GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετά τις διαγραφές σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Μαθήματα Δημοκρατίας από τους επίδοξους Μονάρχες... Για ακόμα μια φορά, τελέστηκε μπροστά σου ο βιασμός της έ...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Μαθήματα Δημοκρατίας από τους επίδοξους Μονάρχες...
Για ακόμα μια φορά, τελέστηκε μπροστά σου ο βιασμός της έννοιας της συμμετοχικής δημοκρατίας που μεταλλάχθηκε ξανά σ' ενός ανδρός αρχή. Ή, για την ακρίβεια σε δύο ανδρών θέλημα. Των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων που συνθέτουν την βασική αιτία της κατάντιας σου. Του δικομματισμού. Της συμφωνημένης δηλαδή ομερτά που μετρά πια μέρες παρουσίας έτσι όμως τη γνώρισες, τη βίωσες, τη συνήθισες, τη σιχάθηκες. Κουρελιασμένη σήμερα η κεκαλυμμένη συμφωνία χρόνων στην από κοινού κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος υπέρ των λίγων, της κάστας...

 των μετρημένων εκείνων γνωστών ανθρώπων, εις βάρος των πολλών αγνώστων που συναθροίζουν τον πληθυσμό της χώρας σου. Μιας χώρας υποχρεωμένης να παρατηρεί live έναν Πρωθυπουργό και έναν Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, που στο όνομα της κομματικής πειθαρχίας και για χάριν της φοβίας τους και της ανικανότητά τους να διαχειριστούν και να αποδεχθούν μια διαφορετική άποψη, προέβησαν στη μέθοδο της διαγραφής που πρωτοδίδαξε (στη μαζική και αυταρχική, άμεση μορφή της) ο Ανδρέας Παπανδρέου, μιμούμενος κομουνιστές μονάρχες.
Στο όνομα, λοιπόν, της κομματικής πειθαρχίας διαγράφονται σε χρόνο άμεσο βουλευτές που εξέφρασαν απλά τη γνώμη τους, αυτή που τους εξέλεξε βουλευτές σε περιφέρειες με χαμηλό βιοτικό επίπεδο, αλλά και σε κοινό δεξιό, κεντρώο και φιλελεύθερο. Κι όμως ακόμα και σήμερα, στον πάτο του, ο κοινοβουλευτισμός επιτρέπει στην κομματική πειθαρχία να τον διαβρώνει και να εκφυλίζει την έννοια του πολιτικού διαλόγου και του πολιτικού πολιτισμού. Όποιος διαφωνεί με τους νέους γυμνούς βασιλιάδες στο κακέκτυπο δημοκρατίας του Περικλή, διαγράφεται και εξοστρακίζεται. Αναγκάζεται σε παραίτηση από ένα αξίωμα που ο λαός του έδωσε γιατί δεν αρνήθηκε τις αρχές του, τις αξίες του και δεν πρόδωσε τη συνείδησή του. Οδηγείται στην αρνησικυρία του σοσιαλισμού ή της δεξιάς ιδεολογίας του, από δύο αρχηγούς που ένας πρόδωσε το κόμμα του πολλάκις -τώρα και την ιδεολογία που αυτό εκφράζει- και ο άλλος εκτελεί καθημερινά τον σοσιαλισμό χάριν του οποίου υπάρχει.
Διαγράφτηκαν λοιπόν 4 βουλευτές από δύο προδότες. Προδίδει κατεξακολούθησιν την Παράταξη ο Σαμαράς, συρρικνώνοντάς την. Προδίδει καθημερινά και σταθερά τον σοσιαλισμό και την προεκλογική ρητορεία του ο Παπανδρέου. Τον σοσιαλισμό που είναι ωραίος μόνο ως "βιτρίνα", ως ιδιότητα, ως συνοδευτική ταμπέλα σε προεκλογική καμπάνια του κόμματός του. Εκ τούτου, ως πουτανάκι που το χρησιμοποιεί και μετά το πετάει. Εύκολα. Ανώδυνα όμως; Θα φανεί αύριο από τις αντιδράσεις των πραγματικών εναπομείναντων σοσιαλιστών. Αλλά και εκείνων των φιλελεύθερων δεξιών, για διαφορετικούς λόγους μεν με κοινό όμως αποτέλεσμα δε. Την αποδόμηση του κακού ριζικού που σε οδήγησε στο πυρ το εξώτερον. Αυτό το πυρ που κινεί ανθρώπου χέρι και καίει άνθρωπο.
Αυτό το ίδιο πυρ θα ζώσει από σήμερα τα δύο κόμματα-εγκλήματα. Κόμματα των γόνων, απογόνων, παραγιών που θεωρούν ότι από το Σύνταγμα πρέπει να τηρούνται μόνο τα άρθρα που τους συμφέρουν. Αποκόμματα των Πριγκίπων που αγνοούν ότι ούτε το πολιτικό επίπεδο ούτε καμιά από τις άλλες κομματικές αρετές μπορεί να ʼναι στον ίδιο βαθμό ανεπτυγμένες μέσα σ' ένα κόμμα. Η στάθμη τους ποικίλλει και η έννοιά τους ακόμη δεν μπορεί να ʼναι πλήρως κοινή εξ αιτίας της διαφορετικής κομματικής ηλικίας, της διαφορετικής κοινωνικής προέλευσης των μελών του και των διαφορετικών επιδράσεων που εξακολουθούν να δέχονται και μέσʼ στο κόμμα. Εξ αιτίας της διαφορετικής προσωπικής ηθικής και του αξιακού κόσμου του καθένα ξεχωριστά. Οπορτουνισμός όμως και συνέπεια είναι δυο έννοιες που η μια αναιρεί την άλλη. Και καθώς ξέρουμε η ελευθερία και η δημοκρατία εκεί είναι μονάχα στους τύπους. Οι αρχές είναι πράγμα πολύ ελαστικό σʼ όλων των ειδών τους οπορτουνιστές. Καθορίζονται με βάση την πολιτική τους ανάγκη της στιγμής. Μιας στιγμής που από σήμερα, όμως, μετρά αντίστροφα για τους ίδιους.. Τους οπορτουνιστές, λαϊκιστές, γυμνούς μονάρχες.

22 σχόλια

  1. ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Ν.Τ.

    (η ντορούλα κάνει πως δεν ξέρει!)

    Ποιός εξέδωσε το περιβόητο ομόλογο που πρέπει να πληρωθεί στις 19/5/2010 και που μας έστειλε επειγόντως στο Δ.Ν.Τ.;

    Αλήθεια, ποιός;

    ΗΜΕΡΟΜ. ΕΚΔΟΣΗΣ 19/5/2000
    GR0124011454
    ΗΜΕΡ. ΛΗΞΗΣ 19/5/2010
    ΤΟΚΟΜΕΡΙΔΙΟ 6,00%
    ΑΞΙΑ (ΔΙΣΕΚ. ¤) 8,466

    Καλά, ο Γιώργος και ο Παπακωνσταντίνου έχουν βάλει σαν deadline για την επιβίωση ή την πτώχευση της χώρας την αποπληρωμή του ομολόγου λήξης 19/5.

    Μόνο που δεν τους ρωτάει κανείς, ποιός και πότε πήρε αυτά τα λεφτά, όπως αποκαλύπτει σήμερα η olympia.

    Να η αλήθεια λοιπόν, την αντέχετε;

    Στίς 19/5/2000 εκδόθηκε 10ετές ομόλογο ύψους 8,466 δισεκ. ευρω.

    Ποιός κόμμα "πήρε τα λεφτά" τότε κύριε Παπανδρέου;

    "Πού πήγαν τα λεφτά"; - όπως έλεγες προεκλογικά, κύριε Παπαδρέου;

    Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέμματα κύριε Παπανδρέου;

    Ως πότε θα διαβάλλετε τον Κ.Κ. ότι αυτός χρέωσε την Ελλάδα, κύριε Παπανδρέου;

    Ως πότε θα κρύβουν την αλήθεια οι επιχειρηματίες που έχουν το Mega, τoν Αντένα, τον Σκάϊ και το Alter;

    Ντροπή.

    Θα γίνει, όπως ακριβώς τόλεγες την περασμένη εβδομάδα, κύριε Παπανδρέου.

    Ο λαός θα σας πάρει με τις πέτρες (και τα γιαούρτια και τα αυγά, προσθέτω εγώ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://ksekola.com/action/file/download?file_guid=20256

    H LYSH...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαμαρά πρίν διαγράψεις τήν ΝΤΟΡΑ,θά έπρεπε ΑΜΕΣΑ νά είχες διαγράψη τό 90% τουλάχιστον τών νύν βουλευτών καί μεγαλοστελεχών τής ΝΔ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ!!!!
    Νά σού πώ μερικούς????
    ΓΡΑΨΕ ΛΟΙΠΟΝ :

    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!
    ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ!!!
    ΔΟΥΚΑ!!!
    ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ!!!
    ΒΛΑΧΟ!!
    ΡΑΓΓΟΥΣΗ!!!!
    ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ!!!
    ΜΕΛΑ!!!!
    ΒΑΡΙΝΟ!!!
    ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ!!!!
    ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ!!!!
    ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΣΑ!!!
    ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ!!!!
    ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ!!!!
    ΜΠΕΖΑ!!!!
    ΑΝΤΩΝΑΡΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ!!!!
    ΤΡΑΓΑΚΗ ΤΟΝ ΜΑΦΙΟΖΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ,ΜΕΛΑ)!!!
    ΠΕΤΡΑΛΙΑ!!!!
    ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ!!!!!
    ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ!!!
    ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ!!!
    ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ!!!
    ΜΠΑΣΙΑΚΟ!!!!
    ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ/ΛΑΜΟΓΙΩΝ/ΑΝΙΚΑΝΩΝ/
    ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΘΝΙΚΑ!!!
    Όλοι αυτοί ούτε τά ΑΡΧΙΔΙΑ τού Εθνάρχη δέν θά ήσαν ικανοί νά τού ξύνουν!!!!!!


    ΕΡΕτζής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο καλός πασόκος, ο κακός πασόκος και ο άσχημος πασόκος

    Έτσι που πάμε, “πασόκος” θα καθιερωθεί να σημαίνει αυτός που άλλα εννοεί και άλλα λέει. Ο πρόθυμος να δανειστεί για να ταϊσει το πόπολο και να βάλει και αυτός κάτι στον λογαριασμό του. Αυτός που καταλαβαίνει ότι στις μουσικές καρέκλες κάποιος μένει όρθιος, και φροντίζει να μην είναι αυτός αλλά ο άλλος, αλλά το χειρίζεται επικοινωνιακά και βγαίνει και αδικημένος.

    ΑΡΧΙΔΙΑ .ΔουΝουΤέζικα.
    Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Βάζουν μερικούς να διαφωνούν επιδερμικά για να εκτονωθούν οι αντιδράσεις και συνεχίζουν απερίσπαστοι το έργο τους.
    ΠΑΣΟΚ.
    ΛΑΜΟΓΙΑ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΜΕ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και όμως είναι διαφορετική η σημασία της πράξης από τους δύο αρχηγούς.
    Ο μεν Σαμαράς υφίστατο έναν πόλεμο συμπεριφοράς, αντιμετώπισης και τακτικής από το μέλος που διέγραψε, ο δε Παπανδρέου απλά δεν άντεξε την άλλη άποψη από δύο διαφορετικής από αυτον κοινωνικής τάξης μέλη,που εξέφρασαν με την πράξη τους την επιθυμία του λαού που εκπροσωπούν.
    Ο Παπανδρέου δεν κατάλαβε αυτόν τον "άλλο" λαό, γιατί έχει συνηθίσει να ζει σε μία διαφορετική τάξη, αυτή των Βορείων Προαστείων.
    Δεν υπάρχει λοιπόν σύγκριση μεταξύ τους, ως προς αντίκτυπο της πράξης τους στη συνείδηση του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντήστε σε μια απλή ερώτηση !!
    Ποίος θα κυβερνήσει και ποίος είναι ο κατάλληλος !!!
    Για παράδειγμα το ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά που αντιδρούνε, διαφωνούνε και φωνάζουνε, ορθός στα περισσότερα, με το που πέφτει στο τραπέζι η ερώτηση ¨ωραία και εσείς τι προτείνετε σαν συνολική λύση;¨ ή μούγκα ή μασημένες αοριστογενικολογίες ή τετριμμένα ξύλινα τσιτάτα μας απογοητεύουνε διότι καταλαβαίνουμε ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝΕ !!!!!!!!!
    Για την Ν.Δ τα παρακάτω δείχνουν την ικανότητα να κυβερνάει !!
    Στοιχεία του δανεισμού από το 1999 εως 2004 (5 χρονια)
    ΠΑΣΟΚ 70 δις
    28,69 δις ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
    42,50 δις ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

    Στοιχεία του δανεισμού από το 2004 εως 2009 (5 χρονια)
    Ν.Δ 185 δις
    125,17 δις ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
    60,40 δις ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΒΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΝΙΧΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ;

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ Ή ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΕΝΙΧΡΟΤΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΑΝ ΣΕ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΥΨΗΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.

    ΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΙς ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΑΚΡΙΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ;

    ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ "ΚΤΥΠΗΣΕ" ΕΝΩ ΚΡΑΤΑ ΑΝΕΠΑΦΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΧΑΡΙΖΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ "ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ" ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

    ΑΔΙΚΙΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ !!! ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ . Για 6 χρόνια σας αφήσαμε και 40 χρόνια θα διορθώνουμε τα σκατά σας άχρηστοι !! Οι Ν.Δ δεν είναι για τα δύσκολα !!! Που είναι το εθνικό μας κεφάλαιο ο πρώτος ο άπιαστος ψεύτης και πολύ μπλα μπλα , ο τεμπέλης και κοπανατζής !!Μπανακια ο χόντρος και στα αρχίδια του το χάος που άφησε από πίσω του !!Το ίδιο και ο τσάρος ο Αλογοσκουφης !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάριε,ο Μητσοτάκης είχε διαγράψει
    τό Σαμαρά,επειδή δέν ακολούθησε τή
    κομματική γραμμή στό "Μακεδονικό".
    Τώρα μέ τή Ντόρα,γίνεται ακριβώς
    τό ίδιο γιά τό ΔΝΤ.
    Εκείνο μέ τό κρασί καί τήν εκδίκηση
    τό ξέρεις?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πασοκ

    Οι ξενοι δημοσιογραφοι κανουν μαυρη προπαγανδα!!!

    Προσοχη εργαζομενοι δεν ενδιαφερονται για τα αιτημματα σας αλλα σας χρησιμοποιουν την αγανακτηση ως ντεκορ για ανθελληνικη εθνικιστικη υστερια!!

    Πάντως ακουγεται οτι ενω ολοι οι πολιτικοι κρυβονταν απο την οργη του λαου

    μονο δρ Κουτσουκος μιλησε στο στην Αγγλικη, στην Γαλλικη στην Γερμανικη στην Φιλανδικη τηλεοραση(στη μηλιωνη) και σε νορβηγους και καταλανους και ισπανου και ιαπωνες δημοσιογραφους

    και εβαλε τα πραγματα στη θεση τους! μαλιστα πολλα καναλια ξενα συνεργαζονται με ελληνες βοηθούς που λειτουργυν ως νεοι "εφιαλτες"!

    Στην Γερμανικη τηλεοραση ηταν δυο ελληνες που ελαν να κοψουν τον δρ για οσα ελεγε για την
    μερκελ και για τα λεφτα που χρωσταει η Γερμανια

    ο Δρ Κουτσουκος ειδειξε στην γερμανιδα δημοσιογραφο - που μιλαγε και γαλλικα- το λατοπι του με την την Πυλη του Βραδεμβουργου με Ελληνικη σημαια ως απαντηση στην μαυρη προπαγανδα της Γερμανιας!!

    Η Πύλη του Βραδεμβουργου με Ελληνικη σημαια του δρ Κουτσουκου κανει το γυρω του διαδικτυου αλλα δεν τολμουν να την αναρτησουν!!

    Τοληστε, αντισταθειτε!!!

    Νικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΠΑΡΑ-ΓΙΩΤΗ ΠΑΛΙ ΜΑΛΑΚΙΖΕΣΑΙ ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ????
    ΕΔΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΠΗΔΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ ΓΑΠ ΚΙ ΕΣΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ???
    ΤΗΝ ΓΝΩΜΗΝ ΣΟΥ ΔΙΑ ΤΑ ΚΩΛΟΔΑΚΤΥΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ Ο ΓΑΠ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ,ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ ΟΣΦΥΟΚΑΠΤΗ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 10¨46,
    Μην αναφέρεσαι σε πράγματα που δεν καταλαβαίνεις, ειδικά εάν δεν ξέρεις τί είναι ο ανατοκισμός του χρέους.
    Εάν χρησιμοποιήσουμε τη δική σου λογική τότε ο Γιωργάκης (που πήρε το Σεπτέμβρη χρέος 252 δις) αύξησε το χρέος κατά 40 δις μέσα σε 7 μόλις μήνες.
    Συμβουλευτικά σου λέω ότι η χρήση απόλυτων νούμερων σε ότι αφορά τους τόκους είναι παραπλανητική, δεδομένου του ότι όσο περισσότερα χρωστά τόσο αυξάνονται οι τόκοι.
    Το πρόβλημα το γέννησε ο Αντρέας πριν από 30 χρόνια, απλά καμία Ελληνική κυβέρνηση δεν κατάφερε να λύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

    Η σφηνα στην καρδια των βρυκολακων…forever!
    εμπρος για μια ελλαδα περηφανη με ελπιδα..
    και αξιοπρεπεια….


    ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΞΕΡΑΣΤΕ ΕΔΩ:
    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, δήλωσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει αναγκαστικά «ναι» για τη σωτηρία της χώρας.

    ΩΡΑΙΑ !!!!

    Ο Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΩΝ
    ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ του Γιώργου ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ
    ΠΑΣΟΚ-ΝΤΟΡΑΣ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ.
    ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..
    ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΟΛΩΝ __________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι μεγάλη ντροπή η Ντόρα να ψηφίζει υπέρ των τόσο σκληρών και απάνθρωπων οικονομικών μέτρων ενάντια στο λαό.
    Δεν καταλαβαίνω τί προσπάθησε να κάνει. Προτιμάει να δώσει άλλοθι στο Γιωργάκη μόνο και μόνο για να βλάψει τον Αντώνη Σαμαρά; Δεν νοιάζεται εάν έτσι κάνει κακό στο ίδιο της το κόμμα; Δεν ξέρει ότι είναι αντιθεσμικό να μην λειτουργεί η αντιπολίτευση σε μία δημοκρατική χώρα;
    Είναι ξεφτίλα να θυσιάζεις τους κόπους και την προσπάθεια τόσων ανθρώπων μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις τις προσωπικές σου φιλοδοξίες.
    Ειλικρινά πιστεύω ότι είναι μωρή που πίστευε ότι θα μπορούσε ποτέ ο Σαμαράς να ακολουθήσει το Γιωργάκη στη σπίλωση του Κώστα Καραμανλή.
    Τελικά η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν πολύ χαμηλού επιπέδου.
    Ευτυχώς που ο Θεός φώτισε τους νεοδημοκράτες και δεν την έκαναν αρχηγό.
    Ευτυχώς που την τύφλωσε η μωροφιλοδοξία και αυτοκαταστράφηκε.
    Δεν θα μας λείψει.
    Εξάλλου το κέρδος μας είναι διπλό.
    Πρώτον, ξεφορτωθήκαμε ένα μόνιμο μπελά.
    Δεύτερο, εκεί που θα πάει μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει, οπότε πάλι κέρδος θα έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η καθαιρεση εγινε απο το κομμα κι οχι απο το βουλευτικο αξιωμα το οποιο θα ηταν πραγματι αντισυνταγματικο.
    Απο την αλλη η πτωχευση της Ελλαδας ειναι πλεον πολυ κοντα, αφου η χρεωκοπια εχει ελθει εδω και καιρο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στά ονόματα τών ηλιθίων πού αναφέρω ανωτέρω ,τό ΡΑΓΓΟΥΣΗ(!!!) διορθώνεται μέ τό ΡΕΓΚΟΥΖΗ(???),
    αυτόν τόν πρώην εφοριακό-μαλάκα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ……………

    Ας δούμε αντικειμενικά, τι μας οδήγησε σε αυτό το χάλι, σε αυτήν την ανείπωτη καταστροφή, την σημερινή κρίση-τραγωδία….

    Να δούμε που μας κατάντησε η Δεξιά, η παράταξη της ρεμούλας και της λαμογιάς, που έχει μάθει από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ- στον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό, να κάνει αρπαχτές, να ταΐζει με δημόσιο χρήμα παράσιτα-επιχειρηματίες, να δημιουργεί Βατοπέδια, να δίνει τα δημόσια έργα στους «δικούς» της, να καταργεί το νόμο Πεπονή, να διορίζει τα δικά της παιδιά χωρίς να λογαριάζει το κόστος κλπ. κλπ.

    Με το που πήραν την εξουσία έπεσαν σαν λυσσασμένα σκυλιά πάνω στο σώμα της Ελλάδας για να φάνε ό,τι αρπάξουν και να…που μας κατάντησαν!!!

    Και να έχουν το θράσος και την αναίδεια να μας λένε ότι δεν φταίει μόνο ο Καραμανλής για την κατάσταση στην οποία περιήλθε σήμερα η χώρα, αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη!

    Μα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ? Πού είναι τώρα ο καταλληλότερος? Ο πρίγκηψ της Ραφήνας? Έχει κρυφτεί με την ουρά στα σκέλια από τις ενοχές του και ντρέπεται να βγει στον κόσμο.

    Μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές του θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 150 δις !!!!!

    Ας δούμε τώρα τι κράτος παρέλαβε τον Μάρτιο του 2004…..

    Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κώστα Σημίτη, τους παρέδωσε μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΟΥΣΑ ΧΩΡΑ ΜΕ 4,5% ΑΝΑΠΤΥΞΗ, έτοιμη να υποδεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    Η Ελλάδα το 2001, μπήκε πραγματικά με το σπαθί της στην ΟΝΕ, με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς τις απάτες, τις απογραφές και τα καραγκιοζιλίκια του Αλογοσκούφη που ακολούθησαν.

    Η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ με έλλειμμα κάτω του 3%, πληθωρισμό κάτω του 2,5% και δημόσιο χρέος (πράγματι σχετικά υψηλό, αλλά όχι πολύ αποκλίνον από τα δημόσια χρέη άλλων ευρωπαϊκών χωρών) και το πιο σημαντικό- πολύ πιο κάτω από το 100% του ΑΕΠ (αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί σήμερα, αντίθετα δέστε λ.χ. την Ιταλία με τι λογιστικά τρικ κατάφερε και μπήκε στην Ευρωζώνη)!!!!

    Υπήρχε μια πρωτοφανή πραγματική έκρηξη στην οικοδομική δραστηριότητα, φτιάχνονταν υπερσύγχρονες εθνικές οδοί, κόμβοι, αεροδρόμια, λιμάνια.

    Η χώρα είχε κύρος και περιεβάλλετο από την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας!

    Μάλιστα τότε, μετά το 2004, επίμονα συζητιόταν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ως εν δυνάμει υποψηφίου για τη θέση του προεδρεύοντος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως ενός χαρισματικού και σταθερού ευρωπαϊκού ηγέτη, αλλά στο τέλος υπερίσχυσαν οι κομματικοί συσχετισμοί, μιας που τότε η Δεξιά στην Ευρώπη ήταν πλειοψηφούσα και έτσι εξελέγη ο Πορτογάλος συντηρητικός Μπαρόζο.

    Για το μόνο που κατέκριναν μετέπειτα τον πρώην πρωθυπουργό ήταν, ότι κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού, δεν ενέγραφε τις αμυντικές δαπάνες στον χρόνο υπογραφής της σύμβασης για την αγορά τους, αλλά την μετέθετε στον χρόνο παραλαβής τους.

    Αργότερα όμως αυτή η κατηγορία κατέπεσε, αφού διαπιστώθηκε ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπολόγιζαν με τον ίδιο τρόπο τις αμυντικές τους δαπάνες στους προϋπολογισμούς τους.

    Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριοι και η Δεξιά και ο Σαμαράς- ο ΜΕΓΑΣ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ, καλά θα κάνει να το βουλώσει και να μη μιλά καθόλου, γιατί εκτίθεται ακόμα περισσότερο στα μάτια του Ελληνικού λαού!

    Θα πρέπει να χώσουν το κεφάλι τους μέσα στη γη- σαν τη στρουθοκάμηλο, από ντροπή, γιατί ο Λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά την καταστροφική τους διακυβέρνηση!!

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!

    Παρατηρητής

    Υ.Γ. Γιατί μου βρωμάει φασιστίλα εδω πέρα?
    Βρωμάει απαίσια σπασμένα (απ’την οργή του λαού) και κλούβια Χρυσά Αυγά...Πουουφ!
    Πουουουφ…Βρωμιάρηδες!! Γυρίστε πίσω στις τρύπες σας, στο σκοτάδι- εκεί όπου ανήκετε, για να ξεβρωμίσει ο τόπος!!
    Απίστευτη ΜΠΟΧΑ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ 10:50

    ΕΣΥ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΦΑΝΑΤΙΚΑ Ν.Δ., ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ;
    ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
    ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ, ΦΘΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΝΤΟΡΙΤΣΑ ΠΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. ΚΑΤΣΕ ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ, ΑΣΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΝΕΨΕ ΟΤΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ. ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟΙ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ. ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΓΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΦΑΓΗΤΑΚΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΟΥΛΗ ΣΟΥ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. GIA TA ZOA PASOK.

    ΓΑΠ: “Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΕ”!

    Δεύτερο μεγάλο διήγημα του ΓΑΠ κατά την επική χθες ομιλία του στη βουλή. Έπος μέγα, το οποίο επιβεβαιώνουν και οι σύντροφοι του πατρός Ανδρέα. Κοιτάξτε λοιπόν τι θα πει εξορία:

    Ο Κορνήλιος Καστοριάδης λοιπόν, μία από τις πλέον φωτισμένες προσωπικότητες της μεταπολεμικής Ευρώπης (σχετικά εδώ) έζησε στο πετσί του την αξιοπιστία και την αγωνιστικότητα του Ανδρέα. Στην επιστολή του με τίτλο «Η μαθητική συντροφιά», που αναφέρεται στα γεγονότα αυτά της μαθητικής του ζωής, τη σύλληψη της συντροφιάς αυτής που τα μέλη της ήσαν ήδη από το 1938 πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας και του ίδιου στις αρχές του καλοκαιριού του 1939 από την Ασφάλεια και στο ρόλο που έπαιξε σχετικά ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος τον χειμώνα του 1938-1939, αφού είχε συνδεθεί με μια ομάδα της δεξιάς πτέρυγας του τροτσκισμού στην Ελλάδα, προσπάθησε να στρατολογήσει τα μέλη αυτής της συντροφιάς στην ομάδα του, αλλά το μόνο που κατόρθωσε ήταν να τους πουλήσει μερικά αντίτυπα του εντύπου που αυτή έβγαζε, σημειώνοντας τα ονόματα των αγοραστών και τα ποσά που εισέπραξε απ’ αυτούς σε τεφτεράκια, τα οποία ο διεξάγων την προανάκριση ανθυπομοίραρχος της Ειδικής Ασφάλειας, Γιαννακός, επέδειξε στον κρατούμενο Καστοριάδη μαζί με την έγγραφη ομολογία του Α. Παπανδρέου, ώστε να τον αναγκάσει να παραδεχθεί εκ των υστέρων ότι, πράγματι, τα είχε αγοράσει. Η επιστολή αυτή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα «Το Βήμα», στις 10 Αυγούστου 1986).

    Τεφτεράκια λοιπόν ο “εξόριστος”! Τεφτεράκια με καταγραφή ονομάτων και στην ασφάλεια! Μετά βέβαια θα πίστευε κανείς ότι ο “αγωνιστής” έφυγε στην εξορία. Αμ δε…

    Κοιτάξτε πως φέρθηκαν οι αρχές στον “αντιστασιακό” Ανδρέα Παπανδρέου, σύμφωνα με τη μαρτυρία του συντρόφου του Γιάννη Ταμτάκου: … Θα πω και μερικά πράγματα για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κάνει το συνέδριό του, όπου και μίλησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, στον οποίο δυστυχώς μάθαμε μερικά πράγματα. …
    Είχε δημιουργήσει ο Ανδρέας τότε μια ομάδα μέσα στο πανεπιστήμιο με καμιά δεκαριά φοιτητές μεταξύ αυτών ο Καστοριάδης κλπ.

    Αυτός όταν πιάστηκε δεν αρκέστηκε σε μια απλή δήλωση, γιατί έκανε όλη η ομάδα δήλωση για να’ μαστε ειλικρινείς εκτός ενός ο οποίος δεν ήταν φοιτητής, αλλά και αποκήρυξε τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό που μας τον δίνει τώρα με το τσουβάλι και κατέδωσε και ορισμένους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόταν. Αυτό το εξευτελιστικό πράγμα το αρνηθήκαμε στην πράξη. Και εμείς οι χωρίς ταυτότητα εργάτες περνάμε τον δρόμο της εξορίας αγόγγυστα.

    Σ’ αυτόν δώσανε διαβατήριο να φύγει στο εξωτερικό γιατί ήταν παιδί της αστικής τάξης. Βέβαια, σκέφτεστε τι σοσιαλισμό θα κάνει. Εγώ λέω θα κάνει σεληνιασμό και όχι σοσιαλισμό…

    Τα καλά βέβαια δεν σταματούν εδώ, αφού σε αντίθεση με τον ΓΑΠ που δεν έχει ανάγκη να υπογράφει δηλώσεις καθότι πράγματι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας του, Ο Ανδρέας είχε υπογράψει και μακροσκελέστατη δήλωση μετανοίας – δωσίματος συντρόφων. Άντε μετά να ρίξεις άδικο στον ΓΑΠ που είπε ότι όλοι οι Έλληνες είναι απατεώνες. Αυτούς γνώρισε το παιδί, αυτά λέει.

    AI SIXTIR ZOO....
    KATO H XOYNTA PASOK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ντοράκια και Giorgakia GO HOME!!!!
    Ευκαιρία να αναδειχτούν νέοι και πιό έντιμοι πολιτικοί, που να μην έχουν ανάγκη τους Μεγαλοεκδότες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση