GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H μεγάλη πρόκληση του "Καλλικράτη"...

Toυ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ* Το σχέδιο Καλλικράτης , που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο της 28ης Απριλίου αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση στο...

Toυ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ*

Το σχέδιο Καλλικράτης, που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο της 28ης Απριλίου αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση στον χώρο της Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης και μεγάλη πρόκληση για όλους τους πολίτες.
Η μεταρρύθμιση αυτή θα σημάνει πολύ μεγάλες αλλαγές στην λειτουργία τόσο της κεντρικής Διοίκησης, όσο και της Αυτοδιοίκησης. Αλλαγές που θα επηρεάσουν προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Σήμερα, ξεπερνάμε παραδοσιακά σχήματα και συντηρητικούς τρόπους λειτουργίας της διοίκησης και δημιουργούμε τα νέα αναπτυξιακά κύτταρα της Αυτοδιοίκησης.
Σε αυτήν την ιστορική στιγμή για το Μοσχάτο και για τον Ταύρο, πιστεύω ότι οι μεγάλες αυτές αλλαγές πρέπει να ταυτιστούν με την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Πιστεύω ότι η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη δεν πρέπει να περιοριστεί στην απλή γεωγραφική συνένωση των δύο παραδοσιακών Δήμων. Οφείλει να μετατραπεί στο νέο γεωγραφικό κύτταρο, σε εργαλείο ευημερίας, προόδου, αξιοκρατίας και...

διαφάνειας που θα βελτιώνει καθημερινά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες του νέου, ενιαίου Δήμου.
Παράλληλα, είναι καθήκον μας να σεβαστούμε την ιστορία, την παράδοση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, ώστε να γίνουν τα συστατικά ενός ισχυρού, σύγχρονου Δήμου, με προοπτικές ανάπτυξης, που σε αυτήν την δύσκολη οικονομική περίοδο θα απλώνει ένα δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας στους πολίτες του.
Για όλους αυτούς τους λόγους, ανοίγεται ένας νέος δρόμος για μας και τα παιδιά μας. Ένας δρόμος ελπίδας για καλύτερη ζωή.
Με την δυναμική της μεταρρύθμισης και με την συμμετοχή όλων μας, θα κληθούμε να επιλέξουμε σε λίγους μήνες την νέα δημοτική αρχή.
Το λόγο από εδώ κι εμπρός τον έχουν οι πολίτες. Η συμμετοχή τους αποτελεί την αναγκαία και ικανή συνθήκη για να εμπεδωθεί στην συνείδηση τους η νέα μεταρρύθμιση.
Όσο με αφορά, θα είμαι παρών για να εξασφαλίσω την συμμετοχή όλων μας στην νέα πορεία.
Μοσχάτο – Ταύρος
29/04/2010
*ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
http://www.nterekas.gr/

15 σχόλια

  1. Η αλητοσυμμορια της πασοκοσκυλιας εβαλε λυτους και δεμενους να αποπροσανατολισει την κοινη γνωμη.

    Πρωτον συνελαβε τους .."τρομοκρατες"!
    Δηλαδη μια ομαδα αλιτηριων που ενεργουσαν για λογαριασμο της και καποια στιγμη τους .."επιασε"!!
    Το κολπο δεν επιασε .Επαιξε βεβαια καμμια βδομαδα αλλα αποσυρθηκε.
    Ο κοσμος βαρεθηκε και εκλεινε την ΤιΒι.

    Αει σιχτιρ αλητες και χραπ ΟΦΦ.

    Τωρα μας ζαλισανε ταρχιδια με το καλλικρατη.
    Ο κοσμος καιγεται και το μουνι χτενιζεται.

    Να αρχισουμε να ασχολουμαστε με το αυτο το .."μεγαλοφυες" σχεδιο!!

    Ουστ ρε αλητες πασοκοσκυλαιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΣΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕ!!!!!!!!

    ΝΤΕΡΕΚΑ ΓΕΡΑ ΠΑΡΤΟΥΣ ΤΑ ΜΥΑΛΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μιας και προσπαθουνε να μας κανουν να μιλαμε για ..τρομοκρατια,
    νομιζω οτι αυτο που γινεται δεν ειναι τρομοκρατια.

    Να υπαρχουν κατι αλητες πασοκοσκυλαιοι,η ελεγχομενοι ,η πληρωμενοι απο την πασοκοσκυλια να βαζουν μια βομβα εδω μια αλλη εκει και να σκοτωνουν καποιον αθωο δεν ειναι τρομοκρατια.

    Ελεγχομενη κινηση αποπροσανατολισμου της κοινης γνωμης ειναι.
    Οπως ακριβως χρησιμοποιουσε η πασοκσοσκυλια την 17Ν.

    Τρομοκρατια ειναι να ναυλωσεις ενα ελικοπτερο να το γεμισεις βομβες ναπαλμ ,να πας πανω απο μια "μαζωξη" πασοκοσκυλιαων και να τις ριξεις μπαμ! να μην αφησεις πασοκοσκυλαιικο ποδαρι..

    Ρε .."τρομοκρατες" τζογλανια ,ρε αλητες αν δεν ξερετε πως να το κανετε αυτο ,ρωτησε τον αξιοτιμο κ. Παλαιοκωστα,δραπετη των φυλακων Κορυδαλλου,να σας πει τα ..μυστικα.
    Πως να ναυλωσετε ενα ελικοπτερο,πως η αλβανιδα να μην δωσει στοιχεια,πως ο πιλοτος απο την Ιτεα να κανει ..σταση στην Κορινθο να παρει ενα φιλο της,πως να παει πανω απο τον Κορυδαλλο,πως ο αξιοτιμος κ.Παλαιοκωστας να βρεθει "τυχαια" πανω στη ταρατσα των φυλακων να κανει ηλιοθεραπεια,πως οι φυλακες να μην παρουν χαμπαρι τιποτα και πως (το κυριωτερο) το ελικο[τερο να αλωνιζει πανω απο την Αθηνα και τα ρανταρ να μην το εντοπισουν!!!!

    Θελει μαγκια αυτο χωρις αμφιβολια,και βεβαια την στηριξη της πασοκοσλιας που η κυβερνηση της Ν.Δ (του κ.Καραμανλη οπως ελεγε το βλακογιοργο) διελυσε την αστυνομια!!

    Αντε και καλη επιτυχια αλητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΑΛΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με η χωρίς Καλλικράτη οι Πασόκοι δεν την γλυτώνουν την πανωλεθρία στις νομαρχιακές εκλογές.
    Θα φάνε τέτοια πίπα που θα την θυμούνται για χρόνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο «Καλλικράτης» στη Χαλκιδική
    Και αντί Αρναίας προέκυψε Ιερισσός ως έδρα του προς σύσταση «Καλλικράτειου» Δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική. Και σαν να μην φθάνει αυτό εμπαίζουν και τους δημότες της με την αναγνώριση του Δήμου Αρναίας «τιμής ένεκεν» ως ιστορικής πρωτεύουσας του νέου Δήμου. Αυτές οι τακτικές θυμίζουν τη … συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη. Όσο και να ψάξεις στα ξένα λεξικά δεν υπάρχει η συγκεκριμένη λέξη Άκου … συμπρωτεύουσα.

    Είναι πρωτοφανές η τέως έδρα της μίας εκ των δύο επαρχιών του Νομού Χαλκιδικής να περιπαίζεται από δύο - τρεις τοπικούς εισηγητές που με την εμπάθειά τους προσφέρουν αρνητικό έργο σε ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο. Στη βιασύνη τους μάλιστα, για τα θελήματα της τελευταίας στιγμής πριν τη δημοσιοποίηση του σχεδίου, ξέχασαν να ολοκληρώσουν και κάποιες άλλες σχετικές …μικροαλλαγές στον ίδιο Δήμο. Στο δημοσιοποιημένο σχέδιο παρουσίασαν τον υφιστάμενο Δήμο Ζερβοχωρίων σε δύο διαφορετικούς «Καλλικράτειους» Δήμους. Ήτοι, τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών τον εμφάνιζαν στη φυσική του θέση, στο Δήμο Αριστοτέλη, ενώ στο χάρτη τοποθετήθηκε στο Δήμο Πολυγύρου. Δισυπόστατος ο Δήμος … «μπαλαντέρ». Και αυτό για όσους γνωρίζουν την περιοχή έχει μεγάλη σημασία.

    Και όλα αυτά για μικροσκοπιμότητες. Τα αρνητικά αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν. Πέρα των μακροπρόθεσμων, τα πρώτα προβλήματα θα πιστοποιηθούν κατά την υλοποίηση της πρώτης φάσης του Καλλικράτη. Θα δαπανηθούν σημαντικά ποσά εν μέσω κρίσης για τη μετακίνηση δημόσιων υπηρεσιών από πολλά κτίρια του δημόσιου (5.000 τ.μ.) που εδρεύουν στην Αρναία, προκειμένου να μεταφερθούν στη γεωγραφική εσχατιά της επαρχίας. Τα κοινωνικά προβλήματα που θα προκύψουν από τη μετακίνηση των εργαζόμενων σε αυτές θα φορτίσουν περαιτέρω τις αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης.

    Επειδή η πρόταση θέλει τη νέα έδρα να είναι δίπλα στο Άγιον Όρος. Εμείς δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε, εκτός του ο Θεός να βάλει το χέρι του…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ότι απέμεινε όρθιο από τον Καποδίστρια θα το αποτελειώσει ο Καλλικράτης . Πώς να πεισθώ , ότι είναι για το καλό της χώρας μας , όταν έχω υπόψιν μου , την μεγάλη σπατάλη του δημοσίου χρήματος που γίνεται σήμερα , πόσα άτομα είχε κάθε Δήμος ή Κοινότητα πρώτα και πόσα έχουν μετά τον Καποδίστρια . Η να πιστέψω ότι θα μειωθούν οι δημοτικές επιχηρήσεις και τα εργαζόμενα άτομα θα απολυθούν; Εγώ βλέπω ότι πληρώνω πολλά περισσότερα μετά το Καποδίστρια χωρίς να έχω και τίποτα το ιδιαίτερο τώρα με τις προσφερόμενες υπηρεσίες . Όταν βλέπω να εργάζεται στο Δήμο , ο πατέρας με τη κόρη και το γυιό του , τι να περιμένω ;
    O πρωθυπουργός μας προεκλογικά , έλεγε ότι υπήρχαν τα λεφτά , ενώ είχε ενημερωθεί από το κ.Προβόπουλο και τελικά μας οδήγησε στο ΔΝΤ , όπου θα δεινοπαθήσουμε όλοι.
    Να πιστέψουμε στο Καλικράτη , με τους δήμους που θα έχουν μεγάλες αρμοδιότητες , αλλά δεν λέγεται τίποτα για τη χρηματοδότηση . Να πληρώνουμε και άλλους φόρους , δεν αντέχουμε φορομπήχτες. Οσον αφορά για την πρόσληψη στους δήμους μέσω ΑΣΕΠ, είδαμε τη προκοπή μας στο άλλο δημόσιο.
    Και μη ξεχνάμε την απόδοση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες , σαν πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης . Να μη μείνει τίποτα όρθιο.
    Ούτε για έκθεση ιδεών δεν κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙ ΩΡΑΊΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΈΤΕ ...
    ΜΌΝΟ ΠΟΥ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΆΒΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΈΑ . ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΘΆΚΗ ΠΉΓΕ ΜΌΝΟ Ο ΟΔΥΣΣΈΑΣ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ !!!! ΟΛΟΙ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Μετά την κατάληψιν των Αθηνών υπό του γερμανικού στρατού δε δύναται να γίνει ουδείς πλέον λόγος περί συνεχίσεως του αγώνος. Πρέπει να αναλάβωμεν την τύχη της χώρας σθεναρώς εις τα χέρια μας και να ατενίζωμεν κατάματα τη σκληράν πραγματικότητα. Διά να ανταποκριθώμεν εις αυτά αποφάσισα να σχηματίσω υπό την προεδρίαν μου κυβέρνησιν. Αυτή θα είναι η μόνη νόμιμος κυβέρνηση εν Ελλάδι και θα έχει ως εντολήν και μοναδικόν προορισμόν, τη συγκαταθέσει των δυνάμεων κατοχής, να αποκαταστήσει την ησυχίαν και την τάξιν εις τον δυστυχισμένον αυτόν τόπον και να χαρίσει στον ελληνικόν λαόν την ασφάλειαν διά μιας υπευθύνου και δραστηρίας ενεργείας, ώστε κανείς να μην αισθάνεται τον εαυτόν του (…) ως απροστάτευτον».

    69 χρόνια μετά ήρθε και πάλι επιτέλους η ώρα ώστε κανείς Έλληνας να μην αισθάνεται απροστάτευτος.

    Ο Έλλην πρωθυπουργός Γιώργος ΙΙ Παπανδρέου III έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θα προστατεύσω τη χώρα μου». Υπάρχει πάντως μια αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ των δύο ηγετών. Ο Τσολάκογλου δήλωσε τα παραπάνω ατιμάζοντας τη στρατιωτική του στολή και την ως τότε προσωπική διαδρομή προκειμένου να διοριστεί πρωθυπουργός από τους Γερμανούς προστάτες που είχαν καταλάβει τη χώρα. Ο κ. Παπανδρέου εξελέγη πρωθυπουργός από τον ελληνικό λαό βάσει ενός συγκεκριμένου προεκλογικού προγράμματος και κατόπιν προσκάλεσε τους Γερμανούς και Αμερικανούς προστάτες.

    Είναι πασιφανές λοιπόν ότι δεν ατίμασε τίποτα και κανέναν. Άλλωστε το παλιό ερώτημα «Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;» έχει βρει ήδη την απάντησή του όταν παντού, στους δρόμους, τους τόπους εργασίας, τα σπίτια, τα λειβάδια, τα βουνά και τους λόγκους, όλοι οι Έλληνες τραγουδούν λυτρωμένοι, με δάκρυα χαράς, τον παντοτινό ύμνο του σοσιαλιστικού κινήματος:

    * Ο ήλιος ο πράσινος, Ο ήλιος π’ ανατέλλει, Μας οδηγεί
    * Εμπρός στον αγώνα για μια Ελλάδα Λεύτερη, Σοσιαλιστική
    ..............................
    * Λαϊκή Κυριαρχία Εθνική Ανεξαρτησία, Όλοι-όλοι ζητούν (ΔΙΣ)
    Μαζί οι εργάτες, μαζί οι αγρότες και οι φοιτητές
    Χιλιάδες υπάλληλοι καταπιεσμένοι και οι μαθητές
    * Ένας λαός, μία ψυχή, Σε μια κοινωνία σοσιαλιστική (ΔΙΣ)
    * Ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος π΄ανατέλλει, Μας οδηγεί
    * Εμπρός στον αγώνα για μια Ελλάδα Λεύτερη, Σοσιαλιστική
    Ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος π΄ανατέλλει, Μας οδηγεί (ΤΡΙΣ)..

    «Όταν κάποιος κάνει κάποια παλιανθρωπιά σε κάποιον, έχει την αξίωση ο δεύτερος κάποιος να κατανοήσει την αδήριτη ανάγκη που ωθεί τον πρώτο στη διάπραξη της παλιανθρωπιάς»
    Μ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ (στο «10»)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πασοκ

    Επειγον

    Η νεα σεισαχθεια του δρ Κουτσουκου, γινεται πραξη

    Κατατιθεται το νομοσχεδιο για δανειοληπτες ειπε στους πρασινοφρουρους της Μηλιωνη πριν λιγο, ο δρ Κουτσουκος και ξεσπασαν σε χειροκτροτηματα!!

    Κατατίθεται το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα και ήρθε η θετική επιστολή - γνωμοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Ενώ τώρα επεβλήθη «περικοπή μισθών» λόγω της οικονομικής κρίσης και ο πολίτης δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τα δάνειά του, μετά τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων προσώπων ....

    ο πολίτης θα έχει «περίσσευμα μηνιαίου μισθού», που θα λειτουργεί ως αύξηση ή ως κοινωνικός μισθός

    Λευτερια στους νεο-σκλάβους στους τραπεζίτες δανειληπτες, εδω και τώρα!


    Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!

    Νίκος πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πασοκ

    Επειγον

    Η νεα σεισαχθεια του δρ Κουτσουκου, γινεται πραξη

    Κατατιθεται το νομοσχεδιο για δανειοληπτες ειπε στους πρασινοφρουρους της Μηλιωνη πριν λιγο, ο δρ Κουτσουκος και ξεσπασαν σε χειροκτροτηματα!!

    Κατατίθεται το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα και ήρθε η θετική επιστολή - γνωμοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Ενώ τώρα επεβλήθη «περικοπή μισθών» λόγω της οικονομικής κρίσης και ο πολίτης δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τα δάνειά του, μετά τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων προσώπων ....

    ο πολίτης θα έχει «περίσσευμα μηνιαίου μισθού», που θα λειτουργεί ως αύξηση ή ως κοινωνικός μισθός

    Λευτερια στους νεο-σκλάβους στους τραπεζίτες δανειληπτες, εδω και τώρα!


    Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!

    Νίκος πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΛΟΙΠΟΝ
    ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ;

    Αυτές τις ώρες που οι περισσότεροι είναι απορροφημένοι στους αριθμούς παραβλέποντας το γεγονός ότι η χώρα μετατρέπεται γοργά σε προτεκτοράτο, χωρίς μάλιστα να έχει πέσει ούτε μια ντουφεκιά, ας θυμηθούμε τον Καβάφη.
    Τελειωμένα.

    Μέσα στον φόβο και στες υποψίες,
    με ταραγμένο νου και τρομαγμένα μάτια,
    λυώνουμε και σχεδιάζουμε το πώς να κάμουμε
    για ν’ αποφύγουμε τον βέβαιο
    τον κίνδυνο που έτσι φρικτά μας απειλεί.
    Κι όμως λανθάνουμε, δεν είν’ αυτός στον δρόμο·
    ψεύτικα ήσαν τα μηνύματα
    (ή δεν τ’ ακούσαμε, ή δεν τα νοιώσαμε καλά).
    Άλλη καταστροφή, που δεν την φανταζόμεθαν,
    εξαφνική, ραγδαία πέφτει επάνω μας,
    κι ανέτοιμους – πού πια καιρός – μας συνεπαίρνει.

    ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ - ΔΝΤ.
    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΠΑΝΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

    ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    Στην εισήγηση του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου, μετά από τα ηρωικά του, ανέφερε πως η κυβέρνηση δίνει μάχη για να ανταποκριθεί σε πέντε στόχους ταυτόχρονα.

    Εμείς θα σας τους πούμε και εσείς δείτε τι έχει καταφέρει ο Παπανδρέου στους έξι μήνες πρωθυπουργίας του...
    ...Πρώτος στόχος η σωτηρία της χώρας και την προστασία των πολιτών.
    - Δεύτερος στόχος, η έξοδος από την κρίση με σιγουριά και ασφάλεια.
    - Τρίτος στόχος, η δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την αλλαγή της παραγωγικής δομής της χώρας.
    - Τέταρτος στόχος, η δρομολόγηση μιας ανάπτυξης βιώσιμης, πράσινης
    - Πέμπτος στόχος, η κοινωνική δικαιοσύνη.

    Λοιπόν; Ποιους από αυτούς έχει πετύχει;
    Ααα; Για την Ελλάδα μιλάμε και όχι για τη Σουηδία...

    ΡΑΓΚΟΥΣΗ... ΚΟΨΤΟΥ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
    ΤΟ ΧΑΖΕΨΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ..Ο ΜΑΛΑΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, κατέρρευσαν το όποια επιχειρήματα υπέρ του Καλλικράτη.
    Βιώσιμος Δήμαρχος (?)σε μη βιώσιμο Δήμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση