GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίχως εμένα κύριοι. Εκτός εάν...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης Ο Μακιαβέλι, το μαύρο πρόβατο για τους άσχετους αλλά θεμελιωτής της πολιτικής επιστήμης για τους γνώστες, ήτ...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Ο Μακιαβέλι, το μαύρο πρόβατο για τους άσχετους αλλά θεμελιωτής της πολιτικής επιστήμης για τους γνώστες, ήταν εκείνος που στηριζόμενος στους κανόνες της Αθηναϊκής Δημοκρατίας εισήγαγε τον όρο «Αποτελεσματική Αλήθεια». Απομυθοποιώντας την ανιδιοτέλεια των ηγετών, έβγαλε το φωτοστέφανο ακόμη και των δήθεν καλών ηγετών που αγαπούν το λαό τους και θυσιάζονται γι αυτόν και στη θέση του έβαλε το κριτήριο της αποτελεσματικότητας στην πράξη. Ο πολιτικός κρίνεται μόνο από το αποτέλεσμα των πράξεών του και από τίποτα, μα τίποτα άλλο επαναλάμβανε διαρκώς. Η Αθηναϊκή Δημοκρατία ήταν εκείνη, που πρώτη έκρινε τους ηγέτες της από το αποτέλεσμα των ενεργειών τους και δε δίστασε, για το πρώτο λάθος τους, να στείλει στη φυλακή ή να εξαναγκάσει σε εξορία ακόμη και ηγέτες-σωτήρες όπως ο Μιλτιάδης, ο Κίμων και ο Θεμιστοκλής. Η Αθηναϊκή Δημοκρατία όμως στηριζόταν σε ενεργούς πολίτες, όχι σε παθητικούς υπηκόους και σε κομματόσκυλα με σύνθημα «εθνικόν είναι ότι με συμφέρει».
Όταν πριν πέντε χρόνια έγραφα, «είμαστε στη μέση του δρόμου χαζολογώντας αμέριμνοι, και ενώ...

μια νταλίκα με σπασμένα φρένα έρχεται κατά πάνω μας, οι πολιτικοί μας κοιτάνε από το μπαλκόνι πίνοντας σαμπάνια δίχως να μας κάνουν ένα νεύμα», διάφορα κομματόσκυλα μ΄έβριζαν για ανθελληνική προπαγάνδα. Δεν είμαι σοφός ούτε προφήτης. Απλώς παρακολουθούσα και παρακολουθώ τον ξένο τύπο, όλους αυτούς δηλαδή«τους ανθέλληνες που συμμάχησαν για να μας ρίξουν στα τάρταρα». Οι πολιτικοί μας δεν διάβαζαν ξένο τύπο, που εδώ και πέντε χρόνια γράφουν αυτά που έμαθε ο μέσος έλληνας πολίτης με καθυστέρηση; Οι ακριβοπληρωμένοι έλληνες εντεταλμένοι δημοσιογράφοι του κανόνα «είδηση είναι ότι συμφέρει το αφεντικό μου», αν δεν είναι «ρ….οι» τι στο διάβολο είναι, «χάνοι»;
Για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία έχουμε το μοναδικό φαινόμενο, θεσμό πλέον, από την μεταπολίτευση και μετά κανένας πολιτικός να μην έχει μπει στη φυλακή. Αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο με τόσα πολλά παιδιά και ανίψια πολιτικών στο κοινοβούλιο. Γιατί το επάγγελμα του πολιτικού στο Ελλαδιστάν, είναι το μοναδικό επάγγελμα που το μόνο δυσάρεστο που μπορεί να σου συμβεί σε περίπτωση αποτυχίας, απάτης και κλοπής δημοσίου χρήματος, είναι να σου βγει το όνομα του ΜΑΓΚΑ. Με ψηφοφόρους υπηκόους αντί πολίτες ισχύει η ρήση «όπου υπάρχουν πολλοί βλάκες που το παίζουν μάγκες, εκεί χορεύουν οι απατεώνες».
Γι αυτό το προπατορικό έγκλημα που τις συνέπειές του θα κληθούν να πληρώσουν και οι γενιές που ακόμη δεν γεννήθηκαν, δεν θα τιμωρηθούν κάποιοι παραδειγματικά ώστε να μην επαναληφθεί;
Εγώ ο βλαξ και αφελής που για πρώτη φορά στη ζωή μου, το 2004, ψήφισα Δεξιά «για να φύγει το διεφθαρμένο Πασόκ», λέγοντας σε φίλους, «πιστός στις αρχές του μένει μόνο αυτός που πετάει τις παρωπίδες του», νιώθω ένοχος απέναντι στο παιδί μου. Αυτός που μας εξαπάτησε με φτηνά και κίβδηλα συνθήματα, που ήξερε και σιωπούσε, που έβλεπε την νταλίκα με τα σπασμένα φρένα να έρχεται κατά πάνω μας, που έχει γεμίσει τις τσέπες του και για τα δισέγγονά του, θα κάθεται ακόμα στη βουλή, θα πάει διακοπές στην Ελβετία, θα παίζει τα βράδια play station και θα βλέπει στην τηλεόραση την ομάδα του ευτυχισμένος γιατί έκανε πράξη το όνειρό του να γίνει πρωθυπουργός και θα κληθώ εγώ που τον εμπιστεύτηκα και το παιδί μου να ζήσουμε μέσα στην αθλιότητα και στην ξεφτίλα;
Δίχως εμένα φίλοι μου. Ετοιμάζω τα χαρτιά μου για το εξωτερικό. Εχω ζητήσει από τη σύζυγό μου να ετοιμάσει τα χαρτιά της για μετάθεση σε σχολείο του εξωτερικού. Αν δεν εγκριθεί έχει ήδη πρόταση από γερμανικό σχολείο να πάει να διδάξει πληροφορική. Κάτι θα γίνει και με μένα. Ευτυχώς έχουμε ακόμη φίλους εκεί. Ο μόνος λόγος να αναβάλω το σχέδιό μου και να στρωθώ στη δουλειά να τραβήξω το λούκι μαζί με όλους τους άλλους έλληνες, για να βγάλουμε την πατρίδα από τον βόθρο που μας έριξαν κάποιοι ανεύθυνοι πολιτικοί νάνοι, είναι να δω, όχι απλώς μερικούς υπαλλήλους ή ακόμη και υπουργούς, αλλά τουλάχιστον δυο πρωθυπουργούς στη φυλακή ή στην εξορία. Η ρήση του Κ. Καραμανλή ότι «τους ηγέτες τους στέλνεις στο σπίτι και όχι στη φυλακή», δεν εκφράζει ελληνικό τρόπο σκέψης. Θα ίσχυε μόνο με ηγέτες που ξέρουν να αυτοκτονούν, όπως οι ιάπωνες και οι κορεάτες και όχι με ηγέτες που κρύβονται σαν τα ποντίκια και δεν έχουν το θάρρος να μας κοιτάξουν κατάμουτρα και να πουν έστω συγνώμη.
Τίποτα δεν είναι απελπιστικότερο από το να μη βρίσκεις λόγους για νέες ελπίδες και με τους ίδιους ανθρώπους στο τιμόνι που έκαναν τη ζωή μας συντρίμμια δεν υπάρχει ελπίς, πάρτε το χαμπάρι. Η θα πετάξουμε ανίκανους καπετάνιους και αξιωματικούς στη θάλασσα ή θα πηδήξουμε εμείς για να σωθούμε.

13 σχόλια

  1. Μακιαβέλη και τρίχες κατσαρές, και παραμύθια!

    Μια είναι η αλήθεια στη σχέση των πραγμάτων μα ποιος τολμά να το διδάξει στα παιδιά, ΄θα είναι σαν να καταβάζει τα παντελόνια του δημόσια αποδυκνύοντας ότι τα απόβλητα της απόφυσής του παρ΄ ότι δεν είναι ωά, εν τούτης είναι πιο φυσιολόγικά και μεγαλύτερης αξίας, τινών και ουκ ολίγων, πνευματικών αποβλήτων των κατχθόνιων εγγεφαλικών λειτουργιών των.

    http://www.buzzer.gr/blogs/87315/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την ανοχή της Αγγλίας όπως και στους δυο προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους, η Γερμανία με συμμάχους φανερούς τους Ολλανδούς και τους Σκανδιναβούς, και κρυφούς τους Τούρκους, ΞΕΚΙΝΗΣΕ τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όχι με τα κανόνια και τα τανκς όπως τους προηγούμενους αλλά με το Ευρώ και τα δανεικά της τα οποία απλόχερα τα έδινε από την εποχή που έκοβε όσα Μάρκα ήθελε και ποιος να την ελέγξει!
    Πρώτο θύμα της δυστυχώς θα είναι η Ελλάδα μας, η Ελλάδα της οποίας τον Χρυσό που της κατάκλεψε σαν κατακτητής στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ουδέποτε επέστρεψε και ας λέει η Μέρκελ ότι μέσω της ΕΟΚ μας βοήθησε οικονομικά το ένα χέρι μας έδινε αυτή την βοήθεια και με το άλλο χέρι μας ανάγκαζε να αγοράζουμε τα ΛΈΟΠΑΡΝΤ, και για αυτό το λόγο δεν δέχτηκε ποτέ να οριστούν τα σύνορα της Ευρώπης της ΕΟΚ, έτσι που να μπορεί να μας απομυζεί με τους εξοπλισμούς, για αυτόν τον λόγο δεν δέχτηκε ποτέ να έχει η Ευρώπη της ΕΟΚ ένα κοινό κουμπαρά, ένα ταμείο, ένα κοινό έλεγχο των οικονομικών της, για να μπορεί κάποια στιγμή η ίδια η Γερμανία με την οικονομική της ισχύ να κατακτήσει την υπόλοιπη Ευρώπη, δίχως να ρίξει μια τουφεκιά, αυτά θέλουν οι Γερμανοί οι οποίοι όπως και οι Τούρκοι δεν εγκατέλειψαν ποτέ τον μεγαλοϊδεατισμό τους για επέκταση των συνόρων τους, η Γερμανία με το ΧΡΗΜΑ και η Τουρκία με τους Μετανάστες.
    Εις Υγείαν μας.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ.
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.
    Πχ, σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, μία ιδιαιτέρα του Γιωργάκη, η κυρία Ξ.Μ., παίρνει 12.300 ευρώ τον μήνα!
    Επίσης, άλλη υπάλληλος, η κυρία Γ.Ι. στο γραφείο του Δρούτσα, παίρνει 10.855 ευρώ το μήνα.
    ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.
    Και μετά ο εθνικός μας ψεύτης, μας κόβει τους μισθούς, μας αυξάνει 50% τη βενζίνη, μας βάζει τεκμήρια σε κινητά κα ακίνητα, μας αυξάνει την ακρίβεια και να σας πώ και το καλύτερο.
    Σε λίγες ημέρες που θα μας ξεσκίσει ακόμη περισσότερο (με άκρως μελοδραματικό τρόπο - βέβαια), θα μας λέει ότι είναι για το καλό μας.
    Καλά το πάς το καράβι της χώρας, Γιωργάκη, κατευθείαν πάνω στην ξέρα.
    Τον ψηφίσαμε, μας αξίζει..
    Όρσε και από μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να καταργηθεί η γελοία Δημοτική και να επανέλθει η Καθαρεύουσα και το Πολυτονικό.
    Ελλάς-Κύπρος Ενωσις.
    Πρωτεούουσα μας η Κωνσταντινούπολις.
    Να ξαναγεννηθεί το Ρωμέϊκο.
    Να διεκδικήσουμε Βόρειο Ήπειρο, Ίμβρο, Τένεδο και Ανατολική Θράκη.
    ΖΗΤΩ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ.
    Απελευθέρωσις της Μικράς Ασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχουν και κάποιοι σε αυτή την χώρα που ούτε μισθοδοτούνται από το διαφθαρμένο δημόσιο όυτε κάνουν δουλειές μαζί του. Υπάρχουν κάποιοι σε αυτή την χώρα που με τους φόρους και τις εισφορές που πληρώνουν γίνονται "μάγκες" οι πολιτικοί για να τα μοιράζουν όπως αυτοί νομίζουν χωρίς να δίνουν λόγο σε κανένα. Η σιωληλή αυτή πλειοψηφία έχει αρχίσει σιγά σιγά να καταλαβαίνει το δούλεμα που υπάρχει σε συνεργασία βεβαίως-βεβαίως με τα κανάλια.
    Οσοι μπορούν θα φύγουν, και καλά θα κάνουν γιατί σε αυτήν την χώρα οι πολίτες πρέπει να τιμωρούνται με φόρους όταν πετυχαίνουν κάτι με τον κόπο τους. Στην χώρα των φαντασμένων μετρίων η επιτυχία (χωρίς μίζες και λαμογιά) είναι κατακριτέα. Η ζήλοφθονία των Φαντασμένων Μετρίων είναι η κυρίαρχη κουλτούρα στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Pasok

    Ολοι οι Ευρωπαιοι ειναι μπατηριδες, απλα πουλανε "ανωτερτητα" και δεν το διατυμπανιζουν οπως εμεις.

    Όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν χρέη! Tzampa mages!

    Η δήθεν «ισχυρή Γερμανία» δανείζεται 80 δις για το δημοσιονομικό της χρέος για το 2010 που σημαινει 80% του ΑΕΠ!

    Ουκ αν λαβεις παρα του μη εχοντος, ελεγε ο δρ Κουτσουκος

    και καλεσε τον Υπουργο Οικονομιας και τον Γιωργο να δανειστει τα 25 δις τώρα πριν την 25 Μαρτη
    εστω και με 6,5% γιατι αυριο θα ειναι πιο δυσκολα

    εως καταστροφικα!

    Να προσφερουν οι ομογενεις. να αγορασουν ομολογα οι φιλελληνες!

    Οι καιροι ου μενετοι

    Ζητω η Εθνικη Ανεξαρτησια

    Μιλτιαδης Πασοκ

    Μιλτιαδης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο κόμμα μας πραγματοποιούμε αυτό που υποσχόμαστε.

    Μόνο οι ανόητοι θα μπορούσαν να
    πιστέψουν ότι
    δεν αγωνιζόμαστε κατά της διαφθοράς.
    Διότι ένα είναι βέβαιο για μας
    η τιμιότητα και η διαφάνεια είναι προϋπόθεση για να πετύχουμε...

    Αποδεικνύουμε ότι πλανάται όποιος πιστεύει πως
    οι μαφιόζοι θα συνεχίσουν να μετέχουν στην κυβέρνηση όπως παλιά.
    Διασφαλίζουμε, χωρίς ίχνος αμφιβολίας, ότι
    η κοινωνική δικαιοσύνη θα είναι ο κύριος σκοπός μας.
    Παρά ταύτα, υπάρχουν ακόμα ανόητοι που πιστεύουν πως
    θα είναι δυνατόν να εξακολουθεί κανείς να κυβερνά
    με παλαιοπολιτικά τερτίπια.

    Όταν αναλάβουμε την εξουσία, θα κάνουμε το παν ώστε
    να τεθεί τέρμα στις προνομιακές καταστάσεις και στην ευνοιοκρατία

    Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση
    να πεθάνουν της πείνας τα παιδιά μας.
    Θα πραγματοποιήσουμε τα σχέδια μας ακόμα και
    να στερέψουν πλήρως οι οικονομικοί πόροι

    θα ασκήσουμε την εξουσία ώσπου
    θα έχετε καταλάβει ότι από δω και πέρα
    είμαστε TO ΠΑΣΟΚ!!!!!!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οταν η Γερμανία διέλυε τη Γιουγκοσλαβία και αργότερα πετσόκοβε τη Σερβία εμείς απλά λέγαμε,μακρυά από μας το κακό,και σφυρίζαμε αδιάφορα.Κάποιες όμως φωνές,από τότε έλεγαν ,οτι οι επόμενοι είμαστε εμείς..... Τα θυμάσαι νεοέλληνα?
    Οταν ανακοινώθηκε οτι κερδίσαμε την ολυμπιάδα,σκύρτησες από συγκίνηση,τρομάρα σου.40 δις μας στοίχισαν και τώρα ζητιανεύουμε για 25.....Είσαι συννένοχος νεοέλληνα και μάλιστα πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 8:35,
    άν γράφεις τήν αλήθεια,πάω νά βρώ
    σκουριασμένο ξυραφάκι.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Πιστοφίδη φαίνεται ότι δεν θέλεις σχόλια ότι αυτά που λες τα γράφει δέκα χρόνια τώρα η ΟΑΚΚΕ.
    Ξαναανεβάζεις το ίδιο κείμενο.
    Για να δούμε θα δεχθείς κάποια φορά να παραδεχθείς και κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και οι Γερμανοι θα ηθελαν να φύγουμε απο την Ελλάδα για ναρθουν αυτοί.Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη...Για δείτε και μια αλλη αποψη αναζήτηση "κοκκινος ουρανος" {ηλεκτρονικες καρτες}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Uti Metronidazole Bladder Infection [url=http://www.box.net/shared/x46fde2l35 ]Metronidazole 400mg Side Effects[/url] Metformin Hydrochloride Drug Information Professional Use Metformin The First Trimester Of Pregnancy Metformin Empty Stomach Diabetes Topamax And Contraceptives Angle Closure Glaucoma [url=http://www.box.net/shared/c06blnvhll ]Vermox No Prescription[/url] Fda Black Box Warning Metronidazole Relationship Problems On Topamax Metformin And Pcos Weight Loss Metronidazole Gel Budget [url=http://www.box.net/shared/ko7i1f4r8h ]Dutasteride No Prescription Buy Cheap Avodart Mg[/url] Topamax And Foot Cramps Metronidazole Intolerance Symtoms Metronidazole Vs Doxycycline Pelvic Inflammatory Disease Vermox Dosage For Children Breath Of Metformin [url=http://www.box.net/shared/xmrgd2u5ep ]Metformin 500 Mg No Prescription Drugs[/url] Metformin Hcl Extended Release Metaglip Online Consultation Glipizide Metformin Metronidazole What Is It Used For Trichomoniasis Septra No Prescription Bactrim [url=http://www.box.net/shared/aepz02gedj ]Topamax No Prescription Generic[/url] Metformin And Stomach Upset Irregular Heartbeat Topamax Provigil Like Bactrim Idiopathic Thrombocytopenic Purpura Canada Prescription Topamax Price [url=http://www.box.net/shared/q9zftq0a47 ]Bactrim No Prescription Overnight[/url] Mood Stabilizers That Cause Weight Loss Topamax Topamax Free Trial Gift Certificate Bactrim Substance [url=http://genericdrugsaving.com/buy-lariam-usa.html]buy generic lariam cheap[/url] Metformin Acne And Pregnancy Metronidazole Weakness Pegylated Metronidazole Drugs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Your pοst has proven beneficiаl to me.
    ӏt’s really helpful аnԁ yоu are naturally quite knοwledgеаble of this tуpe.
    You get pоppеd my рeгѕonal eye to be аble tо various oрinion of this
    kind of tορiс together with intегesting and гeliablе content.


    Here іs mу ωeb site: Buy Klonopin
    Also visit my webpage ... Klonopin

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση