GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aναλαμβάνουν την "πολιτική ευθύνη" για τον "Επαναστατικό Αγώνα"...

Από το http://www.topontiki.gr/ Tην «πολιτική ευθύνη» για τον Επαναστατικό Αγώνα αναλαμβάνουν με επιστολή τους στο "ΠΟΝΤΙΚΙ" που ...

Από το http://www.topontiki.gr/

Tην «πολιτική ευθύνη» για τον Επαναστατικό Αγώνα αναλαμβάνουν με επιστολή τους στο "ΠΟΝΤΙΚΙ" που κυκλοφορεί από τη φυλακή (με τη σειρά που υπογράφουν) η Πόλα Ρούπα, ο Νίκος Μαζιώτης και ο Κώστας Γουρνάς.
Πρόκειται για ένα κείμενο με το οποίο τα μέλη της οργάνωσης δέχονται ότι και ο νεκρός από αστυνομική σφαίρα Λάμπρος Φούντας ήταν σύντροφός τους.
Είναι προφανές ότι...

το κείμενο αυτό δεν είναι δυνατόν να αποτιμηθεί εν θερμώ, καθώς έφτασε στο «Π» σε χρόνο που δεν επέτρεπε μια πιο εκτενή παρουσίαση και ανάλυση. Ως εκ τούτου οι αναγνώστες μας μπορούν να το διαβάσουν ολόκληρο και οι αναλύσεις... έπονται.
Στην δεκαεξασέλιδη επιστολή (που θα μπορούσε να είναι και προκήρυξη) και δημοσιεύεται ολόκληρη στο σημερινό ΠΟΝΤΙΚΙ της Πέμπτης η Πόλα Ρούπα, ο Νίκος Μαζιώτης και ο Κώστας Γουρνάς μεταξύ άλλων τονίζουν ότι:
«Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα. Δηλώνουμε πως ο σύντροφος Λάμπρος Φούντας που έπεσε νεκρός στη Δάφνη στις 10 Μαρτίου του 2010 ύστερα από μάχη με τους μπάτσους, συμμετείχε επίσης στον Επαναστατικό Αγώνα. Η μάχη που έδωσε ήταν για την υλοποίηση του ανατρεπτικού σχεδίου που συλλογικά ο Επαναστατικός Αγώνας είχε αποφασίσει. Ήταν μια μάχη για την επανάσταση και την ελευθερία. Δηλώνουμε επίσης πως είμαστε πολύ περήφανοι για την οργάνωσή μας, τον Επαναστατικό Αγώνα, είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας, για κάθε στιγμή της πολιτικής δράσης μας. Είμαστε περήφανοι για το σύντροφο Φούντα, τον οποίο τιμούμε και θα τιμούμε για πάντα.
Όσο και αν πιστεύουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί ότι φυλακίζοντάς μας θα ξεμπερδέψουν πολιτικά με εμάς, κάνουν λάθος. Είτε έξω είτε μέσα από τις φυλακές ο αγώνας που για εμάς είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας, θα συνεχιστεί».

9 σχόλια

  1. Εάν θεωρούν,ότι δολοφονόντας απλούς Έλληνες πολίτες είτε είναι ''μπάτσοι'' είτε όχι,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ καί τό ''σύστημα'' ,θά πρέπει νά επισκεφθούν τόν ψυχίατρο στήν ψυχιατρική κλινική,τών φυλακών όπου κρατούνται!!
    Σχιζοφρενείς δολοφόνοι είναι καί δέν διαφέρουν σέ τίποτε από τόν γνωστόν σχιζοφρενή δολοφόνο Κοεμτζή,προστατευόμενο τού Λιάνη.
    Άλλωστε αυτό συμπεραίνεται κι από τίς αναφορές των,στήν σχετική επιστολή,περί συμμετοχής στόν Ε.Α.
    ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ-ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά ρε παιδιά, οι εκτελεσθέντες μπάτσοι και το Αφγανάκι τους φταίγαν??
    Αυτοί μας τα πήραν και μας τα παίρνουν και θα μας τα παίρνουν??
    Οι πολιτικοί δεν φταίνε σε τίποτα??
    Καμμιά βόλτα και απο τη Βουλή γιατί δεν κάνανε οι άνθρωποι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. DNT το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα πάρουν πίσω τα δάνεια που μας χορήγησαν. Ομως επειδη καταφεραμε να τους πάρουμε πολλά τώρα το ανχος το΄χουν αυτοι. Γι''αυτο καθίστε αναπαυτικά στην πολυθρώνα σας ,ανάψτε το τσιγαράκι σας,΄παρτε το κομπολογάκι σας,και παίξτε το.... μια χαντρα ..χρωσταω στο μπακάλι..μια χαντρα χρωσταω στο μαναβη...μια χαντρα χρωσταω στη ΔΕΗ..μια χάντρα χρωσταω στην τράπεζα.. και μόλις τελειώσουν οι χάντρες το τιναζεις το κομπολοϊ και αχ δεν πάν να γ΄''θουν ετσι πρεπει να κανει και το κράτος.

    αφιέρωση στο λαμπρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τσογλάνια,ζητούν τη συμπάθεια και την προστασία του συστήματος που δεν αναγνωρίζουν -και καλά.Εύχομαι να τους κάνουν το κ.....ράκι ρόιδο εκεί που βρίσκονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;»

    Αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω είναι η προκήρυξη της κατοχικής «κυβέρνησης» Τσολάκογλου, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της «κυβέρνησης», στις 29 Απρίλη του 1941.

    «Μετά την κατάληψιν των Αθηνών υπό του γερμανικού στρατού δε δύναται να γίνει ουδείς πλέον λόγος περί συνεχίσεως του αγώνος. Πρέπει να αναλάβωμεν την τύχη της χώρας σθεναρώς εις τα χέρια μας και να ατενίζωμεν κατάματα τη σκληράν πραγματικότητα. Διά να ανταποκριθώμεν εις αυτά αποφάσισα να σχηματίσω υπό την προεδρίαν μου κυβέρνησιν. Αυτή θα είναι η μόνη νόμιμος κυβέρνηση εν Ελλάδι και θα έχει ως εντολήν και μοναδικόν προορισμόν, τη συγκαταθέσει των δυνάμεων κατοχής, να αποκαταστήσει την ησυχίαν και την τάξιν εις τον δυστυχισμένον αυτόν τόπον και να χαρίσει στον ελληνικόν λαόν την ασφάλειαν διά μιας υπευθύνου και δραστηρίας ενεργείας, ώστε κανείς να μην αισθάνεται τον εαυτόν του (…) ως απροστάτευτον».

    69 χρόνια μετά ήρθε και πάλι επιτέλους η ώρα ώστε κανείς Έλληνας να μην αισθάνεται απροστάτευτος.

    Ο Έλλην πρωθυπουργός Γιώργος ΙΙ Παπανδρέου III έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θα προστατεύσω τη χώρα μου». Υπάρχει πάντως μια αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ των δύο ηγετών. Ο Τσολάκογλου δήλωσε τα παραπάνω ατιμάζοντας τη στρατιωτική του στολή και την ως τότε προσωπική διαδρομή προκειμένου να διοριστεί πρωθυπουργός από τους Γερμανούς προστάτες που είχαν καταλάβει τη χώρα. Ο κ. Παπανδρέου εξελέγη πρωθυπουργός από τον ελληνικό λαό βάσει ενός συγκεκριμένου προεκλογικού προγράμματος και κατόπιν προσκάλεσε τους Γερμανούς και Αμερικανούς προστάτες.

    Είναι πασιφανές λοιπόν ότι δεν ατίμασε τίποτα και κανέναν. Άλλωστε το παλιό ερώτημα «Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;» έχει βρει ήδη την απάντησή του όταν παντού, στους δρόμους, τους τόπους εργασίας, τα σπίτια, τα λειβάδια, τα βουνά και τους λόγκους, όλοι οι Έλληνες τραγουδούν λυτρωμένοι, με δάκρυα χαράς, τον παντοτινό ύμνο του σοσιαλιστικού κινήματος:

    * Ο ήλιος ο πράσινος, Ο ήλιος π’ ανατέλλει, Μας οδηγεί
    * Εμπρός στον αγώνα για μια Ελλάδα Λεύτερη, Σοσιαλιστική
    ..............................
    * Λαϊκή Κυριαρχία Εθνική Ανεξαρτησία, Όλοι-όλοι ζητούν (ΔΙΣ)
    Μαζί οι εργάτες, μαζί οι αγρότες και οι φοιτητές
    Χιλιάδες υπάλληλοι καταπιεσμένοι και οι μαθητές
    * Ένας λαός, μία ψυχή, Σε μια κοινωνία σοσιαλιστική (ΔΙΣ)
    * Ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος π΄ανατέλλει, Μας οδηγεί
    * Εμπρός στον αγώνα για μια Ελλάδα Λεύτερη, Σοσιαλιστική
    Ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος π΄ανατέλλει, Μας οδηγεί (ΤΡΙΣ)..

    «Όταν κάποιος κάνει κάποια παλιανθρωπιά σε κάποιον, έχει την αξίωση ο δεύτερος κάποιος να κατανοήσει την αδήριτη ανάγκη που ωθεί τον πρώτο στη διάπραξη της παλιανθρωπιάς»
    Μ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ (στο «10»)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον μισθό τους από τις παρακρατικές εξουσίες δεν μας είπαν . Αν ήταν λαικοί αγωνιστές θάχαν στόχο τον Κόκκαλη , τον Μπόμπολα κλπ, όχι τον αστυνομικό τον υπάλληλο κλπ
    Φυσικά με τις αναλύσεις τους οι λοιποί θα μας πουν που λάθεψαν οι σύντροφοι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΛΙΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο κάθε ψυχανώμαλος γράφει μία μαλακία, η "αποκαλυπτική δημοσιογραφία" μας την προβάλει (... στο όνομα της ενημέρωσης του πολίτη), εσείς την αναπαράγετε και όλοι μας καθόμαστε και ασχολούμαστε με την "πολιτική" ευθύνη που αναλαμβάνει ένας δολοφόνος. Συνέλθετε ρε καραγκιόζηδες. Σε λίγο θα αναρτάτε κείμενα όπου παιδόφιλοι και βιαστές θα αναλαμβάνουν την "πολιτική" ευθύνη των πράξεών τους γιατί τις κάνουν δήθεν από ιδεολογική άποψη. Αντε στα τσακίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ολοι εσεις οι τελιωμενοι από κάτω ανοίξτε κανένα βιβλίο μπας και ανοίξετε ποτέ τα στραβά σας, πηγαιντε στα σκυλάδικα να διασκεδάσετε (μιας και αυτο σας αξίζει) και αφήστε τους κοινωνικούς αγωνιστές ήσυχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση