GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ελληνική πτώχευση και η διάλυση της Ευρωζώνης...

Από το http://www.sofokleous10.gr/ Την ώρα που 150.000 Έλληνες διαδηλωτές έλεγαν «όχι» στο διεθνές σχέδιο «διάσωσης» της χώρας, σε μια μαζ...

Από το http://www.sofokleous10.gr/

Την ώρα που 150.000 Έλληνες διαδηλωτές έλεγαν «όχι» στο διεθνές σχέδιο «διάσωσης» της χώρας, σε μια μαζική διαδήλωση με θλιβερή κατάληξη τον τραγικό θάνατο τριών υπαλλήλων της Marfin Egnatia Bank, επιφανείς οικονομολόγοι λένε το δικό τους «όχι» στα… μαθηματικά του σχεδίου διάσωσης, υποστηρίζοντας ότι οδηγεί αναπόφευκτα τη χώρα σε χρεοκοπία και την Ευρωζώνη σε ισχυρές διαλυτικές πιέσεις.
Οι Γερμανοί τραπεζίτες λένε από την πλευρά τους το δικό τους «όχι» σε σενάρια παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με μέτρα που θα ισοδυναμούν με μαζική εκτύπωση χρήματος για την έξοδο της Ευρωζώνης από την παρούσα κρίση υπερχρέωσης, παρότι αυτήν ακριβώς την οδό ακολουθούν εδώ και πολύ καιρό η Fed και η Τράπεζα της Αγγλίας.
Ο Άξελ Βέμπερ, εκπρόσωπος της Μπούντεσμπανκ στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ και πιθανότερος διάδοχος του Ζαν Κλωντ Τρισέ, δήλωσε σε ...

ομιλία του στην Στουτγκάρδη, ότι «η θεμιτή επιδίωξη της αποφυγής φαινομένων μετάδοσης της κρίσης στο ευρωπαϊκό οικονομικό σύστημα δεν δικαιολογεί τη χρήση όλων των μέσων πολιτικής. Μέτρα που καταστρέφουν τις θεμελιώδεις αρχές της νομισματικής ένωσης και την εμπιστοσύνη των πολιτών θα ήταν εσφαλμένα και μακροπρόθεσμα θα είχαν υψηλότερο κόστος για την οικονομία».
Αυτή ήταν η δογματική απάντηση των Γερμανών τραπεζιτών στο όλο και πιεστικότερο αίτημα αρκετών παραγόντων της αγοράς, να παρέμβει η ΕΚΤ με μαζικές αγορές ελληνικών και άλλων περιφερειακών ομολόγων της Ευρωζώνης, προκειμένου να σταθεροποιήσει το σύστημα, όπως έχουν κάνει ήδη η Τράπεζα της Αγγλίας και η Fed, που δεν έχουν τις ίδιες ιδεολογικές εμμονές κατά των μέτρων μείωσης του χρέους μέσω γενναίων δόσεων πληθωρισμού, όπως έχουν για ιστορικούς λόγους οι Γερμανοί ομόλογοί τους, επειδή η Γερμανία είχε στη διάρκεια του 20ου αιώνα δύο επώδυνα επεισόδια υπερπληθωρισμού.
Πάντως, επιφανείς οικονομολόγοι απορρίπτουν τη γερμανική συνταγή της παροχής δανείων με σχετικά υψηλό κόστος στην Ελλάδα και την επιβολή ακραίας πολιτικής λιτότητας. Ο Γουίλεμ Μπούιτερ, πρώην στέλεχος της Τράπεζας της Αγγλίας, σύμβουλος της ΕΚΤ και τώρα κορυφαίος οικονομολόγος της Citigroup, τονίζει ότι στην πραγματικότητα οι αποφάσεις της περασμένης Κυριακής δεν οδηγούν στη σωτηρία της χώρας, αλλά σε μια επώδυνη διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους, που μετατίθεται χρονικά το 2011, αντί να γίνει στην παρούσα φάση.
Ο ίδιος λέει, σε σημείωμα που μοίρασε σε πελάτες της Citigroup, ότι αυτό δεν αποτελεί δική του πρόβλεψη, αλλά ότι οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί: «μια αναδιάρθρωση του χρέους με μείωση της παρούσας αξίας του έγινε αναπόφευκτη, όταν οι χώρες της Ευρωζώνης αποφάσισαν να δανείσουν την Ελλάδα με κόστος 300 με 400 μονάδες υψηλότερο από την απόδοση των swaps ίδιας διάρκειας».
Κίνητρο για στάση πληρωμών…
Η απόφαση της Κυριακής είναι γεμάτη λάθη, κατά τον Μπούιτερ, καθώς η Ελλάδα υποχρεώνεται να κάνει δραματικές δημοσιονομικές περικοπές για να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, όταν πια το χρέος της θα έχει φθάσει το 150% του ΑΕΠ. Ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που δεχθούν τότε οι αγορές να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα με κόστος περίπου 5%, όσο θα είναι και το κόστος άντλησης χρηματοδοτήσεων από το διεθνή μηχανισμό, πάλι η χώρα θα πρέπει να πληρώνει το 7% του ΑΕΠ μόνο για τους τόκους του χρέους, με συνέπεια να οδηγείται σε οικονομική στασιμότητα διαρκείας. «Η μόνη διέξοδος θα ήταν μια μαζική έκρηξη παγκόσμιας ζήτησης για ούζο και φέτα», λέει ειρωνικά ο Μπούιτερ.
Έτσι, οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι κάνουν ελκυστική για την Αθήνα τη στάση πληρωμών: ο συνδυασμός εξαιρετικά υψηλού χρέους και μηδενικών τρεχουσών δανειακών αναγκών «είναι ακριβώς οι συνθήκες που κάνουν τη στάση πληρωμών απόλυτα λογική συμπεριφορά μιας χρεωμένης χώρας», σημειώνει χαρακτηριστικά. Με απλά λόγια, αν η ελληνική κυβέρνηση έχει το 2013 καταφέρει να καλύπτει τα τρέχοντα έξοδά της, πλην τόκων, χωρίς να δανείζεται, για ποιο λόγο να συνεχίσει μια αδιέξοδη προσπάθεια δανεισμού για να πληρώνει τους τόκους του χρέους και να μην σταματήσει την εξυπηρέτησή του, ζητώντας… θυσίες από τους κατόχους ομολόγων;
Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι οι αγορές θα ενσωματώσουν αυτό τον κίνδυνο αθέτησης πληρωμών στη στάση τους έναντι της Ελλάδας και δεν θα δανείζουν τη χώρα ούτε μετά το 2012, όπως υπολογίζουν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης. Έτσι, αντί να μπορέσει η χώρα από το 2012 να επανέλθει στις αγορές για δανεισμό, θα επανέλθουν αντίθετα οι ισχυρές πιέσεις να παραταθεί επ’ αόριστον η διεθνής χρηματοδότηση, καθώς τα κόστη δανεισμού από τις αγορές θα είναι απαγορευτικά γι την Ελλάδα. Παρότι, λοιπόν, το κόστος του 5% είναι χαμηλότερο από το τρέχον κόστος δανεισμού της Ελλάδας από τις αγορές, δεν παύει να είναι εξαιρετικά υψηλό και να καθιστά μη βιώσιμη την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους.
Όσο περισσότερο αργήσει το αναπόφευκτο «κούρεμα» των απαιτήσεων των πιστωτών της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Μπούιτερ, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το «ψαλίδισμα»: σήμερα θα ήταν αρκετό ένα «κούρεμα» 30% για να γίνει βιώσιμη η εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, αλλά θα προκαλούσε μεγάλη πίεση για «ένεση» κεφαλαίων στις γερμανικές, τις γαλλικές και τις ελληνικές τράπεζες, γι’ αυτό και δεν το δέχθηκαν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, προτιμώντας με το διεθνές σχέδιο χρηματοδότησης να μεταφέρουν ένα μέρος των βαρών από τον ιδιωτικό στο δημόσιο τομέα, για να δώσουν περιθώρια ελιγμών στο τραπεζικό σύστημα.
Όμως, το «κούρεμα» των απαιτήσεων θα είναι αναπόφευκτο και πλέον το ποσοστό του 30% δεν θα είναι αρκετό για να γίνει βιώσιμη η εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους. «Να περιμένετε ανακοινώσεις για την αναδιάρθρωση το 2011», καταλήγει στην ανάλυσή του ο Μπούιτερ, συνιστώντας ουσιαστικά στους πελάτες της Citigroup την πολιτικού της άμεσης αποχώρησης από την ελληνική αγορά ομολόγων, για να αποφύγουν τις πρόσθετες ζημιές.
Διαλυτικά φαινόμενα…
Σε μακροσκελές άρθρο του, το έγκυρο περιοδικό Risk Magazine παραθέτει πλήθος σεναρίων διάλυσης της Ευρωζώνης, υπό το βάρος της υπερχρέωσης των χωρών του Νότου. Όπως τονίζει το περιοδικό, η γερμανική συνταγή της ακραίας λιτότητας σε αυτές τις χώρες, ακόμη και αν θεωρητικά θα μπορούσε να μειώσει τα ελλείμματα είναι πολιτικά αδιέξοδη: στην Λιθουανία, όπου εφαρμόσθηκε η ίδια συνταγή, το ΑΕΠ μειώθηκε πέρυσι σχεδόν κατά 20% και τέτοια ποσοστά ύφεσης θα προκαλέσουν την εξέγερση των πληθυσμών των χωρών του Νότου (σ.σ.: το άρθρο συντάχθηκε πριν τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα…).
Επιπλέον, τονίζει το περιοδικό, τα ακραία προγράμματα λιτότητας που επιδιώκει να επιβάλλει η Γερμανία, θα μειώσουν σε τέτοιο βαθμό το ΑΕΠ, που θα καταλήξουν βραχυπρόθεσμα σε υψηλότερους δείκτες ελλείμματος και χρέους προς το ΑΕΠ και σε υψηλότερα κόστη χρηματοδότησης από τις αγορές, που θα προκαλέσουν ασφυξία στις κυβερνήσεις.
Από την άλλη πλευρά, το κόστος μιας ελληνικής χρεοκοπίας, ή της χρεοκοπίας οποιασδήποτε άλλης περιφερειακής χώρας, θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη, αφού θα προκαλούσε μαζική έξοδο κεφαλαίων από την αγορά ομολόγων. Ένα άλλο, εξίσου καταστροφικό σενάριο, θα ήταν η έξοδος χωρών με αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους τους από την Ευρωζώνη: ο Τζούλιαν Γουάισμαν, οικονομολόγος που έχει εργασθεί στην Τράπεζα της Αγγλίας, αναφέρει ότι θα ήταν εξαιρετικά υψηλό το κόστος της αποχώρησης, καθώς αν επιχειρούσε η ελληνική κυβέρνηση να δραχμοποιήσει τα χρέη θα κατέστρεφε το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού συστήματος και θα οδηγούσε τη χώρα σε πλήρη διεθνή απομόνωση.
Ένα άλλο σενάριο για τις χώρες με τεράστιο εξωτερικό χρέος, θα ήταν η χρήση δύο νομισμάτων: του ευρώ για τις εξωτερικές συναλλαγές και ενός εθνικού νομίσματος για τις εσωτερικές πληρωμές. Σε κάθε περίπτωση, οι λύσεις που προτείνονται για την έξοδο της Ευρωζώνης από την κρίση υπερχρέωσης ούτε εύκολες είναι, ούτε σύντομα θα υπάρξει λύση. Όπως σημειώνει αναλυτής του Κάρνεγκι που μίλησε στο Risk Magazine, όλες οι μεγάλες κρίσεις των τελευταίων ετών, από την κρίση της Ασίας μέχρι την τελευταία κρίση που κλιμακώθηκε με την κατάρρευση της Lehman, είχαν αρκετά στάδια και έριξαν πολλά «ντόμινο» πριν αρχίσει να ξεκαθαρίζει η έκβασή τους…

21 σχόλια

  1. Αλήθεια, ποιός χρέωσε την Ελλάδα κύριε Παπανδρέου και κυρία Θεοδώρα;
    Ποιός;
    Ποιός εξέδωσε το περιβόητο ομόλογο που πρέπει να πληρωθεί στις 19/5/2010 και που μας έστειλε επειγόντως στο Δ.Ν.Τ.;
    Αλήθεια, ποιός;
    ….
    ΗΜΕΡΟΜ. ΕΚΔΟΣΗΣ 19/5/2000
    GR0124011454
    ΗΜΕΡ. ΛΗΞΗΣ 19/5/2010
    ΤΟΚΟΜΕΡΙΔΙΟ 6,00%
    ΑΞΙΑ (ΔΙΣΕΚ. ¤) 8,466
    ….
    Καλά, ο Γ.Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχουν βάλει σαν deadline για την επιβίωση ή την πτώχευση της χώρας την αποπληρωμή του ομολόγου λήξης 19/5.
    Μόνο που δεν τους ρωτάει κανείς, ποιός και πότε πήρε αυτά τα λεφτά, όπως αποκάλυψε χθές η olympia.
    Να η αλήθεια λοιπόν, την αντέχετε;
    Στίς 19/5/2000 εκδόθηκε 10ετές ομόλογο ύψους 8,466 δισεκ. ευρω.
    Ποιός κόμμα “πήρε τα λεφτά” τότε κύριε Παπανδρέου;
    “Πού πήγαν τα λεφτά”; – όπως έλεγες προεκλογικά, κύριε Παπαδρέου;
    Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέμματα κύριε Παπανδρέου;
    Ως πότε θα διαβάλλετε τον Κ.Κ. ότι αυτός χρέωσε την Ελλάδα, κύριε Παπανδρέου;
    Ως πότε θα κρύβουν την αλήθεια οι επιχειρηματίες που έχουν το Mega, τoν Αντένα, τον Σκάϊ και το Alter;
    Ντροπή.
    Θα γίνει, όπως ακριβώς τόλεγες την περασμένη εβδομάδα, κύριε Παπανδρέου.
    Ο λαός θα σας πάρει με τις πέτρες (και τα γιαούρτια και τα αυγά, προσθέτω εγώ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Na to dialysoyn to bourdelo....

    na teleionoyme!!
    mas ta exoyn priksei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. RE VALTE DR KOUTSOUKO

    TI LEEI O HGETHS??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πασοκ

    Υπάρχει ακόμα λύση: Να συσταθεί κοινό ευρωπαϊκό ταμείο, (κατά τα πρότυπα του αμερικανικού κοινού ταμείου των ΗΠΑ),

    ως μόνη ελπίδα σωτηρίας της Ευρώπης και του Ευρώ και να επιστραφεί στο ΔΝΤ το ποσό που έδωσε στην Ελλάδα!

    Έτσι θα βγούμε από το ΔΝΤ αμέσως,ελεγε εχτες το βραδυ ο δρ Κουτσουκος, πολυ σωστα!


    Ελένη Πασοκ

    07 Μαϊ 2010 9:06:00 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ:

    1.ΣΑΚΟΡΑΦΑ
    2.ΔΗΜΑΡΑ
    3.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
    4.ΝΔ (πλην Ντορας & χοντρης Παπ)
    5.ΚΚΕ
    6.ΣΥΡΙΖΑ
    7.ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΩΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O JEFFREY [πράκτορας της νέας τάξης], οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ [πράκτορες-άβουλα ανθρωπάκια-βλαμμένοι κττ] που ψήφισαν τον νόμο για χορήγηση ιθαγένειας στους εισβολείς και οι 10 βουλευτές της ΝΔ [πράκτορες], που απουσίαζαν για να μη καταψηφίσουν, θα εκτελεσθούν. Τους μισούς θα τους κρεμάσουν οι εθνικιστές και τους άλλους μισούς θα τους σφάξουν [με κονσερβοκούτι] πατριώτες [υπάρχουν αρκετοί] ΚΚΕδες και Τροτσκυστές.Μετά θα απελαθούν οι πίθηκοι που μολύνουν την ιερή Ελληνίκη γη την ποτισμένη με αίμα ηρώων και μαρτύρων, είτε έχουν πάρει ιθαγένεια είτε οχι, μαζί με όσους ''εΛΛΗΝΕΣ'' προπαγάνδιζαν το έγκλημα κατά του Ελληνισμού. Ή Ελλάς ή τέφρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ΠΑΣΟΚ εσπειρε ανεμους το 08 και το 09 και εκανε οτι μπορουσε να αποσταθεροποιησει την αδυναμη κυβερνηση της ΝΔ, το καταφερε, ο μπουχεσας πελαγωσε, δεν μπορουσε και δεν ειχε την ικανοτητα να το αντιμετοπισει, και τους παρεδωσε την εξουσια που τοσο πολυ την ηθελαν. Τωρα αρχιζουν να ωριμαζουν οι θυελλες και το ΠΑΣΟΚ πρεπει να τις υποστει, μην ξεχνατε οτι τα μετρα ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ... η αντιδραση του λαου θα ειναι καθε μερα και μεγαλυτερη, ο Παπατζης νουμερο 3 ειναι στην τελευταια του πολιτικη δοξα, (ΧΑΧΑ) συντομα ολοι θα πανε στον διαολο,,,, ολοι οι αλητες με τα ταχαμου ιστορικα ονοματα. Διαγραφη και του μπουχεσα Καραμανλη απο τη ΝΔ ΤΩΡΑ, του ανικανου τεμπελη που εχει ανεβασει τις τιμες στα σουβλακια απο την υπερκαταναλωση του. Οργη λαου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι μεγάλη ντροπή η Ντόρα να ψηφίζει υπέρ των τόσο σκληρών και απάνθρωπων οικονομικών μέτρων ενάντια στο λαό.
    Δεν καταλαβαίνω τί προσπάθησε να κάνει. Προτιμάει να δώσει άλλοθι στο Γιωργάκη μόνο και μόνο για να βλάψει τον Αντώνη Σαμαρά; Δεν νοιάζεται εάν έτσι κάνει κακό στο ίδιο της το κόμμα; Δεν ξέρει ότι είναι αντιθεσμικό να μην λειτουργεί η αντιπολίτευση σε μία δημοκρατική χώρα;
    Είναι ξεφτίλα να θυσιάζεις τους κόπους και την προσπάθεια τόσων ανθρώπων μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις τις προσωπικές σου φιλοδοξίες.
    Ειλικρινά πιστεύω ότι είναι μωρή που πίστευε ότι θα μπορούσε ποτέ ο Σαμαράς να ακολουθήσει το Γιωργάκη στη σπίλωση του Κώστα Καραμανλή.
    Τελικά η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν πολύ χαμηλού επιπέδου.
    Ευτυχώς που ο Θεός φώτισε τους νεοδημοκράτες και δεν την έκαναν αρχηγό.
    Ευτυχώς που την τύφλωσε η μωροφιλοδοξία και αυτοκαταστράφηκε.
    Δεν θα μας λείψει.
    Εξάλλου το κέρδος μας είναι διπλό.
    Πρώτον, ξεφορτωθήκαμε ένα μόνιμο μπελά.
    Δεύτερο, εκεί που θα πάει μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει, οπότε πάλι κέρδος θα έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλήθεια, ποιός χρέωσε την Ελλάδα κύριε Παπανδρέου και κυρία Θεοδώρα;
    Ποιός;
    Ποιός εξέδωσε το περιβόητο ομόλογο που πρέπει να πληρωθεί στις 19/5/2010 και που μας έστειλε επειγόντως στο Δ.Ν.Τ.;
    Αλήθεια, ποιός;
    ….
    ΗΜΕΡΟΜ. ΕΚΔΟΣΗΣ 19/5/2000
    GR0124011454
    ΗΜΕΡ. ΛΗΞΗΣ 19/5/2010
    ΤΟΚΟΜΕΡΙΔΙΟ 6,00%
    ΑΞΙΑ (ΔΙΣΕΚ. ¤) 8,466
    ….
    Καλά, ο Γ.Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχουν βάλει σαν deadline για την επιβίωση ή την πτώχευση της χώρας την αποπληρωμή του ομολόγου λήξης 19/5.
    Μόνο που δεν τους ρωτάει κανείς, ποιός και πότε πήρε αυτά τα λεφτά, όπως αποκάλυψε χθές η olympia.
    Να η αλήθεια λοιπόν, την αντέχετε;
    Στίς 19/5/2000 εκδόθηκε 10ετές ομόλογο ύψους 8,466 δισεκ. ευρω.
    Ποιός κόμμα “πήρε τα λεφτά” τότε κύριε Παπανδρέου;
    “Πού πήγαν τα λεφτά”; – όπως έλεγες προεκλογικά, κύριε Παπαδρέου;
    Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέμματα κύριε Παπανδρέου;
    Ως πότε θα διαβάλλετε τον Κ.Κ. ότι αυτός χρέωσε την Ελλάδα, κύριε Παπανδρέου;
    Ως πότε θα κρύβουν την αλήθεια οι επιχειρηματίες που έχουν το Mega, τoν Αντένα, τον Σκάϊ και το Alter;
    Ντροπή.
    Θα γίνει, όπως ακριβώς τόλεγες την περασμένη εβδομάδα, κύριε Παπανδρέου.
    Ο λαός θα σας πάρει με τις πέτρες (και τα γιαούρτια και τα αυγά, προσθέτω εγώ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν υπάρχει πιθανοτητα διασωσης της Ελληνικής οικονομίας με δανεικά λεει στην ουσία ο κρουγκμαν.
    Σημερα η χωρα βρίσκεται στο επίκεντρο τριων πόλων ΗΠΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ.
    Οι ΗΠΑ δεν συγχωρούν τη γερμανικη ματαιοδοξία κ το εγχειρημα του ευρω.
    Διαλύουν την ευρωζώνη ροκανίζοντας το χαμηλό υπογάστριο της ευρώπης το νότο.
    Χτυπούν έτσι το γερμανικό οικονομικό μεγαλοιδεατισμό λειώνοντας τα πόρκις ελλαδα ισπανια πορτογαλια ιταλία ιρλανδία.
    Έμμεσα χτυπούν το γίγαντα με τα πήλινα πόδια τη γερμανία.
    Το σενάριο εχει υφανθεί κ θαχει πολλές εκπλήξεις στυγνός οικονομικός πόλεμος με θύματα λαούς που υπερεκτίμησαν τις δυνατότητες τους ακούοντας κ ψηφίζοντας πολιτικούς μαριονέτες εξωνυμένους χωρίς ιχνος ενδοιασμού.
    Αρχίζει ο ψυχρός οικονομικός πόλεμος με αγνωστες διαστάσεις κ αποτελέσματα.
    Ενα ειναι σιγουρο η πτώχευση του νότου συλλήβδην.
    Το πολιτικό κ οικονομικό κατεστημενο εχει τελειώσει οριστικά κ αναδύονται νεες δυνάμεις.
    Θα ζήσουμε κοσμογονικές μεταβολές ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ……………

    Ας δούμε αντικειμενικά, τι μας οδήγησε σε αυτό το χάλι, σε αυτήν την ανείπωτη καταστροφή, την σημερινή κρίση-τραγωδία….

    Να δούμε που μας κατάντησε η Δεξιά, η παράταξη της ρεμούλας και της λαμογιάς, που έχει μάθει από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ- στον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό, να κάνει αρπαχτές, να ταΐζει με δημόσιο χρήμα παράσιτα-επιχειρηματίες, να δημιουργεί Βατοπέδια, να δίνει τα δημόσια έργα στους «δικούς» της, να καταργεί το νόμο Πεπονή, να διορίζει τα δικά της παιδιά χωρίς να λογαριάζει το κόστος κλπ. κλπ.

    Με το που πήραν την εξουσία έπεσαν σαν λυσσασμένα σκυλιά πάνω στο σώμα της Ελλάδας για να φάνε ό,τι αρπάξουν και να…που μας κατάντησαν!!!

    Και να έχουν το θράσος και την αναίδεια να μας λένε ότι δεν φταίει μόνο ο Καραμανλής για την κατάσταση στην οποία περιήλθε σήμερα η χώρα, αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη!

    Μα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ? Πού είναι τώρα ο καταλληλότερος? Ο πρίγκηψ της Ραφήνας? Έχει κρυφτεί με την ουρά στα σκέλια από τις ενοχές του και ντρέπεται να βγει στον κόσμο.

    Μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές του θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 150 δις !!!!!

    Ας δούμε τώρα τι κράτος παρέλαβε τον Μάρτιο του 2004…..

    Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κώστα Σημίτη, τους παρέδωσε μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΟΥΣΑ ΧΩΡΑ ΜΕ 4,5% ΑΝΑΠΤΥΞΗ, έτοιμη να υποδεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    Η Ελλάδα το 2001, μπήκε πραγματικά με το σπαθί της στην ΟΝΕ, με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς τις απάτες, τις απογραφές και τα καραγκιοζιλίκια του Αλογοσκούφη που ακολούθησαν.

    Η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ με έλλειμμα κάτω του 3%, πληθωρισμό κάτω του 2,5% και δημόσιο χρέος (πράγματι σχετικά υψηλό, αλλά όχι πολύ αποκλίνον από τα δημόσια χρέη άλλων ευρωπαϊκών χωρών) και το πιο σημαντικό- πολύ πιο κάτω από το 100% του ΑΕΠ (αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί σήμερα, αντίθετα δέστε λ.χ. την Ιταλία με τι λογιστικά τρικ κατάφερε και μπήκε στην Ευρωζώνη)!!!!

    Υπήρχε μια πρωτοφανή πραγματική έκρηξη στην οικοδομική δραστηριότητα, φτιάχνονταν υπερσύγχρονες εθνικές οδοί, κόμβοι, αεροδρόμια, λιμάνια.

    Η χώρα είχε κύρος και περιεβάλλετο από την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας!

    Μάλιστα τότε, μετά το 2004, επίμονα συζητιόταν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ως εν δυνάμει υποψηφίου για τη θέση του προεδρεύοντος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως ενός χαρισματικού και σταθερού ευρωπαϊκού ηγέτη, αλλά στο τέλος υπερίσχυσαν οι κομματικοί συσχετισμοί, μιας που τότε η Δεξιά στην Ευρώπη ήταν πλειοψηφούσα και έτσι εξελέγη ο Πορτογάλος συντηρητικός Μπαρόζο.

    Για το μόνο που κατέκριναν μετέπειτα τον πρώην πρωθυπουργό ήταν, ότι κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού, δεν ενέγραφε τις αμυντικές δαπάνες στον χρόνο υπογραφής της σύμβασης για την αγορά τους, αλλά την μετέθετε στον χρόνο παραλαβής τους.

    Αργότερα όμως αυτή η κατηγορία κατέπεσε, αφού διαπιστώθηκε ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπολόγιζαν με τον ίδιο τρόπο τις αμυντικές τους δαπάνες στους προϋπολογισμούς τους.

    Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριοι και η Δεξιά και ο Σαμαράς- ο ΜΕΓΑΣ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ, καλά θα κάνει να το βουλώσει και να μη μιλά καθόλου, γιατί εκτίθεται ακόμα περισσότερο στα μάτια του Ελληνικού λαού!

    Θα πρέπει να χώσουν το κεφάλι τους μέσα στη γη- σαν τη στρουθοκάμηλο, από ντροπή, γιατί ο Λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά την καταστροφική τους διακυβέρνηση!!

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!

    Παρατηρητής

    Υ.Γ. Γιατί μου βρωμάει φασιστίλα εδω πέρα?
    Βρωμάει απαίσια σπασμένα (απ’την οργή του λαού) και κλούβια Χρυσά Αυγά...Πουουφ!
    Πουουουφ…Βρωμιάρηδες!! Γυρίστε πίσω στις τρύπες σας, στο σκοτάδι- εκεί όπου ανήκετε, για να ξεβρωμίσει ο τόπος!!
    Απίστευτη ΜΠΟΧΑ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

    Η σφηνα στην καρδια των βρυκολακων…forever!
    εμπρος για μια ελλαδα περηφανη με ελπιδα..
    και αξιοπρεπεια….


    ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΞΕΡΑΣΤΕ ΕΔΩ:
    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, δήλωσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει αναγκαστικά «ναι» για τη σωτηρία της χώρας.

    ΩΡΑΙΑ !!!!

    Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ
    ΕΘΝΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΩΝ
    ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ
    του Γιώργου ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ
    ΠΑΣΟΚ-ΝΤΟΡΑΣ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ.
    ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..
    ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΟΛΩΝ __________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ.
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΘΑ ΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΓΑΘΑΡΧΙΔΟΣ7 Μαΐ 2010, 3:20:00 μ.μ.

    ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ
    ΜΕ Δ Υ Ο ΛΟΓΙΑ;

    ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ
    ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΣΟΥ;
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ... ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ;!

    ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τέρμα στην κρατική διαδήμιση ΠΑΕ,ΚΑΕ,καναλιών και εφημερίδων.Τέρμα η χορηγία Μη Κυβερνητικών οργανώσεων,κομμάτων και εκκλησίας.Να φορολογηθεί η εκκλησία ή να αξιοποιήσει την περιουσία της μόνη της και οι παπάδες να πληρώνονται απο αυτήν και όχι απο το δημόσιο!!!Να καταργηθεί η φοροαπαλαγή των δωρεών.Αν θέλεις φιλανθρωπία σε ουνεσκο, ιδρυμα ελπίδα, ελεπαπ κ.λ.π να γίνεται χωρίς αντάλαγμα!!Κλείστε το ικα να μην ταλαιπωρούνται οι γέροι.Αν δεν γουστάρουν οι γιατροί να πάνε σπίτι τους!!Διώξτε αλβανούς,πακιστανούς και ρωσοπόντιους που έφερε το 1991 ο Σαμαράς σαν υπουργός εξωτερικών να ξεβρωμίσει ο τόπος.Δώστε την άδεια στους πιλότους να ρίξουν ενα τουρκικό αεροπλάνο να πάνε στο διάολο να τελειώνουμε με τους τούρκους, πολύ το συζητήσαμε τόσα χρόνια!!Μπήκες στο αιγαίο φίλε έπεσες!!απλά πράγματα!!Ενημέρωσε και την εοκ απο πριν να ξέρει κι αυτη να αναλάβει τις ευθύνες της!Πιαστε επιτέλους τούς δήθεν γνωστούς αγνώστους και τους χρυσαυγίτες να ησυχάσουμε, ξέρετε ποιοί είναι όπως ξέρατε και τον επαναστατικό αγώνα!!έχουμε γίνει περίγελος στη ευρώπη μ αυτους!!Η κόρη του προδότη και αποστάτη μητσοτάκη θα κάνει κόμα και νομίζει ότι θα εκφράσει το νεο!!Νομίζει οτι ο κόσμος ξεχνάει τη συνενοχή της με τα αίσχη του καραμανλή!!Γιατί τον κάλυπτες ντόρα μπακογιάννη κούβελου μητσοτάκη τόσα χρόνια?Γιατί έβαζες την καρέκλα πάνω απ΄το συμφέρον της χώρας και δεν έφευγες αφού διαφωνούσες?Κλείστε φυλακή τους δικαστικούς που αθωόνουν παιδεραστές,πολιτικούς,κλέφτες,επίορκους δημοσιους υπαλλήλους!!!Καθόμαστε μέρα νύχτα και βλέπουμε τον ψωμιάδη στα κανάλια να φωνάζει.Αυτή είναι η αξία μας να ψηφίζουμε τον ψωμιάδη.Βγάζουνε τον Άνθιμο στα κανάλια αλλά δε βγάζουνε το μητροπολίτη αμαλιάδος ή καρπάθου!Να κάτσει στην μητρόπολή του και να μην παρεμποδίζει την κατασκευή του μετρό θεσ/νικης ζητώντας μίζα!!Άκουσων η εκκλησία να ζητάει μίζα!!Ακούμε το κκε να λέει έξω απο την εοκ αλλά τις επιδοτήσεις απο την εοκ ο μπουτας και ο κοκκινούλης μια χαρά της τσεπώνανε εκεί στον κάμπο!!Καταργήστε τις συντάξεις βουλευτών και δημάρχων, να πληρώνονται απο το ταμείο τους όπως όλοι μας.Ή νομιμοποιήστε το εμπόριο χασις να μεγαλώσουν οι εξαγωγές και τα έσοδα του κράτους ή πάτε στα ζωνιανά και κάψτε τα και απελάστε τους απο τη χώρα.Δεν μπορεί να κυκλοφορούν με porche στα ζωνιανα με τη ανοχή του κράτους και την ίδια ώρα να γδέρνετε τους επειχηρηματίες με εισφορές και τους μισθωτούς με φόρους φόρους φόρους.Καλύτερα να κυρήξουμε πτώχευση τώρα παρά σε δύο χρόνια!!Να αρχίσουμε απο το μηδέν.Ενωμένοι όλοι οι έλληνες δίχως διακρίσεις σε πασοκ,νδ,κκε,χουντικούς κ.λ.π...Να πάψουμε να διπλοπαρκάρουμε και να πετάμε τα σκουπίδια όπου να ναι.Να πάψει ο κάθε τεμπέλης συνδικαλιστής να έχει κυβερνητικές θέσεις!!Απεργία ο ελεγκτης αεροδρομίου δωσε επίδομα 1000€, απεργία η δεη δώσε επίδομα 800€,κλείνει το δρόμο ο μπούτας και ο κοκκινούλης με τρακτέρ δώσε επιδότηση!!Τι λέτε ρε!!Τέλος κύριοι!!Ή θα γίνουμε άνθρωποι ή θα πάμε στο διάολο!!Κάθε σπίτι έχει 3 αυτοκίνητα και 4 μηχανάκια...Πάμε στην καφετέρια πληρώνουμε τον κωλοκαφέ 4€ και δίνουμε και πουρμπουάρ για να το παίξουμε μάγκες!!Αφήνουμε το ιχ μπροστά στο καφενείο εμποδίζοντας του πάντες και κάνουμε κριτική στο δήμαρχο...Αυτή είναι η αξία μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτά που ο Γιωργάκης έταξε προεκλογικά πρέπει να τα κάνει αλλιώς θα του πεί ο παππάς στο αυτί.
    Όταν τον ψήφισε ο κόσμος πέρυσι δεν τον ψήφισε για να μας στείλει στις μασέλες του ΔΝΤ.
    Κύριε Παπανδρέου ή σύνελθε ή φύγε, αλλιώς θα σε φύγουμε εμείς με το ζόρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όλη η Ευρώπη περιμένει πότε θα καταρρεύσουμε ,το έχουνε σίγουρο, να μας φάνε μια χαψιά και να γελάνε όταν θα παρακαλάμε για ένα κομμάτι ψωμί !!
    Και στην Ελλάδα ακόμα υπάρχουνε τόσο πολύ μαλακές που νομίζουνε ότι μπορούμε ακόμα να ζούμε με δανικά τα οποία θα μας τα δώσουν με ευχαρίστηση οι Ευρωπαίοι ,Ρώσοι ,Κινέζοι κ.λ.π.
    ΡΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΑΤΕ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. GIA TA ZOA PASOK.

    ΓΑΠ: “Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΕ”!

    Δεύτερο μεγάλο διήγημα του ΓΑΠ κατά την επική χθες ομιλία του στη βουλή. Έπος μέγα, το οποίο επιβεβαιώνουν και οι σύντροφοι του πατρός Ανδρέα. Κοιτάξτε λοιπόν τι θα πει εξορία:

    Ο Κορνήλιος Καστοριάδης λοιπόν, μία από τις πλέον φωτισμένες προσωπικότητες της μεταπολεμικής Ευρώπης (σχετικά εδώ) έζησε στο πετσί του την αξιοπιστία και την αγωνιστικότητα του Ανδρέα. Στην επιστολή του με τίτλο «Η μαθητική συντροφιά», που αναφέρεται στα γεγονότα αυτά της μαθητικής του ζωής, τη σύλληψη της συντροφιάς αυτής που τα μέλη της ήσαν ήδη από το 1938 πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας και του ίδιου στις αρχές του καλοκαιριού του 1939 από την Ασφάλεια και στο ρόλο που έπαιξε σχετικά ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος τον χειμώνα του 1938-1939, αφού είχε συνδεθεί με μια ομάδα της δεξιάς πτέρυγας του τροτσκισμού στην Ελλάδα, προσπάθησε να στρατολογήσει τα μέλη αυτής της συντροφιάς στην ομάδα του, αλλά το μόνο που κατόρθωσε ήταν να τους πουλήσει μερικά αντίτυπα του εντύπου που αυτή έβγαζε, σημειώνοντας τα ονόματα των αγοραστών και τα ποσά που εισέπραξε απ’ αυτούς σε τεφτεράκια, τα οποία ο διεξάγων την προανάκριση ανθυπομοίραρχος της Ειδικής Ασφάλειας, Γιαννακός, επέδειξε στον κρατούμενο Καστοριάδη μαζί με την έγγραφη ομολογία του Α. Παπανδρέου, ώστε να τον αναγκάσει να παραδεχθεί εκ των υστέρων ότι, πράγματι, τα είχε αγοράσει. Η επιστολή αυτή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα «Το Βήμα», στις 10 Αυγούστου 1986).

    Τεφτεράκια λοιπόν ο “εξόριστος”! Τεφτεράκια με καταγραφή ονομάτων και στην ασφάλεια! Μετά βέβαια θα πίστευε κανείς ότι ο “αγωνιστής” έφυγε στην εξορία. Αμ δε…

    Κοιτάξτε πως φέρθηκαν οι αρχές στον “αντιστασιακό” Ανδρέα Παπανδρέου, σύμφωνα με τη μαρτυρία του συντρόφου του Γιάννη Ταμτάκου: … Θα πω και μερικά πράγματα για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κάνει το συνέδριό του, όπου και μίλησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, στον οποίο δυστυχώς μάθαμε μερικά πράγματα. …
    Είχε δημιουργήσει ο Ανδρέας τότε μια ομάδα μέσα στο πανεπιστήμιο με καμιά δεκαριά φοιτητές μεταξύ αυτών ο Καστοριάδης κλπ.

    Αυτός όταν πιάστηκε δεν αρκέστηκε σε μια απλή δήλωση, γιατί έκανε όλη η ομάδα δήλωση για να’ μαστε ειλικρινείς εκτός ενός ο οποίος δεν ήταν φοιτητής, αλλά και αποκήρυξε τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό που μας τον δίνει τώρα με το τσουβάλι και κατέδωσε και ορισμένους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόταν. Αυτό το εξευτελιστικό πράγμα το αρνηθήκαμε στην πράξη. Και εμείς οι χωρίς ταυτότητα εργάτες περνάμε τον δρόμο της εξορίας αγόγγυστα.

    Σ’ αυτόν δώσανε διαβατήριο να φύγει στο εξωτερικό γιατί ήταν παιδί της αστικής τάξης. Βέβαια, σκέφτεστε τι σοσιαλισμό θα κάνει. Εγώ λέω θα κάνει σεληνιασμό και όχι σοσιαλισμό…

    Τα καλά βέβαια δεν σταματούν εδώ, αφού σε αντίθεση με τον ΓΑΠ που δεν έχει ανάγκη να υπογράφει δηλώσεις καθότι πράγματι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας του, Ο Ανδρέας είχε υπογράψει και μακροσκελέστατη δήλωση μετανοίας – δωσίματος συντρόφων. Άντε μετά να ρίξεις άδικο στον ΓΑΠ που είπε ότι όλοι οι Έλληνες είναι απατεώνες. Αυτούς γνώρισε το παιδί, αυτά λέει.

    AI SIXTIR ZOO....
    KATO H XOYNTA PASOK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    ΞΥΠΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ!!

    Μητροπολίτης Αυστρίας: «Η Ευρωπαική Ένωση είναι οικοδομημένη μόνον σε θεμέλια από χαρτονομίσματα»

    «ΥΠΟΔΑΥΛΙΣΗ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

    Ο Ελληνοορθόδοξος μητροπολίτης Αυστρίας - Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ, σε συνέντευξή του εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την τρέχουσα υποδαύλιση μίσους κατά της Ελλάδας, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε και την απογοήτευσή του για το αρνητικό κλίμα.

    ΟΡΜΑΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΦΑΝΕ!!

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πασοκ

    Ολη η Μηλιωνη χαιρετιζει το χθεσινο Αποκαλυπτικο Δελτιο

    καταλυτικη η παρουσια Καψαμπελη - Κανελλάκη, τα εδωσαν ολα!!

    Ολοι ενωμενοι αδερφια....μας πανε σαν προβατα επι σφαγη ειπε ο δρ Κουτσουκος στους πρασινοφρουρους,

    μολις γυρισε απο μια δηλωση που εκανε στο ΑΛ Ζαζιρα, οπου μιλησε για την κομπινα της δηθεν πτωχευσης την ανθελληνικη προπαγανδα

    και εβαλε τη Μερκελ στη θεση της!!

    Τακης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΑΠΟ 07 Μαϊ 2010 3:28:00 μ.μ.

    ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΠΟΣΤ "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ"

    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ...

    ΝΙΩΘΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ: "ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΞΑΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ"

    ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΚΟΛΠΟ ΝΑ ΓΥΡΝΑΣ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80' ΤΟΥ Α.Π.

    ΚΙ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ, ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ, ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ, ΜΗ-ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ, ΧΑΙΔΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΚΛΠ.

    ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΩ!!

    ΕΠΙΣΗΣ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80'

    ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ…..
    ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ…..
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΣ, ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ??
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2001, ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΝΕ (ΕΥΡΩ)

    Η ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΕΙΝΑΙ:


    "ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΥΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ"?


    ΗΤΑΝ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ??
    ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ, ΟΛΟΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟ 2004!!


    ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ??

    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση