GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο απολογισμός μιας μάχης...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Γράφω "μάχης" γιατί πράγματι ήταν. Και μάλιστα, σε τέτοια πραγματική αντιστοιχία που απειλήθηκαν ζωέ...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Γράφω "μάχης" γιατί πράγματι ήταν. Και μάλιστα, σε τέτοια πραγματική αντιστοιχία που απειλήθηκαν ζωές με φυσική εξόντωση. Δια ροπάλου, δια των γνωστών καδρονιών ή αρχικά, με εκφοβιστικά τηλεφωνήματα.
Γράφω "απολογισμός" διότι όλοι όσοι ασχολήθηκαν οφείλουν να τον κάνουν. Έτσι κι εγώ, οφείλω να γράψω εδώ τους λόγους για τους οποίους στήριξα τον Κώστα Χατζή και γιατί πιστεύω ότι έχασε. Πριν περάσω όμως σ' αυτό, θα αναφέρω απλά γιατί την Κυριακή έγραφα ότι ο Χατζής θα κερδίσει, ενώ τα "σημάδια" έδειχναν και τα περισσότερα blogs διατυμπάνιζαν ότι θα χάσει.
Εκ των αποτελεσμάτων που έρχονταν καθόλη την διάρκεια της καταμέτρησης ήταν φανερό ότι ο Χατζής προηγείτο στο σύνολο της επικράτειας. Το συνολικό αποτέλεσμα, χωρίς τις περιπτώσεις ενστάσεων, το καταδεικνύει αναμφισβήτητα. Τελικά, κέρδισε στους 32 νομούς, ενώ ο έτερος και νικητής πήρε τους 20. Φαντάσου, λοιπόν, τον εκλογικό χάρτη. Διαπιστώνοντας όμως ότι...

καθυστερούσε επιδεικτικά και προκλητικά η Θεσσαλονίκη και η Ροδόπη (οι δύο περιοχές που οι βαρόνοι έκαναν καλά την δουλειά τους) λογικά σκεπτόμενος, υπέθεσα ότι εκεί θα κρίνουν κάποιοι το παιχνίδι. Εκεί, στα "κάστρα", θα βγάλουν από την κάλπη, όσους ψήφους χρειάζονται για να κοντύνουν τον Χατζή. Πράγμα που πιστεύω ότι έγινε. Εν πάση περιπτώσει, το αποτέλεσμα είναι δεδομένο.
Στήριξα, τώρα, τον Κώστα όχι μόνο γιατί είναι φίλος μου και γιατί πιστεύω στο ήθος του και στην εντιμότητά του, στοιχεία που για μένα είναι τα απαραίτητα προαπαιτούμενα για ανθρώπους που ασχολούνται ενεργά με την πολιτική. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων, ότι μικρή δύναμη επιρροής έχει ο Πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ, δεν στάθηκα φανατικά στις ιδεολογικές του θέσεις, οι οποίες στο σύνολό τους με βρίσκουν εκ διαμέτρου αντίθετο. Οφείλει κανείς να παραδεχθεί όμως ότι είχε ξεκάθαρο στίγμα, ειλικρινή δεξιά ιδεολογία, στοιχείο που χρειάζεται στις μέρες μας και στο οποίο θα στηριχθούμε (είτε στην καθαρή αριστερά, είτε στην καθαρή δεξιά) στην προσπάθειά μας να βρούμε τον ορθολογισμό στις δύσκολες μέρες που έρχονται. Τον στήριξα επίσης, καθώς δια της ατόπου απαγωγής ήταν εκείνος που ταίριαζε περισσότερο με την δικιά μου ιδιοσυγκρασία. Ντόμπρος, ειλικρινής, ρομαντικός, ιδεολόγος, έντιμος, άντρας. Επιπρόσθετα, ο έτερος υποψήφιος μου προκαλούσε μια αηδία. Και κυρίως όχι αυτός, αλλά οι άνθρωποι που τον στήριξαν. Ο ακρίτας πρώην υπουργός, που το όνομά του δεν υπάρχει σκάνδαλο της ακυβερνησίας ΝΔ που να μην εμπλέκεται, αλλά και ο βορειοελλαδίτης εργοστασιάρχης-βουλευτής γλοιώδης πέφτουλας, οι οποίοι αμφότεροι τον στήριξαν με νύχια και με δόντια για να βρουν δια μέσου του μια πρόσβαση στον κ. Σαμαρά, από τον οποίο είναι εντελώς καμμένοι. Ο ένας για τα σκάνδαλα, ο άλλος γιατί έδωσε όλο του το είναι για να βγει η κ. Μπακογιάννη.
Τώρα, γιατί πιστεύω ότι έχασε; Διότι κανείς στην ουσία δεν ήθελε να κερδίσει. Ούτε ο ίδιος ο Σαμαράς που στα λόγια μόνο τον στήριξε. Αν ήθελε να τον βοηθήσει στ' αλήθεια, δεν νομίζω ότι λογικός άνθρωπος μπορεί να αμφισβητήσει ότι είχε τη δύναμη να τον βγάλει. Αντ' αυτού κανείς δεν τον συμβούλεψε να περιορίσει τις εθνικιστικές κορώνες και τα συναφή εθνοπατριωτικά και αναχρονιστικά διαγγέλματα. Τον άφησαν να καίγεται στο όνομα του "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια" δίχως να του πουν ότι απευθύνεται σ' ένα διαφορετικό κοινό και όχι στο ίδιο που απευθύνθηκε ο πρόεδρός του και μετέτρεψε τη ΝΔ σε Λέσχη Καπή. Πολλές φορές στον ίδιο τον Κώστα προσωπικά είχα επισημάνει την λάθος πλεύση στην ρητορεία του και την ανάγκη τονισμού του πρότερου γκρίζου βίου του αντιπάλου του. Αλλά ήταν εμφανές ότι κάποιοι τον οδηγούσαν σε λάθος στρατηγική. Δεν επέμεινα, γιατί δεν ήταν αυτός ο ρόλος μου. Δεν είχα ρόλο. Προέβην απλά σε μια διαδικτυακά -και εκ τούτου δημόσια- στήριξη στο πρόσωπό του. Μια στήριξη καθαρή, ανιδιοτελή την οποία προφανώς δεν μπορούν να καταλάβουν όσοι έχουν συνηθίσει να εξαργυρώνουν με διάφορους τρόπους ακόμη και μια καλή τους κουβέντα, που αρέσκονται σε παιχνίδια κάτω από το τραπέζι, που η ιδεολογία και ο δημόσιος λόγος τους μετριέται με το ...ευρώ, που η δική τους πιάτσα τους ξέρει καλά πια και τους αποκαλεί -γιατί άραγε;- "ψιλικατζήδες", που έχουν κάνει την υποκρισία σημαία τους, που έχουν γίνει πρωτομάστορες στην κωλοτούμπα ανάλογα με τα συμφέροντα και τις εντολές της στιγμής, που το γλύψιμο και το ρουφιανιλίκι το έχουν κάνει ψωμοτύρι, που διαπράττουν όσα οι ίδιοι καταγγέλουν θυμίζοντας συχνά τον ανεπανάληπτο Αυλωνίτη της ταινίας "Η ωραία των Αθηνών", που αγνοούν ως ανιστόρητοι και αμόρφωτοι ότι οι "πιστολάδες" όταν καταστούν άχρηστοι στα αφεντικά έχουν οικτρό τέλος. Ξεχνούν όμως, όλοι αυτοί, ότι η Αθήνα είναι ένα μικρό χωριό (για να μην πω ...μεγάλο κρεβάτι) και πως όταν οι προβολείς σβήνουν οι μάσκες πέφτουν και όλα γίνονται γνωστά...
Τέλος, κλείνοντας, ξαναγράφω ότι είμαι blogger και δεν χρησιμοποιώ το blogging για να διατηρήσω την δημοσιογραφική ιδιότητα που δεν έχω και ούτε επιθυμώ ν' αποκτήσω. Ούτε ασκώ επάγγελμα με το blogging, όπως άλλωστε οι περισσότεροι. Δεν χρησιμοποιώ το blogging, ούτε για να γλείφω εκεί που πριν έφτυνα, ούτε για να κάνω παραπληροφόρηση, ούτε για σπίλωση προσωπικοτήτων, ούτε για να κάνω "δουλειές", ούτε για να αρνούμαι σα γυναικούλα των παλαιών εποχών την ευθύνη των λόγων μου όταν έρχονται τα δύσκολα. Γράφω επώνυμα, τιμώ το όνομά μου και την υπογραφή μου. Κοιτάζομαι στην καθρέφτη και δεν ντρέπομαι, δεν περιμένω να αντλήσω δύναμη από κανέναν για να πω την άποψη μου. Κοιτάζω στα μάτια τους ανθρώπους. Γράφω, γιατί γουστάρω να τα χώνω εκεί που οι άλλοι σιωπούν. Γράφω για να σπάω με όση δύναμη έχω, δική μου και όχι δανεική, την καθεστωτική σιωπή. Και εν προκειμένω, όταν πρώτος αποκάλυπτα ότι ο Αξιώτης παραιτείται, άλλοι ήταν εκείνοι που ...ανακάλυπταν ότι είναι δεύτερος στις κρυφές -ή του κώλου αν προτιμάς- δημοσκοπήσεις...
Αυτά. Και προσοχή... όταν περπατάτε κύριοι σε πεζόδρομους πέριξ του Κολωνακίου να έχετε πάντα μαζί σας μια ομπρέλα. Όχι για περίπτωση ξαφνικής βροχής, αλλά για αποφυγή της αναμενόμενης ροχάλας.
Την καλησπέρα μου...

17 σχόλια

  1. Συνεχεια


    6. Εντολη στη ΔΕΗ .Ηλεκτρικο ρευμα και στο τελευταιο χωριο.
    Το χωριο μου ΤΟΤΕ πηρε ρευμα. Και δεν ειναι ΟΥΤΕ ορεινο,ΟΥΤΕ μικρο.

    7.Ω! παραλιγο να το ξεχασω !
    Το πρωτο μηνα συνελαβε καποιους .."αριστερους" σεσημασμενους μπαχαλακηδες δηλαδη απο την εποχη του γερου παπατζη ακομα.
    Και εδω φανηκε η ανθρωπια του Παπαδοπουλου. Δεν εβαλε κανενα σε καμμια μαουνα και φουντο στο Αιγαιο. Τους εστειλε δωρεαν διακοπες σε εξωτικα νησια του Αιγαιου. Τους πιο .."μαγκες" δηλαδη,γιατι η πλειοψηφια υπεγραψε ενα χαρτι οτι θα σεβεται τους νομους και γυρισε σπιτακι του.
    Καποιο αλλοι μετα 1-2 μηνες στις διακοπες ,μετανοιωσανε ,ερχοτανε και ο χειμωνας βλεπετε και υπεγραψαν το χαρτι νομιμοτητας και γυρισαν. Παρεμειναν μονο οι πολλοι πονηροι,οι οποιοι υπολογιζαν οτι σε κανα 4-5 μηνες ο Παπαδοπουλος θα πεσει και τοτε εμεις περιβεβλημενοι μετο τιτλο του "αντιστασιακου",¨αγωνιστη" κλπ τετοια ,θα γινουμε χωρις δυσκολια προεδροι κοινοτητας,δημαρχοι,θα διορισθουμε μπορει να γινουμε και βουλευτες!!!
    Αλλα πεσανε εξω ! Ο Παπαδοπουλος δεν επεσε ,οποτε οι πονηροι ειδαν και αποειδαν και ετσι σε ενα χρονο υπεγραψαν το χαρτακι και γυρισαν πισω .ΟΛΟΙ!. ΚΑΝΕΙΣ δεν εμεινε!!!

    Τελος του Α! μερους.

    Και μην βγει κανενας πουστης .."αριστερος" "πρωωδεφτικος" και λοιπες ειδικοτητες και μου πει οτι λεω αναληθειες ,ανακριβειες και ψεμματα γιατι θα τον γαμησω..
    Για τους πασοκοσκυλαιους ?
    Εχω παψει απο καιρο να τους θεωρω ανθρωπους .Tους εχω καταταξει στην συνομοταξια "ανθρωποειδη" διποδα θηλαστικα ,ζωα ομιλουντα.
    Και φυσικα υπαρχουν και οι ομοταξιες "γουρουνοειδη" πιθηκοειδη" ,"τερατοειδη" και λοιπες ομοταξιες.

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν σημερα στις 21 Απριλιου 1967, οι Ελληνες ανοιγοντας το ραδιοφωνο ακουσαν εμβατηρια .
    Αλαφιαστηκαν.
    Ρε λες να μας εγινε καμμια επιθεση απο τους τουρκους?

    Ωρα με την ωρα ομως το τοπιο ξεκαθαρισε .
    Ο στρατος ανελαβε να σωσει την πατριδα απο τους μπαχαλακηδες,πλιατσικολογους κλεφτοκοταδες και αλλες ειδικοτητες.

    Οι Αθηναιοι πεταξαν απο την χαρα τους ! Θα μπορουσαν επιτελους να περπατησουν στην Πανεπιστημιου ,στην Σταδιου να πιουν και κανα καφε στο Συνταγμα!
    Αμαν πια!
    Μεχρι τοτε αυτο αποκλειοταν !
    Οι δρομοι αυτοι (και οχι μονον)ειχαν καταληφθει απο οπαδους του γερου παπατζη ,που κηρυξε .."ανενδοτο"!

    Αιτια ηταν η παραιτηση του μετα την αρνηση του βασιλια Κωνσταντινου να παρει ο ιδιος ο γερο παπατζης το Υπ.Εθνικης Αμυνης.(κατα παραβαση του Συνταγματος με το οποιο εκλεχτηκε ο ιδιος πρωθυπουργος το 1963).

    Την ιδια μερα ορκιστηκε κυβερνηση με πρωθυπουργο τον εισαγγελεα του αρειου παγου κολλιας.

    Πολυ συντομα ομως η κατασταση εγινε πιο ξεκαθαρη.
    Κυριοι της καταστασης ηταν τρεις αγνωστοι μεχρι τοτε αξιωματικοι :
    Παπαδοπουλος,Παττακος,Μακαρεζος.
    Πολυ συντομα παραιτηθηκε ο κολλιας και σχηματιστηκε η πρωτη επαναστατικη κυβερνηση με πρωθυπουργο τον (μακαριτη τωρα) Γεωργιο Παπαδοπουλο.
    Ο βασιλιας κωνσταντινος περιοριστηκε στο Τατοι ,επαιρνε κανονικα την βασιλικη επιχορηγηση ,αλλα του ξεκοψανε:
    "Κατσε φρονιμα,εμεις κανουμε κουμαντο τωρα".Το απεδεχθη.

    Και τοτε αγαπητοι μου φιλοι αρχισε η ανοικοδομηση της Ελλαδος.
    Αμεσα μετρα:
    1. Διαγραφη αγροτικων χρεων μεχρι 100.000 δραχμες ,δανεια απο την Αγροτικη τραπεζα,(τα πιο πολλα πανωτοκια,γιατι ο τοκος ηταν 25% τοτε,λησταρχειο σκετο).
    Περιττον να σας πω οτι ΤΟΤΕ μια δραχμη ειχε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ αγοραστικη αξια απο το σημερινο ευρω.Με μιση δραχμη επαιρνες μια χουφτα καραμελλες ενω τωρα με ενα ευρω δεν παιρνεις ουτε τσιχλοφουσκα.

    2. Εμαθε τους ανθρωπους της υπαιθρου,το μισο του πληθυσμου δηλαδη,να χεζουν σε αποχωρητηρια.
    Μεχρι τοτε χεζανε στα βατα και στα στογγια,και ΜΟΝΟΝ βραδυνες ωρες που επεφτε το σκοταδι,για να μην τους βλεπουν οι γειτονες.Τα ατυχηματα με τις τσκουκνιδες ηταν συνηθισμενα ,παρα πολλοι ξυνοτανε ολη μερα,γιατι ακουμπουσαν τις τσουκνιδες.
    Το λοιπον ερχοταν ο χωροφυλακας και σε απειλουσε με μηνυση αν δεν ειχες αποχωρητηριο. Κυριε τωρα δεν χρωστας σου ελεγε πηγαινε στην ΑΤΕ και παρε δανειο 2000 δραχμες ατοκο για 20 χρονια και φτιαξε αποχωρητηριο...

    3. Εδινε δανεια 6000-10000 δραχμες ΑΤΟΚΟ για 20 χρονια για να φτιαξεις σπιτι.Τοσο κοστιζε ΤΟΤΕ.Δεν υπηρχαν τοτε μηχανικοι,πολεοδομια και τετοια.
    Τα φτιαχναν εμπειρικοι ντοποιοι οικοδομοι .
    Και ομως. Τα πιο πολλα απο αυτα τα σπιτια υπαρχουν ακομα.Πατε σε κανενα χωριο και θα τα δειτε.
    Εκατονταδες χιλιαδες Ελληνες φυγανε απο τις καλυβες που ζουσαν μεχρι τοτε και μπηκαν σε σπιτι.

    4. Εδωσε εντολη στις τραπεζες να δινουν δανεια στις μεγαλουπολεις για οικοδομες. Η μιση Αθηνα και Πειραιας ΤΟΤΕ χτιστηκε.

    5. Ενεργοποιηθηκε η ΜΟΜΑ ,τεχνικη κατασκευστικη εταιρεια του στρατου.
    Εκατομμυρια χιλιομετρα δρομων γινανε με ασφαλτο.Χωρις μπομπολαδες και υπερτιμολογησεις!!
    ΤΖΑΜΠΑ! απο τους φανταρους !
    Παιρνανε και ενα χαρτζηλικι και ηταν και ευχαριστημενοι.
    Ουτως η αλλως και αλλου να υπηρετουσαν τι θα καναν?
    Το πολυ πολυ να παιζανε καμμια μαλακια παραπανω στη σκοπια.

    συνεχιζεται

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το λοιπον που λετε αγαπητοι μου φιλοι,ηταν μαλακια του Παπαδοπουλου τοτε που δεν προκηρυξε εκλογες.

    Ακομα προεδρος θα ηταν!

    Και ετσι περνουσαν τα χρονια αγαπητοι μου φιλοι ..με κυβερνητη τον Παπαδοπουλο.
    Στα λαθη του καταλογιζω την χορηγηση διαβατηριου στον ελληνοπολωνο αντρεα μινεικο παπανδρεου. ΜΕΓΑ λαθος.

    Ομως!
    Ειχε παρει και ο εχθρος τα μετρα του.
    Εβλεπαν οτι ετσι οπως παει το πραγμα ο Παπαδοπουλος θα γινει ισοβιος προεδρος.

    Το Μαιο του 1973 ,σε μια ασκηση του ΝΑΤΟ το αντιτορπιλικο "ΒΕΛΟΣ" του Βασιλικου (τοτε) Ναυτικου ,αποσκιρτησε ,αποστατησε και πηγε στην Ιταλια.
    Αντισταση κατα της χουντας ,ελεγε τοτε η Ντωυτσε Βελλε.

    Ο Παπαδοπουλος οργιστηκε φαινεται και αισθανομενος παντοδυναμος κατηγορησε το βασιλια ως υποκινητη και κατηργησε την βασιλεια!!!
    Μεγα ευεργετημα για την πατριδα!!
    Τελος Ιουλιου 1973 κανει δημοψηφισμα και ζηταει απο το λαο να αποφασισει αν θελει ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η βασιλεια.

    Η απαντηση ηταν ΝΑΙ στην προεδρικη δημοκρατια με 97% η κατι τετοιο.

    Παει ο βασιλιας!

    Η ειρωνεια ειναι οτι αυτο το δημοψηφισμα ΠΟΤΕ δεν χαρακτηριστηκε νοθο,προιον βιας και νοθειας κλπ ,οπως π.χ το προηγουμενο του 68 ,που διεξηχθη ΜΕ ΤΟΥς ΙΔΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!!!!
    Ειπατε τιποτα??

    Ομως.
    Αυτο αποδειχθη μοιραιο λαθος .
    Ενα μηνα μετα αρχισαν οι κινητοποιησεις των .."φοιτητων".
    Στν Νομιμη στην αρχη στην ΑΣΟΕΕ κατι μετα και στη Παντειο.
    Αλλα οι επιτελεις αποφασισαν οτι επιχειρησιακα δεν προσφεροταν αυτοι οι χωροι.
    Και μετεφεραν τον κυριο ογκο στο πολυτεχνειο.
    Και ανετος χωρος και περασμα (Πατησιων,Στουρναρα) κλπ

    Την Τεταρτη 15 Νοεμβριου 1973 οι πορτες ηταν ανοικτες. Το βραδυ την εβγαλα εκει. Αλλα αφ ενος ψοφησα στο κρυο αφ ετερου δεν υπηρχε νερο και φαι.
    Την εκανα την αλλη μερα απο την μερια που βλεπει στο μουσειο.
    Το απογευμα της Παρασκευης παλι μεσα .Τι διαολο εγω να μην αγωνισθω??
    Το λοιπον που λετε κατα το βραδακι,ολο το πληθος που ηταν μεσα στο Πολυτεχνειο,ουρλιαζε σε κατασταση παροξυσμου εκτος απο το "παιδεια ψωμι και ελευθερια" το καινουργιο συνθημα(ΔΕΝ ΤΟ πασσαρα εγω,καποιοι αλλοι το πασσαραν)!,
    "αποψε θα γινει της Ταλυλανδης".
    Ειχε προηγηθει κατι αναλογο στην Ταυλανδη λιγο καιρο νωριτερα.

    Κατα τα μεσανυκτα ξημερωνοντας Σαββατο εκτος απο τους εκατονταδες ΕΣΑτζηδες γυρω γυρω (και μεσα μεσα με πολιτικα) ηρθαν τα τανκς

    Εν τω μεταξυ ξεχασα να σας πω για το ραδιοσταθμο που ειχε κατασκευασθει και καλουσε ολη την Αθηνα ..

    Λοιπον να μην τα πολυλογουμε λιγο μετα τα μεσανυκτα μπαινει μεσα το τανκς και σε λιγο το πολυτεχνειο εκκενωθηκε.

    Δεν πιστευω να βγει κανενας απο τους .."χιλιαδες..νεκρους"(μην χεσω) του πολυτεχνειου και να αμφισβητησει αυτα που λεω.
    Γιατι ετυχε να ειμαι μεσα.

    Το λοιπον που λετε αγαπητοι μου φιλοι την Κυριακη το πρωι (εμενα Καλλιδρομιου τοτε) μαθαμε οτι ανατραπη ο Παπαδοπουλος ,και οριστηκε νεα ηγεσια και κυβερνηση.

    Οπως προφανως θα ξερετε
    "αι φοιτηται"(μην χεσω) συνεδριασαν στο αμφιθεατρο του πολυτεχνειου και προτειναν να γινει προεδρος της δημοκρατιας ο στρατηγος Φαιδων Γκιζικης και πρωθυπουργος μια πουσταρα ο ανδρουτσοπουλος!!!

    Ετσι δικαιωθηκε ο αγωνας των ηρωων του πολυτεχνειου που ερριξαν την δικτατορια!!!!
    Και ειχαμε και χιλιαδες νεκρους!!!

    Επιλογος.
    Η αληθεια ειναι οτι εγινα και γω χωρις να το ξερω πιονι του δικτατορα Ιωαννιδη, νεαρος ημουν το αιμα μου εβραζε ,αλλα να μην ξανακουσω μαλακιες για το ηρωικο αγωνα των ηρωων του πολυτεχνειου.


    Χωρις εμπαθεια ,ετσι εχουν τα πραγματα.

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνεχεια της εξιστορησης των γεγονοτων της .."χουντας "!:

    Λοιπον ετσι κυλουσαν οι μηνες και ξαφνικα ο βασιλιας κωνσταντινος βρεθηκε σε καποια εκδηλωση στην Καβαλα,τον Δεκεμβριο του 1967 και αποφασισε να κανει αντι-πραξικοπημα και να ριξει τους "πουστηδες" οπως τους αποκαλουσε..
    Αλλα τελικα φαινεται το ξανασκεφτηκε και το ματαιωσε.
    Ειτε γιατι σαν Ελληνας τρομαξε απο τον εμφυλιο και τους αθωους που θα σκοτωνοτανε ειτε ειδε οτι επιχειρησιακα δεν ειχε καμμια πιθανοτητα επιτυχιας.
    Ο Παπαδοπουλος ειχε ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ δημοφιλης σε μεγαλη μεριδα του κοσμου αλλα και του στρατου.
    Παιρνει τα μπογαλακια του λοιπον και παει στο Λονδινο!
    Στο καλο του λενε και μην μας γραφεις ..
    Ολη εκεινη τη μερα ΟΛΑ τα ραδιοφωνα παιζαν τραγουδια της πρωην γκομενας του (μακαριτισσας τωρα) Αλικης Βουγιουκλακη.
    Και νιαου νιαου βρε γατουλα και τετοια,αγαπητοι μου φιλοι.
    Την βασιλικη επιχορηση βεβαια εξακολουθουσαν να την στελνουν.

    Οριστηκε λοιπον αντιβασιλευς ο Ζωιτακης και η Ελλαδα συνεχιζε να ζει ευτυχισμενη.
    Ουτε χρεη,ουτε ΕΟΚ (και ΝΑΤΟ ιδιο συνδικατο,οπως γαυγιζε η πασοκοσκυλια),ουτε ΔΝΤ ουτε τιποτα!!

    Ορεξη ναχες για δουλεια!
    Οικοδομη ηθελες? ΟΤΙ ΩΡΑ ηθελες.
    Εργοστασιο ηθελες??
    ΟΛΗ Η οδος Πειραιως,η Ιερα οδος (και οχι μονον) ηταν γεματη εργοστασια που παρακαλαγανε για εργατες!!!
    Και αμα δεν σου αρεσε ,την αλλη μερα τους ελεγες αντε γαμηθειτε και πηγαινες στο αλλο.

    Η Ομονοια εσφιζε απο ζωη.
    Ουτε κατα διανοια να βρεθει μαυρος εκει.
    Θυμαμαι μια φορα που ειχε ερθει μια ομαδα με μαυρους μαζευτηκαμε καμμια 10ρια νεαροι τοτε και πηγαμε να τους δουμε.
    Ηταν περιεργα οντα. Κατι σαν εξωτικα ζωα αρκουδες,πιθηκοι και τετοια,αγαπητοι μου φιλοι.

    Φυσικα δεν εκλεινες το παραθυρο την νυχτα! Ουτε εψαχνες πορτες ασφαλειας !!!
    Η εγκληματικοτητα ηταν στο μηδεν.
    Τα μονα εγκληματα που γινοταν τοτε εγκληματα .."τιμης" ο γκομενος τον το συζυγο και τετοια.
    Και ο φιλος μου ο κρεμζης που καθαρισε καποιους μπατσους "για την παραγγελια" σκοτωσε και οχι για να τους παρει το πορτοφολι!!

    Το Μαιο του 68 εγινε δημοψηφισμα .
    98% πηρε ο Παπαδοπουλος!!
    Χαρακτηριστηκε νοθο προιον βιας και νοθειας ,αλλα αγαπητοι μου μην ακουτε μαλακιες.
    Ειδα ανθρωπους να τους δινει η εφορευτικη επιτροπη το "ΟΧΙ" και επιδεικτικα να το αγνοουν!!!

    Τελος Β! μερους .

    Και ειπαμε μην βγει κανενας πουστης αριστερος και με αμφισβητησει γιατι ξερει τι θα παθει..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΓΙΩΤΗ.
    ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΠΑΣΙΜΟ ΝΕΥΡΩΝ.
    ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
    ΗΤΑΝ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
    ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΜΙΝΕΙΚΟΥ.

    Ο Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ!
    ΟΙ ΔΗΛΩΣΑΚΗΔΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ&ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ
    ΚΙ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΥΝ!!!!
    ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!

    ΦΑΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΩΡΑ
    ΤΟΥ ΔΝΤ.

    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΑΣ...
    ΠΡΟΒΑΤΑ!!!!

    ----------------------------

    Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
    ΗΤΑΝ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
    ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΜΙΝΕΙΚΟΥ.

    Ο Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ!
    ΟΙ ΔΗΛΩΣΑΚΗΔΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ&ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ
    ΚΙ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΥΝ!!!!
    ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!

    ΦΑΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΩΡΑ
    ΤΟΥ ΔΝΤ.

    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΑΣ...
    ΠΡΟΒΑΤΑ!!!!

    -------------------------

    Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
    ΗΤΑΝ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
    ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΜΙΝΕΙΚΟΥ.

    Ο Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ!
    ΟΙ ΔΗΛΩΣΑΚΗΔΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ&ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ
    ΚΙ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΥΝ!!!!
    ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!

    ΦΑΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΩΡΑ
    ΤΟΥ ΔΝΤ.

    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΑΣ...
    ΠΡΟΒΑΤΑ!!!!

    ----------------------

    Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
    ΗΤΑΝ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
    ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΜΙΝΕΙΚΟΥ.

    Ο Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ!
    ΟΙ ΔΗΛΩΣΑΚΗΔΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ&ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ
    ΚΙ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΥΝ!!!!
    ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!

    ΦΑΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΩΡΑ
    ΤΟΥ ΔΝΤ.

    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΑΣ...
    ΠΡΟΒΑΤΑ!!!!

    ------------------

    Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
    ΗΤΑΝ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
    ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΜΙΝΕΙΚΟΥ.

    Ο Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ!
    ΟΙ ΔΗΛΩΣΑΚΗΔΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ&ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ
    ΚΙ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΥΝ!!!!
    ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!

    ΦΑΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΩΡΑ
    ΤΟΥ ΔΝΤ.

    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΑΣ...
    ΠΡΟΒΑΤΑ!!!!

    ----------------------------

    Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
    ΗΤΑΝ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
    ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΜΙΝΕΙΚΟΥ.

    Ο Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ!
    ΟΙ ΔΗΛΩΣΑΚΗΔΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ&ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ
    ΚΙ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΥΝ!!!!
    ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!

    ΦΑΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΩΡΑ
    ΤΟΥ ΔΝΤ.

    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΑΣ...
    ΠΡΟΒΑΤΑ!!!!

    -------------------------

    Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
    ΗΤΑΝ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
    ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΜΙΝΕΙΚΟΥ.

    Ο Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ!
    ΟΙ ΔΗΛΩΣΑΚΗΔΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ&ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ
    ΚΙ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΥΝ!!!!
    ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!

    ΦΑΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΩΡΑ
    ΤΟΥ ΔΝΤ.

    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΑΣ...
    ΠΡΟΒΑΤΑ!!!!

    ----------------------

    Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
    ΗΤΑΝ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
    ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΜΙΝΕΙΚΟΥ.

    Ο Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ!
    ΟΙ ΔΗΛΩΣΑΚΗΔΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ&ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ
    ΚΙ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΥΝ!!!!
    ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!

    ΦΑΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΩΡΑ
    ΤΟΥ ΔΝΤ.

    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΑΣ...
    ΠΡΟΒΑΤΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ μαζί σου, αλλά εάν άφηναν απέξω την ΑΠΑΤΗ των καλπών της ΔΕΘ ο Παπαμιμίκος θα θύμιζε τον "παπουτσωμένο γάτο..."
    Τώρα εάν μου πεις ότι αυτό ΔΕΝ κολλάει στη ροή της σκέψης σου θα σου πώ, "έ, από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή...κανέλος!"
    (ή μήπως κάνω λάθος και είναι..
    κανέλλα?)
    Όπως και νάχει το πράγμα τον Κώστα τον στηρίξαμε και εγώ και η παρέα μου και ΚΕΡΔΙΣΕ! απλά τα γνωστά χαλκεία μεθόδευσαν την ενθρόνιση του Παπαμιμίκου από την Παρασκευή - 2 ακριβώς 24ωρα - πριν τις εκλογές της Κυριακής...
    Έγραψα και ξαναγράφω...
    Please fasten your seat belts - We are going for crash landing!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ποσο μακρια μπορει να φτασει η ξεφτιλα σου ρε παπαγιωτη.
    συνελθε. εχεις πιασει πατο και οταν το καταλαβεις θα ειναι αργα. και τοτε δε θα μπορει να σε σωσει ουτε ο αδελφικος σου φιλος Λουταδης-λουτροκαμπινες.
    εχεις ξεφυγει. παρε κανα ηρεμιστικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πασοκ

    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ "ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΙ" ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ "ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ" ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ!!!!

    ΑΥΤΑ ΛΕΓΑΝ ΣΤΗ ΜΗΛΙΩΝΟΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ!!!

    Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε σήμερα το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα, καθώς εκφράζονται ανησυχίες για τους όρους του μηχανισμού βοηθείας που έχει στη διάθεσή της η χώρα σε περίπτωση που χρειαστεί.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων έναντι των γερμανικών ανήλθαν νωρίτερα έως τις 529 μονάδες βάσης, 12 μονάδες βάσης πάνω από τα επίπεδα στα οποία έκλεισε χθες.

    ΠΑΝΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάλλον κύριε Παπαγιώτη δεν είναι φυσιολογικό να ψηφίζουν 8000 νέοι άνθρωποι σε έναν νομό με 1.500.000 κατοίκους με 50% ΝΔ και είναι φυσιολογικό να ψηφίζουν 1000 σε έναν νομό 200.000 με 25% ΝΔ (Ηράκλειο). Μάλλον έχετε δίκιο. Μάλλον ο ήλιος ανατέλει από τη δύση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επίσης κύριε Παπαγιώτη αν είστε τόσο σίγουρος για τη νοθεία εκθέτετε τους προέδρους των εφορευτικών επιτροπών που ορίστηκαν από τη Ριγήλλης... Ναι κύριε Παπαγιώτη από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ==================================
    ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΑ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΔΝΤ.

    ΓΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΥΛΟΥΣ-ΚΛΕΦΤΕΣ.

    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΑΣ.
    ==================================
    τα σκουλίκα σαν το παπαριώτη τα πατάμε κατάχαμα να βγάλουν όλο το πύον το αρρωστο του πασοκ που κουβαλάνε, στον σιχαμερό κώλο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παπαγιώτη, έλα να σε βοηθήσω και εγώ να κατανοήσεις αυτό που όπως βλέπω όχι δεν θέλεις αλλά αδυνατείς να κατανοήσεις επειδή σου διαφεύγουν κρίσιμες παράμετροι.
    Ακόμη και εάν ο Παπαμιμίκος με τη βοήθεια από κορυφαία στελέχη του Καραμανλισμού (της ρεμούλας, της αδιαφορίας, της κατάχρησης και της κλοπής ακόμη και των οφθαλμών της Παναγίας μας) και με τη βοήθεια του πακτωλού των χρημάτων από "φινετσάτα υποδήματα" και άλλους χορηγούς ΚΕΡΔΙΣΕ στα ίσια τον θώκο, ρίξε μια σοβαρή ματιά στο νόημα του τελικού αποτελέσματος.
    Μήπως δηλαδή οι νέοι και οι νέες που τον ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ δεν δίνουν μία για ΗΘΟΣ και ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ αλλά σαν τους μπαμπάδες και της μαμάδες τους σκέφτηκαν, ο Κώστας ΄Χατζής είναι τίμιος, ανήκει στη μέση αστική τάξη, δεν είνα άπληστος ούτε και δραχρο (συγνώμη-ευρω)βόρο τέρας...Ο Αντρέας Παπαμιμίκος έχει δείξει ότι γνωρίζει και αποδέχεται το σύστημα - που οδήγησε σε πλήρη ξεφτίλα την Παράταξη - έχει κάνει γερές μπάζες με φοιτητικά πάρτυ όπου η κατανάλωση ποτών ΔΕΝ είχε την επιβάρυνση του ελέγχου και της εφορίας, χρηματοδοτήθηκε αδρά από Στυλιανίδηδες για ΜΚΟ, από απλό φοιτητάκι έγινε ο κυρίαρχος του παιχνιδιού σε ένα Πανεπιστήμιο όπου οι καθηγητές και οι Πρυτανείες έπρεπε να ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ που του έδωσαν το δικαίωμα να τους ανεβάζει και να τους κατεβάζει...
    ΜΗΠΩΣ άγνωστε φίλε μου Παπαγιώτη (εμένα με γνωρίζεις πολύ καλά αλλά έμμεσα και όχι δυστυχώς προσωπικά) ΑΥΤΟ μάθαμε στα παιδιά μας να αποζητούν?
    ΜΗΠΩΣ το φαύλο σύστημα και σε αυτές τις εκλογές για Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές ότι δηλαδή προχωρούν μπροστά,επειδή και η νεολαία μας το θέλει, αυτοί που δεν είναι ΑΞΙΟΛΟΓΑ πρότυπα προς μίμηση αλλά αυτοί που μέσω του διεφθαρμένου και φαύλου συστήματος μπορούν να υπόσχονται - χωρίς να παργματώνουν-να κλέβουν χωρίς να τιμωρούνται, να πρωτεύουν ενώ είναι αδέξιοι και έχουν ελάχιστες διανοητικές ικανότητες, που λειτουργούν χωρίς αξιακά συστήματα (ότι φάμε ότι πιούμε και ότι...)...
    Μήπως φταίμε εμείς οι παλιοί της ΕΡΕΝ και της ΟΝΝΕΔ όπως και της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ που στήσαμε ως είδωλα για τη νεολαία μας ΟΛΟΥΣ αυτούς που ΔΕΝ μας εκφράζανε αλλά που επιτρέψαμε δεκαετίες τώρα να μας Κυβερνούν?
    Λέω μήπως?
    Μήπως είναι όλα τα παραπάνω μια ακόμη εξήγηση - ΧΩΡΙΣ να δεχθώ ότι κέρδισε τίμια τον αγώνα ο νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παπαμιμίκος - του πώς τον ψήφισε η..πλειοψηφία!
    ΣΤΑΜΑΤΩ εδώ επειδή δεν έκανα σχόλιο αλλά έγραψα...άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ - ΔΝΤ______________

    ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟ.
    * Μετά το ΔΝΤ. Απλα θα βγαινει το Γκιωργκος και θα λεει “πρεπει να κανουμε αυτο κι αυτο, το ΔΝΤ μου το ζητησε”.
    - Πρεπει να κανουμε τσιμούκια στο Τουρκο, το ΔΝΤ το ζητησε.
    * Πρεπει να ανοιξουμε τα συνορα εντελως, το ΔΝΤ το ζητησε.
    - Πρεπει να κατεβασετε τις σημαιες απο τη Μακεδονια, το ΔΝΤ το ζητησε.
    * Πρεπει εκεινη τη περιοχη να μη μιλατε δυνατα αν μιλατε Ελληνικα, η να μη μιλατε καθολου Ελληνικα, το ΔΝΤ το ζητησε.
    - Πρεπει να κατεβασετε τους σταυρους ακομη κι απ τους ναους, το ΔΝΤ το ζητησε.
    * Πρεπει να κανετε τζαμια, το ΔΝΤ το ζητησε.

    Αυτα !!!!!
    Με τον διανοητικά καθυστερημένο που μας φύτεψαν με τα ΜΜΕ για να μας πουλήσει.

    ΑΛΛΑ !!!
    ΟΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ
    ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.
    ΤΕΛΟΣ.
    ΠΑΡΑΙΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ή ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ.
    και σας μαζί. poisinoi πουλημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ Αντώνη,

    Δεν ξέρω αν τα άρθρα σου περί των εκλογών της ΟΝΝΕΔ είναι προϊόντα λανθασμένης ενημέρωσης, παραπληροφόρησης, ή εσκεμμένης προπαγάνδας. Επειδή όμως τυγχάνει να γνωρίζω την κατάσταση από μέσα, σε διαβεβαιώ ότι πόρρω απέχουν της πραγματικότητας.

    Κατά την άποψή μου, κανένας από τους 3 υποψηφίους δεν άξιζε να είναι υποψήφιος: και οι τρεις ήταν "λίγοι" για τη θέση του Προέδρου. Αλλά αυτό αποτελεί ευθύνη της ηγεσίας της ΝΔ που δεν φρόντισε να αναδείξει κάποιον πραγματικά κατάλληλο.

    Από τη στιγμή, όμως, που το παιχνίδι περιορίστηκε σε αυτούς τους 3, το "σύστημα Σαμαρά" έκανε ό,τι μπορούσε για να βγει ο Χατζής. Ρώτα ποια στάση κράτησε η κομματική ηγεσία (τόσο όσοι "ξέμειναν" από την καραμανλική περείοδο, όσο και οι νεοφερμένοι) και θα καταλάβεις. Αλλά και εντός της ΟΝΝΕΔ, το κατεστημένο της προηγούμενης ηγεσίας τάχθηκε σχεδόν σύσσωμο υπέρ Χατζή, ενώ και η υποψηφιότητα Αξιώτη (που όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν ότι θα αποσυρθεί στο τέλος) προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε, άμεσα ή έμμεσα.

    Να μιλήσουμε, μήπως, τι έγινε στα blogs αλλά και στον παραδοσιακό τύπο; Όποιος διάβασε τον Επενδυτή του προηγούμενου Σαββάτου, καταλαβαίνει τι εννοώ.

    Τα υπονοούμενα περί "νοθείας" είναι ανοησίες. Όλοι όσοι έχουν κάνει εκλογές γνωρίζουν ότι, όπου βρεθεί ευκαιρία, οι εκπρόσωποι κάθε υποψηφίου προσπαθούν να "ρίξουν ψηφοδέλτια" μέσα στην κάλπη. Κάποιος φίλος ανέφερε παραπάνω το Ηράκλειο. Ένα από τα παραδείγματα όσων συνέβησαν εκεί: Σε εκλογικό τμήμα ψήφισαν 395, με 296 Χατζή και 96 Παπαμιμίκο. Ανακαλύφθηκε, όμως, ότι οι αιτήσεις μελών που είχαν συμπληρωθεί ήταν λιγότερες κατά... 200(!), δηλαδή κάποιοι είχαν ρίξει 200(!) ψηφοδέλτια στην κάλπη. Ποια ήταν η πρόταση της Ρηγίλλης; Να μετρήσει το αποτέλεσμα και να συμπληρώσει μετά 200 αιτήσεις η Εφορευτική Επιτροπή(!).

    Επίσης, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, επικεφαλής της οποίας ήταν στέλεχος της εκστρατείας Χατζή, προσπαθούσε μέχρι αργά το βράδυ να μη μετρήσει καμμία(!) από τις 5.000-6.000 ψήφους της Θεσσαλονίκης. Για τέτοια χάλια μιλάμε.

    Γενικότερα, στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ, το σύστημα Καραμανλή που εξέλεξε τον Σαμαρά, σε συνεργασία με το σύστημα Σαμαρά, έκανε τα πάντα για να εκλεγεί ο Χατζής, χωρίς καν να τηρεί τα προσχήματα και παρά το ότι οι άλλοι 2 υποψήφιοι επίσης θεωρούνται Σαμαρικοί (προφανώς δεν ήταν τόσο, όσο ο εκλεκτός του συστήματος). Απλά, η μέθοδος που (ευτυχώς) οδήγησε στην εκλογή Σαμαρά έναντι της Ντόρας, δεν τους βγήκε στην περίπτωση του Χατζή.

    Τελικώς, λοιπόν, και παρά τα όσα πραξικοπηματικά έκανε η Ρηγίλλης κατά τη διάρκεια της εκστρατείας αλλά και ανήμερα των εκλογών, κέρδισε ο Παπαμιμίκος, με διαφορά που δε χωράει αμφισβήτηση και είναι απλώς απαράδεκτο το κλίμα αμφισβήτησης που συντηρεί η πλευρά Χατζή. Πόσο παραπάνω από το 56%-44% ήθελαν δηλαδή;

    Υπάρχουν πολλά ακόμα παραδείγματα, αλλά η ουσία είναι ότι:
    (α) Κανένας από τους υποψηφίους δεν είναι του επιπέδου που πραγματικά απαιτεί η θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ.

    (β) Η μοναδική υποψηφιότητα που στηρίχθηκε φανατικά από το προηγούμενο και το σημερινό καθεστώς νεολαίας και κόμματος ήταν αυτή του Χατζή.

    (γ) Το αποτέλεσμα είναι καθαρό και αδιαμφισβήτητο, όπως παραδέχεται και η ίδια η Ρηγίλλης.

    (δ) Η νέα ηγεσία θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, το οποίο όμως δεν μπορεί να είναι καλό αν εξελιχθεί σε ανταρτοπόλεμο η σημερινή γκρίνια των ηττημένων.

    Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας. Αν δεν τα γνωρίζεις, είναι πολύ εύκολο, ρωτώντας τους πολλούς που γνωρίζεις εντός ΝΔ, να τα επιβεβαιώσεις.

    Ανεξαρτήτως του ποιον συμπαθείς ή αποδέχεσαι περισσότερο, καλό είναι όσα γράφεις να απηχούν και την πραγματικότητα, τουλάχιστον τώρα που οι εκλογές έχουν τελειώσει. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Παπαμιμίκος ως Πρόεδρος (δεν περιμένω και πολλά), αλλά να παρουσιάζεις το Χατζή ή τον Αξιώτη ως καταλληλότερους ή και ως θύματα, είναι πραγματικά αστείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μία είναι η αλήθεια! Τα ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ τσάκισαν το φαύλο σύστημα των Αθηνών! Πάρτε τον αναχρονιστηκό βλαχο - ευβοιώτη σας και άμετε μου στα τσακίδια. Και αυτόν και τις δεξιο-φασιστικές αντιλήψεις του πασπαλισμένες από τους Νεφελίμ και τους Ελοχίμ.

    Άντε Γεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση