GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Εκτελούσα εντολές του Μπασιάκου..."

Τι κατέθεσε ο νομικός σύμβουλος του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, τι είπε για Εφραίμ - Αρσένιο και ποιους ....

Τι κατέθεσε ο νομικός σύμβουλος του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, τι είπε για Εφραίμ - Αρσένιο και ποιους ...δεν ονομάτισε
.
Μόνο το όνομα του πρώην υπουργού Γεωργίας Ευάγγελου Μπασιάκου αναφέρει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Χριστόδουλος Μπότσιος στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια κ. Ειρ. Καλού για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Απαντώντας σε ερωτήσεις, φέρεται να κατέθεσε ότι δεχόταν πιέσεις και εκτελούσε εντολές του κ. Μπασιάκου όσον αφορά το θέμα των γνωματεύσεων για τις ανταλλαγές των δημοσίων εκτάσεων.
Επίσης φέρεται να κατέθεσε ότι...

τον είχαν επισκεφθεί οι Εφραίμ και Αρσένιος οι οποίοι τον πίεζαν να επισπεύσει τις γνωμοδοτήσεις και του είπαν ότι αν έχει πρόβλημα θα απευθυνθούν σε πρόσωπα που βρίσκονταν σε "ανώτερο περιβάλλον" για να μιλήσουν κ. Μπασιάκο. Δεν προσδιόρισε όμως ο Χ. Μπότσιος ποιοι ήταν αυτοί αλλά όπως είπε δεν μπορεί να κάνει ούτε και σχετική εκτίμηση, σημειώνοντας ότι ενδέχεται να ήταν και "ιεραρχικά κατώτεροι" από τον υπουργό. Δεν μίλησε δηλαδή για τον Κ. Καραμανλή...
Η κατάθεση του Χ. Μπότσιου (ο οποίος παρά τα όσα ανακριβώς κυκλοφόρησαν δεν προσκόμισε κανένα ηχητικό ντοκουμέντο) θα διαβιβαστεί σήμερα στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής Μαν. Μπετενιώτη που με τη σειρά του θα τη δώσει στους εκπροσώπους των κομμάτων.

4 σχόλια

  1. Dominic Stross Can, Observer 14/04/2010

    http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/apr/11/economic-recession-recovery

    '' Η σημερινή οικονομική κρίση ανέδειξε τα πολλαπλά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Είναι γεγονός πως κανένας δεν πιστεύει οτι οι Έλληνες θα βάλουν μυαλό και θα αλλάξουν συνήθειες δεκαετιών.

    Ένα παράδειγμα αποτελεί η κατ'εξακολούθηση εξαπάτηση των ευρωπαίων εταίρων τους και η πρόστυχη επίκληση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης όταν αυτοί δεν την επέδειξαν για χρόνια. Άλλωστε αυτό που ελπίζουν είναι το πρόβλημα να πάψει να αφορά αυτούς και να φορτωθεί σε άλλη χώρα της ευρωζώνης μόνο και μόνο για να μην είναι αυτοί στο επίκεντρο! Για τέτοιο θράσος και αλληλεγγύη μιλάνε.
    Ούτως ή άλλως όταν άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί αναγκάστηκαν να προσφύγουν στο Δ.Ν.Τ. ( Ουγγαρία, Λετονία ), δεν θυμάμαι την Ελλάδα να εκδηλώνει κάποια έμπρακτη συμπαράσταση προς αυτούς - πολύ δε περισσότερο να καλύπτει οικονομικά τα ελλείμματά τους -.

    Αλλά οι Έλληνες πάντα έτσι ήταν. Λαός ψευτόμαγκων χαραμοφάϊδων, γεμάτοι φθόνο και συμπλέγματα - θλιβερό απομεινάρι του οθωμανικού - βαλκανικού κοντσαμπασισμού παρά της επεκτατικής, ειδωλολατρικής, αποικιοκρατικής αρχαίας Ελλάδας-.

    Θεωρούν, μάλιστα, τον εαυτό τους έξυπνο. Η πρόσφατη διαμάχη με την Γερμανία το αντίθετο κατέδειξε.

    Η ελληνική νομεκλατούρα συνεργάστηκε με την γερμανική οικονομική ελίτ στενά τα προηγούμενα χρόνια. Τα πρόσφατα σκάνδαλα δείχνουν οτι καμία απο τις δυό τους δεν θα ήθελε να αποκαλυφθούν αυτές οι σχέσεις ούτε στην μία χώρα αλλά ούτε και στην άλλη.

    Ποία λύση βρέθηκε; Αυτή της παραπληροφόρησης.
    Οι Γερμανοί πείστηκαν οτι τα οικονομικά προβλήματα των Ελλήνων προκλήθηκαν απο την 'τεμπελιά' τους και οι Έλληνες οτι η χρεωκοπία της χώρας τους οφείλεται στην γερμανική απροθυμία για βοήθεια και όχι στους εγχώριους κλέφτες και απατεώνες που διέλυσαν την οικονομία τους.

    Ο μόνος τρόπος για να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες τα λάθη τους θα ήταν μια ελεγχόμενη χρεωκοπία. Κάτι τέτοιο θα ήταν πλήγμα στην 'τσιφτετέλικη' άποψη που έχουν για την ζωή. Θα προκαλούσε 'σεισμό' στην ελεεινή κοσμοθεωρία τους. Αλλά, κατά την γνώμη μου, είναι μονόδρομος.''

    INTERNATIONAL MONETARY FUND CORPORATION.
    ALL RIGHTS RESERVED.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Καψαμπέλη, μην αυτο-ξεφτιλίζεσαι άλλο.
    Μόνο και μόνο που λές σε κάθε δεύτερη πρόταση τη λέξη "φέρεται¨δείχνει ότι όλα όσα γράφεις για την υπόθεση είναι αερολογίες και σενάρια του μυαλού σου, αλλά προσπαθείς να γλωτώσεις τις αγωγές.
    Ως πότε πιά θα το παίζεις δημοσιογράφος;
    ΑΠΛΟΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΣΑΝ ΤΟ ΦΩΣΚΟΛΟ.
    ΠΧ.
    "φέρεται να κατέθεσε ότι δεχόταν πιέσεις και εκτελούσε εντολές του κ. Μπασιάκου όσον αφορά το θέμα των γνωματεύσεων για τις ανταλλαγές των δημοσίων εκτάσεων.
    Επίσης φέρεται να κατέθεσε ότι..."
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ, ΚΟΛΥΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΡΩΜΕΡΗ ΛΑΣΠΗ ΤΗς ΨΕΥΤΟΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.
    Πιό γλοιώδης και από τον Τσίμα και τον Καψή είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος ...βούτηξε ρε ΠΑΣΟΚΟΙ
    τΟν πίνακα από το γραφείο του πρωθυπουργού; Που τον πήγαν;

    ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΟΕΟ;

    Που πήγε ρε παιδιά τελικά ο πίνακας που βρισκόταν πίσω
    από το πρωθυπουργικό γραφείο; Τι είναι αυτός ο μπλε πίνακας ανακοινώσεων πίσω από τον πρωθυπουργό;

    Συγκεκριμένα, έλειπε ο...
    πίνακας ελαιογραφία «η Ελλάς ευγνωμονούσα», που φιλοτέχνησε ο Θεόδωρος Βρυζάκης το 1858. Στον πίνακα αυτό εικονίζονται κάτω από την γυναίκα που συμβολίζει την Ελλάδα.

    Οι μορφές πρωταγωνιστών του Αγώνα για την Ανεξαρτησία, μεταξύ των οποίων οι Ρήγας Φεραίος, Αλέξανδρος Υψηλάντης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Γεώργιος Καραϊσκάκης και άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ Ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ.
    ΤΙ ΛΕΣ, ΘΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση