GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ηρακλείτου έργο, παίδα πάρεργο..

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Σου γράφω με αφορμή το κείμενο του γνώριμου σε με, Θάνου Δημάδη , δημοσιογράφου και πρώην έμμισθου συνεργάτη το...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Σου γράφω με αφορμή το κείμενο του γνώριμου σε με, Θάνου Δημάδη, δημοσιογράφου και πρώην έμμισθου συνεργάτη του πρώην Υπουργού Παιδείας (κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου). Ο γλυκός Θάνος (www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=320), που συνεργάζεται με το portal της κ. Έλλης Στάη, εκ τίτλου που χρησιμοποιεί σε προκαλεί να τον διαβάσεις. "Ο Ηράκλειτος ...σωπαίνει" κι ο Θάνος μιλά. Δεν μιλά απλά, ερωτικά, αλλά γράφει κιόλας. Δεν γράφει μόνο όμως, αλλά ενίοτε κάνει παρατηρήσεις και υποδείξεις, μιλώντας ως φορέας της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ηθικής, δίχως η εμπειρία του να δικαιολογεί την όποια συμπεριφορά ειδήμονα. Επεξηγώ..
Ο "Ηράκλειτος" που αναφέρεται ο κ. Δημάδης (χρησιμοποιώ όρους ευγένειας, καθώς προχωρώ σε ανάλυση και δεν θέλω να επηρεάζομαι από την αγάπη που έχω στον όμορφο πρώην πασπίτη, του οποίου οι γνώσεις του εκτιμήθηκαν δεόντως από τον κ. Σπηλιωτόπουλο) είναι χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Ε.Ε. για διδακτορικούς φοιτητές και...

ο αρθρογράφος αναρωτιέται αν οι διδάκτορες λαμβάνουν τα χρήματα τελικώς, στη χώρα μας. Εκ του ασφαλούς μιλώντας, καθώς ο κ. Δημάδης είναι υπότροφος και κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων είχε αρκετές ασχολίες που του προσέφεραν ικανοποιητικά έσοδα (εκτός από υπάλληλος του sexy κ. Σπηλιωτόπουλου, υπήρξε στον φιλόξενο 9,84 και εργάστηκε στις free-press εφημερίδες του κ. Κύρτσου) ο νέος αδίκως ανησυχεί για το αν πράγματι οι υποψήφιοι λαμβάνουν τα κονδύλια από τας Ευρώπας για την παραγωγή ακαδημαϊκού έργου. Για να μην αγωνιά ο αγαπητός Θάνος, τον διαβεβαιώνω ότι όσοι ενημερώθηκαν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έλαβαν ή θα λάβουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Ίσως, όμως θα έπρεπε να αναφερθεί σε άλλες περιπτώσεις, όπου πράγματι "η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της". Όταν για παράδειγμα, ορισμένα ευνοημένα, λόγω γνωριμιών ή κάλλους, επωφελούνται από τις πολιτικές τους γνωριμίες και λαμβάνουν υποτροφίες από ευαγή Ιδρύματα, υποτροφίες που δίδονται και εγκρίνονται από καθηγητές που διατηρούν σχέσεις εξάρτησης με τους πολιτικούς φίλους των ευνοημένων παιδιών. Η Ελλάδα επίσης τρώει τα παιδιά της (επί τούτου δεν χρησιμοποιώ εισαγωγικά) όταν νέοι δημοσιογράφοι, που δεν έχουν εκείνες τις απαραίτητες πολιτικές γνωριμίες, θέτουν εαυτούς σε βορά εκμετάλλευσης μεγαλοδημοσιογράφων για χάριν ενός εξευτελιστικού μισθού. Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της, όταν μερικά απ' αυτά -τα παιδιά- όπως ο Θάνος, είναι ταυτόχρονα σε πολλές θέσεις και με κάθε ευκαιρία, δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους σε εκείνους που τους τις έδωσαν. Για παράδειγμα, ο κ. Δημάδης, ενώ ήταν έμμισθος του κ. Σπηλιωτοπόπουλου, ταυτόχρονα τον συνεντευξίαζε (http://www.visitgreece.gr/entry_news.phpentryid=780&fromDay=01&pageID=802&tablepageid=66&title1=αθηνα&toDay=28&toMonth=06) σ' ένα μέσο που φημίζεται για τις βισματικές θέσεις. Για παράδειγμα, ο Θάνος ενώ ήταν έμμισθος του κ. Σπηλιωτόπουλου, ταυτόχρονα του έπλεκε εγκώμια στα έντυπα όπου δούλευε (http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:ifB7QkozHzQJ:www.citypress.gr/freesunday/PDF/26/07.pdf+Δημάδης+Άρης+Σπηλιωτόπουλος&hl=el&gl=uk&pid=bl&srcid=ADGEESgGG7rjjgY6MfBgxDaoXg17mJuRUQ8FGjLB29uu28Nlh1-fQC6CtmG9htS2hJ0-4NIMNmJsoA1mVXdfb_GWDlCcHoAQX-VP1FJb-jzaXH-L2JoL8tEAkP3H-U3zZkFYXi-4f2h1&sig=AHIEtbQ1Ur-iiMc7ru0CWhlmxo_LPzXZfg). Μισή ευθύνη δικιά του, άλλη μισή του εκδότή του -ο οποίος προφανώς εγνώριζε την έμμισθη σχέση συνεντευξιαζόμενου με τον συνεντευξιάζοντα- και συνολική η ευθύνη του πολιτικού προσώπου. Το ότι έχουν επιμερισμένες ευθύνες με τον εκδότη, καταδεικνύεται από αγωγές που έχουν από κοινού δεχθεί (όπως http://www.search.gr/2009/02/18/%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%BA%CF%8D%CF%81%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%85/).
Σημείωνω ότι η ευθύνη δεν είναι ποινική, αλλά έχει ηθικές αποχρώσεις, ειδικά όταν ο νέος μιλά για δημοσιογραφική δεοντολογία, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν είναι δημοσιογράφοι, όπως ο υπογράφων.
Ο Ηράκλειτος αποκλήθηκε "σκοτεινός". "Ο βασιλιάς στον οποίο ανήκει το δελφικό μαντείο, ούτε λέγει ούτε κρύπτει αλλά δίνει σημάδια". Ο Θάνος Δημάδης δεν ξέρω αν είναι σκοτεινός, αλλά και λέγει και κρύπτει και δίνει σημάδια για όσους γνωρίζουν. "Δεν μπορείς να μπεις στο ίδιο ποτάμι για δεύτερη φορά",είπε ο μέγας φιλόσοφος, αλλά φαίνεται ότι ο Θάνος θέλει να επιστρέψει και στις πρώτες κομματικές του στράτες (καθώς αυτές έγιναν πάλι εξουσία) και μετά την επιστροφή του από Λονδίνο, επιθυμεί να συστρατευθεί με τον κ. Κύρτσο. Δικό του θέμα και από καρδιάς εύχομαι να επιτύχει την επανεισδοχή.
O Ηράκλειτος δεν αποκαλύπτει τη σκέψη του με άμεσο τρόπο, ούτε όμως επιχειρεί να παραπλανήσει τους ακροατές του. Μέλημα του φιλόσοφου είναι η αφύπνιση των ανθρώπων και η καθοδήγησή τους προς την ομολογία, προς τη λογική σκέψη που καθορίζει και συνδέει τη βαθύτερη φύση των πραγμάτων. Η παροιμιώδης φράση που χαρακτηρίζει τη φιλοσοφία του Ηρακλείτου είναι το "Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ'αυτό μένειν". Σε ό,τι αφορά στα αντίθετά του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το «τα ψυχρά θερμαίνονται, τα θερμά ψύχονται, τα υγρά ξηραίνονται, τα ξηρά υγραίνουν», υποδεικνύει ότι οι φαινομενικά αντίθετες καταστάσεις, τάσεις και δυνάμεις, συνδέονται με μια συνεκτική σχέση αρμονίας. Η σχέση των αντιθέτων του δεν εκφράζεται μόνον μέσω του κοινού λόγου, αλλά και ως «πόλεμος» -μια άλλη όψη της αρμονίας, μια κοσμική σταθερά που διέπει τα αντίθετα και παράγει διαρκώς μέσω συγκρούσεων νέες ισορροπίες. Η χρήση του όρου πόλεμος («πόλεμος πατήρ πάντων» είναι ένα επίσης από τα γνωστά ρητά του) συνδέεται στην ουσία με το «τα πάντα ρει» καθώς τα πάντα στον Κόσμο είναι σε συνεχή κίνηση και διεργασία = σε πόλεμο.
Κυρίως, για την τελευταία παράγραφο, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω το Θανούλη γιατί με έβαλε στη διαδικασία να ξαναδιαβάσω για τον Ηράκλειτο και να θυμηθώ τις βασικές αρχές και ρήσεις του, να βεβαιωθώ ότι ο ίδιος ο δημοσιογράφος καμία σχέση δεν έχει μ' αυτές και να καθοδηγηθώ τοιουτοτρόπως στην ομολογία μου.

13 σχόλια

  1. ego ksero oti palia ton plirone o lazopoulos kai oti einai kollitoi filoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΡΙΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ
    ΕΜΑΘΕΣ ΟΤΙ ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ
    ΕΔΩ ΣΤΟ pRESS
    ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ..
    ... ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΕΣ ΟΛΟ ΛΑΧΤΑΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρελό αγόρ Δημάδης. Πολύ τρελό αγόρι. Νομίζω ότι οι ικανότητές του είχαν εκτιμηθεί και από τον τρελοδήμαρχο που τον είχε στον 984, καθώς και από τον Κύρτσο. Με τέτοια ώθηση, σε κάποιες δεκαετίες μπορεί να εξελιχθεί και σε Δημήτρη Λυμπερόπουλο της εποχής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ,λέμε τώρα,
    άν ο ΓΑΠ είχε την ικανότητα να χειρίζεται τα οικονομικά της χώρας ο πατέρας του ,
    που λογικά τον ήξερε καλύτερα απο εμάς,δεν θα τον αξιοιποιούσε ανάλογα ? .
    η ο κινέζος μετά ?,
    αλλά ουτε κάν τον αφήσανε να πλησιάσει σε κάποιο σχετικό υπουργείο.

    Τώρα ας μας εξηγήσει τουλάχιστον κάποιος από τους φωστήρες των παραθύρων και των πολύωρων συζητήσεων στα κανάλια ,
    πως ο ΚΏΣΤΑς με χάλια που είχε η οικονομία ,
    με μηδέν ταξίδια ,
    με άραγμα στην Ραφήνα ,
    με κόντρα τα ΜΜΕ και ΤΑ συνδικάτα με λαμόγια που κλέβανε,
    με βατοπαίδι,με κομπίνες ομόλογα,με,με,με….
    μπορούσε να ΔΑΝΊΖΕΤΑΙ ΜΕ 4%

    ΚΑΙ οι σημερινοί σωτήρες δανείζονται με 6.5%,
    Μήπως οι λάθος κινήσεις ανέβασαν τα επιτόκια κατά 2.5% και τώρα όλοι εμείς πληρώνουμε τις συνέπειες αυτής της διαφοράς απο τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ των μαθητευόμενων μάγων της οικονομίας.
    Μήπως τελικά προσπαθούν να μας πείσουν για κάτι που φταίνε αυτοί και όχι εμείς >
    Μήπως οι δανειστές τους βλέπουν για πολύ ΚΟΤΣΟΥΣ και λένε να η ευκαιρία να κονομίσουμε?

    ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΠΕΛΟ 2.5% ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΥ ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο δημαδης εδω στο λονδινο εχει επαφες τριτου τυπου με τη γνωστη εφοπλιστρια χρυσανθη λαιμου
    για ψαξτε το λιγο- του εχει μεχρι και σοφερ να τον πηγαινει στο πανεπιστημιο λενε οι φημες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. lazopoulos, spiliotopoulos, kirtsos, kaklamanis, xrisanthi laimou, onaseio
    e thelei poli gia na miristei kaneis oti o tipos einai pli vathia xomenos mexri to laimo sti laspi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Μάριε..

    εκτός ό,τι το κείμενό σου δεν απαντά σε τίποτα σε αυτά που λέει ο Θάνος και του κάνεις μια προσωπική επίθεση..εκτείθεσαι κιόλας..

    Γιατί εσύ ως Δαπίτης δε πρέπει να μιλας...μπήκες με γλύψιμο στο μεταπτυχιακό του ΔΕΣ και μάλιστα ήσουν τόσο σπουργίτι που σε έκοψαν...ας μην ήταν ο πρόεδρος των μεταπτυχιακών να παρέμβει και θα βλεπες τι πτυχίο έχεις πάρει...αλήθεια ΄...το πήρες?
    Και κλαιγόσουν στον Πασόκο το Ρουμελιώτη.....
    Μπορείς να συνεχίζεις τα πονήματά σου με τις ορθολογικές πολιτικές παρατηρήσεις..(όπως αυτή με τους Αγρινιώτες στο τραμ-αλήθεια..μήπως σε έφτυσε καμία από κάνα χωριό του Αιτωλικού-)
    Πέστο στη Σεμίνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Μάριε..

    εκτός ό,τι το κείμενό σου δεν απαντά σε τίποτα σε αυτά που λέει ο Θάνος και του κάνεις μια προσωπική επίθεση..εκτείθεσαι κιόλας..

    Γιατί εσύ ως Δαπίτης δε πρέπει να μιλας...μπήκες με γλύψιμο στο μεταπτυχιακό του ΔΕΣ και μάλιστα ήσουν τόσο σπουργίτι που σε έκοψαν...ας μην ήταν ο πρόεδρος των μεταπτυχιακών να παρέμβει και θα βλεπες τι πτυχίο έχεις πάρει...αλήθεια ΄...το πήρες?
    Και κλαιγόσουν στον Πασόκο το Ρουμελιώτη.....
    Μπορείς να συνεχίζεις τα πονήματά σου με τις ορθολογικές πολιτικές παρατηρήσεις..(όπως αυτή με τους Αγρινιώτες στο τραμ-αλήθεια..μήπως σε έφτυσε καμία από κάνα χωριό του Αιτωλικού-)
    Πέστο στη Σεμίνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε Μαριε Παπα-ρο-γιωτη

    Μην ξυνεσαι στην γκλιτσα του τσομπανι.
    Στο μεταπτυχιακο σου στο ΔΕΣ παρανομα μπηκες.
    Μην προκαλεις λοιπον τον κοσμο και τους πρωην συναδελφους σου δαπιτες να αρχισουν να ψαχνουν. . .
    Γιατι θα βρουν πολλα αμα αρχισουν.
    Καλο ειναι λοιπον να εισαι πιο μετρημενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε Μαριε Παπα-ρο-γιωτη

    Μην ξυνεσαι στην γκλιτσα του τσομπανι.
    Στο μεταπτυχιακο σου στο ΔΕΣ παρανομα μπηκες.
    Μην προκαλεις λοιπον τον κοσμο και τους πρωην συναδελφους σου δαπιτες να αρχισουν να ψαχνουν. . .
    Γιατι θα βρουν πολλα αμα αρχισουν.
    Καλο ειναι λοιπον να εισαι πιο μετρημενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε ΠΑΠΑ-ΡΟ- ΦΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ
    ΣΕ ΔΙΩΞΕ Η ΣΕΜΙΝΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕΣ ΣΤΟ pRESS GR ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ?
    ΤΡΕΛΟ ΑΓΟΡΙ ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΕΙΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΑ BLOgs,.
    ουστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. επειδη στην ελλαδα ολοι γνωριζομαστε
    εγω ως υποψηφιος διδακτορας του διεθνων ευρωπαϊκων του παντειου τον κυριο παπαγιωτη τον ξερω πολυ καλα
    μπηκε παρανομα στο μεταπτυχιακο του δες ενω δεν επιτρεποταν γιατι ουτετη βαθμολογια ειχε και ηταν αποφοιτος προπτυχιακου απο το τοπικης οικονομικης περιφερειακης αναπτυξης που δεν επιτρεπεται σε αποφοιτους του τμηματος αυτου να κανουν αιτηση για το μεταπτυχιακο του δες.
    και οταν ειχε κοπει στα μαθηματα του μεταπτυχιακου εγλειφε τους καθηγητες και τον Ρουμελιωτη για να τον περασουν. τετοιο λαμογιο ειναι. και τωρα ο κακομοιρης γραφει σε κατι παρακμιακα μπλοκ και γλειφει τους βουλευτες και τους υπουργους που ειναι αρεστοι στο θειο του που ειναι πολιτευτης της νδ στο νομο λαρισας. Κυριε Παπαγιωτη δεν πατε να ασχοληθειτε με τιποτα αλλο που το ξερετε καλυτερα, και αφηστε τον ηρακλειτο. ειναι για υποψηφιους διδακτορες που εγιναν υποψηφιοι με το σπαθι τους και οχι με τον κωλο τους,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ ΞΕΦΤΙΛΑ Αντωνη-Μάριο Παπαγιωτη
    ΕΧΕΙς ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΙΕΡΟΚΥΡΗΚΑΣ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ?
    ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ ΤΥΠΕ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ press-gr ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΓΛΥΦΕΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΣΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ. ΝΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ, ΣΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΟΥ.
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΙΛΑΩ.

    ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ

    Παπαγιώτης Αντώνιος-Μάριος: «Η μετεξέλιξη της τρομοκρατίας από τους Ιακωβίνους στην Αλ Κάιντα»». (Επιβλ. Καθηγ. Διπλωματικης Χ. Παπασωτηρίου)

    ΚΑΙ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ (;;;;) ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ http://press-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_2572.html
    ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΑΖΕΙΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ!

    ΑΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΟΥΛΩΣΤΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ.
    ΤΑ ΜΟΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΗΤΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση