GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εφημερίδεεεες‏...

7 σχόλια

  1. ++++++
    Τριακόσιες μονάδες βάσης και αίφνης οι κοσμοπολίτες Δραγωνόψυχοι ανακάλυψαν την Πατρίδα και το Εθνικό Καθήκον για να βάλουν στο χέρι τα χρήματα των συμπατριωτών τους.
    Ώρα είναι τώρα να ανακαλύψουν και τη Θρησκεία.

    Ας αρχίσουν δεήσεις στη Μεγαλόχαρη ούτως ώστε να κάνει το θαύμα της τη μέρα του Ευαγγελισμού και να δανειστούν από τους τοκογλύφους «εταίρους» τους με λίγο χαμηλότερο επιτόκιο. Έχει μεγάλη πλάκα η παρέα του Καρατζαφέρη.

    Τελικά μήπως ο «Θρίαμβος» των ταξιδιών Παπανδρέου σε Μέρκελ, Σαρκοζί και Ομπάμα συνιστούσε όντως ένα Θρίαμβο αντάξιο των Θριάμβων που τελούσαν οι Ρωμαίοι Αυτοκράτορες και όπου ηττημένοι και ταπεινωμένοι «Βάρβαροι» παρήλαυναν προκαλώντας είτε τη χλεύη είτε τη «συμπάθεια» του όχλου;

    Την κατάντια του να μην προκαλείς ούτε καν τη χλεύη του όχλου παρά μόνο τη συμπάθεια, ο Μέγας Ποδηλάτης την πέρασε για εθνική επιτυχία.

    Εν ολίγοις τι ζητάμε από τη Μέρκελ; Ένα γεμάτο πιστόλι στο τραπέζι δηλώνει ο Παπακωνσταντίνου.

    Να υπενθυμίσω στον καπετάνιο του Τιτανικού ότι σε όσες κινηματογραφικές ταινίες έχω δει, όταν ένας γερμανός αξιωματούχος αφήνει σε κάποιον ένα γεμάτο πιστόλι στο τραπέζι, αυτό χρησιμοποιείται πάντα και βεβαίως δεν επακολουθεί διάσωση αλλά αυτοκτονία. ++++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο βυθιζόμενος λέει, απ’ τα μαλιά του πιάνεται.

    Η αμερικανόδουλη ηγεσία έχει προσχεδιασμένη την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ των ΗΠΑ.

    Και παίζει ένα παιχνίδι για να αυξήσει τη ζημιά που προξενείται στο ευρώ απ’ αυτήν την εξέλιξη.
    Τα άγρια μέτρα κατά του πληθυσμού ασμένως τα έλαβαν καθώς όλοι οι ξένοι συμφωνούν σ’ αυτό.
    Δεν μπορούν να τους πουν φέρτε πίσω τα κλεμμένα που είναι υπόθεση του ελληνικού λαού ο οποίος ακόμη καθεύδει μπροστά στις οθόνες.

    Οι γαλλογερμανοί τα γνωρίζουν αυτα και παίζουν παιχνίδι φθοράς κατά του Γιωργάκη, ο οποίος επείγεται να ανακοινώσουν μέτρα για να τα προεξοφλήσουν γρήγορα οι αγορές και να φανεί το ευρώ ως μη δυνάμενο…
    Μύλος γίνεται ερημην μας που θα πληρώσουμε το μάρμαρο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω δύο παιδιά και εδώ και λίγους μήνες είμαι άνεργος.
    Στη σημερινή συγκυρία, οι προοπτικές να βρώ δουλειά είναι ανάλογες με το να βρεθούν πετρελαιοπηγές στο Λιδωρίκι.
    Ζούμε σε ένα σπίτι 100 τετραγωνικά που είχε προίκα η γυναίκα μου και έχουμε δύο παμπάλαια αυτοκίνητα 1400 κυβικών.
    Επειδή είμαστε συντηρητικοί στα οικονομικά μας δεν έχουμε καθόλου δάνεια, ούτε κάρτες.
    Σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο του πασόκ ο κάθε ενήλικας έχει τεκμήριο διαβίωσης 5000 ευρώ, έχω τεκμήρια αυτοκινήτων 5000 ευρώ και τεκμήριο πρώτης κατοικίας 4000 ευρώ.
    Σύνολο τεκμηρίων διαβίωσης 19.000 ευρώ.
    Με δεδομένο ότι δεν έχουμε (ούτε προβλέπεται για κάμποσο καιρό να έχουμε) κανένα εισόδημα, θα πρέπει να πάρω δάνειο από την τράπεζα για να πληρώσω στην εφορία 40% του 19.000, δηλαδή περίπου 7.500 ευρώ στην εφορία.
    ΔΗΛΑΔΗ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ 7.500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (Για να πηγαίνει ταξιδάκια, κόστους 50.000 κάθε φορά, ο Νίκος Παπανδρέου με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο).
    ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΩ.
    Έχει αρχίσει να μου στρίβει.
    Όπως το καταλαβαίνω, έχω δύο επιλογές.
    Η πρώτη είναι να μεταναστεύσω, όπως έκαναν οι παπούδες μου στη δεκαετία του 30, αλλά δεν είναι εύκολο, ένεκα της οικογένειας.
    Η δεύτερη είναι να κάνω χόμπυ τη συμμετοχή μου σε πορείες, διαδηλώσεις και συλλαλητήρια, ακόμη και όταν δεν με αφορούν άμεσα. Λέω, μάλιστα, να πεταχτώ μια μέρα εκεί στα εξάρχεια να ρωτήσω εάν παίρνουν πενηντάρηδες στις παρέες τους. Άμεσο όφελος δεν θα έχω αλλά εάν δεν εκτονωθώ, με κάποιο τρόπο, με περιμένει το εγκεφαλικό στη γωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕΒΟΛΒΕΡ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΜΑΤΟ...ΜΠΑΖΟΥΚΑ Η ΜΕΡΚΕΛ..ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΦΥΓΕΤΕ..ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ SPREADS..ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ JEFFREY ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ..ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝΕ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ..Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΗΞΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΥΡΙΟΙ...35 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΗΠΙΑΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ..ΜΠΛΕ ΠΡΑΣΣΙΝΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ ΒΟΥΛΙΑΖΑΝ ΥΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ..ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ..ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΛΟΙ ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ..ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ..Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ..ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΛΙΤΗ..ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ..ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ..ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ...ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΦΟΡΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ..ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 2 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ..ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ..ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ..Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ..ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ..ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΔΩΜΑΤΑ..ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ..ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ..ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ..ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΑΜ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ..ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΔΩΝ..ΑΥΤΟΙ ΔΕ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΠΟΡΕΙΕΣ..ΚΑΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ..ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΑΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ...
    ΓΡΗΓΟΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ Ο ΑΥΤΟΣ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ.
    ΑΝΙΚΑΝΟΣ. ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ...

    Η πλέον αντιπροσωπευτική καταστροφή που προκάλεσαν οι συνεργάτες του ΔΝΤ σε μία χώρα είναι αυτή της Αργεντινής, στην οποία επέβαλλαν μία οικονομική και χρηματοπιστωτική πολιτική που εξυπηρετούσε αποκλειστικά τα συμφέροντα των ξένων τραπεζών (των αμερικανικών εν προκειμένω). Το ΔΝΤ εξανάγκασε την κυβέρνηση της χώρας να μειώσει μαζικά τις δαπάνες στην Παιδεία, στην Υγεία και στην κοινωνική περίθαλψη (συντάξεις κλπ), να απελευθερώσει τις εισαγωγές, να ιδιωτικοποιήσει όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις, να μειώσει κάθε είδους παροχές και τόσα πολλά άλλα, που είναι αμφίβολο εάν ποτέ μπορέσει η Αργεντινή να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα (άρθρο μας: Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ: Ιστορικά στοιχεία, παραλληλισμοί, οι αιτίες της κρίσης, η μεγάλη ύφεση, η υπερχρέωση, η στάση πληρωμών, τα καταναγκαστικά μέτρα της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα τους 3/1/2010 ).

    Όπως συζητείται ευρύτερα, κάθε φορά που ένας υπουργός κάποιας χώρας πηγαίνει στην Ουάσινγκτον, για να ζητήσει «γονυπετής» την καθυστέρηση της πληρωμής κάποιας δόσης δανείου, οι «γύπες» του ΔΝΤ αποσπούν ακόμη ένα κομμάτι από τις σάρκες της χώρας του – κάποια βιομηχανία δηλαδή από τον ιδιωτικό ή από το δημόσιο τομέα της. Η μέθοδος είναι πάντοτε η ίδια: Το ΔΝΤ απαιτεί (και επιβάλλει) την πώληση μίας εταιρείας ενός κερδοφόρου τομέα της χώρας, σε μία πολυεθνική επιχείρηση (κατά προτίμηση αμερικανική) - αφήνοντας τελικά στο κράτος όλες τις ζημιογόνες, γεγονός που φυσικά το οδηγεί στην υποδούλωση και εξαθλίωση των Πολιτών του.

    Ένα δεύτερο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη ασιατική κρίση, όπου μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες έμειναν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι - από τη Νότια Κορέα μέχρι την Ινδονησία. Το ΔΝΤ, όταν ζητήθηκε η βοήθεια του για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση (η οποία διογκώθηκε μετά την γνωστή ανάμιξη των διεθνών κερδοσκόπων, όπως του G.Soros), επέβαλλε σε όλες τις χώρες αυστηρή δημοσιονομική/συναλλαγματική «πειθαρχία», δραστική μείωση των κοινωνικών δαπανών και περιορισμό των επιχειρηματικών πιστώσεων.

    Φυσικά ή ύφεση ήταν «εκρηκτική», η ανεργία εκτινάχθηκε στα ύψη, τα φάρμακα στα νοσοκομεία εξέλειψαν εντελώς, χιλιάδες άνθρωποι έμειναν στο δρόμο, ενώ η πείνα και ο υποσιτισμός κατέστρεψαν εντελώς μεγάλες κοινωνικές ομάδες. Ένας ολόκληρος τομέας της μεσαίας εισοδηματικής τάξης, η οποία είχε αναπτυχθεί κατά τη δεκαετία του 1980, σχεδόν εξαφανίσθηκε. Ως συνήθως, οι τάξεις που υπέφεραν περισσότερο ήταν οι χαμηλότερες εισοδηματικές, οι οποίες στην κυριολεξία έμειναν χωρίς καμία κρατική μέριμνα – πάντοτε με εντολές του ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΚΛΥΛΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΦΟΛΑ ΣΤΗ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση