GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια απάντηση στα άρθρα για την Εκκλησία...

Από τον Δρ. Νίκο Κρεμμύδα Παρακολουθώ τις επανειλημμένες αναρτήσεις του κ. Τζούμα, όπως και τα ...ανεξέλεγκτα, - πάντα εδώ, σχόλια των αναγ...

Από τον Δρ. Νίκο Κρεμμύδα

Παρακολουθώ τις επανειλημμένες αναρτήσεις του κ. Τζούμα, όπως και τα ...ανεξέλεγκτα, - πάντα εδώ, σχόλια των αναγνωστών πάνω σε αυτά. Οι μεγάλοι Άγιοι γέροντες των ημερών μας, Πατήρ Παίσιος και Πατήρ Πορφύριος, - κ. Τζούμα μου, ίσως και να τους έχετε συναντήσει, είχαν σχολιάσει τις αναρτήσεις σας, πέρα από πρόσωπα, συμφέροντα, κλίκες, υπονοούμενα τύπου ...κ. Νικόλ, κτλ, κτλ…
Ο γέροντας Πορφύριος, είχε γράψει το εξής σχόλιο πάνω στα κειμενά σας:
«“Για να διατηρήσουμε την Ενότητα μας, θα πρέπει να...

κάνουμε υπακοή στην Εκκλησία, στους Επισκόπους της. Υπακούοντας στην Εκκλησία, υπακούουμε στον ίδιο τον Χριστό. Ο Χριστός θέλει να γίνουμε μία ποίμνη με ένα ποιμένα. Να πονάμε για την Εκκλησία. Να την αγαπάμε πολύ. Να μη δεχόμαστε να κατακρίνουν τους αντιπροσώπους της. Στο Αγιον Ορος , το πνευμα που έμαθα ήταν Ορθόδοξο, Βαθύ , άγιο, σιωπηλό, δίχως έριδες, δίχως καυγάδες και χωρίς κατακρίσεις. Να μην πιστευουμε τους Ιεροκατηγορους. Και με τα μάτια μας να δούμε κάτι αρνητικό να γίνεται απο κάποιον Ιερωμένο, να μην το πιστευουμε, ούτε να το σκεπτόμαστε, ούτε να το μεταφέρουμε. Το ίδιο ισχύει και για τα λαϊκά μέλη της Εκκλησίας και για κάθε άνθρωπο. Ολοι έιμαστε Εκκλησία. Οσοι κατηγορούν την Εκκλησία , για τα λάθη των εκπροσώπων της, με σκοπό δήθεν να βοηθήσουν για τη διόρθωση, κάνουν μεγάλο λάθος. Αυτοί δεν αγαπούν την Εκκλησία. Ούτε, βέβαια, τον Χριστό.
Τότε αγαπάμε την Εκκλησία, όταν με προσευχή αγκαλιάζουμε κάθε μέλος της και κάνουμε ότι κάνει ο Χριστός. Θυσιαζόμαστε, αγρυπνούμε , κάνουμε το παν, όπως Εκείνος, ο οποίος, “λοιδορούμενος ουκ αντελοιδόρει, πάσχων ουκ ηπείλει
”.
[Πηγη Γεροντος Πορφυρίου, "Βιος και λόγοι", Ι.Μ. Χρυσοπηγής, Χανιά 2003]
Κι ακόμα, ο Γέροντας Παίσιος στην ερώτηση:
- Γέροντα, γιατί κανένας δεν παίρνει μια θέση με τόσα σκάνδαλα που γίνονται στην Εκκλησία;
Είχε απαντήσει, πολύ παραστατικά, λές κι απευθυνόταν, ειδικά, στις αναρτήσεις σας:
- Στα εκκλησιαστικά θέματα όλες οι καταστάσεις δεν είναι να πάρεις θέση. Μπορεί να ανέχεται κανείς μια κατάσταση κάνοντας υπομονή, έως ότου ο Θεός δείξει τι πρέπει να κάνει. Άλλο είναι να ανέχεται κανείς μια κατάσταση και άλλο να την αποδέχεται, ενώ δεν πρέπει. Ύστερα, σε τέτοιες περιπτώσεις, ό,τι έχει να πει κανείς να το πει με σεβασμό, ανδρίκια· όχι να βρίζει, να δημοσιεύει. Να το πει ιδιαιτέρως στο ίδιο το πρόσωπο στο οποίο αφορά το θέμα με πόνο, από αγάπη, για να προσέξει μερικά πράγματα. Δεν είναι ειλικρινής και ευθύς εκείνος που λέει κατά πρόσωπο την αλήθεια ούτε εκείνος που την δημοσιεύει, αλλά εκείνος που έχει αγάπη και αληθινή ζωή και μιλάει με διάκριση, όταν πρέπει, και λέει εκείνα που πρέπει στην πρέπουσα ώρα. Εκείνοι που ελέγχουν με αδιακρισία έχουν πνευματική σκότιση και κακία και βλέπουν τους ανθρώπους δυστυχώς σαν κούτσουρα. Και ενώ τους πελεκάνε αλύπητα και υποφέρουν οι άνθρωποι, αυτοί χαίρονται για το τετραγώνισμα που τους κάνουν, για «τον κυβισμό»! Μόνο σε άνθρωπο που έχει δαιμόνιο αρχικό δικαιολογείται να θεατρίζει τους ανθρώπους μπροστά στον κόσμο, για να κλονίζει αδύνατες ψυχές. Το ακάθαρτο πνεύμα, φυσικά, δεν βγάζει στην φόρα τις αρετές των ανθρώπων αλλά τις αδυναμίες τους. Οι ελευθερωμένοι όμως άνθρωποι από τα πάθη τους, επειδή δεν έχουν κακία, το κακό το διορθώνουν με καλοσύνη. Αν δουν καμιά φορά κάπου λίγη ακαθαρσία που δεν καθαρίζεται, την σκεπάζουν με καμιά πλάκα, για να μην αηδιάσει και ο άλλος που θα την δη. Ενώ εκείνοι που ξεσκαλίζουν σκουπίδια μοιάζουν με τις κότες.
[Από το βιβλίο: «Λόγοι Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου Α΄», έκδ. Ιερού Ησυχαστηρίου « Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος » Σουρωτή Θεσσαλονίκης]
Τα λοιπά σχόλια περιττεύουν…

40 σχόλια

  1. αντε ρε γαμήσου και συ και ο πατήρ Λιακουρίσιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=124210&cid=5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπαμε που δεν καταλαβενεται οτι ο κοσμος εχει ξυπνησει "αγιοι πατερες"?. Λεται "Υπακούοντας στην Εκκλησία, υπακούουμε στον ίδιο τον Χριστό"
    Ο κοσμος δεν αισθανεται και δεν πιστευει οτι ακολουθειται τον Χρηστο μαλλον το χρυσο και τον πλουτο
    . Καλληνυχτα και καλα ξυπνητουρια

    Metanasths

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άγιε Τζούμα,
    αυτά τα κείμενα δεν τα έχεις ξανασυναντήσει ποτέ;
    Δεν τα έχεις μελετήσει;
    Δεν σου τα έχει διδάξει ... κάποιος πνευματικός σου;
    Γράψε την διεύθυνση σου, για να σου τα στείλω, χωρις οικονομική επιβάρυνσή σου.
    Μήπως με αυτόν τον τρόπο, μελετώντας τα, εξαλείψεις το άσβεστο μίσος σου, για την σημερινή αρχή της εκκλησίας μας.

    Αυτά τα ολίγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ ΕΝΕΦΑΝΙΣΘΗ
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΟΚΤΟΡΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ
    Η ΧΟΥΝΤΑ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι βέβαια δίκιο έχουν οι "άγιοι" πατέρες, πρέπει να κουκουλώνουμε τις βρωμιές τους, όπως η γάτα τα σκατά της.
    Ε ρε φραγγέλιο που χρειάζονται για να καθαρίσει επιτέλους η εκκλησία μας από τους επί της γης "αντιπρόσωπους" του Κυρίου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτέλους. Να ακουστεί και μια άλλη φωνή. Τι μανία είναι αυτή που σας έχει πιάσει όλους κατά της Εκκλησίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. egw pou den eimai ekklisia... mporw na sxoliazw? giati oloi prepei na eimaste ekklisia me to stanio? kai giati enas agrammatos skotadistis typou paisios, anagoreyetai se aythentia pou tha thesei metra kai stathma eleytherias ekfrasis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ... ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ...ΑΔΕΛΦΕΣ, ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΕΜΕΤΙΚΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΝΩΜΑΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΘΑ "ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ" ΤΟΝ ΤΖΟΥΜΑ ΚΑΙ ΘΑΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙ, ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ... ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΧΡΟΝΙΑ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΠΛΑΙΣΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ... ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ...ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΠΛΗΞΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΛΙΜΙΤΖΟΥΡΑ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ... ΣΙΓΑ ΒΡΕ ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ ΟΧΙΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ... ΚΟΨΕ ΚΑΤΙ..ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΤΑ ΕΜΠΑΘΗ ΚΑΙΑΝΕΞΟΔΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΟΥΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΣΕΝΑ ΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ...ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΣΑΙ;ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;Α, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ... ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ! ΕΣΥ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΕΙΣΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΣ, ΑΝΗΚΩΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ;ΩΡΑΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ...Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΑΥΝΑΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλοταϊσμένα παπαγαλάκια της Αρχιεπισκοπικής καμαρίλλας, μην μας προκαλείτε γιατί θα κανετε και μας να γράψουμε όσα ξέρουμε γι' αυτά που γράφει ο Τζούμας...Για παράδειγμα η..Νικόλ, είναι Νικολάκης με ονοματεπώνυμο και μάλιστα δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο στο Νέο Κόσμο...Ο ίδιος μέχρι προχθές μαςέλεγε τα κατορθώματά του αλλά και πόση δύναμη έχει στην Εκκλησία, λόγω των σχέσεών του με τους υψηλά ιστάμενους και μάλιστα με τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο.."Ό, τι θέλω κάνω", μας έλεγε..Σταμάτησε να τα λέγει όλα αυτά, από τότε που άρχισε να γράφει γι' αυτόν ο Τζούμας..Φαίνεται ότι φοβήθηκε και..λούφαξε! Το ξέρω από πρώτο χέρι... Γι' αυτό σας λέγω μην μας προκαλείτε γιατί θα αρχίσουμε να γράφουμε και μεις αυτά που ξέρουμε...Μια συνάδελφος..Δασκάλα από Νέο Κόσμο που έχει ακούσει πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας...

    Τ Ω Ρ Α..!


    Γιατί θα πρέπει να πληρώνω εγώ Ο Ελληνας φορολογούμενος τους παπάδες όταν πιστεύω στο Δία,το Βούδα,το Δαλάϊ Λάμα,τον εαυτό μου κ.ο.κ.;

    Α Ι Σ Χ Ο Σ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο χαρχαλο-γέροντας που ποτέ του δεν δούλεψε και δεν έβγαλε μια δραχμή, αλλά μόνο εισέπραττε χρήμα από τα πρόβατα για να μεσητεύσει στο θεό τους, λέει ότι οι παπάδες και οι χριστιανοί πρέπει να είναι όπως η μαφία. Και να δουν κάτι, να μην το πιστεύουν και να μην το λένε παραπέρα. Τα ίδια έλεγε και ο πάπας για τους παιδεραστές! να μην τα λέτε για το συμφέρον της εκκλησίας, έλεγε. Ίδια συμμορία είστε αληταράδες, άπλυτοι κηφήνες! Το μόνο που θα διέθετα για σας είναι πράσινο σαπούνι για να πλένεστε και να μη μυρίζετε από μακριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τζούμα, είσαι μαλάκας κι εσύ, αφού συναναστρέφεσαι τους "γέροντες" - φοβερός τίτλος ανεπάρκειας και ανικανότητας, δεν τον κατακτάς, σου έρχεται με το χρόνο! Εξαγνίζεσαι όμως εν μέρει, επειδή βγάζεις στη φόρα τις κομπίνες που σκαρώνουν οι παπάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπάτε αλλήλους φίλοι μου! Εφαρμόστε απλώς αυτό που μάς δίδαξε ο Χριστός και σταματήστε να σχολιάζετε τα λάθη των αδελφών σας. Κοιτάξτε να διορθώσετε πρώτα τα δικά σας.
    Ο γέρων Παϊσιος είχε δίκαιο: αν βλέπεις ότι κάποιος δεν κάνει κάτι σωστό και βλάπτει τους συνανθρώπους σου, τότε εφόσον είσαι σε θέση να του μιλήσεις μπορείς να του επισημάνεις με αγάπη το λάθος του, χωρίς να τού μιλήσει επικριτικά και υποτιμητικά, γιατί τότε δεν θα σε ακούσει (επειδή θα τον έχεις προσβάλει και θα τού έχεις θίξει τον εγωισμό).
    Αν γνωρίζεις ότι κάποιοι συνάνθρωποι βλάπτονται ή θα βλαφθούν από τη συμπεριφορά και τις πράξεις του συγκεκριμένου ανθρώπου το σωστό - και σύμφωνο με τη δικασκαλία του Χριστού μας - που πρέπει να κάνεις είναι να τους ειδοποιήσεις για τους κινδύνους που διατρέχουν, ώστε απλώς να προφυλαχθούν.
    Φυσικά, ο γέρων Παϊσιος ποτέ δεν είπε ούτε υπονόησε ότι πρέπει να συγκαλύπτουμε και να "κουκουλώνουμε" απάνθρωπες και παράνομες συμπεριφορές και πράξεις.
    Είπε ότι πρέπει να επιδιώκουμε να τις προλαμβάνουμε και με τη βοήθεια και χάρη του Θεού μπορούμε να τις αποτρέπουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σιγα το κρατος ρε μαλακα που θες να το διαχωρισεις και απο την εκκλησια . Σας ποναει μουνοπανα η εκκλησια γιατι εχει συγκροτηση και συνεχεια σε σχεση με το κωλοχανιο που λεγεται ελληνικο κρατος. Κατσε τωρα να σου πιασουν το "μαγουλακι" με τα μέτρα και μετα μιλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΟΚΤΟΡΑ ΚΡΑΜΜΥΔΙ ΠΕΣ ΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΒΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΚΕΙΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ

    ΔΟΚΤΟΡΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΗΛΘΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΡΙΖΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ι.Μ. Χρυσοπηγής,!!!!???
    ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ιερό Ησυχαστηρίο « Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος » Σουρωτή Θεσσαλονίκης

    ΑΝΘΙΜΟΣ

    ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΥΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΑ

    ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
    Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητό PRESS-GR,
    ίσως θα πρέπει να επέλθει μία ισορροπία στον διάλογο για την Εκκλησία και τον ρόλο της.
    Η Εκκλησία για τους πιστούς της, επαναλαμβάνω για τους πιστούς της, είναι η κοινότητα μέσω της οποίας δίνουν νόημα στην επίγεια ζωή τους και ασκούνται στην αγάπη, την μετάνοια κλπ ώστε να κατακτήσουν την μέλλουσα. Κάθε άλλη επιδίωξη, εξουσία, χρήματα, χλιδές κλπ είναι εκτός της θεολογίας της.
    Εννοείται όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σημασία για όσους δεν είναι πιστοί.
    Με την έννοια αυτή, ως πιστός Ορθόδοξος από την μία είμαι υπέρ του διαχωρισμού της από το Κράτος (οι όροι αυτού του χωρισμού είναι άλλη, μεγάλη συζήτηση...) και από την άλλη διεκδικώ τον σεβασμό της πίστης μου από όλους, όπως εγώ σέβομαι απόλυτα τις δικές τους πίστεις ή ...απιστίες.
    Στην βάση αυτή ο μεν κ. Τζούμας είναι σαφές ότι γράφει όσα γράφει διότι υπερασπίζεται ένα "εκκλησιαστικό" κύκλωμα που ουδεμία πραγματική σχέση έχει με την Εκκλησία και την Θεολογία της, ο δε κ. Κρομμύδας ομιλεί σε ακροατήριο που αδυνατεί (ή απλώς δεν θέλει...) να κατανοήσει στοιχειωδώς τα όσα αυτός λέει.
    Δεν μπορώ να μην σχολιάσω όμως και όσους, υπέρ ή κατά του κ. Τζούμα, σχολιάζουν με τρόπο που απλώς αποδεικνύει πόσο δύκσολο είναι να γίνει διάλογος όταν απλώς δεν σεβόμαστε τον συνομιλητή μας.
    Ο ...Αλμυριώτης
    ΥΓ. Αυτός που με σχολιάζει υβριστικά και μάλιστα σε άσχετη ανάρτηση, μήπως ανήκει στο "ιερό" κύκλωμα που μυούσε συστηματικά στην ομοφυλοφιλία νεαρά παιδιά στην περιοχή μαςπριν κάποια χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αναφέρετο δικαίωμά σας να μην πιστεύετε. Προς Θεού κανένας δεν σας το απαγορεύει, αλλά δεν καταλαβαίων προς τι τέτοιο μένος. Συνεχίστε ήσυχα τη ζωή σας και τουλάχιστον σεβαστείτε εμάς που πιστεύουμε. Δεν προσπαθώ να σας πείσω για τίποτα, παρά μόνο να σεβαστείτε την βούλησή μου, όπως και εγώ την δική σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητό ανώνυμο αποβλακωμένο περίφανο χριστιανόπουλο, χαίρομαι που μας λες κι εσύ την γνώμη σου. Είναι σημαντικό να βλέπεις πόσο μπορεί να βλάψει στο μυαλό κάποιον η Εκκλησία α.ε. Τι μας λες; Μας λες εμείς οι κότες να μην ασχολούμαστε με τη σκατοεκκλησία και τους σκατοπαπάδες και τα σκατά που έχουν στο κεφάλι τους...στην πραγματικότητα όμως δεν ασχολείται πλέον ο κόσμος. Οι ναοί σας άδειασαν και αυτοί που πηγαίνουν εκκλησία ακόμα είναι όλα τα κακομοίρικα φοβισμένα ανθρωπάκια. Τώρα αν ασχολούμαστε κι εμείς κάπου-κάπου, που θα πάει...ουδείς ξέρεις τέλειος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΤΡΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ......
    ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΧΟΙΡΟΜΕΡΙ.
    ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.
    --------------------------------
    Και αλλογενείς θα γίνονται δεκτοί στις στρατιωτικές σχολές

    Δικαίωμα εισαγωγής στις Ανώτερες και Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές θα έχουν πλέον και αλλογενείς, όσοι δηλαδή βρίσκονται στην Ελλάδα και κατάγονται από άλλα έθνη, εφόσον αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.

    Η...σχετική εγκύκλιος του διαγωνισμού για την επιλογή των σπουδαστών αναμένεται να υπογραφεί σύντομα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, δεκτοί γίνονται και ομογενείς υποψήφιοι που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, την οποία όμως αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση, εφόσον εισαχθούν.

    "ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ" !!!!
    ΑΜΕΛΕΤΗΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΑΙΣΧΟΣ ΡΕ ΖΩΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΟΚΤΡΩ ΚΡΕΜΜΥΔΗΣ
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

    ΑΡΙΒΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ Η ΧΟΥΝΤΑ
    ΚΑΙ ΑΡΑΔΙΠΛΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΜΑΣ

    ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ
    ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΩΣ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

    Ο ΓΕΛΕΙΟΣ , Ο ΧΟΥΝΤΑΣ Ο ΡΑΝΜΤΑΜΠΛΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Απάντηση στον/την 11:30,

    Ναι,υπάρχει μένος οταν πληρώνω έμεσα δια της φορολόγησής μου τους παπάδες.

    Είναι σαν να μην έχω καμμιά τηλεόραση στο σπίτι μου και πληρώνω ΕΡΤ.

    Ετσι νταβατζιλίδικα μας αναγκάζουν να πληρώνουμε το μισθό τους και τις λιμουζίνες των μητροπολιτών.

    Και να μήν μου πούν οτι οι μισθοί που λαμβάνουν (επ'αόριστον),είναι το "αντίτιμο" ακίνητης περιουσίας που παραχώρησαν στο κράτος.

    Είναι γνωστό οτι η πλειοψηφία των "φιλέτων" που είχαν και έχουν, προήλθε απο Τούρκικα φιρμάνια!

    Δηλαδή,αν οι Τουρκοκύπριοι απο τα κατεχόμενα, παραχωρήσουν στο μέλλον ακίνητη περιουσία Ελληνοκυπρίων...στην Κυπριακή εκκλησία, θα είναι ηθικό και νόμιμο αυτό;

    Στην Ελληνική εκκλησία,αν εξαιρέσουμε τις δωρεές των πιστών,τίποτα άλλο δεν τους ανήκει.

    ΑΚΟΥΕΙ Η ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΑ ΡΑΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Bloopers Team

    μωρη συκια θα μεταλαβεις οταν γινεις γρια κοτα. ουι ουι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. δεν έχουμε καταλαβει ποιες οι διαφορες του δοκτορα κρεμμυδί και του τζούμα που τον λέει καθηγητή ενω δεν ειναι
    ποιος ειναι ο αιρετικός και ποιος ο ορθόδοξος

    ποιός ειναι υπερ του ιερώνυμου και ποιός κατα

    για να καταλαβουμε τι συμβαίνει στην εκκλησία του κυρίου όπου όλα φαίνεται δεν ειναι αγγελικά πλασμένα

    και κατι τελευταίο ειναι διατεθημένος ο κύριος σκορδο να δημοσιεύσει το ποθεν εσχες του και που δούλευε τα τελευταία 20 χρόνια και τι δουλειά κάνει σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΕΣΥ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΤΟΥΣΑΝ ΠΟΤΕ ... ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΩΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ... ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΖΑΝ ΕΚΑΤΤΟΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ .... ΑΞΟΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ.... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΕΤΗΘΗΚΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΗ .... ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΙ ΨΕΥΤΟΝΤΟΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μήπως ο Ελληνικός Λαός την αποφράδα εκείνη ημέρα της 7-10-2009 έκανε την πιο σπουδαία και κρίσιμη ΛΑΘΟΣ επιλογή από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους ;

    Ένας γιωργάκης που δυστυχώς έμεινε γιωργάκης “ποδοπατώντας” τα όνειρα που οι αφελής συμπατριώτες μας πίστεψαν και ως γνήσιο αμερικανάκι τα έκανε……..

    Δεν μπορούμε να πούμε πια πως “η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει”, γιατί από τα χέρια και την ανικανότητα του ξενόφερτου και αμερικανοτραφή κ. Πρωθυπουργού μας καταλάβαμε τι εστί Σοσιαλισμός του ΔΝΤ, και φιλολαικές πολιτικές της μείωσης των μισθών. (Που ο ίδιος τα αποκύρρησε μετα βδελιγμίας προεκλογικά).

    Ζήτω ο Μαυρογιαλούρος του 1950.
    2010!!!!!!!!!!!!!!

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ- ΔΝΤ.
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΑΛΗΤ ΠΑΣΟΚ.
    που θα μας γυρίσει πάλι στο 1950.
    __________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @προφανωςο @15 Απρ 2010 7:38:00 μ.μ. είναι φίλος και οπαδός του χουντοδόκτορα κρεμμύδισως που επικαλείται ο ινσοθ?ϊτης και φαρισσαίος παριστάνοντας την παρθένο τα δακρυβλεπτα σχόλια "... θα πρέπει να επέλθει μία ισορροπία στον διάλογο για την Εκκλησία και τον ρόλο της..." ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟ ΗΓΕΤΗ ΓΑΠ ΕΝΩ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΛΥΦΕΙ ΓΙΑ ΘΕΣΟΥΛΕΣ, ΕΛΕΟΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ,ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το Εϊγιαφιατλαγιοκούλ στην Ισλανδία έχει καλύψει με στάχτη τον ουρανό στη Βόρεια Ευρώπη.......

    Κάποιος "ακούμπισε απαλά με το μικρό του δακτυλάκι τη μικρούλα μπαλίτσα γη" για να μας κάνει όλους μας να δούμε κάποια πράγματα πιό καθαρά.
    Κάποιος επιτέλους αποφάσισε να μας κάνει λίγο πιό αισθητή την παρουσία του γιατί έχουμε γίνει χοντρόψυχοι και δεν καταλαβαίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΜΗΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΔΗΜΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΝΑ ΑΞΙΟΠΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ [ΧΡΥΣΟ, ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΛΠ] ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ 700 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ

    ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΣΟΣΤΕΙ ΜΙΑ ΣΩΦΡΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΡΘΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΔΗΜΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ [ΧΡΥΣΟ, ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΛΠ] ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ 700 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ

    ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΜΙΑ ΣΩΦΡΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΡΘΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

    ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΔΗΜΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ [ΧΡΥΣΟ, ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΛΠ] ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ 700 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ

    ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΜΙΑ ΣΩΦΡΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΡΘΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

    ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. αντί να κυνηγάνε το λαουτζίκο και να μαζεύουν μερικά κωλοευρώ από το ημιυπαιθριο μπαλκονάκι των κακομοίδιδων μισθοσυντήρητων για πράσινα άλογα να δημεύσουν την περιουσια της εκκλησίας για να σωθεί ο τόπος , άλλωστε που την βρήκαν την περιουσία , του λαού ήταν και είναι , οι παπάδες να κάνου προσευχές και ολονυκτίες για να σωθεί ο τόπος ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. είναι υπερβολική η κριτική για τη στάση της εκκλησίας απέναντι στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.
    Αλλα καταλαβαίνω την αγανάκτηση απλού πολίτη για τη στάση των προκαθήμενων της εκκλήσιας μας.
    Για το λόγο αυτό συμφωνώ όχι με δημεύσεις περιουσίας που παραπέμπουν στην τιμωρία της εκκλήσίας αλλά όλη αυτή η κριτική να συναιτήσει τους άγιους ιεράρχες και να δωρήσουν ποσό ισόποσο με το χρέος του κράτους που δεν είναι τίποτε άλλο από την εκκλησία του λαού μας και έτσι να σωθεί ο τόπος και να μην υποφέρει ο θρησκευόμενος ελληνικός λαος
    Η έκκληση μου αυτή είμαι βέβαιος ότι θα αφυπνίσει τους άγιους πατέρες που διοικούν την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία και θα πράξουν τα δέοντα και θα αποκαταστήσουν το κύρος της εκκλησίας. Άλλωστε κάτι τέτοιο είναι και η ουσία της διδασκαλίας του Χριστού μας .
    Αλλά θα ήθελα να κάνω και μια παραίνση στον αδελφό Δρ. Ν.Κρεμμύδο να πάψει να υπερασπίζεται εκείνους που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην εκκλησία μας και δεν είναι άτομα άμεμπτου ηθικής και να πάει να εξομολογηθεί για όσα πράττει όχι σε εκείνους που δημιουργούν προβλήματα αλλά σε ένα απλό κληρικό της γετονιάς του. Και τον συμβουλεύω να επανέλθει στον ίσο δρόμο της ταπεινότητας γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και βέβαια δεν συνάδουν με όσα βγάζει παράνομα χρησιμοποιώντας ΄δηθεν το θείο λόγο
    ο παπαανδρέας της φτωχογειτονιάς που αφουγκραζεται τον πόνο του λαού μας και έχει διωχθεί από τις παραχριστιανικές οργανώσεις και τους νοσταλγούς της Ελλάδας Ελλήνων Χριστιανών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Για το χλιμίτζουρα του Αλμυρού...Είναι ολοφάνερο τι ρόλο παίζεις...Εσύ μπορείς να κρίνεις, να βρίζεις, να καταγγέλεις και μάλιστα ανώνυμα...Οι άλλοι όμως όταν το κάνουν αυτό υπηρετούν σκοπιμότητες...Είναι βέβαιο πια ότι είσαι μεγάλος υποκριτής...Δηλαδή είτε είσαι ιερωμένος- μπορεί και νατα έχεις πετάξει τα ράσα..Γιατί σε εμπόδιζαν στις δραστηριότητές σου- είτε θεολόγων, του νέου ρεύματος..Είτε χαζοδίκης με απωθημένα...Σωστά? Κατά τα άλλα θέλεις να μπει τάξη στο διάλογο...Ε, βρε βρεγμάνη σανίδα που σου χρειάζεται..και λες στο Τζούμα...To get a life..Εσύ να δεις τι get a life σου χρειάζεται..Υ.Γ. Και καλά γιατί δεν κατήγγειλες τότε στα αρμόδια όργανα, βρε θεομπαίκτη, το κύκλωμα παιδόφιλων ιερωμένων του Αλμυρού, αλλά το καταγγέλεις τώρα μέσω ενός blog και μάλιστα ανώνυμα και χωρίς άλλα στοιχεία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. παιδόφιλοι, ομοφιλόφυλοι, φοροκλέπτες, πααχριστιανικές οργανώσεις, υποκριτές, γιατροί που παίρνουν φακελλάκια, γιατροί πο υήταν στο ΕΣΥ και ταυτόχρονα σε Ιατρικά Κέντρα και έκλεβαν το κράτος [το λαό], φράξιες στην εκκλησία, νοσταλγοί της χούντας
    ΘΕΕ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΟΥ

    ο παπαανδρέας της φτωχογειτονιάς που αφουγκραζεται τον πόνο του λαού μας και έχει διωχθεί από τις παραχριστιανικές οργανώσεις και τους νοσταλγούς της Ελλάδας Ελλήνων Χριστιανών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση