GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η MIG, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο και η παράβαση καθήκοντος...

Από το http://www.sofokleous10.gr/   Νέο επεισόδιο προστέθηκε χθες στην «κόντρα» Βγενοπουλου-Βεντούρη με δελτίο τύπου του δεύτερου το οπο...

Από το http://www.sofokleous10.gr/ 

Νέο επεισόδιο προστέθηκε χθες στην «κόντρα» Βγενοπουλου-Βεντούρη με δελτίο τύπου του δεύτερου το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ θέτει το κατά πόσον η Ε.Κ καλύπτει τον κ. Βγενοπουλο και την MIG.
H Cerberus θέτει ακόμα μια σειρά ερωτημάτων τα όποια ουδείς μέχρι σήμερα έχει απαντήσει.
Το βασικό ερώτημα όμως που προκύπτει είναι εάν οι μέτοχοι της MIG είναι για κάποιο λόγο «κουφοί» στα ερωτήματα αυτά; Μήπως τελικά η Ε.Κ και το Χ.Α ξέρουν αυτόν τον λόγο της κώφωσης που...
 πιθανώς να είναι ταυτόσημος με εκείνον που προκαλεί την δική τους ;
Η νέα ανακοίνωση της Cerberus αναφέρει;
1. Από την σχετική ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, (εφ’ εξής ΕΚ), αντλούμε τα ακόλουθα:
Η ΕΚ είναι αρμόδια για την εποπτεία της εφαρμογής των διατάξεων της νομοθεσίας για την κεφαλαιαγορά. Στόχος της ΕΚ αποτελεί η διασφάλιση της ακεραιότητας της αγοράς, ο περιορισμός του συστημικού κινδύνου, και η προστασία του επενδυτικού κοινού με την προώθηση της διαφάνειας. (http://www.hcmc.gr/pages/category.asp?catID=3).
Ο δε Κανονισμός του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αναφέρει τά ακόλουθα:
«...Το Χ.Α. θα εντοπίζει δημοσιεύματα σχετικά με επιχειρηματικές, οικονομικές ή νομικές εξελίξεις τα οποία αφορούν συγκεκριμένους εκδότες και περιλαμβάνουν πληροφορίες, των οποίων η δημοσιοποίηση θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την τιμή των Κινητών Αξιών τους. Εφόσον οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, ή σχολιασθεί από τον εκδότη σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, το Χ.Α. αποστέλλει στον εκδότη σχετικό ερώτημα, ενημερώνοντας την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο εκδότης οφείλει να απαντήσει μέσω του Συστήματος Επικοινωνίας το αργότερο τη δεύτερη (2η) εργάσιμη ημέρα από την ημερομηνία κατά την οποία περιέρχεται σε αυτόν το σχετικό αίτημα, ώστε η απάντησή του να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Χ.Α. και να περιληφθεί στο Η.Δ.Τ...»
2. Είναι προφανές ότι όλα τα ανωτέρω που ισχύουν σήμερα μετά τις τροποποιήσεις, έχουν γίνει επιπρόσθετα και για την προστασία του επενδυτικού κοινού, για να μην εμφανισθούν κρούσματα παρόμοια με αυτά του παρελθόντος με μετοχές «φούσκες» με μικροεπενδυτές πού απώλεσαν τούς κόπους μιας ζωής επενδύοντας σε αυτές, και για να μην ψάχνουμε εκ των υστέρων να βρούμε δικαιολογίες για όλα αυτά. Το υπάρχον νομικό πλαίσιο, το οποίο προβλέπει και σοβαρές κυρώσεις είναι επαρκές. Μένει να δούμε εάν εφαρμόζεται, ή εάν υπάρχει μία και μοναδική «εξαίρεση». Εάν υπάρχει τέτοια «εξαίρεση» και δεν εφαρμόζεται ότι ισχύει για όλους τότε το θέμα είναι όχι απλώς σοβαρό, αλλά και σκανδαλώδες. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν ευθύνες μόνο για την εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία και για τα φυσικά πρόσωπα πού την διοικούν, αλλά υπάρχουν και σοβαρές ευθύνες στα φυσικά πρόσωπα πού έχουν καθήκον να εφαρμόσουν όλα τα ανωτέρω.
3. Ας δούμε λοιπόν τι συμβαίνει στην περίπτωση της MIG, «εξ ονόματος» της οποίας μιλάει και δίνει συνεντεύξεις ο λαλίστατος Ανδρέας Βγενόπουλος.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
Πρόσφατα η επιτροπή κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το Ενημερωτικό Δελτίο της 08.02.2010 και το συμπλήρωμα της 08.03.2010 για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της MIG ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ χωρίς η MIG να έχει δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των θυγατρικών της όπως υποχρεούται και όπως υποχρεούνται και πράττουν άλλες εισηγμένες εταιρείες σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΚ 7/448 11.10.2007.
Αν και αυτό το σοβαρότατο θέμα έπρεπε να το έχει ελέγξει και να έχει επιβάλλει και κυρώσεις εάν υπάρχουν παραβάσεις η ΕΚ, εν τούτοις αναγκασθήκαμε να ενημερώσουμε εγγράφως εμείς την ΕΚ στις 04.05.2010.
Πού είναι η απάντηση της MIG;
Πού είναι τα αποτελέσματα των θυγατρικών της;
Σε ποιες ενέργειες προέβη η ΕΚ και σε κάθε περίπτωση γιατί περίμενε εμάς να την ενημερώσουμε;
Είναι δυνατόν επί τόσα χρόνια να μην είχε αντιληφθεί ένα τόσο τεράστιο θέμα;
Με δεδομένη την έλλειψη δημοσιευμένων στοιχείων, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε: Τι ακριβώς ενέκρινε; Τι ακριβώς έλεγξε; Στοιχεία μη δημοσιευμένα; Στοιχεία απόρρητα; Πιστεύει η επιτροπή κεφαλαιαγοράς και προσπαθεί να πείσει και εμάς ότι ανταποκρίθηκε σωστά στα καθήκοντά της όπως αυτά περιγράφονται στην ιστοσελίδα της ή μήπως παρέβη τις υποχρεώσεις της;
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Έχουμε στείλει στην ΕΚ 5 δελτία τύπου, τα κύρια σημεία των οποίων παραθέτουμε κατωτέρω:
Α) Δελτίο τύπου της 9/3/2010 σχετικά με την ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ
Την 23/9/2009 η MIG μεταβιβάζει στη θυγατρική της «MIG REAL ESTATE SERBIA» το σύνολο της συμμετοχής της στη ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ και μόλις πέντε ημέρες αργότερα επενδύει στην εταιρεία που μεταβίβασε το ποσό των 114.003.000 Ε.
Το εκπληκτικό είναι ότι σε λιγότερο από τρεις μήνες η επένδυση αυτή κρίθηκε ότι αξίζει μόλις 35.700.000 Ε και μάλιστα καταβλητέα με πίστωση πέντε (5) ετών, αλλά με την εγγύηση της Κυπριακής εταιρείας LILAVOIS TRADING LTD.
Ποιοί είναι οι πραγματικοί μέτοχοι ή ο κύριος μέτοχος (beneficial owner) της εταιρείας “LILAVOIS TRADING LIMITED” και πως έχει διασφαλιστεί η αξιοπιστία της;
Β) Δελτίο τύπου της 22/3/2010 σχετικά με την εξαγορά της NONNI's
Η συνολική εκροή για την εξαγορά της «NONNI'S FOOD COMPANY INC» ανήλθε σε 348.000.000 Ε, ενώ η καθαρή περιουσία της (καθαρή θέση) κατά την ημερομηνία εξαγοράς ήταν αρνητική κατά 56.400.000 Ε!!!!!
Δεν παρέχονται τρέχοντα ή ιστορικά οικονομικά στοιχεία για την εταιρεία«NONNI'S FOOD COMPANY INC» ούτε στις Η.Π.Α., ούτε στην Ελλάδα και ούτε στο διαδικτυακό τόπο www.nonnis.com που παραπέμπει ο Όμιλος MIG για πληροφορίες!!!!!!!!!!
Γ) Δελτίο τύπου της 13/4/2010 σχετικά με την VIVARTIA
Σύμφωνα με τα ετήσια αποτελέσματα του 2008 η χρηματιστηριακή αξία της επένδυσης στη Vivartia στις 31.12.2008 ήταν 1.833.400.000 Ε. Από το ποσό αυτό το 1.647.200.000 Ε, δηλαδή το 90% περίπου, αποτελείται από υπεραξία και άυλα στοιχεία δηλαδή αυτά που στη καθομιλουμένη λέμε «αέρα».
Το δε «ταμείο» της την 31.12.2009 ήταν μείον 700.000.000 Ε!!!!
Δ) Δελτίο τύπου της 29/4/2010 σχετικά με τον μεγαλομέτοχο της MIG
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο αποκαλούμενος «ισχυρός άνδρας της MIG» και μερικές φορές «Mr. MIG» στις 31.12.2009 κατείχε 2.258.579 μετοχές της MIG ή μόλις το 0,30% της εταιρείας.
Σήμερα έχει περίπου τό 1,6% της MIG. Εάν με το 0,30% ήταν ο ισχυρός άνδρας της MIG, τώρα με το 1,6% πρέπει να λέγεται πανίσχυρος;
Πόσο πούλησε παλαιότερα, (σε ποια τιμή) και πόσο αγόρασε έστω αυτά πού αγόρασε;
Ε) Δελτίο τύπου της 3/5/2010 σχετικά με την πώληση κλάδων της VIVARTIA
Είμαστε βέβαιοι ότι για να επιτευχθεί η συμφωνία θα έγιναν σκληρές, επίπονες, κρίσιμες και εξαντλητικές διαπραγματεύσεις μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της VIVARTIA κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου, του επικεφαλής της αγοράστριας κοινοπραξίας επενδυτών κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου και μελών του Δ.Σ. της μητρικής MIG στο οποίο συμμετέχει ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος!!! Είναι έτσι; Μήπως τελικά είναι απλή συνωνυμία;
Μπορεί στην Αμερική να συνηθίζεται το “management buyout” αλλά σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920 «Απαγορεύεται και είναι άκυρη η σύναψη οποιωνδήποτε άλλων συμβάσεων της εταιρείας με τα πρόσωπα της παραγράφου 5 χωρίς ειδική άδεια της γενικής συνέλευσης.»
4. Όπως προαναφέραμε η ΕΚ έχει όλα τα ανωτέρω δελτία τύπου από την πρώτη στιγμή που εκδόθηκαν. Απομένει να απαντήσει τι ενέργειες έχει κάνει για όλα αυτά, εάν τηρήθηκε η ισχύουσα νομοθεσία, η εάν αυτή δεν ισχύει για τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

10 σχόλια

  1. ...O MISTER SERIAL KILLER...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΣΟΚ

    Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΞΕΔΙΔΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΨΗ!!

    ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ Η ΚΑΛΥΜΜΜΕΝΗ ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.

    ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΟΛΕΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΡΟΑΓΩΓΟΥ. ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΧΑΤΑΙ ΟΤΙ ΓΑΜΗΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΗΔΙΕΤΑΙ ΛΕΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΙ ΡΕΝΤ


    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΤ ΜΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΠΟΙΝ ΕΛΕΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΦΟΓΓΟΚΟΛΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ

    ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ. ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.

    ΑΝΤΕ ΚΑΛΕΣ ΒΙΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΛΙΓΟ!

    ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 2−2−2010 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 παρ.1 του Συντάγματος, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων,
    αποφασίζουμε:

    Χαρίζεται:
    1 .Το υπόλοιπο της ποινής του Καρακων.... Μιχ... του Στέργιου, που του έχει επιβληθεί με την απόφαση αριθμός 47655/14−9−2007 του Τριμελούς Πλημμελειο− δικείου Αθηνών σε ποινή καθείρξεως είκοσι (20) ετών, χρηματική ποινή 154.937 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για δέκα (10) έτη που εκδόθηκε κατά προσαρμογή της υπ’ αριθ. 33/1995 απόφασης του Κακουργιοδικείου Παλέρμο Ιταλίας με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη είκοσι (20) ετών, χρηματική ποινή 300.000.000 λιρετών Ιταλίας και σε ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, για πώληση, διανομή, αγορά, εκχώρηση, μεταφορά, εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.


    ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ?
    ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ?
    ΤΟΝ ΑΜΕΜΠΤΟ?
    ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ?
    ΜΗΠΩΣ ΤΑΧΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ?
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 100
    16 Φεβρουαρίου 2010
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
    ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


    Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 2−2−2010 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 παρ.1 του Συντάγματος, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων,
    αποφασίζουμε:

    Αίρονται:
    1. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΓΑΛΕ.... Θεο... του Σπυρίδωνα με τις αποφάσεις αριθμ.: α)901/6−9−1993 του Τριμελούς Εφετείου Κρήτης, σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και ενός (1) μηνός για κατοχή, πώληση ινδικής κάνναβης, κατοχή πυρομαχικών β) 140/9−2−1979 του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών για αγορά, πώληση, κατοχή ναρκωτικών ουσιών γ) 87/7− 2−1977 του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) ετών και τεσσάρων (4) μηνών για ληστεία, κλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και δ) 858/23−4−1973 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) ημερών μετατραπείσα για παράβαση υγειονομικού κανονισμού προκειμένου να διοριστεί στην Δήμο Ρεθύμνης.

    ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΡΕΧΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΛΙΓΩΝ ΕΥΡΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...WHO IS NEXT..

    ..MARFIN,OLYMPIC AIR..???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. SAS TSOUZEI O BGENOPOULOS EEEEEEEE????????

    SAS TSOUZEI POU SPAEI TA MONOPOLIA SAS??????

    SAS TSOUZEI POU TA VALE ME SIFOUNAKI TON ANTRA THS DASKALANTONAKH THS IDIOKTITRIAS TON KSENODOXEION!!!!!

    SAS TZOUZEI??????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο απερίγραπτος Προωθυπουργός έχει γίνει σαν κάτι συνθετικά δημιουργήματα 3D design, ηλεκτρονικός εκφωνητής που λέει ειδήσεις…

    Ποιός; ποιός; ποιός μωρό μου ποιός; Ποιός ΗΛΙΘΙΟΣ θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα όταν εμείς που ζούμε εδώ δεν θέλουμε να επενδύσουμε;
    Ποιός θα έρθει να επενδύσει σε μία χώρα που η μία οικογενειοκρατεία διαδέχεται την άλλη, και που τα τρία αδερφάκια κάνουν προωσπικές μπιζνες;

    ΜΟΝΟ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

    Και δόξα τω Θεώ, με την ύφεση ΔΕΝ έχετε εύκολα λεφτά να μοιράζετε, και υπάρχει και κάποια πιθανότητα να σας ξεσηκωθεί η πλέμπα (αυτοί για τους οποίους μιλάτε στον Γ’ πληθυντικό) και να φύγετε νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΤΟ 1981 ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΟΙ ΣΗΜΙΤΗΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΛΙΓΟ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟΣΑ ΛΕΥΤΑ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΜΗΠΩΣ ΞΕΜΠΑΡΚΑΡΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση