GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ανθρωπογεωγραφία των υπογραφών για την ΟΝΝΕΔ...

Aπό την "Γαλάζια Νεολαία " galazianeolaia@gmail.com Κατατέθηκαν σήμερα οι υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ στην Κε...

Aπό την "Γαλάζια Νεολαία"
galazianeolaia@gmail.com

Κατατέθηκαν σήμερα οι υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ), η οποία έχει και την ευθύνη για την τελική ανακήρυξη των υποψηφίων.
Σημειώνεται ότι και οι τρεις υποψήφιοι προσήλθαν στην ΚΕΦΕ. Από αυτούς, οι Β. Αξιώτης και Α. Παπαμιμίκος προσκόμισαν μόνο λίστα ονομάτων συνέδρων που προτείνουν την υποψηφιότητά τους και όχι τις καθ’ εαυτές υπογραφές.
Αντίθετα, ο Κ. Χατζής προσκόμισε φάκελο με 131 υπογραφές (για λόγους ασφαλείας 18 παραπάνω από τις αναγκαίες), ενώ από το περιβάλλον του δηλώνουν ότι...

περίπου τρεις φορές άλλες τόσες δεν κατατέθηκαν, παρ’ ότι υπήρχαν.
Ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν:
· 25 από τους 49 προέδρους ή/και αντιπροέδρους Νομαρχιακών Επιτροπών ΟΝΝΕΔ της επαρχίας και εκπρόσωποι άλλων 5.
· 11 από τους 17 προέδρους ή/και αντιπροέδρους Νομαρχιακών Επιτροπών ΟΝΝΕΔ του λεκανοπεδίου και εκπρόσωποι άλλων 4.
· εκπρόσωποι ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ 8 πόλεων και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ 9 πόλεων (συμπεριλαμβανομένων των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά).
· εκπρόσωποι 13 σχολών ΑΕΙ της Αθήνας.
· 36 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.
· 5 μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ.
· μέλη της ΟΝΝΕΔ εκλεγμένα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
· μέλη ΤΟ.ΣΥ.Ν.
· αιρετά Μέλη Επαγγελματικών Φορέων (ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο).
· ΟΝΝΕΔίτες Υποψήφιοι Βουλευτές Αθήνας και Πειραιά.
· 18 από τους 19 δικαιούμενους υπογραφής συντάκτες του κειμένου «ΟΝΝΕΔίτες καλούν ΟΝΝΕΔίτη», το οποίο ήταν το πρώτο κείμενο μελών της Νέας Δημοκρατίας, και δη ΟΝΝΕΔιτών, με το οποίο 29 μέλη της ΟΝΝΕΔ καλούσαν τον Α. Σαμαρά να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
Οι συνεργάτες του Κ. Χατζή δηλώνουν ότι η σύνθεση της ομάδας των προτεινόντων την υποψηφιότητά του αποδεικνύει την πανελλαδική δυναμική του Κ. Χατζή και είναι ενδεικτική της απήχησής του σε ολόκληρη τη βάση της ΟΝΝΕΔ.

3 σχόλια

  1. Έχω δύο παιδιά και εδώ και λίγους μήνες είμαι άνεργος.
    Στη σημερινή συγκυρία, οι προοπτικές να βρώ δουλειά είναι ανάλογες με το να βρεθούν πετρελαιοπηγές στο Λιδωρίκι.
    Ζούμε σε ένα σπίτι 100 τετραγωνικά που είχε προίκα η γυναίκα μου και έχουμε δύο παμπάλαια αυτοκίνητα 1400 κυβικών.
    Επειδή είμαστε συντηρητικοί στα οικονομικά μας δεν έχουμε καθόλου δάνεια, ούτε κάρτες.
    Σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο του πασόκ ο κάθε ενήλικας έχει τεκμήριο διαβίωσης 5000 ευρώ, έχω τεκμήρια αυτοκινήτων 5000 ευρώ και τεκμήριο πρώτης κατοικίας 4000 ευρώ.
    Σύνολο τεκμηρίων διαβίωσης 19.000 ευρώ.
    Με δεδομένο ότι δεν έχουμε (ούτε προβλέπεται για κάμποσο καιρό να έχουμε) κανένα εισόδημα, θα πρέπει να πάρω δάνειο από την τράπεζα για να πληρώσω στην εφορία 40% του 19.000, δηλαδή περίπου 7.500 ευρώ στην εφορία.
    ΔΗΛΑΔΗ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ 7.500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (Για να πηγαίνει ταξιδάκια, κόστους 50.000 κάθε φορά, ο Νίκος Παπανδρέου με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο).
    ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΩ.
    Έχει αρχίσει να μου στρίβει.
    Όπως το καταλαβαίνω, έχω δύο επιλογές.
    Η πρώτη είναι να μεταναστεύσω, όπως έκαναν οι παπούδες μου στη δεκαετία του 30, αλλά δεν είναι εύκολο, ένεκα της οικογένειας.
    Η δεύτερη είναι να κάνω χόμπυ τη συμμετοχή μου σε πορείες, διαδηλώσεις και συλλαλητήρια, ακόμη και όταν δεν με αφορούν άμεσα. Λέω, μάλιστα, να πεταχτώ μια μέρα εκεί στα εξάρχεια να ρωτήσω εάν παίρνουν πενηντάρηδες στις παρέες τους. Άμεσο όφελος δεν θα έχω αλλά εάν δεν εκτονωθώ, με κάποιο τρόπο, με περιμένει το εγκεφαλικό στη γωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ Ο ΑΥΤΟΣ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ.
    ΑΝΙΚΑΝΟΣ. ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ...

    Η πλέον αντιπροσωπευτική καταστροφή που προκάλεσαν οι συνεργάτες του ΔΝΤ σε μία χώρα είναι αυτή της Αργεντινής, στην οποία επέβαλλαν μία οικονομική και χρηματοπιστωτική πολιτική που εξυπηρετούσε αποκλειστικά τα συμφέροντα των ξένων τραπεζών (των αμερικανικών εν προκειμένω). Το ΔΝΤ εξανάγκασε την κυβέρνηση της χώρας να μειώσει μαζικά τις δαπάνες στην Παιδεία, στην Υγεία και στην κοινωνική περίθαλψη (συντάξεις κλπ), να απελευθερώσει τις εισαγωγές, να ιδιωτικοποιήσει όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις, να μειώσει κάθε είδους παροχές και τόσα πολλά άλλα, που είναι αμφίβολο εάν ποτέ μπορέσει η Αργεντινή να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα (άρθρο μας: Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ: Ιστορικά στοιχεία, παραλληλισμοί, οι αιτίες της κρίσης, η μεγάλη ύφεση, η υπερχρέωση, η στάση πληρωμών, τα καταναγκαστικά μέτρα της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα τους 3/1/2010 ).

    Όπως συζητείται ευρύτερα, κάθε φορά που ένας υπουργός κάποιας χώρας πηγαίνει στην Ουάσινγκτον, για να ζητήσει «γονυπετής» την καθυστέρηση της πληρωμής κάποιας δόσης δανείου, οι «γύπες» του ΔΝΤ αποσπούν ακόμη ένα κομμάτι από τις σάρκες της χώρας του – κάποια βιομηχανία δηλαδή από τον ιδιωτικό ή από το δημόσιο τομέα της. Η μέθοδος είναι πάντοτε η ίδια: Το ΔΝΤ απαιτεί (και επιβάλλει) την πώληση μίας εταιρείας ενός κερδοφόρου τομέα της χώρας, σε μία πολυεθνική επιχείρηση (κατά προτίμηση αμερικανική) - αφήνοντας τελικά στο κράτος όλες τις ζημιογόνες, γεγονός που φυσικά το οδηγεί στην υποδούλωση και εξαθλίωση των Πολιτών του.

    Ένα δεύτερο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη ασιατική κρίση, όπου μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες έμειναν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι - από τη Νότια Κορέα μέχρι την Ινδονησία. Το ΔΝΤ, όταν ζητήθηκε η βοήθεια του για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση (η οποία διογκώθηκε μετά την γνωστή ανάμιξη των διεθνών κερδοσκόπων, όπως του G.Soros), επέβαλλε σε όλες τις χώρες αυστηρή δημοσιονομική/συναλλαγματική «πειθαρχία», δραστική μείωση των κοινωνικών δαπανών και περιορισμό των επιχειρηματικών πιστώσεων.

    Φυσικά ή ύφεση ήταν «εκρηκτική», η ανεργία εκτινάχθηκε στα ύψη, τα φάρμακα στα νοσοκομεία εξέλειψαν εντελώς, χιλιάδες άνθρωποι έμειναν στο δρόμο, ενώ η πείνα και ο υποσιτισμός κατέστρεψαν εντελώς μεγάλες κοινωνικές ομάδες. Ένας ολόκληρος τομέας της μεσαίας εισοδηματικής τάξης, η οποία είχε αναπτυχθεί κατά τη δεκαετία του 1980, σχεδόν εξαφανίσθηκε. Ως συνήθως, οι τάξεις που υπέφεραν περισσότερο ήταν οι χαμηλότερες εισοδηματικές, οι οποίες στην κυριολεξία έμειναν χωρίς καμία κρατική μέριμνα – πάντοτε με εντολές του ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι φίλοι που αγανακτούν με τους εξωφρενικούς εκτός πραγματικότας
    και νοημοσύνης πασόκους.
    Εκνευρίζονται και λέμε ..Μα πού σκατά ζούνε αυτοί οι πούστηδες ;

    Ακριβώς εκέι φίλοι ζούν.Στα ΣΚΑΤΑ των βόρθρων του ΠΑΣΟΚ-PRESS και μερικών άλλων μπλόκ.
    Πράσινα ανεγκέφαλα troktika,ερπετά της απάτης, της κονόμας, της απατεωνιάς στα σκοτάδια της ρεμούλας, του ψέματος.
    Χαμένα κορμιά σαν ΚΑΨΑΜΠΕΛρίδες,
    ΠΑΠΑΓΙΑΝοαρουραίοι. ΚΑΜΠΟΥΡΟσαύρες
    ΟΙΚΟΝΟΜΕΝοχίες και άλλα..
    ΠΑΡΑΣΙΤΑ των ΜΜΕ-ΠΑΣΟΚ.

    Και φυσικά δεν έχουν σχέση με τον πραγματικότητα. Αυτά τα σκουλίκια που μόνο μόλυνση προκαλούν.

    - ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΜΟΝΟ.
    ΦΤΥΣΤΕ ΣΤΟΥΣ. ΧΕΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΡΕΖΙΛΕΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΞΕΥΤΙΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ με τον πραγματικό και αληθινό λόγο.

    ΑΛΛΑ ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΒΑ ΑΣΒΕΣΤΗ στους χολεριασμένους αυτούς άχρηστους του πασοκώλου...
    ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΤΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥΣ.

    *** ακούς βρομα παπαγιαννη στο βόθρο του ίδιου του σκατού σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση