GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετά την επίσκεψη Ερντογάν...

Από την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΠΑ.ΣΟ.Κ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη οι...

Από την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΠΑ.ΣΟ.Κ

ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη οικονομική κρίση. Η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης που μας οδήγησε σε διεθνή οικονομική επιτήρηση χαρακτηρίστηκε από τον Πρωθυπουργό ως αμφισβήτηση της Εθνικής Κυριαρχίας. Ταυτόχρονα προβάλλεται από πολλούς το επιχείρημα ότι η οικονομική και πολιτική κρίση μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία και συνεπώς ελπίδα για διέξοδο από όλα τα προβλήματα της Ελλάδας.
 Είναι λάθος όμως να πιστεύει κανείς ότι...
 τα χρόνια εθνικά ζητήματα μπορούν να λυθούν εσπευσμένα ή τουλάχιστον να δρομολογηθεί λύση τους μέσα από μία ήπια προσέγγιση δευτερευόντων πολιτικών και οικονομικών θεμάτων όπως έγινε με την τελευταία επίσκεψη του τούρκου Πρωθυπουργού, κ. Ερντογάν η οποία θεωρήθηκε και ως μεγάλη κυβερνητική επιτυχία. Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν βοηθούν την εξωτερική πολιτική της χώρας. Αρκεί μια ματιά στα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής από την επικοινωνία κατά την περίοδο 2004 – 2009.
Είναι βέβαιο ότι η επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού δεν απέδωσε τίποτα το ουσιαστικό. Η Τουρκία εμμένει στις γνωστές της θέσεις και ο κ. Ερντογάν συμπεριφέρθηκε με αλαζονεία απέναντι στα ελληνικά Μ.Μ.Ε και την ελληνική κοινή γνώμη δίνοντας συμβουλές και απευθύνοντας παραινέσεις ακόμα και στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Το νεοθωμανικό στυλ που υιοθέτησε ο Τούρκος Πρωθυπουργός ως σουλτάνος το 21ου αιώνα δείχνει μια πραγματικότητα πολύ σκληρή.
Η Τουρκία κερδίζει απ' αυτές τις επαφές γιατί παρουσιάζει την εικόνα μιας περιφερειακής δύναμης, ενώ η χώρα μας εμφανίζεται να παραπαίει αδύναμη σε αναζήτηση “φίλων”. Με πειθήνιες λογικές απέναντι στις απαιτήσεις των Αμερικάνων και των Τούρκων δεν υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντα. Η Εθνική Κυριαρχία δεν εξασφαλίζεται με πολιτικές διολισθήσεων απέναντι στους “γείτονες” και αυτό οφείλουμε να τα καταλάβουμε όλοι και προπαντός οι υπεύθυνες πολιτικές ηγεσίες όλων των κομμάτων πριν είναι αργά.

13 σχόλια

  1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΑΣΟΚΤΣΗΔΕΣ ;!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Παναγιωτακόπουλε, άντε και γαμήσου που σ' έπιασε τώρα πίσω - πίσω ο πόνος για πατρίδα. Πήγαινε παίξε καμιά μπιρίμπα με τη Μίμη, αρχικαραγκιόζη.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα μόνα έργα που παράγει η κυβέρνηση του πασόκ είναι οι θεατρινισμοί του πράσινου θίασου στις ειδήσεις των οκτώ.

    Από τα ξεροκόμματα της Siemens και του Βατοπεδίου στα ψίχουλα του Τόλη.
    Δύο είναι τα μεγάλα σκάνδαλα των τελευταίων ετών:
    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ και ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.

    Ας δούμε επι τέλους το δάσος, αρκετά με τα δέντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο το τρωκτικο τώρα...

    "Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ' Δημοτικού επευφημεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπαίδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία
    το αντίστοιχο βιβλίο των Τούρκων διδάσκει στους μαθητές ότι:
    -Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».

    -Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη....

    δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!)
    -Σελί δα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία
    είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».
    -Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».

    Αυτά και άλλα πολλά αντιλαμβάνεται κάποιος από την πρώτη κιόλας ανάγνωση του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερα συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου. Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται τα «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari) και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1955! με την υπογραφή του Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά.

    Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας, όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν τουρκικής προέλευσης!

    Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες, Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο. Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού»,του «μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!

    Ακόμη πιο προχωρήμενη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (Turk Yunaniliskilerive filiki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο, ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το...2480 π.Χ. και ότι ο Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης,Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής.
    Η εργασία του εγκρίθηκε απ' το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία. ."

    πηγή: kontari.blogspot.com & kalymniansvoice.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειδικός συνεργάτης του ΜEGA-ΠΑΣΟΚ, πληροφορήθηκε τις off the record, συνομιλίες που είχαν οι κύριοι Παπανδρέου και Ερντογάν και σήμερα, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, σας μεταδίδουμε τις πρώτες επενδύσεις που θα πραγματοποιήσουν τούρκοι επιχειρηματίες στην Αθήνα:

    1. Μεγάλος τουρκικός Όμιλος Τροφίμων, ζήτησε 50 σημεία από την Πλατεία Συντάγματος, μέχρι την Πλατεία Ομόνοιας για να πωλεί φρέσκα, τραγανά κουλούρια με καβουρντισμένο σουσάμι.

    2. Έτερος τεράστιος Όμιλος, ζήτησε την Πλατεία Μοναστηρακίου και τον Πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγείτου για να κτίσει δύο καταστήματα κεμπάπ! (Πρόταση για την εξαγορά και του Μπαϊρακτάρη, δεν επιβεβαιώνεται)

    3. Τρίτος, μέγιστος Όμιλος, θα δημιουργήσει αλυσίδα καφενείων, κατά τα πρότυπα της Ανατολής, όπου θα σερβίρεται αχνιστός τούρκικος καφές, μοσχάτος ναργιλές για θεριακλήδες και αφράτα σιροπιαστά, όπως σαραγλί, εκμέκ κανταϊφι, μπακλαβάδες, χανούμ μπουρέκ, καζάν ντιπί κ.λ.π.

    4. Τέταρτος Όμιλος, που εξειδικεύεται στο χώρο της υγείας, θα δημιουργήσει αλυσίδα χαμάμ στα Βόρεια και τα Νότια Προάστια

    5. Πέμπτος κολοσσός, που εξειδικεύεται στη διασκέδαση, θα αγοράσει γνωστό κέντρο διασκεδάσεως, θα το μετονομάσει σε «Γκιουζέλ Χανούμ» και θα διασκεδάζει τους Αθηναίους (και όχι μόνο) με ηδυπαθείς οδαλίσκες και αγριωπούς δερβίσηδες που θα επιδίδονται στο γνωστό χορό των δερβίσηδων.
    * ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΤΖΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    Η ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η STAR.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άσε τις υποκρισίες ρε ξεφτιλισμένε καψαμπέλη.
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ 10 ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ.
    Δεν ντρέπεσαι λιγάκι;
    Ούστ ρεντίκολο που έχεις το θράσος να λές ότι είσαι και "δημοσιογράφος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάνω από όλα σοσιαλισμός...!!!!!
    PASOK poisonos..

    Τι απίστευτος μικρομεγαλισμός είναι αυτός , δεν ξέραμε ότι παλέψαμε να καθαρίσουμε το κίνημα από το του Σημίτη, κάναμε τον κόσμο να δώσει στο κίνημα μια τελευταία ευκαιρία.. και τώρα μπροστά μας και οι παρών...
    και η πολιτική τους και η νοοτροπία του βλ.
    Κυρία Τζακρη..
    την ώρα που κόβουν από τους γερονταις τις συντάξεις αυτή φοράει πανάκριβα συνολάκια..
    Τις είπε κανείς ότι ο συμβολισμός είναι πιο δυνατός από τον λόγο?...

    Γιατί μας ξευτιλιζετε έτσι?...
    Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ!!! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ... ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΑΤΖΕΣ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ..
    Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ...!!!!!!!!!!!'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΗ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ.
    Είναι γρήγορος ο μπαγάσας.
    Πώς τα κατάφερε να απογοητεύσει τόσο πολύ τον Ελληνικό λαό μέσα σε λίγους μήνες;
    ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΠΟΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΤΑΖΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
    Από ποιόν ζητάς κατανόηση, κύριε Παπανδρέου, από το φτωχό λαό;
    Τί να σου δώσει (εκτός από μια μεγαλοπρεπή μούτζα) ο συνταξιούχος των 500 ευρώ που του παίρνεις τη μπουκιά μέσα από το στόμα ;
    Πόση κατανόηση να δείξει ένας οικογενειάρχης που τρέμει νυχθημερόν μήπως χάσει τη δουλειά του, γιατί ξέρει ότι δεν πρόκειται να ξαναβρεί άλλη;
    Τί να σου κάνει πια ο ελεύθερος επαγγελματίας που δεν έχει ούτε βενζίνη στο αμάξι του να βάλει και είναι χρεωμένος μέχρι το λαιμό στις τράπεζες, ενώ τα έξοδα τρέχουν;
    Κύριε Παπανδρέου, ήλθε η ώρα να ανασχηματίσετε τον εαυτό σας, προκηρύσσοντας εκλογές.
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.
    Εγώ βλέπω ότι ο κόσμος είναι τόσο πικραμένος και απογοητευμένος που, εάν συνεχίσετε έτσι θα σας περάσει και ο τσίπρας.
    Όσο για τα παπαγαλάκια που μας πρήζουν πάλι με τις “δημοσκοπήσεις” τους (ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή), ας το ρισκάρει ο Γιώργος. Αν μη τι άλλο έτσι θα βουλώσει τα στόματα όσων λένε ότι κορόϊδεψε το λαό τον Οκτώβριο. Εμείς πάντως τους λέμε ότι το χαρτί στο οποίο είναι γραμμένες οι δημοσκοπήσεις τους το χρησιμοποιούμε καθημερινά στο δωμάτιο που ακόμη και ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος του.
    ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ.
    Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα κύριε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο σύζυγος της Διαμαντοπούλου ο διορισμένος από την κυβέρνηση σε Α.Ε. που διαχειρίζεται μεγάλα κονδύλια
    Ο σύζυγος της Άννας
    Διαμαντοπούλου,
    ο Γιάννης Σαλαβάνος
    είναι διορισμένος από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στην θέση του μέλους του Δ.Σ στο εθνικό κτηματολόγιο Α.Ε. που διαχειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

    Με βιογραφικό πήγε ο σύζυγος σας κ.Υπουργέ παιδείας σε αυτή την θέση; Ήταν δηλαδή ο άριστος και όχι ο αρεστός;

    Δύο συζύγους σε καίρια κυβερνητικά πόστα λες και είναι η ικανότερη στην επικράτεια. Όσο ικανός και αν είναι ο σύζυγος, τουλάχιστον θέλει νια διακριτικότητα για να πάρει κάποιος άλλος την θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ

    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

    ΛΑΕ ΔΟΣΤΟΥΣ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πασοκ

    επειδη η Διαμαντοπουλου αλλαξε τελικα τον δεξιο Προεδρο και το ΔΣ της Ασπαιτε

    δικαιούται να παραμεινει στη θεση της Υπουργου για καποιο χρονο ακομα

    ωσπου να κανει κι αλλες αλλαγες!


    Αυτα λεγαν οι πρασινοφρουροι του δρ Κουτσουκου σημερα στην Μηλιωνη

    Νασοος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πασοκ

    η πορνεια εχει γινει καθεστως στα κομματα.

    Οι ιδιοι οι κομματικοι διαλαλουν ακομα και σε ανηλικες και σε μητερες οτι

    "ΑΝ ΣΕ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ"

    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ??

    ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
    Α ΑΘΗΝΑΣ ΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΙΔΙΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ "ΠΙΠΑ' ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ"??

    ΟΛΟΙ

    ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ!

    ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΜΕΣΑ ΩΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΜΑΣΤΡΩΠΟΙ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΟΙ ΚΛΠ...

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ Ή ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΜΙΑ ΑΝΗΛΙΚΗ ΠΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΤΗΚΕ EΠΙΤΗΔΕΣ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΑΖΑΝ ΣΤΗΝ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΟΛΟΙ??

    Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ,,, ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΕΤΕ!!

    ΠΑΣΟΚΟΙ

    Υ.Γ.

    ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΨΕΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΟΨΕΤΕ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙA ΥΠΑΡΧΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 19 Μαϊ 2010 2:21:00 μ.μ.


    ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση