η Παναγία της Τήνου δεν γιορτάζει ως "Ευαγγελίστρια" στις 25 Μαρτίου αλλά στις 15 Αυγούστου;
Μήπως ήταν αιρετικός ο Θεόδωρος Στουδίτης και ο Ιωάννης Δαμασκηνός και όχι ο "Κοπρώνυμος";
Από πού ως πού, οι χριστιανοί που έβγαζαν τα μάτια των αγίων απο τις τοιχογραφίες και τις μπογιές από τις εικόνες, για να τα κάνουν ιατρικά θαυματουργά σκονάκια, είχαν δίκιο;
Γιατί τίσο πάθος και τόσος θρίαμβος με αυτή την βλακώδη γιορτή;
Βέβαια η Εκκλησία έχει βρει την καραμέλα ότι: "εμείς δεν λατρεύομε τις εικόνες αλλά τις τιμούμε."
Αυτό είναι όμως είναι το μόνο που δεν γίνεται από το χριστεπώνυμο πλήθος. Οι εικόνες απείρου κάλλους με τη λατρεία της εικόνας "Άξιόν εστι" δεν μπορούν να μας πείσουν για τη μη λατρεία των εικόνων.
Ακόμη και " αχειροποιήτες " εικόνες έχουν εφεύρει οι σύγχρονοι εικονολάτρες-ειδωλολάτρες για να μας πουν ότι τις έστειλε ο ίδιος ο Θεός όπως ο Δίας τα "διοπετή" είδωλα. Δεν τις λένε τουλαχιστον.... αχυροποίητες!
Και αγαπητοί μου "ορθόδοξοι" πνευματικοί ταγοί, πού πήγε το: "ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον ουδέ παντός ομοίωμα....";;;
Και όλα αυτά από μια άθλια θεούσα γυναίκα την Ειρήνη την Αθηναία η οποία έβγαλε από τη μέση το σύζυγό της Λέοντα Δ' και τύφλωσε και αργότερα σκότωσε τον 25χρονο αυτοκράτορα γιο της για να αναστηλώσει τις εικόνες με πειθήνια οικουμενική σύνοδο και να κάνει έτσι τα χατίρια των αμόρφωτων καλόγερων και της λοιπής βυζαντινής πλέμπας...
Πώς συνδυάζεται η γιορτή αυτή της Ορθοδοξίας με το υβρεολόγιο και τους αναθεματισμούς
εναντίον του Ελληνικού Πολιτισμού είναι ένα αναπάντητο ερώτημα.
Τέλος ας σκεφτούμε όλοι πολύ καλά τα λόγια του μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεοκλήτου, ο οποίος λέει: " Όταν ο πιστός ταυτίζεται με μια εικόνα, αυτό είναι ειδωλολατρία. Και εμείς έχουμε την ευθύνη , διότι ενθαρρύνουμε την ειδωλολατρία όταν περιάγουμε τα λείψανα των αγίων για να γεμίσουμε τα παγκάρια της Εκκλησίας.....Εδώ δεν λέει με βοήθησε η Παναγία, λέει με βοήθησε η Παναγία η Ιεροσολυμίτισσα. Αυτό είναι εδωλολατρία όσο κι αν θέλουμε να το εξαγνίσουμε. Είναι αρρωστημένη πίστη..."
Μήπως θα τον αφορίσετε κι αυτόν, όπως τότε όλους τους εικονομάχους;

37 σχόλια

  1. Ποιος ειναι ο τριτος δρομος του δρ κουτσουκου?

    ο κοσμος θελει να μαθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ !! ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΘΕΝΕΣ ΣΤΑ ΠΑΔΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τη περίμενες να γίνετε στο 'Ισλάμ' της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες τα ! Γιατί η Εκκλησία εναγκαλίζει το Κράτος τόσο σφιχτά, ασφυκτικά κι εκείνο την αφήνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. file giorgo ime apo ikogenia ekpedeytikon ke exo derfo ekpedeytiko lipame ala an de simpatis tin eklisia ine dikeomasoy opos dikeoma ke toy kate papoylia ine na kani ayto poy nomizi sosto lipame ta pedia poy didaxes ti na toys emates arage ke ti stadiodromia exoyn epagelmatika ke sti zoi
    filika haris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το "ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον ουδέ παντός ομοίωμα....", η εντολή ,δηλαδή. του Μωσαϊκού νόμου (χα) ευθύνεται για το ότι οι τρείς μονοθεϊστικές θρησκείες, που έχουν κοινή αφετηρία την παλαιά διαθήκη, Χριστιανισμός, Εβραϊσμός και Μουσουλμανισμός, δεν έχουν εικόνες. Μόνον το Ελληνοχριστιανικό δόγμα έχει εικόνες. Αυτό διότι ο Χριστιανισμός παρ' ότι επεβλήθει βιαίως στην χώρα μας, ήρθε να αντικαταστήσει θρησκεία που απεικόνιζε τους θεούς και μόνον ως τέτοια μπορούσε να επικρατήσει. Την Κυριακή την ορθοδοξίας , που γιορτάζεται ο θρίαμβος της Ελληνικής άποψης , να έχουμε εικόνες, ακούγονταν κατάρες και ανάθεμα εις βάρος της Ελληνικής φιλοσοφίας. Το 2009 όμως , με πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου αυτά παραβλέφθηκαν , ελπίζω οριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ragiades mia zwh alalazontes mia zwh kati kirigmata san ayto enantia se katheti elliniko ..pseftokoultouriarides kai pseftoepanastates pou mono se sxolikes diamartiries tromokratia kai paroximenes ides tis enoxis aristeras stirizete ti teftea sas propaganda prin na sas ksanastiloume ekei opou anikete pragmatika kai pou toso poli nostalgite .....sti giaro


    ragiades mia zwh stin idea tou mao kai tou stalin me dhmokratiki maska

    ragiades loipon giati ellines den iste isos o basilias na einai toulaxiston etsi dixnei ..eseis mia fora oxi

    ragiades eseis ragiades kai ta paidia sas

    ragiades kai ta paidia twn paidiwn sas kotoules

    kotoules sinistoses twn alvanotsipraiwn ...kotoules ...e kotoules

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όποιος πιστεύει στον Γιαχοβά + Εμανουελ, δεν μπορεί να είναι Έλληνας, τελείωσε!

    Τα κόλπα αυτά απο Ασία και Αφρική είναι μόνο για χαχόλους και βαρβάρους!

    Οι ευρωπαίοι μαφιόζοι να τους προσκυνούν όσο θέλουν. Οι έλληνες δεν έχουν καμιά σχέση με κάφρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευτυχώς η παλιά φρουρά των δασκάλων έχει σχεδόν φύγει και η πλειοψηφία σήμερα δεν είναι των παιδαγωγικών ακαδημιών αλλά των πανεπιστημίων και έχουν άλλη άποψη για τούς ορθόδοξους ταλιμπάν.
    Δεν δέχονται καμιά θρησκευτική παρέμβαση στο έργο τους και το μάθημα των θρησκευτικών έχει σχεδόν καταργηθεί στην πράξη.
    Εγώ ας πούμε δεν μπορώ να πω στα παιδιά για τις βλακείες τις Π. Διαθήκης γιατί θα με πάρουν οι
    μαθητές με τις πέτρες
    Έχω μετατρέψει το μάθημα σε μάθημα
    αγάπης και καλοσύνης προς το συνάνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΓΩ ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΜΕ 25 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΎΣ.
    ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΟΙ 9 ΠΟΥ ΚΑΝΟΜΕ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΞΕΙΣ
    ΑΠΛΩΣ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΏΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕ .
    ΕΤΣΙ ΕΧΟΜΕ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΘΕΟΣΕΒΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑΤ ΣΕ ΚΑΙΕΙ Η ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΟ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΙΕΧΩΒΑΣ.ΜΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΧΕΤΕ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΠΝΟΥΣ.ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΝΔΡΟΙ ΚΑΘΩΣ ΕΙΣΤΕ ΛΟΥΦΑΖΕΤΕ.ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΨΟΦΙΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΟΥΝ ΓΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι υποστηρικτές της προσκύνησης των εικόνων αναφέρουν τον όρο «η της εικόνος τιμή επί το πρωτότυπον διαβαίνει» προσπαθώντας έτσι να διαχωρίσουν τους εαυτούς τους από τους αρχαίους ειδωλολάτρες.

    Θέλουμε να ρωτήσουμε, λοιπόν, Πιστεύει κανείς αληθινά ότι οι αρχαίοι μας πρόγονοι, όταν προσκυνούσαν το άγαλμα της Αθηνάς στον Παρθενώνα ή του Δία στην Ολυμπία, λάτρευαν το μάρμαρο και όχι το «πρωτότυπον»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μήπως κάποτε πρέπει να ξεχωρίσει ο ΧΡΙΣΤΟΣ από τον ΜΑΜΩΝΑ; Ατυχώς είναι μεγάλα τα κέρδη από την εμπορευματοποίηση της θρησκείας, γι’ αυτό είναι πιθανότερο να μιμηθούν και άλλοι το ίδιο σύστημα. Αν και μερικοί μίσησαν τα πλούτη έναντι της δόξας, πολλοί εξακολουθούν να προτιμούν την αγάπη του πλούτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σκοταδισμός και θρησκευτικός μεσαίωνας εν μέσω πολιτικών εγκλημάτων σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.

    Αυτή είναι η Ελλάδα του 21ου αιώνα.

    Ντρέπομαι που είμαι Ελληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. haris

    ΩΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ,ΝΑ ΦΙΛΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ.
    ΑΛΛΑ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΔΕΝ ΕΙΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ
    ΕΙΠΕ ΤΟ "ΠΙΣΤΕΥΩ".
    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΧΑΡΟΥΛΗ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ, ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΕΜΑΘΕ ΜΟΝΟ ΤΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕ. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΑΣΚΣΛΟ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΛΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ, Η 2Η ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΤΑ ΕΜΠΟΤΙΣΑΝ ΣΤΟ ΑΣΗΜΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ. ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΡΕΕΙ ΣΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΗΝ.ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΑΚΑΤΑΡΤΙΣΤΩΝ ΣΕ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΥΒΡΙΣ ΚΑΙ Η ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ...ΕΦΡΑΙΜ ΠΟΥ ...ΕΥΦΡΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΕΛΕΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μήπως ο δάσκαλος θα επρεπε να γιορτάζει πιό "πραγματικές"γιορτές ;

    Ασ πούμε εκείνη την ισλαμική που μαστιγώνονται οι πιστοί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΑΠΑΔΕΣ =

    ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ
    ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ
    ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ
    ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ
    ΚΗΦΗΝΕΣ
    ΑΘΛΙΟΙ
    ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ
    ΓΚΕΣΤΑΜΠΙΤΕΣ
    ΣΙΧΑΜΕΡΟΙ
    ΒΡΩΜΕΡΟΙ
    ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΙ
    ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ......
    ............
    ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πώς νά περιμένεις τόσο αιρετική
    ανάρτηση,από άνθρωπο μέ επίθετο
    πού παραπέμπει στό Άγιο μύρο τής
    βάφτισης?
    Γιώργο πρέπει νά παραγγείλεις καί
    εσύ πυρίμαχη στολή.
    Ποτέ δέν ξέρεις...
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. πες τα χρισόστομε γιατί εκτός των άλλων είναι καιη ενέργεια της απαγγελίας αντισυνταγματική αφού ο αρχήγός του κράτους παίρνει θέση και δίνει την εντύπωση ότι επιβάλλεται η θδίαιτερη αυτή μεταχείριση, δίνεται ένα μήνυμα εκβιαστικό
    πες τα για να σκάσει και ο χουντικός δόκτορας που μας έχει πρίξει με τις αναφορές του στα έργα και τις ημέρες των βατοπεδινών και των παραχριστιανικών οργανώσεων
    ευτυχώς πο υυπάρχουν και πραγματικοί δόκτορες όπως ο δόκτωρ κουτσούκους που θα βάλει τα πράγματα στη θέση του με την παρουσία του στην μηλιώνη κάποια δευτέρα στις 20:00 και τότε όλοι θα τρέχουν να εξαφανιστούν ωσάν τα ποντίκια που εγκαταλείπουν τη βατοπαιδινή κόλαση με τους τραμπούκους σεκιουριτάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΔΑΣΚΑΛΕ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΠΡΟΣΚΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΙΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΥ ΕΙΚΟΝΟΖΕΙ!ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΔΩΛΟ...ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ...ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εμένα που είμαι Έλληνας δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν η εκκλησία θα προσκυνά ή όχι τις εικόνες γιατί δεν πιστεύω στην εβραική θρησκεία του ιησού. Με ενδιαφέρει ότι αυτή η θρησκεία κατέστρεψε τα αγάλματα του πολιτισμού των προγόνων μου δεν σεβάστηκε τίποτα. Γιατί εμείς να σεβαστούμε την εβραική θρησκεία και να μην την καταστρέψουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΝΝΑ...

    Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΑ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ.
    ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ 1850 ΟΥΤΕ ΣΤΟ 1950.

    ΤΑ ΠΑΠΑΔΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ.

    ΜΟΝΟ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΡΞΗ "ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΟ" ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΔΑΣΚΑΛΑΚΟ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για δεστε που καταντησε η κοινωνια
    να τολμουν οι δασκαλοι να εχουν γνωμη...και να τη λενε!!!!
    Στην πυρά...στην πυρά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΝ ΗΤΑΝ ΘΕΟΣΕΒΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΑΚΟΣ
    ΚΑΙ ΧΟΥΦΤΩΝΕ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΣΑΣ
    ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΗΣ. ΕΕΕΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σωστός ο συγγραφέας! οι ταλιμπάνηδες αλληλοσκοτώνονταν για τις εικόνες και στο τέλος έβριζαν όλοι μαζί τους (αρχαίους) Έλληνες! Αυτούς φοβόντουσαν και τον πολιτισμό τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συγχαρητήρια στο συνταξιούχο δάσκαλο που έγραψε αυτό το post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. .....Ποιός δεν έχει δει τις αθώες γυναικούλες να προσκυνούν την "Ιεροσολυμίτισσα" και να σκουπίζουν με ένα κομμάτι βαμβάκι το τζάμι της εικόνας γιανα πάρουν ολίγη αγιοσύνη από το εικόνισμα στο σπίτι τους.....
    -Αυτές τις αθώες θα προτιμούσες ποιός να ήταν ταγός τους??????

    Μήπως γι αυτό το λόγο η Παναγία της Τήνου δεν γιορτάζει ως "Ευαγγελίστρια" στις 25 Μαρτίου αλλά στις 15 Αυγούστου;


    - Ξεχνάς την "ΕΛΛΗ"....μήπως εσκεμένα για να περάσεις τα μυνήματά που σε βολέβουν....?????


    .....Μήπως ήταν αιρετικός ο Θεόδωρος Στουδίτης και ο Ιωάννης Δαμασκηνός και όχι ο "Κοπρώνυμος";
    .....
    Κάποιος χαρακτηρίζει κάποιον αιρετικό ή όχι από την δική του οπτική. Αν έσύ θεωρείς το Κοπρώνυμο μη αιρετικό είναι δικαιωμά σου και καλά κάνεις....
    Τους άλλους γίγαντες είναι καλύτερα να μην τους πιάνεις στό στόμα σου..... γιατί τελικά δεν είσαι τόσο διαβασμένος όσο παριστάνεις και κρίμα για τους μαθητές σου.

    ......Από πού ως πού, οι χριστιανοί που έβγαζαν τα μάτια των αγίων απο τις τοιχογραφίες και τις μπογιές από τις εικόνες, για να τα κάνουν ιατρικά θαυματουργά σκονάκια, είχαν δίκιο;...

    -Αυτούς που περιγράφεις εσύ τους χαρακτηρίζεις χριστιανούς κανείς άλλος.

    ......Γιατί τίσο πάθος και τόσος θρίαμβος με αυτή την βλακώδη γιορτή;....
    Έχεις την εντύπωση ότι αυτά που γράφεις εσύ εδώ δεν έχουν πάθος????? Μιά βλακώδη γιορτή που εσύ κιόλας να υποθέσω δεν λαμβάνεις μέρος γιατί σε κόφτει αν είναι βλακώδης....
    Και εγώ θεωρώ βλακώδη τη γιορτή του κρασιού αλλά δεν ανεβάζω τόσο λάβρα σχόλια για αυτήν...........


    ....Βέβαια η Εκκλησία έχει βρει την καραμέλα ότι: "εμείς δεν λατρεύομε τις εικόνες αλλά τις τιμούμε."....

    -Καραμέλες είναι ότι λένε οι άλλοι αυτά που λές εσύ οχι??????
    Μήπως πρέπει να πετάξω τις φωτογραφίες των αγαπημένων μου προσώπων από το σπίτι μου γιατί θα θεωρηθώ ειδωλολάτρησσα?????????

    ......και να κάνει έτσι τα χατίρια των αμόρφωτων καλόγερων και της λοιπής βυζαντινής πλέμπας...

    Αμόρφωτοι καλόγεροι?????
    Ετσι θα μπορούσε να τους χαρακτηρίσει μόνο ένας βαθειά αμόρφωτος... στην πραγματικότητα ήταν αφάνταστα μορφωμένοι ( γνώστες της ελληνικής φιλοσοφίας και όχι μόνο) και μίλαγαν πολλές ξένες γλώσσες (της εποχής). Επίσης όσον αφορά το χαρακτηρισμό του βυζαντινού λαού "πλέμπα" με υποτιμητικό ύφος να υποθέσω βέβαια ότι όσον αφορά τη σημερινή σύγχρονη πλέμπα δεν θεωρείς εαυτόν βέβαια ότι θα μπορούσες ποτέ να ανήκεις σε αυτό το ...είδος....(μπλιάχ...).

    .....Τέλος ας σκεφτούμε όλοι πολύ καλά τα λόγια του μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεοκλήτου, ο οποίος λέει: " Όταν ο πιστός ταυτίζεται με μια εικόνα, αυτό είναι ειδωλολατρία....

    Το "ας το σκεφτούμε" σε πρώτο πληθυντικό τι σημαίνει αλήθεια???και είναι και η κατακλείδα σου.

    Οτι και σύ είσαι αραγε διατεθιμένος να ξανασκεφτείς αυτά όλα που έχεις γράψει και να διαβάσεις περισσότερο ιστορία.
    Η μήπως στην πραγματικότητα εννοείς όλοι εμείς να το σκεφτούμε εκτός απο σένα που τα έχεις ήδη σκεφτεί και έχεις καταλήξει και σε "σωωστά" συμπεράσματα.

    Γιατί αν εννοείς να το σκεφτούμε όλοι χωρίς εσένα τότε........







    Αγράμματοι καλόγεροι.........
    Αν είχες διαβάσει ιστορία όπως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμη 4.38- διαβασμένη...

    Τα ράσα που φοράς στο σώμα και στο πνεύμα δν σε αφήνουν να σκεφτείς οτι οι ιστορίες που έχεις διαβάσει είναι αυτές που σας κάνουν πλύση εγκεφάλου για την Αλήθεια και την ανωτερότητα της ορθοδοξίας σου.

    Αυτά να τα λες στους "γίγαντες" της πίστης σου όταν προσεύχεσαι, στους εγκληματίες που τους έχετε
    κάνει αγίους, σαν δεν ντρέπεστε!

    Έχεις την εντύπωση πως όλοι κοιμούνται τον ύπνο τον βαθύ στον οποίο σας έχει βυθίσει η δήθεν "αγιοσύνη" των Πατέρων σου.

    Όσο για την επιμονή σου ότι δεν είσαι εικονολάτρισσα-ειδωλολάτρισσα, πίστευέ το αν νιώθεις ότι δεν κορο'ι'δεύεις τον εαυτό σου.
    Και μην ξαναπάς στην Τήνο. Πήγαινε στην Παναγία τη Σουμελά.
    Εκεί δεν έγινε τορπιλισμός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μπραβο δάσκαλε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όλα γίνονται για τη μάσα.
    Εικόνες, τίμια δώρα, ζώνη της παναγίας και άλλες τέτοιες μαλακίες που γεμίζουν τα ταμία και τις μπάκες των αρχιπαπάδων. Όλοι έχουν πάρει χαμπάρι ότι τα θρησκευτικά συστήματα πουλάνε καλά και έχουν κάνει το Θεό μπακάλη (αχ θεούλη μου κάνε με καλά και θα σου φέρω…). Ακόμα και η γνωστή θεούσα Ελένη Λουκά τα μάγκωνε από τον τετραπέρατο Ψινάκη για να τον κράζει αυτόν και το Ρουβά και να γίνεται ντόρος και διαφήμιση.
    Μην νομίζετε όμως ότι έχουμε την αποκλειστικότητα. Στην αμερική για παράδειγμα έχω δει να πουλιέται από ευαγγελικούς κύκλους «θεραπευτικό λάδι» από το Όρος των Ελαιών της Ιερουσαλήμ.
    Για ξεστραβωθείτε ρε και ρίξτε και καμιά ματιά στην Αγία Γραφή όπου ούτε ο Χριστός αλλά ούτε και οι Απόστολοι δέχτηκαν την οποιαδήποτε ανταμοιβή για τα θαύματα και τις θεραπείες που έκαναν.
    Θαυμάζω όμως την εφευρετικότητα των αγίων πατέρων αλλά και το πόσο ευκολόπιστο είναι το κοπάδ… συγνώμη το σώμα των πιστών. Που τα σκαρφίστηκαν;; άκου τώρα ζώνη της παναγίας. Όπως είχε πει και κάποιος στο σήριαλ Τι Ψυχή θα Παραδώσεις Μωρή (μιλώντας στον ανεπανάληπτο Χαϊκάλη που υποδυόταν άψογα τον παπά)… παπά μου με τόσο τίμιο ξύλο που κυκλοφορεί, το Χριστό δεν πρέπει να Τον σταύρωσαν στο Γολγοθά αλλά στον Αμαζόνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμη 4.38- διαβασμένη...

    -Ευχαριστώ για τον τίτλο αν και δεν θεωρώ ότι είμαι …
    Δεν είναι διαβασμένος όποιος έχει διαβάσει λίγο παραπάνω από σένα…..

    ....Τα ράσα που φοράς στο σώμα και στο πνεύμα δν σε αφήνουν να σκεφτείς οτι οι ιστορίες που έχεις διαβάσει είναι αυτές που σας κάνουν πλύση εγκεφάλου για την Αλήθεια και την ανωτερότητα της ορθοδοξίας σου....
    -α)Ολοι φοράμε ράσα στο σώμα και στο πνεύμα (τα ράσα που πιστεύουμε ο καθένας) ποιος σε παραμύθιασε ότι αυτά που φοράς εσύ δεν είναι ράσα?????
    -Β)Αν θεωρήσω ότι ξέρεις τι ιστορίες έχω διαβάσει (αραγε πως έχεις τέτοια γνώση????) αυτά που έχεις διαβάσει εσύ δεν είναι ιστορίες και δεν σου έχουν κάνει πλυση εγκεφάλου ???????

    ...Αυτά να τα λες στους "γίγαντες" της πίστης σου όταν προσεύχεσαι, στους εγκληματίες που τους έχετε
    κάνει αγίους, σαν δεν ντρέπεστε!...

    -Γιατί να μην τα λέω και σε σένα ??????? Μου κόβεις το δικαίωμα?? Δεν θέλεις διάλογο??? Σε ενοχλεί να σου απευθύνω τα λόγο μήπως???
    Α! Και το ύφος σου παρεπιπτόντως είναι λίγο «πλεμπέ».

    ...Έχεις την εντύπωση πως όλοι κοιμούνται τον ύπνο τον βαθύ στον οποίο σας έχει βυθίσει η δήθεν "αγιοσύνη" των Πατέρων σου...

    -Δεν έχω την εντύπωση …αλλά πιστεύω ότι όσοι σκέφτονται όπως εσύ κοιμούνται ύπνο βαθύ και δεν τους αξίζει. . Θα μπορούσαν να πιστεύουν όπου πιστεύουν με λιγότερο πάθος για να είχαν λίγο ποιο ανοικτά μάτια και μυαλό…... Αυτό τους αξίζει καλύτερα.

    Όσο για την επιμονή σου ότι δεν είσαι εικονολάτρισσα-ειδωλολάτρισσα, πίστευέ το αν νιώθεις ότι δεν κορο'ι'δεύεις τον εαυτό σου.
    Και μην ξαναπάς στην Τήνο. Πήγαινε στην Παναγία τη Σουμελά.
    Εκεί δεν έγινε τορπιλισμός....

    -Επιμονή! τσ.. τσ.. Πως έβγαλες αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα το οποίο σε παρέσυρε και ξέχασες να μου απαντήσεις τι γίνεται με τις φωτογραφίες αγαπημένων προσώπων που έχω και γω σαν όλους στο σπίτι μου. Θεωρούνται σύμβολο ειδωλολατρίας????
    Α…….. Δεν έχω πάει ποτέ στην Τήνο (θυμήθηκες βρε παιδί μου και τον τορπιλισμό!) ούτε και στην Παναγία τη Σουμελά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ισως θα έπρεπε να δημοσιεύσετε και αυτο εδω το κείμενο που μιλάει για την Κυριακάτικη αργία....

    Πατροκοσμάς:«ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!»... - Η διδαχή που άλλαξε την Ευρώπη

    http://exoorama.blogspot.com/2009/02/blog-post_21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Xριστιανοι με τοσο μισος και υβρεις για τους συνανθρωπους τους που εχουν διαφορετικοι αποψι πρεπει να τρεξουν να ζητησουν συγχωρεση απο τον Παπα μη τυχον και ο Θεος τους στειλει κανενα κεραυνο στο κεφαλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση