GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H "προίκα" της Abu Dhabi Mar...

Δύο δισεκατομμύρια ευρώ για να ...επενδύσει στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά! Από το http://www.defencenet.gr/ Δύο δισεκατομμύρια ευρώ - τουλάχιστο...

Δύο δισεκατομμύρια ευρώ για να ...επενδύσει
στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά!

Από το http://www.defencenet.gr/

Δύο δισεκατομμύρια ευρώ - τουλάχιστον - είναι η προίκα που παίρνουν από την κυβέρνηση η Abu Dhabi Mar για να … επενδύσει στην Ελλάδα με την αγορά του 75,1% των ΕΝΑΕ και η TKMS για να παραμείνει με το 24,9%. Αυτό το ποσό μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο με επιπλέον παραγγελίες υποβρυχίων Τype 214, πέραν των τριών νέων που περιλαμβάνει η συμφωνία. Στα εκκρεμή ζητήματα παραμένουν το πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο ήταν περί τα 250 εκατ. ευρώ και με τους τόκους και τις προσαυξήσεις μπορεί να έχει φτάσει και τα 400 εκατ. ευρώ, καθώς και η τύχη των 400 εργαζομένων στα ΕΝΑΕ. Η τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων δεν περιελάμβανε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο τώρα απλά καλείται να «κλείσει» το ζήτημα όπως συμφωνήθηκε απ’ευθείας από το πρωθυπουργικό γραφείο.
Πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι...

στο δεύτερο, το «επικαιροποιημένο» πλάνο της Abu Dhabi Mar δεν περιλαμβάνεται η απομάκρυνση των 300+100 εργαζομένων (οι τελευταίοι υποτίθεται ότι έχουν απομακρυνθεί ήδη από την προηγούμενη διοίκηση). Δηλαδή η συμφωνία δεν περιλαμβάνει άμεσα απολύσεις, αλλά είναι βέβαιο ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (π.χ. με «πιεστική» εθελουσία) το προσωπικό το ΕΝΑΕ θα μειωθεί στα «προβλεπόμενα» επίπεδα.
Σε ότι αφορά την προίκα, τα τρία 214 που έχει συμφωνηθεί να ναυπηγηθούν επιπλέον, θα φέρουν στην εταιρεία καθαρά περισσότερα από 550-600 εκατ. ευρώ (αν αφαιρεθεί η αξία του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ και των δύο 209/1400 που επρόκειτο να ναυπηγηθούν σε αντικατάσταση του προγράμματος των Neptune II).
Από εκεί και πέρα υπάρχει το πρόγραμμα των κορβετών το οποίο κοστολογείται για τέσσερα σκάφη περί το 1 δις ευρώ (250 εκατ. ευρώ η μέση τιμή ανά σκάφος).
Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού (MLU) των τεσσάρων ΜΕΚΟ-200ΗΝ θα κυμανθεί από 250 έως 400 εκατ. ευρώ, ανάλογα με το επίπεδο του εκσυγχρονισμού.
Και τέλος υπάρχει η συμμετοχή στο πρόγραμμα των έξι FREMM το οποίο επίσης θα κυμανθεί μεταξύ 400 και 600 εκατ. ευρώ το μερίδιο των ΕΝΑΕ αν και εδώ κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το ποσσστό που θα πάρουν καθώς η διαπραγμάτευση για την βιομηχανική συμμετοχή βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν προβλέεται να ολοκληρωθεί πριν τα μέσα του 2011.

5 σχόλια

  1. 1912. ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. ΣΕ 30 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

    2010. ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ΄ ή GAP με ΙΠΠΟΚΟΜΟ τον ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ Β΄.....και χάνουν την ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ & ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

    "ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΘΛΟ" ..Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΑΝΤΡΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Κακλαμάνης και συμβολική βουλευτική φτωχολογιά


    Όταν ο ίδιος σου ο αδελφός (συνάδελφος μηχανικός αλλά και μέλος του "τοτέμ" όπως το ονομάζει το τσουτσέκι του ΣΚΑΙ), δεξιός ων, επί σειρά ετών, ΜΑΛΑΚΑ σε ανεβάζει και ΜΑΛΑΚΑ σε κατεβάζει, κάποιος λόγος θα υφίσταται. Όντως αυτός είναι που υποφέρει, είναι η φτωχολογιά.

    Εσύ ρε παλιόγερε απουσιολόγε, εκτός από την συνενοχή, τι σκατά θα συνεισφέρεις;
    Τον συμβολισμό; Πρόβατα...

    Ο αδελφός σου σε λέει μαλάκα!
    Κι εγώ το ίδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξεκινήσαμε το outing.

    Στο εξής, θα βγουν πολλά άπλυτα πολιτικών στη φόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παλιά μου τέχνη κόσκινο ο Σόρος και οι άλλοι κερδοσκόποι να εκμεταλλεύονται τις ανώμαλες καταστάσεις. Το θέμα δεν είναι γιατί τα κάνουν αυτά οι κερδοσκόποι, αυτή είναι η δουλειά τους.
    Το θέμα είναι γιατί τους δώσαμε ΕΜΕΙΣ τη δυνατότητα να το κάνουν;
    Όπως είπε και ο Διευθυντής των F.T., οι κερδοσκόποι είναι σαν τους καρχαρίες, πάνε εκεί που μυρίζουν αίμα.
    Ποιός άνοιξε την πληγή και άρχισε να μυρίζει το αίμα;
    Ποιός άλλος παρά ο εθνικός μας Αϊνστάϊν που είπε το Νοέμβριο ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΜΕΝΗ;
    Όπως πολύ σωστά είπε και ένας διαχειριστής της Goldman Sachs "δεν είναι παράνομο να γαμάς το μαλάκα" (έτσι ακριβώς το είπε, υπάρχει σε βίντεο).
    Η ξεφτίλα, της ξεφτίλας, ώ ξεφτίλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση