GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

...και άνοιγμα λογαριασμών για 25 ζητά η Εξεταστική της Siemens

Με επιστολή του προς τον κ. Γιώργο Προβόπουλο, διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματο...

Με επιστολή του προς τον κ. Γιώργο Προβόπουλο, διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, τον πρόεδρο της Επιτροπής Καταπολέμησης της Διακίνησης Μαύρου Χρήματος, αλλά και τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κ. Σήφης Βαλυράκης, πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση «SIΕMENS», ζητά να...
 ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί 23 επιχειρηματιών.

Οι επιχειρηματίες αυτοί είναι οι εξής: 1) Νικόλαος Δεβλέτογλου, χρηματιστής 2) Αθανάσιος Ράμμος, χρηματιστής 3) Γεώργιος Κορωνιάς, επιχειρηματίας 4) Λαυρέντιος Λαυρεντιάδης, επιχειρηματίας 5) Δαμκαλίδης Δημήτριος 6) Δαμκαλίδης Γιάννης 7) Κορμάς Κωνσταντίνος 8) Νικολιδάκης Μάριος 9) Μαρκόπουλος Χρήστος 10) Περίσσιος Αντώνιος 11) Καντάς Αντώνιος 12) «Balisea» 13) Κουκουλομάτης Παναγιώτης 14) KPMG 15) Prince Pacific Limited 16) KIENEST H. Γερμανός πολίτης που ζει στην Ελλάδα 17) Μάριος Κάτσικας, επιχειρηματίας 18) Βασίλειος Τυρογαλάς 19) Σάββας Γιαννακάκης, χρηματιστής 20) Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης 21) Γρηγόριος Κυριτσάκας, πρόεδρος χρηματιστηριακής 22) Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, μέλος του ΔΣ της τράπεζας «Societe Generale» 23) Σκουταροπούλου (αγνώστων λοιπών στοιχείων) σύζυγος του Ιωάννη Παναγιωτόπουλου
Στην επιστολή του, ο κ. Σήφης Βαλυράκης επισημαίνει πως τα ονόματα από τον 4ο έως και τον 16ο του καταλόγου έχουν αναφερθεί στην κατάθεση του Oswald στον Ελβετό εισαγγελέα, ενώ από τον 1ο της λίστας έως και τον 17ο υπάρχουν υποψίες, ενδείξεις ή εκτιμήσεις για πιθανή εμπλοκή τους, όχι σε απλή λαθροδιακίνηση χρηματικών ποσών προς τράπεζες του εξωτερικού, αλλά, ορισμένοι εξ αυτών, να λειτουργούσαν ως παραλήπτες ποσών για λογαριασμό τρίτων.
Με λίγα λόγια, ο κ. Βαλυράκης υπονοεί πως άτομα που καταγράφονται σε αυτόν τον κατάλογο, ενδεχομένως να λειτουργούσαν ως παρένθετα πρόσωπα, που διακινούσαν μαύρο πολιτικό χρήμα για λογαριασμό πολιτικών προσώπων ή κομμάτων ή κρατικών λειτουργών από τα μαύρα ταμεία της «SIEMENS». Στην επιστολή υπογραμμίζεται με έμφαση πως σκοπός της έρευνας είναι να εντοπιστούν και στη συνέχεια να επισημανθούν ύποπτες εκροές προς πολιτικά πρόσωπα ή υπηρεσιακούς παράγοντες και πάντως σε πρόσωπα που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με τους παραλήπτες χρημάτων, κυρίως όσον αφορά στους εταιρικούς λογαριασμούς.
Ο δικηγόρος Ιωάννης Παναγιωτόπουλος (Α.Μ. ΔΣΑ 29711) δηλώνει ότι η διεύθυνση που αναφέρεται ως πιθανή στην επιστολή Βαλυράκη είναι δική του αλλά ουδεμία σχέση έχει με τον φερόμενο ως εμπλεκόμενο, συνεπώνυμο και συνονόματο συνάδελφό του, Ιωάννη Παναγιωτόπουλο, ούτε και υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Societe Generale, ούτε η σύζυγός του φέρει ή έφερε το επώνυμο «Σκουταροπούλου».

Από το γραφείο του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη εξεδόθη ανακοίνωση, η οποία απεστάλη σε όλα τα ΜΜΕ: «Ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι εταιρείες συμφερόντων του ουδέποτε είχαν ή έχουν οιαδήποτε σχέση με την εταιρεία Siemens.» (Πηγή http://www.zougla.gr/

7 σχόλια

  1. ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Δ .Ν .Τ .
    Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ
    4 ΜΕΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ .
    Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ Δ .Ν .Τ .
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
    ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ Δ . Ν .Τ .
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ .
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ Δ . Ν . Τ. ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΠΟΥ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ .
    ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
    ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΜΕ , ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ
    ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ , ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ,ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ
    Δ .Ν .Τ. ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ , ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ,ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ , ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ , ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ,
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ Δ .Ν .Τ . ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ Δ . Ν . Τ
    ΤΗΣ ΓΚΟΛΤΜΑΝ ΖΑΚΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ , ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ , ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ,
    ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΦΕΡΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ .
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ , ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ .
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ
    ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ
    ΟΠΩΣ Π.Χ. Η ΚΙΝΑ , ΤΟ ΙΡΑΝ , Η ΡΩΣΙΑ , ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ , Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ , ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΑΠΟ 1,5 % - 3% .
    ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ – ΜΗΣΤΟΤΑΚΗ , ΕΙΧΕ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΟ Δ . Ν . Τ . ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΛΕΛΑΠΑ ΤΩΝ ΕΠΩΔΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΝΣ ΑΪΧΕΛ (πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας):

    «Η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ με το «σπαθί της»»

    Μεγάλες ευθύνες για το οικονομικό ναυάγιο της Ελλάδας ρίχνει στην κυβέρνηση της ΝΔ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Άϊχελ. Ο πολιτικός που ήταν από τους πρωταγωνιστές να μπει η Γερμανία στην ευρωζώνη, δηλώνει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία, ή τουλάχιστον δεν παραποίησε όσο άλλοι προκειμένου να μπει στη ζώνη του ευρώ.

    ΕΡ: Τι πιστεύετε ότι πήγε λάθος στην Ελλάδα και ποιος ο ρόλος των κερδοσκόπων στην οικονομική κρίση;


    - Πιστεύω ότι στην Ελλάδα μεγάλο ρόλο για τα όσα βλέπουμε σήμερα, έπαιξε η τελευταία κυβέρνηση των συντηρητικών της ΝΔ, η οποία αύξησε τρομερά το δημόσιο χρέος, διόγκωσε τον κρατικό μηχανισμό και με το χρέος αυτό εξαπάτησε την Ε.Ε. Άλλα έλεγαν πριν από τις εκλογές και άλλη ήταν η πραγματικότητα που είδαμε έπειτα από αυτές. Οι κρατικές δαπάνες ξέφυγαν από κάθε έλεγχο. Ενώ μας έλεγαν ότι το χρέος έφθανε στο 6%, τελικά ανακαλύψαμε ότι ήταν πάνω από το 12%. Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύθηκαν και οι κερδοσκόποι, οι οποίοι και όξυναν την κρίση. Εάν όμως δεν υπήρχε το τρομερό αυτό δημόσιο χρέος της Ελλάδας, οι κερδοσκόποι δεν θα είχαν την ευκαιρία αυτή. Η Ελλάδα τους άνοιξε την πόρτα. Και μέσω της Ελλάδας, χτυπούν τώρα την ευρωζώνη και συνολικά την Ευρώπη.

    ΕΡ: Διατελέσατε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας την περίοδο καθιέρωσης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Πιστεύετε ότι η Ελλάδα προκειμένου να εισέλθει στην ευρωζώνη, παραποίησε οικονομικά στοιχεία; Και αν ναι, ήταν μόνον η Ελλάδα που έκανε κάτι τέτοιο;

    - Εγώ δεν μπορώ να πω ότι η Ελλάδα παραποίησε στοιχεία. Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Αντίθετα, μπορώ να πω ότι την εποχή εκείνη, η Ελλάδα έκανε πολύ μεγάλες προσπάθειες στον οικονομικό τομέα, προκειμένου να γίνει ισότιμο μέλος της ευρωζώνης. Όμως και τότε δεν εκπλήρωνε ένα κριτήριο: αυτό του συνολικού χρέους, το οποίο ήταν στο 60% (σ.σ. σήμερα- 130%!!!!). Η Ελλάδα όμως δεν ήταν μόνη της στην κατάσταση αυτή. Το ίδιο συνέβαινε και σε χώρες όπως η Ιταλία και το Βέλγιο. Γενικά μπορώ να πω ότι η ελληνική στατιστική δεν είναι καλή. Ούτε και η φορολογική πολιτική. Για εμένα είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα εξαπάτησε τους εταίρους της το 2009. Δεν γίνεται να λες πριν από τις εκλογές ότι το έλλειμμα είναι 6% και μετά να ανακαλύπτουμε ότι είναι μεγαλύτερο του 12%. Αυτό είναι εξόφθαλμη εξαπάτηση. Είναι πρωτοφανές. Να τονίσω και κάτι ακόμη. Η Ελλάδα την εποχή ένταξης στο ευρώ, παρουσίασε τα οικονομικά της στοιχεία στην Επιτροπή, αλλά και στην ΕΚΤ. Τα δύο αυτά όργανα εξέτασαν πολύ καλά τα στοιχεία και αυτοί ήταν που έδωσαν την έγκρισή τους για ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι η Ελλάδα «μαγείρεψε» τα οικονομικά της στοιχεία.


    ΔΕΞΙΑ - Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ωραίο ποιό είναι. Η αναφερόμενη ελεγκτική εταιρία KPMG, έχει επιλεγεί από τον Υπουργό Οικονομικών, μαζί με άλλες εταιρίες, να ελέγχει την εκτέλεση προυπολογισμών και την πορεία μείωσης των δαπανών Υπουργείων και Νοσοκομείων !!!!!! Και όλα αυτά μέσω μιας απευθείας αναθεσης (συμφωνία - πλαίσιο), αγνώστου ποσού, που ποτέ δεν έγιναν γνωστά. Γεια σας, ρε λεβεντόπαιδα ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως θά έπρεπε νά ανοίξουν οί τραπεζικοί λογαριασμοί καί ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ,από τήν περίοδον τών περίεργων επαφών/συναλλαγών μέ ξεπούλημα όπλων στόν Αραφάτ κι όχι μόνον,μέχρι σήμερα???
    Βαλυράκη(!!!!),καλά θά ήτο νά υποβάλλης τέτοιο αίτημα εκτός κι εάν μερικοί τρέμουν ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ!!!!!!!
    Κι εκεί τά λεφτά ήσαν πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΚΌΜΑ ΝΑ ΞΕΒΟΥΛΩΣΕΙΣ ΤΑ ΣΚΑΤΟ
    ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΨΑΜΠΕΛΟΜΟΥΝΟ
    απο το ΜΠΟΥΜΜΜΜΜΜ !!!!
    -πανε σε κανένα Κτηνίατρο πασόκ.

    ΡΕ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΚΑΦΡΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ
    ΚΑΙ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΜΜΕ ?

    Βόμβα με με δωροδοκία του πρώην βουλευτή του Κ.Σημίτη, του Ν.Φλώρου με 7εκ. ευρώ

    Τεράστιο σκάνδαλο με τον πρώην βουλευτή του εκσυγχρονιστή του ΠΑΣΟΚ Κ.Σημίτη, τον Νίκο Φλώρο προκύπτει από τις καταθέσεις του αφού φέρεται να πήρε μίζα 7εκ. ευρώ(!!!) από επιχειρηματία και μάλιστα αθωώθηκε από το ελεγκτικό συνέδριο!

    Την αποκάλυψη έκανε...
    ο γενικός επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου Γ.Σχοινιωτάκης στην εκπομπή του Μάκη Τ. χθες αργά το βράδυ. Ο Φλώρος ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Λάρισα και ο γιος του άλλου υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γ.Φλώρου!

    Το θέμα πήγε στην δικαιοσύνη και στο ελεγκτικό συνέδριο που αθώωσε σκανδαλωδώς τον βουλευτή. Τώρα όμως που το θέμα επανέρχεται μάλλον θα χάσει και αυτός την κομματική ιδιότητα.
    Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το έκανε για να βοηθήσει έναν επιχειρηματία στις χρηματιστηριακές του συναλλαγές και πως το ποσό δεν είναι δικό του.

    ΩΩ....ΜΠΟΧΑ..3 ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ. !!!!!!
    ΕΦΑΓΕΣ ΚΑΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΑΚΙΑ
    ΤΟΥ ΦΛΟΥΡΟΥ ΚΑΨΑΜΠΕΛΟΜΟΥΝΙ
    ΚΑΙ ΓΚΟΥΡΛΩΘΗΚΕΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ στο αποκτηνωμένο ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ καπελέρη
    του ΣΔΟΕ με τον ...ΜΠΑΝΚΟ.

    Η ΔΟΥ κατέσχεσε σαλονάκι 31 ετών από συνταξιούχο

    ΕΝΑ ΣΑΛΟΝΑΚΙ 31 ετών και δύο «συνομήλικες» πολυθρόνες ήταν το μοναδικό περιουσιακό του 70χρονου συνταξιούχου Γιάννη Κ. και της γυναίκας του, της κ. Ευμορφίας. Οπως έμαθε στις 6 Μαΐου, η ΔΟΥ Νίκαιας έβγαλε στο σφυρί το «σαλονάκι αποτελούμενο από έναν καναπέ τετραθέσιο και...
    δύο πολυθρόνες, μεταχειρισμένο, από ξύλο χρώματος καφέ, επενδυμένο με ύφασμα χρώματος καφέ, εκτιμηθέν σε 586,94 ευρώ,
    2. μια τραπεζαρία αποτελούμενη από ένα τραπέζι στρογγυλό και έξι καρέκλες, άπαντα εκ ξύλου, επενδυμένες οι καρέκλες από ύφασμα χρώματος καφέ, μεταχειρισμένα, εκτιμηθέν αντί ευρώ 586,94. Μη ευρών ετέρα περιουσία, η συνολική αξία των εκπλειστηριαζομένων ανέρχεται στο ποσό των 1.173 ευρώ.
    Σαν πρώτη προσφορά ορίζουμε το ποσό των 939,10 ευρώ».

    Η οφειλή είχε δημιουργηθεί από εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του και με τα 550 ευρώ σύνταξη που παίρνει από το ΙΚΑ είχε εξηγήσει πως δεν μπορούσε να πληρώσει το χρέος «Το σαλονάκι και η τραπεζαρία ήταν η προίκα μου για τον γάμο μας. Πριν από ενάμιση χρόνο, ο γιος μου μας έκανε δώρο ένα καινούργιο σαλονάκι και μια τραπεζαρία διότι αυτά που είχαμε, είχαν χαλάσει και τα πετάξαμε. Φοβόσουν να κάτσεις σε αυτές τις καρέκλες που ήθελε να κατάσχει η εφορία», λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Ευμορφία.
    Τελικά η ΔΟΥ αποφάσισε να δεχθεί διακανονισμό με τους δύο συνταξιούχους, καθώς τα αντικείμενα που ήθελε να βγάλει σε πλειστηριασμό είχαν καταλήξει στη χωματερή εδώ και αρκετούς μήνες και ο πλειστηριασμός ήταν χωρίς αντίκρυσμα!

    ΦΑΤΕ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ
    ΚΑΙ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ.
    ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΡΤΙΝΟΞΥΛΑ ΣΤΟΥΣ
    ΧΟΝΤΟΚΩΛΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΣΗΜΑΔΟΥΡΕΣ.
    ΑΠΟΚΤΗΝΟΜΕΝΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. “Σώζοντας”, υποτίθεται,
    το μαγαζί, το κατέστρεψε.
    ΠΑΣΟΚΟ ΝΟΜΕΡΟ ΤΗΣ ΣΟΠΙΑΣ ΣΤΟ ΒΛΟΚ.

    Ο προηγούμενος είχε δημιουργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και οι εφοπλιστές και λοιποί λεφτάδες έσπευδαν να φέρουν τα λεφτά τους από την Ελβετία στην Ελλάδα για… ασφάλεια! Η σχετικά συνετή οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε από το 1990 μέχρι και το 2009, είχε δημιουργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

    Ήρθε ο δικός σου,ΝΟΥΜΕΡΟ, και διέλυσε τα πάντα μέσα σε τρεις-τέσσερις μήνες.

    Αντιλαμβάνομται το ψυχολογικό πρόβλημα που έχεις να αποδεχθείς αυτό που συνέβη. Είναι σύνηθες το φαινόμενο να διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα, επειδή δεν μας βολεύει.

    Τα περίφημα Greek statistics εγώ δεν άκουσα να τα λέει έτσι ποτέ κανένας ξένος. Μόνον τους δικούς μας εξυπνάκηδες άκουσα να λένε αυτή τη φράση ως “ανέκδοτο” που κατέστρεψε τη χώρα. Το έλεγαν και χασκογελούσαν μόνοι τους με την ξεφτίλα εις βάρος της χώρας που οι ίδιοι τους δημιουργούσαν.

    Και τελικά μπορείς να μας πεις, ΠΑΣΟΚΑ μ’, ποια ήταν τα περίφημα Greek statistics; Ο δικός σου λέει και ξαναλέει ότι στις 2 Οκτωβρίου το έλλειμμα δηλώθηκε 6%, “ενώ ήταν 12,7%”. Αυτό ήταν όλο; ΟΛΟ;! Μα αν πρόκειται μόνον για μια εσφαλμένη ΕΚΤΙΜΗΣΗ του ελλείμματος (εκτίμηση, που δεν βασίζεται σε παρελθόντα στοιχεία, αλλά σε μελλοντικές προβλέψεις), τότε τα Greek statistics ως ανέκδοτο ήταν απλώς ΜΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ από τον δικό σου.

    Και ας μην μιλήσουμε και για το μαγείρεμα του ελλείμματος προς τα πάνω, που μας έφερε αύξηση εσόδων τον Ιανουάριο του 2010 16,6% σε σχέση με πέρυσι (!), χωρίς κανένα φορολογικό μέτρο, ενώ τώρα με ένα σωρό φορολογικά μέτρα και περικοπές έχουμε μείωση των εσόδων! Και εξωραϊζεται πλασματικά η εικόνα του ελλείμματος χάρη στη μεγάλη απάτη του “12,7% έλλειμμα”.

    Είναι πολύ πιο εύκολο να καταστρέψεις, ΝΟΥΜΕΡΟ, από το να φτιάξεις.

    Σήμερα, ένα χρόνο μετά, σπεύδουν να πάρουν τα λεφτά τους πανικόβλητοι από την Ελλάδα, όχι μόνον οι μεγαλοεφοπλιστές, αλλά ο απλός κοσμάκης. Όταν έναν χρόνο πριν τα έφερναν στην Ελλάδα, για ασφάλεια, τώρα τα παίρνουν από την Ελλάδα, πάλι για ασφάλεια.

    Αυτό το “κατόρθωμα” του εκλεκτού σου αντιλαμβάνομαι ότι σου είναι πολύ δύσκολο, ψυχολογικά, να το κατανοήσεις, όμως θα ήθελα να μου έλεγες μια ερμηνεία του, πώς δηλαδή στο καλό ο ανίκανος Καραμανλής που έπαιζε πλέηστέησον όλη τη μέρα τα κατάφερνε, ενώ ο γίγαντας ΓΑΠ που αγωνίζεται όλη την ημέρα για τη σωτηρία της χώρας αποτυγχάνει.

    Για πες μου ντε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση