GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι ζήτησε ο Παπανδρέου από τον Ομπάμα...

Aπό το http://tapragmata.gr/?p=2228 . Την απόλυτη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο ...

Aπό το http://tapragmata.gr/?p=2228
.
Την απόλυτη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς όχι μόνο βρήκε κατανόηση σε ότι αφορά τις προτάσεις για την από κοινού αντιμετώπιση των κερδοσκόπων, αλλά εξασφάλισε και την κατάργηση της θεώρησης διαβατηρίου (βίζα) για τους Έλληνες πολίτες που επισκέπτονται τις ΗΠΑ, την οποία όπως είπε ο πρωθυπουργός, αποφάσισε σήμερα ο κ. Ομπάμα. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την κατάργηση της βίζας “ψήφο εμπιστοσύνης” για την Ελλάδα και σημείωσε ότι...

η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να συνεργαστεί στενά σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. “Ενημέρωσα τον πρόεδρο Ομπάμα για την κατάσταση της οικονομίας στη χώρα μας και την αποφασιστικότητα που δείξαμε παίρνοντας δύσκολα μέτρα” τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος υπογράμμισε ότι με τις θεσμικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση όχι μόνο στην οικονομία αλλά και σε άλλους τομείς όπως είναι η Παιδεία, η υγεία και η δημόσια διοίκησης, εισέρχεται η χώρα σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης και καθίσταται ανταγωνιστική και ελκυστική. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο για την πρωτοβουλία του ιδίου και άλλων ευρωπαίων ηγετών όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί και ο πρόεδρος της ευρωζώνης Γιούνκερ που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των κερδοσκόπων και την αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές. Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από την Αμερική να συνδράμει σε μια κοινή κατεύθυνση με τις ευρωπαϊκές χώρες στην επόμενη σύνοδο κορυφής του G 20. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε οτι ο Αμερικανός πρόεδρος τον διαβεβαίωσε ότι θεωρεί την πρωτοβουλία αυτή χρήσιμη και θετική και πως οι ΗΠΑ θα κινηθούν προς την ίδια
κατεύθυνση έτσι ώστε να “μπει τάξη στις διεθνείς αγορές”. Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και χαρακτήρισε “κάθε φωνή υποστήριξης θετική”, πόσο μάλλον όταν αυτή προέρχεται από τη μεγαλύτερη οικονομία και ισχυρότερη πολιτικά χώρα του κόσμου. Μίλησε δε για “αναγνώριση των δύσκολων μέτρων που παίρνουμε” και εκτίμησε ότι πιάνουν τόπο οι κόποι μας.
Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε επίσης ότι εκτός της οικονομίας συζήτησε με τον κ. Ομπάμα την πρωτοβουλία της Ελλάδας για ένταξη όλων των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2014, εξέλιξη που χαρακτήρισε σταθεροποιητική για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή και την επίλυση συγκεκριμένων διμερών προβλημάτων. Σε ότι αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο για την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα τους επόμενους μήνες, όπως και για την βούληση της ελληνικής πλευράς να αναζωογονήσει τη διαδικασία ομαλοποίησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της επίλυσης διαφορών, όπως είναι η περίπτωση της υφαλοκρηπίδας.

15 σχόλια

  1. Ο Ομπάμα τι ζήτησε απο την Ελλάδα ; Θα τo μάθουμε ποτέ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  2. que muchas malacas!!!
    (η κακιάρα του ΣΚΑΙ).



    πολύ πούστης.
    Ας ελπίσουμε ότι κι εμείς έχουμε δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καί τώρα πού λύθηκε τό πρόβλημα τής βίζας διά τίς ΗΠΑ,πρός τήν μητρόπολη τού καπιταλισμού δηλαδη,κατά τούς αριστερούς σκοταδιστές-κουλτουριάρηδες,θά ξεπεράσουμε καί τίς οικονομικο-κοινωνικές αγκυλώσεις-δυσχέρειες,πού αντιμετωπίζει ή χώρα μας ή ό Ομπάμα θά ανοίξει τίς στρόφιγγες τού θησαυροφυλακίου τών ΗΠΑ καί θά μάς στείλλη πακτωλούς δολλαρίων???
    Τά κοινωνικά-οικονομικά θεμέλια τής χώρας μας είναι σάπια,μέ τήν ευθύνη τών αρχιτεκτόνων-μηχανικών τής πολιτικής καί τώρα ασχολούμεθα,εάν στόν οροφή τής πολυκατοικίας μας,θά δημιουργήσουμε roof-garden!!!
    Έλεος μέ αυτές τίς ιαχές καί χειροκροτήματα,από τούς χαχόλους ΝεοΕλληνες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10 Μαρ 2010 9:48:00 π.μ.

    η οπλοφορία στις ΗΠΑ, άσχετα με το πως τελικά χρησιμοποιήται, επιτρέπεται μόνο και μόνο για την προστασία της δημοκρατίας (στο βαθμό που υπάρχει) από τα πραξικοπήματα.

    Κάτι μαλάκες σαν κι εσένα δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9.48, ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΚΑΛΑ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΑΠΟ ΣΕΝΑ?? ΜΗΠΩΣ ΕΒΛΕΠΕΣ ΚΑΛΩΔΙΑΚΗ??? ΚΡΙΝΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΤΕΘΗ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΝ 10 ΕΚ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥΣ ΚΡΟΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Ο ΟΜΠΑΜΑ? ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΤΙ ΝΑΝΕ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
    Ποιός το είπε αυτό;
    Ο Λοβέρδος το είπε στον Καρατζαφέρη, σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα το πρωί (9¨20) στους Καμπουράκη-Οικονομέα.
    Φαίνεται ότι, σε λίγο, το πασόκ θα τους κόψει και την περίθαλψη, έτσι ώστε να ελαφρυνθούν ακόμη περισσότερο τα έξοδα του κράτους, που έχει πιό σημαντικές ανάγκες, όπως να πηγαίνει ο Παμπούκης ταξίδια στο εξωτερικό με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με κόστος 50.000 ευρώ κάθε φορά, τη στιγμή που με το κανονικό αεροπλάνο θα κόστιζε 600 ευρώ, ακόμη και με εισιτήριο πρώτης θέσης.
    Το κόμμα το λαού στην εξουσία!!!
    Και φαντάσου ότι ο Ελληνικός λαός τους έδωσε ΜΟΝΟ 44%.
    Επιπολαιότητα ή μαζοχισμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΆΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ......
    ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΑΙΞΕΙ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΣ ΕΚΑΝΕ
    ΑΜΗΧΑΝΟΣ.

    Ο ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΠΗΡΕ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρχική » Πρώτη Σελίδα » Ο Λευκός Οίκος άρεσε τόσο του Γιώργου, που τον φέρνει στην Ελλάδα
    Ο Λευκός Οίκος άρεσε τόσο του Γιώργου, που τον φέρνει στην Ελλάδα
    Από Factorx | Τετ. 10 Μαρ 2010, 00:33 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.

    «Κόλαση» χθες το βράδυ στην Βουλή με αφορμή την «ύπουλη» διάταξη Ραγκούση με την οποία ο πρωθυπουργός μπορεί να συστήνει επιτροπές και να τις αμείβει όσο θέλει εφόσον πρόκειται για θέματα εθνικού συμφέροντος. Το θέμα δεν είναι να κυβερνάτε αλλά να κυβερνάτε νόμιμα, είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Τζαβάρας, ενώ παρομοίωσε ουσιαστικά την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με την εποχή Κουτσόγιωργα. Ενώ ο Γ. Ραγκούσης επιτέθηκε στον Σαμαρά που δεν στηρίζει το νομοσχέδιο.

    Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς ο Γ. Παπανδρέου προσπαθεί να περάσει και στην Ελλάδα το αμερικανικό μοντέλο του Λευκού Οίκου, με προσωπάρχη και ειδικά συμβούλια που θα λύνουν και θα δένουν, χωρίς να ρωτάνε τους υπουργούς. Και μπορεί στην Αμερική να έχει πέραση, στην Ελλάδα, όμως, η παράκαμψη υπουργών θα δημιουργήσει μεγάλες έριδες. Το προεδρικό μοντέλο του Γ. Παπανδρέου μπορεί να θεωρείται ιδανικό για να μη χάνεται χρόνος στη λήψη αποφάσεων, ελλοχεύουν, όμως, και μεγάλοι κίνδυνοι.

    1. Η ενός ανδρός αρχή θα δημιουργήσει αδιαφάνεια ενώ θα συγκεντρώσει γύρω από το Μαξίμου διάφορους “συμβούλους” που θα αμείβονται χωρίς έλεγχο.

    2. Η συμφωνία με το Κατάρ για τον Αστακό ήταν το πρώτο βήμα καθώς έγινε έπειτα από προσωπικές συζητήσεις του Χ. Παμπούκη με τους Άραβες. Παρακάμφθηκαν ουσιαστικά οι υπουργοί Οικονομίας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Λ. Κατσέλη και Τ. Μπιρμπίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @@@@ 10/10:01 π.μ.

    Νά μάθης νά καταλαβαίνης ό,τι διαβάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΣΤΑΣΗ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΡΓΑΣΜΟ.
    Σύμφωνα με το Βήμα και τα Νέα, το 30% των Ελλήνων που επίσημα βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας δεν μπορούν να ελέγξουν τη χαρά τους για το δώρο που φέρνει ο Γιωργάκης από την Αμερική.
    Μπορεί οι Έλληνες να μήν έχουν λεφτά για σουπερμάρκετ, για βενζίνη, για θέρμανση και για το ενοίκιο, μπορεί να μην περισσεύουν λεφτά για φάρμακα, για ρούχα και για το φοντιστήριο των παιδιών αλλά δεν πειράζει.
    Τώρα πιά μπορούμε να πάμε, χωρίς βίζα, στην Αμερική, το κανόνισε ο Γιωργάκης.
    Τρέμε Bloomingdales, τρέμε Rockefellers, τρέμε Macy's, έρχονται οι Έλληνες.
    Ευτυχώς που ψηφίσαμε πασόκ και βρήκαμε διέξοδο στα προβλήματά μας, ρε γαμώτη μου.
    Άξιζε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Bloopers,γενικώς.



    Τρελλομουνίτσα πορνοκαλλιτέχνιδα,πάλι τήν εμφάνισιν σου κάνεις στά blogs??

    Στό έχω ξαναπεί,ότι καί νά μέ παρακαλάς γαμιολοκουφαλίτσα,ούτε πίππα δέν σέ αφήνω νά μού ""τόν"" πάρης.
    Νά μήν κατηγορηθώ κι
    αιμομίκτης,όσο καριολογαμημενοκωλοξεφαρδοπατωμένη κι άν είσαι.

    Τώρα επειδή δέν έχω τελειώσει ακόμη μέ τήν μάννα σου,σέ συμβουλεύω νά μού ξαναστείλλης e-mail/σχόλιο σου,μετά από τίς 20:00,διότι τό γαμήσι πίππα-κώλο-μουνί πού απολαμβάνω μέ τήν μάννα σου,μού ""παίρνει"" αρκετόν χρόνο.

    ό βιο-μπαμπάς σου.

    Καλημέρα καριολίτσα καί νά παίρνης τά αντιβιοτικά σου,διά ταχείαν ανάρρωση τού κώλου σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το θέμα είναι με τί πληρωσε όσα του ζήτησε και όσα του δώσαν!

    Μη τα πληρώσουμε με φέρετρα από την Χεράτ!

    Εξ αλλου άν δεν έτρεχε χθες η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΙθΑγένεια των ....ανιθαγενών Αλβανών, Φυρομιτών, Βουλγαρων, ρουμανων, Πολωνών, κλπ, τα συμβόλαια δεν θα τα υπέγραφε ο ...μοναδικός μας φίλος!

    Οι μεν αισθάνονται ευτυχείς και δικαιωμένοι που σκότωσαν την Πατρίδα τους και η ...αισχρή μειοψηφία πανευτυχής που "έκανε αλλη μια φορά ότι μπορούσε".

    Για άλλη μια φορά, ο καλός παίκτης Μπριτζ, κυριος Καρατζαφέρης, στο ρόλο του "φωνη βοώντος εν τη Ερήμω', έβάλε στο καναβάτσο την οποια πιθανότητα γέννησε η εκλογή του Σαμαρά, να βρεθεί δυναμικότερη και ουσιωδέστερη (του αποτελεσματος κλάσματος ευτελους παρονομαστού 5,5%) αντίδραση.
    Οι σφοντυλιες και οι καραμπόλες του Μπριτζερμαν, που για τους αμοιρους βουλευτάς του εκλαμβάνονται ώς .."πολιτικό παίγνιο" για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, κατάφεραν να τελειώσουν με έναν στημένο αγώνα και με ένα προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα, την υπόθεση "Ιθαγένεια".

    Διεκδικόντας για τον πληθωρικο, ευθυτενή μποντιμπιλτερά, το προσωνύμιο Λεωνίδας ο ΠαλαιοΛόγος, ο Ακριδοφάγος!

    Ακριβώς όπως το Βλέπετε! Αχταρμάς!

    Αντε λοιπόν αγαπητέ Παίκτη, και σε άλλες χαμένους αγώνες που εσύ μόνος, θα αγωνιστείς να...χάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μάρτιος 2010
    Εμείς οι έλληνες πολίτες, καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας και απόδοσης δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες ή τον αντίστοιχο νόμο αν ψηφιστεί.

    Σε αντίθετη περίπτωση δηλώνουμε ότι δεν παρέχουμε την εξουσιοδότηση προς την κυβέρνηση και την βουλή να μάς εκπροσωπήσει και και ως εκ τούτου δεν αναγνωρίζουμε την νομιμότητα των πράξεων τους καθώς επίσης και την νομιμότητα του αποτελέσματος της απόδοσης ιθαγένειας σε όσες περιπτώσεις αυτή αποδοθεί βάσει αυτού του νόμου.

    Επειδή ο νόμος αυτός εκχωρεί καταχρηστικώς κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας σε ορδές λαών πού διά της βίας έχουν εποικήσει την χώρα και βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την λαϊκή βούληση, αφού έρχεται σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, επί ενός μάλιστα θέματος από το οποίο εξαρτάται πλήρως η δυνατότητα τής ομαλής μας επιβίωσης, με τρόπο μη αναστρέψιμο, τόσο ως προς τίς δημογραφικές, γεωπολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές, και πολιτικές δυσμενείς εξελίξεις, όσο και ώς προς το αβέβαιο πλέον ιστορικό μέλλον των Ελλήνων καί δεδομένου ότι σε περίπτωση ψήφισης αυτού τού νόμου, αυτό συνιστά κατάφωρη πραξικοπηματική ενέργεια·
    Γι αυτό, στηριζόμενοι στο δικαίωμα και την υποχρέωση πού έχουμε να διαφυλάσσουμε τήν πολιτειακή νομιμότητα, η προάσπιση της οποίας σύμφωνα και με το σύνταγμα επαφίεται στον πατριωτισμό τών ελλήνων,
    καλούμε τήν κυβέρνηση όπως καί κάθε πολιτικό που την στήριξε σε αυτό, να παραιτηθούν οριστικά καί να εγκαταλείψουν τήν χώρα ως ανεπιθύμητοι πραξικοπηματίες σφετεριστές της εξουσίας ή ως συνεργοί τους.

    Καλούμε κάθε έλληνα να συνταχθεί μαζί μας αναλογιζόμενος την κρισιμότητα τών περιστάσεων για την συλλογική μας επιβίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Συμπατριώτη Ομπάμα, μη μου βάλεις το μπουκάλι στον πάτο όσο βαθιά μου το έβαλε η Μέρκελ", είπε το bravoyorgo. Ο αράπης γέλασε και πέταξε έξω τη γιγάντια τσαπού. "Don't worry bravoyorgo", είπε. "Πάρε θέση και βαθιά αναπνοή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση