GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είμαστε Πτωχοί...

Tης Νεκταρίας Σπυριδάκη ''Κύριε κυβερνήτα,εις το ταμείον του κράτους ευρέθη εν μόνο νόμισμα και αυτό κίβδηλον". Με αυτή τη φά...

Tης Νεκταρίας Σπυριδάκη

''Κύριε κυβερνήτα,εις το ταμείον του κράτους ευρέθη εν μόνο νόμισμα και αυτό κίβδηλον". Με αυτή τη φάση περιέγραψε ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών Ανδρέας Κοντόσταυλος την οικονομική κατάσταση της Ελλάδος, λίγο μετά το 1825, στο κυβερνήτη της χώρας Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος είχε δώσει εντολή να γίνει απογραφή της περιουσίας του κράτους.
 Η απογραφή αυτή μάλιστα καταγράφεται ως η πρώτη στην ιστορία του Ελληνικού έθνους.
Αυτή είναι άλλωστε η έννοια της ιστορίας, η καταγραφή γεγονότων, που κάποιοι μάταια νομίζουν ότι...
 θα την αλλάξουν με τις δηλώσεις τους. Αλήθεια δε ξέρω αν είναι αστείο ή θλιβερό, να ακούει κάποιος πως η πατρίδα μας βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και συνταράσσεται οπό πρωτόγνωρη κοινωνική αναταραχή.
Σήμερα συνέβη αυτό; Έχω την εντύπωση ότι μιλούμε για ενα κρατος που γεννήθηκε χρεωμένο,για ένα κράτος που δεν έλειψαν ποτέ οι κοινωνικές αναταραχές. Οι λάθος χειρισμοί, η αδράνεια & η ανύπαρκτη ορθολογική διαχείριση οικονομικών πόρων, δεν είναι το αποτέλεσμα των τελευταίων 30 ή 50 χρόνων, είναι ο θλιβερός απολογισμός ενός έθνους από την ίδρυση του. Ενός έθνους που πάντα αμαύριζαν την εικόνα του κάποιοι κουκουλοφόροι, γιατί την εξουσία πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς....
Οι πιο επικίνδυνοι όμως είναι αυτοί που δε φοράνε κουκούλα, αυτοί που αμφιβάλουν για τη νοημοσύνη μας, αυτοί που μας εξωθούν στα άκρα λαμβάνοντας αποφάσεις για το καλό μας! Η αποστροφή στο πολιτικό σύστημα είναι για το καλό μας; Ίσως και να είναι....
Σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα η κατάρρευση των υπαρχόντων πολιτικών δυνάμεων και η δημιουργία νέων είναι μια υγιής αντίδραση....Γιατί πια πολιτεία, πια αστυνομία είναι εκείνη που δε θα αφήσει το έγκλημα ατιμώρητο;
Ποιος θα συλλάβει τους κουκουλοφόρους που αφαίρεσαν τις ζωές των παιδιών που βρισκόταν στο κατάστημα της Marfin Bank; Αλλά ακόμα & αν συλληφθούν κάποιοι, ποιοί θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί; Ακόμα και να είναι, πιο στόμα θα παρηγορήσει τις μάνες των αδικοχαμένων νέων; Όχι πάντως αυτό του προέδρου της Δημοκρατίας που δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "το μεγάλο διακύβευμα των ημερών είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ειρήνης". Ποιας συνοχής & ποιας ειρήνης,που μας καταντήσατε αδερφοφάδες!!

8 σχόλια

  1. το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.ΟΣ , έγιναν συνεταιράκια .
    Ο αγώνας για να μην χάσουμε τα κεκτημένα δικαιώματα μας στη ζωή και την ζωή των οικογενειών μας συνεχίζεται .
    Κάθε μέρα έξω από την βουλή σε καθημερινή βάση με , με χιλιάδες κόσμο πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα επιτευχτεί ο στόχος μας να μπούμε και μέσα .
    Άλλοι δυο στόχοι είναι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ,
    το παλάτι (σπίτι) του Γ .Παπανδρέου των άλλων του ΠΑΣΟΚ
    Και των υπολοίπων φίλων – υπαλλήλων , του Δ .Ν .Τ .
    Μην κτυπάτε περιττούς στόχους όπως καταστήματα , υπουργία , Ελληνικές τράπεζες , πανεπιστήμια , απλούς πολίτες , δεν είναι στόχος μας , οι απλοί έλληνες πολίτες και οι περιουσίες τους .
    Ο στόχος είναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    Η βουλή , τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και όσοι ψήφισαν ΥΠΕΡ του
    Δ .Ν . Τ .
    Όπως ξέρετε το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.ΟΣ , έγιναν συνεταιράκια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .......ΗΤΑΝ ΣΚΕΤΗ ΑΠΑΤΗ !

    Όλοι θυμόμαστε το πολύ πετυχημένο προεκλογικό σποτ του ΠΑΣΟΚ με τον ΓΑΠ να ανεβαίνει στην εξέδρα, να χαιρετάει το αλλόφρον πλήθος και να μας παροτρύνει: «Πάμε!»

    Και τώρα η συνέχεια του σεναρίου, γραμμένη από το χέρι της πραγματικότητας αυτή τη φορά.
    Ε, λοιπόν το πλήθος τον ακολουθεί στην εξέδρα.
    Σε γενικό πλάνο, βλέπουμε εκατοντάδες κόσμου να έχουν στριμωχτεί κι αυτοί γύρω από τον αρχηγό τους.
    Η κάμερα κινείται αργά προς τα όρια της εξέδρας για να μας αποκαλύψει ότι εκεί υπάρχει μία άβυσσος.
    Ο μεγάλος ηγέτης δεν διστάζει: κάνει το μεγάλο άλμα!
    Οι οπαδοί του τον ακολουθούν χωρίς δισταγμό!

    Τους παρακολουθούμε καθώς απολαμβάνουν την ελεύθερη πτώση τους.
    Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό όμως, αρχίζουν να αποζητούν με τα μάτια τον ηγέτη τους. «Μα, που πάμε?»
    Αυτός, ενώ πέφτει, με μια κίνηση τραβάει τα λουριά για να ανοίξει ένα σουπερντούπερ πτυσσόμενο αερόπτερο.
    Οι κακόμοιροι οπαδοί του ΓΑΠ ουρλιάζουν πια καθώς συνειδητοποιούν την μοίρα τους.

    Στο τελικό πλάνο βλέπουμε από ψηλά την αμερικάνικη σημαία να ανεμίζει τυπωμένη στα φτερά του αερόπλοιου και τον οδηγό του να απολαμβάνει την βόλτα του πάνω από το τρομαχτικό φαράγγι που χάσκει από κάτω.
    Στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα: «ΠΑΣΟΚ και… Φύγατε!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρασινοφρουρέ Καψαμπέλη, άντε γαμήσου και εσύ και το πασόκ σου, που τα έχετε βάλει με τον Καραμανλή, λές και φταίει αυτός για όλα τα δεινά της χώρας.
    Τόσο πολύ τον φοβόσαστε;
    Τί παρέλαβε ο Καραμανλής το 1994 ρε αλήτη;
    Ο παμπόνηρος Σημίτης έκανε ποτέ απολογισμό των τεράστιων λαθών του;
    Ξέχασες που είπε για τους 1.500.000 Ελληνες, που καταστράφηκαν από το Χρηματιστήριο, "άς πρόσεχαν", τη στιγμή που είχε δώσει εντολή στον διορισμένο από τον ίδιο Σταύρο Θωμαδάκη, να εγκρίνει Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου 30-100 δισεκατομμυρίων χωρίς κάν απολογισμούς προηγούμενης ανάλωσης κεφαλαίων;
    Απολογήθηκε ποτέ ο Σημίτης για τα τεράστια καρτέλ που δημιουργήθηκαν επί των ημερών του (τράπεζες, σουπερμάρκετ, κλπ) σε όλους του ςκλάδους της οικονομίας, που αύξησαν εκθετικά τις τιμές λιανικής και πίνοιυν το αίμαι του λαού από τότε;
    Μας εξήγησε ποτέ ο Σημίτηςε πώς γίνεται ο κύριος Μπόμπολας του Mega, του Έθνους, του Πρώτου Ψέματος και της Ημερησίας να έχει το 1994 το 8% της κατσκευαστικής αγοράς και να φτάσει το 2004 το 80% της κατασκευατικής αγοράς;
    ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ;
    Ποιός καταχρέωσε την οικονομία;
    Tο ανύπαρκτο σκάνδαλο ζαχόπουλου, το ανύπαρκτο σκάνδαλο των ομολόγων (έγινε αντιστροφή όλων των πράξεων επί των ομολόγων) ή το βατοπέδι που δεν ήταν κάν σκάνδαλο (οπ΄ως έχει ήδη αρχίσει να διαφαίνεται από την επιτροπή που το ερευνά εξονυχιστικά αυτό τον καιρό);
    Γι' αυτό στο λέω άλλη μία φορά.
    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Είμαστε Πτωχοί..." πλην όμως τίμιοι .....βλάκες!!!
    Που ανεχόμαστε, η δεν πήραμε χαμπάρι, ότι εκλέγουμε την ίδια παρέα, παιδιών, αδελφών, ανιψιών, κουμπάρων, ως άλλων βασιλέων, τους οποίους εκδιώξαμε εννοείται, επειδή δεν θέλαμε να κυβερνιόμαστε από τυχόν βλάκα η πουλημένο απόγονο εξ αίματος.....
    Ο παππούς μου κι ο πατέρας μου ......έβαλε τις φωνές ο George, στην βουλή, και τα αδέρφια τα ανίψια οι κουμπάροι κι οι συμπεθέροι του, ολόχαροι χειροκρότησαν, τον ...επιτέλους ..αρχηγό!!!
    Είχαμε πολύ χρόνο από το 1825 μέχρι σήμερα να διορθώσουμε ως λαός τα πράγματα, αλλά αποτύχαμε, όχι διότι δεν προσπαθήσαμε, και το αίμα μας χύσαμε, αλλά διότι συνεχίζουμε από τότε να είμαστε όχι μόνο ...Πτωχοί..." αλλά και .....βλάκες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σταματήσει αμέσως η φάμπρικα των συντάξεων μαϊμού ,
    που παίρνουν οι Βούλγαροι , οι Ρουμάνοι και οι Αλβανοί στην Ελλάδα

    Με τις συντάξεις που παίρνουν στην Ελλάδα ,
    οι Βούλγαροι , οι Ρουμάνοι και οι Αλβανοί ,
    που με τα 80 ευρώ που στέλνουν οι χώρες τους στο Ι.Κ.Α .
    και στον ΟΓΑ παίρνουν συντάξεις όσο παίρνει ο Έλληνας
    συνταξιούχος ;;;;;;;;;;;;;;
    Διότι αυτοί οι μετανάστες δουλεύουν στις χώρες τους και λίγο πριν βγουν στην σύνταξη , έρχονται στην Ελλάδα δουλεύουν ένα με δυο χρόνια με ένσημα , ασφάλεια και μετά όταν έλθει ο καιρός τις σύνταξης , ζητιάνε να τους βγει η σύνταξης στην Ελλάδα .
    Επίσης έρχονται οι οικογένειες τους στην Ελλάδα κάνουν τις εγχειρίσεις τους στα νοσοκομεία μας τσάμπα ,
    Τσάμπα εξετάσεις , τσάμπα φάρμακα που τα παίρνουν με την σέσουλα στις χώρες τους και τα πωλούνε , βγάζοντας χοντρό μεροκάματα .
    Όλες αυτές οι συντάξεις είναι από επτακόσιες χιλιάδες μέχρι το ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι μετανάστες που παίρνουν από το Ι . Κ .Α . και τον Ο.Γ.Α τις συντάξεις .
    Να επέμβει αμέσως ο πρωθυπουργός , ο υπουργός οικονομικών , ο υπουργός εργασίας οι διοικηταί του Ι .Κ.Α. και Ο . Γ .Α . και ο εισαγγελέας για να ΚΟΠΟΥΝ αμέσως οι συντάξεις αυτές , με αναδρομική ισχύ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντόρα Μπακογιάννη.
    Παιδί πρωθυπουργού, γόνος παλιού πολιτικού τζακιού, κολλητή με μεγαλο-επιχειρηματίες, διασυνδέσεις με την υπερδύναμη, ταλέντο στο ψέμμα, μανούλα στη δημιουργία ομάδων και βέβαια, αγαπημένη των καναλαρχών.
    Με άλλα λόγια, Γιωργάκης χωρίς πουλί.
    Μας αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 9η ΜΑΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

    ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

    ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΧΘΡΙΚΩΝ
    ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ.

    ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!
    ΔΟΣΙΛΟΓΕ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    ΧΑΦΙΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.
    ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

    ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ....... ?????
    ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ
    ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ- ΔΝΤ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση