GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χωρίς αναδρομική ισχύ η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών...

Δεν θέλει η ΝΔ, διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει η κυβέρνηση... "Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχτεί την αναδρομική αλλαγή στο νόμο ...

Δεν θέλει η ΝΔ, διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει η κυβέρνηση...
"Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχτεί την αναδρομική αλλαγή στο νόμο για την παραγραφή αδικημάτων, η οποία αν ισχύσει θα στείλει στη Δικαιοσύνη όποια πολιτικά πρόσωπα ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα παρελθόντων ετών" δήλωσε ο  εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος κι  έκανε λόγο για «κραυγαλέα πολιτική βούληση της κυβέρνησης, η οποία, βλέποντας ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει τον άρτο της ελληνικής οικογένειας, επιχειρεί να προσφέρει δικαστικό θέαμα».
Σχολιάζοντας τις διαρροές περί ...
αλλαγής του χρόνου έναρξης της παραγραφής, έτσι ώστε η εκκίνηση να γίνεται από το χρόνο επέλευσης του αποτελέσματος και όχι από την τέλεση της πράξης, είπε: "Η οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης σε μια τέτοια νέα νομοθετική παρέμβαση να δώσει αναδρομική ισχύ, τινάζει το Σύνταγμα στον αέρα. Οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια του κ. Καστανίδη, συνιστά εκτροπή από τη συνταγματική τάξη της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας. Μια Συνταγματική τάξη η οποία είναι η ίδια και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως ακριβώς διαμορφώθηκε στο σύγχρονο κόσμο, από το Διαφωτισμό μέχρι σήμερα".
Όπως πρόσθεσε, "αποτελεί στοιχειώδη αρχή, ακόμα και για πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής, ότι ο νόμος πρέπει να προηγείται χρονικά της αξιόποινης πράξης. Δεν μπορεί να εκδηλώνεται μια ενδεχομένως αξιόποινη πράξη και να ερχόμαστε, εκ των υστέρων, να φτιάχνουμε νόμο για να τον εφαρμόσουμε αναδρομικά. Αυτό αντίκειται, όπως γνωρίζετε προς βασικές αρχές του Ελληνικού Δημοκρατικού Συντάγματος".
Αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει η Ν.Δ. επί των προανακριτικών επιτροπών για τα σκάνδαλα, ο Π. Παναγιωτόπουλος είπε ότι θα περιμένει πρώτα το ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθεί και στη συνέχεια, μέσω των βουλευτών που έχουν το συντονισμό σε κάθε Επιτροπή θα τοποθετηθεί και η Ν.Δ. "κατά τον πλέον υπεύθυνο τρόπο".
Η απάντηση που δόθηκε εκ μέρους του γραφείου Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν ότι «ουδέποτε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης, δήλωσε ότι o νέος νόμος περί ευθύνης υπουργών θα έχει αναδρομική ισχύ».

26 σχόλια

  1. Ρέ παπάρες πολιτικάντηδες,εμείς
    τού λαού-sorry KKE- απαιτούμε νά
    ελεγχθούν όλοι σέ βάθος χρόνου.
    Μήπως ζητώ νά χιονήσει στή κόλαση?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσα θεάματα βλέπουμε κάθε μέρα γιατί όχι και ένα με πολλόυς πολιτικούς στο εδώλιο.Αρκεί που θα βλέπουμε την πραγματική αγωνία στα πρόσωπά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εκτροπή από τη συνταγματική τάξη της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας
    αποτελεί η άποψη του κ.παναγιωτόπουλου και των ομοίων του που με τέτοιες θέσεις απλώς και μόνον παραδέχονται ανοιχτά πως επιθυμούν να δώσουν άσυλο στους κλέφτες και απατεώνες αυτ'η της χώρας.
    ΝΤΡΟΠΗ
    ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ
    ΠΟΥ ΕΧΕΤΕΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

    ΝΤΡΟΠΗ ΑΧΡΕΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκεπτομενος και νομοταγης πολιτης ειμαι, αλλα ο φοβος της αναδρομικοτητας τους μαρανε.
    Μακαρι τοτε να απαιτουσαν οι πολιτες την ανατροπη αυτου του αρθρου του συνταγματος που διασφαλιζει ασυλια στους κλεφτες.
    Η επικληση της συνταγματικοτητας κλπ κλπ στα ματια του απλου κοσμου μαλλον επιβεβαιωνει τις διαχυτες υποψιες και ενδειξεις.
    Και αν καποιοι απο τους 300 δεν θελουν να τους φτυνει ο κοσμος στον δρομο, τοτε ισως θα επρεπε να εναντιωθουν στην αντιδραση καποιων που θελουν ντε και καλα παραγραφες.
    Αν δεν βρουν παραθυρακια (οπως κανουνε συνταγματικοτατα τοσα χρονια στα παντα) , τοτε πραγματικα θα πρεπει να ντρεπονται και να αισθανονται καταπτυστοι.
    Αισχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικο το βρισκω,αν εχει αναδρομικη ισχυ θα μπουν οι φιλοι τους μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η προσπάθεια αρκετών απόρων νέων της Μεταπολίτευσης ήταν να γίνουν εύποροι μέσω των δημαγωγικών προσόντων τους που τους οδήγησαν στη πολιτική και μέσω αυτής στη διαπλοκή προς πλουτισμό. Ξεκίνησαν με μιά ντουντούκα, αφισοκολλητές, συγκεντρωσιάρχες, σφουγγοκωλάριοι πολιτικών ανδρών και αρκετοί έφτασαν να γίνουν γραμματείς και φαρισαίοι, πρόεδροι κρατικών οργανισμών, βουλευτές, υπουργοί... Αν γίνει επισταμένη έρευνα για όλους αυτούς που είχαν πόστα και κυβέρνησαν το τόπο τα τελευταία 35 χρόνια, απο τότε δηλαδή που η χώρα ξεκίνησε να είναι ένα "απέραντο φρενοκομείο" ως τα σήμερα που ενέσκυψαν ξένοι γιατροί για να μας φορέσουν το ζουρλομανδύα και να μας καθορίσουν το διαιτολόγιο, η διαπίστωση θα είναι τρομερή. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ζουρλομανδύες και τρελάδικα, αλλά χειροπέδες και φυλακές για να κλείσει μέσα όλους εκείνους που εγκλημάτισαν κατά της χώρας... Καί όχι μόνο καταδίκες αλλά και δημεύσεις περιουσιών ευπόρων πολιτικών και συνεργατών τους που πριν αφοσιωθούν στη σωτηρία της χώρας, ήσαν άποροι...
    ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 1981 μέχρι σήμερα , καθώς και οι κυβερνήσεις της ΝΔ , την ίδια χρονική περίοδο , είναι υπεύθυνες για τη σημερινή κατάντια της χώρας μας . Δεν ειμαι νομικός , αλλά κάπου το σύνταγμα προβλέπει , ότι δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ ο νόμος . Στη προκειμένη περίπτωση όμως , δεν θα μπορούσε να γίνει μια εξεταστική επιτροπή , με εμπλοκή και ανώτατων δικαστικών, που να εξετάσει αντικειμενικά τι έγινε από το 1981 μέχρι σήμερα και φτάσαμε εδώ , και να πληροφορηθεί ο Ελληνικός λαός ; Αυτός είναι που πληρώνει το μάρμαρο , ενώ οι υπάλληλοι της βουλής δεν χάνουν το 15ο και 16ο μισθό , ενώ κόβονται επιδόματα από χαμηλοσυνταξιούχους .
    Αυτά είναι νομικά τερτίπια που προφασίζονται οι πολιτικοί μας . Με επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν χορταίνει ο λαός.
    Ο λαός είναι αγανακτισμένος για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που του επιβάλλονται χωρίς να φταίει σε τίποτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ.
    ΠΑΛΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΤΑΚΑΝΑΝ.
    ΑΝΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕΓΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΩΛΟΚΑΝΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.
    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΑΝΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πως το είπες σίχαμα poisine
    πρασινίκωλε .....με έρπη ???
    ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
    ********************************
    xαχαχααουυυυυυυυυχαααααααα....

    ΦΑΤΑ ΤΩΡΑ.
    Η οικονομική κρίση χτύπησε
    και τη Δήμητρα Παπανδρέου και έγινε μείωση της σύνταξης,που έπαιρνε.
    Η ίδια πλέον εργάζεται στο ραδιόφωνο και με αυτό τον τρόπο συμπληρώνει και το εισόδημά της.

    Όμως, όπως δήλωσε, η κρίση την αγγίζει άμεσα και έτσι θα αναγκαστεί να πουλήσει και τις τρεις μεζονέτες που έχει στην Εκάλη στην οδό Αγράμπελης
    καθώς δεν μπορεί να τις συντηρήσει.
    Μάλιστα έχει ήδη πάρει την απόφαση να μετακομίσει στο κέντρο ώστε να μειώσει τα έξοδά της.

    Πόσο όμως μειώθηκε η σύνταξη της Δήμητρας Παπανδρέου;

    Η περικοπή της σύνταξής της έγινε κατά 6.500 ευρώ και την έχει προβληματίσει πολύ αφού το εισόδημά της από 28.000 μειώθηκε σε 21.500 ευρώ !!!!!!!!!!!!!!!

    ΤΩΡΑ. poisine
    ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ.
    ''PASOK poisonous''.....γαμιέμαι δωρεαν και όσο χρόνο θέλετε..
    τα κάνω όλα. πίπες-κώλο-μουνί
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.Ιπποκράτους πασοκ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τώρα θα καταλάβουν και οι τελευταίοι, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λαμόγια πηδήξτε μας.Εμένα μου ήρθε από το δήμο Αθηναίων κλήση για παράνομη στάθμευση πριν από 10 χρόνια (και την πλήρωσα)αλλά δεν έτυχε να γίνω ούτε βο(υ)λευτής ούτε υπουργός για να την γλυτώσω.Τ΄ακούτε ρε σεις Λαμόγια που με το έτσι θέλω μας πηδάτε και από πάνω πληρώνουμε κιόλας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παναγιωτόπουλε είσαι μεγαλος μαλάκας!!!
    Μήπως θυμάσαι μέ ποιόν νόμο καί ποία ισχύν (αναδρομική) εδικάσθησαν οί Παπαδόπουλος,Παττακός κι οί υπόλοιποι καί κατεδικάσθησαν καί ισόβια ????
    Νά στό θυμίσω μαλάκα??
    20ην ιανουαρίου 1975 προφυλάκισης μέ βούλευμα,στηριχθέν είς Ποινικόν Νόμον αναδρομικής ισχύος(!),τό Δ΄ Ψήφισμα).
    Τώρα αρχιμαλάκα,διά νά υπερασπισθής τά λαμόγια σου,ερμηνεύεις τούς νόμους ,όπως σού ''γουστάρουν'',επικαλούμενος τό nulla crimen poena sine lege.
    .......Ή δίκη εστήθη με αντισυνταγματικούς νόμους διά τού άρθρου 111,τροποποίησιν τής παρ.2,ήτοι:
    ''Συντακτικαί πράξεις,εκδοθείσαι από τής 24ης Ιουλίου 1974 μέχρι τής συγκλίσεως Ε΄ Ανθεωρητικής Βουλής ώς καί ψηφίσματα ταύτης,εξακολουθούν νά ισχύουν καί ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΑΝΤΙΤΙΘΕΜΕΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΩΝ,επιτρεπομένης της διά νόμου τροποποιήσεως ή καταργήσεως αυτών.''
    Αί αντισυνταγματικαί αυταί διατάξεις είναι:
    1. Ή από 3-10-1974 Συντακτική Πράξις ΦΕΚΑ 277 (Α.Π. 672/1982).
    2.Τό Δ΄ Ψήφισμα τής 18ης Ιανουαρίου 1975,τής Ε΄ Αναθεωρητικής Βουλής,τό οποίον ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟΝ ΝΟΜΟΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ,ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΚΤΑΡΓΕΙΤΑΙ΄Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ,NULLA POENA SINCE LEGE.
    Τώρα αρχιμαλάκα,εσύ επικαλούμενος αυτήν τήν αρχήν τού Δικαίου,πού παραβιάσατε τότε,διά νά τιμωρήσετε μέ ""ΙΣΟΒΙΑ"" τόν Παπαδόπουλον,προσπαθείς νά επικαλεσθής διά νά καλύψης τά φιλαράκια σου τά λαμόγια,υπουργούς καί Σία!!!!
    35 χρόνια λαμόγια,σάς έχουμε ''φάει'' στήν μάπα καί μάς έχετε φθάσει πλέον σέ επίπεδα αηδίας διά όλους ΣΑΣ.
    ΚΑΨΤΕ ΚΑΨΤΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΤΗΣ ΤΙΒΙ!!!!!
    Στό Σύνταγμα καριόλες θά σάς κάψουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΧΧΧΧΧΧΧΧ.....
    χθές το βράδυ είδα και εθαύμασα, απο την κουζίνα του 2/αρίου
    την ξενάγηση της Μάγιας στην ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ !!! του μαγικού κοριτσιού που θησαυρίζει ταξιδεύοντας.

    ΕΡΤ 2 και μισσισιπής και Αμέρικα
    και δόξα το θεό, που πρόλαβα τα να δώ
    Πριν με το κουζινομάζαιρο κοπώ !!!!

    Αν αναλογιστώ ότι στο κουτί το χαζό
    ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΤΣΟΚΑΡΟ ΤΟ ΚΑΚΟ
    ΤΟ νο4 ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΟΝΟ
    ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ
    ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΝΑ ΖΩ ΦΤΩΧΟ. ΑΠΟΚΛΗΡΟ.
    ΦΥΤΟ.ΑΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΚΟ !!!!

    και να κλαίω τα 100.000 το μήνα
    που παίρνει το ΠΑΣΟΚ ΠΟΥΤΑΝΑΡΙΩ
    απο την ΕΡΤ που πληρώνω και θωρώ.
    την ξευτίλα να δώ.

    ΕΝΑ ΧΟΝΤΟΚΩΛΙΚΟ ΤΩΝ 100.000 ΕΥΡΩ
    ΝΟ4 ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    - ΣΤΟ ΜΟΥΝΙ ΣΑΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΡΠΗ
    ΣΤΑ ΜΟΥΝΟΧΕΙΛΑ ΣΑΣ
    ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ.

    συγκεκριμένα...ΕΔΩ.
    Η ΜΑΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ
    ΠΑΣΟΚ. ΤΟ ΧΟΝΤΡΟΚΩΛΟ ΜΑΓΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μόνο οι γιατροί κλέβανε τελικά στην Ελλάδα. Τα 320 δισ. που χρωστάμε γύρω γύρω, συσσωρεύθηκαν από τους γιατρούς?
    Ου να μου χαθήτε υποκριτές. Αφού οι ξέρετε ρε ποιοί κλέβανε τι μακακίες μας λέτε?
    Αλλά βέβαια "χωρίς αναδρομική ισχύ η ευθύνη των υπουργών".
    Τώρα ξεκαθαρίζει το τοπίο λοιπόν.
    Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Και έχει κοράκια μπόλικα στην πλατεία συντάγματος (εκτός τα περιστέρια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. “Ο Γιώργος τουριστική ατραξιόν ;;;”

    1. Λογικο.Σκεφτονται να εμπορευματοποιησουν το ρεζιλικι.Αυτο εχουμε αυτο πουλαμε.Μπορει να γινει μοδα.

    2. Σαν τη “Θέκλα με τα γένια” θα το περιφέρουν ανά την υφήλιο?
    χαχαχαχαχαχαχα
    Αξέχαστες στιγμές θα ζήσουμε.

    3. Κάτι σαν απάντηση στο Cirque de soleil? Ή μήπως θα τον ενσωματώσουνε σε καμιά διαφήμιση για τους Special Olympics?

    4. Το γέλιο δε σταματάει ποτέ στην όμορφη μπανανία μας.

    5. Εδώ δεν ήθελε ο Ομπάμα να κάνουν κοινές δηλώσεις, γιατί ήξερε τι έρχεται στα οικονομικά και δεν ήθελε να ταυτιστεί με το πρόσωπο της αποτυχίας. Πάμε καλά;

    6. Γιατί είστε κακοί;
    Εγώ θεωρώ την καμπάνια έξυπνη (θυμηθείτε την υπεύθυνη Τουρισμού κα Γκερέκου) και προσανατολισμένη σε target group -> extreme sport: ποδηλασία (πχ επιδιόρθωση αλυσίδας εν κινήσει), κανό στα γαλάζια νερά του Αιγαίου κλπ

    …πιστεύω δε ότι μουσική επένδυση του διαφημιστικού θα έπρεπε να είναι πχ ένα άσμα βαθυστόχαστο και μακρύ όπως το Αφρικανέ Αφρικανέ για να καταδείξουμε και την διαπολιτισμικότητα της διακυβέρνησης …αν και το νέο της άσμα Αγόρι καλοκαιρινό θα ταίριαζε στους πρωταγωνιστές του διαφημιστικού…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μωρή ψηλοτακουνάτη τάπα της ζωής και της πολιτικαντικής, αν τολμάς, προικοθήρα της ξεφτίλας, έβγα εκεί που σύχναζες στο Κολωνάκι να τα πείς αυτά στον κόσμο, στους ψηφοφόρους σου ρε αρχιμαλάκα.
    Εκείνο όμως που όλα εσείς τα παλιολαμόγια έχετε συνειδητοποιήσει είναι ότι οι μέρες σας είναι μετρημένες, γιαυτό και αντιδράτε έτσι. Έφτασε η ώρα που οι Έλληνες θα σας ΓΑΜΑΜΕ στα πεζοδρόμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πως το είπες σίχαμα poisine
    πρασινόκωλε .....με έρπη ???

    ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΜΗ
    ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ .....
    xαχαχααουυυυυυυυυχαααααααα....

    ΦΑΤΑ ΤΩΡΑ.
    Η οικονομική κρίση χτύπησε
    και τη Δήμητρα Παπανδρέου και έγινε μείωση της σύνταξης,που έπαιρνε.
    Η ίδια πλέον εργάζεται στο ραδιόφωνο και με αυτό τον τρόπο συμπληρώνει και το εισόδημά της.

    Όμως, όπως δήλωσε, η κρίση την αγγίζει άμεσα και έτσι θα αναγκαστεί να πουλήσει και τις τρεις μεζονέτες που έχει στην Εκάλη στην οδό Αγράμπελης
    καθώς δεν μπορεί να τις συντηρήσει.
    Μάλιστα έχει ήδη πάρει την απόφαση να μετακομίσει στο κέντρο ώστε να μειώσει τα έξοδά της.

    Πόσο όμως μειώθηκε η σύνταξη της Δήμητρας Παπανδρέου;

    Η περικοπή της σύνταξής της έγινε κατά 6.500 ευρώ και την έχει προβληματίσει πολύ αφού το εισόδημά της από 28.000 μειώθηκε σε 21.500 ευρώ !!!!!!!!!!!!!!!

    ΤΩΡΑ. poisine
    ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ.
    ''PASOK poisonous''.....γαμιέμαι δωρεαν και όσο χρόνο θέλετε..
    τα κάνω όλα. πίπες-κώλο-μουνί
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.Ιπποκράτους πασοκ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 8:23:00 , αν και φαίνεσαι ψιλο έως χοντρο- χουντάρα, εντούτοις τα λες πολύ χαριτωμένα (για να μην πω σωστά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μεταφέρω από το Σύνταγμα:
    "Άρθρο 7
    1. Έγκλημα δεν υπάρχει ούτε ποινή επιβάλλεται χωρίς νόμο που να ισχύει πριν από την τέλεση της πράξης και να ορίζει τα στοιχεία της. Ποτέ δεν επιβάλλεται ποινή βαρύτερη από εκείνη που προβλεπόταν κατά την τέλεση της πράξης."
    Το Σύνταγμα, λοιπόν, μιλάει για τον νόμο, που προβλέπει το έγκλημα και την ποινή γι' αυτό. Όχι για την παραγραφή.
    Η παραγραφή εμπίπτει στην αρχή του Ποινικού Κώδικα, που ορίζει επί λέξει "Αναδρομική ισχύς του ηπιότερου νόμου
    1. Αν από την τέλεση της πράξης έως την αμετάκλητη εκδίκασή της ίσχυσαν δύο ή περισσότεροι νόμοι, εφαρμόζεται αυτός που περιέχει τις ευμενέστερες για τον κατηγορούμενο διατάξεις.
    2. Αν μεταγενέστερος νόμος χαρακτήρισε την πράξη όχι αξιόποινη παύει και η εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε καθώς και τα ποινικά επακόλουθά της.". Όμως ο Ποινικός Κώδικας είναι απλής τυπικής ισχύος νόμος και κατά συνέπεια μπορεί να τροποποιηθεί.
    Κατ' αρχάς, λοιπόν, δεν είναι εμπόδιο ο κανόνας "ουδέν έγκλημα ουδεμία ποινή άνευ νόμου."
    Το πρόβλημα, όμως , ενδεχομένως βρίσκεται στο ότι η σύντομη παραγραφή ,για τα εγκλήματα των υπουργών , δεν προβλέπεται μόνον από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά και από το ίδιο το σύνταγμα.
    Αυτό θέλει , όμως , λίγο "ψάξιμο" κι εγώ τώρα θέλω να πάω να κοιμηθώ.
    Πιστεύω, όμως, ότι ο Καστανίδης και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου του, που είναι αξιόλογος νομικός (κι ας είχε φάει την λάσπη της ζωής του , όταν διορίστηκε) θα το έχουν ψάξει το θέμα καλά, και σίγουρα καλύτερα από τον βαψομαλιά τον Παναγιωτόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. OTAN EIDA TON PANAGIOTOPOYLO EKPROSOPO THS N.D EXASA PASA IDEA GIA SAMARA ALLA MBOREI NA ANAKAPSH O SAMARAS O PANAGIOTOPOYLOS OXI.- H MH PARAGRAFH THA ARXISH APO TO 1974 APO TOTE GIA TA PRIN TA DIKASAME .EKEI DEN BRIKAME OIKONOMIKAS ATASTHALIAS MONO XASAME TO 38% THS KYPROY TO OPOION DEN DIKASTIKE AKOMA OYTE ANIKSE O FAKELOS KYPROS POY PREPI NA ANIKSH TELIKA..KOYFALES KOYFALES ERXONDE KREMALES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ , ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΙΣΙΝΟΣ ΣΑΣ....ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ,ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΑΛΗΤΕΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. tipota den paragrafetai

    diavaste press-gr
    9 maiou 2009

    o dr ta eipe ola ena xrono prin...

    eseis akoma psaxnete?/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παναγιωτόπουλε είσαι μεγαλος μαλάκας!!!
    Μήπως θυμάσαι μέ ποιόν νόμο καί ποία ισχύν (αναδρομική) εδικάσθησαν οί Παπαδόπουλος,Παττακός κι οί υπόλοιποι καί κατεδικάσθησαν καί ισόβια ????
    Νά στό θυμίσω μαλάκα??
    20ην ιανουαρίου 1975 προφυλάκισης μέ βούλευμα,στηριχθέν είς Ποινικόν Νόμον αναδρομικής ισχύος(!),τό Δ΄ Ψήφισμα).
    Τώρα αρχιμαλάκα,διά νά υπερασπισθής τά λαμόγια σου,ερμηνεύεις τούς νόμους ,όπως σού ''γουστάρουν'',επικαλούμενος τό nulla crimen poena sine lege.
    .......Ή δίκη εστήθη με αντισυνταγματικούς νόμους διά τού άρθρου 111,τροποποίησιν τής παρ.2,ήτοι:
    ''Συντακτικαί πράξεις,εκδοθείσαι από τής 24ης Ιουλίου 1974 μέχρι τής συγκλίσεως Ε΄ Ανθεωρητικής Βουλής ώς καί ψηφίσματα ταύτης,εξακολουθούν νά ισχύουν καί ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΑΝΤΙΤΙΘΕΜΕΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΩΝ,επιτρεπομένης της διά νόμου τροποποιήσεως ή καταργήσεως αυτών.''
    Αί αντισυνταγματικαί αυταί διατάξεις είναι:
    1. Ή από 3-10-1974 Συντακτική Πράξις ΦΕΚΑ 277 (Α.Π. 672/1982).
    2.Τό Δ΄ Ψήφισμα τής 18ης Ιανουαρίου 1975,τής Ε΄ Αναθεωρητικής Βουλής,τό οποίον ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟΝ ΝΟΜΟΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ,ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΚΤΑΡΓΕΙΤΑΙ΄Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ,NULLA POENA SINCE LEGE.
    Τώρα αρχιμαλάκα,εσύ επικαλούμενος αυτήν τήν αρχήν τού Δικαίου,πού παραβιάσατε τότε,διά νά τιμωρήσετε μέ ""ΙΣΟΒΙΑ"" τόν Παπαδόπουλον,προσπαθείς νά επικαλεσθής διά νά καλύψης τά φιλαράκια σου τά λαμόγια,υπουργούς καί Σία!!!!
    35 χρόνια λαμόγια,σάς έχουμε ''φάει'' στήν μάπα καί μάς έχετε φθάσει πλέον σέ επίπεδα αηδίας διά όλους ΣΑΣ.
    ΚΑΨΤΕ ΚΑΨΤΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΤΗΣ ΤΙΒΙ!!!!!
    Στό Σύνταγμα καριόλες θά σάς κάψουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @@@ 13/09:54 μ.μ.

    από 13/08:23 μ.μ.


    Μού φαίνεσαι ψιλοαριστερός,
    αριστεροκουλτουριάρης,
    ψευτοαντιστασιακός,
    πολυτεχνειακός ή κάνω λάθος???
    Όσον διά ΄μένα,νά μή έχης καμμία
    αμφιβολία, '' άλλωστε διατί νά τό κρύψουμε '',ότι είμαι τέως Άλκιμος κι Εραστής τής Εθνοσωτηρίου 21ης Απριλίου!!!.
    'Η Ελλάς τότε πράγματι ευημερούσε,αλλά σήμερα ή ""αριστεροψευτοκουλτουριάρηκη"" δημοκρατία ευημερεί καί ό Λαός .....κι ή κοιλιά περίδρομο!!
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ!!!
    ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΑ ΦΙΛΑΡΑΚΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ρε καραγκιόζηδες γιατί τότε δέχεστε αναδρομική ισχύ στην αλλαγή του νόμου Πετραλιά για τις συντάξεις ?
    Όταν άρχισα να δουλεύω υπήρχε ένας νόμος που έλεγε πόσα ένσημα χρειάζεται να μαζέψω για να βγώ σε σύνταξη και ποιά θα είναι τα όρια ηλικίας.
    Εάν ο νόμος έλεγε ότι πρέπει να μαζέψω πχ 20000 ένσημα ή να βγώ στή σύνταξη στα 82 είναι σίγουρο οτι δεν θα κολλούσα κανένα ένσημο γιατί δεν θα επρόκειτο ποτέ να βγω στη σύνταξη.
    Έρχεται η γαμημένη Υπουργός και αφού έχω κολλήσει μερικές χιλιάδες ένσημα μου λέει ότι αλλάζει ο νόμος για σένα και θα βγεις στη σύνταξη δέκα πέντε χρόνια αργότερα.
    Δεν πα να γαμηθείτε λοιπόν σκατολαμόγια που δεν θέλετε για πάρτι σας να μην υπάρξει αναδρομική ισχύ?
    Άν δεν θέλετε για σας τότε να μην βγάζετε αναδρομικούς νόμους και για μας.
    Χαθείτε ρεμάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΤΙΖΕΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΜΒΑΘΥΝΕΤΕ ΤΟΣΟ, ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΡΗΧΟ ???

    ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ.

    ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΡΑΨΕΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ.
    ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΡΠΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΘΑ ΔΙΝΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ.

    ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ 60% ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΗΡΩΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ.

    ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ, ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ,
    ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ,
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ.

    ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ...

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ, ΤΟΝ ΧΤΥΠΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ.
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΤΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ.

    ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ???
    ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ.

    ΟΠΟΤΕ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ.

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ.
    ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΘΑ ΑΠΕΧΟΥΝ.

    ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΑΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, Η ΑΝΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΛΗΤΟΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΕΠΕΦΤΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 50% ...

    ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΚΟΥΓΑΝ ΤΙ ΛΕΜΕ ..

    ΛΕΩ ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΡΕΜΑΛΙΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση