GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίχως εμένα κύριοι. Εκτός εάν...

Aπό τον Αλέξανδρο Πιστοφίδη . Ο Μακιαβέλι , το μαύρο πρόβατο για τους άσχετους αλλά θεμελιωτής της πολιτικής επιστήμης για τους γνώστες, ήτα...

Aπό τον Αλέξανδρο Πιστοφίδη
.
Ο Μακιαβέλι, το μαύρο πρόβατο για τους άσχετους αλλά θεμελιωτής της πολιτικής επιστήμης για τους γνώστες, ήταν εκείνος που στηριζόμενος στους κανόνες της Αθηναϊκής Δημοκρατίας εισήγαγε τον όρο «Αποτελεσματική Αλήθεια». Απομυθοποιώντας την ανιδιοτέλεια των ηγετών, έβγαλε το φωτοστέφανο ακόμη και των δήθεν καλών ηγετών που αγαπούν το λαό τους και θυσιάζονται γι αυτόν και στη θέση του έβαλε το κριτήριο της αποτελεσματικότητας στην πράξη. Ο πολιτικός κρίνεται μόνο από το αποτέλεσμα των πράξεών του και από τίποτα, μα τίποτα άλλο επαναλάμβανε διαρκώς.
Η Αθηναϊκή Δημοκρατία ήταν εκείνη, που πρώτη έκρινε τους ηγέτες της από το αποτέλεσμα των ενεργειών τους και...

δε δίστασε, για το πρώτο λάθος τους, να στείλει στη φυλακή ή να εξαναγκάσει σε εξορία ακόμη και ηγέτες-σωτήρες όπως ο Μιλτιάδης, ο Κίμων και ο Θεμιστοκλής. Η Αθηναϊκή Δημοκρατία όμως στηριζόταν σε ενεργούς πολίτες, όχι σε παθητικούς υπηκόους και σε κομματόσκυλα με σύνθημα «εθνικόν είναι ότι με συμφέρει».
Όταν πριν πέντε χρόνια έγραφα , «είμαστε στη μέση του δρόμου χαζολογώντας αμέριμνοι, και ενώ μια νταλίκα με σπασμένα φρένα έρχεται κατά πάνω μας, οι πολιτικοί μας κοιτάνε από το μπαλκόνι πίνοντας σαμπάνια δίχως να μας κάνουν ένα νεύμα», διάφορα κομματόσκυλα μ΄έβριζαν για ανθελληνική προπαγάνδα. Δεν είμαι σοφός ούτε προφήτης. Απλώς παρακολουθούσα και παρακολουθώ τον ξένο τύπο, όλους αυτούς δηλαδή«τους ανθέλληνες που συμμάχησαν για να μας ρίξουν στα τάρταρα». Οι πολιτικοί μας δεν διάβαζαν ξένο τύπο, που εδώ και πέντε χρόνια γράφουν αυτά που έμαθε ο μέσος έλληνας πολίτης με καθυστέρηση; Οι ακριβοπληρωμένοι έλληνες εντεταλμένοι δημοσιογράφοι του κανόνα «είδηση είναι ότι συμφέρει το αφεντικό μου», αν δεν είναι «ρ….οι» τι στο διάβολο είναι, «χάνοι»;
Για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία έχουμε το μοναδικό φαινόμενο, θεσμό πλέον, από την μεταπολίτευση και μετά κανένας πολιτικός να μην έχει μπει στη φυλακή. Αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο με τόσα πολλά παιδιά και ανίψια πολιτικών στο κοινοβούλιο. Γιατί το επάγγελμα του πολιτικού στο Ελλαδιστάν, είναι το μοναδικό επάγγελμα που το μόνο δυσάρεστο που μπορεί να σου συμβεί σε περίπτωση αποτυχίας, απάτης και κλοπής δημοσίου χρήματος, είναι να σου βγει το όνομα του ΜΑΓΚΑ. Με ψηφοφόρους υπηκόους αντί πολίτες ισχύει η ρήση «όπου υπάρχουν πολλοί βλάκες που το παίζουν μάγκες, εκεί χορεύουν οι απατεώνες».
Γι αυτό το προπατορικό έγκλημα που τις συνέπειές του θα κληθούν να πληρώσουν και οι γενιές που ακόμη δεν γεννήθηκαν, δεν θα τιμωρηθούν κάποιοι παραδειγματικά ώστε να μην επαναληφθεί;
Εγώ ο βλαξ και αφελής που για πρώτη φορά στη ζωή μου, το 2004, ψήφισα Δεξιά «για να φύγει το διεφθαρμένο Πασόκ», λέγοντας σε φίλους, «πιστός στις αρχές του μένει μόνο αυτός που πετάει τις παρωπίδες του», νιώθω ένοχος απέναντι στο παιδί μου. Αυτός που μας εξαπάτησε με φτηνά και κίβδηλα συνθήματα, που ήξερε και σιωπούσε, που έβλεπε την νταλίκα με τα σπασμένα φρένα να έρχεται κατά πάνω μας, που έχει γεμίσει τις τσέπες του και για τα δισέγγονά του, θα κάθεται ακόμα στη βουλή, θα πάει διακοπές στην Ελβετία, θα παίζει τα βράδια play station και θα βλέπει στην τηλεόραση την ομάδα του ευτυχισμένος γιατί έκανε πράξη το όνειρό του να γίνει πρωθυπουργός και θα κληθώ εγώ που τον εμπιστεύτηκα και το παιδί μου να ζήσουμε μέσα στην αθλιότητα και στην ξεφτίλα;
Δίχως εμένα φίλοι μου. Ετοιμάζω τα χαρτιά μου για το εξωτερικό. Εχω ζητήσει από τη σύζυγό μου να ετοιμάσει τα χαρτιά της για μετάθεση σε σχολείο του εξωτερικού. Αν δεν εγκριθεί έχει ήδη πρόταση από γερμανικό σχολείο να πάει να διδάξει πληροφορική. Κάτι θα γίνει και με μένα. Ευτυχώς έχουμε ακόμη φίλους εκεί. Ο μόνος λόγος να αναβάλω το σχέδιό μου και να στρωθώ στη δουλειά να τραβήξω το λούκι μαζί με όλους τους άλλους έλληνες, για να βγάλουμε την πατρίδα από τον βόθρο που μας έριξαν κάποιοι ανεύθυνοι πολιτικοί νάνοι, είναι να δω, όχι απλώς μερικούς υπαλλήλους ή ακόμη και υπουργούς, αλλά τουλάχιστον δυο πρωθυπουργούς στη φυλακή ή στην εξορία. Η ρήση του Κ. Καραμανλή ότι «τους ηγέτες τους στέλνεις στο σπίτι και όχι στη φυλακή», δεν εκφράζει ελληνικό τρόπο σκέψης. Θα ίσχυε μόνο με ηγέτες που ξέρουν να αυτοκτονούν, όπως οι ιάπωνες και οι κορεάτες και όχι με ηγέτες που κρύβονται σαν τα ποντίκια και δεν έχουν το θάρρος να μας κοιτάξουν κατάμουτρα και να πουν έστω συγνώμη.
Τίποτα δεν είναι απελπιστικότερο από το να μη βρίσκεις λόγους για νέες ελπίδες και με τους ίδιους ανθρώπους στο τιμόνι που έκαναν τη ζωή μας συντρίμμια δεν υπάρχει ελπίς, πάρτε το χαμπάρι. Η θα πετάξουμε ανίκανους καπετάνιους και αξιωματικούς στη θάλασσα ή θα πηδήξουμε εμείς για να σωθούμε.

9 σχόλια

  1. Ο ΣΚΑΙ συνεχίζει να προβάλλει το Focus και την Bild σαν σοβαρά έντυπα που ενημερώνουν το σύνολο της Γερμανικής κοινής γνώμης, ακόμα και των πολιτικών.

    Σύμφωνα με τα μέτρα σοβαρότητας και αντικειμενικότητας του ΣΚΑΙ είναι ακριβώς έτσι.

    Σύμφωνα όμως με την πραγματικότητα, το μεν Focus χρηματοδοτείται, αναχρηματοδοτεί και ελέγχεται από το ακροδεξιό κόμμα (όπως Καθημερινή), ενώ η Bild, κατέχει το τίτλο της εφημερίδας των ηλιθίων!

    Το αστείο που κάνουν οι Γερμανοί, είναι το ότι την αγοράζουν εκείνοι που δεν γνωρίζουν ανάγνωση, αλλά κοιτάζουν μόνο την "Bild" (εικόνα). Επίσης, είναι η εφημερίδα όπου οι περισσότεροι συντάκτες, κατέχουν επάξια τον τίτλο του "βασλάπεν", όπως λέμε Ρούλης Ποτροσάλτε.

    Η Bild γενικά, από τις αρχές ήδη της δεκαετίας του 80, είναι κάτι σαν την Απογευματινή των late 70's όπου κυριαρχούν θέματα όπως "μεγάλη επιστημονική έρευνα - υπάρχει όντως κλειτορίδα;", "αποκλειστικό - τα οπίσθια της τάδε σταρ", και "αυνανισμός - είναι αποδεκτός σαν λύση;".

    Οι σοβαρές πηγές του ΣΚΑτά 100.3...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΠΙΣΤΟΦΙΔΗ.
    ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ .
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΕΞΩ ΠΡΟΚΟΨΑΝ.
    ΕΔΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παλιά μου τέχνη κόσκινο ο Σόρος και οι άλλοι κερδοσκόποι να εκμεταλλεύονται τις ανώμαλες καταστάσεις. Το θέμα δεν είναι γιατί τα κάνουν αυτά οι κερδοσκόποι, αυτή είναι η δουλειά τους.
    Το θέμα είναι γιατί τους δώσαμε ΕΜΕΙΣ τη δυνατότητα να το κάνουν;
    Όπως είπε και ο Διευθυντής των F.T., οι κερδοσκόποι είναι σαν τους καρχαρίες, πάνε εκεί που μυρίζουν αίμα.
    Ποιός άνοιξε την πληγή και άρχισε να μυρίζει το αίμα;
    Ποιός άλλος παρά ο εθνικός μας Αϊνστάϊν που είπε το Νοέμβριο ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΜΕΝΗ;
    Όπως πολύ σωστά είπε και ένας διαχειριστής της Goldman Sachs "δεν είναι παράνομο να γαμάς το μαλάκα" (έτσι ακριβώς το είπε, υπάρχει σε βίντεο).
    Η ξεφτίλα, της ξεφτίλας, ώ ξεφτίλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΣΟΚΟΠΡΙΑ...ΣΗΤΕΜΕΝΗ
    ΦΙΔΙ ΚΟΛΟΒΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΠΑΣΟΚ.

    ...ΚΑΙ ΠΟΥΣΕ ΠΗΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΚΙ..ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ..ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΘΕΣ.

    ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ. ΕΙΣΑΙ ΣΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΣΟΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1912.
    ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. ΣΕ 30 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

    2010.
    ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ΄ ή GAP με ΙΠΠΟΚΟΜΟ τον ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ Β΄....
    - ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ -
    και χάνουν την ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ
    & ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΜΙΖΕΡΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
    ΧΡΟΝΙΑ.

    "ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΘΛΟ" ..Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΑΝΤΡΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @04 Μαρ 2010 11:38:00 π.μ.

    Δεν θα μπορούσα ποτέ να έχω φανταστεί ότι θα έκανα αυτό που θα κάνω τώρα, το να υπερασπιστώ κάποιον δηλαδή, με τον οποίο διαφωνώ τόσο πολύ σε σημαντικά οικονομικά ζητήματα.

    Μια όμως και δεν είναι παράνομο να γαμάς τον μαλάκα τον "κοφοχέρης", κάτσε να του τραβήξω ένα βιαστικό.

    ΠΑΡΤΑ ΜΩΡΗ ΑΡΡΩΣΤΗ!!!


    G.Soros: Η Ελλάδα δεν είναι το μεγαλύτερο τεστ του ευρώ - συστήματος


    ...δεν είναι παράνομο να γαμάς τον μαλάκα τον "κοψοχέρης". Θες και μια πίπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κε Πιστοφίδη
    δεν γνωρίζω αν κάνετε τον κόπο να διαβάζετε τα σχόλια που καθένας στέλνει , άσχετα από το περιεχόμενο, πρέπει όμως να παραδεχθείτε ότι όχι μόνο΄ο ξένος τύπος που διαβάζετε αλλά και μια πολιτική οργάνωση στην Ελλάδα περιγράφει , ως προφήτης θάλεγα , την οικονομική και πολιτική ποία της χώρας τα τελευταία δέκα χρόνια που την παρακολουθώ.
    Μιλώ για την ΟΑΚΚΕ.
    Ανεξάρτητα πως την κρίνει κανείς , δεν παύει να κάνει ορθές και επαληθευμένες πολιτικές αναλύσεις.
    και οι τωρινές νομίζω ότι έχουν μεγαλύτερη σημασία απόλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο γενναίος λαϊκός ηγέτης κοιτάει στα μάτια τον ελληνικό λαό και βάζει παληκαρίσια........ τον
    Πεταλωτή
    να ανακοινώσει τα νέα μέτρα
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
    ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ..ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΡΙΒΟΥ ΠΟΥΡΟΥ…

    ΠΩ..ΠΩ ΡΕ ΣΙΔΕΡΕΝΙΕ.......
    ΤΙ ΑΡΡΩΣΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΕΙΧΕΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αμαν κι εσυ ρε Κοψοχερη να τα βαζεις συνεχεια με το χρηματοδοτη των bloopers, του indymedia, του ΕΛΙΑΜΕΠ των Bilderbergers Τσουκαλη και Βερεμη, της Ρεπουση και της Δραγωνα.....
    Αφου το αναφερεις τη δουλεια του κανει ο βρυκολ..., ε συγνωμη ο ανθρωπος ηθελα να πω.....
    Για τους bloopers τι να πει κανεις, ειναι ολοφανερος πλεον ο αποπροσανατολιστικος ρολος τους. Τα σχολια τους δε κινουνται σε επιπεδο πρωτων ταξεων Δημοτικου σχολειου....
    Στο ταμειο πληρωνονται ολα ομως και θα ερθει και η ωρα τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση