GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ρόδος και όχι ο Πειραιάς "έδρα" του Αιγαίου...

Επιστολή όλων των Νομαρχιακών Επιτροπών των κομμάτων της Δωδεκανήσου, πρός τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των Κομμάτων, για τον ορισμό ώς...

Επιστολή όλων των Νομαρχιακών Επιτροπών των κομμάτων της Δωδεκανήσου, πρός τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των Κομμάτων, για τον ορισμό ώς έδρας της Γενικής Διοίκησης Αιγαίου της Ρόδου και όχι του Πειραιά, όπως προτείνει το Υπουργείο Εσωτερικών.

ΘΕΜΑ: «Κοινή επιστολή των Επικεφαλής των Ν.Ε. των Κομμάτων της Δωδεκανήσου, για τον ορισμό της Ρόδου ως έδρα της Γενικής Διοίκησης Αιγαίου»
Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,
Οι Νομαρχιακές Επιτροπές των Πολιτικών Κομμάτων της Δωδεκανήσου, απευθύνονται σε εσάς, αλλά και στους Αρχηγούς όλων των Πολιτικών Κομμάτων, για την αλλαγή της πρόθεσης του Υπουργείου Εσωτερικών για τον ορισμό, ως έδρας της Γενικής Διοίκησης Αιγαίου (Σύμφωνα με το «Σχέδιο Καλλικράτης»), του Πειραιά.
Η πρόθεση αυτή είναι λανθασμένη για τους εξής λόγους:
- Είναι αδιανόητο, η έδρα της πιο «ευαίσθητης» Γενικής Διοίκησης, να μη βρίσκεται στο φυσικό χώρο του Αιγαίου, αλλά στην στεριανή Ελλάδα. (Μετά την κατάργηση του Υπουργείου Αιγαίου είναι επιτακτική ανάγκη και για ...

εθνικούς λόγους, η έδρα της Γενικής Διοίκησης του Αιγαίου να βρίσκεται στο ισχυρότερο και πλέον διεθνώς αναγνωρίσιμο νησί του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου).
- Όλες οι άλλες Γενικές Διοικήσεις, έχουν ως έδρα το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο αστικό κέντρο (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Πάτρα – Ηράκλειο – Λάρισα – Γιάννενα), κάτι που θα έπρεπε να ισχύει και με τη Γενική Διοίκηση Αιγαίου.
- Αυτό το Κέντρο, στο Αιγαίο είναι η Ρόδος, η οποία πρέπει να οριστεί ως έδρα της Γενικής Διοίκησης Αιγαίου.
- Πρέπει επίσης να συνυπολογιστεί, για τον ορισμό της έδρας της Γενικής Διοίκησης Αιγαίου στη Ρόδο, το γεγονός ότι πρέπει να αποκατασταθεί μια ιστορική αδικία για την περιοχή μας, ο καθορισμός δηλαδή το 1986 της Ερμούπολης της Σύρου ως έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πέρα και έξω από κάθε λογική και αντικειμενική προσέγγιση.
- Η διεκδίκηση από όλους μας, της Έδρας της Γενικής Διοίκησης στηρίζεται και σε:
1. γεωπολιτικούς λόγους (η Ρόδος αποτελεί το νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης, το σημείο συνάντησης τριών ηπείρων),
2. εθνικούς λόγους (τα Δωδεκάνησα γειτνιάζουν σε όλη τους την έκταση με τη Τουρκία),
3. οικονομικούς και αναπτυξιακούς λόγους (ο μεγαλύτερος όγκος οικονομικών δραστηριοτήτων του Αιγαίου, παράγεται στα Δωδεκάνησα, κάτι που συμβάλλει ανάλογα, και στα κρατικά έσοδα),
4. τουριστικούς λόγους (η Ρόδος αποτελεί τον υπ΄ αριθμό ένα Τουριστικό προορισμό της Ευρώπης και από τους ελκυστικότερους στον κόσμο),
5. πολιτιστικούς λόγους (αδιαμφισβήτητη η ιστορικότητα και πολιτιστική αξία μιας Πόλης δυόμιση χιλιάδων χρόνων, με μια μεσαιωνική πόλη μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς),
6. συγκοινωνιακούς λόγους (η Ρόδος μπορεί να γίνει συγκοινωνιακό και διαμετακομιστικό κέντρο της Μεσογείου και τελευταίο κόμβο της Ευρώπης προς την Ασία και την Αφρική),
7. πληθυσμιακούς λόγους (η Ρόδος έχει 120.000 πληθυσμό, τους δε καλοκαιρινούς μήνες, ο πληθυσμός αυτός διπλασιάζεται λόγω των επισκεπτών, είναι δε με διαφορά, η πολυπληθέστερη πόλη του Αιγαίου και ένα από τα μεγαλύτερα σε έκταση νησιά του). Είναι επίσης, η πρωτεύουσα του μεγαλύτερου σε έκταση και πληθυσμό Νομού του Αιγαίου, άρα και του μεγαλύτερου Νησιωτικού Νομού της Χώρας.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Είμαστε βέβαιοι, ότι η ευαισθησία σας για το Αιγαίο και ιδιαίτερα για τα Δωδεκάνησα, καθώς και τα πιο πάνω ατράνταχτα επιχειρήματα, θα σας πείσουν να παρέμβετε, για να αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός του Υπουργείου Εσωτερικών και να οριστεί ως έδρα της Γενικής Διοίκησης Αιγαίου, η Ρόδος.
Στο επιχείρημα δε της δήθεν λειτουργικότητας για όλο το Αιγαίο από τον ορισμό του Πειραιά ως έδρα , αντεπιχειρούμε ότι για τον ίδιο λόγο, θα έπρεπε να οριστεί ο Πειραιάς ως έδρας τόσο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που είναι σήμερα η Ερμούπολη, όσο και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που είναι σήμερα η Μυτιλήνη.
Ευελπιστώντας για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας, για τους πιο πάνω προαναφερθέντες λόγους κοινωνικής και πολιτικής δικαιοσύνης,
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση,
Για την Ν.Ε. Ν. ΔΩΔ/ΣΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΚΚΙΑΣ
Για την ΝΟΔΕ ΔΩΔ/ΣΟΥ  της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΗΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Για την Ν.Ε. ΔΩΔ/ΣΟΥ του ΛΑΟΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΤΣΗΣ
Για την Ν.Ε. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ
Υποσημειώσεις:
Η Ν.Ε. Κ.Κ.Ε. Ν. Δωδ/σου δεν συνυπογράφει, λόγω συνολικής απόρριψης του «Σχεδίου Καλλικράτης».
Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνεί με την ίδρυση Γενικών Διοικήσεων. Συμφωνεί όμως με τη διεκδίκηση της έδρας, αν αυτές ψηφιστούν.

4 σχόλια

  1. Δεν μπορεί να επιβραβεύεται με συναίνεση το κόμμα που διέλυσε την οικονομία επί 21 κυβερνητικά χρόνια.
    Δεν μπορεί επιβραβεύεται ο μεγαλύτερος πολιτικός ψεύτης που παρότι ήξερε ότι λόγω της κρίσης το έλλειμα πήγαινε με 1% του ΑΕΠ το μήνα, αυτός έλεγε στον κόσμο ότι "τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα" για να μας κλέψει την ψήφο.
    Δεν μπορεί να επιβραβεύεται ο πιό ανεύθυνος και άσχετος πολιτικός που με τις δηλώσεις του [περί Τιτανικού και ότι πάμε για πτωχευση} τράβηξε την προσοχή των διεθνών κορακιών κερδοσκόπων και μας τίναξαν στον αέρα, δίνοντάς τους μάλιστα τη δυνατότητα να ποντάρουν εκ του ασφαλούς με τη γνωστή ρύθμιση του Τ+10.
    Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.
    Η ιστορία θα είναι πολύ σκληρή με το Γιωργάκη και το φασιστικό πασόκ.
    Μερικοί επί χρόνια έλεγαν ότι η δικτατορία ήταν μία μαύρη εποχή για τη χώρα. Οι μελλοντικές γενιές θα λένε ότι το πασόκ ήταν η πιό σκοτεινή και απάνθρωπη εποχή για τους Έλληνες.
    Σε λίγα χρόνια όσοι κάνουν το λάθος να λένε ότι ψήφισαν πασόκ θα τρώνε ξύλο από τα παιδιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΣ ΤΙ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙ ΕΠ ΑΥΤΟΥ ΑΡΑΓΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΔΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 25οΜΕΣ. ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.
    ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟ.ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

    ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΧΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση