GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σώθηκε η Ελλάδα ή…οι πιστωτές της;...

Από το http://www.sofokleous10.gr/ «Στο τέλος της θητείας μου, η Ελλάδα δεν θα είναι χρεοκοπημένη. Θα είναι αναγεννημένη», ανέφερε χθες ο ...

Από το http://www.sofokleous10.gr/
«Στο τέλος της θητείας μου, η Ελλάδα δεν θα είναι χρεοκοπημένη. Θα είναι αναγεννημένη», ανέφερε χθες ο Πρωθυπουργός στη δραματική ομιλία του ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά ήδη αυτή η αισιόδοξη πρόβλεψη αμφισβητείται: το «πακέτο» -ρεκόρ από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ είναι βέβαιο ότι θα σώσει τους πιστωτές της χώρας, αλλά απολύτως αβέβαιο αν θα αποτρέψει την ελληνική χρεοκοπία λίγα χρόνια αργότερα.
Με τα 110-120 δις. ευρώ του διεθνούς χρηματοδοτικού «πακέτου», ποσό σχεδόν διπλάσιο από το προηγούμενο ρεκόρ διεθνούς διάσωσης (58 δις. ευρώ για την Νότια Κορέα), οι ευρωπαϊκές, κυρίως, τράπεζες, που δάνειζαν την Ελλάδα αφειδώς τα προηγούμενα χρόνια δεν θα υποστούν το κόστος της απερισκεψίας τους, αφού τα περισσότερα ομόλογα που κρατούν και λήγουν την προσεχή τριετία θα πληρωθούν στο ακέραιο από το διεθνή μηχανισμό, μέσω του οποίου χονδρικά το 1/3 του ελληνικού χρέους θα περάσει στα κράτη της Ευρωζώνης και στο ΔΝΤ.
Όσοι ασκούσαν εδώ και χρόνια την ίδια κριτική στο Ταμείο, ότι δηλαδή...
 παρεμβαίνει για να διασώζει τα πανίσχυρα ιδιωτικά τραπεζικά συμφέροντα και όχι τις χρεοκοπημένες χώρες, πιθανότατα θα δικαιωθούν στην κριτική τους: το διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα παίρνει μια παράταση τριών ετών και αρκετές δεκάδες δισεκατομμύρια για να διαχειρισθεί χωρίς τεράστιο κόστος την κατάρρευση μιας χώρας, που αποδείχθηκε ότι κακώς δανειζόταν τα τελευταία χρόνια, πριν την κρίση που άρχισε το 2009, με αποδόσεις πολύ κοντά στις αντίστοιχες των γερμανικών ομολόγων.
Όμως, το μεγάλο ζητούμενο για τους Έλληνες, δηλαδή η οριστική αποφυγή της χρεοκοπίας, δεν φαίνεται ότι διασφαλίζεται με το «πακέτο» φόρων και περικοπών – σοκ που ανακοίνωσε χθες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρότι αυτό έχει πρωτοφανές βάθος και εύρος: σε 30 δις. ευρώ υπολογίζεται η εξοικονόμηση που θα επιτευχθεί στη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος περικοπής μισθών στο Δημόσιο και αύξησης των έμμεσων φόρων.
Η δυναμική αυτών των μέτρων είναι τόσο έντονα υφεσιακή, που μόνο αν γίνει κάποιο θαύμα ιστορικών διαστάσεων και ξαφνικά οι επενδυτές από τα πέρατα της… οικουμένης ανακαλύψουν την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό, θα μπορούσε να αποφευχθεί μια πρωτοφανής κατάρρευση του ελληνικού ακαθάριστου προϊόντος. Είναι χαρακτηριστικό, ότι με ένα «μετριοπαθή» πολλαπλασιαστή 2-3, το ποσό των περικοπών θα αφαιρέσει τα επόμενα χρόνια 60-90 δις. ευρώ από την τελική δαπάνη στην ελληνική οικονομία, δηλαδή ένα ποσό που αντιστοιχεί σε 25-38% του ΑΕΠ!
Με αυτούς τους υπολογισμούς, μοιάζουν με… κατασκευές στην άμμο, που θα σαρωθούν αναπόφευκτα από τα κύματα της ύφεσης, οι υπολογισμοί του Γ. Παπακωνσταντίνου για μείωση του ΑΕΠ μόνο 4% φέτος, 2,6% το 2011 και οριακή αύξηση 1,1% το 2012. Δυστυχώς, σε αυτούς ακριβώς τους αβάσιμους υπολογισμούς έχει βασισθεί η παραδοχή που γίνεται, ότι στη λήξη του προγράμματος σταθεροποίησης, το 2014, το δημόσιο χρέος θα έχει σταθεροποιηθεί στο εξόχως υψηλό ποσοστό 150% του ΑΕΠ, για να αρχίσει να υποχωρεί, ενώ το έλλειμμα θα έχει μειωθεί κάτω από το 3%.
Αναλυτές υπενθυμίζουν, ότι και για το 2010 η αρχική πρόβλεψη της ελληνικής κυβέρνησης έκανε λόγο για μείωση του ΑΕΠ κατά 0,3% και αποδείχθηκε ανεδαφική και εκτιμούν ότι το ίδιο θα συμβεί και με αυτές τις προβλέψεις. «Υπάρχει μια πολύ ρεαλιστική προοπτική, ότι στο τέλος του προγράμματος, ή και νωρίτερα, η Ελλάδα θα έχει να διαχειρισθεί και πάλι ένα μη βιώσιμο εθνικό χρέος και θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση (σ.σ.: βλ. χρεοκοπία «ήπιας» μορφής), επειδή θα έχει μια πολύ, πολύ βαθιά ύφεση στο μεταξύ», τονίζει στο “Bloomberg” ο Μπάρι Άιχενγκριν, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, όπου δίδασκε και ο Ανδρέας Παπανδρέου…
Υπεραπόδοση στο ΧΑ
Πάντως, τις επόμενες ημέρες αναμένεται ράλι ανακούφισης στο Χρηματιστήριο, με αιχμή κυρίως τις κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, οι οποίες είναι και ο μεγαλύτερος κερδισμένος από το «πακέτο», όχι μόνο γιατί εξαλείφεται ο άμεσος κίνδυνος απωλειών από το χαρτοφυλάκιο ομολόγων 40 δις. ευρώ που έχουν, αλλά και επειδή ο κ. Παπακωνσταντίνου μερίμνησε, σε συνεργασία με το ΔΝΤ, για τη δημιουργία ειδικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που θα αναλάβει να καλύψει με διεθνείς χρηματοδοτήσεις τις τεράστιες «τρύπες» στους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών.
Άλλωστε, τα χρηματιστήρια είθισται να υπεραποδίδουν όταν παρεμβαίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έστω και αν αρκετά συχνά ότι αρχίζει με… ράλι, τελειώνει με πόνο (βλ. την περίπτωση της Αργεντινής, που εφάρμοσε πιστά όλες τις υποδείξεις του Ταμείου, πριν χρεοκοπήσει).
Η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ εξέτασε την υπεραπόδοση/υποαπόδοση των χρηματιστηρίων των έξι ευρωπαϊκών χωρών (Ουγγαρία, Λετονία, Ρουμανία, Ισλανδία, Σερβία, Ουκρανία) από τότε που προσέφυγαν στο ΔΝΤ. Η απόδοση αυτή υπολογίστηκε όχι με βάση τη μέση τιμή, αλλά την διάμεσο, ώστε να μην επηρεάζουν το δείγμα οι ακραίες τιμές. Επίσης δεν υπολογίστηκαν άλλοι παράγοντες (νομισματικοί, κλπ.), γνωρίζοντας ότι χώρες με δικό τους νόμισμα έχουν διολίσθηση/υποτίμηση έναντι ισχυρών νομισμάτων διαχρονικά, όπως σημείωνε στη σχετική της ανάλυση η Κύκλος.

19 σχόλια

  1. Γιατι επιχειρήται το χρέος της Ελλάδος απο απλο χρέος ΟΜΟΛΟΓΩΝ να γίνει ενυπόθηκο ?

    Όλο το σκηνικό στήθηκε για να εξασφαλήσουν την αλλαγή του ελληνικού χρέους ,απο τα πολύ επισφαλή ομόλογα δημοσίου σε σίγουρα και μη διαπραγματεύσιμα ενυπόθηκα.

    Οτι συμβαίνει στο λαό . Δίνει καποιος δανεικά χρήματα και ο δανιστής ,τον δινει ένα γραμμάτιο .
    Εάν αυτός που δινει το γραμματιο δεν έχει περιουσιακα στοιχεία τότε δεν (ουκ λαμβάνειν εκ του μή έχοντος )
    τα όμόλογα του δημοσίου, έαν υπάρξη χρεοκωποία δεν εξασφαλίζουν τους πιστωτές τα χρηματά τους.

    Είναι κάτι το αόριστο πρεπει να κρατάς τα χαρτιά και να περιμένεις να αναγνωρίσει το ελληνικό δημόσιο το χρέος.

    Εάν όμως σε πούν βάλε προσημείωση μετοχές ΟΣΕ -ΟΤΕ-ΔΕΗ-Εθνική τράπεζα κτλ κτλ κτλ. Τότε αλλάζει το πράγμα, γινεται πιό συγκεκριμένο και έαν κυρήξεις πτώχευση γι' αυτούς δεν έχει καμμιά επίπτωση. Τα λεφτά τους θα τα πάρουν ότι και να γίνει ή αλλιώς παίρνουν την επιχείρηση που υποθήκευσαν.

    Εκείνο που με ανησυχεί περισσότερο είναι οτι το 50% του εξωτερικού χρέους ανήκει στα δικά μας σαϊνια.
    Ετσι αυτοι που μας έκλεβαν μετά μας δάνειζαν και τέλος άνοιγαν και τα μάτια των ξένων δανειστών μας.

    man-bell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΦΤΩ ΕΞΩ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΠΥΡΑΚΙ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΚΑΙ Η ΜΩΒ ΓΡΑΒΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΠΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΩΜΕΝΗΣ ΤΖΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΑ Ο ΟΛΙΓΙΣΤΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΧΑΧΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΚΛΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΕΘΝΙΚΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΟΥΛΙΚΟ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

    ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑΝΑΙ 410 ΔΙΣ.

    ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Μπράβο" ρε γελοίοι

    Μα είναι δυνατόν ρε παιδιά να προσπαθούν μειώσουν το έλλειμμα από τους συνταξιούχους των 500 ευρώ. Πόσο πιο χαμηλά μπορούν να πέσουν. Να πάτε να τα πάρετε από αυτούς που πήραν τα χρήματα του κόσμου και δεν ξέρουμε που τα έχουν. Ο συνταξιούχος σας φταίει ρε φωστήρες;

    Δε βαρεθήκατε να βλέπετε ανθρώπους να...μαζεύουν τα σκουπίδια των λαϊκών αγορών κάθε μεσημέρι; Μπράβο, ρίξτε το έλλειμμα δημιουργώντας άστεγους ανθρώπους που δούλευαν μια ζωή με αξιοπρέπεια.
    Ντροπή και αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Είμαι μια γυναίκα 46 χρόνων. Με εξαπάτησαν, με κορόιδεψαν και βρίσκομαι σε απόγνωση. Ναι φταίω. Φταίω γιατί τους ανεχόμουν, τους ψήφιζα. Πίστευα ότι δουλεύουν για το καλό της πατρίδας, για την πρόοδο των πολιτών. Ζω με την αγωνία μην αρρωστήσουν τα παιδιά μου και αναγκαστώ να τα πάω στα άθλια δημόσια νοσοκομεία. Σκέφτομαι από πού να κόψω για να πληρώσω τα φροντιστήρια, τα βιβλία, τα ρούχα τους. Αυτοί που μας φτάσανε εδώ, πηγαίνουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία, τα ιδιωτικά σχολεία. ...
    Σπουδάζουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό και τα ετοιμάζουν να γυρίσουν να μας κυβερνήσουν. Ως πότε θα τους ανεχόμαστε; Κλέφτες και άθλιους πολιτικούς. Ψεύτες και γλύφτες μεγαλοδημοσιογράφους. Τοκογλύφους μεγαλοτραπεζίτες. Μας φτύνουν και εμείς σκουπιζόμαστε και σκύβουμε το κεφάλι. Τι περιμένουμε; Μήπως να τιμωρηθούν; Από ποιούς; Τα λαμόγια θα βγάλουν τα μάτια τους μόνοι τους; Υπάρχουν βέβαια και οι τρομοκράτες. Σέχτες, Πυρίνες,Επαναστατικοί αγώνες, τρομοκράτες του κω@@@. Μια ενέργεια για να τρομοκρατίσουν αυτούς που πρέπει δεν έκαναν ποτέ. Κάτι ψιλοβιτρίνες και κάποια μπατσάκια που μπήκαν στο σώμα με τις πανελλήνιες εξετάσεις. Ούτε έναν μεγαλοτραπεζίτη, ούτε έναν πολιτικό ούτε έναν μεγαλοδημοσιογράφο δεν κατάφεραν να τρομάξουν. Να τους κάνουν να φοβούνται αυτοί και τα παιδιά τους να βγούνε από τις βίλες τους. Αν το κάνανε σωστά θα ήταν λαϊκοί ήρωες και όχι ερασιτέχνες του κερατά. Ίσως πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Και επειδή δεν μπορούμε να κλείσουμε φυλακή εμείς οι απλοί πολίτες τους άθλιους, μπορούμε να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη ·. Να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους. Αυγά, ντομάτες, γιαούρτια, γιουχάρισμα. Αν και όλοι τους είναι αναίσθητοι και χοντρόπετσοι, εμείς θα πρέπει να τους ξεφτιλίζουμε όποτε βρεθούν στο δρόμο μας. Εκεί μας καταντήσανε όλοι οι άχρηστοι, να γίνουμε όλοι μας αντάρτες πόλεων. Πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΗ."

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΠΑΝΕ ΝΑ ΡΗΜΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΕΣ ΧΑΡΤΙΩΝ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΒΑΡΔΙΝΟΒΑΓΙΣΤΑΝ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΧΟΛΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ.

    ΡΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ....................

    ΚΑΠΙΟΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ FOCUS.

    ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ.

    ΑΛΛΗ ΣΧΟΛΗ ΡΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΠΑΠΟΥΤΣΗΔΕΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΔΕΣ ΔΑΜΑΝΑΚΕΣ ΠΑΓΚΑΛΙΣΤΑΝ ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.
    ΟΥΣΤ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΞΕΝΟΔΟΥΛΑ ΕΡΠΕΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.

    ΦΤΟΥ ΣΑΣ..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΝΑ ΣΕ ΠΙΣΤΩΣΟΥΝ?? ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΠΟΥ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΑΛΑΒΕΙΣ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ ΜΟΥ
    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΠΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΚΩΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΟΛΗ ΦΑΣΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με δίλημμα το γνωστό «ή σωζόμαστε ή καταστρεφόμαστε» τα μέτρα που τελικά αποφασίστηκαν είναι:

    1. Αύξηση του ΦΠΑ σε όλες τις βαθμίδες με την ανώτατη να φθάνει στο 23% .
    2. Αύξηση κατά 10% στους φόρους σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα.
    3. Νέα έσοδα από τη φορολόγηση των αυθαιρέτων και το πρόστιμο διατήρησης αυθαιρεσιών.
    4. Αύξηση στους φόρους πολυτελείας.
    5. Διευρύνεται η φορολογική βάση του ΦΠΑ.
    6. Επεκτείνονται τα «πράσινα τέλη».
    7. Αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
    8. Φορολογούνται τα εισοδήματα σε… είδος.
    9. Φορολογούνται οι άδειες και τα κέρδη από τυχερά και τεχνικά παιχνίδια.
    10. Τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας μειώνονται οριζόντια σε 1000 ευρώ συνολικά και χορηγούνται σε όσους έχουν εισόδημα έως 3.000 ευρώ τον μήνα, μικτές αποδοχές μαζί με τα επιδόματα. Από εκεί και επάνω καταργούνται.
    11. Μειώνονται ακόμη 8% τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.
    12. Μείωση μισθών κατά 3% στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ, όπου δεν υπάρχουν επιδόματα.
    13. Για τους συνταξιούχους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τα επιδόματα περικόπτονται για το Πάσχα στα 200 ευρώ, την άδεια στα 200 ευρώ και των Χριστουγέννων στα 400 και θα χορηγούνται σε συντάξεις, που δεν υπερβαίνουν τα 2.500 ευρώ μηνιαίως, μικτά.
    14. Επιβολή ΛΑΦΚΑ στις υψηλές συντάξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
    15. Αναστέλλεται η καταβολή της δεύτερης δόσης του επιδόματος αλληλεγγύης.
    16. Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων μειώνεται κατά ένα δις ευρώ εφέτος και του χρόνου.
    17. Νέες μειώσεις στη μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου μέσα από την ενιαία αρχή πληρωμών.
    18. Παγώνουν οι μισθοί και οι συντάξεις του Δημοσίου για τρία χρόνια ως προς τις προσδοκώμενες αυξήσεις.
    19. Εξοικονόμηση δαπανών από την εφαρμογή του «Καλλικράτη».
    21. Η εξομοίωση του χρόνου εργασίας ανδρών και γυναικών αρχίζει από το 2011, με τριετή περίοδο προσαρμογής.
    22. Οι συντάξεις καθορίζονται βάσει του συνόλου του εργασιακού βίου.
    23. Αυτόματος μηχανισμός προσαρμογής των συντάξεων στο προσδόκιμο ζωής.
    24. Ελάχιστο όριο συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια και ελάχιστον εργασιακός βίος τα 40 χρόνια.
    25. Περικόπτονται οι αναπηρικές συντάξεις και τα επαγγέλματα που χαρακτηρίζονται «βαρέα και ανθυγιεινά».
    26. Μείωση των ασφαλιστικών ταμείων σε τρία.
    27. Ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη μετά τα 65 με εισοδηματικά κριτήρια.
    28. Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.
    29. Απελευθέρωση των μεταφορών και της ενέργειας.
    30. Μείωση της γραφειοκρατίας για ίδρυση νέων επιχειρήσεων.
    31. Επιβάλλεται νέα έκτακτη εισφορά για τις κερδοφόρες επιχειρήσεις.

    META ΑΠΟ ΑΥΤΑ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν υπαρχει πολιτικος σχηματισμος που να εχει εξαπατησει τοσο συστηματικα, τοσο οργανωμενα, τον ελληνικο λαο οσο το ΠΑΣΟΚ.

    Παραδοσιακα στελεχωνεται απο λαοπλανους, δημοκοπους, ψευτες και απατεωνες του κοινου ποινικου δικαιου.Στην αρχη ηταν ψιλικατζηδες και χαρηκαν με κατι λιγα, μετα μυριστηκαν οτι εχει μεγαλη μασα και πεσανε με τα μουτρα.

    Επι 25 χρονια τα στελεχη του, απο τους μικρους των Τ.Ο, ως τους υπουργους, λυμαινονται την περιουσια του ελληνικου λαου, τον κοπο του και ασελγουν στα ονειρα του, στα ονειτα μας.
    Οταν ειδαν οτι γινονται αντιληπτοι εβαλαν και ορισμενους οριακης ηθικης και πατριωτισμου, στο κολπο, αφου φροντισαν να “επενδυσουν” ιδεολογικα στο δικαιο ή εν πασει περιπτωσει, στο μη ιδιαιτερως βλαπτικο, της παρανομιας τους.

    Οι ελαχιστες εξαιρεσεις προσωπικοτητων που προσεταιριστηκαν τα οραματα του ΠΑΣΟΚ, που δεν ανηκουν στην ανωτερω κατηγοριες (υπαρχουν μερικοι), ειναι/ηταν απλα αφελεις, αν και πλεον και αυτο δυσκολευομαι να το πιστεψω.

    Το συστημα ΠΑΣΟΚ διελυσε την ελληνικη κοινωνια τοσο ηθικα, οσο και οικονομικα. Οι κλεφτες άλλαξαν ονομα σε μαγκες και οι καιροσκοποι σε “γατες”.

    Μετρημενες ειναι οι μερες τους. Τωρα δεν υπαρχει πιτα για να βαλουν και αλλους Εφιαλτες, συνενοχους στο κολπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το τρέχον χρέος είναι 360 δις, από ό,τι τουλάχιστον μας λένε. Η επί πλέον χρέωση των 110 δις θα μας πάει στα 470 δις στο τέλος της τριετίας. Θα είναι τότε η Ελλάδα πιο αξιόπιστη από τώρα;
    Για να συμβεί κάτι τέτοια θα πρέπει να στήσει μια βιομηχανία που θα τις αποφέρει περισσότερα κέρδη από τις δαπάνες. Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, να στηθεί δηλαδή μια τέτοια βιομηχανία, σε μια χώρα που αυτή τη στιγμή δεν παράγει ούτε καρφίτσες; Έχει μελετήσει κάποιο από τα παχύδερμα της «Δημοκρατίας μας», όπως την αποκαλούν, ποιοι τομείς είναι εκείνοι που αναπτυσσόμενοι θα αποφέρουν κέρδος, όχι βέβαια σε μία τριετία αλλά τουλάχιστον σε μία δεκαετία; Μέχρι να περάσουν όμως τα δέκα χρόνια η χρεωκοπία θα έχει επέλθει.
    Επομένως πελώριο εγείρεται το ερώτημα: Μήπως τα νέα μέτρα δεν αποσκοπούν παρά να δώσουν μια παράταση ζωής και οργάνωση του χρόνου δραπέτευσής τους στους καραγκιόζηδες που χειρίζονται αυτή τη στιγμή της τύχες των επερχομένων γενεών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. TO ΜEGA ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
    ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ-ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ.

    ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΝΤ - ΠΑΣΟΚ
    ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑ ΔυΝαΤο.
    ...........
    ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ...ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ
    Δεν υπαρχει πολιτικος σχηματισμος που να εχει εξαπατησει τοσο συστηματικα, τοσο οργανωμενα, τον ελληνικο λαο οσο το ΠΑΣΟΚ.

    Παραδοσιακα στελεχωνεται απο λαοπλανους, δημοκοπους, ψευτες και απατεωνες του κοινου ποινικου δικαιου.Στην αρχη ηταν ψιλικατζηδες και χαρηκαν με κατι λιγα, μετα μυριστηκαν οτι εχει μεγαλη μασα και πεσανε με τα μουτρα.

    Επι 25 χρονια τα στελεχη του, απο τους μικρους των Τ.Ο, ως τους υπουργους, λυμαινονται την περιουσια του ελληνικου λαου, τον κοπο του και ασελγουν στα ονειρα του, στα ονειτα μας. Οταν ειδαν οτι γινονται αντιληπτοι εβαλαν και ορισμενους οριακης ηθικης και πατριωτισμου, στο κολπο, αφου φροντισαν να “επενδυσουν” ιδεολογικα στο δικαιο ή εν πασει περιπτωσει, στο μη ιδιαιτερως βλαπτικο, της παρανομιας τους.

    Οι ελαχιστες εξαιρεσεις προσωπικοτητων που προσεταιριστηκαν τα οραματα του ΠΑΣΟΚ, που δεν ανηκουν στην ανωτερω κατηγοριες (υπαρχουν μερικοι), ειναι/ηταν απλα αφελεις, αν και πλεον και αυτο δυσκολευομαι να το πιστεψω.

    Το συστημα ΠΑΣΟΚ διελυσε την ελληνικη κοινωνια τοσο ηθικα, οσο και οικονομικα. Οι κλεφτες άλλαξαν ονομα σε μαγκες και οι καιροσκοποι σε “γατες”.

    Μετρημενες ειναι οι μερες τους. Τωρα δεν υπαρχει πιτα για να βαλουν και αλλους Εφιαλτες, συνενοχους στο κολπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΦΑΠΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΦΑΓΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ .
    ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 16 ΜΙΣΘΟΥΣ (ΔΕΚΑΕΞΗ !!!) ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ.ΤΑ ΠΗΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ.
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΔΩΔΕΚΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ,ΠΡΕΠΕΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ , ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΥΝΟΥΜΕ.

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΝΕΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ 2004 ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΞΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ , ΘΕΑΤΡΑ κλπ κλπ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΥΠΡΟΥ , ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ,ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΩΝ , ''ΙΕΡΡΩΝ'' ΜΟΝΩΝ κλπ κλπ κλπ
    ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΜΟΝΟ 10% (ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ) ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΤΟΝ
    ΝΟΕΜΒΡΗ 2004 ΠΛΗΡΩΝΑΝ 35% !!!
    ΕΠΙΣΗΣ ΕΡΩΤΩ , ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΩΝ ;;;
    Η ΝΕΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΞΕΙ .ΕΧΟΥΝ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΙΣΕΣ ΜΕ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.
    ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕ ΟΥΜΠΑΛΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΙ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ .
    ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ.
    ΧΘΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ :
    ''ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ''
    ΑΝ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ 2500 ΕΥΡΩ ΜΙΚΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ .
    ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ (ΣΥΝ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ)ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ,
    ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
    ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
    ΣΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ
    ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΔΕΚΟ , ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ κλπ κλπ
    ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ 15000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΝΑ
    ΜΕ ΠΗΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ''ΤΑΠΕΙΝΑ'' 2500 ΕΥΡΩ ;;

    ΑΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ''ΔΟΥΛΕΜΑ'' ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ
    ΔΗΛΑΔΗ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ,
    ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΚΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να
    διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα
    του για τον άρτο τον επιούσιο….Είσαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που
    βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είσαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα
    και εσείς χορεύετε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής σας, οι ικανότητές σας είναι ιδιοκτησία
    αυτών των ανθρώπων. ΕΙΣΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οταν θα φυγεις δεν θα εχειμεινει Ελλαδα,γιαυτο φυγε γρηγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. TO ΜEGA ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
    ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ-ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ.
    *** βαρδινογιάννης-μπομπολας-λαμπράκης.

    ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ
    ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ** μπομπολας-αναστασιάδης και cia.

    EΠΙΣΗΜΑ ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ ΖΩΩΝ.
    ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΝΤ - ΠΑΣΟΚ
    ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑ ΔυΝαΤο.
    ...........
    ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ...ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ
    Δεν υπαρχει πολιτικος σχηματισμος που να εχει εξαπατησει τοσο συστηματικα, τοσο οργανωμενα, τον ελληνικο λαο οσο το ΠΑΣΟΚ.

    Παραδοσιακα στελεχωνεται απο λαοπλανους, δημοκοπους, ψευτες και απατεωνες του κοινου ποινικου δικαιου.Στην αρχη ηταν ψιλικατζηδες και χαρηκαν με κατι λιγα, μετα μυριστηκαν οτι εχει μεγαλη μασα και πεσανε με τα μουτρα.

    Επι 25 χρονια τα στελεχη του, απο τους μικρους των Τ.Ο, ως τους υπουργους, λυμαινονται την περιουσια του ελληνικου λαου, τον κοπο του και ασελγουν στα ονειρα του, στα ονειτα μας. Οταν ειδαν οτι γινονται αντιληπτοι εβαλαν και ορισμενους οριακης ηθικης και πατριωτισμου, στο κολπο, αφου φροντισαν να “επενδυσουν” ιδεολογικα στο δικαιο ή εν πασει περιπτωσει, στο μη ιδιαιτερως βλαπτικο, της παρανομιας τους.

    Οι ελαχιστες εξαιρεσεις προσωπικοτητων που προσεταιριστηκαν τα οραματα του ΠΑΣΟΚ, που δεν ανηκουν στην ανωτερω κατηγοριες (υπαρχουν μερικοι), ειναι/ηταν απλα αφελεις, αν και πλεον και αυτο δυσκολευομαι να το πιστεψω.

    Το συστημα ΠΑΣΟΚ διελυσε την ελληνικη κοινωνια τοσο ηθικα, οσο και οικονομικα. Οι κλεφτες άλλαξαν ονομα σε μαγκες και οι καιροσκοποι σε “γατες”.

    Μετρημενες ειναι οι μερες τους. Τωρα δεν υπαρχει πιτα για να βαλουν και αλλους Εφιαλτες, συνενοχους στο κολπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΨΕΜΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΠΟΥΚΩΜΑ..ΤΑ ΞΕΡΝΑΝΕ
    ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝ !

    Ο μικρός γιος Καψης,
    χθες στο δελτίο των οκτώ έβγαζε πύρινους λόγους για την προσπάθεια του ΓΑΠ να διατηρήσει τα δώρα στους ιδιώτες μέχρι και με τον Στρος Καν μίλησε ο ΓΑΠ, έλεγε με πάθος, αλλά δεν πρόλαβε να τελειώσει όταν στρουμπουλή ρεπόρτερ του δελτίου Sofia όταν ρωτήθηκε τι τους είπαν στην συνέντευξη οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ είπε ,αφελώς η καημένη _________,
    ότι τους απάντησαν οτι δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το θέμα γιατί δεν τους αφορούσε ο ιδιωτικός τομέας…..

    Μεγάλος γλείφτης αυτός ο μικροκαψης ρε παιδί μου…..
    ..τον ειδα και αηδειασα και τον εκλεισα.
    καλα δεν ντρεπεται λιγο.
    σε ποιους νομιζει οτι μιλαει.
    οταν θα καει το μεγκα θα μιλανε για προσπαθεια φυμωσης της ανεξαρτητης δημοσιογραφιας.
    ΤΟΣΟ ....ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΑΠΟ
    ΓΕΝΝΗΣΗΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ τα κέρατα του Πασόκ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ ΔΝΤ..ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !!

    Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

    Ο Νίκος Παπανδρέου, αδελφός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, εκτός από την ΩΜΕΓΑ BANK, είναι στην ίδια επιχείρηση με τον πρώην αμερικάνο πρέσβη, Τόμας Μίλλερ, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ξενοδοχειακής εταιρείας, ΛΑΜΨΑ Α.Ε. του Νεοδημοκράτη επιχειρηματία κ Λασκαρίδη που ήθελε να αγοράσει το Πρώτο Θέμα.

    (Τόμας Μίλλερ του Λούις, κάτοικος Chobham House, Christchurch Way Woking, Surrey GU216JG (Αγγλία), 710624501 Διαβατήριο ΗΠΑ, μη εκτελεστικό μέλος.

    2. Νίκος Παπανδρέου του Ανδρέα, κάτοικος Βριλησσίων, οδός 28ης Οκτωβρίου 12, ΑΔΤ Ξ 434928, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος). Στην εταιρεία αυτή ανήκει το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια είναι γνωστή η εμπλοκή του κ. Μίλλερ στο αμαρτωλό και επίκαιρο λόγω μαύρων ταμείων της Ζήμενς C4I, του οποίου αντιπρόσωπος ήταν ο οικογενειακός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου, κ. Τρεπεκλής που αμείφθηκε επισήμως με 6,5 εκατ ΕΥΡΩ!!!

    Να σημειωθεί ότι αντιπρόσωπος στο εμπορικό επιμελητήριο είναι εκ μέρους της «Μεγάλης Βρετανίας» ο κ Μιχάλης Χριστοφοράκος ο διαχειριστής των μαύρων ταμείων της SIEMENS!!!

    Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και τα διευθυντικά της στελέχη είναι τα ακόλουθα:
    1. Γεώργιος Γαλανάκις, Πρόεδρος
    2. Απόστολος Δοξιάδης, Αντιπρόεδρος
    3. Νικόλαος Δάνδολος Διευθύνων Σύμβουλος
    4. Μωρίς Μοντιάνο, Μέλος
    5. Φίλιππος Σπυρόπουλος Μέλος
    6. Τόμας Μίλερ Μέλος*
    7. Αθανάσιος Παπαδόπουλος Μέλος
    8. Μάρκος Τσακτάνης Μέλος

    9. Νίκος Παπανδρέου Μέλος

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ( ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ) ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΓΙΝΕ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟ GOLDEN BOY ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΑΦΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ «ΑΦΑΝΕΙΣ ΕΤΑΙΡΟΙ» ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση