GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έλλη Στάη...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Διαβάζω στο W/E (Woman's Enigma) που κυκλοφόρησε αυτή τη Κυριακή με την "ΚΥΡΙΑΚΆΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑ&qu...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
Διαβάζω στο W/E (Woman's Enigma) που κυκλοφόρησε αυτή τη Κυριακή με την "ΚΥΡΙΑΚΆΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑ", τη συνέντευξη της Έλλης Στάη στην Αθηνά Γκόρου και λύνω τα αινίγματα που καιρό τώρα παρέμεναν άλυτα στο μυαλό μου για την "σιδηρά κυρία".
Για παράδειγμα, κατάλαβα γιατί έχει εμπάθεια για την κ. Μπακογιάννη. Συνειδητοποίησα γιατί όπου σταθεί, σε όποιο...
 βήμα της δοθεί (βλ.π. τελευταία συνέντευξη της πρώην υπουργού στο ΑLTER, όπου ανάμεσα στους συνεντευξιάζοντες ήταν και η κ. Στάη) και απ' όποιο βήμα έχει (όπως πχ. το portal της, όπου τόσο η ίδια όσο και τα τσιράκια της σε γλώσσα δημώδη είναι επικριτικοί στις κινήσεις της κ. Μπακογιάννη) είναι ιδιαίτερα καυστική, ειρωνική και ενίοτε άδικη με την πρόσφατα διαγραφθείσα (νεο)δημοκράτισσα βουλευτή. Ο λόγος είναι η μαμά Μαρίκα και διαπιστώνω ότι για ακόμα μία φορά στη πολιτική πορεία της κ. Μπακογιάννη, οι αμαρτίες γονέων την παιδεύουν.
Ερωτάται, λοιπόν, η κ. Στάη από τη δημοσιογράφο του περιοδικού: "αληθεύει ότι όταν πρωτοβγήκατε στην τηλεόραση, σας είπε ο προϊστάμενός σας πως δεν κάνετε γι' αυτή τη δουλειά, αλλά για να καθαρίζετε σκάλες;". Kαι απαντά: "Δεν μου το είπε ως δική του άποψη, μου το διαβίβασε. Είμαστε στην ΕΡΤ την περίδο 1989, συγκυβέρνηση Μητσοτάκη-Αριστεράς. Ο πολύ σημαντικός δημοσιογράφος Ριχάρδος Σωμερίτης μου έδωσε τότε μια πολιτική εκπομπή, την οποία πρόλαβα να κάνω μόνο για δύο μήνες, λόγω των αντιρρήσεων που είχε ο τότε πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης. Η κυρία Μαρίκα λοιπόν, επικοινώνησε με τον Ρ. Σωμερίτη και του 'πε "τί την έχεις αυτή εκεί να κάνει πολιτικά; Nα τη βάλεις να πλένει τις σκάλες"."
Δεν θα σταθώ στη κρίση της κ. Στάη για τον κ. Σωμερίτη. Δικαιολογημένη η άποψή της ότι είναι "πολύ σημαντικός", αφού της χάρισε ολόκληρη εκπομπή. Δεν είναι του παρόντος να αναπτύξω την άποψή μου για τον κ. Σωμερίτη. Νομίζω δεν χρειάζεται. Ποιός είμαι εγώ εξάλλου; Aφήστε που τον έχω ικανό να αρχίσει νέα πολεμική στα blogs από τη στήλη του στο Βήμα, που όσο περνάει ο καιρός πλησιάζει κοντά με τη σελίδα που φιλοξενούνται τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
Δεν θα σχολιάσω τώρα τις παρωπίδες του "εκσυγχρονισμού" που χρόνια τώρα τον έχουν "τυφλώσει", ούτε θα αναφέρω τις απόψεις του και των αγώνα που κάνει υπέρ μιας μειονότητας αλλοεθνών και αλλόγλωσσων στη Φλώρινα. Δεν θα θυμίσω ότι φλερτάρει με το κόμμα του "Ουράνιου Τόξου". Το κείμενό μου αυτό έχει αναφορά στην κ. Στάη και σ' αυτή θα μείνω. Μια κυρία της δημοσιογραφίας που δεν σας κρύβω ότι μου θύμισε τον Αντώνη Σαμαρά και την... αγάπη που έχει στην οικογένεια Μητσοτάκη, για προσωπικούς λόγους. Αναρωτιέμαι όμως αν μπορεί να κάνει κανείς σωστή δημοσιογραφική κριτική όταν έχει τέτοιες εμπάθειες και απωθημένα; (Παρομοίως αναρωτιέμαι αν μπορεί να κάνει πολιτική, αν διακατέχεται από ίδια παθογενή συναισθήματα, αλλά είναι κι αυτό άλλο θέμα). Αν και αμφισβητώ τη δικαιολογία που προέταξε ο κ. Σωμερίτης στην κ. Στάη (αμφισβητώ δηλαδή αν τον πήρε όντως τηλέφωνο η κ. Μητσοτάκη, γιατί είναι γνωστά τα αντιδεξιά συναισθήματα που τρέφει ο εν λόγω δημοσιογράφος και δυστυχώς δεν ζει ο Διονύσης Λιβανός για να μάθουμε την όλη αλήθεια), αναρωτιέμαι αν η κ. Μαρίκα είχε πράγματι δίκιο, στο ενδεχόμενο που είπε κάτι τέτοιο. Αλήθεια, τί έχει προσφέρει η κ. Στάη στην καλυτέρευση της ποιότητας της ελληνικής δημοσιογραφίας, πέρα από το χάρισμα ενός ζεύγους ωραίων ματιών και εκτός της διαφήμισης χρυσών πενών της Mont Blanc;
"Aπογοητεύτηκατε τότε;", την ρωτάει εν συνεχεία η δημοσιογράφος. "Να απογοητεύω επειδή είπε κάτι τέτοιο η κυρία Μαρίκα; Mα ήταν σχεδόν αναμενόμενο. Τότε, ξέρετε, ήταν πολύ έντονα τα κομματικά μίση και πάθη. Το σουτ μου βέβαια το έφαγα και κάθισα 3 χρόνια στην απέξω, ως προς την τηλεόραση τουλάχιστον". Οδηγήθηκε, έτσι, η κ. Στάη σε μια τηλεοπτική έρημο, μικρότερη βέβαια χρονικά, από την πολιτική έρημο του κ. Σαμαρά και περιορισμένη.
Στη συνέχεια, ερωτάται αν χρησιμοποιεί τη δημοσιογραφία "ως πέρασμα, ως σκαλοπάτι" για να αναρριχηθεί στην πολιτική και η "σιδηρά κυρία" που μάλλον θα βρίσκεται στο ALTER τη νέα τηλεοπτική σεζόν, απαντά: "Όταν κάποιος είναι τόσα πολλά χρόνια σε ένα επάγγελμα δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για πέρασμα ούτε για σκαλοπάτι. Μιλάμε για ένα τεράστιο κομμάτι ζωής". Δίχως να απαντά στην ουσία του ερωτήματος η κ. Στάη είναι εμφανές ότι ενδεχομένως στο μέλλον αυτό το "τεράστιο κομμάτι ζωής" να το θέσει σε διαπραγματευτική ισχύ για κάποια σημαντική πολιτική πρόταση.
Και έρχεται και ο κυνισμός της γυναικός πια και μόνο αυτός, καθώς όταν ερωτάται αν ερωτεύεται και παντρεύεται μόνο ευκατάστατους και ισχυρούς άντρες απαντά με στόφα γυναίκας-killer που διαχωρίζει τον έρωτα από τον γάμο, δίνοντας το ορθό παράδειγμα σε όλες τις κοπέλες-καριερίστριες: "Κατ' αρχάς, δεν ξέρετε ποιούς έχω ερωτευτεί στη ζωή μου. Και έπειτα, όπως είπαμε και προηγουμένως, είμαι κι εγώ ευκατάστατη και ισχυρή. Γιατί να είναι οι άλλοι πιο ισχυροί από μένα;".
Ψυχρή λογική, αλλά η δικιά μου απορία είναι άλλη; Πως γίνεται να παντρευτεί κανείς 4 φορές;; Ποιός παπάς τον ευλογάει;;

17 σχόλια

  1. Και τι να την κάνει την ευλογία του παπά; Παντρεύεται και γαμάει η κυρία - και καλά κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δ.Κ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
    ΤΟ ΝΑ ΡΩΤΑΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΝ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαλεντίνα Μπαλάφα18 Μαΐ 2010, 10:03:00 μ.μ.

    Διαφωνώ πάντα με το να σχολιάζονται ταυτόχρονα τα προσωπικά και τα επαγγελματικά ενός ανθρώπου.
    Το άρθρο μου δίνει την εντύπωση προσωπικής εμπάθειας και οχι κριτική σε έναν επώνυμο δημοσιογράφο.
    Θα ήθελα πολύ να διαβάσω ένα άρθρο που να μου τεκμηριώνει πως η κα Στάη δεν είναι καλή δημοσιογράφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

    Γιατι τοση εμπαθεια στην κυρια Ελλη Σταη?
    Γιατι αυτη η μικροπρεπεια,το ποσες φορες παντρευτικε? Οσες φορες γουσταρει ο καθενας μας παντρευεται. Μηπως θα πρεπει να περνει καποιος την αδεια σου το τι και πως θα κανει τη ζωη του?
    Θελεις να κανεις και τον σοβαρο-κουλτουριαρη δημοσιογραφο,μονο τετοιος δεν εισαι και ουτε θα φτασεις ποτε τη Σταη,την οποια ουτε γνωριζω και ουτε θα συναντησω στη ζωη μου.Εσυ παντα να ξερεις πως θα κατοικεις στην ιδια τρυπα γιατι εισαι πολυ μικρος δημοσιογραφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως σα δημοσιογράφος η κυρία δε λέει κάτι, μπόλικο μέλι κι από τηγανήτα τίποτα. Βέβαια με τόσο promotion θεωρείται, αν είναι δυνατόν, κορυφαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγά ρε παιδιά την φούσκα. Και σκάλες να την βάζανε να καθαρίζει, πάλι σκατά θα τα έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κ. Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη την δικιά σου εμπάθεια στο πρόσωπό της δεν μας εξήγησες.

    Πάντως από αυτά τα ντεντεκτιβικά που ανέφερες δεν φένεται νάχει κάνα πρώμα στη καραδρόμπα της, εκτός της ωμορφιάς των χρωμάτων του ουράνιου τόξου που δεν είναι εθνικιστικά, αλλά δικαίωμα απόλαυσεις όλων των ανθρώπων.

    Όταν θα ΄ρθει η ώρα για τα πολιτικά θα δώσει εξετάσεις για το πολιτικό της ήθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δείχνει πολύ αισθησιακή γυναίκα. Σε αντίθεση με τη Μπακογιάννη βεβαίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. allo frouto !!!
    sapioooooooooooooooooooooooo!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άχμέντ, σου γκράφο σίμερα να σε πώ ίνε μπολύ γκαλά εντό στο ελάντα.
    Εγκό με αρεσει εντό, ινε γκεμάτο χαζί ανθροποι.
    Ίρτα στο Ελλάντα χορις φράγκο,
    χέζο και κατουράω έξω από τις πόρτις τους,
    λερώνω τζάμια στα φανάργια,
    κλέβω ποτροφόλια στα λεοφορία,
    μπουτάω τσάντα γινέκες,
    πυροβολάω νταξιτζί, προποτζί γκε βενζινατζή για λίγκα λεφτά
    και αφτί ίνε τόσο μαλάγκες που μου ντίνουν τζάμπα νοσοκομίο,
    τζάμπα φάρμαγκο,
    τζάμπα επίντομα ανεργκία
    και τα μου ντόσουν και τζάμπα συνταξη!!!
    Α ξέχασα κε να σε πώ,
    τόρα ένα μαλαγκογκιόργκο εντό με έγκανε και έλινας για να τον μπζιφίζο και αυτός να με γκάνει τα χαντίρια.
    Άντε Αχμέντ, πάρε και τάλα τα αντέρφια και τις γκινέκις και τα πεντιά και ελάντε.
    Νάνε γκαλά ι μαλάγκις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ!
    Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Παπανδρέου, εάν δοθούν άδειες για αυτά τα λεγόμενα ληστρικά για τους παίκτες φρουτάκια και δεν συνδεθούν ON LINE με κάποια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών θα είναι ακόμη πιο μεγάλο οικονομικό έγκλημα από αυτό που έγινε όταν τα είχαμε ξανά και μπροστά στην καταστροφή που είχαν προκαλέσει στους παίκτες η κυβέρνηση του Πασόκ τα έκλεισε, διότι τώρα δεν μπορούμε να πούμε ότι το κράτος δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει, ΑΝ ΟΜΩΣ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ON LINE με το Υπουργείο κάποιο φρένο θα υπάρχει.
    Και μην σας ξεγελάσουν ότι μια τέτοια σύνδεση θα έχει κόστος, 40 euro το μήνα είναι και τι είναι αυτό μπροστά στα προσδοκώμενα κέρδη!
    Όσο για τα έξοδα εγκατάστασης ελέγχου στο Υπουργείο ένας δυνατός υπολογιστής με έναν άλλο εφεδρικό, και δυο SERVER εφεδρικό και κανονικό, την ανάλογη βάρδια από ανθρώπους και το κατάλληλο λογισμικό.
    Επίσης η σύνδεση να είναι τέτοια που μόλις διακόπτετε η παροχή πληροφοριών από τον χρήστη προς το Υπουργείο να διακόπτετε και η χρήση, αλλά και να δίνετε ALARM ούτως ώστε να υπάρχει άμεσος έλεγχος από το τοπικό αστυνομικό τμήμα.
    Επίσης όποιος έχει πάρει άδεια να εγκαταστήσει φρουτάκια και παρουσιάσει τέτοιες διακοπές στην τρίτη διακοπή να του αφαιρείτε η άδεια τουλάχιστον για τρεις μήνες.
    Έτσι δεν θα τολμούν να αποσυνδέονται και να κάνουν ότι θέλουν.
    ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΕΦ ΑΠΑΞ ΕΙΣΦΟΡΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΔΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΕΡΟσαλταρησμένα Δημοσιοκαφρικα
    ξεράσματα του ΠΑΣΟΚ...φτού σας..

    Αυτη την ωρα που η επικαιροτητα εχει χτυπησει κοκκινο με το ραμολί τον γυφτοπουλο και την ξανθια αγαπημενη του καριολα (αν ειχε αυτοσεβασμο δεν θα ηταν με αυτο το ραμολιμεντο),
    ο πρασινορουφιανος
    δημοσιοκαφρος
    Χαρδαβελας,
    που αποβλακωνει συστηματικα τους αποβλακωμενους,
    εχτελει αποπροσανατολιστικη υπηρεσια παρουσιαζοντας το πουστρακι Σπηλιωτοπουλο με τις φαντεζι εκτροπες του.

    Ναι ρε μαλακα Χαρδαβελα και ετσι ειναι, αλλα τωρα ρε παλιοπουστη
    το θεμα ειναι ο γυφτοπουλος
    και η γαμιολα του,
    καθως και το κομμα του πρακτορα Papandreou.
    Καριολη.
    Σιγα σιγα να σας μαθαινουμε ολους, και τον ρολο που βαρατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Σωμεριτης ειναι της ιδιας σχολης με το Μητσοτακεικο. Της σχολης των "δοσιλογων".
    Κριμα γιατι καποια εποχη εγραφε και στους 4ΤΡΟΧΟΥΣ του μεγαλου πατριωτη και πραγματικου αριστερου (που δεν εχει καμμια σχεση με τα προτυπα του ΤΣΥΡΙΖΟ-ΚΚΕ) Κωστα Καββαθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΗ ΘΑ ΕΙΧΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ.Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΚΑ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ.
    ΑΥΤΗ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    ΕΦΟΣΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗ ΝΑ ΤΥΧΕΙ ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.
    ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάνω από όλα σοσιαλισμός...!!!!!
    PASOK poisonos..

    Τι απίστευτος μικρομεγαλισμός είναι αυτός , δεν ξέραμε ότι παλέψαμε να καθαρίσουμε το κίνημα από το του Σημίτη, κάναμε τον κόσμο να δώσει στο κίνημα μια τελευταία ευκαιρία.. και τώρα μπροστά μας και οι παρών...
    και η πολιτική τους και η νοοτροπία του βλ.
    Κυρία Τζακρη..
    την ώρα που κόβουν από τους γερονταις τις συντάξεις αυτή φοράει πανάκριβα συνολάκια..
    Τις είπε κανείς ότι ο συμβολισμός είναι πιο δυνατός από τον λόγο?...

    Γιατί μας ξευτιλιζετε έτσι?...
    Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ!!! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ... ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΑΤΖΕΣ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ..
    Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ...!!!!!!!!!!!'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είναι τόσο ηθικά/ψυχικά διεφθαρμένη,πού ακόμη καί μέ τό Ρότβαιλλέρ μου,θά πηδιόταν,αρκεί αυτό,νά ήτο μέλος τής οικονομικής/κοινωνικής νομεκλατούρας.
    Άλλωστε καί ποιός αμφιβάλλει,ότι δέν τήν πηδάγανε καί ""σκύλοι""???
    Καί νά μήν συγχέωμεν μερικές αυτονόητες έννοιες.
    Άλλο δημοσιογράφος άλλο τηλεπαρουσιάστρια κι αυτή δέν υπήρξε ποτέ καί δέν θά γίνη ποτέ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,μέ τήν στενήν έννοιαν τού όρου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προσπαθώ να θυμηθώ κάποιους δημοσιογράφους ¨Ελληνες αλλά πάνω από 2-3 δε βρίσκω...Κι αυτοί υπηρέτες των Κυρίων τους. Ούστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση