GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το παρασκήνιο της ελληνικής κρίσης...

Η κρίσιμη σύσκεψη στην Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ,  ο αμερικανικός εκβιασμός στη Γερμανία, η υποχώρηση της Μέρκελ, η εμπλοκή της Ελλάδας και...

Η κρίσιμη σύσκεψη στην Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, ο αμερικανικός εκβιασμός στη Γερμανία, η υποχώρηση της Μέρκελ, η εμπλοκή της Ελλάδας και η νέα ένωση ομοσπονδιακού χαρακτήρα στην Ευρώπη για να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος κίνδυνος της Κίνας!

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Τρεις μήνες περίπου πριν από τη ημέρα διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, στην κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed) πραγματοποιείτο μια μεγάλη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκτός από οικονομικούς παράγοντες, αμερικανοί πολιτικοί και εμπειρογνώμονες από το State Department.
 Το κυρίως θέμα της ατζέντας ήταν οι μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις της Fed σε ομόλογα ύστερα από την κρίση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων (subprime) στις ΗΠΑ, σε σχέση με την συμπεριφορά της Κίνας σε ομολογιακές τοποθετήσεις, κυρίως στις επενδύσεις της τελευταίας στα δεκαετή αμερικανικά κρατικά ομόλογα.
Η συζήτηση αυτή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι...
 δεν είναι δυνατόν η αμερικανική πλευρά να εξαρτάται αποκλειστικά από τις διαθέσεις της Κίνας και την πρόθεσή της να αγοράζει αμερικανικά κρατικά ομόλογα και κινητές αξίες σε δολάρια, με τον πακτωλό συναλλάγματος που διαθέτει εξαιτίας του εμπορικού της πλεονάσματος, για να κρατήσει χαμηλά το γουάν σε σχέση με το δολάριο.
Αν οι κινέζοι διέκοπταν την εξαγορά του αμερικανικού χρέους, τότε μεταξύ άλλων θα εκτινάσσονταν τα αμερικανικά επιτόκια και θα βούλιαζε η αμερικανική οικονομία με κίνδυνο να υπάρξει ένα ανεπανάληπτο κραχ.
Η λύση για να αντιμετωπισθεί αυτός ο κίνδυνος θα ήταν να αγοράσει η Fed τα αδιάθετα αμερικανικά ομόλογα σε αυτή την περίπτωση, αλλά τούτο θα προκαλούσε πληθωρισμό και θα ανέτρεπε εντελώς το μοντέλο ανάπτυξης της αμερικανικής κυβέρνησης.
Η συζήτηση αυτή κατέληξε ότι ή θα συνεχίσει η οικονομική πολιτική των ΗΠΑ να σέρνεται πίσω από την Κίνα με κίνδυνο απώλειας της αμερικανικής ηγεμονίας, ή θα αναζητηθούν συμμαχίες στην Ευρώπη για να πιεστεί το Πεκίνο να ανατιμήσει το νόμισμά του δίχως να αποσυρθεί από την αγορά αμερικανικών χαρτιών και ακινήτων.
Στη συζήτηση αυτή ένα μέλος της διοίκησης, γερμανικής καταγωγής, βεβαίωσε την ομήγυρη ότι οι γερμανοί δεν είναι συνεργάσιμοι, καθώς είναι πολύ ενοχλημένοι από τους προηγούμενους αμερικανικούς χειρισμούς στην υπόθεση των τοξικών χρηματοπιστωτικών προϊόντων που διοχετεύθηκαν έντεχνα στην ευρωπαϊκή αγορά από τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να πληγεί όχι μόνον η γερμανική οικονομία, άλλα σε διαφορετικό βαθμό όλες οι χώρες της ΕΕ.
Τότε αποφασίστηκε να εκβιαστεί η γερμανική κυβέρνηση, ώστε σύντομα η ΕΕ να περάσει σε μια μορφή οικονομικής διακυβέρνησης, που θα εξανάγκαζε τις γερμανικές κυβερνήσεις να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ ώστε να υπάρξουν συντονισμένες πιέσεις προς το Πεκίνο, είτε προς την κατεύθυνση της ανατίμησης του γουάν, είτε μέσω του περιορισμού των εισαγωγών στην ΕΕ. Το τελευταίο θα υποχρέωνε την κυβέρνηση της PRC να στρέψει την παραγωγή της στην εσωτερική της αγορά, να αυξηθεί η κατανάλωση, να αυξηθούν οι τιμές και να περάσει η Κίνα στο δυτικό σύστημα, με αποτέλεσμα στο τέλος να ανατιμήσει το νόμισμα της και να χάσει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μέχρι τότε τόσο οι γερμανοί, όσο και οι γάλλοι προτιμούσαν να διατηρούν αυτόνομες σχέσεις με την Κίνα και προς το παρόν δεν είχαν πρόβλημα με τη χαμηλή ισοτιμία του γουάν, ίσα-ίσα την έβλεπαν θετικά στη συγκυρία, στο βαθμό που πίεζε την αμερικανική αγορά σε μη ανταγωνιστικά με τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες προϊόντα.
Τότε αποφασίστηκε να εξαναγκαστούν οι γερμανοί να αλλάξουν μυαλά, μέσω του πιο αδύνατου κρίκου της ευρωζώνης: την Ελλάδα. Τότε ήταν που ήρθαν σε επαφή με έλληνες πολιτικούς (ελάχιστους αλλά και από τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και δυο - τρείς άλλους παράγοντες, ώστε η Ελλάδα να κάνει εκλογές αμέσως, να αναλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου και τότε να ξεκινήσει το παιχνίδι με αμερικανικούς οίκους που είχαν συνεργασθεί με προηγούμενες κυβερνήσεις και ξέρανε πρόσωπα και πράγματα και θα μπορούσαν να δυναμιτίσουν τα ελληνικά ομόλογα με αποτέλεσμα να πληγεί σοβαρά η ευρωζώνη και φυσικά η Γερμανία (πολιτικά, οικονομικά και γεωπολιτικά).
Σε εκείνη τη φάση στο παιχνίδι μπαίνουν και οι ρώσοι που θα έβλεπαν θετικά μια economic governance στην ΕΕ, ώστε να πάψουν να διαπραγματεύονται με επιμέρους κράτη για τα ενεργειακά. Η Μέρκελ ενημερώνεται από σημαντικό παράγοντα της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας για τις προθέσεις των αμερικανών και ζητεί χρόνο για να δει τι θα κάνει. Χρόνος δεν της δίνεται, καθώς ο έλληνας πρωθυπουργός παίρνει φόρα και δυναμιτίζει το σύστημα με δηλώσεις που νομιμοποιούν τους περίφημους οίκους αξιολόγησης να δημιουργήσουν συνθήκες κερδοσκοπίας με τα ελληνικά ομόλογα.
Η Μέρκελ υποχωρεί, συνεννοείται με τον Ομπάμα έχοντας στο πλευρό της και τον Σαρκοζί, αλλά ζητεί χρόνο για να προχωρήσει σε πολιτικές κινήσεις με κατεύθυνση την δημιουργία θεσμών οικονομικής διακυβέρνησης σε ολόκληρη την ΕΕ και όχι αποκλειστικά στην Ευρωζώνη. Τότε ο κ. Παπανδρέου καλείται στον Λευκό Οίκο, αλλά πριν πάει εκεί τον φωνάζουν Μέρκελ και Σαρκοζί και του περιγράφουν πλήρως το σενάριο με τον «μηχανισμό», στον οποίο προηγουμένως είχαν καταλήξει Ομπάμα-Μέρκελ-Σαρκοζί.
Η Ελλάδα σώζεται από τυπική πτώχευση, ενώ η κυβέρνησή της διακηρύττει την ουσιαστική πτώχευση της χώρας για επικοινωνιακούς, θεσμικούς και πολιτικούς λόγους, προσφέροντας νομιμοποίηση στις αποφάσεις και εντός της χώρας (πακέτο μέτρων) και εκτός.
To ΔNT και άλλοι παράγοντες, όπως οι: Standard and Poor’s, Goldman Sacshs, Financial Times, Economist κλπ. συνεχίζουν όμως να πιέζουν την Γερμανία - κυρίως μέσω Ελλάδος, αλλά διεγείροντας επίσης τον ευαίσθητο δημοσιονομικά ευρωπαϊκό νότο - να προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές και να σκληρύνει την τακτική της προς την Κίνα, επηρεάζοντας προς αυτή τη κατεύθυνση και όσες άλλες χώρες μπορεί στην ΕΕ.
Παράλληλα η πίεση αυτή διαμορφώνει προϋποθέσεις πολιτικής νομιμοποίησης για τη Μέρκελ, τόσο στη Γερμανία, όσο και ευρύτερα στην ΕΕ, για να ληφθούν σύντομα αποφάσεις προς την κατεύθυνση της οικονομικής διακυβέρνησης με την ταχύτατη εκπόνηση μιας νέας Συνθήκης που ήδη προετοιμάζεται στο Βερολίνο.
Μέχρι να προχωρήσουν, όμως, τα πράγματα, η κρίση στην Ευρώπη θα εξελίσσεται ακόμη πιεστικότερα, ώστε και οι αποφάσεις να επιταχυνθούν και να καμφθούν οι επί μέρους κοινωνικές αντιδράσεις σε πολλές χώρες που πλήττονται αμέσως, όπως είναι η Ελλάδα, ή σε άλλες που δεν έχουν συνηθίσει την ιδέα να εγκαταλείψουν μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους και να ενταχθούν σε μια απόλυτη διακυβέρνηση οικονομικού χαρακτήρα, η οποία δεν μπορεί παρά να οδηγήσει και στην ολοκλήρωση της πολιτικής ένωσης της Ευρώπης.
Από την Ελλάδα, λοιπόν, αγαπητοί φίλοι, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, ξεκινούν δραματικά γεγονότα που θα θεμελιώσουν μία νέα ένωση ομοσπονδιακού χαρακτήρα στην Ευρώπη. Και όλα αυτά επειδή οι αμερικανοί αισθάνονται πλέον να απειλούνται από την Κίνα.
Αυτά είναι τα γεγονότα που έχω πληροφορηθεί και εξιστορώ. Δεν πρόκειται να τα κρίνω στο πλαίσιο αυτού του σημειώματος, ούτε να μιλήσω για πρόσωπα και να προβώ σε εικοτολογία ώστε να συμβάλω στην παραγωγή συνωμοσιολογικών σεναρίων.
Αυτά είναι έξω από την κουλτούρα μου. Δεν θα αποφύγω, όμως, να πω ότι αν και είμαι απ’ αυτούς που εδώ και πάρα πολλά χρόνια οραματίστηκαν και δούλεψαν για την πολιτική ένωση της Ευρώπης, δεν είμαι καθόλου σύμφωνος με τον τρόπο που αυτό πραγματοποιείται σήμερα. Δυστυχώς όσοι λέγαμε ότι ή θα υπάρξει μια δημοκρατική Ευρώπη, ή δεν θα υπάρξει καθόλου, φαίνεται ότι τουλάχιστον σε αυτή την φάση της ΕΕ, κάναμε λάθος. Εγώ, όμως, συνεχίζω να πιστεύω ότι οι ευρωπαϊκές κοινωνίες πρέπει να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και γι’ αυτό θεώρησα καθήκον μου να σας μεταφέρω τις παραπάνω πληροφορίες των οποίων έγινα κοινωνός.

17 σχόλια

  1. το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.ΟΣ , έγιναν συνεταιράκια .
    Ο αγώνας για να μην χάσουμε τα κεκτημένα δικαιώματα μας στη ζωή και την ζωή των οικογενειών μας συνεχίζεται .
    Κάθε μέρα έξω από την βουλή σε καθημερινή βάση με , με χιλιάδες κόσμο πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα επιτευχτεί ο στόχος μας να μπούμε και μέσα .
    Άλλοι δυο στόχοι είναι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ,
    το παλάτι (σπίτι) του Γ .Παπανδρέου των άλλων του ΠΑΣΟΚ
    Και των υπολοίπων φίλων – υπαλλήλων , του Δ .Ν .Τ .
    Μην κτυπάτε περιττούς στόχους όπως καταστήματα , υπουργία , Ελληνικές τράπεζες , πανεπιστήμια , απλούς πολίτες , δεν είναι στόχος μας , οι απλοί έλληνες πολίτες και οι περιουσίες τους .
    Ο στόχος είναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    Η βουλή , τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και όσοι ψήφισαν ΥΠΕΡ του
    Δ .Ν . Τ .
    Όπως ξέρετε το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.ΟΣ , έγιναν συνεταιράκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.ΟΣ , έγιναν συνεταιράκια .
    Ο αγώνας για να μην χάσουμε τα κεκτημένα δικαιώματα μας στη ζωή και την ζωή των οικογενειών μας συνεχίζεται .
    Κάθε μέρα έξω από την βουλή σε καθημερινή βάση με , με χιλιάδες κόσμο πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα επιτευχτεί ο στόχος μας να μπούμε και μέσα .
    Άλλοι δυο στόχοι είναι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ,
    το παλάτι (σπίτι) του Γ .Παπανδρέου των άλλων του ΠΑΣΟΚ
    Και των υπολοίπων φίλων – υπαλλήλων , του Δ .Ν .Τ .
    Μην κτυπάτε περιττούς στόχους όπως καταστήματα , υπουργία , Ελληνικές τράπεζες , πανεπιστήμια , απλούς πολίτες , δεν είναι στόχος μας , οι απλοί έλληνες πολίτες και οι περιουσίες τους .
    Ο στόχος είναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    Η βουλή , τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και όσοι ψήφισαν ΥΠΕΡ του
    Δ .Ν . Τ .
    Όπως ξέρετε το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.ΟΣ , έγιναν συνεταιράκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σταματήσει αμέσως η φάμπρικα των συντάξεων μαϊμού ,
    που παίρνουν οι Βούλγαροι , οι Ρουμάνοι και οι Αλβανοί στην Ελλάδα

    Με τις συντάξεις που παίρνουν στην Ελλάδα ,
    οι Βούλγαροι , οι Ρουμάνοι και οι Αλβανοί ,
    που με τα 80 ευρώ που στέλνουν οι χώρες τους στο Ι.Κ.Α .
    και στον ΟΓΑ παίρνουν συντάξεις όσο παίρνει ο Έλληνας
    συνταξιούχος ;;;;;;;;;;;;;;
    Διότι αυτοί οι μετανάστες δουλεύουν στις χώρες τους και λίγο πριν βγουν στην σύνταξη , έρχονται στην Ελλάδα δουλεύουν ένα με δυο χρόνια με ένσημα , ασφάλεια και μετά όταν έλθει ο καιρός τις σύνταξης , ζητιάνε να τους βγει η σύνταξης στην Ελλάδα .
    Επίσης έρχονται οι οικογένειες τους στην Ελλάδα κάνουν τις εγχειρίσεις τους στα νοσοκομεία μας τσάμπα ,
    Τσάμπα εξετάσεις , τσάμπα φάρμακα που τα παίρνουν με την σέσουλα στις χώρες τους και τα πωλούνε , βγάζοντας χοντρό μεροκάματα .
    Όλες αυτές οι συντάξεις είναι από επτακόσιες χιλιάδες μέχρι το ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι μετανάστες που παίρνουν από το Ι . Κ .Α . και τον Ο.Γ.Α τις συντάξεις .
    Να επέμβει αμέσως ο πρωθυπουργός , ο υπουργός οικονομικών , ο υπουργός εργασίας οι διοικηταί του Ι .Κ.Α. και Ο . Γ .Α . και ο εισαγγελέας για να ΚΟΠΟΥΝ αμέσως οι συντάξεις αυτές , με αναδρομική ισχύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ετσι εξηγούνται τα περί Τιτανικού που έδωσαν το έναυσμα στα οικονομικά κοράκια να μας "πατήσουν" κάτω.

    Είμαστε ανήμποροι να αντιδράσουμε αλλά οι κατάρες μας θα συνοδεύουν όσους πολιτικούς μας μας οδήγησαν ηθελημένα στην φτώχεια και την ταπείνωση που έχουμε σήμερα.

    Ο Θεός να τιμωρήσει αυτούς και τα παιδιά τους για το κακό που έκαναν στην Ελλάδα, για ιδιοτελείς λόγους.
    Οι κατάρες μας να τους συνοδεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ COLPO GROSSO ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι ενα απο τα καλυτερα αρθρα Τα υπολοιπα στο πρεσσ ειπε ο δρ κουτσουκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπήτέ κύριε Γιαννακόπουλε.
    Είναι εύκολο-αυτό κάναμε άλλωστε πάντοτε-να ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους και να υποκρινόμαστε πάντοτε τα θύματα διεθνούς συμομωσίας. Η διεθνής συνωμοσία των Αμερικάνων είναι εξάλλου- από το 74 που θυμάμαι την ενασχόλησή μου με την πολιτική- είναι η μόνιμη και΄εύκολη ενοχική πρακτική της αριστεράς, στην οποία ανήκω, γιατί ουδέποτε τολμήσαμε σαν Ελληνες να κάνουμε την αυτοκριτική μας , να βάλουμε τα πράγματα κάτω και να διαπιστώσουμε χωρίς παρωπίδες τι φταίει και τι πρέπει να γίνει από δώ και στο εξής.
    Γιά την αρπακτική , ατομικιστική και ανήθικη συμπεριφορά των , των εμπόρων , των δημοσίων υπαλλήλων , μερίδας των αγροτών, όλων των Τραπεζών, των κατασκευαστών και σημαντικής μερίδας των Ελλήνων που συνέβαλλαν σε μέγιστο βαθμό γιά τη σημερινή κατάντια μας, δεν λέμε τίποτα ή αν λέμε κάτι αυτό το κάνουμε εξ απαλών ονύχων.
    Δυστυχώς δεν είμαστε σοβαροί, δεν είμαστε ώριμοι, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να λειτουργούμε σαν κοινωνία και όχι σαν ατομικά αρπακτικά και το σημαντικότερο δεν θέλουμε κανόνες γιά τον εαυτό μας πρώτα και δεν θέλουμε η παραβίαση των κανόνων να επιφέρει τιμωρία.
    Με λίγα λόγια γιά την κατάντια μας φταίει η όλη στάση μας γιατί αν είχαμε συνειδητοποιήσει τί κάναμε και τί συνεχίζουμε να κάνουμε , θα ήμασταν κάθε μέρα στους δρόμους μέ ένα και μόνο αίτημα: Αμεση και αυστηρή τιμωρία όσων με οιονδήποτε τρόπο , έβλαψαν τη χώρα μας και δημιουργία θεσμών γιά την άμεση αποτροπή κάθε μελλοντικής αρπακτικής συμπεριφοράς.
    Κ. Αντωνόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ. ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΡΙΝ ΜΗΝΕΣ, ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ. ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ.
    1. Χθες, οι πολίτες αυτής της χώρας, σε μια κρίσιμη συζήτηση και ψηφοφορία για το μέλλον της, είδαν ποια παράταξη και ποιος αρχηγός έχουν καταλάβει τι παίζεται στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο. Είδαν ποιος έχει το αίσθημα του πολιτικού θάρρους και ποιος όχι. Ποιος αγνοεί το πολιτικό κόστος βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας και ποιος, χωρίς να έχει να προτείνει τίποτα απολύτως, επέλεξε αντί του πολιτικού θάρρους την λογική «τώρα είναι η ευκαιρία να μαζέψουμε καμία ψήφο». Είδαν την αντιπαράθεση μεταξύ μιας υπεύθυνης πολιτικής παράταξης και ενός ανεύθυνου και αμετανόητου πολιτικού κόμματος, του κόμματος που με την πολιτική του, μας έφερε στα πρόθυρα της καταστροφής.

    2. Ο πόλεμος για τη σωτηρία της Ελλάδας, ο πόλεμος για την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας και των ολέθριων συνεπειών της, δεν τέλειωσε με την χθεσινή ψηφοφορία και τη σημερινή βούλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα αρχίζει. Βρισκόμαστε στην αφετηρία ενός δύσκολου και ανηφορικού δρόμου. Δεν είναι η πρώτη φορά που καλούμαστε να ανέβουμε ένα βουνό. Και δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα τα καταφέρουμε. Γιατί θα τα καταφέρουμε.

    3. Είναι μήνες τώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου επαναλαμβάνει ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο της Ελλάδας. Είναι πρόβλημα που αφορά το ευρώ. Είναι πρόβλημα παγκόσμιο. Όπως έχει πει και ο ίδιος, πολλοί τότε τον άκουγαν με δυσπιστία. Μπορεί να έλεγαν ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναζητεί δικαιολογίες για να αποφύγει τις ευθύνες του. Τώρα όλοι τρέχουν. Τώρα όλοι ομολογούν αυτό που προέβλεπε ο Γιώργος Παπανδρέου. Τώρα όλοι καταδικάζουν τους διεθνείς κερδοσκόπους που έχουν βάλει στο μάτι το ευρώ.

    4. Την ίδια ώρα ο κ. Σαμαράς, λόγω της κα Μπακογιάννη, καταψηφίζει τη συμφωνία σωτηρίας της χώρας, αλλά διαβεβαιώνει τους ευρωπαίους ότι συμφωνεί με τη συμφωνία. Άντε να βγάλεις άκρη. Ο δε κ. Τσίπρας και η κα Παπαρήγα συναγωνίζονται στο ποιος θα βρει πιο γρήγορα άλλοθι για να μην συμμετάσχει στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας...Χαμένοι και οι 3 στον μικρόκοσμό τους....

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ poisine..
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΕΙΠΑΝΕ ?
    Ή ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΗΛΙΘΙΕ.

    ΟΤΙ......
    Εμείς στο ΔΝΤ και τώρα οι Ευρωπαίοι κάνουν μηχανισμό για τις άλλες χώρες,
    χωρίς το ΔΝΤ. !!!!!

    Πειραματόζωο ήταν η Ελλάδα και πλήρωσε την κρίση. Την έβαλαν μπροστά για να δούνε τις αντοχές του ευρώ και τώρα που διαπίστωσαν ότι έρχεται το ντόμινο κάνουν μηχανισμό βοήθειας για τα άλλα κράτη ΧΩΡΙΣ το ΔΝΤ.

    Οι μοναδικοί που ...φάγαμε την χλαπάτσα του ΔΝΤ ήμασταν εμείς και δεν γινόταν αλλιώς. Η πρώτη χώρα ή θα χρεοκοπούσε ή θα έφθανε στον κοινό μηχανισμό.

    ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΕ ΗΛΙΘΙΕ _______________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ντόρα Μπακογιάννη.
    Παιδί πρωθυπουργού, γόνος παλιού πολιτικού τζακιού, κολλητή με μεγαλο-επιχειρηματίες, διασυνδέσεις με την υπερδύναμη, ταλέντο στο ψέμμα, μανούλα στη δημιουργία ομάδων και βέβαια, αγαπημένη των καναλαρχών.
    Με άλλα λόγια, Γιωργάκης χωρίς πουλί.
    Μας αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πασοκ

    Κρίσιμες εκλογές για τη Μέρκελ
    τον "πινει κανονικα σημερα"!!

    Στις εκλογές που διεξάγονται σήμερα στο ομόσπονδο κρατίδιο της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ελλοχεύει, κατά πολιτικούς αναλυτές,

    ο κίνδυνος σημαντικής αποδυνάμωσης του κυβερνητικού συνασπισμού της Καγκελαρίου Μέρκελ, μόλις μερικούς μήνες μετά την έναρξη της δεύτερης θητείας της.

    «Η Πύλη του Βρανδεμβούργου είναι Ελληνική»!

    Η Γερμανία μας χρωστάει 320 δις από τις θηριωδίες των ναζί!

    Αυτά λέγανε, οι πρασινοφρουροί του δρ Κουτσούκου.


    Μακης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΕΣ "ΠΑΠΑΡΙΕΣ"Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΥΝΟΙΚΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΓΓΕΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. γιατι δεν πηρε ο τζεφφρευ ατοκα δανεια απο την Κινα? και απο τον κανταφι επισης, που τα βαλε με το τεκτονικο κρατος της ελβετιας οπου φυλασσεται ολος ο χρυσος του κοσμου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ......................
    Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής, Νέστορ Κίρτσνερ, έκανε στάση πληρωμών και δεν αναγνώρισε το χρέος. Δεν συμπεριέλαβε ούτε ένα νεοφιλελεύθερο οικονομολόγο στο επιτελείο του και απαίτησε από τους δανειστές και το ΔΝΤ τη διαγραφή του χρέους.
    Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, οι δανειστές και το ΔΝΤ διέγραψαν το 75% της οφειλής και δέχθηκαν την αποπληρωμή των υπολοίπων με προνομιακούς όρους.
    Οι τόκοι των ληξιπρόθεσμων δανείων δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ από την Αργεντινή, παρά το ότι αρχικά είχε συμφωνήσει να τους πληρώσει.
    ..........
    Γιατί κανένα κόμμα στην βουλή δεν πρότεινε αυτή την σίγουρη και δοκιμασμένη λύση ;
    Άγνοια ;
    Απλή αμέλια ;
    Πλημμέλημα ; Ή
    ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. H synomosiologia sthn xora mas den exei oria.
    Den eimaste ikanoi na analavoume tis eythynes mas ke vriskome panta daktyloys. Tosa xronia pou anevazame to viotiko mas epipedo pali daktylos htan?

    Ayta pou grafei o typos tymizei tis theories oti oi diploi pyrgoi pasan apo tous idious toys amerikanoys!

    Alla ti perimeneis apo enan lao pou prin ligo epine to nero 'kamaterou' gia na giatreytei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. προς Δημήτρη Γιαννακόπουλο :
    ----------------------------
    Θα κατάλαβες, αγαπητέ μου, ότι απευθύνεσαι σε ώτα μη ακουόντων ! Τους δείχνεις το φεγγάρι κι εκείνοι κοιτάζουν και σχολιάζουν το δάχτυλο !
    Ξερόλες οι πάντες, και άπαντες έχουν άποψη ! Άλλοι ανακάλυψαν τα "λάθη" μας ως λαού και άλλοι πετάνε την όποια παπαριά τους !
    Το παιχνίδι είναι επιστημονικά στημένο και έχει πολύ βάθος για να το πιάσει το μυαλό του κάθε κοκορόμυαλου ξερόλα έλληνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. συμφωνώ εντελώς και τελείως με τον από πάνω

    αντί η πέρα ραχούλα να τσακώνεται με την δώθε ραχούλα ας κοιτάξουμε όλοι μαζί λίγο πιο πλατιά και....παγκόσμια

    και ας παραδεχτούμε επιτέλους ότι οι ισχυροί της γης ,κάνουν παιχνίδι, τέρμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση