GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Β. Μαλέσιος στην Εξεταστική για την Siemens...

Από το http://epirusgate.blogspot.com/ Στην εξέταση πολιτικών προσώπων επανέρχεται από την ερχόμενη εβδομάδα η εξεταστική επιτροπή της Βου...

Από το http://epirusgate.blogspot.com/

Στην εξέταση πολιτικών προσώπων επανέρχεται από την ερχόμενη εβδομάδα η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση Siemens, με την εξέταση, την ερχόμενη Τρίτη, του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, Ευάγγελου Μαλέσιου.
Το έργο της επιτροπής συνεχίστηκε με την εξέταση του προέδρου Πρωτοδικών, Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος...

 έχει διερευνήσει σκέλος των συμβάσεων του ΟΣΕ με τη Siemens, ή κοινοπραξία εταιριών, στην οποία συμμετέχει και η γερμανική εταιρεία. Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, ασχολήθηκε για πρώτη φορά με μία δικογραφία, που ήρθε το 2007, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του μέλους του ΔΣ του ΟΣΕ, Δημήτρη Καραπάνου, σχετικά με μία σύμβαση για τον προαστιακό στο τμήμα ΣΚΑ-Αθήνα-Πειραιά. Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του ΟΣΕ και της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ- ΤΕΡΝΑ- SIEMENS, τον Απρίλιο του 2005, ύστερα από διαγωνισμό, που είχε γίνει το 2003, στον οποίο μοναδικός συμμετέχων ήταν η κοινοπραξία. Βάσει της δικογραφίας αυτής είχε ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία. Όπως είπε ο μάρτυρας, δεν βρήκε στοιχεία που να τεκμηριώνουν την απιστία και έστειλε την υπόθεση στο αρχείο. Ανασύρθηκε, όμως, στις αρχές του 2009 από την εισαγγελέα Εφετών, Ξένια Δημητρίου, και του ανετέθη εκ νέου, για να τη συνεχίσει και να διεξαγάγει και πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί τυχόν ζημία του ΟΣΕ. Από τον Οκτώβριο του 2008 -είπε- είχε κατατεθεί στη δικογραφία ένα υπόμνημα του μηνυτή, που έκανε λόγο για ηθική αυτουργία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών. Ο ίδιος, ως ανακριτής, του ζήτησε στη δεύτερη φάση του ελέγχου, αρχικώς τηλεφωνικώς και στη συνέχεια με γραπτή κλήση, να προσέλθει να καταθέσει ενόρκως τους ισχυρισμούς του, κάτι που δεν έγινε ποτέ, γιατί -κατά τον μάρτυρα- δεν το ήθελε ο μηνυτής. Κατόπιν αυτού έστειλε και πάλι την υπόθεση το αρχείο, αφού δεν βεβαίωσε ζημία, ούτε το πόρισμα των πραγματογνωμόνων. Απαντώντας σε ερωτήσεις της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Βασιλικής Τσόνογλου, διέψευσε τους ισχυρισμούς Καραπάνου ότι, όταν τον είχε εξετάσει στην πρώτη φάση του ανακριτικού έργου το 2007, τον είχε ρωτήσει εκτός πρακτικών για τη εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Αντιθέτως -είπε- δεν ρωτήθηκε καθόλου.
Διέψευσε, επίσης, ότι είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους του δικαστικού ρεπορτάζ, πως αν δεν είχε κλείσει η Βουλή τις εργασίες της, θα έστελνε τη δικογραφία βάσει των επιταγών του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλά διευκρίνισε ότι είπε πως θα την έστελνε, αν προέκυπταν στοιχεία. Σε ερώτηση του αντιπροέδρου της επιτροπής, Γιώργου Νικητιάδη, γιατί, αφού αναφερόταν στο υπόμνημα το όνομα υπουργού, δεν έστειλε αμελλητί τον φάκελο στη Βουλή, είπε ότι «μία απλή αναφορά είναι αποδυναμωμένο στοιχείο», ενώ δεν υπήρχε αξιολόγηση αυτού, ή σχετική μνεία στην εισαγγελική παραγγελία. Σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Τζαβάρα, πώς είναι δυνατόν να μη στοιχειοθετείται απιστία, όταν υπάρχει μόνον ένας συμμετέχων σε ένα διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συναγωνισμός, απάντησε ότι δεν απαγορεύεται τέτοια σύμβαση εκ του νόμου και δεν στοιχειοθετείται απιστία.
Πάντως, η επιτροπή έκρινε ύστερα από πρόταση του κ. Τζαβάρα ότι ο μάρτυρας θα πρέπει να εξετασθεί εκ νέου, γιατί πολλά από τα στοιχεία που του ζητήθηκαν δεν τα θυμόταν, ενώ ζητήθηκε να καταθέσει και την έγγραφη κλήση προς τον μηνυτή κ. Καραπάνο. Κι αυτό δεδομένου ότι ο ίδιος ο συνδικαλιστής του ΟΣΕ έστειλε υπόμνημα μέχρι και στον τότε πρωθυπουργό, αλλά και στην τότε ηγεσία του Αρείου Πάγου επιμένοντας ότι η συγκεκριμένη σύμβαση συνιστά σκάνδαλο και αντί άλλης εξέλιξης διεγράφη από την ΔΑΚΕ και πρόσφατα απομακρύνθηκε -ο ίδιος υποστηρίζει για κομματικούς λόγους- και από το ΔΣ του ΟΣΕ, του οποίου είναι αιρετό μέλος πολλά χρόνια. Εξετάσθηκαν, επίσης, από την επιτροπή η πταισματοδίκης Υπατία Ασημακοπούλου, ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, Νίκος Ορνεράκης, και ο τεχνικός σύμβουλος του C4I, Κωνσταντίνος Καρδαράς. Ο τελευταίος είπε ότι ήταν από τους συμβούλους που διεφώνησαν με το υψηλό κόστος, τόσο συντήρησης, όσο και λειτουργίας του συστήματος ΤΕΤΡΑ, όσο και με την παραλαβή του υποσυστήματος CDSS.
Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης, γνωστοποίησε επίσης ότι η επιτροπή επεξεργάζεται πρόταση τροπολογίας για το υπό συζήτηση, την ερχόμενη εβδομάδα νομοσχέδιο, για την αναμόρφωση του «πόθεν έσχες» για τον «δραστικότερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων κυβερνητικών αξιωματούχων». Στο ίδιο πλαίσιο, η βουλευτής Βασιλική Τσόνογλου πρότεινε να αποστέλλονται τα πρακτικά της επιτροπής στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ώστε να λαμβάνουν γνώση των καταθέσεων, προκειμένου να ασκηθούν αγωγές αποζημίωσης υπέρ του Δημοσίου.

4 σχόλια

  1. το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.ΟΣ , έγιναν συνεταιράκια .
    Ο αγώνας για να μην χάσουμε τα κεκτημένα δικαιώματα μας στη ζωή και την ζωή των οικογενειών μας συνεχίζεται .
    Κάθε μέρα έξω από την βουλή σε καθημερινή βάση με , με χιλιάδες κόσμο πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα επιτευχτεί ο στόχος μας να μπούμε και μέσα .
    Άλλοι δυο στόχοι είναι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ,
    το παλάτι (σπίτι) του Γ .Παπανδρέου των άλλων του ΠΑΣΟΚ
    Και των υπολοίπων φίλων του Δ .Ν .Τ .
    Μην κτυπάτε περιττούς στόχους όπως καταστήματα , υπουργία , Ελληνικές τράπεζες , πανεπιστήμια , απλούς πολίτες , δεν είναι στόχος μας , οι απλοί έλληνες πολίτες και οι περιουσίες τους .
    Ο στόχος είναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    Η βουλή , τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και όσοι ψήφισαν ΥΠΕΡ του
    Δ .Ν . Τ .
    Όπως ξέρετε το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.ΟΣ , έγιναν συνεταιράκια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .......ΗΤΑΝ ΣΚΕΤΗ ΑΠΑΤΗ !

    Όλοι θυμόμαστε το πολύ πετυχημένο προεκλογικό σποτ του ΠΑΣΟΚ με τον ΓΑΠ να ανεβαίνει στην εξέδρα, να χαιρετάει το αλλόφρον πλήθος και να μας παροτρύνει: «Πάμε!»

    Και τώρα η συνέχεια του σεναρίου, γραμμένη από το χέρι της πραγματικότητας αυτή τη φορά.
    Ε, λοιπόν το πλήθος τον ακολουθεί στην εξέδρα.
    Σε γενικό πλάνο, βλέπουμε εκατοντάδες κόσμου να έχουν στριμωχτεί κι αυτοί γύρω από τον αρχηγό τους.
    Η κάμερα κινείται αργά προς τα όρια της εξέδρας για να μας αποκαλύψει ότι εκεί υπάρχει μία άβυσσος.
    Ο μεγάλος ηγέτης δεν διστάζει: κάνει το μεγάλο άλμα!
    Οι οπαδοί του τον ακολουθούν χωρίς δισταγμό!

    Τους παρακολουθούμε καθώς απολαμβάνουν την ελεύθερη πτώση τους.
    Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό όμως, αρχίζουν να αποζητούν με τα μάτια τον ηγέτη τους. «Μα, που πάμε?»
    Αυτός, ενώ πέφτει, με μια κίνηση τραβάει τα λουριά για να ανοίξει ένα σουπερντούπερ πτυσσόμενο αερόπτερο.
    Οι κακόμοιροι οπαδοί του ΓΑΠ ουρλιάζουν πια καθώς συνειδητοποιούν την μοίρα τους.

    Στο τελικό πλάνο βλέπουμε από ψηλά την αμερικάνικη σημαία να ανεμίζει τυπωμένη στα φτερά του αερόπλοιου και τον οδηγό του να απολαμβάνει την βόλτα του πάνω από το τρομαχτικό φαράγγι που χάσκει από κάτω.
    Στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα: «ΠΑΣΟΚ και… Φύγατε!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΠΕΤΡΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΊΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 9η ΜΑΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

    ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

    ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΧΘΡΙΚΩΝ
    ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ.

    ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!
    ΔΟΣΙΛΟΓΕ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    ΧΑΦΙΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.
    ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

    ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ....... ?????
    ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ
    ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ- ΔΝΤ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση