GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο δρόμος για την εξιλέωση...

Ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Aπό τον Ηρακλή Παπαδόπουλο http://www.e-methexis.gr/ Ο δρόμος για την εξιλέωση Το ραντε...

Ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Aπό τον Ηρακλή Παπαδόπουλο
http://www.e-methexis.gr/

Ο δρόμος για την εξιλέωση
Το ραντεβού με την ιστορία που δεν έγινε ας το κάνουμε εμείς εδώ και τώρα
Το πώς και γιατί φτάσαμε στην οικονομική-πολιτική κατάρρευση , είναι πλέον εμπεδωμένο στην συνείδηση του κάθε Έλληνα. Η οριστική χρεοκοπία κάθε έννοιας που συνθέτει μια ευνομούμενη πολιτεία, ήδη εκφράζεται από τους διαχειριστές της (πολιτικούς) αλλά και από...

 τους πολίτες στο μικρότερο μέτρο που τους αναλογεί. Έχουμε δηλαδή άμεση αναγνώριση – στα λόγια όμως – ότι η πολιτική και πολιτειακή πορεία της μεταπολίτευσης είχε όλα τα κακά μαζί.
Η χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος (Δ.Ν.Τ) δεν αρκεί να επιβεβαιώνεται όμως μόνο λεκτικά από τους εκφραστές του , αλλά απαιτεί τουλάχιστον μαζική "απόσυρση" όλου του δυναμικού και κυρίως ανατροπή του θεσμικού πλαισίου (θεσμική οργάνωση της χώρας). Δεν μπορεί να τους δοθεί άλλη ευκαιρία.
Θα ήταν πράγματι δικαίωση στην οργή του λαού η παραίτηση όλων των πτερύγων της βουλής και η αρχή ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων. Άλλα σύμφωνα με την ινδιάνικη ρήση: "δεν είναι φρόνιμο να αλλάζεις τα ιδρωμένα άλογα μέσα στο ποτάμι".  Στην πολιτική όμως δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Η μόνη και αναγκαία πράξη εξιλέωσης του ξιπασμένου μεταπολιτευτικού μορφώματος (πολιτειακού-πολιτικού) για να προωθήσει την αυτοκάθαρσή του και να δικαιωθεί στην συνείδηση των πολιτών , είναι να παραμείνει η κυβέρνηση αυτή ,μόνο με την εξής δέσμευση. Ότι λίαν συντόμως ξεκινά και αποδέχεται τις διαδικασίες μιας Συντακτικής Συνταγματικής Συνέλευσης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , όπου εμείς οι πολίτες (και όχι η βουλή) θα προτείνουμε ,θα επεξεργαστούμε και θα ψηφίσουμε άρθρο-άρθρο όλες τις αναγκαίες "τομές" για την ανατροπή της φαυλότητας.
Για να σπάσουμε το συγκεντρωτικό Αθηναϊκό κράτος , να φέρουμε την άμεση δημοκρατία, την διάκριση(ανεξαρτησία) των εξουσιών την αποκατάσταση των βασικών οργανωμένων θεσμών της κοινωνίας. Είναι σίγουρο ότι θα εκπλαγούν πολλοί , από το τι έχουν να προτείνουν οι πολίτες.

14 σχόλια

  1. 9η ΜΑΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

    ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

    ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΧΘΡΙΚΩΝ
    ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ.

    ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!
    ΔΟΣΙΛΟΓΕ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    ΧΑΦΙΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.
    ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

    ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ....... ?????
    ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ
    ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ- ΔΝΤ !!!!!!
    __________________________________
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ.
    Ι) Θα ακολουθήασει δεξίωση για τις φασιστικές δυνάμεις της κατοχής και τους ντόπιους δωσίλογος
    σου. Προσφορά του ΜΠΟΜΠΟΛΑ & ΣΙΑ.

    ΙΙ) χορηγός επικοινωνίας,
    ΤΟ MEGA ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΧΟΥΜΤΑΣ.
    ===================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καλυτερο ελληνικο βιντεο στο youtube

    Ειναι σύντομο και ΑΞΙΖΕΙ να το δειτε.


    http://www.youtube.com/watch?v=vb3WiQ809bM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣΧΕΤΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΛΥΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ , ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΩΣ ΠΑΙΔΙΆ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ.
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
    ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΙΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΒΙΑ

    ΚΑΨΤΕ ΤΗΝ ΕΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ, ΤΟΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΠΑΛΛΗΛΑΚΟ.

    Η ΝΕΑ ΓΕΝΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ & ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρεπει να αρχισει ΑΜΕΣΑ η εκτελεση πασοκοσκυλαιων.
    Με ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ διαδικασιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύεται στο «Πρώτο Θέμα». Το ερώτημα που τέθηκε στους 1.000 συμμετέχοντες ήταν: «Είστε υπέρ του προγράμματος Ε.Ε.-ΔΝΤ που αποσκοπεί στη διάσωση της χώρας ή υπέρ της απόρριψής του με κίνδυνο χρεοκοπίας;».
    Φοβερή η ερώτηση του γκάλοπ "είστε υπέρ της διάσωσης με το ΔΝΤ ή υπέρ της χρεωκοπίας" εντελώς στημένη. Δηλαδή τι να απαντήσει ο κόσμος ναι είμαι υπέρ της χρεωκοπίας;

    Ο Θ. Αναστασιάδης έχει ένα κοτερο 30μετρα αραγμενο στη Χαλκίδα. Να το χαιρεστε όσοι αγοραζετε την κολοφυλλαδα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ. ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΡΙΝ ΜΗΝΕΣ, ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ. ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ.
    1. Χθες, οι πολίτες αυτής της χώρας, σε μια κρίσιμη συζήτηση και ψηφοφορία για το μέλλον της, είδαν ποια παράταξη και ποιος αρχηγός έχουν καταλάβει τι παίζεται στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο. Είδαν ποιος έχει το αίσθημα του πολιτικού θάρρους και ποιος όχι. Ποιος αγνοεί το πολιτικό κόστος βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας και ποιος, χωρίς να έχει να προτείνει τίποτα απολύτως, επέλεξε αντί του πολιτικού θάρρους την λογική «τώρα είναι η ευκαιρία να μαζέψουμε καμία ψήφο». Είδαν την αντιπαράθεση μεταξύ μιας υπεύθυνης πολιτικής παράταξης και ενός ανεύθυνου και αμετανόητου πολιτικού κόμματος, του κόμματος που με την πολιτική του, μας έφερε στα πρόθυρα της καταστροφής.

    2. Ο πόλεμος για τη σωτηρία της Ελλάδας, ο πόλεμος για την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας και των ολέθριων συνεπειών της, δεν τέλειωσε με την χθεσινή ψηφοφορία και τη σημερινή βούλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα αρχίζει. Βρισκόμαστε στην αφετηρία ενός δύσκολου και ανηφορικού δρόμου. Δεν είναι η πρώτη φορά που καλούμαστε να ανέβουμε ένα βουνό. Και δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα τα καταφέρουμε. Γιατί θα τα καταφέρουμε.

    3. Είναι μήνες τώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου επαναλαμβάνει ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο της Ελλάδας. Είναι πρόβλημα που αφορά το ευρώ. Είναι πρόβλημα παγκόσμιο. Όπως έχει πει και ο ίδιος, πολλοί τότε τον άκουγαν με δυσπιστία. Μπορεί να έλεγαν ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναζητεί δικαιολογίες για να αποφύγει τις ευθύνες του. Τώρα όλοι τρέχουν. Τώρα όλοι ομολογούν αυτό που προέβλεπε ο Γιώργος Παπανδρέου. Τώρα όλοι καταδικάζουν τους διεθνείς κερδοσκόπους που έχουν βάλει στο μάτι το ευρώ.

    4. Την ίδια ώρα ο κ. Σαμαράς, λόγω της κα Μπακογιάννη, καταψηφίζει τη συμφωνία σωτηρίας της χώρας, αλλά διαβεβαιώνει τους ευρωπαίους ότι συμφωνεί με τη συμφωνία. Άντε να βγάλεις άκρη. Ο δε κ. Τσίπρας και η κα Παπαρήγα συναγωνίζονται στο ποιος θα βρει πιο γρήγορα άλλοθι για να μην συμμετάσχει στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας...Χαμένοι και οι 3 στον μικρόκοσμό τους....

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ''PASOK poisonous''

    09 Μαϊ 2010 12:11:00 μ.μ.
    ==

    Πρεπει να αρχισει ΑΜΕΣΑ η εκτελεση πασοκοσκυλαιων.

    Με ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ διαδικασιες.

    Εσυ ρε τζογλιαν πρεπει να εισαι απο τους τελευταιους.

    Εισαι μπας κλας ,δευτερης ποιοτητας.

    Ανθρωποειδες δεν λεω ,αλλα μπας κλας ανρωποειδες,της ομοταξιας κοπροσκυλοειδη.

    Δεν ειμαι σιγουρος οτι θελω να σε αναλαβω.
    Το πολυ πολυ "αν ταχθω" να σε πεταξω σε κανα φουρνο.
    Δεν αξιζεις για πριονι και τετοια.

    Εχουν αλλοι προτεραιοτητα,μαλακοκαυλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 12:43

    ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ,
    ΘΑ ΣΑΣ ''ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ'' Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ
    ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ντόρα Μπακογιάννη.
    Παιδί πρωθυπουργού, γόνος παλιού πολιτικού τζακιού, κολλητή με μεγαλο-επιχειρηματίες, διασυνδέσεις με την υπερδύναμη, ταλέντο στο ψέμμα, μανούλα στη δημιουργία ομάδων και βέβαια, αγαπημένη των καναλαρχών.
    Με άλλα λόγια, Γιωργάκης χωρίς πουλί.
    Μας αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για ρώτα με την ευκαιρία τον Παπούλια, εκείνα τα δανεικά που έδωσε στον Αντρέα για να κτίσει τη ρόζ βίλα, τα πήρε πίσω ή τα περιμένει ακόμα; Μήπως πρέπει να τα διεκδικήσει ο άφωνος πρόεδρος από τη Μιμή που γκρέμισε τη ροζ βίλα και έφτιαξε μεζονέτες για πώληση & ενοικίαση; Τέτοιες παραλήψεις δεν επιτρέπονται, όταν γράφεις γράμμα στον Παπούλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ poisine..
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΕΙΠΑΝΕ ?
    Ή ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΗΛΙΘΙΕ.

    ΟΤΙ......
    Εμείς στο ΔΝΤ και τώρα οι Ευρωπαίοι κάνουν μηχανισμό για τις άλλες χώρες,
    χωρίς το ΔΝΤ. !!!!!

    Πειραματόζωο ήταν η Ελλάδα και πλήρωσε την κρίση. Την έβαλαν μπροστά για να δούνε τις αντοχές του ευρώ και τώρα που διαπίστωσαν ότι έρχεται το ντόμινο κάνουν μηχανισμό βοήθειας για τα άλλα κράτη ΧΩΡΙΣ το ΔΝΤ.

    Οι μοναδικοί που ...φάγαμε την χλαπάτσα του ΔΝΤ ήμασταν εμείς και δεν γινόταν αλλιώς. Η πρώτη χώρα ή θα χρεοκοπούσε ή θα έφθανε στον κοινό μηχανισμό.

    ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΕ ΗΛΙΘΙΕ _______________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πασοκ

    Κρίσιμες εκλογές για τη Μέρκελ
    τον "πινει κανονικα σημερα"!!

    Στις εκλογές που διεξάγονται σήμερα στο ομόσπονδο κρατίδιο της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ελλοχεύει, κατά πολιτικούς αναλυτές,

    ο κίνδυνος σημαντικής αποδυνάμωσης του κυβερνητικού συνασπισμού της Καγκελαρίου Μέρκελ, μόλις μερικούς μήνες μετά την έναρξη της δεύτερης θητείας της.

    «Η Πύλη του Βρανδεμβούργου είναι Ελληνική»!

    Η Γερμανία μας χρωστάει 320 δις από τις θηριωδίες των ναζί!

    Αυτά λέγανε, οι πρασινοφρουροί του δρ Κουτσούκου.


    Μακης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ , ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ !!!.

    ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΤΣΑΒΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ:

    "ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ , ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ".

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ !!!
    ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση