GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tα ...άλογα του κ. Σημίτη

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Μίλησε στο Κυριακάτικο Βήμα ο πρώην Πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, ενώ κανονικά θα έπρεπε να σιωπά. Μίλησε, αλλά για ...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Μίλησε στο Κυριακάτικο Βήμα ο πρώην Πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, ενώ κανονικά θα έπρεπε να σιωπά. Μίλησε, αλλά για άλλη μια φορά την ευθύνη του δεν την ανέλαβε. Και αντί να πει ένα "ευχαριστώ" στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στον ίδιο τον Καραμανλή που δεν τον έστειλε στο Ειδικό Δικαστήριο για τα εγκλήματα που έγιναν επί των ημερών του στην οικονομία, έριξε όλη την ευθύνη στην 6ετία που τον ακολούθησε. Παρέκαμψε τα σκάνδαλα που έλαβαν χώρα επί των ημερών του (βλ.π. Χρηματιστήριο). "Ξέχασε" ότι ο μόνος που ως τώρα έχει παραδεχθεί ότι έλαβε βαλίτσες για μίζες είναι ο πρώην "στρατηγός" του. Λησμονεί επιτηδευμένα ότι...

τα πρωτοπαλίκαρά του άλωσαν με διορισμούς υμετέρων και μη αξίων σε νεοσύστατες τότε εταιρείες του δημοσίου, όπως το ΜΕΤΡΟ και κατέλαβαν κάθε υψηλόμισθη θέση σχετιζόμενη με την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, που επί των ημερών του υπερκοστολογήθηκαν πολλάκις.
«Θεωρώ ότι δεν ήταν σωστό να αποφασιστεί η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στον ευρωπαϊκό μηχανισμό» επισημαίνει, για να προσθέσει το αντιφατικό και αυτοακυρωτικό στη συνέχεια ότι «από τη στιγμή που αυτό αποφασίστηκε και δημιουργήθηκε ένας αξιόπιστος μηχανισμός οικονομικής στήριξης κρατών δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία για τη χρησιμότητά του και ορθά η κυβέρνηση, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, προσέφυγε σε αυτόν».
Επίσης, δεν αποδέχθηκε την άποψη που αρχίζει να διαμορφώνεται ότι η Ελλάδα προχωρούσε εδώ και δεκαετίες αργά και σταθερά προς το Ταμείο. "Γιατί δεν πήγε το 1949 η Ελλάδα στο ΔΝΤ, αμέσως μετά τον Πόλεμο και τον Εμφύλιο; Γιατί δεν πήγε το 1985;". Δεν πήγε προφανώς επί των ημερών του, γιατί οι "τσάροι" του είχαν επιδοθεί σε έντεχνες τεχνικές αλχημείας και απόκρυψης των πραγματικών στοιχείων.
Θεωρεί, τέλος, ότι η απογραφή ήταν λανθασμένη κίνηση από τον κ. Αλογοσκούφη και από τότε άρχισε η κατρακύλα, αλλά δεν σχολίασε το γεγονός της πλασματικής αύξησης του ελλείμματος από τη νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, η οποία συνετέλεσε στην αύξηση των spreads και στην επικράτηση του τρόμου στην αγορά και του φόβου στους καταθέτες.
Ανέμενα μια πιο υπεύθυνη τοποθέτηση από τον κ. Σημίτη, πιο σοβαρή και όχι τόσο μικροπολιτική και ευθυνόφοβη. Αλλά θα μου πεις ποιός πολιτικός με διέψευσε για να το κάνει κι εκείνος...;

12 σχόλια

  1. Να ο πρωτος που πρεπει να περασει απο την κρεμαλα..

    Αυτο το σπυριαρικο βιομηχανικο αποβλητο το σιμιτη..

    Ετσι για αρχη.

    Γιατι εχουμε ανοικτους λογαριασμους με τους πασοκοσκυλαιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΥΛΑΚΗ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα συνηθίζουν αυτά οι έλληνες....
    Και τον Καραμανλή τον αφήνουμε να ετοιμάζει βαλίτσες αμέριμνος για τα κολλέγια της Αμερικής, χωρίς να τον ενοχλεί κανείς για τα δεινά που προκάλεσε και για τον ωχαδερφισμό του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα μέτρα είναι απολύτως αναγκαία.

    ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ όμως, αν πρώτα δεν πάνε φυλακή οι υπεύθυνοι που μας χρωκόπησαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΟΙ
    ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ
    Ο ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΕΩΤΕΡΙΚΩΝ
    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΤΡΑΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παπαγιώτη, να πας σε έναν παπά να σε διαβάσει, αγόρι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΗΝΣΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΕΣ.
    ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΝΩ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΙΣ 10 ΜΟΝΑΔΕΣ, ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΑΝ ΟΜΑΔΙΚΑ, ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ "ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιάστε και αυτόν τον κοπρίτη.
    Μέσα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ...ΑΛΗΘΕΙΑ...ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΦΥΛΑΚΗ;;; ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ...ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ...ΕΙΝΑΙ ΔΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ...ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ...ΜΙΛΑΤΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΗ ΧΟΥΦΤΑ...Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΗΡΘΕ ΛΕΓΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΛΑ...ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΟΥ "ΦΤΙΑΞΕ" ΕΙΝΑΙ Η ΝΑΤΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΟΔΙΔΥΜΑ ΤΟΥ...ΟΥΣΤ ΚΩΛΟΔΕΞΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. xaxaxaxaxaxax...Papagioti eisai o pio asteios pou exei perasei apo tin blogosfaira...ahahahahahahahah...kai me polla ekfrastika, syntaktika kai grammatika lathi..agrammate anegkefale.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΝΤ..ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΤΩΝ
    troktiκών..ΠΑΣΟΚ.

    Εργολάβοι, καναλάρχες, «δημοσιογραφικά» πεκινουά και πολιτικοί – εργοδηγοί των νταβαντζήδων, βλέπουν το σύστημα τους να ξηλώνεται, σαν παλιό «Τράμπαντ» που του ‘σπασε το χειρόφρενο.
    Κι αυτοί είναι μέσα.
    Κι όπως πάει ακυβέρνητο στην κατηφόρα και χοροπηδάει στις λακκούβες της χρεωκοπίας, του φεύγουν ρόδες, τάσια, κρεμασμένες πόρτες. Ότι φάγανε κι ήπιανε τους έχει ανέβει στο λαιμό κι ο γκρεμός χάσκει.

    Έτσι είναι, σήμερα πίνεις τον εσπρέσσο στη «Βιβλιοθήκη» με το μικρό δαχτυλάκι τεντωμένο και τώρα ξαφνικά, όχι μόνο στέρεψε το κρατικό χρήμα που δανειζόντουσαν 30 χρόνια τα κορόϊδα για να στ’ ακουμπάνε αλλά σε πήρανε και χαμπάρι, «αριστερέ» και «δεξιέ» μου εργολάβε, προμηθευτή και διανοούμενε.

    Κι απ’ έξω θα γυρίζουν σε λίγο με τις μαλτεζόπλακες και τους λοστούς στα χέρια οι νοικοκυραίοι, που ως γνωστόν, έχουν πιο βαρύ χέρι από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και τους φίλους της Ρούπα.

    Η απονομιμοποίηση των πορτιέρηδων των ξένων, του ΠΑΣΟΚ – μπαρόκ, γίνεται πια με την ώρα.
    Δεν θα φύγουν ομαλά, διαπιστώνοντας την φθορά και προσφεύγοντας σ’ εκλογές.

    Θα μπει ο Γιώργος νύχτα στο κανώ και πριν ανοιχτεί στο πέλαγος θα πετάξει τα κλειδιά στην παραλία. Γι’ αυτό πήγε στο Καστελόριζο, γιατί από κει είναι πιο κοντά. Αναγνώριση έκανε.
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση